Разминаване в изборните резултати, от ЦИК обясниха защо

Несъответствието в данните в Държавен вестник е заради "Не подкрепям никого"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много боклук, много нещо в нашата нещастна държава. И ЦИК, и гомялият сметач Мишо Константинов трябва да се изметат.

Резултатите в ДВ и ЦИК са РАЗЛИЧНИ, но и ДВЕТЕ ЧИСЛА БИЛИ ВЕРНИ?!? Закривайте държавата! Мозъчен тръст ГЕРБ измисли НОВА МАТЕМАТИКА...

Да иска касиране!Веднага!Не може националист Номер Едно на Републиката да има жалките 0,4%. Ако,не да иде да пополаче при Митрофанова!

Със стари лафове няма да съживиш гърбавите от ГЕРБ. Не гледай в чуждото канче, а в пълното цукало на вожда.

След като е записано в закона как се определя изборните резултати...защо един път комисията обявява резултатите "незаконно", и в следващото публикуване..."законно"??? Завишеният процент в т.н. "незаконно " обявяване е в полза на някой, нали?

Не ги знам тези, с титли ли са или без титли са, ЩО за компетенция имат - но за мен са на ЗАПЛАТА от всички нас, тлъста ЗАПЛАТА а не в ползу роду И може и да има между тях и свестен ЧОВЕК поне един колкото ката мерудията на зле сготвена манджа с грозде И са си най-обикновенни манипулатори, силен стаден интерст да лъжат и мажат, винаги там на софреата, на келипира И пито платено да им е И дано им преседне, да горат в АДА - дано на тез лъжци в едно котила са с и т.н. "филосови" и там измислени политоолози, социолози, анализатори. Тук, в РъБъ в тази превзета срана МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА, БМБ е "кучи син, но наш син, ПКП, мисирки, главанаци - ЮРУШ на келипиран, на ВЛАСТТА - това е. Друго няма, и не ги забаламоствайте тез мраситии, с комисии и тем подобни! НАРОДЕ ????

Само едно нещо да се въведе като ценз за гласуване и гърбавите гниди ще окапят като тричани кърлежи! А именно, писмен и говорим Български език!

ГЕРБ без ромовете са 5-6% от Калинките в администрацията. ТОЛКОВА !

Манолова без Божков е 1,5-2%

Достатъчно е само право на глас да имат тези с минимум основно образование, което е задължително по Конституция. Така ще се реши кардинално въпроса веднъж завинаги. ДПС няма да има може да събере и 1% , а ГЕРП ще олекне наполовина. Дали обаче дали: Сливчовците, Маята, ДайБГ, а защо не и Курнелата ще го направят. Едва ли...

Принципно е прав, и сметките са вярни но в графата не подкрепям никого трябваше да има милиони, защото това са хората които стоят и грухтят на масата и след това плюят до следващите избори!

Само не забравяй, че има такива които "грухтя и плюят до следващите" избори, защото мащехата държава и подкупните политици не са им осигурили нито средства за живот, нито транспорт за да отидат до т.н. най-близка урна за гласуване, а да не говорим за онези които за да гласуват трябва да минат стотици и дори хиляди километри, вместо да си вдигнат телефона или да изпратят едно писъмце по пощата ... и всичко ще е наред! Това е много по-голям проблем от тяхната шибана методика за "смятане", която и на всичко отгоре те дори не спазват - един път обявяват резултатите по закона, един път ...както си искат!

абе проблем има, не са прави ЦИК... Те са проблема, че ги е домързяло един ред да напишат обяснение.

