Кръщение в подкрепа на раждаемостта (Снимки)

Хиляда новородени ще получат Свето кръщение в кампания, благословена от Негово Светейшество патриарх Неофит.

Обратно в новината

Коментари - Кръщение в подкрепа на раждаемостта (Снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пропускам, че мотото е еретично и сбъркано-- етнофилетизмът поставя държавата и етноса над Бог и вярата и няма общо с християнския живот и това, че църквата така по традижия се мазни на държавата , за да кяри и да не изпусне монопола върху душите . Проблемът идва след това, като е придобила монопола , какво ства с грижата за душите, които тя единствено плюе , за да внушава вини и не прави нищо за тях . Как 500 свещеника да напътстват и да се грижат за духовния живот на 5 милиона българи/в Македония са 1500 на на четири пъти по малко християни/. По едни по един на 10 хилядИ души/в Македония 1 на хиляда/. Като добавим, че половината не стават и даже са вредни и времето им не стига само за ритуали . храмовете в големите градове са колкото през времето , когато в тях са живяли по 10 хиляди християни , а сега са от 10 до 150 пъти повече . Самите служители не искат повече конкуренция , за да не делят с други милиардното имущество и милионите приходи от дарения и ритуали. Просветна дейност въобще липсва, Накрая, 90 процента не са чували и не знаят дори , кво е причастие .

Най-накрая да чуем, че има ЦЪРКВА! Толкова беди, толкова зло, толкова упадък и деградация - то дроги, то кражби, то сексуална разпуснатост, то безплодие, масово безбрачие, а гласът на Църквата нито веднъж не чухме. Вместо да е стожерът на обществото, на народа, на морала, на живота!

Панаир на суетата, пародия на кръщене. Театър, на който показната перверзия е в апогея си. Кръстниците виждат кръщелниците за пръв и последен път. Пошлост , приличаща на сватбите на Муун.

Шамар да е, ама аванта. Ако някой е решил да подкрепя църквата и християнството, то не е необходимо с показни акции тип "флашмоб" (каква модерна дума, а!). До там е стигнало обществото, че да се бори за оцеляване сред скотски страсти.

Пак ,по традиция, слагаме каруцата пред коня.Демографската криза трябва да се бори с ПАРИ и ГРИЖИ за новородените, и не както сега -родете днес, върнете се утре на работа.Ако искаме УМНИ и ЗДРАВИ деца, по-добре е майките, а не бавачки да ги гледат поне до 4 или 5 години.Сега е както преди с казармата- ВЛИЗАТ РАЗЛИЧНО УМНИ-ИЗЛИЗАТ ЕДНАКВО ТЪПИ /образователната система/.

На България й трябват деца, но не просто деца, а качествени деца. Това може да стане по следния начин - например предоставяне на жилище на млади семейства с висше образование или студенти пред завършване, с безлихвен заем и опция за опрощаване на част от заема при раждане на повече деца.

Това масово кръщене според мен е подигравка с цялата идея на светото кръщение. Масово се юрнали да си кръщават децата, ама май не защото са отдадени християни, а защото разбрали, че е безплатно. И с тия известни личности за кръстници на децата... Кръщението не е ли акт, който трябва да се извърши със смирение, в тесен кръг, кръстникът не трябва ли да те въведе във вярата, а не да е просто едно известно име... За това как се кръщава дете, а на ръката му езически червен конец да го пази от уроки, дума няма да отварям... Същата работа като с въпроса на Разпети петък - "Ти защо мина под масата?" - "Ами, за здраве" - масов отговор. Или пък "Ти за какво се моли?" - "За здраве и късмет", а не за спасение на душата. Браво, християни сме, ама не съвсем.

В Грузия е обявена политика на църквата -трето дете в семейството се кръщава лично от патриарха. Аз засега 2 имам и ги кръстих , като на края на церемонията свещеникът обясни именно това. Питам нашата църква за какво съществува и каква и е ролята в помощ на обществото.

