Ратко Младич пред Трибунала в Хага: Виновен ли съм, че не позволих да хвърлят сръбски деца в ямите?

Защитавах държавата си, която вие, западните силоваци, разбихте с помощта на Ватикана и онази мафия от Германия, заяви осъденият на доживотен затвор бивш военен командир

Обратно в новината

Коментари - Ратко Младич пред Трибунала в Хага: Виновен ли съм, че не позволих да хвърлят сръбски деца в ямите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дърт гаден комуст

Яко си прост.

Щом са го осъдили, значи малко е избил!

Неминуемо ген. Младич ще бъде осъден пак на доживотен. Утеха за него ще е че е прекарал по-младите си години на свобода и е на преклонна възраст в момента. Проблема е, че само той е виновен, от босненци и хървати осъдени няма.

Ще го осъдят.

Ти си истински Герой и истински Генерал. Да браниш свой народ и Вярата си с всички възможни средства и сили, само така и никак иначе!

А сега отиди да му оближеш и задника!

Хич не се учудвам!

Следващият изправен пред съда трябва да е Путя

Всички хора свързани с убийства, непряко или пряко, ще си понесат последиците, рано или късно. На Земята присъди издават победителите, независимо дали са справедливи или не, според нас хората. Но на този сърбин едно не може да му се отрече, всяка една дума от това което е казал е вярно. Просто на някои хора няма да им стигне живота да го разберат.

славянин = боклук... всички на дръвника

Е то Българите не сме славяни, а наследници на траките и старите Българи, но сърбите май са си славяни. От друга страна една голяма част от сърбите от цяла днешна Сърбия на изток от Българска Морава са си наследници на Българи, та комай и те не са славяни, ама тези в Босна са си чисти сърби и тези около Белград също. Ми само проблеми са ни създавали, ама квалификации няма да им давам, Бог вижда и съди според делата.

Интересно що за Българи поставят минуси на истината:) Явно някакви сърбофили, но това е положението, на този хал сме от изобилие от национални предатели през годините...

България е уникална държава с уникален "народ" . В теми който са намесени сърби, гърци и руснаци по голяма част от българите заемат позиция чужда на нашия държавен интерес да не кажа враждебна... Няма такава държава!

Браво Исмаил Ага. Аллах ще те прати в рая за тия ти думи, защото това е същността на Исляма, колкото и да се опитват някои да го прикриват, че да може по лесно да се влезе и завладее Европа и Света от Исляма.

ако изтрепем всички муслими, зашото са доказано тъпи, прости и зли! Тогава!? Кеф ли ще ти е? Ако останете само вие, тогава манафлъка ще вие живот и занаят!

Русоидните поклонници пак са налазили да защитават сърболята. ГНУС! Всяка беда, стигнала някога България, е била по вина на продажни слуги на импероята на зло - Русия.

аве олигофрен ква Русия пак те гони ве малоумник

Тая, която даде Македония на сърбите.

Айде тука националните предатели и прорушняшки подлоги, започнаха да квакат за ратко млядич! Естествено сърболяка нали е против ЕС и НАТО и веднага червените лайнари си разтвориха гъза в негова защита!

искам да видиш разговорите на Младич със началника на холанския батальон дето е в сребреница. Иначе, че сърбите са си свине, свине са. Но Ратко се държи петорно повече като мъж и патриот. Това е. Всичко го има записано кой какво е казал. Реално НАТО поощри създаването на две мюсюлмански държави на Балканите! Как да го обичаме, я кажи?

А да обичаме сърболяка, ли! Ако стане нещо между тях и нас няма да ти е никак весело с тия кръволоци убийци, това ще кажа! А и добре, че сме в НАТО, заради такива като тебе, дето още мечтаят за сив, глупако!

Много си прав, така е. Ратко е сръбски патриот, но и военнопрестъпник - въпрос на гледна точка, това е войната. От друга страна създаването на мюсюлмански държави на Балканите не е в интерес нито на Сърбия, нито на България. И пак отделно - сърбите са ни отколешен геополитически противник, който прилапа огромни Български територии и създаде Македонската нация, за да отдели тамошните Българи от нас. Абе политиката е кофти работа и винаги в ущърб на нормалността, особено на Балканите.

