Москва: В България може да започне ”неомаккартизъм”

Москва реагира остро на комисията, която българският парламент създаде, за да провери има ли намеса на Русия и Турция във вътрешните ни работи.

Обратно в новината

Коментари - Москва: В България може да започне ”неомаккартизъм” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не ни "освежите паметта" с историческите документи и артефакти, отнасящи се до България и за двете войни (руско-турската 1877-1878 и ВСВ) и намиращи се в архивите и на ВАШЕТО министерство??? Защо повечето от тях все още са засекретени? Защо Русия не ни връща отмъкнатите БЪЛГАРСКИ исторически архиви след 1944 г.??? Няма друго обяснение, освен че искате да проължавате да (ни) лъжете най-безобразно!

е преследване на комунисти. Вие, в Русия, отъждестявате комунисти с руснаци ли? Тази идиотщина не беше ли преди 30 години? Путин днес в Русия комунизъм ли строи?

РАШИСТИ крайно време е да се извините на българският народ за 45 г комунистически терор, демагогия и лъжи

да се взриви МОЧ-а и всички рушки НПО-та да бъдат разследвано за шпионаж в полза на рассия ! Рушките гаведа разбират само от ритник в зъбите...

Оди се боцкай бе бастарде! и ти ще си го получиш.

С тъпи и отмъстителни управници получаваме омраза.Да беше се именувала комисия за вмешателство на чужди държави.

В Бълтария - неомаккартизъм, в Русия - "путлеризъм" (неофашизъм)! Тая да вземе да си сменя по-често памперса, щото напоследък нещо много се развоня! На всяка манджа, мерудия!

Разговор между БГ политик и прадядо му от гроба: "За тебе мрехме бе чедо" "Е па що сте мрели, некой да ви е карал?" "Щото робството не се траеше вече бе, чедо" "Ееее, какво робство, турците просто са съжителствали с тебе" "Какво съжителство бе, чедо. Добре че Русите додоха иначе щеха да ни избият" "Дедо, нещо си се объркал, Русите ни поробиха" "Как ше ни поробиха бе чедо, те с нас умираха срещу турчора" "Е да ама те имаха геополитически интересиии" "Я не знам какви интереси имаха, чедо, ама от ада ни измъкнаха" "Sorry дедо, обаче аз имам евро-атлантически интереси, хайде не ме притеснявай с твоите глупости" "А извинявай тогава, ама за тебе мрехме бе, чедо."

СЛАБ - 2 !

Е има и сред учителките к*рви.

Е, има и сред учителките крви и за това Родината ни се напълни с малки продажни крвета и тъпи мутрета. Но Госпожо , обещавам ви, че на родителската ще си получите това което ви липсва. Моят дедо Иван бе малко болен от елцинизъм, но откакто започна да се лекува с путинал перфект силите му се възвръщат. Госпожо, сбъркахте българското училище с хелзинкско-белодомски бърдак и го направихте по свой образ и подобие, но всички ни, ни очаква Видов ден! Не го забравяйте!

Българи, не позволявайте на продажни политици да изтрият паметта на дедите ви! О, Шипка!   Три деня младите дружини как прохода бранят. Горските долини трепетно повтарят на боя ревът. Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят по урвата дива и тела я стелят, и кръв я залива. Бури подир бури! Рояк след рояк! Сюлейман безумний сочи върха пак и вика: Търчете! Тамо са раите! ..... И днес йощ Балканът, щом буря зафаща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век!

Като цитираш Вазов, кажи кои са "младите дружини". Защото кремълската другарка твърди, че са ни подарили свободата и е неуместно подвигът на българските опълченци да се използва в подкрепа на обвиненията за нашата "продажност". Ако не бяха тези наши деди и безумният Сюлейман беше стигнал до Плевен, Русия щеше да загуби войната.

