Швейцарски журналист разследва Кристалина Георгиева

Зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева, която в последния момент бе предложена за генерален секретар на ООН, има тъмни страници в биографията си.

Обратно в новината

Коментари - Швейцарски журналист разследва Кристалина Георгиева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Родителите на СТАЛИНКА, заедно с нея, са дошли от село преди да ги настани Партията в центъра на столицата. Кой нормален човек ще кръсти детето си С Т А Л И Н К А - само селяндурина комунист !!!???

Родителите на СТАЛИНКА, заедно с нея, са дошли от село преди да ги настани Партията в центъра на столицата. Кой нормален човек ще кръсти детето си С Т А Л И Н К А - само селяндурина комунист !!!???

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ БОКОВА БЕШЕ ЛАНСИРАНА И ПРОБУТАНА ОТ БАНКЕРА ЕРИК ДЪО РОТШИЛД-ДА ВИ ХРУМВА ДЪЛБОКАТА ВРЪЗКА НА БАНЕРА СЪС ШВЕЙЦАРИЯ???МОЖЕ КРИСТАЛИНА ДА НЕ Е ПЕРФЕКТНА,НО ТОВА С РАЗСЛЕДВАНЕТО Е ЧИСТА ПОСТАНОВКА!

Ех това колибри Криси с тия кючеци в Кю седмици ехххх... Криси, била ли си в ДС? Що не сложиш една бележка от Комисията, подобно на дипломата на Цецка? Криси, била ли си в БКП? Защо не позволиш да ти извадят архива от УНСС, пази се 50 години, кака! Криси, имала ли си роднини в Мултигруп? Не че е лошо, и аз съм работил там, не че го знаеш :) Криси, пътувала ли си на разноски на ЕК, докато си правила кампания за ООН? Не ми казвай, тя скоро самата ЕК ще каже. Ех криси, криси, тия кю седмици ще ти изядат главата :)

Какво сте се запенили като никой освен ДС слушалки не са лансирани в кариерата ,от което и да било Българско правителство досега.Ирина Бокова е мого по-компрометирана във всяко едно отношение .

Заявява, че е столичанка, а е селяндурката СТАЛИНКА !!!

Родителите й живееха на ул''Гурко'' в центъра на София-какво село сънувате?

Наблюдател1

Селото е в душата й. Иначе, да живяла е на Гурко 40, това го научихте от свидетелството което публикува :) Гоуеми сте спецовей :)

Този умник като ги разследва да започне от баба си Меркел,че и тя е една светица,а пък да не говорим за Ирина Бокова,коят обира точките с поколенията си на фашизирани комунисти,а самата Бокова е била вербувана от КГБ и ДС(със сигурност).Седнал на Кристалина да придиря...Ами освен комунисти България никой друг не е лансирала така че какво се е запенил-всички Български политици ,които биват лансирани са ДС слушали- нормани и кадърни хора не са предлагани до момента на високи позиции.

,,партиецът,, колкото и да го ,,триеш,, да ,,посинее,, само сапуна си ,,хабиш,, -от ,,банкенският фолклор,,!!!

ауу каква физиономия са избрали...все едно идва от ...абе в кой свят живее тая жена..някакъв нейн си розов...

Така е, като няма български журналисти, които да разследват мафията ни, тогава защо не швейцарски...

Ще съдиш ли и този журналист? Та той от 3-4 години говори и пишше що за човек си, само че на Бай Х-Й и компания не им отърваше и потушаваха всичко. Та нали щеше да лъсне и този прословут ИПОН

Извадка от статията: "Ms. Georgieva was widely quoted by the Bulgarian media at the time as saying that she would sue the publication, but no legal action was taken and other news outlets in Bulgaria published similar accounts". С други думи много се е заканвала да съди ама не и стиска.

Боковица няма да миряса!Да си гледа собствения смърдеш и този на прогнилото й семейство.Евтини ченгаджийски пробутвания в пресата.Уууууууу

Щвейцарски журналист бе аланколоу,публикувано в авторитетно американско издание!Смяташ че не е проверено минслото нс г- жс " на всичко съм способна"'да се издигна!Видяхме я колко струва и как се представи след цялото драпане за поста!Върховно невежество!

Тъз госпожа трябва да направи курбан, а не да съди човека. Щото излиза, че ако се разрови ще замирише. Така, че да стяга курбан.........