аве циганна за писе кинта сичкуту дипутат путкрепя ве

Някой пита ли се защо: 1. Цвъ Цвъ регистрира партия и изхарчи милиони за скъпи структури и реклама, като резултата беше ясен предварително, само и само да дръпне 100000 избиратели от Бойко? И кой, кой го финансира, като се има в предвид че мизерника не може да си плати тока на асансьора? 2. Кой посъветва Шкембе Войвода да отлюспи Валерката в последния момент, само и само да не могат да прескочат 4-те процента и на кой, на кой "достоен" бизнесмен е кум войводата? 3. За Посраното Трио и Изпразни се, мили вън, мисля всичко е ясно! 4. Бойко като каза под сурдинка че големия печеливш от изборите е Божков, някоя платена медия (то други няма) посмя ли да попита какво има в предвид? 5. За Славуца и аз се чудя, тоя нарцис се има за по-велик и от черепухата, ще видим! Не ви ли намирисва на партийка дубайско шахче :)

КОй спи бе, та те са едно и също? Вярваш ли им че са били скарани? Ако да - хляб и зрелище и глупаци!

И, ако е така, кой докара държавата до там, че преследван в България за присвояване на стотици милиони, укриващ се от правосъдието в Дубай, да може да влияе по такъв категоричен начин на изборите? Кой спа няколко години, докато се източваха тия прословути 700 милиона по най-гръмкия възможен начин пред очите на абсолютно всички? Кой, кой, кой?

1. ЦЦ искаше да дръпне много повече гласове. 2. Шкембе войвода се полакоми щото някой го излъга, че неговите проценти стигат и сам да се яви - ама явно го излъгаха. 3. (нищо не е ясно - това въпрос ли е или съждение??) 4. Божков нищо не спечели, защото в момента е там откъдето тръгна преди месец. Без партия, без депутати, без имунитет. ББ си говори празни приказки и стреля напосоки в тъмната мъгла. 5. (това въпрос ли беше?)

Ти па си много буден! Тиквата още ли не ви е спрял тролските надници?

Явно при многото пишман-специалисти в ЦИК-а при първоначалното броене и обявяване на процентите , те просто забравиха делът на гласувалите "не подкрепям никого"... А те са си част от цялото все едно са една отделна "партия" ! Да, в разпределението на мандатите не участват, но това не е пречка да си бяха обявявани през цялото време ! То и много други не участват... Все едно са там АБВ-то и ли "Възраждането" все тая, под 4-те %...! И сега нямаше да има никакво разминаване!

Имаме си алтернативна математика. Съвесем си е в реда на нещата, два поредни тиража да се паднат едни и същи числа, даже може и постоянно да се падат едни и същи числа. И само някой да си е помислил, че това е странно. Няма такова нещо. Вярно е и 2+2=5, както и 2+2=3. И двете са верни, даже понякога за разнообразие може и 2+2=4. Невероятно, но дори и това е възможно. Всичко е точно, а Държавен вестник, може да започнат да го печатат и на гъз папир, за да е по достъпен. Да живей! Страната на идиотите.

Как така и 2те мисла са верни ? Нали представят различно множество ? Няма как нито да са еднакви, нито едновременно верни, защото мерят различен брой гласове. И ако за пореден път кажете, че - не подкрепям никого - нищо не значи - тогава просто го махнете от бюлетините ... защо е там като няма стойност и с него и без него - все е вярно???

Обяснено ти е " Не подкрепям никого" вдига леко летвата за необходимите гласове за минаване на процентните бариери.

Имаме си алтернативна математика. Съвесем си е в реда на нещата, два поредни тиража да се паднат едни и същи числа, даже може и постоянно да се падат едни и същи числа. И само някой да си е помислил, че това е странно. Няма такова нещо. Вярно е и 2+2=5, както и 2+2=3. И двете са верни, даже понякога за разнообразие може и 2+2=4. Невероятно, но дори и това е възможно. Всичко е точно, а Държавен вестник, може да започнат да го печатат и на гъз папир, за да е по достъпен. Да живей! Страната на идиотите.

не се страхувам от явно поименно гласуване, в крайна сметка изборите са договор за управление, искам да знам кои подписват договор със слаби и корумпирани управници за да мога да им потърся сметка, който се страхува от прозрачността на своя вот просто няма право на вот

НЕ МАНИПУЛИРАЙ.

по закон не може да търсиш сметка от някой, че е гласувал по определен начин.