Да, никът много ти пасва

Чичо, за моята и твоята свобода е платено И с българска И с руска кръв. Прекланям се пред всеки, И българин И руснак, който се е бил за да мога аз да се родя в свободна България. А е факт, че ако Русия не се беше намесила България днес нямаше да съществува.

Научи се да четеш, твоята другарка не твърди, че "са ни подарили свободата", а съвсем друго: "моите сънародници, давали живота си, в това число рамо до рамо с българските си братя, са го направили за България"

Браво г-жа Захарова! Държанието на българските политици е недопустимо. Но какво може да се очаква от поддръжниците на един премиер-пожарникар, известен под прякора Българозатриец.

ЗАСРАМЕТЕ СЕ български политици! Вие днес говорите български език в свободна България, защото руска кръв се е ляла. СРАМ! Вие уважение към кланите си прадеди нямате. СРАМ!

Що за измишлъотина е тази абсурдна "комисия", която не гради, а руши мостове?!!! Кому е нужно да се дразнят умишлено съседи и най-вече братски държави?! Права е Москва да реагира на подобен абсурд! Да сложиш на една плоскост Турция и Русия в отношенията им с България е не само къса историческа памет и неблагодарност! Особено в навечерието на 3-ти март, това е наглост и безочие от страна на българския парламентаризъм и продажна управленска върхушка!!! Слава богу, че, че срамът донякъде ще измият хилядите българи, които ще изкачат стръмните, но славни стъпала на връх Щипка само след няколко дни! Слава на българския и руския народ, които никой не може да раздели!!! Защото винаги е бил прав дядо Вазов: НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ!!!..Като са започнали, да правят комисии нашите малоумници от НС, да гласуват такива и за /и най-вече!/вмешателството на САЩ във вътрешните работи на България, и на френския посланик, и на баба Меркел, и на гърците, и на катарския емир....А с Турция никой война не иска! Те си имат кюрдите...

Бях по-скоро скептичен към тази комисия, докато не прочетох това: "Да сложиш на една плоскост Турция и Русия". Разбира се, че трябва. В различни политически периоди всяка една от тези страни е била по-страшна за нас, но така или иначе, слагането им на една плоскост означава принципност и точно проява на историчческа памет. Руснаците са ни загробили през Х век, турците от ХІV до ХХ, после пак са руснаците, пък през Първата сетовна война воявама рамо до рамо с турците срещу руските завоеватели в Добруджа...

Е, "браво" за философските фантасмагории как българинът е воювал "рамо до рамо" с турчина срещу лошите руснаци! Може дори и паметник по този повод да посочиш! Щото аз знам един, на един свещен за всеки българин връх, построен с народни дарения не по времето на комунизма, където българите са воювали рамо до рамо с руските си братя срещу турския башибозук! И няма как, дори с "достоверни" измишльотини да зачеркнеш ционалния празник на България! За България, българският народ и световната история, подписаният от Русия и Турция на 3 март 1878г. Санстефански мирен договор е велик исторически факт! Защото с него след 500 години турски геноцид, българската държава възкръсва на картата на Европа! За което са виновни...лошите руснаци!

Историческата памет гласи - днес България НЕ Е част от Турция благодарение на Русия. Това е ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ. Който поставя Русия (която ни освободи) и Турция (която ни кла и забучи на колове) на една плоскост е ПЪЛЕН ИДИОТ И РОДООТСТЪПНИК.

Когато някой ти се вре в държавата, нормално е да го питаш защо. България вре ли се в политиката на руснаците и турците?

Турция, чрез Местан, се вре в България и иска да ни потурчи отново. Кой руснак се е врял в България?? Посочете едно име, ако има, ама НЯМА.

Ако някой се вре във всичко в България / освен ДПС и Турция/, това са янките от "Козяк"! Но това си им е стар навик, да се врат навсякъде, защото имат "интереси" по цялото земно кълбо! Само, че на никой "не му хрумва" и най-вече не му стиска да вземе да спретне една парламентарна комисия по въпроса!

