Разследват смъртта на 2-годишно българче в болница в Болоня

Родителите на момченцето - Ангел и Ваня - смятат, че има лекарска небрежност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

без да са си изкопали нов .

С коя ваксина го уморихте това детенце?

Абе какво ни занимавате всеки ден с ромски драми, женят се братовчеди, не си ваксинират децата, гледат ги по-зле от кучета и после олеле докторите са длъжни да ги съживят.

те наведе на тези "мисли"? Ако беше с името си дали нямаше да те е срам? Би трябвало и сега.

Който си ваксинира децата трябва да бъде осъден ефективно за умишлено нанасяне на тежка телесна повреда.

който пише подобни коментари страда от мозъчна увреда. И не трябва да бъде оставен да се грижи за деца. Поради невменяемост.

Говориш като жертва на тежка телесна повреда. За такива като теб ще има лагер където на спокойствие да се възстановяват от нанесената им щета.

Колко добра душа носиш

По принцип си прав(а), но в случая не мисля, че се касае за циганска история. Родителите са подходили много адекватно, не са неглижирали нито детето, нито заболяването.

Братя българи, недейте такива безчувствени коментари, за да разберете какво им е на тия хора, представете си да ви умре кучето...

в тази статия те навежда на тези "мисли"? И при положение че имаш и снимка, как ти ги роди "главата"? Или каквото там изпълнява тази функция...

коментарът е за горното изказване.

какво сега, оказа се че лекарите и в испания не струват. трябва да се ходи на марс май

Случилото се е в Италия . Караянчева май е давала уроци по география !

Заета е заминала е за Полша там в Техеран е на симпозиум

Защо са разрешени коментарите под подобна статия?? Какво очаквате да прочетете, освен психопатски тъпотии?? Или това страшно ви кефи, гнусни сте!

Така е. А аз се опитвам да образова сганта

ти се образовай. Липсва ти пропедевтиката. Относно етичните аспекти дори няма нужда от коментар.

PEYTSCH

Нали затова са за ИТН ?

коментарите са по-интересни от статията. Тя все пак е за една трагедия, която е приключила. Царство му небесно на детенцето. На тази възраст дори време е нямало да съгреши в нещо. А коментарите са писани от "хора" с които сме орисани да живеем. Аз за себе си правя извода, че очевидно имам доста грехове, щом е така. В нашия ад дяволи няма. Сами се оправяме.

В Италия болниците са пословични. Смъртта ти е сижурно, италианците са по-зле и от ташите помияри. Да те им паднеш в ръцете.

който пише "ужастно" не е в позиция да коментира компетентността на никого.

Само в БГ ставали тея неща.... Е явно не.....

Ендокардита разрушава клапите за които най-често се захваща. Бързо. И 4 са податливи. Ако е имало съмнение за ендокардит са щели да чуят шумен regurgitation murmur при auscultation. Ако са направили blood cultures щяха да са позитивни. А ехокардиография щеше да го документира. Прозорците на деца са чисти и трансторакална би била достатъчна. Vegetations са като парцали закрепени предимно за клапите. Но дали са направили това с high fever. Чули ли са сърцето изобщо

Кой слага минуси на медицински факти? Аз това го живея всеки ден? В работата си. И ги спасяваме. Или злобата заслепява. Много гняв таите към различните, човеци български

murmur при auscultation. сърдечен шум при преслушване. High fever.висока температура.... Да пишем на български...

в статията те наведе на мисълта, че не са направени тези неща така или иначе? Въобще как имаш очи да коментираш по този начин постфактум без да си наясно с подробностите от меродавен източник и въобще с фактите в тяхната цялост?

А Белите Българи - Кучета ги Яли!

Ах, какво Арийче, Живо и Здраво да е!

Детето е мъртво психопат такъв

Знаете ли какво е ендокардит, смъртност до 40%...След проверката, ще се установи има ли грешка или не.Но понякога медицината е безсилна.

Ендокардита разрушава клапите за които най-често се захваща. Бързо. И 4 са податливи. Ако е имало съмнение за ендокардит са щели да чуят шумен regurgitation murmur при auscultation. Ако са направили blood cultures щяха да са позитивни. А ехокардиография щеше да го документира. Прозорците на деца са чисти и трансторакална би била достатъчна. Vegetations са като парцали закрепени предимно за клапите. Но дали са направили това с high fever. Чули ли са сърцето изобщо

Медицината днес лесно долавя и бори ендокардит. Професионално мнение. Безсилна е крайна дума.

Лекарите не са богове.Тяхно задължение е да направят всичко по силите си за да спасят човешкия живот, да са добре обучени, човечни, отговорни. Но има случаи, които са неспасяеми. Елементарен пример мениингова сепсис развил се за 24ч, с правилна диагноза и лечение... Нека комисията изясни. Жалкото, че е загубен животът на едно дете.За близките няма утеха.

При причинител S.aureus смъртност 20-40%. Нека да не съдим така лесно

На снимката българчето изглежда направо от друга раса, даже не етнос, та човек остава изненадан от българските имена на родителите, които явно са български цигани

е и?! Това омаловажава ли факта за лекарска небрежност ако има такава наистина?!

