Разпускане на Карабах. Как това ще промени Южен Кавказ

В региона вероятно ще започне нова ера. Ролята на Русия в него ще намалее, а тази на Турция ще се увеличи

Обратно в новината

Коментари - Разпускане на Карабах. Как това ще промени Южен Кавказ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опита с напускането на арменското население от Нагорни Карабах може да се приложи и в Косове където албанците по същия този начин трябва да освободат тази чисто историческа сръбска територия и заминат за Албания която те са населили като мигранти и тя да бъде присъединена към Сърбия

Реалният виновник е Пашинян. Откакто е на власт, той изостри отношенията с Русия. А това е страната, която пазеше сънародниците му в Нагорни Карабах. Прави учения с НАТО, подмазва се на американци и французи. Защо сега те не го защитават? И защо Русия ще го защитава, като постоянно говореше срещу нея? Просто той отряза клона, на който седи.

Това са свободни съчинения. Турци и арменци не се обичат от поне два века. И на турците изобщо не им пука дали е Пашинян или някой руски угодник на този пост. Те си знаят тяхното и си превземат териториите, тъй като Армения е на колене. При арменците именно връзката им с Русия им изигра номер, тъй като арменците са мургави, а руснаците бледолики - няма как да са от един баща и една майка. Арменците са си арменци и най-добре беше след разпада на СССР да се ориентират по-отпреди към Америка. Понеже американците управляват с пари и никога няма да ти кажат - абе изоставяме те, щото ти не ни обичаш. Те ако имат интерес ще стоят докрай. НЕ е такъв случая с турци и руснаци - при тях ще ти измъкнат гръцмуля ако не си от техните. Предстоят още проблеми за Армения, ако не се ориентира към Запада тотално. Лично мнение.

Русия така е затънала в Украйна, че й е само до Карабах. Пък и не може. Щото Карабах е в средата на Азербайджан. И е много по близко до Турция отколкото до Русия. Нещата юридически да ясни. Това е територия на Азербайджан. Международно призната. Да, там живеят арменци. И какво от това. И в България живеят арменци. И турци. Да вкараме и тук руски и турски войски ли. Пълен идиотизъм. Сега нещата постепенно си идват на мястото. Азербайджан не са толкова глупави да тероризират мирното население. Те са обстрелвали паравоенните арменски формирования. И ония просто са избягали. Сега трябва и руските войски да напуснат и всичко ще бъде ОК. Ако Армения се откъсне от Русия това ще е в техен интерес. Но... ще видим.

Значи ако НЕ проруска държава извършва геноцид срещу друга и смачква 120 000 души МОЖЕ!!!!!!!! Егати справедливоста на “Световните “ сили!!!! Лъжи, лицемерие, смрад! Не се учудвайте утре Кърджали и Хасково да са турски територии със съгласието на “посолствата”!

Stanko

Какъв срам за света...Това ако не е етническо прочистване кажи му здраве.То там са живели само арменци А що се отнася до Армения-ами пратете ги в Европа за да видят какво направиха с бездействието си.Хуманитарна криза.

така е била обезбългарена Тракия, Северна Добруджа, немското население на 1/3 от Германия е депортирано след ВСВ

Цивилизован начин за решаване на етническите проблеми. Москва и Киев трябва да се замислят.

Даже не се налага преименуване.

Шило

Който струва разселването на 120 000 души, родени там. Без нищо в Армения.

Там няма етнически проблем, защото всички са едни. Там проблема е разрастването на военния блок НАТО в Украйна, което пък е неприемливо за Руската федерация.

Мнението на шведите и финландците е малко по различно.

Колкото за "руската федерация." Бих казал Путин.

Те бяха обявили някаква държава в сърцето на Азърбайджан, вместо да станат азерски граждани. Така че сами се поставиха в това положение. Сега става логичното - връщат се в родината си. Така ще бъдат избегнати бъдещи конфликти и жертви. Който иска може да остане като азерски гражданин от арменски произход.

Амрменцит ги биха и с това се изчерва всичко! Като победени, ще трябва да си търпят последствията. Никой не се застъпи за тях и за това паднаха. Всякакви други анализи и журналистически размисли са от без значение!

Имаха договор за защита с Русия , но руснаците бяха прекалено заети в Украйна ,за да им обърнат внимание. Азерите го използваха това 2 пъти. Първия път преди нахлуването в Украйна (Руснаците само ги погледнаха на криво) и сега като видяха ,че ще им се размине си действат с пълна пара. Още по-зле за Армения ,че Ердоган помага на Азерите ,а Путин не може да си позволи да се скара с него. В момента голяма част от олигарсите му си преместиха активите в Турция.

Шило

Няма такъв договор. Нагорни Карабах е на територията на Азербайджан. Руснаците бяха там по силата на тристранно споразумение, като миротворци. Като такива нямат право да вземат страна и да участват във военни действия. Хората са ти го написали-подпомагат при хуманитарна помощ и евакуация. Ще ти дам един пример- силите на ОССЕ в Украйна. На практика, единственото, което правиха са сводки за нарушено примирие- кога, къде и евентуално кой го е нарушил. Те не взеха участие в нито един сблъсък между опълченците и украинската армия. Както те, така и руснаците в Азербайджан имат ограничен мандат, в който не влиза участие на нечия страна в бойни действия.

Азърбейджан като държава съществува от 1920 година. През 1923 година Сталин приобщава Нагорни Карабах към Азърбейджан. Където са минали рашките трева не никне!

