Американското разузнаване прогнозира отстъпление в Афганистан

Нова оценка на американското разузнаване прогнозира до 2017 г. постигнатото от САЩ и съюзниците им в афганистанската война в последните три години да бъде до голяма степен заличено.

Обратно в новината

Коментари - Американското разузнаване прогнозира отстъпление в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

Абе в маймунарник каква държава сте тръгнали да строите бе. Тия ще се оправят само ако заиграе ядрения шейтан. Когато изгреят десетки слънца в пустинята чалмите ще се чудят в коя посока да се тръшкат за молитва. Друг начин за оправяне там няма.

е опита учи.....след като руснаците си тръгнаха наджибула не можа да устиска....племената на етническа основа започнаха да се бият по между си .....друг въпрос е, че нищо не е постигнато ....ислямисти и дрога бол !

Само САЩ харчат милиони и дават жертви за възпиране на фанатичния ислям, останалите държави са мърди,гледят сеир или отправят критики, а в собстевинет си страни следят дали настъплението на ислямизацията се извършва безпрепятствено-иначе има "дискриминация и расизъм".

През следващите години се очаква САЩ да нападнат Иран. Ако през 2014 напуснат Авганистан Иран мняма да е обграден от всички страни с военни американски бази. С излизането на този доклад просто се търси оправдание за остването на 100000 америкаско корпус в Авганистан.

СЕ ПРИСТЪПВА към развитие и функциониране на общество и икономика и земеделие ,и в Афганистан ,естествено . Вместо х(опиум да садят пшеница,царевица и картофи за храна. ОТДАВНА СЪЩО СЕ ЗНАЕ,ЧЕ СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ВОЕНЕН КОНФЛИКТ,където и да е ,СЛЕДВА ДОБРОВОЛНО И ПРИНУДИТЕЛНО ВРЪЩАНЕ НА АФГАНИСТАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОБРАТНО В АФГАНИСТАН ,ЗА ДА ГРАДЯТ И РАЗВИВАТ ДЪРЖАВАТА СИ с труд,и да ВНАСЯТ ДАНЪЦИ ЗА ОБЩИТЕ РАЗХОДИ НА ДЪРЖАВАТА

na tva razuznavane da mu e.a maikata i na vsi4ko jensko do deveto kolqno. protivna amerikanska smrad

Както винаги в Афганистан: не е важно за колко седмици може да се превземе, важното е колко години трябват да уврят гладите на завоевателите че в Афганистан не могат да направят нищо. Същото и в Ирак, но малко по-бавно.

Дано! "постигнатото от САЩ и съюзниците им в афганистанската война в последните три години да бъде до голяма степен заличено." До сега постигнаха: - Увеличаване броя ислямски терористи - Увличаване 14 ПЪТИ производството на дрога. Тези 2 смъртоносни вълни буквално задават държавите от ОНД и близкият изток.

Нови източници на петрол-и то на места за които до скоро никой не подозираше..... Германия и Турция-вече не са ни толкова близки........ Парите вече не стигат........ С руснаци и китайци-вече се разбираме..... С Асад май избързахме-той може и на нас да ни е полезен освен на руснаците............. С Иран изглежда ще се разберем-както направихме с руснаците-така че сунитската дъга която искахме да направим около Русия,засега минава на втори план.... Ракети П.В.О. няма да разположим където беше предвидено-за да покажем добронамереност към новите ни партньори-които така или иначе не се притесниха,защото имат нови ракети.......... Абе като чели Афганистан-в геополитически план-не е вече толкова привлекателен и трябва час по-скоро да си събираме багажа от там!!!!Друг да мисли за демократизирането на тая държава........

Освен гео-страгетигеските им интереси на янките, освен опиума, в Афганистан са и най-големите залежи на калай в света...

НИКОЙ НЕ ИСКА ЗАЛЕЖИТЕ НА АФГАНИСТАН,НЕКА И АФГАНИСТАН ДА НЕ ИСКА ДА КРАДЕ ЧУЖДИ ЗАЛЕЖИ НАПР ЧУЖДО ЗЛАТО -ДА НЕ КРАДЕ !

