Разстрел за пияния бивш състезател, убил 4 деца и 2 жени на спирка в Хасково преди 41 г.

На 10 октомври 1981 г. 33-годишният Цветан Братанов се качва на колата на брат си и причинява най-голямата трагедия в града на Богородица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпреки, че наистина това не е умишлено убийство и не е било редно да бъде разстрелян, трябва дебело да се отбележи, че въпреки това присъдата му е трябвало да бъде жестока заради това, че е бил рецидивист! Колко пъти подобни пишман шофьори с лабилна психика и комплекси, след като са били санкционирани, отнемали са им книжките извършват тежки ПТП-та - ей точно за такива си трябва един хубав затвор за 25-30-40 години.

Живуркал си е човекът и само са регистрирали престъпленията докато се стигне до този ужас. Необходимо е за всяко престъпление да има наказание, като в САЩ.

А не е ли по-тежко наказание да си в затвора до живот без право на отмяна? Да си жив, но да нямаш живот? Да гниеш там в една килия и да живееш с мъката, я за избитите невинни деца и възрастни, ако го осъзнаваш, разбира се или пък, ако не го осъзнаваш, поне ще осъзнаваш мизерното си мухлясало съществуване.

Теоретично - да. На практика в днешно време някои в затвора си живеят по-добре от други извън него.

по тогавашните закони са го прецакали, тъй като това не е умишлено убийство и е трябвало да полежи едно 20+ години вместо смъртна присъда, НО в момента по улиците ни се разкарват точно едни такива рецидивисти, които въпреки, че са с отнети книжки, пак сядат да шофират и предизвикват смърт. За такива трябва ефективни, доживотни присъди, тъй като многократно са доказали, че не желаят да се променят. Наскоро имаше един с 50 акта и отнета книжка - убил две жени на тротоара след тежка катастрофа.

Ами като цяло, чакам в момента да се появят коментарите дето описват как по кумонизма сме нямали правосъдие......

преди 1990 година сме имали държава сега нямаме нищо един разграден двор където НПО тата диктуват какво ще се случва пълна трагедия сме

В крайна сметка милицията не си е свършила работата и децата са мъртви.

Ей така жестоко действаха комунягите - примитивно, безпощадно и без зачитане на човешките права. Ако беше демокрация, този човек щеше да излезе след няколко години, превъзпитан и осъзнал грешката си ... а безбожниците го разстреляли .. Добре е че тези диви времена отминаха завинаги

А къде са правата на прегазените.

За съжаление почти никой не излиза превъзпитан от затвора. Особено тези, които обичат да пият или да се дрогират преди да се качат в колата.

Така беше при бай Тошо. А сега такива отрепки са пример за обществото и кумири на подрастващите. Иначе Западът е хубаво нещо....

Черния великден в Симеоновград.Шест деца жертва на пиян шофьор.Присъди 12г.затвор и 7 години за предоставилия автомобила.

Разстрела е най-хуманното наказание за този урод. Гад мръсна.Имаше правосъдие тогава

Имаше чушки Ако беше внука на Тошо щеше да продължи да си гази

тъпанар, лъжеш, мършо, милост за престъпниците нямаше, които и да са те. Затова и държава имаше. Сега престъпници управляват, кривосъдието е тяхно, правата са техни, територията също, а народът се стопи с 1/3, гробищата са пълни. Само престъпник може да плюе по държавата на народа, само престъпник може да търси оправдание за престъпниците, опирайки се на идиотската си ненавист към най-доброто, което някога се е случило по тези земи - към социална България.

Освен че са го разстреляли, е трябвало да го изключат и от партията.

дебил, много си тъп, овчи, ама много!

Яко се хакаше по соца. Като дете имам спомени, че в парка редовно имаше търкалящи се по земята пияници.

Аааа. Не. При социализма нямаше таквиз работи.

Друго си е цялата кола. Или разни да напукат гумите на половин вход.

и да спасим народа

Епа спира ли те некой? Ходи се боди.

