Съдът отказа да регистрира партията на Лютви Местан

Софийският градски съд отказа регистрация на партия ДОСТ. Сред мотивите за решението е, че тя ще бъде етническа, което личи "заиграването" с турската дума дост.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отказа да регистрира партията на Лютви Местан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турската подлога Местан, от раболепие пред господаря си Ердоган, пръв в света си позволи да дава мнение за ударения руски самолет. Смяххххх! Трябва да заработва пълните си банкови сметки в Турция. А и страхът от "Сивите вълци", на които служи го накара да се държи като безмозъчна подлога. Евроатлантик с потури! И фес!

КАКВА БЕЗСРАМНА КАКАВИДА Е МЕСТАН. ПРЕДАТЕЛИТЕ СА НАКАЗАНИ И НА ТОЯ И НА ОНЯ СВЯТ. И НЕ СПИРА ДА СЛОВОБЛУДСТВА С ПАТРИОТИЧНИ КАТЕГОРИИ. СРАМ Е ЗА ЧОВЕШКИЯ РОД ВЪОБЩЕ ТОЗИ ПЛУЖЕК.

"безусловно установяване и реабилитиране на чувството за национално и гражданско достойнство." Местане, Местанеее, искаш да пасеш цял народ, че и юристите му! Искаш да ходиш из Родопите и да УСТАНОВЯВАШ НА БЪЛГАРИТЕ НАЦИОНАЛНОСТТА ИМ, КАТО ГИ УБЕЖДАВАШ, ЧЕ СА ТУРЦИ, НАЛИ? ТИ, ТИ, ТИ, МЕСТАНЕ си РЕТРОГРАДНАТА СИЛА в нашата държава. ТИ, ТИ, ТИ с пари от САрабия и Турция, с джамии, имами, лъжлива история и пратеници искаш да бъркаш по мозъчетата на тия чисти хора от Родопите, за да сбъдваш чужди мечти за неоосманска империя. И как се виждаш ???? НАРЕДЕН НА СОФРАТА ДО СУЛТАНА С ЖЪЛТИЦИ В ДЖОБА И В БАНКАТА ЗА ПОКОЛЕНИЯТА ТИ. НЕЕЕЕ, НЕ Местане - първо от ТЕБ ще се ОТЪРВАТ! Такива са правилата на империите! ЩЕ ТИ ОСТАНЕ САМО ГРЕХЪТ, КОЙТО СИ НАТРУПАЛ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА! ЗАПОМНИ ГО!!!!!!

Едно наистина добро, полезно и родолюбиво за България дело на българския съд в лицето на една смела Българка,каквато се явява съдия Илиева!Все някой трябва да поправи допуснатата грешка със създаването на ДПС и недопускането на нова етническа партия!Браво на г-жа Илиева!Модел за подражание!

Не вар бе Местан паша!!!!!!!яваш чоджюм, яваш!!!!!щото нали знаеш "я кемер долусу я хендек долусу"и друга имате "ак гьот кара гьот гечитти белли олур"!!!!!!!тъй,че яваш Местан паша!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Браво на съдия Илиева! Дано й осигурят охрана, защото не съм сигурна че ДОСТ ще се примирят с решението. Преди години трябваше да закрият и ДПС, има много партии в които да се включат.

Няма как да се правят 2 турски партии в България.

Местан да си ходи в Турция!

Където му са банковите сметки дадени за ислямизация ,нови попълнения и по ярко противопоставяне на мюсюлманите с другите религии или разделяй и владей на верска основа.Този плазмодий не трябва повече да се търпи повече,нито да му се дява лице,защото дори и търпението спрямо такъв човек е компромис,защото ислямизацията е само началото!

Не само Местан и много други, които говорят на турски, пропагандират .... и използват властта си като "работят" против България.

Аферим ефенди, ашколсум. най-сетне някой да тури пръст отзад на тези наглеци, само така се пази национално достоинство. Че иначе много ги пуснахме, та от под одъра се качиха отгоре ни. Ашколсун!!!

Съдът действа по заповед на руската агентура в България тоест на ДПС, БКП-БСП, А БВ, АТАКА И ПАТРИОТИТЕ.

Я пак си помисли!Сякаш Местан е най големия "български" патриот и само ние не сме разбрали?

