Разследват смъртта на новородено в МБАЛ-Сливен

27-годишната Галя Желязкова е раждала при лекарката, която изроди и починалата Ренета Томова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тази жена, която е ръководила раждането защо въобще е допускана до болницата. Родителите избраха ли екип? Сигурно не, и немърливостта на неизбраните е довела до смъртта на детето им. Тази гнусна корупционна практика, вместо да бъде премахната, бе узаконена. Гадни рекетьорски методи, от българи срещу българи, как не ви е срам!

Ние от Съюза на лекарите и гробарите в България напълно оправдаваме действията на лекарката предизвикала смъртта на две свои жертви. Член 1 от нашия Устав гласи. " Всеки лекар е длъжен да осигурява работа на гробарите, посредством непрекъсната доставка на мъртъвци." , а Чл.2 гласи " Всяка Погребална агенция получила доставка от съответния лекар е длъжна да му заплати услугата със сума не по-малка от предвидените суми отразени в Наредбата за заплащане на лекарските услуги при доставка на мъртъвци.".

Deteto e gotovo za osinovqvane ,a doktorkata chte vzeme nqkoi lev za Koleda.

Починало бебе няма кой да осинови, но за левчетата си прав. Онеззи, които допуснаха да бъде унищожен регистъра на НАП получиха по повече от 4000 лева.

Moje i da ne se e rodilo martvo deteto,v Balgariq mnogo doktori praktikuvat taka,poluchavat opredelena suma i vi prodavat deteto.Tarsete si pravata!

Излиза,от статията,че тази лекарка е садиска?И то само защото се е наела със сложни раждания,акой се наема със сложни казуси във всяка професия?!Какво искат да ни внушат -българките да не раждат,или ако раждат да ходят при бабите както едно време,ама то и бабите от едно време ги няма,така ,че извода е ясен -Българки недейте да раждате

Много филми гледаш бе койчо, какво има да ти внушават - има некъдърници ама няма последствия - това е - ако я бяха пречукали тая и тези дето я пазят сега е много вероятно да не се повтаря същата история.

За съжаление в БГ все още доктори скачат по коремите на родилките, псуват вместо да подкрепят. Даже в третия свят така не правят. Съвет към родилките - не избирайте старата генерация доктори - те ще ги убият. Младите са по-надъхани, по-старателни... Има и изключения, но те са малко.

по-долу, че жената имала 3 фетални морфологии. Анче, ти верно ли? Три??? Мили жени, ехографията не е разходка в парка, колкото и да се води безвредна. Отделно, има неща, които и да живееш под ехографа, пак няма да се видят. Това не ви е нещо от Стартрек.

Защо пишете глупости умнико?

аф

СлОчаЕноС? Едва ли !

Прост,зъл,злобен народ! Явно си заслужава здравната система! Вие какво си мислите,че в чужбина ще има да чакате месеци,докато се доберете до специалист.....Подобни случаи стават навсякъде...

Така ама при някой явно стават прекалено често. И понеже знам за какви некадърници става въпрос при българските доктори айде да не ме убеждаваш , че това е нормално. А че и в чужбина има некадърници спор няма само че там има и последствия поне понякога.

Не знам за ква чужбина говориш и за кво чакане за специалисти имаш в предвид,ама двете ми деца са родени в Германия,със секцио,без да съм платил една стотинка(освен почерпката)плюс следродилна помощ от акушерка в къщи(15 пъти) и т.н.Не съм търсил или избирал специалист.Те са си всички такива.

Хубавци!Български Лекари!

Няма нищо по-гнусно от неграмотни журналисти (драскачи по-точно) , които търсят сензацията само, без изобщо да им пука за човека! Колко пъти написахте нещо за лекари, които са спасили човешки живот? Без изобщо да знаете подробности, без разследване се пускат статии , че да се правят новини! И шараните естествено налапали кукичката и си избиват комплексите след работа! Започвайте сега да слагате минуси, че да ви олекне!

Много ги разбираш тези неща...………. Когато лекар е заслужил похвала всяка една ТВ и медия го отразява, но колко често се случва е друг въпрос, нали? И НЕ, няма да ти оставя минус за да си направиш чекия на душата...…. А като разбирач, би ли обяснил на нас ШАРАНИТЕ как стоят нещата, защото много мога да говоря за лечение и пътеки и различни епикризи само и само твоите да приберат парите

И аз мога много да говоря за пътеки и хоспитализации на болни. Колко пъти съм приемал социално слаби, млади хора или просто нуждаещи се , но без показания за хоспитализация според НЗОК, знаеш ли! Тъй че не ми се прави на много умен! Знаеш ли, че човек с кръвно налягане да речем 220/140 не е показан за хоспитализация, но ако го оставиш извън болницата може да получи мозъчен инфаркт или някое друго усложнение? Не знаеш естествено! Ти бил ли си някога в чужбина, да речем Англия, САЩ? Иди да видиш там как се точи застрахователна компания със 30-40-50 000 евро/долара без да са свършили нищо съществено!

