Размерът на държавния дълг вкара депутатите в нова разправия

"Не са обяснени факторите какво ще направи служебното правителство, че този дълг да бъде по-нисък, и как ще се повиши стандартът на живот на българите. Заложена е мизерия", заяви Румен Гечев от БСП

Обратно в новината

Коментари - Размерът на държавния дълг вкара депутатите в нова разправия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 2 часа ни спирам да плача, депутатите дебатирали как да се повиши стандартът на живот на българите. Ние само ги псуваме , а те хората само за нас мислят.

Ама кокор е дал ТРИСТА МИЛИОНА КРЕДИТИ ОТ ББР КОИТО НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ.ТОЯ НЕЩАСТНИК ГОВОРИ ЗА МОРАЛ

Брей че толкова много крадоха депутатите че вече един на друг не си вярват.

Нефтопреработващият завод ISAB в град Приоло в Сицилия, който принадлежи на руската компаиня "Лукойл", минава под контрола на италианските власти. Оокночателното решение за това ще бъде взето от правителството на заседание в четвъртък, предаде изданието "Република".

ГЕРБ са евроатлантици само, когато има евросредства за усвояване. Демек - само на думи. Иначе Боко Тиквата е путинист пръв приятел на Путин.

гомното е големо е нема прескачане... булгар булгар еуро еуро булгар.. ббаахаха

Тия май са с деменция от БСП след като са ''забравили'', че техния коалиционен кабинет НАПРАВИ това миналата година и след като три месеца бюджет'' правеше'' след три месеца взе да го актулизира а сега даже не си го и харесва..Няма какво да направи служебния кабинет след като вашия бюджет ще бъде понеже от напъни да си начешете крастата,, да изпълнявате чужди разпореждания повече от два месеца гушите мангизи и работа за България и българите никаква..

Бай Иване, лилето да не ти е снаха, ве?!

Бай Иване! Девет млрд за девет дни не може да открадне даже и онази смугла , напращяла хубавица Лили дето " плащаше"пътища и магистрали и после я набутахте там дет се перат големите пари.

Нация която позволи всичко това да и се случи

Асанчо Василев беше предвидил 1,5 млрд за батериите на съученика си. Колко от тях щаха да влязат в неговия джоб?

Бюджетът е като свинско със зеле: Свинското за пътищари, кръчмари, строителни фирми на ГЕРБ и ДПС, автобусаджии, бакшиши и фирми на Шиши! За обикновените хора - зелето!

Е за ПП, ДБ и БСП хич ли нищичко не остана? Айде холан.

Траете си нещо за разликата между кандидат мародерите и утвърдените мародери- доказали се категорично за ваша сметка.Само Чиче вика- ама и те може да са станали бандити..... Чиче-е-е-е, не вярвай на писано и чуто, вярвай на това ,което ти си видял с очите си.Да ти пиша ли конкретно за лица и шашми или да съм милостив и само да намекна? Как не ви е срам! Изгонихте 70% от младите българи, превърнахте 20 % в слугинаж и продължавате да се дуете, ама няма да мине.Всеки свестен българин трябва да е за промяна! Аман от янкеседжии!

През октомври 2022, доколкото си спомням, новият парламент веднага прие увеличение на заплатите на народните представители, без да ги е грижа за бюджета на държавата през 2023. Така че всичко това е такъв цирк!!!

Само да кажа две неща: 1/ Муню Зеленочорапкин ни ги натресе тия ококорените куроланти - ид.д.иотчетата от пп; 2/ Те уверено вървят по траекторията на Чалгаря.

Папагали, само повтарят като жабета: "няма как...няма как...няма как". Горките така и не разбраха, не ви искаме бе, вървете си. Първо повтаряха и мантрата за Президента, че трябва да работи само за изборите. Сега искат направо и бюджет да им направят, все едно някой да чука жена ти, а ти да се радваш че друг ти върши работата. По-добре да си ходят, чеп за зеле не става от тях. Поне служебните да си вършат работата на спокойствие.

