Разрази се словесна война между Рим и Париж

Французите да се освободят от "твърде лошия си президент", призова италианският вътрешен министър Матео Салвини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Senator1

Пресилено е схващането, че Страсбург бил седалишето на европейската демокрация. Тав нявга е имала голямо присъствие Инквизицията.И Метерних и Гизо са най-върлите светски последователи на Opus Dei.

Салвини е италианският Валери Симеонов- ПРОСТ И НАГЪЛ КАТО НЕГО! И ЩЕ СВЪРШИ КАТО НЕГО!

Кратунчо,разликата е от небето до земята.Салвини има подкрепата на 83% от италиянците.WC има подкрепата на 0,3% от българите.Единият поставя интересите на италиянците на пъво мяст,другият поставя на първо място собственият си интерес.

Голям го вадят италианците, ама чеп за зеле не става от тях.

ье бъде веднага след брекзита, народите се събуждат .

Да е ЖИВ И ЗДРАВ Салвини и още 5 Мандата да изкара! """Сред тях са деца, които изведнъж ще бъдат отделени от съученици и приятели, отбелязва ДПА. Останалите няма да имат къде да отидат, защото статутът, който са имали, вече не важи по силата на постановлението на Салвини. То ги лишава от правото държавата да ги настани някъде. "Мъже, жени и деца бяха разделени по начин, който напомня на нацистките лагери, разделящи семейства", каза днес в парламента Роберто Морасут, депутат от опозиционната Демократическа партия. """ - обратно в Африка - от дето са дошли - там никой няма да ги разделя ...

Роберто Морасут и неговата Демократическа партия договори с ЕС за 5 милиарда евро гъвкавост в бюджета, всички имигранти от Африка да бъдат превозвани в Италия с корабите на НПО-тата. Наистина ДЕМОКРАТИЧНО решение!

Матео Салвини е политикът с най-висока обществена подкрепа в Европа.Либерастите усещат краят на лицемерната си диктатура.Време е да се чуе гласът на европейските народи а не само на европейските номенклатурчици!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Все по-симпатични ми стават Салвини и Ди Майо, и все по-неприятни такива като Макрон.

Може би българите си харесват мракобесната четворна коалиция ГЕРБ БСП ОП ДПС заедно със опашката Марешки която прогони истинските българи от домовете им а раздаде паспорти на куцо и кьораво от цял свят та вонята се разнесе чак в Брюкел?

Този Салвини е по загубен и от Фараж! Чист, продажник и попилист! До сега нищо не направи, освен показно да върне еди кораб! Нищо повече за 1 година! Такъв шут ще му лепнат италианците, заедно с онова сервитьорче, че ското ще им се испари мерака!

Неграмотен трол

150+

На изборите през март в Италия за партията на Салвини гласуваха 17% от гласоподавателите, а ако сега се гласува в Италия - 33%-36% от италианците ще гласуват за Салвини и неговата партия. Салвини и Конте ( Министър-председателят на Италия) са сред най-популярните политици, повече от 60% от италианските гласоподаватели одобряват водената от тях политика, независимо от това, че разни продажни журналисти и преса от сутрин до вече плюе по тях.

Да се надяваме един ден и в България да се появи един такъв политик като Салвини! Някой откровен фашист но със добро сърце силен ум и най вече предан на всички българи а не само на доносници и комунисти и мутри.

Българинът да не е машина серийно производство, че да е възможно. Предан на кого - на шефа ти или на теб или на чистачката? Предан на хазяите или наемателя? А бе как не разбрахте, че национализма е утопия като комунизма - важи само ако всички са еднакви, а те дори братята са различни, нищо, че имат еднакво ДНК....

Национализма е гаранция за успех и бъдеще - хомогенното общество оцелява при всякакви проблеми. Първородното право да приемеш земята и страната от твоите предци и да я предадеш на твоите деца и внуци. В Западна Европа Французите гас пикаят - работят и като изкарат им дерат десет кожи за да хранят арабите и негрите... а Французина че едвам свързва двата края ...