липсват основания за неговото смекчаване

че се видите у чудо дугото е дир бг

Защо прошката е най-тежкото наказание? – защото в крайна с/ка отнема на прегрешилия "оправданието' му пред себе си. че с наказанието е освободен от вина за извършеното, и го обрича до живот да носи бремето на неизкупения си грях... Затворник (заслужено) излежаващ присъда, не изпитва „угризения” за деянието си. (Господ не наказва, а въздава всекиму според заслуженото – така той проявява спра- ведливосттта си като присъщо нему свойство. Законите на човека не означават "справедливост" – справедливост проявява единствено Господ.) ................................................................................................................................................. Скръбта, страданието са отредени на човека като израз на тази висша справедли-вост, за да може той осъзнае преходността на онова, което живее, и така да прогледне за смисъла и значението на покаянието и прошката... и най-после на смирението като основа на вярата в съществуването на един божествен промисъл на всичко проявено за живот.

Много хубаво казано. Нооо, ако има кой да го осъзнава. Това важи само за хора с достойнство и вярващи в бог.

Доста неправилно мислене - прошката е най-тежкото наказание когато човекът има душа. Със съвременните биороботи е око за око, зъб за зъб. Те нямат душа, нямат съвест, чувства, мисли. На тях не трябва да им се обяснява, а да бъдат подбарани и осакатени физически. Или убити. Само от това разбират.

Правилно, за общото благо, нали така беше? ... Или важи само за ваксиниране с експерименталки?

Жалко, че така разбрахме какво значи 'демокрация", че сега съжаляваме по соца. И правилно съжаляваме. Демокрацията не е само права, тя е и задължения. Ние разбрахме само първата част. И сега си искаме соца, от който бягахме, защото беше сив, еднообразен, скучен и не признаваше личността за кой знае какво.

Ако искаш соц, отдавна да си заминал за куба или срверна корея

1 година и 1 месеца след трагедията присъдата е изпълнена. Присъда, съобразена с личността на извършителя, който очевидно няма начин да се поправи. Бързо, ефективно и навременно. Не като сега да се влачат с години дела и накрая смешни присъди, подигравка с жертвите.

А не моржиха ли да му вземат книжката и да спасят живота на децата?

И като му вземат книжката? Какво? Няма да кара? Няма да се напие и да кара отново?

цирка продължава

Що? Преди това 45 години колко осъдени за корупция знаеш?

а и държава няма

Надраскали са ти колата, щото си пречел. Ако имаше държава тя трябваше да те накаже задето си спрял в нарушение.

Дали е трудно да се направи разлика между държава и кочина.

НРБ е незаконна болшевишка кочина

сега имате мерцедес

Дядо ми е бил във рисувалното училище при Владимир Димитров - Майстора и в Военното училище за да служи като офицер на цар Борис III. Не всички сме селяни като вас.

ама ...друга тема

Шофиране с алкохол в доста държави се тълкува като опит за предумишлено убийство, така че дам разтрела е ок даже за повече размисъл електрифицирана табуретка.

но докато са вътре ... завършват харвард и ги пускат след 10 г за добро поведение

няма да споря с експерти

Какво по дяволите пречи да гърмят и сега такива гадове дейва ...

сорос не дава

Голяма работа са свършили, няма що. Пуснали са го пиян да се състезава по улиците, хем им е стар познайник. После ако ще и с атомна бомба да го екзекутират - кел файда, децата са си отишли.

не оправдавам джигитите, но на снимките прави впечатление, че старият чавдар изглежда паркиран на средата на улицата. не бих се учудил, ако мързеливият каруцар дори не си е направил труда да отбие в дясно за спирката и така е затворил пътя на летящата лада

е спрял така, защото са сменяли плочките на тротоара и старите плочки са изхвърлени на пътното платно. На снимката не се вижда, но предполагам че шофьора на автобуса е оставил място за идващите отсреща превозни средства за разминаване. А този джигит е убил четири 9 годишни деца, двама възрастни и едно дете с черепно мозъчна травма. С умисъл, или без си е за разстрел.

Честно казано, жестоко е, не сме убиици, трябва превенция общество възпитание култура и всички трябва да го искат, другото е закона на джунглата и честно казано е по добре, но и природния закон също а там майката е на първо място,

В България за съжаление смъртното наказание е забранено. Но нищо не пречи изведнъж татуираният джигит "безследно да изчезне". И след 50 години да му намерят костите в някое поле.....Милицията навремето действаше така.

asen

Това трябва да направят със Семерджиев. Според вас ако го осъдят на 20 години и го пуснат след 12 години дали ще си търси работа за 1000 лева или ще продължава да продава наркотици на децата ви и да ги убива дрогиран по пътищата.Смърт, защото много убийци видях да пускат от затвора, но от гроба не видях някой да излиза.

