Коментари - Разлив на дизелово гориво причини три катастрофи на пътя край Лясковец (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са били КАТ-аджиите,за да обезопасят участъка?!Навярно някъде седят в колата и пазят камерата за скорост.И като погледнем снимката:къде са конусите да отцепят безопасно местопроизшествието,защото полицейската кола буквално е забита в катастрофиралата (навярно,за да не ходят повечко!).Само преди месец на "Тракия" при подобно произшествие ,ТИР помля и патрулката,и катастрофиралите!Докога полицаите на България и тези от КАТ няма да си втшат добе работата?!

Забравих, КАТ провери ли шафьорите за алкохол и наркотици?

Само да кажа отговорните институции: Агенция пътна инфраструктура, Агенция по безопасността, Национален координационен център, Всенародния КАТ при Главна дирекция полиция, местния КАТ, Директора на местната полиция, Главния секретр на МВР-ето...Да изброявама ли още? Тържествено в актовете на шофьорите КАТ ще напише "несъобразена скорост", застрахователите ще вдигат рамене и няма да платят. А някои казват имали сме държава - имаме грънци.

Ако катастрофира само един водач, лепват му несъобразена скорост и не се занимават повече. Когато са трима, трябва датърсят друго обяснение. Преди години попаднах в подобна ситуация. Тогава бяхме 2 коли..

А какво им пречи на КАТ да напишат на всички несъобразена скорост?

По ТВ вървят едни материали по тежкотоварно спасяване в Канада. Прави впечатление че има служба по отстраняване на пострадалите коли и репатриране, по извозване на разпиляна стока. Полицията се занимава единствено с това дали да пропуска или въобще да спре движението. Има и случаи в които има изтичане на горива и начините как да се действа, запушване пробитото, източване в друг приемник на горивото и никъде не се говори за химикали за отстраняване на разлива -обикновено се ползва сух пясък и се събира при омасляването му в специален контейнер. На нас е по -лесно пожарникарите помпата химикала. доказано е че ползваните химикали за отстраняване на попаднало гориво в морето не го унищожават а потапят от повърхността на дъното -и уиване на всичко живо в района. А на плажовете газиш едни пясъчни топки с черно съдържание

Някакво размиване на задълженията -чакат се пожарникари да изчистят разлива.! Нещо не е като трябва в страната кандидат за равноправен член в СЕ. Пожарникари отводняват наводнени мази и заведения, пожарникари гасят пожари, пожарникари спасяват пострадали. какво стана с една служба св този ресор -ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА. Пожарникарите ли ще опесъчават разлива. Нима се смята че химикалите са по -безвредни от самия разлив

Прочети малко преди нда пишеш - ПБЗН е пожарна безопасност и защита на населението. Пожарна и гражданска защита в едно. Ама и на журналята им е по лесно : “пожарникари„!!!

Скъпи приятелю едно време по кото дори н си бил планувал у нас имаше гражданска защита. Там работеха бивши военни, работеха и гражданска квота. Та тяхното задължение беше от наводнения и свлачища до защита от самолети,БОВ и прочие. Към тях имаше и тези дето спасяваха туристи високо в пранината и пещерняци. Пожарникарите на отделна кола яха в пъти повече от двамата или трима днес -които едва ли не трябва да мият и избилите фекалии от канализацията. Ето лятото гасиха пожар на бивш полигон в близост -ми не стигат хората -а опъват маркучите да поддържат помпите, колите и прочие. няма я гражданската защита, няма занятията на доброволците в тази служба. какво ми цитираш ПБЗН не може една пожарна да пази града, селото наблизо и да отиде на 80 километра в наводненото Царево. хайде бъдете по --сериозни Даже в по -крупните предприятия имаше Противопожарна служба -първа при аварии в това предприятие Такава имаше към кРЗ Одесос, и насреща в Аспарухово друга, Имаше и на Лъджата, и в Пристанище Варна запад. Днес всеки гледа да икономиса от шлемове, каски, защитно облекло, шлангове, от водоструйки и най -вече от екипажи. Стига вече с тези правилници писани на коляно от завършили ТОХ или езикова гимназия

Дъжд при температура на въздуха около 0, и селяндурите се изпотрепаха.

Само да питам: Къде бяха тъпите ченгета, та не обезопасиха участъка, ами се появиха едва след втората обърнала се кола?!? Що седяха само на километър от мястото, скрити в храсталаците за да дебнат "нарушители" и да си просят дневната дажбичка рушвет!?!

Ти там ли беше или просто хейтиш???

Закона е ясен - причиниш ли с действие/бездействие опасност на пътя не положиш ли усилия да предотвъртиш - на прокурор

Ще се довършим сами от ПРОСТОТИЯ!

Эвропска уния дообре че не е на Цариградско