Електронно гласуване с пасивна защита, като Електронното банкиране! За 30-55 годишните, гласуването задължително! Младите и старите, по желание! Под 50% активност, касиране на изборите! Пряка демокрация за всичко важно, пак електронно, става лесно и бързо! Мажоритарни кандидати само по местоживеене! Отзоваване на депутати с 51% от гласувалите за тях! Двойните граждани без право на двойно гласуване! Владеене на български език, задължително!

A още някоя глупост?

Да, забравих да кажа: Гнидите без право на глас!

Съгласен. Добави само - право на глас имат САМО преминалите тест за елементарна политическа грамотност. Нищо сложно или объркващо - кой е министър на еди какво си, кой има законодателна, кой изпълнителна власт и тем подобни. Резултатите ще са смайващи.... За доста гласоподаватели.

Достатъчно е задължителна Матура по български език до 8 клас!

Ако някоя от партиите "на ръба" имаше точно 4% или да речем 4,01% ... Сега щеше да излезе , че е под 4%-вата граница ! И какви щяхме да ги дъвчем тогава?

Само дето като се махнат "Не гласувам за никого" процента за всички останали се увеличава леко, тъй като базата от гласове намалява. Тук веселбата щеше да е шкембе войвода е с 3,99% и като се махнах "Не гласувам за никого" да стане 4,01% Те тогава щеше да е интересен казус.

Славчо къде се скри ? И он -лайн не се появява или по скайп ??? Явно и той е патерица на някой ?

Славчо да не е толко прост, като вожда ти, и по цял ден да плямпа глупости, които в края на деня да отрича, а на следващия ден дори да не помни какво е говорил! Има си място и време за всичко и нито фейсбука, нито ефирните подлоги са място за сериозна изява!

Т.е. ако гласуваш за " Не подкрепям никого", реално гласуваш против тези партии, които се борят да прескочат 4% бариера или тези борещи се за държавни субсидии с резултат около 1%. Големите партиите това не ги бърка, те ще си преразпределят овакантените места.

Поредната манипулация от цик дето за нищо не са виновни а саде все другите ''не'' са ги разбрали..

манипулациите са преди и в СИК. Както и от законотворците, които пишат законите как се смята. ЦИК са просто едни изпълнители, както и от РИК нагоре.

Някой пита ли се защо: 1. Цвъ Цвъ регистрира партия и изхарчи милиони за скъпи структури и реклама, като резултата беше ясен предварително, само и само да дръпне 100000 избиратели от Бойко? И кой, кой го финансира, като се има в предвид че мизерника не може да си плати тока на асансьора? 2. Кой посъветва Шкембе Войвода да отлюспи Валерката в последния момент, само и само да не могат да прескочат 4-те процента и на кой, на кой "достоен" бизнесмен е кум войводата? 3. За Посраното Трио и Изпразни се, мили вън, мисля всичко е ясно! 4. Бойко като каза под сурдинка че големия печеливш от изборите е Божков, някоя платена медия (то други няма) посмя ли да попита какво има в предвид? 5. За Славуца и аз се чудя, тоя нарцис се има за по-велик и от черепухата, ще видим! Не ви ли намирисва на партийка дубайско шахче :)

Де ги виде 100 000? А ЦЦ трябваше да разцепи партията. Не да си играе на дребно. Провали се ..... за сега!

По точки: 1. Цвъ Цвъ се очакваше да сцепи дясното, защото по статистически модели се видя, че има рязък отлив на разочаровани избиратели. Само дето кукловодите заложиха на куц кон по почина на Майката на нацията и си блъснаха главата в същата стена. 2. Шкембе Войвода се очакваше да докара над 4% с грубо налят платен вот и по този начин да осигури патерица на управляващите. Идеята за разделянето беше уж да се разграничи от останалите си дружки - явни престъпници и да обедини Патриотични вот като най-умерена формация в този сегмент. Не мина и тази партенка. 3. Ясно е, хората предпочитат каква да е алтернатива пред предишните крадци. 4. Божков се опита да се набута и той в играта, но се видя, че хората не са чак толкова малоумни все пак. 5. Продължавай да се чудиш. До сега имахме един още по-голям нарцис. Ше видим новите по делата какви са. Намирисва ми на промяна, която не сме виждали от години насам. Дано да е за по-добро. Ще видим.

