ООН: Режимът в Дамаск и ИДИЛ са използвали химическо оръжие

Режимът на президента Башар Асад и "Ислямска държава" са уличени, че са извършили атаки с химическо оръжие в Сирия, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - ООН: Режимът в Дамаск и ИДИЛ са използвали химическо оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Установено е, че две от нападенията са били извършени от правителствените сили, а едно - от ИДИЛ. ООН и ОЗХО не са успели да стигнат до заключение кой е отговорен в останалите шест случая.". Четейки материала си викам: "Хвала на разследващите сини каски от местото на сраженията! И най-вече на онзи, който седи в Лондон и е цяла организация не, а даже няколко такива..."; От друга страна подобни медиини облъчвания от страна на оон са доста по-вредни и перверзни от химическото оръжие, минните полета и отрязаните глави. Точно Така е, гутериш.

Стига с тези внушения че в Рака имало "цивилни". Щом са в Рака, значи за от ИДИЛ.

Режимът във Фашингтон отново е разпространил елементарна фалшификация.

е най-голямата лъжа; ясно е, че официалната армия не е използвала химическо оръжие; режимът във вашингтон систематично манипулира световните институции - допинги, нобели, евровизии, оон-та и тям подобни; лековерните се хващат :(

Де да можех да кажа, че съм очаквал нещо по - добро от сбирщина мюсюлмани, ама днес не ми е до лъжи.

Триумф на лицемерието. Няма никакви газове, всъщност към края на съобщението става ясно, че американците пак са ударили граждански автомобил и са убили неизвестно количество мирни граждани. Иначе откъде у ИДИЛ ще има химическо оръжие, средства за неговото доставяне, специалисти по неговата употреба и специалисти по защитата от него ? Ами това е сложно оръжие, даже големите армии не го използват, толкова са главоболията и толкова са мизерни военните резултати от прилагането му. А сирийската армия откъде да има химическо оръжие, нали още преди 2 години го сдадоха ?

Цитати от миналогодишна статия: Главният прокурор на Анкара е започнал разследване, след изказването на депутата от Републиканската народна партия, Ерен Ердем, че Турция е снабдила с химическо оръжие(зарин) терористите от Ислямска държава Депутатът Али Шекер сподели пред журналистите, че властта в Турция е отговорна за употребата на химическо оръжие срещу сирийските граждани. На терористите е предоставен зарин, произведен в турски лаборатории. Информацията е станала обществено достояние след обнародваните шокиращи новини за това, че турски правоохранители са спрели за проверка товарен автомобил, който се движел от турския град Адана към сирийската граница. При проверката били открити бойни отровни вещества. Товарният автомобил с товара си е бил съпровождан от шестима мъже, които са арестувани от полицията. А журналистите показали въпросния камион на полицията в момента са подсъдими за държавна измяна...

Американците избиват повече мирни жители в Сирия, от колкото ислямисти. По-лесно е да се трепят жени и деца от колкото бандити. След това правят ,,разследване". Така ги вършат американците винаги, във всички страни, в които се намесват. Даже се налага Барак понякога да се извинява.

Да живее Барак Обама - най-умния афро-американец, който е бил президент на сащ и който за съжаление няма да се кандидатира за втори мандат!

К'во ли става по великото затишие край Алепо, ордата в лятна полагаема отпуска ли е, що ли, или сЯ изнизаха по партенки ...

Съвсем нямат пари за морето. Гледам вече целогодишно сте тука

Свършили са танковете и чакат нови.

а метверты - полтора. /сАвеЦка народная песня/

Да живее Башар Асад!

беше безсмъртен...

Сега като стане пезидент на САЩ Килъри Клинтъл, ще килне и Асад, както килна Кадафито. Отиде в Либия с 500 командоси и на другия ден Кадафито го убуха. След това ни лук яла ни лук мирисала се подсмихваше ехидно когато и съобщиха за смърта му.