ЕЙ, фес, ти да не мислиш, че българите гледаме облаците, бе? Твоят местан е толкова прозрачен, толкова сме погнусени от него и делата му, че да благодари, че изобщо му се дава думата някъде. Местан е за прокурора и за затвора. Ако не вярваш, ходи направи една българска партия в Турция, обикаляй селата с българи и си води срещите на български, подай иск за партия, която ще "установява националната принадлежност" и ни се обади от ЦРУ или от КГБ ти спряха партията - пиши ни едно писмо от турския затвор.

БРАВО на Съдия Илиева! Убиецът на вълци искаше да убие и България като я продаде на турция, но се намери една смела Българка да го хвърли на останалите живи вълци и да защити родината ни. БРАВО на Съдия Илиева!

Хюсеин Хафъзов (ДОСТ) от трибуната на Българския Парламент. 15 май 2015 "Хюсеин Хафъзов, обаче излезе на трибуната и заяви: Нека мюсюлманите реагират на обидите като се вслушат в цитати от Корана. Така ще защитим нашия пророк Мохамед" Хюсеин Хафъзов (ДОСТ) от трибуната на Българския Парламент. 15 февруари 2014 "Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган", заяви Хюсеин Хафъзов в парламента. Хюсеин Хафъзов на митинг в Чорлу, Турция "Велик Турски народе. Тебе те очакват Родопите, Айтоското поле, Тракия , Лудогорието. Всичко това е твое, твоя територия" Хюсеин Хафъзов, интервю за един от водещите български вестници 4 ноември 2014 "Аз принадлежа на великия турски народ и се гордея с историята на Великата Османска империя. България на три морета, че какъв повод за гордост е това, Османската империя пет века е била на 10 морета, а България 20 години на три, въобще няма база за сравнение. Аз самият съм пряк потомък на пророка Мохамед, Баязид Светкавицата и Сюлейман Великолепни, ето тези три имена ме изпълват с гордост, че съм част от великия турски народ Хюсеин Хафъзов: "Трябва да има висше учебно заведение по ислям. Религията трябва да присъства в обществения и социалния живот. Това каза във "Факторът Кошлуков" по TV7 кандидат-депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов. 27 апр. 2013 "На учредителния конгрес на партията на Лютви Местан ДОСТ са също зам.-председателят на Партията на националистическото действие Семир Ялчън, който предаде поздрав от лидера й Девлет Бахчели. "Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина" КОЯ Е ТАЗИ ПАРТИЯ: Партията на националното действие (на турски: Milliyetçi Hareket Partisi) е турска крайнодясна националистическа партия. Основана през 1969 година от полковник Алпарслан Тюркеш, партията е свързвана с неофашистката терористична организация Сиви вълци

Такива изроди трябва да са в затвора!Депутати,каква привилегия,да ползват властта да нарушават и Конституцията и клетвата и териториалната цялост и всичко това да продължава безнаказано!Никаква пропаганда не може да бъде оправдана особено толкова брутално антидържавна пред изселници в друга държава!

Местане, насра се на метеното Местане, превърна българите в твой врагове ... и забрави азятец като тебе да ни учи на европейски ценности ние вече от 25 години живеем и работим из цяла Европа, жена ми и децата ми са шведи, какъв си ти та да се изкарваш по голям европеец от тях

съдът се впрегна здраво , да спаси дпс! все пак дпс си е наша, чисто българска партия, и трябва да я пазим от конкуренцията на дост!

на мен Лютфи ми става все по-симпатичен, щом цялата мафия се организира да се бори с него, може и да е почтен човек

Ако имаше и логика плямпането ти,ама не!Все едно да се възхваляват всички престъпници и атентатори,когата хората говорят срешу тях!

МНОГО СЪМ УЧУДЕН НА РЕШЕНИЕТО НА СЪДА. БРАВО НА СЪДИЯ ИЛИЕВА!

МЕСТАНЕ ,ТИ ПРОСТО СЕ РАДВАИ ЧЕ ИЗОБЩО СИ ЖИВ ДА ТЪПЧЕШ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. ТВОЕТО МЯСТО Е В ТУРЦИЯ ИЛИ ПРИ АЛАХ.

Аллах спукани капути не събира...

Абе тоя жив ли е още ? Явно Доган не иска да си цапа ръцете с мишки.

Всички медии трябва lведнага да спрат да говорят за ислямистите от ДОСТ и за Лютви Местан! Всяка дума за тях е тяхна безпратна реклама!

КЪД СПЯТ ДАНС?! ЛЮТВИ МЕСТАН Е ДОКАЗАН НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ! ТОЙ Е СЛУГА НА ЧУЖДА ВРАЖДЕБНА НАМ ДЪРЖАВА! ЕТО ЗАТОВА ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЕМАНА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!