Напълно подкрепям целта на инициятивата, но считам, че конвеерното кръщуние е неправилно. Първо тово е едно от 5-те тайнства и не е редно да се извършва при пъблично и медийно осветляване. Второ в Евангелие от Марко е казано:"Който повярва и се кръсти ще бъде спасен" ерго, трябва да разбираш и да вземеш решение сам, а не родителите за детето...

Щом е намесен Опусума, значи работата не е читава.

Чия раждаемост ... ??! На българите, или на циганите ! Втората, отдавна се спонсорира... !!!

Е то ако беше отишъл циганин с чаветата, да не мислиш, че щяха да го върнат! Лицемерен народ са поповете.

dobrin

от парламента зависи като да гледа цинганелта и да праж табелта,моз да е...

Ако искат да стимулират раждаемост, да призовават към повечко прелюбодеяния хахаха!

Трябва да си пълен изкуфелник, за да си подлагаш детето на попските простотии, и то още преди то самото да може да реши иска ли да си промива мозъка с религия, или иска да бъде здравомислещ човек.

Хубава работа ама... 1. Кръщение на бебета не се прави защото преди това трябва да има покаяние. Кръщението е осъзнат акт за взаимоотношенията ни с Бог от тук насетне. 2. Кръщение се прави с пълно потапяне във водата, а не с пръскане. 3. Кръщението се извършва от хора имащи власта от Бог да вършат това и знаещи какво правят и как да го направят. 4. И аз се мъча да намеря връзката между масовата "кръщенка" и раждаемостта но не успявам. Виж отново т.3 - вероятно това е причината.

Само не рзбрах защо цензурирате коментара ми? Писах ,че Кръщенето е тайнство и подобна масовост с нищо не помага за демографския проблем. Едва ли родителите в голямата си част осъзнават този акт. Една евтина сензация на опосумите, нищо повече. Ако искат да се борят тия двамцата за проблемите на децат а, да се борят в парламента. Защото с кръщенета не се решава нито детското здравеопазване, нито образованието , нито финансовите проблеми на родителите в отглеждането на децата! И какво не и хареса от написаното?

всъщност това си е един вид промоция. сега не взима такса ама ще вземат за брачната церемония на кръстените, за погребението им, за кръщаване на децата им и така нататък. поповете си промотират бизнеса. разбира се че раждаемостта не може да се повлияе от кръщенето, нито от обрязването при друговерците.

Тази масовка много наподобява сватбите на Муун. Не искам да коментирам, но смятам, че желанието да посветиш детето си на едни или друга религия е чисто родителско решение и убеждение. Едва ли икономисаната за светото тайнстно такса трябва да бъде пречка, че да се чака подобна масовка. Иначе като цяло е хубаво. Дано децата станат истински християни.

Безплатно кръщене не ме мотивира да имам дете :)

Парадоксално - мъже доста над христовата възраст, нямащи все още деца , призовават другите да имат. Първо да дадат собствен принос!

Тези които толкова години се борят СРЕЩУ раждаемостта не са имали кръщане или то се не зачита защото са на Бога неугодни и вечно ще съжаляват за злините които пораждат спрямо православните и християнски народи.

с кръщение не става тая работа.

Отлична инициатива По различно време за България е било нужно кръв а сега само сперма Хем кеф хем пълна челяд Айде бе ,няма да се даваме на мангали и карагии я Плющете си жените за да я има България В Гърция има израз,,, На хамномасте гияти ханомасте,,, демек правете секс защото се губим

Поредната простотия на псевдопатриотите.

Не богохулствайте, родителите решават, децата са техни. С вашите деца постъпвайте както желаете, ако въобще ги имате.

две,но никога не бих им позволиа да стъпят в църква,нито да се доближат до поп,не съм ги намерила тия деца на улицата,прекалено мили са ми,а за жестокостта на тези изроди,наричащи се родители,които позволяват децата им да бъдат омърсени от която и да е религия,нямам думи,би трябвало да им се отнемат родителските права

Посмали малко злобата,трол платен антиправославен. В НПО-то за ениачари като теб ще ги пишеш веднага и двете си деца.