кой мечтае за СИВ?? И кой те кара да обичаш сърбите?! малоумник, Просто казах един факт - че след намесата на НАТО на балкатаните имаме две мюсюлмански държави. ФАКТ. А нас това утройва ли ни с такива малцинства, а? Ами албанците в македония? Там кой ще ги усмири? НАТО ли?

Чел съм и съм гледах много за войната в Югославия, за нейното разпадане, за всичко това което е ставало в Босна и Хърватия, а после и в Косово. Да, не съм бил там, но има огромна база от видео материали, свидетелства, анализи и т.н. Всичко го има. Първо искам да кажа, че Ратко Младич е генерал, военен, участник в този конфликт, както Насер Орич, Както Алия Иззетбегович и както Франьо Туджман. Защо съдят само него? Второ - босненските мюсюлмани извършват не малко кланета и те. Има достатъчно материали за това. Но тях никой не ги съди за убийствата и изнасилванията над православни. В крайна сметка това е война. Аз никой не защитавам. Само искам да кажа - че в Сребреница ,мусулманските банди преди това извършват те първи клане над сърби и ония после им отмъщават подобаващо. Е - нищо ново на Балканите, нали? За мене лично, ако западните сили не бяха поущрили мюсюлманските орди в Босна и католическите националисти В Загреб - то тази война , това клане нямаше да се осъществи. Да - разпад на измислената Югославска федерация щеше да има , неминуемо, но нямаше да се разрази клане в такъв мащаб. Жалко за всички жерви, наистина.

Национализмът на Балканите е огромен проблем. В навечерието на Балканските войни, а после и на ПСВ във всички държави, вкл. и на Балканите е текла много мащабна кампания по медиите - разбирай вестниците тогава - колко са лоши съседите, как едва ли не ядат малки деца на закуска, пускали са се фалшиви новини за междуетнически конфликти и инциденти и населението се е настройвало за бъдещите войни. После жестокостите са били неминуеми. Ами същото стана и в бивша Югославия...

Съгласен съм с теб. Национализма (не патриотизма) а дивият национализъм подпалва много жестокости тук. Относно конфликта в Юголсавия, в началото ми беше голям проблем да разбера кои от войниците са сърби, които бошняци, кой хървати и т.н. отделно имало и бошняци които се биели за сърбите , че и обратното. По езика абсюрд да разбереш кой кой е. И така

За всичко е виновна Турция. Майката ни... на балканите докато Европа се развиваме. Сега с тоя манталитет сме готови и майките си да продадем, за да не сме с Европа. А хората там отдавна си живеят. Или поне тези, които имат акъл в главата.

Чета мненията под тази статия и си обяснявам много неща -за това защо сме на този хал и докога все така ще я караме... хора,които никога не са стъпвали в Сребреница,Зворник,Мали Зворник,Братунац и Ужице изказват мнения за събития и факти ,подкрепят необосновано тези и вадят крайни изводи .. Уважаеми форумисти ,Ратко Младич не е Миле Китич и Сърбия не е само плескавици и виешалици... Останете си със здраве ! Света върви в различна от Вашата посока...

Замисли се - не живееш ли ти в друг свят ?

Абсолютно прав сте-моят и Вашият свят наистина са различни ! Останете си със здраве!

Разбирам някаде си (например Сирия) където се блъскат руси и американци да заставш на нечия страна порди "X" причини. България там няма никъкав интерес ( или почти никакъв). Ама да вземаш страна на Сърбия( Югославия) наш стратегически неприятел и конкурент, защото тая е подкрепяна от русите и пресирана от америте не го разбирам ей богу. Интереса на България трябва да е на първо място, а той е разпадната Югославия и слаба Сърбия.