БРАВООООО на Съдя Илиева! БРАВООООО на Съдя Илиева! БРАВООООО на Съдя Илиева!

Селският даскал Лютви Местан, който стига до позиции преди 10-ти ноември 1989 год., благодарение на първия си тъст номенклатура на БКП в Кърджалийско, а след 10-ти ноември 1989 год., благодарение на втория си тъст, въпреки че като Владимир Зидаров участва в изборите за Велико народно събрание като кандидат на СДС Владимир Зидаров, който едва след неуспешната си кариера на политик в СДС решава да си върне името Лютви Местан, препоръчан на Ахмед Доган от Бахри Юмер, също един от учредителите на ДОСТ, започва главоломната си кариера в ДПС Кариера, която през 2013 год. стига дори до немислимото за обикновеното даскалче от село Чорбаджийско да оглави ДПС, замествайки на председателския пост Ахмед Доган

Като председател на ДПС Местан реши да се еманципира от своя благодетел Ахмед Доган по възможно най-безумния начин - като се постави в услуга на неоосманиста Ахмед Давутоглу и имперските амбиции на Турция в съвременността?! Селският даскал Лютви Местан дотолкова повярва в бъдещето на идеите на Давутоглу, че в един момент реши да предава всичко и ДПС на Ахмед Доган, и кабинета "Орешарски", и фундаменталния проект "Южен поток"! Разбира се, че върхът на неговото политическо безумие и нарцистичният му комплекс беше Декларацията по повод свалянето на руския самолет на 24 ноември 2015 год., замаскирана зад нищо незначещата "принадлежност към евроатлантическите ценности"! Просто селският даскал Местан, на пръв поглед неочаквано, но имайки предвид селската му психика съвсем логично, много бързо си въобрази, че може да бъде решаващ фактор в българската политическа действителност с помощта на бившия турски премиер Давутоглу и неговите лакеи в България като цялото турско дипломатическо представителство, воглаве с посланик Гьокче.

Село Чорбаджийско е изключително красиво българско село, но то не може да предпостави уникална роля в политиката на неговото отроче, което предпочита да прави кариера на гърба на бащите на жените си! Очаквам, че за да се върне в политиката, Лютви Местан може да се ожени за бабата на някой руски олигарх или руски политик, приближен до Владимир Путин...

БРАВООООО на Съдя Илиева! Лицемерието на Местан е всеизвесно. Очаквам отново да се укрие в турското посолство, защота само там се чуства сигурен.

Местан е провокатор. В чия полза работи - със сигурност не на България.

12 септември 2014 г. "Местан бе първият български политик, посрещнат от Ердоган в резиденцията му след като бе избран за президент. На 12 септември 2014 г. Местан, заместникът му Рушен Риза, председателят на Висшия мюсюлмански съвет и кандидат за депутат от Кърджали Шабанали Ахмед и депутатът от Бургас Хюсеин Хафъзов разговаряха около 2 часа с Ердоган". Лютви Местан отново в Турция 04.06.2015 "На 4-ти и 5-ти юни председателят на ДПС г-н Лютви Местан ще посети Република Турция по покана на министър-председателя на Турция Ахмед Давутоглу. Предстоят му срещи с върховни държавни органи" На Тюркян чешма Местан говори само на турски 26/12/2015 Местан пристигна там заедно с турския посланик Сюлейман Гьокче. Заедно с тях бяха още няколко турски дипломати и председателят на организацията на балканските изселници в Турция "Балгьоч" д-р Юксел Йозкан и депутати от ДПС, подкрепили Местан. Местан съди България заради агитация на турски 23.01.2015 "Лидерът на ДПС Лютви Местан ще съди страната ни в Страсбург заради наложената му глоба за агитация на турски език". Местан прави визита в Турция преди учредяването на ДОСТ 25 март 2016 Изказване на представителя на Партията на националистическото движение в Турция Семир Ялчън по време на учредяването на ДОСТ 10.04.2016 "На форума са също зам.-председателят на Партията на националистическото действие Семир Ялчън, който предаде поздрав от лидера й Девлет Бахчели. "Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина"

Това че е посетил Ердоган да речем не е толкова проблемно!То това че му се сложил да му слугува ,тоест си е позволил да си предложи услугите и то в качеството си на български депутат, но срещу единството на нацията или против Конституцията в която се е заклел това е проблемното и буди сериозни опасения предвид и политиката която води за намеренията му за в бъдеще!

