Разследват газовата атака в Сирия

Започва мисия на експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия в Сирия.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците се готвят да отхвърлят резултатите от от разледването. Те се опитаха да дискредитират ОЗХО за разследването им за отравянето на Скрипал, неприемайки резултатите.

Вече излезе официалното становище на независимата лаборатория в Шлиц, Швейцария, на която също са били дадени проби от ОЗХО и което становище незнайно защо не е включено в официалния доклад на ОЗХО - това за Скрипалови ........ последно съобщиха, че "независимите" специалисти са отказали да отидат в Сирия ... защо ли????

А шишенцето с прашеца на Колин Пауъл кога ще разследват?!

БОВ е произведено във Франция и Дойчланд ,както миналото лето.

Качулка, вече са замели следите. Жалко за жертвите, но няма да са последните. Много лесно ще се реши проблема, кото турчина насочи бегълците към русия.

Още малко показателно инфо: "В Австрии заявили о признаках инсценировки химатаки в Сирии"

И ето какво ще стане: ОЗХО в техен стил ще заключат, че е използвано "нещо" "някъде", което "много прилича" на "нещо", което "може да се тълкува" като "остатък" от "нещо", което "може да бъде и зарин". Ще следват споровете: -КРАЙ!!! ОЗХО ДОКАЗАХА, че АСАД е виновен - Не, Това нищо не доказва, на асад за какво му е - Не! Заключението на доклада е на независим орган - Не! Тази структура е зависима .... и пак ще си намятат бомбите. Доста безсмислено мероприятие

ОЗХО няма да прати никого, защото около нея ще бъдат и руснаците и няма да има как да излъжат или да завоалират истината, че всичко е било инсценировка.

Ми те вече били взели кръвни проби и урина и били установили, че имало атака с газ, но не знаели с какъв и не били на 100% сигурни. Току що го прочетох по норвежкия интернет. Лъжите продължават и се търси повод за война.

Трябва да спрем САЩ и Израел заради децата си!

Мухльо, децата ти не са ли още вСАЩ или в Европа! Те бягат от България заради хора с мислене като твоето, което ги обрича на изолация от цивилизования свят.

Путиноидните влечуги да ходят за бели чаршафи и по цигански в общите гробове с асад и вагнеровци

Ей, ама много си "умен"! Назобен до пръсване с пропагандата на великия си бял господар отвъд голямата вода.

Чудя се, честно, за какво ви плащат. Вие сте нелепи. Всичките! С такива простотии ти мислиш ли, че ще убедиш някого и ще го спечелиш на своя страна. Така само отблъскваш хората.

Сега ще споделя нещо, което осъзнах току-що: Именно от днес вече ЦЯЛОТО човечество проумя, че едноличната хегемония на САЩ като единствен световен лидер приключи ! От днес светът вече е официално многополюсен !

Обаче руснаците как яко победиха Запада тия дни ?!! Здрави нерви и психика имат ! Много ми е кеф ! Сега ще пия една ракийка за ваше здраве, братушки !

Запада да си разследва газа, че руснаците им го напълниха !

В книгата си 1984 Оруеп предвижда бъдеще, в което три велики сили: Океания, Евразия и Източноазия водят непрекъсната война, но на територията на други държави. Това сега се сбъдва. А оправдания за пред тълпата винаги ще се намерят.

А какво стана с умните и модерни ракети, дето Бай Дончо изпрати срещу Русия? Ехххх голям смешник е той. Явно са го ударили през ръцете/устата и са го смъмрили тези които реално взимат репенията у Хамериката.

Schilo

Правилно поведение на правителството в Сирия. Това могат да го направят хора, които са спокойни за крайния резултат. Дали ще последват извинения?

Саддам Хюсеин направи същата грешка и плати с живота си. Сега Асад. Хюсеин покани експерти за да докаже, че няма химически оръжия. Разведе ги навсякъде, показа им всичко. Експертите решиха, че има и го бомбардираха. Накрая се оказа, че нямало, ама човека е мъртъв, а от държавата му нищо не остана.

Ама що си правят труда въобще?? Аз резултата го знам предварително- Путин е виновен.

Много безсмислено. Те ще откриет следи, но нищо повече и пак старата песен. Асад евиновен - не, не е, за какво му е - не, край, виновен е, бомбордираме.

Само да напомня.Нобеловата награда за мир през 2013 г. получи ОЗХО в т.ч. и за унищожаването на химическото оръжие в Сирия.Сега пак там същите експерти ще търсят хим. оръжие .

Ама Нобелова награда за получаване на хлор от електролиза на солена вода в домашни условия никой не е получил. (Не правете това у дома. Може да предизвикате локална, ако не и Световна война!)