ЗАЩО "ИЗБОРИТЕ" В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА" НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИЗНАЯТ ЗА ВАЛИДНИ Големите престъпления в никакъв случай не са плод само на отделни личности - лидери. Престъпленията ВИНАГИ се плод на тълпата, защото сред тълпата човекът ЗАПОЧВА да си мисли: "Не е моя отговорността за това, аз просто правя това, което правят останалите." Когато човекът прави нещо сам, той го обмисля ДОБРЕ, понякога го премисля по ТРИ пъти: "Какво правиш, човече. Дали си на прав път. Дали няма да те мъчи съвестта." А така, в тълпата, човекът се ИЗГУБВА сред другите. Никой НЯМА да разбере, че и ти си участвал в едно или в друго нещо, нали. Ето защо "изборите" в представителната "демокрация" и "свобода" са анонимни, групови и само за един ден. След този ден, в продължение на години, ти трябва да се подчиняваш безусловно на шепа хора - привилегирован елит и паразит, лидер. Защото те искат ти да станеш част от тълпата, защото те искат ти да не носиш индивидуална отговорност за своите действия, а само колективна отговорност, а тази отговорност е на тълпата. Избори не съществуват в представителната "демокрация" и "свобода". Защото избор означава: "Ти да имаш възможност да избираш във всеки един момент, тук и сега, всеки ден." Избор не означава: "Ти да прехвърлиш правото на избор на някой друг, и само той винаги да може да избира вместо теб. Това не е избор, това не са избори, а твоето анонимно съгласие на робство, твоето анонимно съгласие на двоен стандарт - господар и роб, лидер и останалите." В представителната "демокрация" и "свобода" няма човек, а има само религиозен фанатик. Ето защо в представителната "демокрация" и "свобода" има само тълпа, а не човек.

Свободата е състояние на духа и най-просто означава да разбереш, че по закон не си подчинен на тези, които управляват държавата. Проблемът да не се чувстваш свободен е в теб, защото не си разбрал, чи имаш свободен избор дори и в това дали да спазваш правилата или не. Няма система при която някой да те направи свободен ако ти не го искаш. А ти определено не го искаш. Ако си въобразяваш, че е възможно избранниците да се харесват на всички просто си в пълна заблуда.

Добри разсъждения. Надявам се да чета повече от вас в бъдеще.

"...сред тълпата човекът ЗАПОЧВА да си мисли: "Не е моя отговорността за това, аз просто правя това, което правят останалите." Мне, стадното чувство не се удава на всекиго. Стадното чувство е присъщо на безкритичната маса.

stankow

Ами да, истината трябва да се каже. Какво ще им мълчат !? Италия най-много пострада от бежанците. И защо - щото на Меркел и дотрябвали. Ами да беше отишла на място, да ги вербова, организирано да ги извози. А така - урбулешката - вилкомен. Прегазиха цяла Южна Европа. Повече от 2000 загинаха. Това какво е, човешко ли е ?

ЗАЩО ТИ СИ ИДИОТ Никъде в света няма такъв работодател – ИДИОТ, който да остави БЕЗ КОНТРОЛ подчинените си. Много е просто – ще фалира, те ще го окрадат, те ще го ОГРАБЯТ и разорят. Необяснимо защо основният работодател в България и не САМО там – гражданите са се ОТКАЗАЛИ от постоянен КОНТРОЛ. Непонятно защо гражданите са пренебрегнали всички свои задължения, отговорности и права. Депутати, министри, прокурори, съдии, полицаи, всевъзможни началници на комисии, подкомисии, агенции, фондове, дирекции. Тази огромна армия от държавни хрантутници, те всичките до един са подчинени на гражданите. Но работодателят (гражданите) НЕ могат да ги контролират. Гражданите РЕАЛНО даже НЕ ги избират. Бандитите САМИ се подреждат и разпределят по партийни листи. Бандитите САМИ си гласуват заплати, бонуси и пенсии. Приемат си, каквито им трябват на ТЯХ закони. Назначават си който и където си решат. Така се сдобиваме с изпълнителна власт, която изпълнява желанията на кого, разбира се на тези, които са ги назначили, а това НЕ са гражданите. По същият начин се назначават прокурори, съдии, журналисти като кучетата пазачи на цялата схема. На работодателите – ИДИОТИ (това сме ние - ГРАЖДАНИТЕ) им се НАБИВА постоянно в главите, че властите били разделени и уж работят за гражданите. Така грабежът може да продължи още МНОГО години, стига да има КАКВО да се краде. Невъзможно е разбойниците сами да се самоарестуват и самоосъдят, нали.

Евала на Матео Салвини, дано да има повече като него, че Макрон, Меркел и компания ни превърнаха в по-дголеми роби и от най-върлата диктатура.

