Все повече тийнейджърки и жени над 40 раждат за първи път

Най-голям дял от ражданията на първите деца от тийнейджърки са регистрирани в Румъния и България.

Обратно в новината

Коментари - Все повече тийнейджърки и жени над 40 раждат за първи път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде е Комисията за закрила на детето? "първите раждания на българки до 15-годишна възраст у нас са били около 7 000 през 2015 г. и близо 7 800 през 2016 г., отчита европейската статистика" - та всички тези 14 800 раждания са от непълнолетни!!! Абстрахирам се от етноса, но Кой търси отговорност на мъжете, правили секс с непълнолетна, както и на родителите, допуснали това???

Браво! Пак сме в челните редици! Проблемът е лесно решим - Швеция!

и друга гледна точка! Почти всички българи сме на мнението, че не трябва да се раждат деца, защото няма пари да го отгледаш както трябва и както искаш!А дали това е правилно- да отгледаш едно презадоволено дете, което и на 50 години да стане, пак се надява на мама и тати! Сами си отглеждаме лентяи, от които после си патим! Но държавата ни е такава - сбъркана!Ако не си компютърен специарист, лекар, адвокат - ти си неудачник! А има толкова други професии, с които хората могат да живеят щастливо!

След като на етническите българки, всячески се пречи да станат майки. Не само работодатели, въобще обществото като цяло.

Считайте, че тези 12% от всички раждания под 15 години са ромчета. Защо никой не каже открито кои са малцинство вече, нищо, че си го знаем? Колко от тези 65446 бебета са циганета? Колко са деца на турци? Колко са на мигранти?

Циганорите раждат по на 12-13, какво ми давате статистика. А тези над 40, гонят кариера, деца после, нооооо трудно. Изобщо никой не иска да се жени и да гледа деца, а и ако съм на техните години изобщо няма да си помисля за деца в това побъркано време. То ни да имаш, ни да нямаш....

То пък една кариера в България. Жените и мъжете, които не разчитат на мама и тате да ги хранят и да живеят в наследствени жилища, обикновено създават деца, когато могат да си позволят финансово. Отглеждането на дете е отговорно нещо и не върви да го хвърлиш в яслата или на бабата и дядото. Тогава за какво ли го и раждаш.

Факт е, че при наемането ми на последната работа шефът директно ме попита какви са ми плановете за деца! Е, как да раждаме при положение, че се поставят условия - поне х години поработи при нас, пък после....

Светлото мургаво бъдеще на България иде!

относно циганският проблем, ама къде бяхте бе аметчо, нали това е вашият контингент. в Германия държавата се грижи за българските цигани и то .. получават писма за детски градини и няма отказ от тяхна страна. редно е депутатите не само за тях и техните близки и облаги да мислят, а да видят как стоят нещата в Германия и направят същото и в бг, нали сме за европата, или само на приказки, явно не- а по точно от кгбдсцкнабкп, казвали са го, и то от малцинствата предишни депутати, в сайтове разни са го казвали, че хасан дуган е кгб, щом той, значи и всички останали, пояснете, защото много лъжи бълват в тия сайтове, явно са платените ви тролове, поне , ако са леви, в левият ъгъл да изписват с буквата "Т", ако са десни, в дясно ..."Т", ако са центристи ..Т , за да разграничим растенията от плевелите

Я махнете циганите от статистиката. Интересува ни реалното положение, а не с участието на цигани. Ако се прибавят и бездомните кучета, статистиката на ражданията ще стане още по-различна и ще падне възрастовата граница, но не може да се събират ябълки + круши.

Изключително некоректно е на циганките да се казва тийнеджърки и да се оставя впечатление, че това е тенденция сред българите. Циганският етнос не отговаря на психологическото развитие на никой друг етнос и това прави статистиката неточна. Размножаването сред това население по никакъв начин не го прави равностойно на останалото. И основната разлика е, че многобройните си котила ги използват за икономическо изнудване на държавата. Всеки нормален гражданин е отговорен за децата си и плаща данъци, нещо което почти го няма сред циганите. Затова моля не пишете обощаващо "тийнейджъри"!

На циганките тинейджърки ли им викаме вече?

its

Какви са тези тийнейджърките на 40г.? Ко стаа бе, dir-а?

Че нинтрйгират ба, бате -нал' на школо ни пращат, ко да ни сме тийнтенджерки? Пък ний си раждами, раждами си са. Сякак си ги тургами, затуй сми си тинтенджерки.

