Откриха уникална крепостна стена до язовир Тича

Уникална каменна крепостна стена с три кули от 5 хилядолетие преди Христа беше открита при разкопки на могила до язовир "Тича". През този период крепостните укрепления са се правели предимно от дърво и глина.

Обратно в новината

Коментари - Откриха уникална крепостна стена до язовир Тича | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как се определя възрастта на историческа находка? Сигурно ли е, че новата находка край река Камчия е от 5 века преди Христа?

Добре че и тука сте писали за тази стена, че ми стана ясно къде се намира. В 24 ЧАСА писали, че открили стената в могила В язовир "Тича". Помислих си, че или са идточили язовира, или пък археолозите са копали с водолазни костюми могилата в язовира.

Не мога да разбера защо повтаряте лъжите на самозванния "професор" Н. Овчаров. То този повод ето как го виждом аз: Дори под шапката на Индиана/ личи му мутрата посрана.

Това македонците ще да са го строили. Както всички знаем, те са най-стария народ на света!

ЗАЩО по времето на другаря Станишев не се откриваха такива неща??? Дообре, че дойде другарят Борисов, за да се ограмотим и покултурим, амин и да се свети Името Му!

Всичко в Бг е уникално ама само за 3 дена. Толкова уникално, че всеки псевдо-археолог за да му отпуснат още малко безотчетни средства ще си измисля какви ли не глупости. Интересно как работят с хиляди години: 3000 , 4000, 5000 . Точно как ги определят?!?!?! Може би , някои нов уникален БГ-метод. Спомням един от Върховете на българската археологическа глупост, за една варосана дупка ( издълбан камък ) дето я обвиниха че там се правело "Дионисиево вино", той глупака историк от де да знае че варта е основа а виното киселина и няма как да стане , ама нали е корито в камък трябва да му се измисли за какво е. К'во стана с Йоан Кръстител, папата отиде в Испания а не в Созопол.

Уникален си по начина за който пишеш!

Ние сме люлката на панвсемирните цивилизации. Утре Овчаров ще намери лазарен жезъл или стрела от обеднен уран. Едно е сигурно, че няма да се намери нито на Перперикон, нито на Тича - телефонни кабели...Защото още V-V в. пр. Хр. по нашите земи сме си лафили по мобилните телефони!

Тъпо и старо лафче ... И не на място, брато

Ало-о-о... "проверяващите" да не правите секс на работното място бе...?!? мои цензурирайте де... Щото то никак не е лошо да сех заиграеш със секс в работата - аз навремете много често го пробвах този номер с колежки... Беше супер и се казваше - бюроклатене...

Перперикон е една пълна лъжа, на мошенника Овчаров и шайка бивши комунистех от къарджалоийският ОК на БКП!!!!!! Личнво този "професор" Овчаров - какво словосъчетание само... - до тук се е обогатил с над 10 000 000,00EU от откровени исторически лъжи и манипулации!!!!!! И това го разбра вече, целият ЕС и е един нов Европейски резил за България...

всичко в българия е уникално,най-вече уникално простия народ,няма друг такъв по света

Съгласен съм с теб, че си твърде прост!

ама как в язовира?!

Едва ли много хора осъзнават какво значи крепостна стена построена през 5-тото хилядолетие преди Христа. Това е старо почти колкото най-старите градове изобщо.

Прочети някоя от книгите на Дейвид Хатчър Чайлдрес от поредицата му "Изгубените Градове" и ще видиш, че 5000 г. преди Христа не е чак толкова старо. Друг е въпросът какво признава ортодоксалната археология. Там е нещо като разликата между съвременната медицина и алтернативните видове лечение - съвременните лекари с лека ръка наричет всеки, който се опитва да лекува по алтернативен начин шарлатанин. Съвременните археолози не са много по-различни. На нашата планета е имало няколко цикъла от цивилизации, но съвременните археолози признават само последната / нашата / и като открият нещо по-старо или го обявяват за фалшификат или за някакъв необясним феномен - изключение.

но си струва да опитаме, нали - малко повече патриотизъм и малко повече пари и......може пък и да имаме успех, след 22 години съсипия!!!

Има теория, че нито Азия, нито Междуречието, а Балканите са люлката и т.нар. "люпилня на народите" и май отива към доказване. Но днес там живеят едни диванета, които не ги интересува нищо, освен да си натъпчат търбусите ден за ден. Пак ще изпуснем ефекта.

...ама трябват много внимателни и наистина експертни проучвания, които, естествено, струват пари....а после - бясна реклама. Дали ще го можем, обаче!?!?!

По-скоро гърците биха си направили реклама.Вие къде се тикате на чуждата софра без покана?

Пари и реклама... Толкова е важно, че трябва да се включи и държавата. "Диванетата" не са достатъчни. Но, културния министър едва ли се интересува от нещо друго освен от стара... ракия. А мин. председателят би резнал лентата на "люпилня на народите", ако това е в интерес на чуждите инвеститори. Много е вероятно гърците да си присвоят "заслугата", въпреки, че по това време те, може би, не са знаели, къде се намира р. Камчия

Ех, ако могат да се намерят там и писмени паметници, ще сбъркаме всички историци.

Брат, нотни тетрадки ако намерят ще е още по-велико!

това се предполага за индоевропеиските народи, иначе плодородния полумесец няма кои да го измести v neolithnata revoliuciq. link