Все повече се обеждавам, че хората не са учили достатъчно математика. Само като чуя расъжденията и виждам трол до трола мила моя майно льо.

а може да са изтървали и някой друг час по нашенски...

Байо, хората може и да са учили, може и да не са учили достатъчно математика. Но ти определено не си учил достатъчно българския език: - не се пише "обеждавам", а "Убеждавам"; - не се пише "расъждения", а "разсъждения"; - тук-там трябва да се слагат и препинателни знаци, като запетая, например. Т.е. в написаните от теб 2 изречения има най-малко 3 грешки!

Ако НС утре гласува вот на недоверие на Пожарникаря и го уволни предсрочно, следващите избори ще ги ръководи друга ЦИК. Тогава няма да има разминаване и ГЕРБ ще са с най мнофо 35 депутата на пето място.

Прав си! Много си прост!

Да, преав съм. Другото са подробности. Щом се имаш за по-остър, на мен не ми пречи.

какво си прав бе, острия. Не ЦИК, а кодекса трябва да се смени. ЦИК просто изпълняват, като машинки, каквото е зададено. Айде и стига сте лъгали хората. Не ЦИК, а онези 50% дето скачаха ама не гласуваха са виновни.

На предните избори ръководени от Резидента и Орешарски какво стана. Дай им власт на комундетата и за половин година ще опротивеят на народа и ще ги гонят с камъни.

Тази държава си има Конституция и закони, които разписват какво и как се случва. Затова първо прочети кой и как избира и назначава членовете на ЦИК, кой и как гласува правителство и, накрая, кой и как предлага и гласува вот на недоверие. Пък чак тогава пиши!

Кога ще бъде разбрано, че числата ще са си на мястото и казаното може да бъде разно с делата, когато: 1. Се гласува поименно! Никакви партийно-бандитски сдружения и комплоти! 2. Когато се пише на Бългрски език, собственоръчно кой (три имена) за кого (три имена) гласува и сложи дата БЕЗ ПОДПИС (оная завъртулка, дето уж е доказателство за нещо). Подписът трябва да бъде премахнат! Там да се пишат трите имена по държавен регистрационен документ (лична карта; паспорт; шофьорска книжка). Ако има някъде разминаване - няма да гласува! 3. Гласуването да стане задължително за хора от 18 до 68 години. 4. Узаконява се предложение, след аналаиз от професиоанлисти по темата но след Референдум!

Да се гласува поименно е просто противоконституционно. Отвори и прочети.

Може да се промени конституцията просто. Проблема е, че пак няма да сработи.

Вероятно явното гласувеане ще премахне почти всички изборни далавери, но ще доведе до нови. Ти представяш ли си ги овцете да гласуват явно срещу властта? Малко сме смелчците които явно се опълчват.

Тайното гласуване е въведено точно за да няма политически репресии.

По-важно е как ще се разпределят гласовете на извънредните избори лятото. 99% че това НС няма да състави правителство.

Когато някой виновен винаги се обяснява ! Типично по ГЕРБ-ски ! Все някой друг им е виновен !

МишоКа $мята $м€тка, пр€$ три $м€тки пр€$мята

е голяма работа...! При тях "окончателните резилтати" никога не са окончателни!

Хаха, верни били. А ако единия резултат е 4.06, а другия е 3.98 какво правим. Тази простотия "не подкрепям никого" сигурно я има само тука, тези които са гласували "пусто в празно" само са си загубили времето. Просто или не отиваш да гласуваш, или пускаш празна бюлетина.