Стар изтъркан медиен трик и долнопробна медийна клевета... Ройтерс тръбеше, че и Саадам употребявал химическо оръжие в Ирак. Американците даже показаха някакво бяла прахче в ООН, което било БОВ. По-късно се оказа, че няма БОВ в Ирак. Но Саадам бе обесен, а страната разорена и загинаха стотици мирни жители. Създадена бе ИДИЛ, срещу която САЩ уж се борят. Сега целта е да се приравни законното управление на Асад с действията на ИДИЛ

садам изби хиляди кюрди с химическо оръжие. Факт!

не разбирам защо са минусите това е факт който никой не оспорва

Шило

Само един въпрос- къде бе "демократичната общност", когато това стана? Мълча и въобще никаква реакция. Реагираха след може би 20 години под предлог, че има ОМП. Ама такова така или иначе не беше намерено.

Прахчето вероятно е било брашно краварите едвали са си направили труда да измислят нещо по-интересно само за да показват едно борканче...

Режимът във Вашингтон съвсем се побърка, след като изпусна нещата от контрол! Включи в борбата с Русия и подкрепяното от нея законно правителство в Сирия и пропагандата всички подчинени му "организации". В Сирия срещна сериозна съпротива при "демократизирането" и "освобождаването" от поредния "диктатор" в поредната "тоталитарна" държава! Удари на камък, изпуска нервите си и започва да се повтаря в простотиите, които измисля. Този филм с химическото оръжие вече го гледахме в Ирак и Либия и провалът му беше очеваден. На лъжите американски може да вярват само глупаци и платените тролове по сайтовете! Не и нормален човек!!!

Чакайте сега поредния американски генерал да извади поредното пакетче с бял прах (спомни си Ирак).Само че от това бяло прахче първо си подръпват

Пуснали били хлор. Ми то е тук пускат от 100 години сигурно...в чешмяната вода. ОохНеИскам да се самосезира. Смешници.

Цитат от статията: "САЩ са признали, че са убили 55 цивилни при въздушните удари, които започнаха да нанасят срещу "Ислямскя държава" през 2014 г., припомня Франс прес. Според много наблюдатели обаче тези данни са силно подценени." Факт е, че всички убиват освен враговете си и цивилни невинни ХОРА!!! Относно кой да се подкрепи - Асад или опозицията му, нека се изхожда от позицията, кой е по-способен да затвърди мира там!!! Да, като всеки политик и Асад има грехове, и то много, но да не би някои наивници да смята, че опозицията ми са ангели?! Нима повечето от опозицията на Асад не се състои от "умерени) джихадисти, които като вземат властта, като нищо ще станат радикални ислямисти?! Добър или лош Асад може би е по-предсказуем и управляем. Видяхме какво става с подкрепяните от сащ режими. А саудитите дори разрешиха ма мъжете да ядат жените си, без никаква реакция от страна на "цивилизованите" страни от западната цивилизация!!! Изборът трябва да се направи внимателно, но ми се струва, че той е предрешен от "вечната" борба между Русия и Европа!!!

Краварите за пореден път плетът поредния предтекст да бомбандират някого!

Този път обаче не познаха.

както и предположих статията тази изключително голяма тъпонтия е рожба на някой модератор и е написана за да могат жалките соросоид да изкарат някоя американска стотинка

която произлиза от неовладяната от руснаците ООН. Всички по света са тъпи, само нощните вълци са умни... и вожда им де.

След като знае на какъв натиск е подложен, Асад трябва да не е на себе си, за да позволи използване на химическо оръжие. Едва ли е забравил какво се случи на Саддам, когото също обвиниха, но се оказа, че е измислица. Толкова ли нямат фантазия някои хора, та пробутват стари номера? Нека поне измислят някое ново "престъпление", но вече не им вярваме.

но не разбираш проблема асад от 5 години не може да превземе алепо! от 1 година с руска помощ! хората в алепо са против асад и не се предават затова ги трови с БОВ и гладна смърт

Трудно е да се разбере един проблем, когато си далеч от него. Цинизмът на съвременния политически свят е толкова голям, че не бива нищо да се приема на доверие. Нали в Ирак имаше химическо оръжие? Защо не го откриха? Най-вероятно и в Сирия е същото. Разсипаха хубавата, подредена страна заради нечии болни амбиции! Аз не съм бил там, но имам приятели, които работиха там и са ми разказвали.