трябва да се забрани да образуват политически сдружения.По добър от проекта Доган ДС не е имало в цялата си история.

да направи партия. Той знае,че партията му няма да влезе в парламента, но ще бъде начин за прокарване на протурски интереси, предимно чрез малцинствените групи. Ще говори, ще размахва, че е дискриминиран, започна репертоара отсега. Вече осъждан за нарушаване на българските закони, но има сила от една голяма страна. Тя е неговата страна, не България, с неосъществените си съпартийци да се маха там.

АЗ СЪМ ЧИСТ БЪЛГАРИН, РОДЕН В СОФИЯ НА 56 ГОДИНИ.ВЪОБРАЗЯВАМ СИ, ЧЕ ЗНАМ БЪЛГАРСКИ. ЯСНО МИ Е КАК СЕ СКАНИРА ДЕ-ПЕ-СЕ, -С-Д-С, БЕ СЕ ПЕ... ДОСТ НЕ МИ Е ЯСНО КАК СЕ СКАНИРА И ПИТАМ, ЩОТО СЪДИЙКАТА ЗАРАДИ ТОВА Е ОТКАЗАЛА РЕГИСТРАЦИЯТА, ЧЕ ПРИ СКАНИРАНЕ ЩЯЛО ДА СЕ ГОВОРИ НА ЧУЖД ЕЗИК?!

Ако ЕС и НАТО ни принуждават да премаме че кибер изказванията могат да се считат за хибридна война, като ни ограничава да изкажем мнение, защото можем да се окажем престъпници, то какъв е проблема ДОСТ ( ОБОНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ) да се смята за Турска или етническа партия.

сканДиране на чужди думи е в противоречие със закона, а дост е турска дума, не е за по площадите. А скаНиране на документи не е проблем. Чистите българи знаят разликата.

За чист - приемам, че може да си чист, но за българин силно се съмнявам. Твоя Местан е един провокатор. Той трябва да си отиде от политиката.

"Съдът отказа да регистрира партията на Лютви Местан" И Шейтан Местан /Павел/ си оплю брадата...

Абе, юнаци, ами като Путин сега пак се запрегръща горещо с Ердоган както преди да му свалят турците самолетчето и когато бяха заедно срещу общия враг - обединена Европа, ЕС, и след като твърдите, че Местан е марионетка на Ердоган, ами ако Путин вземе - ей така, например, по тази същата логика - та подкрепи публично и Местан (като човек на Ердоган в България), ТОГАВА ВИ ПИТАМ КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ, БЕ ПИЛЕТА МАЙЧИНИ? Да не ви се завие свят от толкова много завои и лупинги в опорните точки:) Такива въртиопашки и ветропоказатели сте, че даже да ви наблюдава човек и ще му се завие свят от лупингите и завоите ви! Това "решение" на български съд се нарежда достойно сред поредицата ПЕРВЕРЗНИ ПСЕВДОРЕШЕНИЯ НА БЪЛГАРСКОТО ПСЕВДОПРАВОРАЗДАВАНЕ И ПСЕВДОСЪД! Всеки непредубеден среднообразован човек, без дори и да има правно образование не може да не се удиви на невероятния абсурд и простотияв така наречените съдебни мотиви! Изобщо в България прави много силно впечатление, че дори и висши магистрати не се свенят да излизат публично с подобни откровени простотии и дори откровени лъжи или лумпенски разсъждения. Така например си спомням, че когато започна по-широката дискусия в България за т.н. бурки на публични места, главният прокурор Цацаров излезе с някакво неубедително витиевато обяснение, че не било подходящо да се носят, но трябвало да се внимава да не се били накърнявали някакви ... РЕЛИГИОЗНИ СВОБОДИ И ВЯРАТА!?!?! Когато очевадно става(ше) дума НЕ ЗА ВЯРА, А ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ И СЪОТВЕТНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!?!?! И това идва не от поп или мюфтия, а от ... ПРАВИСТ, МАГИСТРАТ, ПРИ ТОВА ВИСШ, ДОРИ ТОЗИ С НАЙ-ТЕЖКАТА ДУМА В СИСТЕМАТА (КОЯТО Е В ПРОЦЕС НА СВОБОДНО ПАДАНЕ), И ЗА КОГОТО ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ИЗСИПА КУП СЛАВОСЛОВИЯ, КОГАТО СИ ГО НАЗНАЧИ!!!