ЗАБРАВЕТЕ ЗА ПЕТРОЛА ,ОСОБЕНО В ОНЕЗИ РЕГИОНИ,КОИТО ДО СЕГА СА ЯЛИ ПАРИ ОТ ПЕТРОЛ,НО ТОЙ Е ИЗЧЕРПАН ИЛИ ПРЕД ИЗЧЕРПВАНЕ ТАМ ,А ИМА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ БЕЗРАБОТНИ С МНОГО ДЕЦА,КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ОБРАЗОВАТ И ДА РАБОТЯТ И ВЕЧЕ ДА ВНАСЯТ ДАНЪЦИ ЗА ТЕХНИЯ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ И ДА СПРАТ ДА МИСЛЯТ ЗА ПЕТРОЛ И КРАЖБИ. ВЕЧЕ ИМА НОВИ ГОРИВА -БИО-ГОРИВА,ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛИ,СОЛАРНИ ПАНЕЛИ И .....НАЙ-НОВОТО Е ОТ МИНИ-РЕНТГЕНОВИ АПАРАТИ ДА СЕ ЗАДВИЖВАТ ДВИГЕТИЛИ ....УЧЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ,ЗА ДА МОЖЕ БЕЗОПАСНО И ПРОИЗВОДИТЕЛНО ДА ПОДДЪРЖАТЕ ЖИВОТ С ПОЛЕЗЕН ТРУД ...ИЗКОПАЕМИТЕ ГОРИВА ВКЛ ПЕТРОЛ ,ОТДЕЛЯТ СИГУРНИ КАНЦЕРОГЕНИ ПРИ ГОРЕНЕТО СИ ,ТАКА ЧЕ ЩЕ СЪДЕЙСТВУВАТЕ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАКА ТАКА!

Дрън дрън. Новите горива не могат да заменят и една десета от петрола и ядрения синтез, който беше единствената надежна май нещо не става. Изглежда, това което ще се пражи е масов геноцид.

пак ли се насрахте? Кой сега ще ви бърше задника? Как кой - съюзниците от НАТО, нали са затова. Едни серат, другите бършат. Всекиму своето.

Тази американска война за смяна на цивилизационен модел в Афганистан е все едно да поливаш с водоноски Сахара и да искаш да си направиш голфигрище върху бедуинските дюни,най-тъпо похарчените милиарди долари

От както американците са в тази държава.Вместо да се намали производството на дрога, се е увеличило.Това да ви говори нещо?

Да, Америка е гладна.

ЗАЩО ОТСТЪПЛЕНИЕ- НАЛИ ВСИЧКО БЕШЕ НА 6 НИМА ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ПОБЕДИ В ИРАК И АФГАНИСТАН?

независимо какъв е резултатът, западните войски ще се изтеглят оттам предвид историческия контекст ,на икономическа и финансова и социална криза вече навсякъде ,именно заради разходите в хиляди милиарди за помощи за бедните с много деца ,за лекарства,за храни,за техника,дори строителни материали ,а те не се интегрират с равни задължения,не започват да се хранят от собствена икономика ,и така е било от векове с тези племена ,които са агресивни и войнствуващи -искат да заграбят и опасат чуждото ,да рушат и да раняват вместо да учат и да работят равно по света за мир и равенство по задължения /и оттам и по права/

Значи планират нова война някъде по света. Трябва да има вода за мелницата на военно-промишления комплекс на САЩ. Много пари се въртят там за пълнене гушките на шепа супербогати изроди.

няма пари за миро-опазваща война ,навсякъде е криза ,защото са десетки милиони вечно безработните,които правят много деца,и консумират все повече,но не учат и не работят,а правят конфликти и терористични войни за грабежи и доминиране с насилие ,в онези региони с конфликти,а вече и глобализирано ,та дори си купували имоти за милиони по света с откраднатите милиарди за проекти за развитие.В тези племенни региони,които са източник на тероризъм със 70% от населението невежи ,и над 75% деца ,които правят деца и мигрират да живеят на чужд гръб "като бели хора" безкрайно искат помощи и са източник на престъпност ,като само около 10% се образоват и интегрират с равни човешки задължения за труд и данъци за общите разходи. СЕГА СЕ ОЧАКВА И ВЪТРЕШЕН ТЕРОР ,НЕ САМО ВЪНШЕТ КАКТО ДО ТОЗИ ПЕРИОД ,НАЛИ ?! СТАДИИТЕ НА КОНФЛИКТИТЕ СИ НАПРЕДВАТ .ТЕЗИ МИЛИОНИ ДЕЦА НА НЕВЕЖИ И ВЕЧНО БЕЗРАБОТНИ РОДИТЕЛИ,КОИТО СА КОНСУМИРАЛИ ЧУЖДИ РЕСУРСИ -ОТ ПОМОЩИ И ГРАБЕЖИ ,ЦЯЛ ЖИВОТ НЕ СА УЧИЛИ И РАБОТИЛИ НЯМА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ ДЕМОКРАТИЧНО ,КОНФЛИКТИТЕ ЩЕ ЕСКАЛИРАТ -ТАКА ПИШЕ -В ИРАК СЕ ОФОРМЯ НАПЪЛНО РАЗГЪРНАТ КОНФЛИКТ С ПОСТОЯННИ БОМБИ И УБИЯСТВА при демографска структура на населението ,което се е утроило на брой ,със 75% деца...-кой да работи ? ТАМ -В ИРАК,И В АФГАНИСТАН ,НЯМАЛО ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО РАБОТОСПОСОБНО НАСЕЛЕНИЕ НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ ПОНЕ ДО 2050 Г -ПРОГНОЗАТА

Ти явно си много напред с материала! Можеш ли да обясниш какво е "мироопазваща ВОЙНА"!?