Отдавна и на цял свят са известни варварските, човеконенавистни методи на война и на режима в Дамаск и на ИДИЛ, но на цял свят стана вече известно и пословичната неспособност на великите САЩ и Русия да се справят със ситуацията, именно затова турските командоси бяха принудени екстрено да вземат обстановката под свой контрол за да установят траен мир и порядък във региона както по време на управлението на Високата порта.

Честно, човек, смени си лекарствата или увеличи дозата, че си много зле.

На теб май и акълът ти е от времето на Високата порта.

На това, което пишеш, сигурно само ти си вярваш. Дали Асад е лош има право да съди само собственият му народ, разбира се без онези, които се определят като "опозиция"/те са еднакви навсякъде и знаем за какво се борят/. Какъв ред "въвеждат" твоите любимци също не е тайна за никого. Светът се нагледа на какви ли не провокации - порядъчните, здравомислещи хора вече не вярват!

Без помощта на Русия Асад отдавна да беше в небесата, защото той като шиит представлява по малко от 20% от сирийския народ, докато сунитите са 80% и няма да търпят такава диктатура, с помощта на върлите командоси от Цариград там отново ще се възцари мир и благоденствие както преди век и нещо.

След всяка атака на ДАЕШ с отровен газ,а такава имаше преди два дни в Ирак - Хлор,се пуска задължително една превантивно дезенформираща статия,че видите ли,режима на Асад бил го правил.Пълна лъжа и манипулация от царете в тази област,а именно РОЙТЕРС.

дрън-дрън. Стари работи отпреди 2 години. Асад си предаде химическото оръжие под натиск на Путин. Иначе Бараката щеше да нападне Сирия с армия. То беше утилизирано в Албания. Виж, джихадистите се снабдяват от Турция и те нямат проблем с него.

много е трудно за асад да си набави хлор казваш?? обвиненията са за използване на хлор не зарин

И как в твойта ценностна система това че ги е предал остатъка след като е използвал част от тях го оправдава? Кажи де? Не се срами?

са най тъпите кретени дето пишат тука Оправадава ги само собствената им глупости и безмозъчие

"(което) ще изправи едни срещу други Русия, основен поддръжник на режима на Асад, и Китай, от една страна, и САЩ, Великобритания и Франция, които подкрепят сирийската опозиция, от друга" Поднебесната и улуса на Джучи (син на Чингис хан ) Московията нема как да не са прави, нали ?!

е кво ревете :))) сащ и коалиция си летят над сирия и руснаците нищо не смеят да има кажат :))) сега и турция навлезе в сирия и нищо :)))

пак ли ? този филм не го ли гледахме вече или remake ала краваристан ? Уличени бил ИД за ЕДНО единствено нападение ? Ами братята от Ан Нусра и другите каквио са там умерен, полу-умерени и напълно неумерени главорези (ака бунтовници) които ги хванаха ръцете в кацата ? до гуша...

Щом и Ройтерс се включи в лъжите,значи края на терористите подкрепяни от САЩ идва....

Глупости,химическото оръжие на Асад беше изнесено от страната преди две години под контрола на САЩ!!!

асад е приключил най-малкото съд за военни престъпления а и руснаците позволиха на турция да нападне сирия

Съд казваш. Същия като за Милошевич ли, който го оправада по всички обвинения? Нещо за НАТО и за ФАЩ да последва след това? Нещо трубунал, за военни престъпления и нападение над суверенна страна?

Аааа, няма такива работи! Американците винаги излизат сухи от водата. Няма случай те да са виновни за каквото и да било.

Ако всеки вярваше на Ройтерс... Сега се сетих за бял прах, който беше демонстриран пред сенаторите за да дадат съгласие за поредни бомбардироки. Вече забравих за кои поред. Та нали САЩ не спира.

когато българските монтажници изглаждаха братски химическите заводи на Сирия сигурно не си бил роден.