Няма държава която в цялата си история да работи по методично против България от Сърбия , дори с руснаци и гърци някога сме имали допирни точки със сърби никога. Още Паисий е писал за "братята" сърби в История Славянобългарская . За започнем от далеч. Сърбия е васал на Турция и участва във военната операция срещу България при падането на второто българско царство. Героиката им с косовските битки почва когато яйцето е на техния задник. Сърбия подкрепя Легията на Раковски само до момента в който тя става нещо сериозно и може да свърши някаква работа , след това я разтуря... Любен Каравелов е сръбско-руски агент винаги начело на революционните комитети с идеята да ги провали и накрая предава писмата на Левски с което се разнищва цялата завера на апостола и проваля Априлското възстание.... Сърбия не участва във нашата освободителна война нито с редовна войска нито с доброволци нито като откриване на втори фронт срещу Турция, но въпреки това по дипломатически път извоюва придобиването на българската област Морава (Нишко и Пиротско) и това което е днес южна Сърбия Подлата война от 1885 след съединението в което България е пропуснала възможността да заличи тая държава Сърбия само заради натиска на Русия и Австроунгария. Междусъюзническата война - врагове Първа световна война врагове губим Западните покрайнини Втора световна война врагове - врагове , затвърждават се териториалните загуби на България. Геноцида на българите в Македония . Изтриване на българско национално съзнание, подмяна на историята , унищожаване на исторически артефакти ... Днес врагове . България член на НАТО и про европейски ориентирана , Сърбия ближе раните от войните ( с НАТО) и проруски настроена . Не знам защо се налага да го пиша това след като е очевадно !? Но единствения път напред за България е да не съществува държавата Сърбия инак ще стане обратното ... от горните примери няма дори съмнение какви са дългосрочните намерения на Сърбия, стига да е позиция на силна спрямо България , което ние не трябва да допускаме в никакъв случай! . Тук няма никаква мистика а са неща , които са просто и ясно написани в заветите на техния национален идеолог Гарашанин още от 18 век - Сърбия има път за експанзия само на юг и изток , защото на север е силна Австроунгария ... мъжко дупе се такова веднъж , на мен лично ми е много и веднъж от такъв народ на по ниско ниво на развитие като сърбите .

Ратко Младич е достоен човек. Такава му е била професията, такава му е била длъжността /властта , задълженията и отговорностите/, по такива закони така е служил. Служил е на неговия си народ. Дали неговия народ се харесва или не на другите , това е друго нещо. За гражданската война имаше предпоставки заложени още от формирането на Югославия след Първата световна война-механично обединяване в едно държавно формирование на народи с много различни религии, обичаи, традиции, при това в голямата си част отделени като части от народите на съседни държави-Албания, България, Австро-Унгария, Италия..... Сблъсъкът беше инспириран отвън, но известно време не беше кървав. Окървави се с "доставянето" на бойци отвън които убивайки , предизвикаха ответни убийства за отмъщение и се стигна до Сребреница, Сараево и пр. А че "Западът" не е обективен се вижда от факта че, от другата страна на Младич беше Хашим Тачи, но той е висш политик и осъществява политиката на същия този "Запад", с трибунала си и всичко останало. Въпреки всичко Сърбия доста сериозно се озъбваше на самото НАТО. Там курвенски го отигра Елцин който спря доставките на военни имущества за Сърбия и тя се принуди да отиде на преговорите в Дейтон. Политиката се показва на хората чрез медиите, а те вървят по вятъра, поради което за реална информираност е трудно да се говори.

Ратко Младич не е достоен човек. Давал е заповеди за разстрел на хиляди военнопленници. Далеч съм от мисълта, че същото не биха направили мюсулманите или хърватите ако им се отдадеше възможност. Обаче сърбите прибраха оръжието на югославската армия, и те правиха геноцид. Младич и Хашим Тачи са от два различни филма (Босна и Косово), не са били противници. Може и да е имало външни действия против Югославия, но заслугата за разпадането и е липсата на кохезия и вътрешните противоречия. Още един път не разбирам как някой българин може да застава на страна на Сърбия (Югославия) наш стратегически противник, да замазва вината на военнопрестъпници и да жали за разпада на Югославия.