а ти не цензурираи като ни казваш да не богохулстваме. всеки сам си решава дали да вярва или не.

Това ли е причината Владо Николов да напусне чалгарскота предаване на опосумите, поради причина, че много му е мъчно за семейството? Лице бил на кампанията, кръстник на няколко бебета. Лъжи, пари и измами! Напълно в стила на недоносчетото опосуми!

И сега следващата новина след девет месеца. Вдъхновени от високо патриотичното дело и благодарение на еротичният импулс от масово покръстване след бурен и безумен секс, отчитаме увеличение на раждаемостта с двайсет процента. Масовият секс маратон бил придружен със знамена, националният химн и шумни провиквания в стил... Оххх, да живей България....Давай Пешко, давай, че нема българчета... И злите езици твърдяли, че се чували и ....Айде ма, айде пусни ми За България ми пусни.... В резултат порно страниците били затворени, останали само видеоклипове в ютуб с масови кръщение само за патриоти над 18

Първата снимка е направо за конкурс! Бебето е най-сладкото бебе! Да е живо и здраво!

Права си:Детето е в ужас-ДС-агенти го вкарват в лоното на вярата..

Панаири, панаири, деца се гледат с любов и пари. Какъвто и цирк да устроят опосумите само ще вдигнат пушилка. Между другото Андрей е на 40 и още не е станал баща, аки не се лъжа.Нека да даде своя принос към ообществото.

Една хубава новина на фона на ширещата се простотия по света.

Точно атеистите богохулстват с тази чалгарска простотия. Ако хората бяха истински християни щяха да кръстят децата си както му е реда- в семейна среда и със смирение пред Бога, а не да участват в този цирк, който е обида за истински православните християни. Наредили се като овце, да им сложат ушни марки, без изобщо да осъзнават значението на този свещен и личен акт за човека.

Подкрепям!Това не става с ПР-акции на суеци..Става с доходи,сигурност,икономика.Евтиният ПР,ще даде резултат точно след 1 година-Иван и Андрей ще интервюират децата в друга държава...

Ммм...- абе то Е хубаво да се кръщават Младенците... НО ! : - Е ли Това начинът ?! - Е ли Това НеобходимотоЗаРаждаемост Послание ?! ...и Форсмажорите !: > Къде СА Младенците у Нас я ?! та то Сме кат у Аушвиц бре, Неофитеееииий ! > #Кой Е кръщаващият зер ?!

"Корейският религиозен лидер Муун се радва на широка медийна популярност с дейността си по извършване на масови сватби от 60-те години на 20 век."

Направи го за България! Много странно ми звучи. Едно семейство или иска дете или не иска. Или може да си го позволи или не може. Защо да правя нещо за България, като държавата не прави нищо за децата. Липса на детски градини, детски надбавки, които не мога да взема, за еднократната помощ един ден време да подам документи. Проследяване на бременност около 1000 лева, раждане 2000. Кофти тротоари и липса на достъпна среда и колко много още мога да изброявам. Защо трябва да го правя за България. Правя го за себе си, защото го искам и мога да си го позволя. Сега за масовото кръщене - е няма нужда да изживявам този стрес и бутаница, нито аз, нито бебето, нито семейството ми. Малко като на касите на супермаркета. Миналата година кръщенето ( без софрата) ми излезе не повече от 100 лева. Детето беше кръстено само, в много семейна и близка среда. Той го почувства като нещо наистина важно в живота си.

Дискретно : Съобразно Последни Директни проучвания - за Нормален живот на Един Човек Днес у Нас за Един Месец - са Задължителни Поне 1500 лева Нето .

Поздравления за добрата инициатива! Тези, които плюят и недоволстват, не си дават сметка, че всяко едно дете вече е важно за България. А атеистите по-добре нищо да не казват, за да не генерират излишни глупости.