Пак същата :) на кой му пука за ДОСТ :)

Абе, юнаци, ами като Путин сега пак се запрегръща горещо с Ердоган както преди да му свалят турците самолетчето и когато бяха заедно срещу общия враг - обединена Европа, ЕС, и след като твърдите, че Местан е марионетка на Ердоган, ами ако Путин вземе - ей така, например, по тази същата логика - та подкрепи публично и Местан (като човек на Ердоган в България), ТОГАВА ВИ ПИТАМ КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ, БЕ ПИЛЕТА МАЙЧИНИ? Да не ви се завие свят от толкова много завои и лупинги в опорните точки:) Такива въртиопашки и ветропоказатели сте, че даже да ви наблюдава човек и ще му се завие свят от лупингите и завоите ви! Всичко за Путин и винаги срещу България, а, това са ви базисните опорни точки, но престувайки се на горещи и загрижени български патриоти (на заплата при азиатците), на батко чукундурчетата с червени посрани дупета!

Прав си, ама...какво от това, когато си обкръжен от идиоти.

И ти си прав! Но поне да си го знаят, да си им го кажем в прав текст...

Българина е започнал да бърка от доста години, дори векове вече, та сега в една малко по-сложна ситуация отново не изневери на комплекса си, напротив затвърди го въпреки своя личен интерес. Да, невероятно е, че дори най-големите националистически партии не могат да се възползват от разделението на турското малцинство, а напротив, забиват си дървения кол сами в сърцето си. Нищо случайно, просто липса на интелект. Страх ги е от голямата сила Турция ли? А Русия какво ще я правите? Тъкмо се появи възможност след около 25 години да разбиете мафията, най-малкото на две по-слаби мафии и да станете малко по-истински българи, а тя мафията успя отново да си купи "Българския съд" без дори да се налага да плаща. Българският национализъм пак пое в грешната посока. Бъркате от около 100 и повече години, крайно време е да се вземете в ръце, ако сте българи. Малко се огледайте, освободете се от мисълта, че някой ще ви "пороби" отново и не мислете като задници, а като народ с интереси.

Подигравателните статии за българина си ги пиши в Турция. Ако смяташ ДПС мафия, не съветвай да допуснем размножаването и чрез деление. Ако не е мафия - тогава не обобщавай. Азиатската лукавост я остави за изборите в Турция, нас не ни я пробутвай.

Местанчо и цялата ти дружинка детелина - ВЪН от България !!!!! Доказал си многократно , че живееш и работиш ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ и само за чужди (турски) интереси.....

Съгласен. Но само да попитам - А ЗАЩО РЕДОВНО ЗАБРАВЯШ ДОГАН БЕ, ПО-ГОЛЕМИЯТ РАЗБОЙНИК, БЕ ШАШКЪНИН? Или това е забранено в опорните ви точки, а?

Значи Местан е най-големият предател и бил доказал, че живеел и работел против България, а:) (дотук добре), обаче създателят му, онзи, който де факто го вкара и направи политик, лидер (макар и фиктивен) и разпознаваем, за да стигне дотук, че да пражи партия, онзи, дето предаде цялото ни външно разузнаване точно на турските служби и редовно е засичан от нашите да получава големи суми пари от турците, ЗА КОЙТО ДОРИ И ТУРСКИЯТ МУ ШОФЬОР И БОДИГАРД ОТ ОНЕЗИ ГОДИНИ, КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА ДА МУ Е ВЕРЕН СЕ ИЗПУСНА ПРЕД ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ЕКРАН, ЧЕ КОГАТО Е КАРАЛ ХИДРОМЕЛИОРАТОРА ВИНАГИ ОТЗАД В БАГАЖНИКА Е ИМАЛО ... ГОЛЕМИ СУМИ ПАРИ, ВКЛ. В ЧУВАЛИ!?!?!?!?! та значи Местан е най-големият предател, а създателят му - Доган - най-големият патриот и българин, втори Левски, а? Да ви е ... баницата сладка, жалки и недоносени тролове! Това е като да се кахъри и ядосва някой и да вини някого, че е пресекъл на червено И ДА ОРЕВАВА ОРТАЛЪКА КОЛКО ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК Е ПРЕСИЧАЩИЯТ НА ЧЕРВЕНО, и дума да не споменава за друг, КОЙТО ИЗВЪРШВА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО ПРЕД НЕГО!!!

Ех, Лютфи, Лютфи - Ески ДОСТ душман олмаз, олсада - якъшмаз( Стар приятел враг не става, и ако стане - не е редно).