Отношенията между Франция и Италия се обтегнаха НЕ защото двете управляващи в Италия партии "Лига" и Движение "Пет звезди", са настроени критично към проевропейската партия на Макрон "Република, напред!", а защото Г-н Макрон не изпълнява поетите от Франция задължения за преразпределение на мигранти от Африка, превозени в Италия от "хуманитарните" неправителствени организации. Франция не само, че не изпълнява договореното с ЕС за преразпределение на мигранти, но дори връща в Италия стотици мигранти, които в миналото са пристигнали във Франция. Освен това, ако днес съществува този проблем с Афрака, то това също е "благодарение" на Франция и по-специално на Г-н Саркози, който атакува Либия без съгласието на НАТО, защото Гадафи водеше политика в полза на Италия.

говорил съм с един комшия, който по Тошово време се е занимавай с нефтените продукти и е бил на голям пост в държавата (не помня вече какво точно е работил). та той ми разказваше, че либийският петрол е един от най-добрите в света за производство на масла. за горива не, но за масла е ненадминат. ние сме внасяли такъв без да го плащаме и сделката е била на бартерна основа. това обяснява защо от френската "тотал" имат огромни интереси и защо техните масла са доста добри. не, че нямапо-добри и от тях, но "интереса клати феса".

Салвини е прав. Франция провежда такава грабителска политика не само към Либия, а и към много други държави. Подобна е политиката на Франция в Нигер, Мали...Много от урана за френските ядрени централи идва от района Сахел. И съвсем по поръчка там се появиха джихадисти, които Франция трябва да победи и изпраща войски да окупират тези райони и да подкрепи удобния диктатор, случайно ли е това?

Германия е виновна за днешния геноцид на българския народ. Колкото повече се произвежда във ФРГ, толкова по-малко се произвежда в България. Колкото повече българи отиват да работят в Германия, толкова по-малко българи остават в нашата Родина. Колкото по-богати стават швабите, толкова по-бедни стават българите!

На теб наистина ли ти се работи в завод? Щото на мен не, на моите приятели също и всъщност досега не съм видял българин на когото мечтата да му е той и неговите деца да са работници в завод. Заводи у нас има повече отколкото има желаещи да са работници.

Трол ли си, малоумен ли си, изобщо в България живееш ли? Нямам идея кога, къде и какво си учил, но икономиката на една богата държава не се прави с цехове за производство на пластмасови изделия, хартиени опаковъчни продукти, шивашки цехове, семейни ферми и т.н. Богатите държави развиват тежка промишленост (ако знаеш какво е това), която беше почти напълно унищожена в България и високо рентабилни компютърни, информационни и комуникационни технологии, които бяха също почти напълно унищожени в България. Изобщо в България почти не останаха заводи, а знаещите и можещите масово емигрираха и единици по една или друга причина останаха в България. То като пиша останаха, имам в предвид не емигрираха официално, но работят предимно в чужбина

Италия ще нападне Франция! С Ф-16?

всички големи държави са там сега- и на полюсите, как иначе... дето се казва- когато става дума за пари, няма чисти и добри.

не мога да разбера като цитираш италианските лидери подкрепяш ли ги, защото последните ти изречения противоречат на цитатите като стил и метод

Да, напълно подкрепям италианските лидери. Западът направи цветните революции в Африка...Богатите европейски държави продължават да изсмукват Африка... Муамар Кадафи предупреди Запада, че, ако го свалят от власт, бентът ще рухне и мигрантска вълна ще залее Европа. Е, настоящето потвърди думите на Кадафи. За мигрантите ми е жал - Меркел ги покани на гости; Организираха им Великото преселение; давят се в лодките; трафикантите печелят от мъката им. От друга страна, неитегрираните имигранти правят атентати и убиват невинни европейци; изнасилват жени... А монасите не искат мигрантите да се третират като животни. Съгласна съм - мигрантите са жертви на НПО-тата. Но, монасите да дадат рецепта как да стане това. Преселението на народите продължава...И напрежението и страхът не намаляват.

МОДЕРНИТЕ И ДРЕВНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, И ЗНАНИЯ ТРЯБВА ДА СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ, ЗАЩОТО ТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ СРЕЩУ ТЯХ КАТО ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОРОБВАНЕ По брутен вътрешен продукт на глава от населението, през 1970 г. България е била два пъти по-бедна от най-развитите Западни страни: Западна Германия и Япония. В момента България е много над десет пъти по-бедна от евро-атлантическите си "партньори". Богатите държави НЕ са забогатели от това, че са съградили блага, а от това, че са ОТНЕЛИ благата на бедните държави, защото благата на Земята са константа. В епохата на Великите географски открития, европейците заграбват Америка, БЛАГОДАРЕНИЕ на огнестрелното оръжие, което местните индианци НЕ са имали. Европейците ПРОВЕЖДАТ геноцид над местното население, отвличат и поробват хора от Африка, които работят НАСИЛСТВЕНО без възнаграждение, а благата от Америка изнасят за Западна Европа. След края на колониализма, САЩ и западно-европейците постоянно инсталират марионетни правителства в бедните държави, които се грижат за развиване в тях само на добивната, но НЕ и на преработвателната промишленост. А модерните и древните технологии, и знания ТРЯБВА да са ЗАБРАНЕНИ за гражданите на бедните държави, защото те се използват срещу тях като инструмент за поробване.