Що не се скриеш бе - не знам за тебе ама 90 процента от колегите ти са пълни некадърници - да има и такива, които се стараят и се опитват, но и те също попададат в графата некадърници, защото нещата са сложни, а хора приемани с разказвателни предмети нямат логика ама въобще. Скоро чаках пред кабинето на една ендокриноложно - преди мен имаше поне 7-8 жени - и те имаха оплаквания от типа кръвна захар 350 или 400 - всичко се чува отвън и тя какво направи - прати ги всичките до една на психолог да им изпишел антидепресанти - това в университетска болница в Пловдив - докторката или пишман докторката се казва Румена Бостанджиева - пълно е с такива като нея.

Кви са тия числа за кръвна захар, ве?! Нормата е от 3,5 до 6!!!!!!!! Чул-недоразбрал, подслушвал през затворената врата, ама всичко вдянал!

А бе аз съм спасил повече животи от докторите. Защото недохранването е основна предпоставка за болести и фатален край.

не наказвате виновните доктори, министри, политици, администрация, полиция, и най вече тези които ги прикриват, и то трябват сериозни наказания, затова бедните така си отиват без да има възмездие.

Аз не съм беден ама също съм им ял попарата на боклуците в бели престилки - за какво ги носят не ми е ясно - може би за самочувствие.

Че в БГ здравеопазването цари анархия, е факт, който човек когато е нямал досег не може да оспори, а само да спами! Надявам се потърпевшите да стигнат до истината!!!! Смелост и кураж на родителите!

Абе, лекари ще разследват колега... дали е възможно да установят грешка?!

Остава им да се молят те да не са следващите...

Гарван, гарваново око не вади. За жалост поредният бъдещ потулен случай с лекари...…...

прокуратурата ще разследва,нещо бъркате понятията

Тази менте доторка Таня Пашева колко още родилки и бебета трябва да умори,за да я разкарат от болницата? Кой ще иска да раажда при нея? Допълнителен стрес за всяка родилка би било само като чуе коя некадърница ще я изражда. Докторката трябва да не чака да я уволнят,а да си вземе дълъг отпуск и да се разкара от болницата.

И аз съм почернена майка.Утре се навършват точно 6 години откакто и на мен в 9ия месец ми почина иначе здравото бебче.Никой нищо не ни каза.Така и не се разбра кой е виновен.Скръбта остава само за майката.Само тя си знае какво й е.Никога не се прежалва дете. Кураж на семейството!

А вие защо не сте търсили отговорнос? Съд за вас няма ли? Как е възможно майка да се жалва по форумите за починалото си дете и вероятно нищо да не е направила за да има докозана вина

Не съдете, без да знаете историята на жената! Молете се на вас да не се налага да търсите отговорносТ!

За предишната родилка, убита от лекарите в Сливен заедно с бебето, и досега няма лекарска експертиза, всички лекари подред отказват да "разследват" други лекари в типичен "мафиотски стил" - "ние сме лекарска мафия, никой лекар няма да свидетелства срещу друг лекар от същата мафия"... не е ли така и в полицията, в политиката, и навсякъде в BG? как ще обясни статистиката на умрели бебета в Сливен за този лекарски екип? Как ще обясни факта, че целия корем и гръден кош на починала жена е в синини и има съмнение за счупени ребра, вътрешни кръвоизливи и наранен бял дроб, жената не е могла да диша? Цялата родилна зала, включително тавана и стените е била в кръв, а след извършеното лекарско убийство на детето, никой от лекарите не се е погрижил за родилката. Очевидно блъскане с ръце и лакти на корема и гърдите на родилката и скачане за да бъде натиска с цяло тяло и по-силен... Ако скачащите върху родилката са повече от 5, отговорност няма... Май трябва да се поставят камери над главата на родилката и да се записват лицата и зверствата на т.нар. "лекари", не лекарската гилдия да ги защитава... но със сигурност записите ще изчезват по неизвестна причина или няма да бъдат признавани в съда, както се случи за бебето сложено живо във фризера от "лекарите" от Горна Оряховица, които ги домързяло да повикат линейка от Сливен с апаратура за недоносеното бебе на селска ученичка...

Значи по време на раждането не са следили тоновете на бебето. Как така се родило мъртво? Значи раждането не е водено, както трябва, защото започнат ли да се губят тоновете се прави секцио по спешност, а не да продължаваш да израждаш по нормалния начин. Много груба и жестока грешка!!! Горките хора, просто не искам да знам какво и е на тази жена и на тоя татко и останалите роднини в момента. Категорично трябва да има разследване и съд. Не може така!