Излиза ли? Къде видя да излиза? Швейцарецът е платена маша на онези корумпираните, които Бокова беше назначила в ЮНЕСКО. Агенцията, която ревизира ЮНЕСКО, писа ясно за тези нейни прийоми в назначенията, както и за другио нейни тактики. Кристалина ще се докаже, че има толкова връзка с Мултигруп, колкото Плевнелиев има офшорки. И мног охора ще се правят че са забравили или не са чули, че Плевнелиев се доказа, че няма офшорки, но е добър повод за простака да продължи да източва слюнчната жлеза по темата. Ще видим. Аз не бих писал какво е ясно за Кристалина за сега, защото не съм тъпак да вярвам на слухове, пуснати преднамерено и от безсилие. В ръцете на Кристалина е да докаже лъжата и очаквам да го направи. Шмар за лумпните, които сега се радват, но те без това всеки ден ядат шамари от действителността, в която сами се навират - бедност и страдание поради зомбиране по фалша и уродствата на комунизма. Изродени хора. Рецидивисти в низостта и покварата си.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ БОКОВА БЕШЕ ЛАНСИРАНА И ПРОБУТАНА ОТ БАНКЕРА ЕРИК ДЪО РОТШИЛД-ДА ВИ ХРУМВА ДЪЛБОКАТА ВРЪЗКА НА БАНЕРА СЪС ШВЕЙЦАРИЯ???МОЖЕ КРИСТАЛИНА ДА НЕ Е ПЕРФЕКТНА,НО ТОВА С РАЗСЛЕДВАНЕТО Е ЧИСТА ПОСТАНОВКА!

това най-вероятно е дошло от Бокова. Предвид липсата на следи Георгиева да е работила за ДС само някой от тези среди може да я разобличи. Но във всеки случай започва много интересна есен.

Никаква интересна есен не започва! Тия хора пак ще си оправят нещата и ще се подредят, а ти ще се чудиш как да си платиш парното! Това е програмата за есента.

Тая мазна и нагла свинчуга каква религия изповядва ?!

Нема какво да разследва! Не е възможно човек на годините на Сталинка да няма бесно соц. минало и да не прозлиза от "привилегированите" среди. Дисидент ли ще да е била? Хайде де!

бивш агент/Доносник на Държавна Сигурност преди което е ОК ...работила за страната си ! НО Проблема е ,че след 1989 г. от доносник за България К.Георгиева сега Е Доносник Агент на ЦРУ/БНД ...Срещу България ! Проблема е колко леко става Предател срещу страната си.

Професионално изкривяване.

Тоя Кугел не ни казва нищо ново.В момента ни управлява мутренската мафия.

симо

Бойко не ще да ,,ХРАНИ ОЩЕ ПЕТ ГОДИНИ една комунистическа фамилия,,......за да храни друга/откровено мулташка....../.Разликата е ,че докато първата си остана НЕЗАВИСИМА/продължи състезанието САМА-то такава бе и кандидатурата и/ то Кристалина отдавна е и агента на ЦРУ.То така си е модерно сега - да храним агенти на ЦРУ.Пък макар и осрани.

Не знам доколко е на ЦРУ,но мултачка е доста гнусно за хора които ограбиха най безцеремонно държавата и сега се подвизават като весели вдовици и никой не ги закача!Но нали Сталинка иска да е със силните на деня,а в началото на прехода те бяха,мултаците!

Нямаше как по това време да заминеш на запад без да станеш сътрудник. По 2 причини, събиране на информация и ако забравиш да се прибереш! Но безспорно е участието на цялото семейство в Мултигруп и неговите структури а по различни изследвания въпросната структура израства с партийни пари! Кариерата и никак не е случайна и при всички случай лежи върху тъмната страна на парите!

Браво, колега Петров! Много ми хареса "по различни изследвания". Идеален начин да се представи научно фактът, известен на всеки мислеш българин (не са много уви) - че олигархията "натрупа" първоначален капитал от БКП. Представям си как се е потил борецът И. Павлов докато натрупа първия си милион, па макар и в лева. А как се е потил Г. Ганчев? А финансовият гений - К. Домусчиев? И още стотина знайни и незнайни труженици.

ЦРУ знаеше, че агентите на ДС са отлично подготвени, и затова са я приели в собствените си редици!