Кой български лидер на "неетническа" и "непротивоконституционна" партия (и то не от година, а от поне две десетилетия) ОТКРИТО, НАГЛО И ПУБЛИЧНО ЗАЯВИ НА ВРЕМЕТО: "БЪЛГАРИТЕ - забележете! - ГИ Е СТРАХ ОТ НАС, ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ЗАД НАС Е ... ТУРЦИЯ!!!" Ето една задачка със силно понижена трудност за толкова фиксираните срещу турското влияние и марионетките му в България! И една сламка - този същият и шайката му СПИРАШЕ ПОГРЕБЕНИЯ НА УМРЕЛИ БЪЛГАРИ, КОИТО ... НЕ СА СИ ВЪЗСТАНОВИЛИ ТУРСКИТЕ ИМЕНА! И ... ОТКРИТО ЗАЯВЯВАШЕ, ЧЕ НЕГОВА ОСНОВНА ЦЕЛ И ЗАДАЧА Е ДА НАКАРА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОМАЦИ ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ КАТО ... ТУРЦИ, И ДАЖЕ ПАСМИНАТА МУ РАЗПРОСТРАНЯВАШЕ ДОРИ И В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЛУКСОЗНИ КАРТИ С ... ОТБЕЛЯЗАНИ РАЙОНИ С ТУРСКО-ГОВОРЯЩО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ, КОИТО ... ЩЕЛИ ДА БЪДАТ ОТЦЕПЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ!?! И този същият отгледа и екзактния под крилото си, нищо че сега публично го атакува...

Прав си ако я нямаше Турция в Бг може би щеше да се повтори това което направиха гърците в Кипър срещу тамошните турци през 1960-70години. Демократична Турция винаги ще си остане гарант за турците в Балканите ,също така и гарант за мирното съществуване на Балканите.

При учредяването на кипърската държава, под диктата на Англия е наложена един вид гаранция за сигурността в лицето на три страни - Турция, Гърция и Англия /Великобритания/. Т.е. Турция е имала статут на гарант, какъвто статут не е имала никога по отношение на България. Турция се възползва от този статут, за да окупира голяма част от Кипър. Става въпрос за окупация поради следната причина - турците в Кипър се заселват едва след завладяването на острова, което става доста късно в сравнение с други райони, до 16 век не е имало никакви турци в Кипър. Турците се заселват в Кипър разпръснато и не е съществувала обособена турска територия. Ако имаше такава територия през 1959 г., Англия нямаше да се поколебае да раздели острова между Турция и Гърция. През 1974 г. "поправи" това положение - изгони всички кипърски гърци от окупираните земи и нареди на всички кипърски турци да се изселят в окупираната зона. Оказа се обаче, че се е създал вакуум, т.е. много повече гърци са били прогонени, отколкото турци са се преселили. И това е нормално - след като турците са били 17% от населението, а Турция окупира над 40% от територията. За да се оправи този дисбаланс бяха заселени десетки хиляди турци от Анадола в окупираната зона, има дори български турци. Пак казвам - северната част е де факто окупирана, защото са заграбени имотите, земите на местите гърци. Родните места на кипърските турци в южната част на Кипър не са окупирани, защото никой не ги е гонил оттам.

На всички онези тук (а и не само), които се правят на идиоти (или просто са такива) и адмирират и подкрепят подобни глупости, наречени мотиви на съдебно решение и НАПИСАНИ ПОД ОЧЕВИДНИЯ НАТИСК НА ЕДИН ДС АГЕНТ, МРЪСНИК, РЕЦИДИВИСТ, ОТКОРВЕН БЪЛГАРОМРАЗЕЦ И ДОНОСНИК - ХИДРОМЕЛИОРАТОР за да избегнат регистрацията на шайката на Местан искам само да напомня, че СТАВА ДУМА ЗА ПОРЕДНАТА ОЧЕВАДНА ИГРА НА ЧОВЕК, КОЙТО МРАЗИ И НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЪСИПЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ СЪЮЗИ И С ДЯВОЛА (и с Турция, и с Русия, и с Ислямска държава...), само и само да оцелее измислената му банда, наречена и РЕГИСТРИРАНА като партия, и че този същият ПРЕДАДЕ ЦЯЛОТО НИ БЪЛГАРСКО ВЪНШНО РАЗУЗНАВАНЕ НА ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ, И ТО БЕЗСПОРНО ДОКАЗАНО ОТ НАШИТЕ!!! Но нещо не чувам и не виждам тези дори и да споменават за това, напротив, въртят припевите на сарайско-библиотекарската мафия, че видите ли Доган бил най-големият патриот и българин, втори Левски (а защо не и първи, като ги знаем що за отрепки и предатели са тези и как лъжата за нищо я нямат...), и че Местан, НЕГОВОТО ПРОТЕЖЕ И ИЗБРАННИК ЗА КУКЛА НА КОНЦИ ГОДИНИ НАРЕД БИЛ ... НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕДАТЕЛ И РЪКОВОДИТЕЛ НА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ!!! САМО!!!