"Тоз който ни "освободи" той ще да ни и пороби" - Левски

Такъв документ няма. Някой приписва думи на Левски . Чети история, а не интернет измислици. И тъпако, как точно го е написал в килията това писмо?

Преди да се качи към бесилото Дяконът казал: Няма да има по-добър от Боко от Банкя!

"Байовци, Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свървшва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Аз не веднъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. Не тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава."

разбираш само оная, цензурираната по времето на соца - няма спасение за теб. Сигурно е измислица и "Окупационен фонд основан за създаване на Руско-Дунавска област"? И предговора на Димитър Петков сигурно е измислен? И самият Димитър Петков сигурно е измислен? А може би и синът му Никола Петков също е измислен? Аман от продажен слугинаж!

Пешо, Апостола никога не е казвал такива думи, няма такъв исторически източник. Моля не вярвайте сляпо на измислици-премислици от съмнителни анти-българи и верни служители на нечии тъмни цели. Не преиначавайте думите на този свят българин!

Ха,ха, ха! Този "български реотан" от майтап не разбира!...Що, бе смотан, имаш нещо против, че и Апостола е бил фен на Бат' ти Боко?...От цялото ти изказване обаче, в едно си уцелил десятката - че Левски е свят българин!

Москва: В България може да започне "неомаккартизъм" София: В Русия много отдавна е започнала "неосъветизация" и "неоколониализъм"

на тази другарка е форма на намеса в нашите вътрешни работи, тъй като се изказва официално за наши политици. Преди време на митинг на "Атака" двама руски депутати призоваха за сваляне на законно избраното БЪЛГАРСКО правителство. И това ако не е намеса!?! А финансирането на руска партия и нейните телевизия и вестници - какво е? СССР обяви едностранно война на България на 05.09.1944 г., след което я окупира за 45 години - това тази другарка нарича "освобождение"!? През 1877-1878 г. Русия обяви поредната си ЗАВОЕВАТЕЛНА война сещу турците с програма-максимум звладяване на Проливите и програма-минимум превръщане на България в задунайска губерния (официалното название е "Руско-Дунавска област"), от която да контролира Проливите. Беше и създала ОКУПАЦИОНЕН ФОНД за това си начинание. За това свидетелстват много исторически документи, между които и РУСКИЯ дипломатически архив от русчукското консулство, откраднат от Александър Арнолдович Якобсон - руски дипломат, известен с пробългарската си дейност. Издаден е като сборник със заглавие "Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-Дунавска област" през 1892 г. от издателство "Българска народна печатница" и с прекрасен обширен предговор на Димитър Петков. Това тази другарка също нарича "освобождение". Вярно, че благодарение на тази война България получава първата стъпка към свободата си и ние трябва дълбоко да се поклоним на жертвите - българи, руси, украинци, финландци, румънци. Но нещата трябва да се изричат исторически коректно - не ни ли писна половин век от пропагандни лъжи вместо история?

Освен негрите и блондинките не блестят с ум в там хАмерика.

Огромната грешка на Русия е че нито те, нито някой техен съюзник са станали богати от това че са били съюзници с тях. Затова си остават сами, въпреки че лошо не са ни направили.

О, направили са ни лошо и още как. Едно от проклятията на Третото българско царство е руската мечка.

Българския народ, КАКТО И РУСКИЯ НАРОД, са изстрадали от комунизма. А това че са ни извоювали свободата, и от турците, и от фашистите, е ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ.

На черно-белите пропагандни клишета припомням някои от руските предателства след 1878 година? 1. Съединението, оттегляне на руските офицери, заемане на враждебна позиция .... 2. Подкрепа на Сърбия в Македония. Последиците са налице и днес. 3. Преврат срещу княз Батенберг, организиран директно от Русия 4. Насъскване на Румъния през 1913 да ни нападне в гръб, докато се бием с руските протежета 5. Бомбардировки над Варна 1915 г. от руския флот 6. Безорбазията в Добруджа заедно с румънци. Славяните руси помагат на неславяните да ни владеят. 7 Закани да се унищожи България, от което без да искат ни спасиха само болшевиките, които унищожиха Руската империя 8. Пускане на диверсанти (парашутисти, подводничари и т.н.) и после нагли ноти, че това били български лъжи ....

