17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ще са равнопоставени. Вижте в строителството, само мъже. Това е безобразие.

Щото съм останал с друго впечетление от писанията в последно време А другите? те равноправни ли са със споменатите по горе два пола, или как?

не са! ние нямаме против дамите да ползват мъжката тоалетна, и те го правят! а нас не ни пускат в женската тоалетна!

Повечето шефове са дърти пачи в климактериум. И те не наят какво искат. Топли и студени вълни. И няма кой да се прежали. Да успокои малко. Другата част. Хубавици с дълги крака и ..... желание за кариера. Господ да прости. Ползвах такава "залтотърсачка". После трябваше да и помогна да се издигне. Инае ще се разклюкари. Не няма равнопоставеност. Мъжете са по-зле. Вярно, че и за онова в панталона. Но жените го полват. В международен аспект ЕС, САЩ - колко жени са на ключовите позиции.

Жените получават 30% по-малко на същата длъжност: сигурно е компесаторно заради цикъла/климактериума? Не съм ползвала нито един ден болничен последните 5 години, едно пръстче да мога да мърдам и да говоря, сядам пред компютъра от вкъщи и си работя, при това не като колегата, който се включва в 10.30 и изключва в 17ч.

за моята длъжност няма назначени жени във фирмата

Мина времето на комунизма, където те следяха по часовник. Сега е въпрос кой колко работа върши, а не колко време седи в офиса. Ако жените бяха по - малко платени, но също толкова добри работници като мъжете, тогава всеки бизнес би наемал само жени. Това обаче не е така.

Ако се съди само по снимката, изборът е много лесен, виждам само една жена и нещо като подобие на индивид с два хромозома Х У

Не се карайте, деца ! Зависи от работното място :)

_stankow

Жените трябва да имат възможност изобщо да не се появяват на "работно място". Само ако желаят - ако са още неомъжени, ако искат да правят кариера, ако им е интересно. Заплащането на мъжа трябва да е достатъчно, за да изхранва семейство с три деца. Какъв е този капитализъм, какви са тези "производителни сили", щом като светът не може да оцелее без експлоатацията на женския труд ? Колко нации по света с "равноправни жени" измират - все "водещи", "съвременни" нации. Ами не е по силите на една жена и деца да отгледа и кариера да направи. Не е човешко !

Абсолютно коректно мислене. За тези които търсят еманципция, мъжете им да си стоят да гледат децата. Реално един от родителите, принципно майката, като биологично определена за тази цел/единици са видовете при които мъжките отглеждат потомството/ следва да се заемат с определената им от природата задача. Останалото е откронение от същността на природата, в полза на управляващите и експлоатиращите.

Как да сме равностойни? Мъжете пишат прави в писуари , пък жените седнали. Като отидем на бензиностанцията пред дамската тоалетна винаги има опашка.

Да, равнопоставени са.

Не. Жените имат предимство

да кажат мъжете медицински сестри и жените миньори...

Не са равнопоставени. Мъжете винаги отнасят дървото. Затова аз в един момент си промених отношението към колежките - не разговарям с никоя от тях, ако ме пита някоя нещо и тегля майната ( без свидетели), топя ги на шефовете и не ми дреме. С капризите вкъщи моля.

доста си коварен :)))))

Не са! Вече жените станаха мъже,те взеха да изземват работата на мъжете,с промиването на мозъци за равнопоставеност жените буквално се превръщат в мъже,а мъжете в жени... Това е умишлено,няма равнопоставеност между половете дори в Библията,жената е по слабия пол и ще бъде винаги такава,тя служи на мъжа и трябва да му помага във всичко,както и той трябва да и помага,но не трябва да се чувства под нея,да бъде тъпкан от нея,да бъде униаван от нея,жената е създадена за да помага на мъжа,не да му се качва на главата... Съвременните жени станаха алчни и развратни,това е голям грях... Покрай тези жени мъжете станаха педали...

това, че жените помагат на мъжете е факт, дори ги дондуркат, но дали мъжете го заслужават е въпрос на гледна точка. Днес, когато една жена МОЖЕ да бъде самостоятелна е видно, че се справя с живота си успешно и дори много добре, тогава всичките ти приказки отиват на вятъра. Затова ни се внушава отвсякъде и винаги, че не можем сами и не ставаме. Ми .... хубаво, приказвайте си, пъчете се, обиждайте, ругайте - все тая, може и да ни гръмнете, щото пушките са у вас - защо ли????