Още търсят ядреното оръжие на Садам. Като го намерят американците ще си отидат, Да ама не . Значи насилствено ще ги прогонаят чрез постоянни атентати.

Всъщност това е нова победа на американи-еврейската стратегия. А тя е създаване на хаос навсякъде по света. Оня ден чета, че китайската комунистическа партия планира началото на реформи в Китай - значи и там се започва.

Каква загуба на демокрацията. Не можаха да обяснят на чалмите че рамбо е борец за справедливост и човешки права.

Няма ли как да се помогне на героичния афганистански народ? СССР го няма, Рамбо остаря, САЩ не искат вече-научиха по трудния начин урока на СССР. Остава България, ние бързичко ще се оправим там, имат си хората доходен бизнес от наркотици, само трябва да им го доразвием и някоя и друга фабрика за дълбочинна преработка за висококачествен продукт да им направим - спецове сме!

Естествено че ще кажат "демек" че ако не наливат парички на военните и да останат в авганистан, то тогава няма да има кой да наглежда плантациите с ОПИУМ !!!

Доказано е че със всяко следващо поколение , религиозният фанатизъм намалява. САЩ рано или късно ще успеят да цивилизоват и Афганистан и Ирак и Иран което ще е добре за целия регион. Християнството също трудно си е пробивало път на времето , днес така е и с демокрацията. Феодализмът е Кауза Пердута навсякъде по света

Хамериканците толкова са я закъсали, че продължаване на войната в Афганистан, или някоя нова война, направо ще ги разсипе. Затова бягат и от Сирия, и от Афганистан ...

Другари,всички ,които сте в списъка за хонорари ,заповядайте на Позитано да си получите парите.Благодарим ви другари за активната Ви позиция тук.Пожелаваме Ви весело посрещане на дед Мороз и с Новым годом друзя!Ще се видим тук на 7 януари 2014г .

Не може да бъде! САЩ и остъпление, САЩ да не е победител?

Може, може ...

Войната там ще бъде дадена от САЩ на консигнация.Нашите ще са първите,които ще останат.България ще плаща по 18 милиона за контингента ни там.Нищо ново.Чужда война,наши загуби.

След Виетнамския синдром се очертава и Афганистански синдром за хамериканците ...

Хамериканците вече имат и сирийски синдром.

Но най-страшене синдромът Путин!!! И тази болест при тях стремително прогресира!!!

САЩ имат империалистична външна политика нищо ново !

Причината за краха не е точно в прекомерното печатане на долари. Никое правителство не може да си позволи подобна идиотия. Причините са по-сложни и не са толкова очевидни. И това не значи , че америка ще харчи по-малко за военната промишленост и операции зад граница. Ще орежат всички други сектори, но военния не.

Турците имат много хубави поговорки.Една от тях гласи:Зорлем гюзюнлук олмаз.Преводът е:Насила хубост не става.Тези варвари талибаните в Авганистан са встрани от човешката цивилизация.Тях СССР не успя да ги промени.Няма и САЩ да успеят.Най вероятно те ще се изтеглят от там и от време на време ще се появяват съобщения за унищожени групи терористи от безпилотни самолети,като впрочем сега е в Иемен.Жалкото е,че сме доста близо.

Не е точно така. Колкото и да не им се вярва на много хора СССР щеше много да ги промени - най вече като заместят религията с партията, забранят наркотиците и задължително ги образоват. Само че разликата е че тогава СССР не воюваше с местните а срещу наемници които бяха платени и въоръжавани с модерно западно и американско оръжие за партизанска война и подривна дейност и тренирани в лагери от американски инструктори в Пакистан и логистично подкрепяни пак оттам. Докато сега цяло НАТО начело със САЩ се бие срещу циганите с чалми които се финансират и въоръжават самот от религиозни фанатици и шеихове в евмиртвата. А Русия по никакъв начин не се меси.

Да много съм съгласен с теб!Ти ги разбираш нещата.В потвърждение на експертното ти мнение е и днешния терористичен акт във Волгоград.дерзай и пълни форума с глупости.

То па една трева в Авганистан !!!!

Чий го търсят тогава там? Не можаха ли да видят че руснаците потънаха в афганистанското блато, та да не влизат там, ама егото им ще ги съсипе, та затова " настъпиха два пъти мотиката"!