Аз добавям, че началото на края на Първата българска държава бе поставено от руския княз-грабител Святослав.

Ако можете да потвърдите тези "исторически" твърдения и с факти цена няма да имате. Само че истинската история е друга

Исторически факти, публикувани в книги, статии, и-нет публикаци. Само да иска човек да научи истината, а не единствено да вЕрва и да се кланя...

коментарите и репликите на новината и разбирам, че промивката, за която говори Захарова вече си е свършила наполовина работата!След още някоя година ще я свърши напълно! А след още някоя и друга година Русия пак ще се наложи да ни измъква от блатото!

и друга година НА Русия пак ще се наложи да Я измъкваТ от блатото!

По принцип са ми безразлични, но като чух глупостите, че съветските окупатори ни били освободили от фашизма, се настроих срещу тях. От кой точно "фашизъм" са ни освободили? От нас самите, които комунистическата пропаганда определя без научни аргументи като "фашисти"?

Англо-американците ни спасиха от фашизма ! И то направо у София - бой по баш фашистките кратуни 1944 г. ... знаеш ли?

Е, па бива ли так да му го набийш, бе баба? Кво е тва историческо обученее?

Я кажете, какъв фашизъм в България? На влас ли или в някое кьоше?

Пиндели, а що .ривети. за руски туристи и на-вече за рускините, ба?

Предлагам нов Балкански мартенски символ- Мартеница от Червен фес, Бяла престилка и ...гръцко въже за връзка!?

Става!!! Няма нищо руско!?

То това си е направо Мартеничка -Ердоганка!!!?

Омръзна ми тия само да размахват пръст и да заплашват! Е, свърши вече! Народа започна да разсъждава и вече не ви харесва! Точка!

И на това са се учили вече почти 100 години. "На гол тумбак - чифте пищови!"

Ко кайш? Да те измъкна от блатото?

Кой народ бе?? Няколко платени турци които ден и нощ бълват как с турците сме се били рамо до рамо?? Срамота

М, кой по-точно те заплашва?? И ти ли страдаш от параноя?? Жената казва 1) че Русия ни е освободила от турско робство и 2) че нашите политици се държат неприемливо! Първото е исторически факт, а второто цял свят го вижда.

ТОВА което нашите ПОЛИТИЦИ не помнят го помни народа. Политиците които не са със народа идват и си отиват но българите са тук и сега във България. " О ШИПКА"И днес йощ Балканът, щом буря зафаща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век!

А народът трябва да знае и как Вазов, след като се сблъска с толкова руски предателства, по времето на Първата световна война прописа и срещу руснаците. Това се криеше десетилетия наред.

Хм, интересно че като се е сблъскал с толкова предателства към милата му родина не е написал нищо по въпроса! А той знае как се пишат и стихотворения и повести и романи ....

Моля , другарко Захарова -прочетете историята и после казвайте такива нелепости -"Червената армия -освободителка на България от фашизма".Какъв фашизъм е имало в България и какво "освобождение" -никой не ви е повикал , просто вие сте влезли с България и сте я ОКУПИРАЛИ !!!!!

Много вярно. Фашизмът има желязна политологична дефиниция, която е далеч от пропагнадните клишета на руснаци и комунисти.

Абе луд, ако те бяха окупирали, щеше да станеш една от републиките - това е дефиницията на окупация. Аз такова нещо не си спомням, а ти?