Ако е доносник, просто е зависима и евтина, защо да не я вземат. А за отлично подготвените ченгета, я не се излагайте. Видяхме ви подготовките.

Не ти е ясно, приятел! Отлично подготвените, с течение на годините, или измряха, или ги пратиха в 9-та глуха. На преден план излязоха дребните доносници и продажници, които се намърдаха тук и там във властта и сега ни управляват и четат морал. Мамка им! Но всичко се връща на този свят. Рано или късно ще си получат заслуженото, било те лично, било потомството им!

:)))Да не се окаже,че информацията не е от швейцарски журналист а от банкер,че тогава ,както имаше една стара приказка-на кого да вярваш на очите си ли ,или на тъпана

ако не е мултигруп,ще е сик,ако не е сик,ще е вис,ако не е вис,ще е тим.едва ли ще е от ткзс,или наркооп

"Голям гаф в ООН избегнат на косъм" съгласен съм. И отдавна искам да кажа, че основен проблем на културния облик на българина отдавна не е простака - а простачките.

Май ще се окаже че всички родени до 10-ти са с досиета, това означава че май ще трябва да почакаме още известно време.......

И преди 10-ти Ноември 1989 и след 10-ти Ноември 1989 г. се правят досиета. Досиета има при всички обществени строеве и при всички власти. Въпросът е кой, кога и с каква цел ги вади и използва.

глупости. аз сам 1962 и не сам и помирисвал мвр или каквото и да е. 1990 излезнах от родината с конкурс за унгария и никои никаде не ме е викал.

нищо ново не е разкрил швейцарецът. Велизар Енчев писа това през 2014 г. Документи от УНСС (Висшия икономически институт Карл Маркс) сочат, че в периода 1971-1975 г. Кристалина Георгиева учи идеологическата дисциплина Политикономия. В края на 80-те години е сред малцината избрани преподаватели във ВИИ Карл Маркс, получили възможност да специализират на Запад. Един от явяващите се с нея на конкурса е Румен Гечев, който, преди да замине през 1987 г. в Илинойския университет, става секретен сътрудник на ПГУ-ДС, отдел 10 (свръхсекретен щат) с псевдоним Економов. Сегашният ректор на УНСС Стати Статев, който също като нея по същото време отива на едногодишна специализация в Бостън, подобно на Гечев е секретен сътрудник с псевдоним Стойновски. През 1987-1988 г. Георгиева е в Лондонското училище по икономика. В началото на 90-те щатската фондация Фулбрайт организира конкурс, който се печели от Румен Гечев, Стати Статев и Кристалина Георгиева. Първите двама се връщат скоро, докато Георгиева остава в САЩ на дългосрочна специализация. Трябва да си паднал от Марс, за да не зададеш най-естествения въпрос: как така Гечев и Статев са разкрити като ченгета от Комисията за досиетата, а биографията на Кристалина е кристално чиста? По каква логика двамата икономисти са вербувани преди заминаването им на Запад, а дамата е пощадена от тайните служби, и то при положение че командировката й е по-дълга? Националната разузнавателна служба крие досието й. Преди 1989 г. Румен Гечев, Стати Статев и Кристалина Георгиева отиват по едно и също време да специализират на Запад. За първите двама излязоха документи, че са вербувани от Първо главно управление на ДС, преди да заминат. За Кристалина не излезе нито ред, а тя се оказа с най-главоломната международна кариера.

на всеки леко разумен,или меко казано,полуразумен човек е повече от ясно ,че георгиева е агент на цру.не е нужно да се шерлок холмс,за да прлоумееф този факт още от първият прочит на бойграфията и.от оон не знаяли, от ес не знаели,от световната банка не знаели,бат бойко не знаел,цру май и те не знаели.хайде моля Ви,стига с тези глупости.аз ли,пък съм най-умният на Света

Абе и ти си прав, да не се окаже само в един момент че всички във въпросната Европейска Комисия са агенти на някой.. Така, като гледам май натам отиват нещата с ЕС.

Елементарно драги ми Уотсън,просто Дамата е била вербувана от друга братска и по-голяма служба и в нашите служби няма картонче:))

Ти това нашите за служби ли ги броиш? Служби , на които продажните политици свалиха гащите и ги продадоха на "трети" държави не са служби, клоаки!