...opium

Американското разузнаване да се коригира и да каже истината: отстъплението е по всички фронтове, а не само в афганистан... Царят се оказа гол в крайна сметка!

Ба* мааму, "великите демократи" повече от 20г "въвеждат" демокрация в Афганистан, а Афганистан все повече и повече затъва... Демек колкото повече янките " демократиззират" някоя СУВЕРЕННА държава, толкова по-разорена и недееоспособна става тя... Има нещо гнило, но категорично не е в Дания!

Афганистан е особена страна със суров планински климат и сурови хора свинали на недоимък, в която нито един съвременен нашественик не е успявал, с изключение на арабите през 7 век унищожили гръцката държава остатък от Александър Македонски и установила кървавия ислям там. Достатъчно е американците да изучат английския нсполучлив колониален опит от войните им с Афганистан, съветското присъствие там и прочетат заключенията на Ким Филби. След изтеглянето на американците от Афганистан, марионетното правителство на оня с овчарската шапчица ще падне до дни и ще се установи още по-кървав ислямистки режим и от талибаните. Няма да е добре за никой, освен за Ал Кайда. Така че да се молим наистина оттеглянето да се прави разумно, защото на останалия свят ще му се стъжни много.

Номера с куклите и парцалите в случая не върви. Ама хич. Защо Русия подкрепя НАТО там въпреки, че беше обратно при тяхната експанзия. Ами защото светът опита сладоста на Ал Кайда създадена от САЩ. Ред е на СА.

Хамериканците започнаха да отстъпват навсякъде по света ... Няма ги в Сирия, изчезват от Афганистан, отказват се да разполагат ПРО в Полша и Румъния ... Походът към Иран вече е непостижима мечта. Губят хамериканците по точки и в Грузия и Украйна ... Научиха се да губят навсякъде

Брей горките Хамериканци и кво ще правят ся!?Направо да кандидатстват в Евразийския татарски съюз.Ама много ще им мирише там на коч!!!

Споразумението е необходимо, за да могат САЩ и съюзниците им да осигурят още милиарди долари помощ за бедстващата държава. хахаха,споразумението ще им е нужно заради комисионните от търговия с едни вещества,сиреч за изпиране на едни пари.хахаха,загрижили се за афганистанците,наивни смешници.

Не съм напълно убеден,че на афганистанските "сили за сигурност",ще им е лесно,при изтеглянето на американците и останалите присъствия там.Не съм напълно сигурен,кога обикновените афганци,са били по-зле.Дали когато СССР напуска и четири големи групировки на муджехидини,сформирани на етнически принцип,вземат властта.Или когато талибаните я придобиват,с всички последствия от това.Или когато САЩ и съюзници,нахлуват там,за да наложат своите разбирания за демокрация и мир.Страшно много разруха,насилие,смърт и издевателства са били преживяни от хората там във всичките тези десетилетия.Сигурно,отделните племенни общостности-пущуни,хазари,таджики,азери....имат различно виждане за най-близката си история.Личното ми мнение е,че след изтеглянето на американците,нещата за Афганистан,няма да са розови.Въпреки,че никога не съм подкрепял завоевателната политика на всички външни сили там.

Може и да си прав, но мисля, че ако допуснат китайците до пазара си ще спечелят, защото ще получат инвеститор, който няма да е военен колонизатор като предишните.

и "култура" са закостенели здраво и философията им няма развитие.

Руснаците 10 години се биха там против почти целия западен свят и милиардите които се наливаха и пак одържаха положението.А тези хамериканци се чудят сега как да се измъкнат със супер модерните си технологии и военна мощ.За съжаление единствения ефект от присъствието им в Афганистан е бума в производството на наркотици.

Колега, гледай си там чеченците и протестиращите срещо Путин.Не си мъчи тъпата глава със сложни проблеми.

И всяка империя след напускането си на Афганистан се разпада.

Пак ли си тука бе?Вчера с колегата ти дадохме лекарствата и те вързахме с усмирителната риза.Кога се развърза и пак на компютъра на доктора.Ще ти пуснем нещо интравенозно.

Толкоз са ти уменията като санитар да знаеш. Пий три лексотана и ще ти мине

Време е вече да оставите и ограбвате тези измъчени хора и тази земя,като претекст да търсите,че помагате срещу талибаните.

"Споразумението е необходимо, за да могат САЩ и съюзниците им да осигурят още милиарди долари помощ за бедстващата държава." Как няма да е бедстваща след като я "умиротворяваха" поред първо рушняците после щатците, всички лакоми за контрол върху пазара на естествените дроги.

Afganistаn. Кой беше този американски щат?