И по какъв начин атеистите ти пречат??? А sclavine/робе/?С какво си по-добър от мен?С какво това чалга-мероприятие на двама олигофрена и БПЦ/ДС-агенти ще промени бъдещето ти?

Ти ако беше наистина православен, никога не би се съгласил със циркаджийската ПР акция на няколко залязващи псевдо звезди и журналисти, които са толкова алчни и толкова не са хритияни в истинския смисъл на думата, че за пари са готови на всичко, дори да се изложат като за световно. Това е светотатство, но всичко в живота рано или късно се плаща.

Поне не бълва злоба като тебе, ако всички атеисти сте такива кисели домати като тебе, не, мерси. И малко сте като педалите - никой не ви закача, ама вие все врещите, че сте атеисти.

И с какво тази МАСОВКА ще повиши раждаемоста?

Абе давай там да има движение :)))

Повишава единствено парите на Иван и Андрей в банковите сметки.Акцията не е безплатна,смучат пари и от държавата..

Владо Николов и той лице на кампанията! За пари всичко правят и се излагат. Това кръщането за нищо го нямят. Като обрязването - масово и показно. Само дето зурли няма!!!!

Това мероприятие е толкова богохулско и направено с чалгарски привкус, все едно от Митко Пайнера. Като си представя колко деца се топят в една и съща вода,ужас, тия родители акъл имат ли. А и най-важното, кръщението е тайнство и изисква смиреност и осъзнаване, а тука е като на политически митинг. Трябваше да се организаира от БПЦ по правилния, по канона начин, а не като цирк. За каква вяра говорим, просто ПР на 2-3 залязващи журналисти.

дядо Неофит си заработил дебело агентурно досие в ДС и през годините надраскал бая доноси срещу свои колеги и служители от Синода. Това обаче не му пречи да си развява коня в епархията и да драпа подмолно за бялото було на патриарха. Както и да прескача редовно до централата на столетницата на Позитано 20, откъдето, казват, му подарили луксозен мерцедес. Мъжеложците в БПЦ нямат чет и брой, но най-колоритни в близкото минало били гей лудориите на вече покойния Ловчански владика Григорий и на преселилия се в отвъдното игумен на Троянския манастир Мелнишки епископ Генадий.

дядо Неофит, известен заедно със събрата си Дометиан Видински като най-добрия изпълнител на църковни песнопения у нас, бил закоравяла мека китка. Но не само това. В огромния си апартамент на столичната ул.Иван Асен II владиката устройвал шумни оргии, като по време на една от вакханалиите бил засечен да кърши телеса пред гостите си, накипрен в... женски дрехи! Още на другия ден новината за травеститското изпълнение на Русенския митрополит долетяла до покоите на патриарх Максим, който, макар и тих бисексуалист, както го нарича остроумно покойният свещеник Янко Димов, изпаднал в шокинг. След като се посъвзел от потреса, главата на БПЦ изпаднал в дива ярост и уплашил до смърт хората от най-близкото си обкръжение, които не помнели да се е пенявел така дори на младини.

Слушам по Хоризонт как кмета на Варна Портних,станал кръстник надесетки дечица. Това е направо скандално ,дано не е повсеместно. Как може БПЦ да допуска това? Ако някой си мисли да го използва за да каже.....я на колко деца съм кръстник,те роднини ли са ми????? Няма да мине номера,който и да опита.

Да - тая ДнешноКремълска брантия ПортньiХ започва да СвръхПрекалява.

Имайте предвид, че хората преди да станат родители доста често изпитват фобия, гледайки истерясали чужди дечица. Така че ефектът може да е обратен.

Ха... Чалгаджиите опорочиха и църквата... Гледам ги като си правя разходка към А.Невски и Св.Неделя... Разгърдени прасета , мъжища прости , нацицорени силиконки - отиват и те да кръщават чаветата - бъдещи "звезди" от колонката - крими свят... Направихте и църквата за смях.... Попчето поглежда лукаво - я към портфейла на спонсора , я към деколтето на "младото" майче... Абе Господ им е отделил специално място във ВИП лошата като дойде време...

