Раул Кастро предупреди кубинците да се готвят за растящ недостиг на стоки

В Куба все по-трудно се намират основни стоки като пилета, олио, яйца и брашно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахаха, колко повече недостиг, като дори и сега няма нищо по магазините?!?!? Про3ти комундели и ненадерталци!! Подобно нещо се очаква скоро и в пУтлерастка рАша-сега е обор, скоро ще бъде кенеФ!!

И там е победил комунизма

Още една прекрасна държава съсипана от некадърници - комунисти.

що така бе? тука бг русофилистиците ни убеждават, че в куба било много готино, всичко имало, много били напреднали, абе с две думи - рай! а сега...нямало пилета, олио, яйца и брашно....е кво има тогава?

Сигурно, пак гадния Сорос им е окрал пилетата и брашното. Тръмп пък им откраднал вестникарската хартия.. ужас направо!

Понеже досега живееха в изобилие! Да се обърнат към Путин за денги - той нали решава проблемите на всички анти-демократи по света...

и олиото и олиотооооо....

Където се е намесила Русия винаги се стига до такава мизерия... Докато Империята на Злото подкрепя идиотите по света няма да има спокойствие и просперитет

живял съм в куба 1 година....тази страна може да бъде рай, но от край време е тотална мизерия и бедност...докато я управляват комунисти все така ще е....няколко хиляди партийни лидери там живеят като принцове, останалите няколко милиона тънат в мизерия

какво друго може да се очаква от САЩ. Те са в основата на бедността и мизерията по цялата планета. Който не им плаща, санкции. Крайно време е американският долар да бъде заменен от друга валута в световната търговия. Америка за това клати ЕС защото ги е страх от еврото.

е кво ти пука от санкциите на сащ бе? нали били фалирали, долара бил като тоалетна хартия...пък изведнъж - санкции и хоп..в куба няма пилета и олио! как става тая работа бе?

куба, северна корея, венецуела...мизерия, бедност, нищета кой ги управлява ? социалисто-комунисто-разбойници...ха! случаЕност?

сащ фалирали, долара умирал...пък недостиг ...в куба!?

доколкото знам проблемът с пилетата е от около 30 години.... а къде я видяха тая балансирана икономика дето разчита само на туризъм не знам.

Тез горките още ли САЩ ги държи под ембарго ?

Ъ Американският долар е луксозна тоалетна хартия. САЩ, без да водят война някъде по света са ФАЛИРАЛИ. Единственото което все още произвеждат са оръжия, които продават в окупираните територии като нашата. Всичко "американско" като компютри, компоти, телефони и др. се прави в Китай.

Важното е да вярваш в революцията...

Комунизъм се строи с глад и мизерия.

другаря проф.Румен Гечев - корифей икономиста,да го командироват в братска Куба,да оправи положението и острова на свободата да върже и цъфне.

Те не знаят ли как стават нещата? Да им пратим Костов да ги демократизира и приватизира, всичко ще им се уреди. И фондация на жена си ще направи...

Куба,страна с природни условия да произвежда по две реколти на година гладува?Нещо там е много сбъркано.

са изкльопали пилетата и са изпили олиото. Мръсници!

Сега след няколко месеца гладните кубинци като се разбунтуват и ботокса ще изпрати хуманитарна помощ наемници-чеченци и 20 процента от времето на тролофермата да спамят наред, как бил лъжа глада в Куба!

Обикновен комунизъм. Затова ме е яд, че по-младите у нас и грам понятие си нямат що е то комунизъм. Идея си нямат какво е магазините да са почти празни, да продават само 1 вид пожълтяло сирене и салам „кучешка радост“, пълен с рога, копита, жили и кожа. Не знаят какво е да има режим на тока, да не могат да припарят в Гърция, съседите да слухтят и да топят, ако кажеш виц против властта и така нататък...

Кубинците не знаят ли че няма нищо по ценно от салама?! По добре да си свалиш гащите и да се хванеш за палците и да получиш малко трохички от колкото да се стоиш с вдигната глава и да се бориш срещу тези които се опитват да ти сломят духа! Я вижте България как добре върви! Свали си гащите, наведе си и наградите не закъсняха - салам от копита по немските супермаркети и привилегията да имигрираш в други държави където ако успееш да стигнеш тамошното средно ниво, в България пишат статии за това как си преуспял!