чакат разрешение от Пентагона?!

Много съм обезпокоен дали тази газова атака не е осъществена с българските дезодоранти "Парис" от времето на соца- някаква залежала стока!?Едно време казваха,че е по-добре да пускат този дезодорант като мухозол с приятна миризма!? Съвсем ще я втасаме...американците не се шегуват,ще ни праснат с няколко умни ракети!?

Какъвто и да е Асад, той не е глупак. Много добре знае, че от години го дебнат с пиниза за химически оръжия и атаки. Да ги използва значи да се гръмне сам. Затова няма смисъл да се коментират безкрайните саги с химическите атаки. Дори и да има някакво използване, то то е от противниците на режима, по поръчка и за спекулация. Ясно е това и за бавноразвиващ. Сега се е събрала вече армадата срещу Сирия. И шанса да се избегне атаката е много малък. Не успяха с ИДИЛ. Сега вече с открита агресия. Войната е за контрола върху енергийните доставки за Европа. Много пари са това. Пък и за контрола върху света изобщо. Ако обаче Русия не се огъне, може да замирише силно на изгоряло. Дори и нашите задници може да бъдат опърлени. Ако пък се огъне, рискува да загуби войната с всички последици. Положението е много неприятно. Ако имат разум трябва да се споразумеят за проклетите доставки, да си разделят потенциалните печалби и да не горят света и хората!

А то пък едно химическо оръжие - хлор. Достатъчно хлор има примерно на гара Горна Оряховица колкото да обгазиш добре София за цяла седмица, при подходящо време. Цели ЖП цистерни. Относно САЩ и напъните да защитават дечицата - в момента чета сборник от статии, изказвания и мнения на предимно американски политици от една стара книжка. В нея открито си коментират политиката, без да се смущават да я нарекат империалистическа. И не подлежи на съмнение факта, че САЩ се стремят да завладеят света. Дискусията е кои средства са по-подходящи - война, износ на тероризъм и дестабилизация, икономическа принуда, корупция и т.н. Не се и споменава строене на училища, билници, научно-техническо сътрудничесто... само рестрикции и подтискане. Книгата е Perspectives of the world politics, ако не греша с някоя буква, че не е пред мен.

Без да се майтапя навремето работих в Полимери-Девня. Имахме си противогази и редовно дишахме малки дози а много често ни евакуираха целият завод :)).

Да имаше голяма надпревара с времето. САЩ много искаха удари, затова беше и подгряването със Скрипал. Руснаците знаеха за провокацията и затова бързаха да вземат контрола над Гута за да може свободно да се разследва. Нека да видим сега какъв ще е ходът на Дончо като Асад им казва вместо да вярвате на някакви каски и слухове елате на място, проверете. Дали Дончо ще посмее да удари или ще изчака разследването???

Ами те и вълкът и лъвът, като не могли да набият заека, щото им предложил 15 вида цигари, казали: Абе ти що си пак без шапка?

Мдам, и като отидат там ще намерят бидон с Новичок.

Главицки "инцидент" - повод за ВСВ, в нов вариант, но по същата стара изпитана схема - бият "нашите, невинните, да ги защитим...!"

Когато властта в Дума беше в ръцете на муджахидините, поддържани от краварите, тези храбреци не смееха да си покажат носа там. Обаче сега могат спокойно да отидат там и да направят разследване и кеф ти риба, кеф ти паламуд. Нещо не разбирам. От какво се притесняват великите демократи, че не ги пускаха?

Storen

Първо да приключат с разследването на ядрените ракети на Садам, че след толкова години още нищо не са намерили. И в двата случая работата е толкова нагласена че чак е скучно.

стана ясно кой е силния и кой е слабия, кой командва и кой подвива опашка, кой кани и кой благоволява да го поканят, празните руски брътвежи отстъпиха пред стоманата на самолетоносачите

От 40 години братушките имат ракети, потапящи такива корита. Само една ракета. И 80 щайги барабар с говедата - храна за скумриите.