Хъм а как толкова години е била в САЩ,специализирала и преподавала. Издига се и на мн.висок пост в световната банка на която директора е американец. Цру-то нещо са пропуснали нарочно.

...Списъкът на служителите (на ДС) отскоро е готов, но премиерът Бойко Борисов е помолил оповестяването му да бъде задържано, защото присъствието на едно конкретно име в него би могло да всее смут. Въпросният представител на България работи за Европейската комисия !!!!!! (Кой ли работи там? Колко комисаря имаме в ЕК?) България вече разкри в няколко последователни вълни кои министри, депутати, дипломати, кметове, шефове на държавни агенции, банки и т.н. са работили за бившата Държавна сигурност. Разкриването на агентурата се случваше постепенно през последните 10 години, след като през 2006 г. бе създадена с парламентарно решения специална Комисия по досиетата. При следващата вълна трябва да бъдат оповестени имената на сътрудниците на някогашната Държавна сигурност, представляващи в момента България в международните институции. Но когато шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов представил на Бойко Борисов списъка преди публикуването му, едно име привлякло вниманието на премиера. Въпросната личност, оказва се, е работила за 3 подразделения на бившата Държавна сигурност Първо главно (Външното разузнаване), Четвърто главно (Научно-техническото разузнаване), както и за скандалния Шести отдел на Шесто управление... Не е ясно дали списъкът, представен на премиера Борисов от Евтим Костадинов, ще бъде публикуван в пълния му вид или ще бъде коригиран, за да се избегне неудобството от пълното му съдържание.... Напомняме, че депутатът в българския парламент Велизар Енчев пръв разкри пред в. Галерия, а 19 минути отправи въпроси към председателя на ЕК Жан Клод Юнкер през есента, дали Кристалина Георгиева е била агент на ДС, след като двамата й колеги, с които преди 10 ноември 1989 г. е специализирала в САЩ и Англия сегашният депутат Румен Гечев и сегашният ректор на УНСС Стати Статев са били вербувани заради заминаването. Според Енчев, самият той офицер от разузнаването, практиката на службите не е допускала изключения. През септември Юнкер не пожела да коментира пред 19 минути статуса на Кристалина, така че ние нямаме позиция по темата,

Ами то така излиза ,че Велизар Енчев е притиснал Юнкер а не Кристалина-хъм още по-дебело става.

Добре, след като се разкри всичко това за Кристалина, защо още е на свобода а не следствена ? А пък след нея и ментора и Бацето. Законите са всички, нали ? Нали ?

Тъпанар, следствена и защо, защото е работила за България на нива, за които ти можеш само да мечтаеш и да гледаш през крив макарон! Аман от тъпи усерковци! Такива продажни тъпанари като теб продадоха службите на новите си господари!

Как беше казано от великя наш писател ,,всички са маскари",Те всички са една партия но личности няма. Мирен преход /преход на крадене и упадък морален и матерялен/ това сътвориха всички!

Даже Боце е признал, че Кристалина има ДС досие и се е колебал да я предложи. Но Меркел му оказва натиск и Боце прикляка

Чи той /тя/ Бацето, винаги прикляка. Може би и в онова помещение с писоарите.

Аз съм удовлетворен от разкритията на Кугелманн. Ако в тях има неистина Кристалина да реагира. Но тя мълчи като ...

Какво да се занимава с доносите на агент Войнов ли главния анонимен источник на швейцарския "журналист" финансиран от батка Русия-дъщерята на Путин в Цюрих..ха.ха

Кой е агент Войнов?

В писанията произведени за това активно мероприятие няма нито един доказан факт. Нелогично е самата Георгиева да се включва сама в това активно мероприятие насочено против нея.

имАла тъмни петна в ЧЕРНОТО си минало...

Кугелман размаца Кристалина. Просто разказва истината. Каквато ние подозирахме ...

На какви доказателства се опира Кугелман, че се приема т писанията му за - истина?

Това е така, защото не представя доказателства за твърденията си. В статията му няма документи и се основава на неназовани източници. Статията прилича на активно мероприятие. Поръчано е на швейцарец и се цитира името му като знак за достоверност и благодарение на това всички български медии преписват като папагала. Целта да се сатанизира Георгиева е постигната. Но не и за мислещите хора.