А що в най гоулемата димикрация отвъд големия гьол има смъртни присъди?

asen

И в Япония също

и тв живеят от глупави имигранти ... само там има Thanks God for the immigrants that do our work ...

Виждате ли как се е правило по комунизма ..не да се влачи делото 25г...и не да лежи със смъртна присъда 20г...разстрел и след разстрела червеи

Така се постъпва с боклуците

Бойко добре си ги оправяше ...без съд, направо с рпг.

боко така каза

Сетих се за Максим Ставийски... Никога не забравяйте убиец на свобода!!!

Руснака ли?

И Кирил Маричков. И Местан на Доган....

Умисъла е доста абсурдно представен за доказан. Не че по основа време е нямало бг-боклуци, дето да се блъснат в тълпа вместо в твърд обект, та да си запазят колата. Лада 1600 е това, ей! 15 години се е чакало за такава и е струвала около 7 000 лв., това е повече от половин двустаен в панелка в София по това време.

Да си съсипеш така ладичката тогава е било жесток удар върху сексуалния ти живот. При развод , много от мъжете тогава са искали колата , вместо апартамента... Интересното е , че помня все гадостите. И на онова, а и на това време. В онова време живях 22 години, в това 33.

22 години при соца от тях поне 16-17 си бил дете. Според мен преценката ти за соца е нереална.

Умисълът е в това, че в нетрезво състояние се е качил да управлява автомобил. Това означава, че осъзнато е подложил околните на риск.

Умисъл има само когато се качваш с цел да убиеш. Иначе, при всяко качване в кола има риск , независимо дали си трезвен или не. Излизам да пуша на балкона. Значи , подлагам околните на риск, щото мога да бутна някоя саксия без да искам и да убия някого долу.

Алкохола в правото се тълкува като утежняващо вината обстоятелство, но не е умисъл само по себе си.

умисъм има при трезвен решил да те сгази шото си му надраскал колата

че се шегуваш,ноо много тъпо !!

Типично по комунистически Партията не е поела отговорност, като признае корупцията в КАТ. Този е трябвало да бъде с отнета книжка завинаги, въпреки това са го пускали при всяко нарушение, докато накрая не са могли да го покриват повече.

Така беше през лошия комунизъм. Сега през хубавата демокрация си излизат с условна.

Защо не са му взели книжката?

Я прочети пак.

Очевидно и тоя е щял да излезе, но след като целия град е протестирал другарите са се уплашили и са го пожертвали.

Очевидно се давиш от злоба и лъжи.

Чак да излезе едва ли. Щели са ма му лепнат една хубава присъда. Няма нужда да си юрист, а просто да не си малоумен като Вуте, за да разбереш, че за умисъл не може и да става дума. Очевадно на върховните съдии им е наредено как да действат, щото селският хитрец бай Тошо никак не би искал цял един голям град да бъде недоволен от "правосъдието" в стремглаво потъващата му народна република. Усмирил е овцете, като им е дал, каквото искат.

и гумите на ладичката са ногу яки. За времето си са били свръхтехнология.

Гуми Вида Спорт на Лада. Мечтата на поколения морално унищожени хора. Онзи се загрижил за колата си. Ами как иначе като трябва да чака 15 години и не се знае нито какъв модел ще има през 1997, нито дали няма да "паднат" номерата заради намален поради "временни трудности" внос. То пък направо взе, че падна режимът.

"Нали е можел да се удари в рейса? Защо не го е направил, а се е ударил в меката тълпа? Значи, той е мислел само как да спаси себе си и колата си"- Това разкрива че човешкия живот не означава нищо за убиеца, той е мислел за колата си, все му е тая за жертвите. Имало е справедливост при соца, на ви сега "демокрация."

Колко пъти са го хващали и са го пускали? Властта е виновна, че този е бил на пътя.

се сети да публикува това , и защо?

Взимат пари за цъкане по болните статийки, нормално е.

Явно си тъп и не схваща аналогия със случаят Семерджиев. Ама се вижда, че тоя народ си е прост отдавна.