Корят ни, че със нихни врази съюз сторихме - да счупим братско иго; ала кога душмани разкъсваха меса ни, те викаха: "Разпни го!" Кълнат ни за измена славянска непростена, кат свойта браним стреха. Ала когато нази ужасно зло нагази - славяните де беха? Ругаят ни, че с чужди на наший дух и нужди народи сме събрани - но тези, що любехме, или боготворихме, що правяха в скръбта ни? Иван Вазов, откъс от "Бедят ни", декември 1915

дали това ще е начало да престанем да сме най- нисшия народ на континента- даи боже! Комундетата си спретнаха един дворцов преврат,/в Русия си спретнаха пуч/.От 1989 до сега ако не ви е ясно,нищо не се е променило.нОМЕНКЛАТУРАТА,ДС,МИЛИЦИОНЕРИТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ МИНАХА В НЕЛЕГАЛНОСТ,ИЗВИНЕТЕ В"ЗАДКУЛИСИЕТО" КАКТО Е МОДЕРНО СЕГА ДА СЕ КАЗВА. И когато балъците скачаха по площадите и викаха"Кой не скача е червен" тези посочените по-горе ограбиха,ограбваха и продължават да ограбват народа.Няма държава,няма съд,няма полиция,няма закони/на приказки и книга има/.Защо ли същото дередже с такива имитации има и във матушка Россия? И накрая бих казал"Есть Росия Пушкина,нет Росия Пу,Пу,Путина... .

"Не би ми и хрумнало да кажа за неблагодарност на българския народ. Говорих за това, че на тези политици, общественици, които стоят зад подобни инициативи, им липсва историческата памет, за да са благодарни, че моите сънародници, давали живота си, в това число рамо до рамо с българските си братя, са го направили за България". Говорителката на Външното министерство изтъкна, че KATO ИСКАТ ДА ЦЕЛУВАТ РЪКА- ЩЕ ЦЕЛУВАТ ЖОПА!

може и да започнe, може и да не започне .какви са тези магливи изявления.

Ватниците да "помагат" на Таджикистан, тук работа нямат.

2006 год. - Видният руски дипломат Владимир Чижов,представител на Русия в ЕС,в прав текст"дипломатично"обясни на европейците,че България е "троянскя кон" на Русия.Щом виден дипломат се изразява така,какво може да се каже повече за намеса във вътрешните ни работи от Русия.Тя никога не е излизала от България.Някой там шуми и бълвочи! Да мълчиш!

Абе тролове,драскачи неграмотни,рубладжии,четете бе,четете бе!!!.И тогава ще научите дали трябва да си им вечно благодарен на Руската империя,Съветската армия,КПСС и БКП.и КАКВО СА НИ ДОНЕСЛИ ТЕ.Щом хамериканците са ни докарали до това дереже и след 1989г. са се намесвали в нашааа политика и държавност,питам,защо не сложиха да управляват държавата ни хора,борили се срещу антикомуниза,т.е.истински демократи и патриоти.И какво стана?Комундетата си спретнаха един дворцов преврат,/в Русия си спретнаха пуч/.От 1989 до сега ако не ви е ясно,нищо не се е променило.нОМЕНКЛАТУРАТА,ДС,МИЛИЦИОНЕРИТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ МИНАХА В НЕЛЕГАЛНОСТ,ИЗВИНЕТЕ В"ЗАДКУЛИСИЕТО" КАКТО Е МОДЕРНО СЕГА ДА СЕ КАЗВА. И когато балъците скачаха по площадите и викаха"Кой не скача е червен" тези посочените по-горе ограбиха,ограбваха и продължават да ограбват народа.Няма държава,няма съд,няма полиция,няма закони/на приказки и книга има/.Защо ли същото дередже с такива имитации има и във матушка Россия? И накрая бих казал"Есть Росия Пушкина,нет Росия Пу,Пу,Путина... .

правим точно сега. Неадекватно е правене на комисии за Русия и Турция в момент в който великия ни вожд ББ е в "безизходица" по въпроса със Гърция. Защо за Гърция няма комисия а за турция и русия има?