ти не си мислеща, sybil, ти си цензурираща от погледа на турското робство! доказателствата идват!

Е, като си мислещ, можеш ли да измислиш доказателства вместо Кугелман?

На запад ни знаят и кътните зъбки, Бай Ганьо не може да залъже никой там, те са наясно с иширетите ни. Срамно е все пак човек отвън да ни посочва батаците, но пък ние сме свикнали с това. Така че и двете страни са дебелокожи и се надцакват. Като магарета на евромост, никой не отстъпва докато накрая вземе, че се срути и въпросът се реши от само себе си.

журналист интервюира селско семейство и след това пише: Всички от ДС то с изключение на прасето. Живота като виц!

Не че искам да ви плаша, но - много говорите за комунистите. Не дай боже да дойдат на власт и отиде цветът на нацията в безименни гробове, както на 9 септември. "Елитът" ще гризне яко дръвчето, вервайти - или не вервайте.

Едните комунисти ще избият другите

Голям майтап. Неинформираните червени тролове 15 дена плюха Кристалина, която била техния човек. Другият техен човек Бокова и нейното семейство, и те имат неща в миналото, които не са за пред хора.Истината е че няма хора с чисто минало в БСП-БКП.

Селска пръчка с "аристократично име", мазна физиономия, лакейски похвати, елементарен английски -това е криСТАЛИН/к/а !!!

Какви документи привежда като доказателство Кугелман и кои са тези "назовани хора"? Какви документи и какви хора назовава Кугелман?

Нищо чудно, че дъщерята Десислава Кинова работи във фирми на "Мултигруп". Кристалина Георгиева-Кинова е роднина по съпружеска линия на комунистическия генерал Иван Кинов. "Иван Атанасов Кинов е съветски и български военен и политически деец, генерал-полковник, професор...В периода 1949 1951 г. е председател на ДОСО. Началник на Военна академия Георги Раковски (1951 1954). Първи заместник-министър на народната отбрана е (1954 1960). От м. май 1960 до м. октомври 1963 г. е посланик на България в Румъния. В периода 1945 1962 е член на ЦК на БКП[4]. Награден е с Орден Георги Димитров (1955, 1959, 1963 и 1964) и Званието Герой на социалистическия труд (1964)."

КриСталинка не се провали, а успя да прецака Бокова. Още като малка на село, е запалила къщата на баща си, за да изгори курника на съседа и.

Банкянската тиква предизвика международна криза!!

Че тя Сталинка си е баш на мястото в еврокомисията. Предишният шеф Барозу е бивш комунист-маоист. А пък бившата преводачка на Тато от английски, за която също няма досие от ДС (?!) е наш дългогодишен посланик в САЩ. Не са огласени обаче не само тези, които не са били агенти, а също и действащите такива.

Какви са доказателствата?

искате да изтриете някое неприятно вам мнение ли, а "бай хуй" sybil?

Какви са доказателствата за верността на тези твърдения?

Да, вярно е. Кристалина беше наш сътрудник, на Първо главно и на Шесто. Интересното при нея е , че тя по късно прие псевдонима си "Кристалина" за лично име. Друг подобен случай в ДС не сме имали. Аз много се надявах Криси да бъде избрана за генерален секретар на ООН. Тогава ние водещите офицери щяхме да имаме хем премиер на РБ , хем генерален секретар на ООН. Но това не стана, остханахме си само с премиера.

на Боко отличничката! Слрдващата ще е цецка иу на нея ще и изкочи досието от накъде!

сталинка е поредната назначена по "приятелски" връзки. никой от ек не е избиран от народите на Европа, ни-кой!!! юнкер потвърди в едно свое интервю, че оправдава барозу (също социалист) за това, че зае пост в голдмън сакс - едни от виновниците за гръцката криза! за каква обединена европа могат да ни говорят такива моше-ници? та те трябва да са зад решетките, а не пред медиите на подкупните джурналя.

Аз не зная дали всичко изнесено от швейцарския журналист е вярно, но тази госпожа ми е антипатична защото злоупотребяваше със средствата на ЕК за да си прави кампания за Ген.сек. на ООН. Това са нашите пари - на данъкоплатците в ЕС! Дори и само заради това трябва да я отзоват като член на ЕК от България. И вероятно биха я отзовали, ако съвременна България не беше потънала дълбоко в корупция и невежество ... Уви