че е само едно!

Аз пък съм евреин на този принцип.

Юдею-Семите не ме интересува!

Смъртта на дете винаги е шокираща, защото никой родител не бива да надживява децата си но.....престанете да пишете за "българчета" които са всъщност цигани.

Що за гнусна расистка нация? За мъртво дете става дума и то поради лекарска грешка очевидно. Толкова ли сте оскотели и тотално изгубили човещина, българи в България? Кармата не прощава

КАРМАТА няма да ти прости! Писна ни от такива либерасти като теб! Заради вас изчезваме като Нация

Хайде стига се пени.И не се прави че не знаеш циганите как престъпно зле си гледат децата, колкото и силно да пищят когато стане някой инцидент.Или не си чувал/а колко често пребиват стари хора по селата?Или как точно представят България и допринасят за имиджа й като се пишст българиее

Да, така е при много роми. Но това детенце от снимката лошо гледано ли ти изглежда? Най-малкото е в столче за кола, за разлика от доста деца на чисти българи, които ги возят на коленете си на предната седалка.... Починало е дете и в 70% от коментарите се обсъжда циганче ли или не. Еми срамно е.

това НЕ Е Българче!! Поредната Фалшива Новина!

Признайте си, че е циганче. Ще се задействат агенциите на Сорос. Така, както казвате, че сте българи, ще ви отсвирят и никой няма да се занимава с вас.

Ако това сапунче е българче....отказвам се от българско гражданство! Значи в Италия са "българи" а в България "романи"? Пазарджишкия ходжа да им поеме мастрафа ....

Детето е на едно по-добро място. Жалко за родителите. Съчувствам им. За съжаление, ако ти е писано, няма какво да направиш. И аз бях на пет минути от същото като малкия. Бях на 6 годинки, сега - на доста повече. После разбрах, че пет минути по-късно щяха да са фатални.

Прокуратурата разполага с 60 дни, за да приключи разследването за смъртта на момченцето(това при рОмляните). А в БълХария прокуратурата разполага с 60000 дни през които през първите 600 си бърка в носЪ, разглежда внимателно изкараното от него, прави го на топчИ, и стреля с топчИтата по близки и роднини на жертвата (щот са Зели мангизи от престъпниците). След това си завира преписките на едно тъмнУ мястУ (от време на време ги намества с кеф) и си чака да изтече давнУст. Накрая е осъдена У Ивропата за бездействие и плащаме всички...... ние балъците.

и социалните плащания към Италианската Социална с-ма от "родителите" на сапунчето? Аве мангасар, вие нарочно си осакатявате децата за да имат "търговски вид" при ПРОСИЯТА и ДЖЕБЧИЙСТВОТО в Италия. Когато сапунчетата почнат да берат душа ги хвърляте на държавата. Същото е и в България: Близка лекарка ми е споделяла, как си водите в кабинета и такива полуживи 2 годишни сапунчета, тя ги съживява а после биете лекарите....че сапунчетата са живи. Иди пред варненската "Св. Марина"....всеки ден стадо мангасари висят пред кабинетите. Безплатно, за сметка на българските данъкоплатци. Това кога ще го видиш, мамицата ти приматска?

От кАдя на кАдя реши чи съм от брадчедите????

При висока температура и налепи в гърлото не включил антибиотик. Ще го оперират от сърце. Ега си и изродите.

По правилно би било: 2 годишно ромче, с бъгарски паспорт.Етнически е циганин.А не българин!

Няма значение това. Явно лекари мърлячи има в изобилие и там както и тук.

Никой за нищо не ти е длъжен в Италия!

И това какво значение има. Човек е. Медиците не делим пациенти. И убийци лекуваме. Мир на малката душица

да бе не делите... защо има две родилни отделения да не казвам в коя болница - едно за циганките, едно за българките.... не делели били.. да бе да..

Не работя в България. Съжалявам

Здравната система е същата като в БГ...

Здравната им система съвсем не е същата като в България. За съжаление съм видяла и двете и тази в Болоня е на светлинни години от нашата. Болница Сант Орсола е една от най-добрите що се отнася до детска кардиология. Много жалко за детенцето... Моето успяха да спасят.

Тук пък веднага се намесва някой /трол може би, в случая "Дима"/, който познава италианското здравеопазване и в същата тази болница е бил и така нататък. Хайде нема нужда от толкова лъжи.

След затриването на соца на изток, в европейския запад настъпи силен срив в системите свързани с осигуряване на качеството на живот на фукарата: здравна, образователна, осигуретелна, социално-подпомагаща.

Капитъризъма съ възрадвъ, че е спечелил с малко но завинаги. Мъ де дано сме живи дъ видим кон бобъ яде ли....

Високата температура и налепи в гърлото несъмнено сочат проблем със сърцето и нужда от спешна оперативна намеса.

То такива симптоми е имало почти всяко дете, голям кардиохирург се извъди !

Не усещаш ли че човека се гаври с лекарското малоумие, бе тъпанар!

Ако това беше в България всички щяха да плюят докторите. Сега ще ви обясня - няма БГ лекар, който при наличие на гноевидни налепи да не включи антибиотик!

А трябва ли да включи?