САЩ сигурно нямат химически заводи а????Такива глупендъри подържат имиджа на ''честни демократи'' американците и затова къде са решили да налагат своята демокрация се вижда само смърт и разрушение

Глей ся, историята е че: ми да, имало е химически заводи в Сирия ... каквито има и в почти всяка държава - за производство на торове (примерно), за препарати за обработка на дърво, метали. Тука у нас Мегахим, Оргахим и разни други също не са никак малки. Хубаво. В един момент освен торовете почват да правят и друго. Хубаво. Идват краварите, правят квото правят, окрадват им заводите, суровината. Вече няма торове, хората не могат да си купят боя, нито да си пръскат лозята срещу мана. Щото краварите нали. И хем те намерили и иззели всичко хем после пак имало. За това става дума. Като не са си свършили краварите работата кво? Сирийците искат да живеят и в мебелите им да няма дървояди. Искат да боядисват разни неща, за да не хванат ръжда. И там дъжд вали, и там има насекоми. Ми тя и лугата е супер опасна. И кво, краваристан като ни затвори солниците покрай морето - ни луга ни сол, ни поморийска паста за зъби. ИСторията е, че има някви кравари дето искат да осерат целия свят. Не им стига, че не могат да пазят собствените си граници.

кой питаше дали Сирия има БОВ? Въпреки криеницата нещата стават известни рано или късно.

Тия в оон - слуги на двама господари- няма как до терористите от идил да не сложат и Асад защото отдавна им боде очите на сащ и западняците дето толкоз пари вложиха да го махат въпреки че е законно избран...Американците колко свои войници превърнаха в развалини с употребата на химически оръжия в пустинна буря и на още много места къдет насаждат ''демокрацията си''.. Та болниците им за ветерани са пълни с такива..

кои в ООН имаш предвид - русия и китай ли??? ама много сте тъпи

Може да те извисява в собствените ти очи , но тук говори за пълно безсилие Не знам какво си недоразумение но тук често се срещат тъпи хора , но ти май си на върха в класацията

Да, ама не могат много да вият, щото Асад си унищожи веднага химическото оръжие и им затвори устата. Номерът с епруветката не стана.

Така ли ви каза режима във вашингтон?

е избираем. Режимът в Москва е назначаем. Знае е се от кои. И е несменяем.

Пак започнаха с химическите оръжия. ООН вече е едно посмешище със седалище Ню Йорк. Единствените, които имат химическо оръжие в района са САЩ.

не бе не си разбрал не ООН са пуснали химическите оръжия а идил и асад!

Ти го плюеш то си мисли че роса го вали. По рано поне малко ви обучаваха на Козяк сега ви пускат съвсем хванати от гората

Не бе, и ти не си разбрал - за три случая май знаят, а за 6 случая не знаят.

Асад започна да напредва много и да изтласква наемниците -терористи и задокеанските велможи пак се опитват да го омаскарят. Тоя път през оон за да изглежда по реалистично. А оон се ръководи и намира къде, ню йорк май беше.

Стига с Ройтерс - тия са на хранилката на САЩ,започвате да дразните, вместо да зомбирате. Идиотите се познават по това, че не мислят. Асад иска да е в Сирия - как ще употреби химическо оръжие срещу собствената си територия? Или тези идиоти,които правят това в цял свят могат само със собствен аршин да мерят. Тук от 9 септември ще се употреби химическо оръжие - тогава ще ви видя какво и дали въобще ще пишете - зомбита

за всичката смърт причинена по целия свят на узурпатора Америка пожелавам някое утро да бъде озарена от ядрен синтез.....

дрън дрън дрън сащ са супер пред допотопните средновековни методи на русия или иран или китай отидоха в ирак махнаха саддам и си тръгнаха русия кога ще се махне от грузия и украйна???

като гледам как са цъфнали и вързали всички тези държави дето американците се намесиха. Ей ти наистина си кретен недоклатен На бялото казваш черно и на черното бяло

Никога.

направо им еб..ха майката на тия Сирийци от помагане... лицемерен свят...