НО СИ ГЛЕДАЛ МНОГО АМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ. ДА БЕШЕ СИ НАПРАВИЛ ТРУДА ДА ИЗГЛЕДАШ И НЯКОЕ КЛИПЧЕ ЗА ЧЕЧЕНИЯ ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО В МОМЕНТА ВЪРВИ В СИРИЯ Е ВТОРО ЧЕЧЕНИЯ. Главните герои вече са на СИРИЙСКИЯ ТЕАТЪР НА БОЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯ. ЧУВАЛ ЛИ СИ ИЗРЕЧЕНИТЕ ОТ ГЕНЕРАЛ ШАМАНОВ ДУМИ : "Бандидът си е бандит. Жена му и децата му - също", казани в разговор с покойната Ана Политковска. ПОЛИТКОВСКА ПЛАТИ С ЖИВОТА СИ ЗА ТЕЗИ ДУМИ! ИЗТОЧНА ГУТА СЕ ПРЕВЪРНА В ТОВА КОЕТО БЕ ГРОЗНИ ПО ВРЕМЕТО НА ДЕЙСТВИЯТА НА 52 РУСКА АРМИЯ НА ШАМАНОВ. Не останаха живи и хлебарките. Генерал Шаманов заплаши САЩ с военен отговор при атака срещу Сирия. Повярвай ми на този ГЛАВОРЕЗ няма да му трепне окото да прати подяволите света! В моманта по негово разпореждане руските военни кораби са НАПУСНАЛИ базата ТАРТУС позиционирайки се в в готовност да атакуват противника! СХВАЩАШ ЛИ ИЗОБЩО ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ?! АКО СИ БИЛ В ИСТИНСКА КАЗАРМА И СИ СЛУЖИЛ ЩЕ ЗНАЕШ КАКВО ГОВОРЯ , НО АКО СИ ТРЕПАЛ БУБОЛЕЧКИ НА КОМПЮТЪР НЯМА ДА МЕ РАЗБЕРЕШ

Дали? Плътна бомбардировка, както преди няколко месеца от т.н. демократични сили? Да ама не.

срещу самолетоносачите Шаманов важи толкова, колкото индианските шамани срещу уинчестерите, това е САЩ, а не Чечня

НЕ ГИ СЪВЕТВАМ ДА ХОДЯТ ТАМ. НЕЩАТА В СИРИЯ СЕ ПРОМЕНИХА СЛЕД ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ЛАВРОВ И ЗАМЯНАТА МУ С ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ШАМАНОВ, бивш командавщ на 58 РУСКА АРМИЯ чиито подчинен е бил СЕГАШНИЯТ НАЧАЛНИК ЩАБ НА РУСКАТА АРМИЯ - ГЕН. ГЕРАСИМОВ. БОЯ В ИЗТОЧНА ГУТА ПРОТЕЧЕ ПО НАЧИН РАЗЛИЧЕН ОТ ТОЗИ В ХАЛЕБ, защото в Русия настъпи промяна която малко забелязаха Подава си оставката МЕДВЕДЕВ , а с него си отива и ЛАВРОВ. РУСКИ ЯСТРЕБИ ГЛАВОРЕЗИ КАТО ШАМАНОВ И ГЕРАСИМОВ , НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЯТ ДА ИЗВЪРШАТ С ИНСПЕКТОРИТЕ ТОВА КОЕТО НАВРЕМЕТО СЕ СЛУЧИ С ПОЛИТКОВСКА. ИЗТОЧНА ГУТА ВЕЧЕ Е ПРИЗНАЧЕН ГРАД КАКЪВТО НАВРЕМЕТО БЕ ГРОЗНИ СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НА 58 АРМИЯ ! НЕ ГИ СЪВЕТВАМ ДА ВЛИЗАТ В КЛЕТКАТА НА ЗВЕРОВЕТЕ.

кога ще разследват химическите атаки срещу българия и балканите??? кога ще установят с какво са тровени и тровят сега остатъка от българите и балканците? защо сирийците да са по-важни от нас, а ?

Резултата е зависим само от това колко евреи участват като специалисти в групата.

Така не се рзследва театрална постановка. Освен декорите, за възстановката трябват и статистите, артистите... участвали на премиерата. (ама те бегАли към Алепо - на тутне, заедно с "каските")

Асад като видя дебелата тояга и се насра.защо Русия наложи вето на резолюцията целяща създаване на такава комисия в оон?защото не включваше руски военни и нямаше да бъде под техен контрол.а сега ще ги контролират където и когато отидат.без независимо разследване няма смисъл от такова.досега е имало 35 газови атаки.половината да са на опизицията другата половина е на Асад.и пишещите тук хал хабер си нямат какъв диктатор е Асад.в Сирия има 7(седем) силови структури които НЕ комуникират помежду си.арестува се човек без решение на прокурор,факти,нищо.ей така:слагат му белезници и изчезва от циркулацията и никой не знае къде е,жив ли е,има ли адвокат или не,Асад е сатрап и то голям.

От 4 години все за сране пишете - и все сте насрани. Останаха 2 бази на говедата в Сирия. Всичко друго, ЦЯЛОТО "СИРИЙСКО БЛАТО", ЗА КОЕТО РИВАХТЕ ДЕНОНОЩНО - Е СВОБОДНО!!!