Шило

А през май 2023 год, арменският премиер Никола Пашинян я призна за арербайджанска. Май не е заради руснаците?

ДОГОВОРЬТ С РУСИЯ ВАЖИ ЗА АРМЕНСКА ТЕРИТОРИЯ. НОГОРНИ КАРАБАХ Е АЗАРБЕЙДЖАНСКА ЗЕМЯ ПРИЗНАТО ОТ. ООН. ЕС. САЩ. РУСИЯ.. ПАШИНЯН 2022...

Ами да....те не се интересуват от съдбата на 100000 човека. Сещам се за нашето правителство ...

Преди 2-3 седмици Ердо беше в Сочи и каза на Путин да си гледа работата...

Района не е усвоен овреме от арменците което го прави трудно удържим.Логичното се случи

Абе тези арменци така и не са анексирали Карабах за 30 години. Какво да искат при това положение? Няма правна основа да им помага ОДКБ. А Алиев много добре си подредил картите. Изчакал на власт да дойде Пашинян и да започне да се дърви на Русия. А Илхам Алиев, между другото, е син на Гейдар Алиев - генерал на КГБ и 1 секретар на Азербайджанската ССР. Състудент и приятел на Лавров е. Сега азерският газ се продава като руски такъв - само наивниците вярват, че не купуват руски с надценка. И пак Русия давала едно рамо на Армения. Но Пашинян прекалил, пак е и тъпичек по начало.. Тези учения с САЩ вече са върха на сладоледа (апропо те защо не са дали едно рама там? Нали са там по същото време? Нали тренирали за съвместна отбрана, та ...???).

Нема интерес да се помага. Друго е Украйна, там можеш да хвърляш милиарди за военна техника и хуманитарна помощ за която не се дава никакъв отчет.

рано или късно разбират че от това приятелство само губят . Армения го разбра след като десетилетия лиза задните части на Путин .

Армения не си взе поука от това, което става в Украйна и започна да прави учения със САЩ. В крайна сметка разбра какво се случва на "приятелите" на САЩ в региона.

Тъжна гледка ... Бях в казармата до турската граница като се изселваха турците (много карашшик има , но се имат за турци). Като го видиш с очите си не го забравяш . После в Турция им викали мангал , половината се върнаха постепенно обратно вече и с турско гражданство !

Скоро Чечения ще стане част от Турция , , заедно с Азербайджан! ...

И цялото това нещастие се случва заради някакво знаме, някакви цветове, някакви измислени от крале, царе, вождове, президенти, премиери и т.н. исторически и политически глупости, които нямат нищо общо с настоящия човешки живот, в който има нужда единствено от щастие.

Не познавам историята на Армения и Азебайджан, както и конфликта им от 90-те за да преценя дали случващото се е справедливо или не. Историята се върти. През 90-те арменците са имали подкрепата на Русия, сега азерите доминират с помощта на Турция. При всички случаи става въпрос за икономически слабо развит регион, където големината на територията едва ли има значчение, когато икономиката е слаба, а бъдещео на човечеството е в развитието на компютърните технологии.

После някой ще ми говори че Нято Турция са дефаньивен съюз...

Турция не е нападала Армения. Явно четенето с разбиране ти е нещо непосилно. Путинофил си нали?

Арменците са кат паляците не могат да организират държава после реват.А мче все гледам арменци емигрират шляхтата е същата.Да не можеш да организираш държавност гпвори за пълно еволюционно недоразвитие направо маймуни.

Ще трябва да ни стане ясно че в районите на османската империя командва Турция. И нагорни Карабах като стратегически във военно отношение район зависи от Турция и САЩ, който претендира за Армения няма да се кара със Турция заради някакъв си Карабах. Дай да видим на кой принадлежи обезоръжената България.

Е в НАТО и в ЕС. Като не ти харесва марш в евроазийския. Междудругото Армения е част от евроазийския и ето до къде я докара това...

Най-голямото етническо прочистване след края на ВСВ в Европа, а западът си мълчи.... Почувствахте ли колко струват "ценностите" му???

Русия, обаче не си мълчи... Тя пази арменците от врагът НАТО и поддържа мира навсякъде по света.

Украинци изгонени от домовете си не е етническо прочистване. Това е просто СВО...

ПОСОЛСТВОТО в Армения е второто най гулямо след тух ф Ирак. И нащу ней малку, пу Бай Тошуу бяа ина тел кабина, ама България имаши армия и беши 27-мо място по индекс на човешко развитие според ООН

Човешкото развитие определено те е подминало

Да бе да..... нищо нема намалее за руснаците..... просто показаха за пореден път как е като се седа на два стола.....мисля че Грузия и Армения ще внимават за следващите пъти..... Но цялото това изпълнение показа едно ... когато УСА но дадът на Турция руснаците няма си мръднат пръста за нас.....плюс това че е конфликт у НАТО....

Арменците ако не линчуват соросоидното лайно Пашинян, напълно си заслужават съдбата, но поне показаха на Българите какво ги чака със соросоидните предатели на власт.

Лайняните руснаци пак се осрахте.

В устата ти?

НЕ си руснак, ти си българин глупак, за съжаление. Ще продадеш майка си и предадеш родината си за "руский мир", което не е това, което си мислиш... Болклук

Пусин върна арменците в 1990-та

По тяхно собствено желания. По телевизията бяха простести, късаха си руските паспорти, имат си американски премиер. На снимките забеляза ли автомобили със знамето на ЕС? Еми айде, ЕС да помага, освен че са много заети с Украйна?