Доста познати ме оплюха защото на последните избори съм гласувал за ПП, но вероятно и на следващите ще го направя! Мотиви-За тях е въпрос все още без отговор дали крадат от парите ни, докато за останалите им конкуренти / без Възраждане/ това е доказано пар екселанс.... и то в големи размери, и то нескончаеми, и то лицемерно , макар и брутално... Стига с тая Лена Бориславова и парапетите,ве-е-е- аз ако ви изкарам малко матриали за първескините с разбити предници мотащи се по Брюксел и останалите части от света ,като консули.... а па да не ви казвам за девойчета с елечета дето викна една от тях...... някакъв си зам. министър ме унолнил / и пак я прибраха в агенция с огромна заплата/.Дърт съм, но младост не помня и заради това и вярата ми в живота ще гласувам за младите носители на бъдещето. Дано, не се хванат на въдицата на онези........ щух да напиша боклуци, а то е вечни парламентаристи.

ам'чи те сега младите много алчни и бандити станали?! Да не се псуваш после?

ПП не са носителите на бъдещето. Те само са ти внушили, че са такива, за да гласуваш за тях. Реално са си едни пладнешки разбойници, които са първите 9 дни от управлението си изхарчиха 9 милиарда лева - 20% от годишния бюджет.

Ех тия убави промянаджии! Само за 1-2 години как се обединихме като народ, как забогатяхме, как корупцията вече е нулева, как всички магистрали бяха построени за нула време...

Престъпниците от ПП и ДБ всеки ден превръщат "Закона за защита на държавата" 1924-44 и и "Народния съд" 1944-45 в близка реалност

не сте прав !

Тц, и автопилот нема, просто си падаме, падаме, падамеееееееееееее

А бе тия , няма ли кой да ги очисти???

Нали през последните 5-6 години, когато лихвите бяха отрицателни, пищяхте, че сме вземали много кредити и сме загробвали поколенията? Е, сега при 5 - 6 % лихва как е??? Повече ли ви харесва???

И тогава и сега, все не ми харесва. Ако на теб ти е харесвало преди, поне да си бил от тези дето си мажат филията.

Войната, която се водела в Украйна , вика рубладжията мазен. Кой я започна тази война бе,калъф ? ..Наглецът, който срина държавата , заедно с оня цървул Виденов И кой им плати сметката ? Точно така, Ганьо Тъпото

Тия от Мутрите-рекетьори от Герб и рязаните турски пишки са за публичен разстрел!!!! На площада в редица всичките до един за разстрел!!!!!

Не така де, има тук таме някой за пропускане :))))

Учете се усърдно и най-вече наблягайте на чуждите езици. Вместо да дрънчите мама и тате за парцалки и айфони, поискайте от тях да ви платят обучението в чужбина. Там учете, работете и създавайте. Тук всичок е загубена кауза, която те тегли само в тинята. Вервайте ми!

Преди 20 години послушах съвета ти и сега съм средна класа на Запад. Обаче това не решава проблема в самата България!

Явно не си му изпълнил съвета в частта учене. Какво е "средна класа"? Наистина ли смяташ, че си с една класа? Ето ти какво включват отделните социално икономически класи: 1. Висша - аристокрация 2. Средна - собственици на бизнес 3. Работническа класа - наемни работници и служители на трудов договор. Ти от кои си?

Това няма никакво значение, остарели разбирания. Важното колко ти е net worth. По този показател съм средна класа.

Глупости! Младите се оправят много добре!

Да, младите се оправят много добре, с паричките на мама и тати.

аз говоря 4 езика /писмено и говоримо/ , свиря на цигулка, чета класическа литература и поезия, пиша стихове, интересувам се от мода и изкуство, но мислите ли че ми е било лесно докато достигна това ниво !? трябва много, много труд !

а пер@т ли те в гз

Вижте само кои искат да правят луди харчове и си правете изводите: - Румен Гечев (БСП), финансовия министър на Жан Виденов който през 1997 година докара хиперинфлация и колапс на лева - Асен Василев (ПП), който за 9 дни изхарчи 9 милиарда лева и който за половин година на власт прави 3 бюджета и все не му стигаха парите