И аз това казвам. Да се дадАТ на горната съдебна инстанция, а след това и на Прокуратурата на Цацаров тези данни. Ако няма такива, да ми се обадят. Аз ще им ги предоставя. И от самолет личи, че тази "партия" е креатура на чужди служби и държави. Иначе защо кандидат лидерът й ще се затваря в чужди посолства?

Добре, това го разбирам - имаш данни че тези от ДОСТ са креатури на чужди служби и дори си готов да ги предоставиш и на Цацаров - отлично! А я ми кажи, за да те разбера, а случайно да ти се намират някакжи данни за бандата етнияески рецидивисти от ДПС начело с лумпена и доносник Доган? И ЗАЩО ДОСЕГА НЕ СИ ГИ ПРЕДОСТАВИЛ НА ГЛАВНИЯ ПРОБЛЕМ, когато има много такива, и то от дълго време, от години и дори десетилетие-две?!?! И само за тези ли от ДПС и ДОСТ имаш подобни данни - че са креатури на чужди служби? Нещо за Атака, за АБВ, за БСП и някои други да кажеш? Защото ако се ослушжаш стават някак си твърде очевадни двойните ти стандарти! Нещо да кажеш за "Оня списък" и за това КОЙ български виден "политик" е засичан от българските служби поне 74 пъти да ... ПОЛУЧАВА (той и хората му)... ГОЛЕМИ СУМИ ПАРИ ОТ ... ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ, ВКЛ. ПРИ ПОСЕЩЕНИЯТА МУ В ТУРСКОТО КОНСУЛСТВО, че при едно от тях даже ги е снабдил и със 7 секретни документа и с имената на цялто ни външно разузнаване?!?! Нали си говориме за данни, бе!

Нещо не разбирам. Ако има един Бостан, това означава ли, че всички следващи следва да се ползват като тази ракета носител? Ако веднъж е допусната грешка, нямаме ли право да я поправим? Или една грешка е "индулгенция" за всички наши поробители. Нямаме ли право на самоосъзнаване???

Някой по-долу в постинга си казва, че аргументите на съда дори и да били смислени не били достатъчни... Там е въпросът, че тези аргументи НИТО СА СМИСЛЕНИ, НИТО (като е така) МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТАТЪЧНИ И ОСНОВАТЕЛНИ, а подчертават само безвремието и безмозъчността на изготвилите ги, икатегоричният факт, че пишман магистрати определят живота и съдбата на хората, вкл. чрез регистрациите на политически партии, плод на генно-политическо инженерство в България! Аз определено не симпатизирам на Местан и измислената му партийка (меко казано) и нямам нищо против да отиде в небитието - особено ако повлече и другите измекяри - ДПС, но ТОВА МОЖЕ И ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ НЕ С ИЗМИСЛЕНИ И ЖАЛКИ ДО СМЕШНИ, А С ИСТИНСКИ И СОЛИДНИ ВАЛИДНИ МОТИВИ! Иначе така се получава точно обратният ефект, и се питам дали тези не играят някаква много долна двойна игра наистина. Изобщо как е възможно да бъде регистрирана КАТЕГОРИЧНО И ДОКАЗАНО БЕЗСПОРНО - вкл. с доклади от службите ни с приложени много СРС-та ЕТНИЧЕСКА ДС-КГБ ПРОДАЖНА РЕЦИДИВИСТИЧНА ШАЙКА КАТО ДПС, а тук да ни излизат с някакви наистина перверзни и обтекаеми псевдо мотиви само и само да държат на изкуствено дишане бандата на ДС доносника Доган!?!inf