Станко,ти идиот ли си бе мойто момче?????????.........

доклад на организацията за "отравянето" на скрипалите - някой с нещо ги е тровил - и край, това е целият доклад; тук възможно е да няма и такава 'точна' формулировка - най-много да установят, че някой хладилник изпуска фреон

Сирийската армия установи пълен контрол над град Дума, намиращ се досега под контрола на групировката "Джаиш ал ислам". Сега правителствените сили контролират цяла Източна Гута. Това съобщи пред журналисти началникът на руския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Евтушенко, цитиран от ТАСС. "Днес се случи знаково за историята на Сирия събитие", каза Евтушенко. Той допълни, че издигането на сирийския държавен флаг в Дума е ознаменувало поемането на контрола над населеното място и следователно над цяла Източна Гута. Той заяви, че сега в града ще влязат подразделения на руската военна полиция, които ще поддържат реда при преминаването на Дума под контрола на правителството. Преди това беше съобщено, че Центърът за помиряване приключва извеждането от Дума на бойците.

дяволската троица твит-мей-микрон си търси извинения за шубето и праща неквиси "експерти"; досега не се притесняваха да бомбардират и без доказателства, сега изведнъж се запозоваваха на правни норми; истината: страх ги е от руснаците

Току що РТ даваха Матис държавния им секретар - НЯМА доказатества за химическа атака

И аз разследвам Запада, че ми рискува живота на мен и моите близки с гадните си изцепки и провокации.

Ако имаше такава атака на сирийските и руските войници щяха да бъдат раздадени противогази. Иначе и те биха пострадали...А както е видно не ползват никакви предпазни средства и им няма нищо...

как се намира черна котка в тъмна стая, особено когато котката не е там

мíстер путин защо им галиш гъза с перо - думкаи ги... мамка им

И сяяяяяяяяяяяяяяяяя...Кво ще кажат лудите крави, а? Пръцки с лук, или ГЪЗови атаки са били?:)

Нищо не разбрах от статията "Два екипа следователи от ОЗХО трябва да пристигнат днес и утре в района" - и после "От ОЗХО досега не са потвърдили планове за пътуване на нейни инспектори за Сирия. " последно ша ходят или не?

Понеже Сирия вече е толкова спорна тема, джурналята се подсигуряват като пишат и обратното на новината в самата новина ...

Аз го писах, че трябва да ги поканят на място да раследват. Уж града е вече под техен контрол, така че може заплахата от "демократичната опозиция" да не е толкова голяма. ОЗХО трудно може да откаже, но ако го направи, би било супер показателно.

генерал Шаманов

Замириса на световна конспирация.Важно е мир да има.Консенсус е необходим за мир.Сега вече има много големи военни сили в Сирия и около нея.До сега във всочки конфликти е имало много жертви.Да бъде мир.

ма тия чак сега ли тръгват ??! Нали беше сигурно, че Асад е виновен ??!! Как така ?

На 10 Април, от Норфолк САЩ, тръгна самолетоносач (забравих му името) в посока Сирия. Очаква се да измине 6,000 мили за 2-3 седмици като по пътя ще се присъединят и други кораби. Мисля че всички ние избързахме като повярвахме на Тръмпи,без да погледнем рално какви активи има САЩ в морето до Сирия....много малко! Един Кук и още 1-2 кораба. Каквото и да става, то няма да стане преди да пристигне самолетоносача.

има разни подводни лодчици дето краварските суперсамолетоносачи не засичат

Ьовиги

Всеки - вкл. и руснаците - ще ти кажат че САЩ са царете на морето. Няма такива подводнички....поне малко проучи как се движи един самолетоносач за да разбереш че не си по умен от адмиралите и които преди 50г са мислили по тези въпроси и имат решения. Срещу такава група, никой няма шанс...единственото оръжие е масирана ракетна атака и то от най новите руски ракети и много, или ядрен удар. Руснаците нямат и никога не са имали силен флот...просто не им е бил необходим.

че няма химическа атака и ми6 по нареждане на цру са отровили скрипалови трябва ли да фъргаме бомбите по вашингтон и бъкингам,за оня бабоебеца няма да споменавам,достатъчна му е бабката

Мога да ви кажа какво ще е заключението на експертите , Сирия и Русия са извършителите . Това е война на англосаксонците и техните приятели срещу руснаците и техните приятели .

а що британските помии не пуснаха родата на скрипал ??? и да видим кои какво крие ... господ гледа , бави , но не забравя !

проверят тия разследващите за съпричастност към цру и белите каски,има начин за това