циганите раждат на 13, а българките над 40, и кой, кой в случая е виновен. не желаем отговор. при соца, когато искахме да родим на 36, второто си дете, а някои се бяха женили/омъжвали след 30, причини има ... идваха, изчисляваха, говориха, убеждаваха.., че трябва да го абортираме, комсомолските секретарки, а сега - обратното.. след 40,50,60. кой луд в случая, пак аз, ние, вие, те.. НЕ ОДОБРЯВАМ крайностите-нито много млади, нито много възрастни, от опит, а и 1/2 на 46 е родила 8-то по ред дете, българи сме, но времената не са това, което са сега. отглеждани са и са хранени с екологична чиста храна, а сега ? всичко е много относително, но според мен не е добре за децата родени от възрастни родители. ще им оставят пари, но и парите нищо не правят, без родители, страдащи са децата, без майчина ласка, умират преждевременно... божа работи, може и в деня на раждането, както се е случвало мама да умре, но ... сегашните родители страдат за порасналите си деца, че нямат семейства..,на 30 и над 30 , в лутане, без работа, със заплати от 300/400 лева, на запад е същото, идват си семейно, с приятелките си, каквото е писано да става ще става. живеем в несигурни времена, а като останеш без препитание, не им дреме на шушулката на депутатите, бедни влязоха, голи като пръчки, но децата им любов, КОМУНИСТИТЕ и от ляво, дясно, център , двуличници пак я завъртяха-навремето едно ни говореха, сега обърнаха нещата...нещо по средата-както с ражданията, така и с политиката, ако не здраве да е. не сме ние хората, които ще оправим света.

Едните дето раждат са неграмотни роми, а другите преработили се кариеристки мениджърки.... Крайностите не са добри...

писна ми да слушам сравнения ...какво било в ЕС какво у нас....ясни са две неща:1.ние сме извън всякакви класации и 2.неоспорим факт-изчезваме....а има и 3,-няма светлина в тунела:(

Ама кеф да има някой да си го слагаш винаги за черна овца и все на дъното по всичко- ясно е, че играем глупака, но и от тая роля може да спечелим нещо ако имаме малко усет.

gonzales

на първите все още не им е дошъл акъла , а на вторите - вече си отива :-)

Че тия, дето имат акъл, не раждат, а? Трябва или да не им е дошъл, или да си е отишъл.

Всяко нещо на този свят има своята цена! Всеки го решава за себе си! Да, когато родиш на 40, вече имаш почти всичко - и дом и образование и работа, но на тези години по-трудно се гледат деца, вярвайте ми, родих ва 35,при това нямах здравословни проблеми! За мен е по-важно друго в това изследване - в Европа младите хора са 21%, а в Индия - 60-70%! А най-лошото, у нас сигурно са до 15%, макар, че не го прочетох никъде!

Права си, но се замисли каква е продължителността на живот там и цяластната мизеря в която живеят. Всяко нещо си има цена. И всеки решава каква да плати ;)

Оксидираните са ясни, те карат по едновремешният модел на ранни раждания , но съвременният модел на късни раждания е при българина е пагубен - това дете освен да се роди трябва да се отгледа, а трудно се търчи след бебе на 40, да не говорим след това-как се опавя човек с тийнейджър на 55-60? На 45 въобще не си представям да дундуркам бебе, нямам нито тази енергия, нито времето коетоимах на 28 когато се роди първият ми син. По раничко дами и господа, когато имате сили- нуждата от пари идва СЛЕД това, за университета и тнт

Заглавието!!! Заглавието, кърти просто. Тинейджърки над 40 г.....

Моля, редакторите да сменят заглавието на " Все повече ромки и българки над 40 раждат за първи път". Има съществена разлика между нашите етноси, ние учим, работим, за да ги издържаме, а те само правят деца и искат пари от държавата да ги издържа. Преди всичко тази държава се казва България, а не Мангалия!!!!

Какви са пък тия "ромки"!?

Добре де, мангалки...

Трябва да се уточни, защото така излиза, че и циганките раждат на 40. "Все повече раждат ромки (циганки/мангалки) под 15 възраст и българки над 40" - нещо такова... Или пък още по-конкретно: "Циганките масово раждат под 15-16 годишна възраст и след това цял живот изнудват държавата".

С две думи българските и румънските циганки раждат при първа възможност, другите жени раждат след 40.

"...висок процент тийнейджърки раждат...". Ето ползата от циганките - първо място в Европа! Лошото е, че идва преименуване на България!

Какво е положението в Котел? Там да не е по-различно или са се озаптли?

сме всестранно развити личности и в полово отношение също. Семенната ни база, особено на братята роми е опечена като пуканки.

Орките се множат!!

Имам понати, които правиха кариера и сега се пробват на 40, ама е късно. Вярно, че жени раждат и след 40, но вече рисковете са големи. Дори при успешно зачеване, което понякога е невъзможно, после дечицата, често имат проблеми. В детската кардиология например най-честият въпрос на лекарите бил, вие майката или бабата сте.