ВСИЧКИ ВКУПОМ СЪГРЕШИХМЕ... И НЕПОТРЕБНИ СТАНАХМЕ !!!!!! Колко прав е бил,Бог да го прости!! Махайте се всички 240 МИЗЕРНИЦИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!! Лапате евтини КЮФТАЦИ И ПЪРЖОЛИ,заплати от по 8-10 бона думкате...и ПЕЙ СЪРЦЕ!! НИТО БЮДЖЕТ,НИТО ПРАВИТЕЛСТВО,НИТО ЗАКОНИ.. ПРЕДТЪПНОСТ И КОРУПЦИЯ И БЕЗЗАКОНИЕ ..ДО НЕБЕСАТА!! ДЪРЖАВАТА Е В СВободен полет надолу...на автопилот... Ще има пак ЯНУАРСКИТЕ СЪБИТИЯ ОТ 10.01.1997

Българи-благодарете на цар Ушатий за благата с които ви засипва след 2 години негово управление!!! Доведе България до истински "просперитет" и дългове за миларди!!! Бъдете поне малко благодарни на човека с плешива кратуна и огромни Уши!!! Благодарете и на неговите подмолни джудженца от ПП, ДБ, БСП и ИТН, защото те заедно започнаха "промените" и сме напът да станем "преЦедентска" република благодарение на техните усилия и труд!!! Затова продължават да пречат и правят невъзможното за да НЯМА редовно правителство, защото идеята е да се разруши модела на парламентарната република!! Благодарете им и след няколко месеца, когато ще обеднеете 10 пъти повече от сега, и не забравяйте Виденовата зима!!!

Ей тия лоши промянаджии, как за 6 месеца обедниха българския народ. А при Тиквата - 12 години по улиците и магистралите течаха реки от мед и масло, дори с по някое кюлче вътре в маслото.

не сте прав г-н панов не сте прав подкрепете Демократична България а не ПП !

да обясни къде отидоха 15 милиарда...

Всички там са за бесилото,защото никой от тях освен за себе си не мисли за народа.

Пари няма, няма и откъде да дойдат. Ето я сметката 2 млн пенсионери 1.5 млн деца, цигани и мутри 1 млн държавни служители

дам, съответно като вземем заем, за да дадем сега повече, после няма как да се плаща освен ако постоянно не се рефинансира на по-висока лихва, което води до дългова спирала, и на един етап фалит...

Поне да забранят да ги гледаме .Тоя Дилян Добрев , само като си отвори устата и лъжи,лъжи защити на ББ чистия е светия .ПП са им виновни , че те крадоха и с г ---- си , всички излязоха обогатени с апартаменти и обиколили по 2 пъти земното кълбо .Хайде кажете си ,че неможете да съставите правителство и чупката . Радев какво се ослушва , давай мандат това ти е работата , а не изслушване , ама ти ядеш евтино в стола и се возиш без лични пари А НИЕ 2

ТъпигЬозите от ПП,БСП,ДБ и ИТН искат да направят държавата длъжник за следващите 300 години-т.е. както казва Кокорчо, да сме като Гърция (само дето нямаме икономиката на елините за да поемаме подобни дългове)!! Все пак тази "коалиция" започна ударното теглене на милиарди левове дълг!! За близо две години сме с дълг от 50 млрд. лв в следствие на "далновидното" им "управление" на финансите български!!! За сравнение- ГЕРБ за близо 13 години са поели държавен дълг от около 60 млрд.лв!!! А вие-ако сте поне малко образовани- си смятайте кое е по-добре и правилно за държавата!!!! Правя уточнение- НЕ защитавам Боко Тиквата, просто споменавам факти и данни от отчети!!!!

а преди ГЕРБ "некадърният" Орешарски след пълен мандат е оставил държавата с почти смешния дълг от 5 млрд. и 9 млрд. в хазната, които дянков пръсна за нула време и почна тегленето на заеми, след една година управление на Орешарски който изтегли 1 млрд. за да погаси плащания по заемите на борисов, герб отново се върнаха и борисов изтегли 4 млрд евро накуп, 8 млрд. лева, а за пандемията му гласуваха, дключително БСП 10 млрд. и тези ще ми говорят за заеми и дългове. За мен е изненадващо, че само Карадайъ се изказва по същество, като икономист, останалите си играят на политически популизъм

Нещо си се объркал тролче, точно в началото на неговото мандатче-се изтеглиха един 12 млрд.лв, които никой не разбра къде потънаха-защото БСП и ДПС не позволиха да се дават обяснения в НС!!! Неслучайно Орешара падна от власт заради моделчето "КОЙ"!!! Аре у лево, паляк!!!