Това, тези тъй наречени мотиви освен че са пълен абсурд, са и много елементарни за оборване. Да помислим заедно (и да не забравяме все че става дума за съдии, тоест за хора, които задължително трябва да се вменяеми (тоест да не са идиоти) и да са в състояние наистина да тълкуват и да правят логични съждения. След като съдът се е заел да тълкува (по този удивително елементарен начин, от който елементарен първокурсник по логика би трябжало да се засрами), да се взрем в "дълбочината на мисълта му", напр. тук: "Пример, който също (също като "дост") допира до езиков спор, е формулировката "безусловно установяване и реабилитиране на чувството за национално и гражданско достойнство." Съдът обаче отбелязва: "Установяване" означава тепърва да се изгражда това чувство, сякаш не го е имало преди..."!?!?!?!?!?!?!?!? Това съждение на съда би могло да се допусне като валидно и не поръчано от виден и омразен на целия народ Хидромелиоратор-Пишман фиоософ-Главен разпределяч на порциите в държавата и преди всичко ДС доносник и лидер на ... КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ, ако не бе една малка "подробност". А именно - прилагателното БЕЗУСЛОВНО!!! Тоест, "Установяване" би могло при наистина много зависимо и перверзно тъллкуване да се приеме като някакъв мотив - че означавало тепърва да се изгражда - забележете обосновка на съд, на български съд - ЧУВСТВО!?!?!, ако не бе думичката БЕЗСПОРНО преди това. Тоест, става дума за НЕ НЕПРЕМЕННО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОЯЩО ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ТАКОВА ЧУВСТВО, А ЗА УСТАНОВЕНО ТАКОВА, КОЕТО ОБАЧЕ НЕ Е ПРИЕТО ЗА БЕЗСПОРНО!!! С което и лъжата по изсмуканите от пръстите мотиви и обосновка, И РЕЗИЛЪТ НА ТЕЗИ ПИШМАН СЪДИИ Е НАИСТИНА ОЧЕВАДЕН!

Бегай си легай бе Киряк Стевчов

Mestan и тези около него, нямат българско самосъзнание, тяхното място е там където е сърцето им. Всякакви гимнастики целящи да ни заблудят са смешни. Щял да се жалва в Брюксел. Точно тези в Брюксел, сега са жертви на ислямистки атаки както и летището в Истанбул. Един от ислямистите камикадзета е бил задържан но тескерето на бежанец го спасява от депортация в Р.Ф. И ето го резултата. Не са добри тези работи Местане. И излагацията е голяма.

А нещо да кажеш за Доган? Защото Местан всъщност е "творение" на ДС доносника-хидромелиоратор, тоест перач! Или това не влиза в опорните ти точки? Да ти припомням ли кой И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО го тури този, екзактния начело на етническата ДС шайка като формален лидер, като марионетка (и той дори си призна, колкото и неприятно да е подобно признание). Абе вие защо всичките се правите на ударени с мокър парцал, защо всичките се правите на шапшали и на по-тъпи отколкото сте? Чий перач бе зейналият доскоро да погълне цяла България дебел "преуспял катарзис", на Местан или на общият им довчера главатар, дето умира да се прави на велик мислител?

Радостно е, че е отказана регистрация,но другото че е изтекла информация преди решението не е толкова добре,защото Местан се канеше да иска отвод на съдията!Та по какви причини може да иска предварително отвод ако не е бил предупреден? Аргументите на съда дори и смислени не са достатъчни, има и още!Например не е ясно какъв е числения състав на мюсюлмани или турци или цигани спрямо българите които просто са сложени за цвят и вероятно са под 10%,а ако има и цигани с български имена те са си техни хора.Дори се цитираше че има и религиозни лица от турски произход и такива с двойно гражданство.Това проверявал ли е съда ,а и ДАНС ако имат данни следва да ги предоставят,а не да чакат да стане регистрацията,защото намеренията на Местан и целите му се виждат,поне по това което правил досега!Пренаселването с джамии и чужди имами ислямисти на наша територия от доста време покровителствано от мюфтийство и негови депутати,сега учредили не е ли опит за капсулиране на определена група на верска основа като пречка за интеграция във светска държава!

По твоята логика във всеки съдебен спор, една от двете страни може да иска смяна на съдебния състав. Ако спечели делото, ще каже, че справедливостта е спечелила. Ако загуби, ще се обяви, че "още отнапред" е знаела за "изхода" от делото.

ivo10

От както чух, не съм спрял да плача за Бай Местан и Бай Ердоган. Колко жестоко постъпи с тях българския съд. Ще ги размотава поне още 2-3 пъти докато регистрират партийката. Че на кого не е угодил българския съд?