Споко! После ще си направят комисия за Гърция. Само за България няма да помислят, че мисленето им отива предимно към "петата им точка" и към джобчетата, а и към джобчетата на кръгчетата,елипсите и квадратчета от фирми,фирмички, фондации и фондацийки. И на най-тъпия е ясно, че няма разделение на властите - всичко дори не тайно, а явно е протекторат задокеански и частично е...гейски, а може би и доста юдейско-масонски...

Абсурдно е, висшите кръгове на Москва да сравняват руско -турската война довела до нашето освобождение от османско робство и съветската окупация на 9 септември 1944 ,довела до избиването на цвета на нацията !Едното е довело демокрацията и свободата по нашите земи ,а другото е унищожило демокрацията и е довело на власт престъпен и къвав режим ,унищожил не само физически ,но и духовно българския патриотизъм и родолюбие...

Поне четеш литова което пишеш и вярваш ли му сам !

има една малка подробност...Русия се е управлявала от руснаци,докато СССР се е управлявал от други...

очевидно е ,че великите сили ни поднасят на парчета информация която мени като ден -нощ настроенията на българите...в това число не само русия но и пръдливите щати и високомерната англия удавила се в собствената си повърня

Защо ??? Защо депутатите Не са Разрешили разследване Намесата на САЩ в Управлението на България ??? Намеса на Всяко ниво !!! Защо ? ... Българските политици на власт в момента ГЕРБ+патерици са направили Родината ни Клоунът-Роб на САЩ !

Русийо, спаси не от Турция! Ние сами ще се справим с нашите дьонмета и турски подлоги!

Прави са хората. На нас каквото ни заповядат от бункера в Лозенец, това правим. Като кучето на Павлов сме...

СРЕЩНАХ В ТОЗИ ФОРУМ МНОГО ПРОСТОТИИ И НЕ ИСКАМ ДА ВЯРВАМ, ЧЕ СА НА МНОГОБРОЙНИ УЧАСТНИЦИ...СРЕЩНАХ УМНИ ДУМИ И МИСЛЕНЕ, КОЕТО МНОГО МЕ РАДВА! НО СЪМ СЪЩИСЪН, КОГАТО НЯМА ВЪОБЩЕ МИСЛЕНЕ - МИСЛЯ, ЧЕ УЧЕНИК ПИШЕ, А СРЕЩАЛ СЪМ ТОВА МНЕНИЕ И В ВЪЗРАСТНИ - ТО Е: "...БЪЛГАРИЯ Е ПЛАТИЛА ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ КАТО Е ДАЛА ЗЛАТНИТЕ СИ РЕЗЕРВИ..." ОСТАВА ДА СЕ ДОКАЖЕ ОТКЪДЕ БЪЛГАРИЯ ИМА ЗЛАТНИ РЕЗЕРВИ..." СИГУРНО ТУРЦИЯ НИ Е ДАЛА НА ЗАЕМ...

Управляващият Министерството на външните работи Кирияк Цанков е повикан от министър-председателя Леонид Соболев в Петербург и на 16 юли 1883 г. подписва конвенцията. От руска страна тя е подписана от положение министърът на външните работи и държавен секретар на Русия Н. Гирс. В "Конвенцията" се признава, че българското правителство "припознава да дължи на руското императорско правителство за разходите по окупацията от императорските руски войски" сумата от 10 618 250 рубли и 40 копейки. Някои изследователи изчислиха, че тази сума, изчислена по тогавашен курс на рублата спрямо златото се равнява на 32 тона злато. Предвидено е сумата да се изплаща на части: първата вноска от 400 000 рубли - на 13 септември 1883 г.; след това в разстояние на 12 години (от 1884 до 1895 г.) - всяка година по 800 000 рубли, плащани два пъти годишно - на 13 януари и на 13 юли всяка година; на 13 януари 1896 г. - 400 000 рубли и на 13 юли 1896 г. - остатъка от 218 250 рубли и 40 копейки.