Всички джендъри трябва да са равни! Основна евроатлантическа ценност е равенството на всички джендъри и комбинация от тях! Истанбулската конвенция трябва да се приеме, еднополовите бракове да се разрешат, квоти за всеки джендър, да се улесни признаването на нов джендър! В армията и полицията трябва да се приемат травестити, гейове, транс- и интер-сексуални, хипари, дрогари, с татуирани лица, халки на носа и ушите... В политиката отдавна има, в културата, но сега трябва в бизнеса и силовите сектори, националната сигурност.

Само аз слагам водата за диспенсъра

Тиз помии с пола ги пробутвайте на някои дето не е живял в комунизъм тука не вървят.

Ами не, не са. В нашия офис сме двама мъже и седем жени. Тегава работа с жените. Общо взето за колежките - ако не е бременна е болна. Ако не е болна е бременна. Тази година просто се оляха. Отпуска-болнични-отпуска-болнични - на конвейр една след друга. Те били болни, дерцата били болни, не били болни ама били контактни...Не можем двамата с колегата да се уредим поне за 5 дена някъде да починем. И иначе само пищят - това не можела, онова не й харесвало, такова не искала...до гуша ни дойде от тия ревли!

Ами забравяте третия пол в сметката.Чувствам се пренебрегнат (а) .Каква е тази дискриминация !

Как така третия пол? Те не бяха ли над 40 вече?

Не трябва да има разлика в заплащането при извършването в еднакво количество и качество между мъжете и жените ! И сега ако има такива разлики някъде, то те са изключения ! И не прекалявайте с тези изследвания :) Но применро може да изследвате дали има разлика в заплащането на тенис-мачовете от Големия шлем, където мъжете играят повече от жените, но май заплащането е еднакво, което не е справедливо спрямо мъжете, нали ?!

Ами не са... Само като започнат с това, че били в цикъл и не се чувствали добре и ги боляло и някой друг да им свърши работата, че те трябвало да си починат или дори да се приберат вкъщи. Или пък в климактериума. - че на една тъпа путка и ства през пет минути топло и след пет минути е студено цяло офис да се съобразява с настройките на климатика вместо да си вземе една жилетка като и стане студено и да я махне като и стане топло.... но не трябва всички да й съчувстват и понеже е жена никой да не се обажда да й държи сметка. Или пък като са бременни - всичкото тежко мъжете да го вдигат, а тя на същата заплата и седи по цял ден на пейката. Ами няма как да са равни половете, просто няма, защото по презумпция вече сме различни от самото си раждане. Всчико останало са феминистични простотии, за които изведнъж забравят като стане време за облагите.

ами забременей и ти, пък вземи родѝ и след това учѝ хлапето да ходи, да се пази, да обича баща си, щото вдига тежко и е много работлив, честен и справедлив, с ведра душа и нежен поглед на мрънкало - вече може да си смениш пола и да си облагодетелстван с мензис и с климактериум, велики нещастни мъжо !!!

Лелееее,много злоба бе бабо. Явно са те тупали като млада много.

защо да е злобно, напълно в тон с мъжките коментари - нима те са злобни????/

Говоренето по телефона (служебно разбира се) е различно: 1.Мъжът - набира. пита. затваря. 2.Жената - набира. говори половин час. След това пита: "знаеш ли защо ти се обаждам?". и т.н.

о, има го и това, но все пак статистически мъжете говорят повече - може би не по телефона, но дърдоренето /философстването/ е чисто мъжки занаят.

Има места където не могат да бъдат равнопоставени ! Най-грубият пример когато си сервизен техник в производството ! Трбва да се смени един ел.двигател ! Мъжа може да го вземе и смени , но жената едва ли !

Не са равнопоставени. Единия пол има предимство, защото има една дупка повече.

отделен е въпросът кой пол се възползва повече от дупката в повече

Е то едно е да я използваш като ти се е предложила, после друго е да й позволиш тя да се възползва по-натаък от ситуацията. Демек чук и бег, като част от служебните задължения, а не изпит като за повишение хахаха

ооооо, всички ви се предлагат, ооооо, ми какво лошо има, "ама дали е така, кой кой да ти каже...." . Сигурно си сексробот, та затуй валят предложенията за теб.......

поне разбрахме, че на роботи го караш