Ратко Младич е гнусен изверг и садист,обслужващ политическите интереси на Милошевич. Не случайно дъщеря му Анна се самоуби през 1993 още по времето на обсадата на Сараево и битките при Книн. Ама ...на чугунени глави ,обслужващи руски интереси отдавна съм се отказал да отговарям ... да наричаш убиец на старци и деца ,извършващ етническо прочистване на територия -“достоен”... странни критерии за достойнство имате...

Странно е неразбирането ВИ /и на двамата репликиращи, ако всъщност не е един и същ/ на понятието достойнство. Младич е служил на СВОЯ НАРОД, на СВОЯТА ДЪРЖАВА. Добра или лоша , харесвана или не, и от кого е друг въпрос. Видимо според ВАС е по достойно като стане горещо да се обърне по вятъра, на другата страна, както правят много други. Такова "обръщане" се нарича предателство! Никой не уважава предателите!

не е той престъпник, скапаните западняци и американците са тези, които трябва да са на съд!

Заради Западните покрайнини Радко да го духа, както и всички наши червени безродници, които и майките си биха продали!

В имперското противопоставяне Русия - САЩ мога да разбера някой да има предпочитания и да взема страна. Но да застава на страна на Сърбия (Югославия), която е константен противник на родината му още от нейното създаване през 1878 година не го разбирам. За мен тия са родоотстъпници.

от преди 1878 сме противници ...

Респект пред Ратко Младич! Поклон Генерале ! Истински патриот и родолюбец! Нашите Баце, валерката Симеонов и каракачанов са "ТУРЧЕВЦИ " !

Защитавах държавата си, която вие, западните силоваци, разбихте с помощта на Ватикана и онази мафия от Германия, заяви осъденият на доживотен затвор бивш военен командир Разбил физиономиите на ЧЕДАТА и МАРИОНЕТКИТЕна НАТО! :))) РЕСПЕКТ!!!

Цял свят знае за "Клането в Сребреница", но някак си удобно се премълчава за предшестващите кланета над сърби в околностите на Сребреница, в дните преди Сребреница да бъде превзета. Защо няма осъдени мюсюлмани? Същата работа е и за Косово.

Има осъдени мюсулмани, има и хървати.

За хърватите знам. Моля за повече конкретика за осъдените мюсюлмани, благодаря.

Добре че ние (и гърците) защитихме Македония, че и там щяха да вилнеят сърбите. Словенците ги защити Австрия (като бивша територия). В Босна е прекалено шарено населението и нямаше кой да ги защити, за това и станаха кланената. Това е стар конфликт и бе въпрос на време да се поднови. В Югославия сърбите колеха и бесеха, бяха господари. Колко зверства има срещу българите в Македония не е за разправяне. Тези дето му се радвате тук на Младич и компания тук, не забравяйте, че ако по комунизма ни бяха прилапали и нас в Югославия, през 90-те щяхме да се разделим със сърбите с много голяма война, даже по-кървава от тази с Хърватия.