"Докладчикът Жак Лило обявява, че счита обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди за неправилно, тъй като отразените факти и обстоятелства сочат, че се касае за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, като извършителят е бил в пияно състояние." А сега като ни е много грижа какво ще каже Жак сме цъфнали и сме вързали..

" Комунизма " бил виновен , че не ги затваряли , преди да извършат престъпление ! " демокрацията" е супер ,че не ги затварят и след като го извършат ! Извода ? За кого е по добра демокрацията ?

Комунизмът е виновен, че постоянно го хващат пиян и да кара с 170 км/ч и че пак го пускат на пътя. Много са били корумпирани през соца.

Чудесно попадение на станивевия възрожденски сайт Дир.бг за сплотяване на бетонния електорат на бивши комунисти, носталгици и обикновени глупаци. Как по-ефикасно да получиш одобрението на тези, които искат да се връщат лагерите и диктатурата, освен като извадиш от нафталина историята на някакви човешки дегенерати. Нали имало ред и закон, как така се е случило, че някакви пияници убили шест човека. Сега ако убият шест човека ще искат оставката на кмета, на попа и на министъра. И ще я получат. Единият бил монтьор, другият бил барман. Редовните виновници, дето ги осмиваха придворните комици, а властта не ги обичаше, защото си позволяваха да крадат почти колкото комунистите. А за самите големци и правосъдието по отношение на техните престъпления, можете да прочетете тук. Голямо правосъдие, няма що. Ще прочетете още, че таткото му изпратил хеликоптер да го закарат в Пирогов. Прерз 1982 година. А на моя баща му спряха вноса от ГДР на едни лекрства и си замина за 15 дена. https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/khristo-sirakov-ubiva-dvama-dushi-pri-dve-katastrofi-437405.html

А сега според теб какви шансове щеше да има бащата ти в "демократичната" здравна система с умиращи пред болницата хора бе, смотльо!?

Понеже си алкохолзирано оскотяло малоумно комунде, което няма идея на кой свпт се намира, ще те светна за следното: в сайта на националния архив има една стенограма от пленум на ЦК на БКП от 02.03.1982 г., на който редом с крупните кражби на средства от служба Културно наследство се обсъжда и контрабандния бизнес на небезизвестния Янчо Таков, мъж на Лили Иванова, но най-вече син на члена на Политбюро Пеко Таков. "Наказанието" е Пеко Таков да бъде изключен от Политбюро, като се взема решение за официална причина да се посочи болното му сърце и предстоящото му заминаване на запад за лечение. Пеко Таков е роден през 1909 г. , значи през 82-ра е бил на 71-72. Умира чак през 2001 г. Голяма вяра са имали другарите в родното здравеопазване, а западните хапчета очевидно не работят. Майка ти мършава комунистическа дееба, колко кислород си изхабил.

На дърт педал сега космополит ли му викат?

Горките деца, горките почернени семейства....Ама тия педаLи от ЕС ни накараха да махнем смъртната присъда още след прехода!!!

така беше при при проклетия социализъм.... ама на ся, нали искахте демокрация.... при нея за прегазване на невинни хора наказанието е от условна присъда до 2 годин макс.... ся бъдете горди демократи и не ридайте по миналото

През комунизма, социализмът беше до 1975-та година.

Голям спор тука. Ама човешките му права, ама не било умишлено... Едно е факт, тоя повече никога не е карал пиян и повече никой не е пострадал от порока и простотията

Решението на съда да се копира и да се окачи във всеки български съд!

Така беше - изпълняваха се смъртни присъди. Виждате историята, сега имаме ситуацията с този Георги С. Такива хора има във всяко общество, въпросът е как се оправя обществото с тях. Каква е превенцията. А цялото е една голяма трагедия.

Най-силно впечатление ми направи - Кой ще ми плати сега колата?

Не било имали комунизъм :—) Сами се наричахте “комунисти”, а сега се отричате. Никола Вапцаров да не би да не е бил съден за комунистическа дейност? Комунизмът у нас - това е тероризъм с цел смяна на законната власт. Шумкарите се наричат комунисти. БКП какво е? Ама днес е срамно да признаете какво сте.

Споко бе малуме.

Ти от къде си бе убит хуй.