Германци си наеха парен локомотив за разходка из България

Група германски туристи наеха парен локомотив за разходка из България.

Обратно в новината

Коментари - Германци си наеха парен локомотив за разходка из България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой каза чист въздух :)

В началото на 60-те се возех с родителите ми само на такива влакове с парен локомотив. Последният видях в 1971 г. по линията Варна-София. А 4 години след това на отклонението към Ловеч прикачиха за малко маневрен парен локомотив. В края на 60-те пътническите влакове вече бяха с дизели.

abasador

моме, Надежда, не можа ли да намериш българската дума обновен или реставриран или отремонтиран... или по друго си е с немското реновиран или саниран, звучи някак си много интересно или как? Лек ден.

Пък аз чакам да прочета кога германците ще благоволят да разрешат българския народ да повиши стандарта си та и българите да могат да си наемат влак и да видят тяхната нова Германия.

То на българския народ все германците са му виновни и чакат някой да му "разреши" да си вдигне стандарта.

пу пу влака е от комунизма. що не искат на демократичен.

Ето такива туристи ни трябват.Не тези алкохолици по Слънчев бряг.

Реновиран на български е поправен или ремонтиран(пак чуждица)

Реновиран повече има смисъла на ремонтиран, но със по-нови, съвременни материали и с въвеждане на някои новости в конструкцията на машината/съоръжението!Подобен смисъл има и реставрирането!

Реставриран е най уместното понятие. Renovieren означава на немски ремонтирам. Напр. жилище, но предполагам, че корена е английски. Re new и от там обновявам. По принцип не е важно.

това има ли го отразено някъде... Струва ми се напълно фалшива новина, но кой знае...

съм виждал преди 4 години по теснолинейката през Велинград да преминава оня, стария локомотив със 5 пътнически вагона!Пак беше нает от някакви чужденци!Но не знаех, че има и действаш парен за широките линии! Макар че съм чувал, в някакви депа, че се пазят годни, действащи локомотиви за военно положение! През соц-а, за сега не зная, може да са заминали на "джилязу"!

Не става! Да платят за катализатор на комина на парната машина иначе БДЖ ще плаща солена глоба! Казах!!!

Ами пишете, колко струва наема и къде можем да го наемем този парен локомотив/влак, за да можем и ние да си го наемем и да се повозим.

moket1

3500-5000 евро на човек за седмица.