При дълга пъпна връв детето може да се задуши по време на раждането, когато е късно за секцио. Може да има аномалия на дробовете и да не продиша. Много неща може да се объркат.

Трябва да се цаните адвокат на убийци- бива ви?

Трол смотан,наспами цялата теза в защита на тази негодница. Тя самата ли си,или си друг такъв касапин наричащ се лекар?

Съжалявам да го кажа, но не разбирам какво мотивира една бъдеща майка да роди детето си при тази убийца и екипа й? Толкова много пострадали писаха за варварските методи, с които си служи тази "лекарка". След като съдът не може да я спре да практикува, бойкотирайте я тази убийца да не "лекува"!!!

Майка ти също те е родила с тези"варварски методи". Просто сега лигите са повечко.

В какъв смисъл лигите са повечко? Жената родила при същата лекаркка през август умира точно вследствие на варварси метод. Трябва да те хване човек и да ти приложи на теб няое от многото мъчения прилагани в средните векове,и като почнеш да цивриш да ти казва не се лигави,патицо.

Бог дал, Бог - и взел. Неведоми са пътищата Господни. Стига сте говорили глупости за лекарите! Стига сте създавали негативно настроение у наивния и простоват скот! Израждайте си децата сами тогава, да видим колко процента ще е смъртността? за тия мизерни пари, които получават лекарите, за стреса и динамиката, при която работят, за тази огромна отговорност, трябва краката да им целувате, бе!

Много наивно и простовато изказване. Вие четете ли се въобще? Мислите, че сте застраховани и на вас не може да се случи? Ама вие сериозно ли? Да се израждат жените вкъщи, щото има лекари убийци? Ми дайте и да се оперираме сами вкъщи тогава, а тези лекари защо вземат заплати, че и на ръка си искат тогава? За украса ли???

Риска у дома вече стана като в болницата.

Простовато? За вас истината винаги е простовата. Никой не е застрахован, ти четеш ли въобще, какво пиша? Мислиш ли с главата си? Човек предполага, Господ разполага, разбери го това много добре! Все някой ви е виновен на вас! За жалост е нормално да има и смъртни случаи. Целта на лекарските екипи е те да бъдат сведени до минимум! Анадън му?

Негативното отношение си има съвсем обективно обяснение!!! Всеки, сблъскал се в последното десетилетие с тези лешояди, с отвръщение ги е заплюл! Да не ти се налага да посещаваш българско здравно заведение/ търговско дружество- това е диагнозата! Лъжат като дърти мангаля и не правят изследванията, за които попълват документи и после дерат касата! Изписват 3-4 дни в болницата, но те пращат у дома на същия ден, НО по документ си лежал! Какво му викате на това-ИЗТОЧВАНЕ на здравната каса по нашия край! А по вашия?!

аф

Е що не идеш при попа да те лекува?

а ти да идеш при касапина да те скъси с една глава, защото тази не върши работа!

И как ако не са се произнесли още по предходния смъртен случай, причинен от тая убийца, тя продължава да практикува и да сее още смърт?!

За съжаление в милата ни родина не си ли плащаш умираш...

,,,,,нали това искахте.....сега що ревете?

Кой какво е искал, бе идиот? Ти имаш ли връзка с главния мозък? Или си ревал за капитализъм? На ти сега!

Изчакайте резултатите от патоанатомията и тогава кометирайте. Не знаем за какво става на въпрос.

Много добре знаем за какво става на въпрос-става дума зя няколко атомни бомби и сред години като няма радиация да се заселва тази територия с друг вид население

Ами да изчакат, ама защо са я пуснали да изражда ако има висящ случай, по който я разследват в момента?!

А може би причината е ясна. Ако родилката е починала от емболия (амниотична или тромб) нямаше да я спасят нито тук, нито в Германия, нито в Америка. А това, че не е написано официално е ясно - няма новина, няма скандал. Не е интересно. Виж смъртта е друго нещо. И сега ако се окаже, че бебето, примерно, е със сърдечно-съдова малоформация, дали някой ще си посипе главата с пепел.

Вие убийците в бели престилки се защитавате един друг, нали? А после ревете някой да ви става донор, като дойде до вазе! Мизерници прости!

Да си дава дипломата на лекар и на терминал 2 да оди да мие чинии.

не платиш ли за "избор на екип" си в ръцете божии

Ти винаги си в Божиите ръце, ама явно не го осъзнаваш. Стига плюхте, наистина още нищ не се знае. Може детето да е било с малформация, несъвместима със живота. Не всичко се вижда на ехограф. Само аутопсията може да покаже със сигурност.

Защо пишеш глупости. Има 3 фетални морфологии и жената е ходила на консултации. Марформации биха се видяли умнико.

май на тази докторка Менгеле и стана много? ясно е че не става за акушерка, но седи в болницата като комунист на партийно събрание, и УБИВА българи. няма ли и сменят офиса със .. Сливенския затвор.