възможно е, но аз говоря за размерите на дълга - от 5 млрд. за 12 години става 33 млрд евро

Като дойде рецесията и икономиката се свие дефицита може да стане и 20 милиарда на година. В един момент няма да можем да взимамв нови дългове и някой ще трябва да съкрати разходите с 20 тина милиарда, тогава ще е интересно.

тоя момент ще е след 2 години

Март месец ще имам богат избор - на фризьор, или на СПА. И няма да ми се повръща от мен самата и ще съм направила нещо за себе си. Защото в последните 334444566778⁹93322334445 избора , като гласувах ми идваше да си ударя шамар!

Никога не съм гласувал в живота си, няма и да го направя докато съм жив.

аз съм от софия и нямам приятели гласували за ПП . имам един познат (не приятел ), но той си е признат олигофрен, аз и всичките ми приятели и партньори гласуваме само за Демократична България

Ти и всичките ти приятели сте от новото нормално. Или по нашенски казано - сбърканяци, но евроатлантически. п.п. От много години не гласувам за никого, тъй като никой не заслужава моят глас.

тоя педе@ст пише с моя ник 'ккк'

до 'ккк' ей педерухо скапана , не ми пиши с моя ник

Едбо време нямаше ли протести на уннокрасивите срещу Орешарски заради теглене на 1 милиард дълг?

СТАНИ РЕКЛАМНО ЛИЦЕ НА ФИРМА "ПЕДРАЗ 33" ЕООД - ГР.РУСЕ !

С всеки изминал ден се вижда какви дебили сме избрали в НС! Тъпи и упорити. Активни глупаци.Ти му говориш, то рупа ли рупа. Колко пъти ви се обясни, че бюджет прави този, който ще го изпълнява, т.е.редовното правителство. Но е явно, че никой не иска да управлява, защото не може, но иска да получава още малко деутатски заплати и да яде депутатски кюфтета и пържоли за 3 лв. Не можете да направите със закони развитие на икономиката, от което в последствие ще се увеличт зплати и пенсии и затова харчите пари за неща, които не носят принадена стойност, а после се оплаквате, че дълга се увеличавал. Елементарна логика, но не е за елементарни умствено хора, каквито са в НС.

Партиите трябва да се забранят така както някога е направил Цар Борис ІІІ. Защото това никога не е било народ а, както казва големият бълг. художнк Борис Димовски - СБИРТОК. Тоя сбирток знае само едно - да се инати.

НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

Колко беше държавният дълг на НРБ през комунизъма, през лето господне 1988 годин? Колко е държавният дълг на Абсурдистан през лето господне 2022 годим? В долари ми говорете, че нещо друго от Хамерикански пари не признавам. НиЙ шибани Хамерикански дупедавци и гъзолизци ли сме, или да...?

ни вкараха в тая криза с абсолютната си некомпетентност.

Не вярвах че някога ще го кажа, но има по големи популисти, демагози и некадърници от комунистите и това са ПП. А за така наречените градска десница в София които гласуват за тях мога да кажа, вие сте или олигофрени или нямате нищо общо с дясното и разума

аз съм от софия и нямам приятели гласували за ПП . имам един познат (не приятел ), но той си е признат олигофрен

що така ?

не знам що е така , може би причинно следствена връзка - тия дето гласуват за ПП явно не могат да са ми приятели и обратното . квантови истории

тая Система я Знам - с Нов Дълг Връщаш Старият - Нарича се Пирамида!

какво иска гечев, нали удълженият бюджет това е техният бюджет, те са заложили 16 млрд. заеми годишно, защото пари за повишените доходи няма, а са предвидени заеми, като си направят правителство да си приемат бюджет, не могат да се примирят, че са аут и всяка атака към президента им носи само негативи

По тези географски ширини всички ще тънат с хилядолетия в блатото, щото са прости, неграмотни и мързеливи.

Трябва закон. Не може нов дълг преди да се върне стария.

мисля, че има закон за управление на дълга

Тея само имитират някаква работа със злободневни теми в стил бяло-черно. Както се видя живота си тече и без тия. Само тънат в разкош за сметка на общото.