Баси смешниците ! Използвали хлор. И, вероятно са пуснали хлорирана вода в канализацията.

ООН, не ставайте смешни. След създаването на ООН са започнати 68 войни по света, и всички са в интерес на 1 държава. ООН е престъпна организация, която трабва да се осъди от международен трибунал и да се закрие!!!!!

войната на русия срещу китай ли имаш предвид или войната на русия с афганистан или войната й с грузия или сега с украйна или някоя от многото други военни намеси на русия :)

Само лъжи и тъпоумия ще напишеш. После що ви плащали и от руското посолство. Че вии соросоидите сте най големите им пропагандатори

Войната за Суецкия канал в Египет - 1956 г. - три държави, постоянни членки на ООН нападат Египет - хиляди убити и разрушени градове, Виетнам - 3 милиона убити, Панама - 4000 убити, Гренада - 5000 бойни кораба и 7000 военни, окупират малката държава, член на ООН, Либия, Ирак, Сомалия, Югославия...... чети и не пиши простотии.

въпросът е дали правиелствените войски и идил са получили химическото оръжие от едно и също място

Няма как - ИДИЛ ги финансира и въоражава ФАЩ, Сирия имат руски оръжия.

ПАК ЛИ СИ ТУК БЕ НЕГРАМОТНИКО. ТИ ХАБЕР НЯМАШ ОТ ВОЕННО ДЕЛО И ИКОНОМИКА АМА ДРАЩИШ ТУК ПРОСТОТИИ И ЗАРАБОТВАШ ОСТАВА ДА КАЖЕШ СЕГА ЧЕ НЕ СИ И ПЛАТЕН СОРОСОИДЕН ТРОЛ

Това е престъпление срещу света и не бива да се допуска използването на химическо оръжие. Дано няма силни срещу силни защото става страшно. Какви са тези управници на великите сили че не могат да намерят примирие между себе си и да унищожат чумата ИДИЛ.

Бизнес. Всички оръжейни производители са благодарни на ИДИЛ и й пожелават дълъг живот.

"Управници" за баламите по света и у нас. А, иначе просто, ама много мръсна и долна гад, отговорна за стотици милиони човешки животи.

Престъпление е да се напада суверенна държава. И да се поддържат военни групировки на територията ѝ.

Сирийските правителствени сили са пуснали от хеликоптери хлор в Талменес на 21 април 2014 г. и в Сармин на 16 март 2015 г. според разследването. Ама те са го пуснали за дезинфекция.

Не е рядкост цивилни да влязат в периметъра на експлозия на ракета. Понякога и някоя болница, училище и т.н.

на искандер в Крим.

А тъй наречената опозиция са я пропуснали. Въпреки че руснаците специално обърнаха внимание наскоро, че ползват химическо оръжие. А и как определят кои бомби са демократични и кои не?

а какви санкции ще наложат на виновните, и най вече как!?

Имали , използвали...та кой не използва химия, нима американците не го използват по света!

Ами те и Иракския режим "уличиха", а после се оказа, че малко са си поизмислили нещата. Да не стане и сега така.

Е, те после пак ще си признаят. Като убият Асад. Даже и извинявай ще кажат. За гавра.

"Американския сенатор Маккейн от Сената на режима в САЩ прави тиймбилдинг за подкрепа и насърчаване с Багдади и терористите му от ИДИЛ през 2013 в Европа. Следователно сенатор Маккейн би трябвало да бъде разследван в САЩ за връзки с "ИДИЛ-умерена опозиция" и използване на химическо оръжие. Но САЩ не разследват американския сенатор Маккейн за връзки с ИДИЛ.Защо ли?"

Газ -гъз, все тая....човещинка!

Старата американска песен на нов глас.

Във войната във Виетнам американците хвърлиха 57000 тона Агент Ориндж против цивилното население. В началото на Август 1945 американците взривиха две атомни бомби над Япония.

Ти остави, ами същият този глифозат- основна съставка на Agent Orange, "Монсанто" го продава като хербицида "Round Up"- около 100 000 тона само в САЩ към днешна дата. За печалби тровят и децата си.