Кривия и космоса му пречи.

е, построиха светлото бъдеще! сигурно още търсят контрареволюционери които спъвад отглефдането на пилета и снасянето на яйца! но иначе подкрепят мадуро !

Забелязани са агенти на ЦРУ, да обикалят по курниците, за да душат кокошките и да чупят яйцата! Смърт на империалистите!

Хората може и да не са некадърници, просто служат на една глупава архаична система. В други условия сигурно ще имат възможност да се реализират.

Социализъм в действие, ту храна няма, ту ток, за пари да не говорим. Хората умират млади, лидерите съвсем случайно имат много добро здраве и стигат до стотака. Парите в куфарчета, защото банките може да бъдат превзети от народа.

Те поне си имат банани и портокали, при нас и това го нямаше

Чакаме Русия да изпрати 2 самолета с експерти

което и да е БГ икономистче да изпратят с образование от Крал Мас или Свищовския ПУЦ ще ги довърши

Даа, САЩ са им панирали пилетата в олиото, затова няма

Нали градят комунизма, какво са няколко яйца и пилета паднали в жертва.

и твойте трохички от мурзилската копаня са малко май и от мърша направени но ти гордо лижеш руския задник

Това е рожбата на комунизма,глад и мизерия навсякъде! За оправдание ,винаги САЩ са виновни! Ако беше така жадуван този прогнил комунизъм,всички да са стегнали куфарите за рубли ,а ? Бабите ни щяха да са скътали милиони от пенсиите през комунизма,а то растящ глад и мизерия във всяка точка на света,където е цъфнал комунизъм! Сега всички събираме цветовете!!!! Представете си,хората да нямат основни продукти, както и ние ,когато имахме ток два часа ,и два нямахме, когато нямаше ни кисело ,ни прясно мляко,когато опашките не свършваха ,а стоките липсваха! Сега ,това може ли да си представите, когато за един ден може да отидеш на кафе във Виена или на чай в Турция!???! Това е разликата,но трябва да се работи ,а не с лозунгите на комунизма!приятен ден!

На кривата комунистическа ракета,Космосът и пречи. Да запомнят другарите ,млади и стари: където стъпи комунизъм,трева не никне.

тогава защо все още има за крадене от построеното тогава? Някога България произвеждаше и изнасяше, бяхме на 28 място в света! А сега изнасяме само скраб от нарязаните заводи, и работна ръка. Кубинците, ако се наведат на САЩ, ги чака същата мизерия, бедност, безработица, лихварство, корупция и еФтини апартаменти за политическата върхушка. От където САЩ мине, трева не никне. Само кокаин!

В Куба недостиг на стоки има от години. Нищо ново! Глад, мизерия и руска пропаганда. В момента много кубинци напускат родината си, за да могат да заживеят нормално, а не някой да им държи речи за светлото бъдеще на празен стомах.

Били сме на 28-мо място отзад напред....Те само европейските държави, които са по-развити от нас са толкова....

ако се повтори Сценария от 2012, ще стане същото като в Куба,червените драпат за властта и много разчитат за нея .Отсега Нинова ,Йончева и сие, се готвят да ни поведат към светлите хоризонти на социализма,така че е много възможно.

Тази родова мафия кога ще освободи Куба от мъртвешката си прегръдка. Няма ли кой да избие всички от това кърваво семейсво и да реши бъдещето на кубинците. Макар, че тези роби си заслужават съдбата...Мързеливи, непокисти, хора не интересуващи се от нищо....

Раша има много стоки бе другари, тя ще ви прати..... О, забравих вие петрол като Венецуела нямате... Ами честито ви светло социалистическо бъдеще

След следващите избори и у нас. От сега да знаете, американците са виновни.

както каза госпожа Тачър "комунизмът свършва тогава,когато свършат чуждите пари....

еее, дорогие товаришчи, имането има свършване, но нямането няма свършване ! поне докато не урините комунделите от власт!

а моята статия каде е? като си направих данаците в US TaxAct ми каза че сам в top 5% по доходи. да седаш да пишеш стаията еи.

Имаш предвид пратките кокаин, открити в комплекса на посолството на Русия в Аржентина и препращани с дипломатическа поща в Русия.