Ами, ако с " Не подкрепям никого" бяха гласували 132000 вместо 32000, то МаяМа щеше да е извън парламента, а Цвъ.Цвъ извън държавните партийни субсидии. Реално с тези гласове се вдига леко летвата за нужните гласове за преминаване над бариерите.

Правилно го казваш, но за мен е идиоти, щото с 132000 и в парламента се влиза. А графата с преференциите е още по-глупава, защото с тях се контролира корпоративния вот.

Това 132000 беше образно казано. Реално трябва да са още над 526000 гласа "не подкрепям никога" за да може МаяМа да е под 4%.

Като я пуснеш празна, ще се намери кой да ти я попълни!

Изборните манипулации могат да се хванат и управлавят супер лесно, но няма желание това да се случи. Има секции, които се различават драстично от средните резултати в съседните на тях или спрямо останалите. Та е добре да се направи проверка как така се е получили тези аномалии. Проблема е, че проверяващите зависят до голяма степен от купувачите.

Калин Вельов не успя да влезе този път.

Важното, е че Ку-ку Бенд са вътре, нали?

Ако "Не подкрепям никого" спечели изборите с 50%+, какво правим? Ами ако спечели с 90%, какво правим? Ще ни управляват останалите 10% ... ?????? Логиката диктува, насрочване на нови избори и премахване на всички загубили от списъците!

все едно негласувалите да спечелят изборите. Защо баламосвате хората да не гласуват, или да гласуват за никого ? Кой има 'далавера' от това?

Не е все едно, пич! ... Хората са гласували, специално! ... Не ги пускай по пързалката с негласувалите гниди! Това да няма далавера Е гласувано от Паразитите дето ни морят вече 30 години!

кой не верва, ей го на :: Скандалът с изборните протоколи стига до евровота от 2019 г.

Дира, що не си четете статиите поне по веднъж ? Според статистиката на ЦИК Според ЦИК ГЕРБ-СДС имат 26,18%, докато в "Държавен вестник" Според ... според ...

Тия за мошеници бе! Всички видяхме измамите, които прилагаха! Как може в една изборна секция да има няколко човека 100% гласували за определена партия, а на края в протокола да няма нито един отчетен глас! Чакаме истинските избори след няколко месеца! А тия дърти комунисти сменили боята да си ходят до един!

Просто го направете както е по закон , какво се обяснявате и така и така било верно! А може би и онака е верно ! Боклуци!

Мишкоматика

Само в идиотска България всичко е сбъркано !

Когато им изнася няма грешки.

Абе, не само.

Ако според ЦИК една партия има точно 4%, после според държавен вестник ще има 3,90 примерно. Тогава ще влезе ли?

Този въпрос е директно свързан с методологията на отчитане на гласовете. Очаквам експертното становище на Мишо Константинов - мишока.

Хубава работа, ама герберска.

Е как да няма, има и то голям... Щом са действителни гласове, трябва да бъдат обявени и сметнати. Пак ни мажат очите и лъжат безкрупулно!

За пръв път се случва това???

В момента трябва да се молим за Бъгария. Зли сили се опитват да вземат властта. Сатаниста станиславчо, комуниста румен радев, сатанистите от отровното трио, заедно със сатанистката мая манолова. Злите сили взеха връх над България. Дано помогне Бог!

На кой да се молим? На тангра ли?

Абе и ти си доста кахърен като Боцко, гледам!

Откачихте съвсем, а герберасти?

А, бе, сопол засъхнал, "злите" ти сили вилнеят вече няколко десетилетия, кьорав ли си да видиш? Или си потънал до чело в диарията ти?

Гледам, на теб Бог не ти е помогнал особено. Даже те е шлевнал лаеко с опакото така...

Само с молитва не става, трябват повече шкафчета с евра и злато за махалите. Електората, който има някаква мисъл в главата не гласува за ГЕРБ. За тях все още се събира вот от раздутата администрация и платен вот. Ама и ромите вече разбраха, че ги крадете най-нагло и това което им подхвърляте на изборите им го изкарвате през ....