Коментари - Разкрасяват подлез с космически графити (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да повярвам, че окепазиха току що ремонтирания подлез с тази мрачна шарения! Който е отредил да се изрисува този осветен и чист подлез, нека си сложи графити на оградата на къщата, щом го намира за толкова красиво.

Доста мрачни цветове!

...

Визуалната обществена среда трябва да бъде естетична, неутрална, ненатрапчива и класически красива. Графитите са по условие гротескни, натрапчиви и агресивни като въздействие. В обществени пространства графитите загрозяват и създават усещане за упадък и разруха. Има единични случаи на умерени, подходящи и хармонични със средата рисунки, но те са изключение.

Че не е точно така, можеш да се убедиш ако например отидеш в град Малага в Испания. Ще видиш как един съвсем традиционен квартал се е превърнал в район на изкуството и то по инициативата на собствените си жители. И то цял квартал, не само подлез. Сивите стени на сградите буквално са оживели с огромните графити по тях. Не драсканици, а поразително изкуство.

По-добре е въпросните бояджии да намацат самия гл. архитект и да го пуснат да "краси" улиците! Това бездарно и продажно говно реши всички проблеми на града, та стигна да цапотенето на стените на подлезите. Да си направи със собствени средства подлези да плати на великите мазачи от джоба си, а не да харизва нашите мангизи за глупости. В средните векове такива хубостници ги овъргалвали в катран и перушина и ги натирвали към кладата.

Не е точно разкрасяване. По-скоро осир@ане.

За мен графитите не разкрасяват. За мен те грозят, и са драсканици по сградите. Но това съм аз, за сръги може да е красиво. Може би ако надраскат Лувъра отгоре до долу с графити ще се съглася.

Това е все едно да се качиш на самолет тогава, когато Ферари започнат да правят самолети.