Основния "проблем на дечицицата" е с "разбиращи" съседи и познати като теб. А майка на 40 години, ако е образована, следователно поддържана и качествено живееща жена, изглежда доста по-добре от ромска баба на 35.

Съгласен съм. Изглеждат добре. Една жена на 40 почти винаги е по-хубава от една на 35 с две деца. Независимо, обаче колко пари има в банката 40-годишната, тази на 35 е по-богата от нея. Нямате представа какво е нераждла 40 годишна като се светне. Мисли си, че и в тази работа трябва усъдие и упоритост, ама йок - яйцеклетките са краен брой и към 40 намляват и вече има много дефектни. Почват се едни драми, едно инвитро, ша си режем вените и т.н.

Какъв "късмет" само! Да имаш за майка дърта "манекенка", която се е прежалила да те роди на 40+, защото е "успяла във всичко" и за да си задоволи егото. Ще те отгледа задължително без баща /за семейство да не говорим/ като женчо, кръжащ около полата й и ще те подготви успешно да попълниш редиците на педалите. Дира не ми трийте репликата към мекерето си с ник "тъпанар"!

Икономистееее, много си умен, в кардиологията ходят предимно мъжете, защото след 55 ги удря здраво инфаркта (чиста статистика). Така че за някой друг лекар става дума, ако ги различаваш.

За детската кардиология говоря. Там са лекари с две специалности - педиатрия + кардиология.

Това ако може да го обясни някой ...

И аз си блъскам главата от доста време с този "коефициент". Който знае, а най- добре написалият текста, да даде пояснение, че ми е бедна математиката.

Много цифри, много думи. Кое е вярно, кое не е вярно? Нищо не става ясно. Дори каква е целта на тази статия, също си остана мъгляво. Нещата от живия живот, както обикновено са заобиколени, премълчани и омазани И тук!

jingiby

Циганките раждат по на 14 години, та до 40, вземат та накотят по 10-тина циганета. А българките и румънките по на 40, та да не са капо...

ChatGPT

За всичко си има причина. Все повече жени раждат след 40, защото до тогава са се установили на стабилна позиция в работата и имат дом. От друга страна много тинейджъри правят деца без да мислят как ще ги гледат. Има го и варианта "деца правят деца" (силно изразен при циганите) Интересно в случая е, че много работодатели не рискуват да наемат служителка на около 25-30, която още няма деца

няма нужда да го коментираме въобще,особено в Румъния и България.Тези са извън класацията ,защото както ви е наредено да се изразявате ,такива са им етническите "особености",те не подлежат, тази сган на контрол и са извън нормите.Въпроса е как тази животинска особеност,да се изкорени .Защото ,на нас българите ни променят цивилизационния код.От всякъде ги дундуркате първо за власт,и защото ви плащат.Колкото по-диво,толкова по-щастливо и манипулируемо.Но ще ви изиграе лоша шега тази "коректност",защото ще станем Косово,а то това е целта,така ,че продължавайте да си завирате главите в пясъка,те и без това щше ви ги изядат

тийнейджърки-циганки.

По изчисления на специалисти в ромските махали има събрани незаконни средства и злато на стойност между 1.5-2.0 милиарда лева. С тази сума може да се решат много проблеми на ромите!

Все повече роми раждат на възраст между 12-14 години. Затова държавата е длъжна да изземе незаконното злато и пари на ромите и с получените пари да построи училища, болници и ромска полиция с роми полицаи. В тези училища да научат ромите, че не е нормално деца да раждат деца, че е редно да се плащат данъци, че не е редно да си продаваш гласа по време на избори, защото е неморално и съсипва държавата!

Облечени като джуджета бебета в българска АГ болница Сн.: Официална фейсбук страница ... ДРУГАРИ СУДЖУЦИ ЗАЩО ДЖУДЖЕТАТА СА МУРГАВИ КАТО МАЙКИТЕ ВИ ????

55-60 процента от новородените са с тен по рождение, обаче това никой не го казва. Трябва да се спре порочната практика деца да раждат деца, на първо време като се търси съдебна отговорност на бащите и не се плащат никакви помощи на майките.

Въпросните тийнейджърки почти всички са циганки. Първо дете - на 13-14 години. Преди да станат на 30, вече са баби. А освен това и вече си изглеждат като баби - сбръчкани, побелели, без зъби. Ама какво да правиш - трябвало да им пазим уникалния бит и култура.

"Циганката гащи няма, а и да има, файда няма"...

не тийнейджърки, а тъмнозелени получовеци! щото такива са им "културните особености"