И аз съм кръстен, ама все тая. В господ не вярвам и в църква не стъпвам. Каква е ползата от тоя ритуал е пълна мистерия за мен

Абе тая наша БПЦ докога ще се бута дето не й е работа? Голям праз дали е кръстено детето или не, отделно - че дори да има смисъл, това е абсолютно насилие върху безпомощно същество. Нека поповете първо направят нещо да спрат нахлуването на исляма в страната ни. Нали Бог бил с тях,я да видим колко Го/ги бива?

а не масово мероприятие. Направете и сватби по тоя начин бе молоумници.

кръщенето на тази възръст е нарушение на правата на човека. бебето не може да избира само дали иска да се кръсти,налагат му го.то трябва да се случва като навърши 18г,да реши само .

То и майка си и баща си не са избрали, но такъв е живота. А и винаги могат да си сменят религията като пораснат, ако толкова им пречи.

Тогава направо да ги обрязват без да питат!

има истина в това, което казваш

Браво, нека по често правим това за да ни обича БОГ и да ни помага

Абе тя раждаемостта не се подкрепя с кръщенета, ами с яко плющене

То хубаво се насърчава раждаемостта. И аз искам да го направя за България обаче няма жена. А сам не може да го направиш. Нужни са двама. Жените не искат да раждат. Няма жена която иска да роди от мен. Гледат парите. Щом нямаш пари - не искат да раждат от теб. Как тогава да го направим за България като няма съгласна жена?

Е пробвай с някой мъж де, скоро четох, че и те почнали да раждат :)

Пробвай ти. Аз съм нормален хетеросексуален мъж. Като няма съгласни жени да го направим за България, ще седя без поколение и деца. Или ще потърся някоя циганка.

Много ясно, че никоя не ще дете от безпаричен. За правене мераклии много, за отглеждане никой, а детето трябва да яде.

Родителите ми ще го отгледат. Две хубави пенсии са. Има пари за храна на бебето. Няма да умре гладно. Има и кой да го гледа. И двамата ми родители искат да го гледат. Не искат и лев от мен, само да го направя, те ще поемат цялата издръжка. Обаче няма жена....

Приятелю, искрено ти пожелавам да намериш жената, която търсиш, но преди това ще ти се наложи да се обзаведеш с каква да е работа, защото диплома в рамка и висше къща не хранят.Освен храна, едно дете има още куп разноски, като дрешки, играчки, лекарства, памперси, а дали стигат две пенсии, че и пенсионерите да оцелеят с тях - за справка виж кой да е бебешки и детски интернет магазин, не е нужно да ходиш далече.Не вярвам нищо да не можеш, дори и да си с по-слаба физика.Има програми за временна заетост, бе дори и мургави сънародници, които нямат образование, кат им се работи намират какво - метла ли ще въртят, в селско стопанство ли ще помагат, по пазари стоят и продават стоката на някой, но се справят.Странно е човек да очаква, че всичко ще е мед и масло, като има две пенсии насреща.Ами ако някой от тези възрастни се разболее или не дай Боже внезапна смърт - какво правим тогава?Детето ще мизерува, ще му липсва това, което имат околните деца и ще е със скапано самочувствие, а мама и тати, понеже са безработни съвкупно ще гладуват.Несериозно е, стегни се и търси каква да е работа, срамна няма, срамно е да седиш и чакаш да те отглеждат възрастни хора.

Отново "шменти капели".... Ние си кръщаваме децата още преди да навършат годинка. Даже от чужбина децата ми дойдоха това лято да кръстят внука, защото в Брюксел не съществува православен храм!!!!. Това не е начин да помогне на демографската криза.

В Брюксел забраниха коледното дърво ти за кръщане говориш, лицемери...

А Кръщенето безплатно ли е? По времето на Иисус не са вземали пари.

А в Кърджали, Свиленград, Малко Търново, Сандански, Петрич - с други думи ЮЖНА БЪЛГАРИЯ, ДНЕС ТАМ Е НАЙ-ВАЖНО.