Салвини: "...Франция се стреми да извлече богатство от Африка, а не да помогне на страните на континента да развият своите икономики. Либия е обхваната от хаос, откакто през 2011 г. режимът на Муамар Кадафи беше свален при подкрепено от НАТО въстание." "Франция не е заинтересована от стабилизиране на обстановката в Либия, вероятно защото има петролни интереси..." Луиджи Ди Майо обвини Париж, "че създава бедност в Африка и така провокира масова миграция към Европа. Той заяви в неделя, че Европейският съюз трябва да наложи санкции на страните (сред които и Франция), които причиняват кризата с мигрантите в Средиземно море, като ги принуждават да напуснат Африка по икономически причини... ... той призова да бъде закрито седалището на ЕП в Страсбург, като го нарече пилеене на пари." БРАВО! Право, куме, в очи. Това го знае всяко дете. ... "Отче, прости им, понеже не знаят какво правят" "Искаме (мигрантите) да не бъдат третирани като животни". Монасите да дадат тон за песен!

"Отче, прости им, понеже не знаят какво правят" "Искаме (мигрантите) да не бъдат третирани като животни". Монасите да дадат тон за песен!

Наистина, какво е положението в Либия?

Много е зле. Далеч по-зле от през режима. Терор продължава да има, не от един диктатор (и хората около него), но от множество воюващи по между си групички, които издевателстват и над обикновните хора. Отделно - разрушена инфраструктура, хаос във всички сфери на живота....Но важното е, че французите държат петрола, който преди е бил държавен.

Мисля че най-голямата опасност за човечеството е неговата глупост. И като чета коментарите под статията се убеждавам, че тази глупост е широко разпространена и в България.

да нужен е нов световен ред и това е началото, като не ти харесва не ми пука за такива либерали

…. да даде обяснения пред депутатите"...еврочиновниците да си сменят тона ,те са тези които трябва да дават обяснения ,а не националните правителства ...

видяха им се нас..ните задници на европа крадат ,но налагат санкции на други които не крадат с тях този съюз поскоро поредната западна империя на които погледите са винаги насо4ени на изток е мъртва още преди да се създаде

"проевропейската партия на Макрон"

Простотията на Салвини е толкова очевидна, че спокойно може да стане министър на отбраната на България...

Соросоид Nr.1 се изходи по темата...!

кво точно става в африка- освен петрола, за кви ресурси се бият и къде, та толкова оттам хора са излишни?

Кой не си е учил уроците по география?!

дай основното вкратце моля, нямам идея какво има точно в сахел напр. уран ли?

...нефт и природен газ, големи залежи на въглища, медни, оловно-цинкови руди, молибден, кобалт и злато,метална руда, самородна руда, мед, калай, желязо, чист алуминий...

Всичко. Диаманти,нефт, руди...

Има всякакви ресурси в Африка,и в момента крадат яко.Африка,която изглежда бедна всъщност е богата.

яснооо…затова са тия потоци- чистим територия...

….Африка е богат континент,с най-бедното население ...

Неприкрито заплашват Салвини.

Егати идиотите! Ами ако утре се появи някой заинтересован, същото което става в Либия, да става и във вашата държава? Тогава ?!?! Деморкацията ще е в опасност, нали?

Новият договор Франция-Германия означава че ЕС е вече към края си.Италия ще излезе също от ЕС.

Имам чувството, че всичките само печелят време. Лаят се, карат се и после пак 'управляват' заедно. Как е възможно да има съюз между хора с различни виждания за Европа? Те нямат една сходна позиция. Дано Матео Салвини се окаже истински, но едва ли!

Курц му отвъртя едно кроше по предложението му за общ бюджет на еврозоната по-рано днес, сега и Салвини го е напляскал... Малкият Макрончо търпи шамари и от ляво, и от дясно - всекидневно. Чак да го съжали човек.

Жабарите са прави! Остава Рим и Париж да се уточнят, кои точно от тях са жабарите.

то само един жабар виждам