Разследват служител на дом за възрастни в София заради пребития 90-годишен мъж

Обяснението на управата на дома е, че дядото е паднал по стълбите, а раната е от търкане с кисе

Обратно в новината

Коментари - Разследват служител на дом за възрастни в София заради пребития 90-годишен мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И това , което веднага се “набива на очи”, е че тази най-обикновена селска ( недовършена при това) къща е възможно НАЙ-НЕподходящата сграда за ходпис : сума ти : тераси БЕЗ парапети, СЪЛБИЩА БЕЗ парапети , наклонен и пресечен терен . Заледеност с неподържани дървета и клони до земята . Изобщо и без да ги бият обитателите сами могат да се пребият на куп медта из и около цялата къща !!! Кой ги одобрява ? на какво трябва да отговарят ? Пълна загадка !!!!

Възрастните, които имат деменция са способни да викат, крещят, дори да намерят сили да направят някоя глупост. Въпроса е къде е контрола. Такива хора трябва да бъдат наблюдавани и медикирани постоянно. За тяхното здраве. Този дом старчески дом ли е, или е дом за хора с такива проблеми...... ужасна работа. Никаъв контрол.

Камери да има в домовете ! И на този изр.од посегнал на дядото най-строго наказание и обезщетение !

Има ама в тоалетните и банята няма. Те там ги бият.

Господ да пази старите хора в България. В днешно време нито децата, нито внуците , а най-малко правителството се интересуват от нас. Забравят, че и те ще остареят ако им е драснато. Е, тогава, жална им майка, защото всичко се връща на този свят и то стократно. ДАНО.

Бабе, бабе да си жива и здрава и ти и аз да сме с акъла си и що годе способни да се обслужваме сами ! Защото като внуците и децата спрат да работят , за да се грижат подобаващо за нас, а не просто да ни заключат в панелката на 8-ия етаж от 7 сутринта, до 7 вечерта, ще изпукаме от студ и глад, щото грижите и любовта може да са безплатни, но сметките, храната и лекарствата не са...а пенсийката ми стига едва , едва за мен само, камо ли и за деца и внуци

Малко не ми се струва вярно това, тези домове са часни, никой няма полза от това да не гледа хора на пълен капацитет, а колкото до новините и между тях може да има агресивни, в повечето места има камери и се наблюдават, знам от опит 9г гледаха в дом равнина с деменция и грижите бяха на ниво.

Частни са и дебелата част от таксата отива в джоба на частника (собственик), а едни трохи остават за заплата на персонала. Персоналът се грижи за тези хора, не частникът. Когато не му се плаща подобаващо, резултатът е този. Иначе да видиш колко любезен е частникът с близките.

Тези социални домове са нищо повече от едни зоопаркове. Пълни лудници. Безскруполни хора за персонал. По подобен начин убиха баща ми за една седмица. Един познат ми каза че ги уморяват , като не им дават вода за пиене ! До като умре .

Да беше гледал баща си!!

"Родината" ми каза: ОТИВАЙ ДА МИ РАБОТИШ !

Що за изрод трябва да си за да посегнеш на възрастен човек?! Те са чупливи като стъкло. Представям си дядото какво си е мислел - доживях на стари години да ме пребиват.

Да ги разследват до дупка! При доказана вина - съд и затвор!!! Аман от печелбари и социални бизнесмени! Откриха куп домове за бърза/бавна смърт около София: плащаш високи такси , не знаеш какво се случва и накрая - елате и се погрижете за тялото!!!

Май оскотяхме! Жалко, хубав народ сме били!

Biliii sme otdavna-predi komunisticheskua prevrat 1944

Преди комнистическия преврат е било същото бе, муньо! А чети малко история!