Ами към днешна дата има информация, че фирма "Дънди прешъс метълс" добива различни видове руда от мината в Челопеч, сред които и злато! Количеството злато добивано до момента възлиза на средно по тон на година. И какво следва от това, че американците не са ни освободили от нищо, но пак ни зимат златото, както и куп други облаги!!!!

Тая руска свирка случайно да е чувала откъде и е дошла писмеността и на кого да е благодарна,че не пише на татарски????????

...балгарите помним и никога няма да забравим стореното в исторически план от браTSка руся...проблема при нас са продажните ни алCHни и провеждащи политика на геноцит срещу собственiя си народ беZXаберни смятаSHти се за "политици"..балгарски недоразуменiя..с които трябва да се справим сами и да си варнем дарJAвата и дарJAвността в нея !!!!...тези които реват за Eвропа и за Aмерика...прав им пат!!!!...нашiят естествен пат е с руся...ние сме братя по крав..по исторiя..по всичко.....нато и Aмерика -ван от Bалгарiя...те са чуждо тяло...те са шибан инплант,които просто нямакак да приемем за част от нас..тои ни бе наложен ....всяко нещо дето не си е на мястото не трае далго..бива отхварлено от естественiя ход на времето...

Дами и господа руснаци. Извинявам се. Многе е вероятно да се установи че в момента няма намеса. Българите са задължени на руснаците за освобождение от турското иго. Но българите се пртесняват от по-късното комунистическо иго. За това сме малко параноидни и даже шизoфренични в това отношение

Имай национална гордост дърти,ако не са били българските опълченци на Шипка,завоевателната война на Русия е можела да не завърши с победа! Запомни - българите сами са си извоювали независимостта,никой не им и я подарявал!!!!!

Кен Лий

Виж сега, западните империи винаги са крепяли турците, само погледни какво става с кюрдите в наше време. Така че ако Русия не бе почнала тази война (независимо от мотивацията), можеше още да пием шербет по кръчметата.

А САЩ има около милион българи, а колко са в тъпата Азия

Я там си стойте в ГУЛАГ и Азия мръсни комунисти

това е за да не гледаде как боко и сие краднат .... овце заспали ... даи им само да злобeят ...

Не съм прочел никъде България да е дала на Русия 32т злато, не съм чувал и от дядовците и бабите си нещо такова. Прадядо ми е бил опълченец и след това участва той и близките му в Илинденско-Преображенското въстание, а от другия род участват в Старозагорското въстание. Просто България е нямала такова количество злато. Но зная, че е платена жп линията и чифлиците на турските бейове. Поради което Русия се отказва от репарациите (или за част от тях), които е трябвало да изплати турция след войната.

Управляващият Министерството на външните работи Кирияк Цанков е повикан от министър-председателя Леонид Соболев в Петербург и на 16 юли 1883 г. подписва конвенцията. От руска страна тя е подписана от положение министърът на външните работи и държавен секретар на Русия Н. Гирс. В "Конвенцията" се признава, че българското правителство "припознава да дължи на руското императорско правителство за разходите по окупацията от императорските руски войски" сумата от 10 618 250 рубли и 40 копейки. Някои изследователи изчислиха, че тази сума, изчислена по тогавашен курс на рублата спрямо златото се равнява на 32 тона злато. Предвидено е сумата да се изплаща на части: първата вноска от 400 000 рубли - на 13 септември 1883 г.; след това в разстояние на 12 години (от 1884 до 1895 г.) - всяка година по 800 000 рубли, плащани два пъти годишно - на 13 януари и на 13 юли всяка година; на 13 януари 1896 г. - 400 000 рубли и на 13 юли 1896 г. - остатъка от 218 250 рубли и 40 копейки.

Би било трудно,все пак една БКПкучка ги е раждали всичките.