Тука има много интересна алтернативна история. Знае се че са водени преговори България да влезе в Югославия след ВСВ . България няма как да я прилапаш защото щеше да бъде втори център на тежест в тая алтернативна Югославия. Точно това е причината сърбите ( Тито) за заявят на Георги Димитров че България влиза в съюза без армията си защото била победена страна ... Димитров става и заминава после историята я знаем. Аз лично смята че било грешка . България е трябвало да влезе в съюза ,дори при тия неизгодни условия , въпреки че аз лично нямам никакво съмнение какви "братя" са сърбите. Ползите са много. Първо България харизана на русите ще има шанс да се дистанцира от Москва поне колкото Югославия със всички положителни ефекти за свободи, за икономиката . Аз лично не се съмнявам че в такова честно състезание ще бием сърбите вътре в съюза. Има и други ефекти влиянието на по голяма Югославия ще бъде почти втори център на социализма което може да доведе до напълно нова роля на балканските народи в света за което старата Югославия не е пример ... Още по важно е за българския национален интерес. България в Югославия би защитила по добре правата си в Македония , Поморавието ( Ниш, Пирот) , Западните покрайнини , няма да са възможни да протекат тия процеси на дебългаризация в тия земи ... Още обещанато връщане на Беломорието , дадено за временно управление на Гърция от сд военните договори , би било възможно ако гръцкия интерес ( в гражданска война до 70-те) се постави срешу 30 млн Югославия , особено като се знае че самите сърби имат интерес към Солун от 13 век още ... Югославаия дори с България вътре би се разпаднала , но при равнопоставени България и Сърбия ( както и да влезем в съюза това би бил резултата към 90-те години) , сърбите биха мислили здраво преди да почнат войни против нас или Македония ( ако се предположи че е отделна част) . Не случайно само война с Македония нямаше през 90--те ( македонците само върху тая тема ако се замислят и ще им светне пред очите кой са...) Напълно вероятно е България да успее да излезе от тая Югославия заедно ан блок с Македония и Поморавието ( където и днес по домашно си говорят повече като шопите отколкото литературен сръбски - турлашки се казва диалекта , според някои е език) . Так ни повече ни по малко би се сбъднал идеала ни за национално обединение. Алтернативна история , но напълно вероятна и добър урок как емоциите са вредни в политиката и също пример как в България никога не е имало политици на висота .

А има ли осъдени мюслита??? Нима няма убити сръбски деца, жени и цивилни граждани???

Има осъдени мюслита, но вие руските тролове сте слепи за това. Други въпроси?

Дай име и линк, ама няма да намериш. И най-вече спри с лъжите!!!

Млъквай и ме остави да работя, боклук!

Питам се защо обаче никой не казва и не брои немюсулманските животи които бяха погубени от това реално натовско действие да се меси и да защитава това което им се каже.. Нещо май саде Сърбия вие виновна че западняците дават парата а Сърбия се инати и си защитава страната.. Та дори американските им филми не един и два доказват как преидентите на англия и сащ правят всичко възможно да си защитят властта с нападения над сърбите...И не ми казвайте ''художествено'' произведение защото на 80% се препокриват с реалността която рано или късно излиза от архивите..

Отдавна са известни - руски троле. Една къща в Алексинац и един жп вагон на мост в Косово. Други въпроси?

До АЗ ! Млъкни бе утрепко! Не си наясно с нещата! На война е като на война! Сигурно си рязана пишка та плюеш! Млък и у лево!

Неуважаеми тъпанаре Stan, аз бях свидетел на тези събития. По това време ти явно не си бил още и мръсна мисъл в главата на баща си. Нещастник!

Чеда на НАТО !

На този човек, паметник ще му издигнат ! А, НАТО, ООН, Еврогейския съюз ще отидат в канализацията на Историята , като бойко БЪЛГАРОУБИЕЦЪТ !

Надай се ку*е на пияни жени. БТВ, скоро и надницата ти ще резнат, щото 1 евро вече е 89 рублей. Честито!

EVALA

A с помощта на кои комундета се създаде СФРЮ и ви тури сърбите начело да ги лъжете?

Ами попрочетете малко документи и факти и се напънете да проумеете как е станало и как много по добре си беше Югославия във всяко ено отношение и от нас и от западните страни и за това я разбиха....

Добре си беше, викаш,ама що се разцепи, като си е било добре? И защо се избиха помежду си?

Ако и ти беше в тази "федерация" и да те карат са учиш сръбски, както ни карах да учим руски, друга песен ще запееш.

Аууу, ма много лош бил този Младич. Как така не са му закичили още и създаването на COVID19? Тоя измислен трибунал нямат връзка с главния мозък, или пък имат връзка, но такава цветна като дъгата?

Жалко, че в Европа няма смъртно наказание. Тоя заслужава да намаже въжето 5 пъти.

да ти намажат изхода на тебе най-малко 5 пъти.

Радко Младич е Левски за сърбите , национален герой.

Сравнението не ти е добро. Левски нито е вършил или проповядвал неща като Младич. Чиста и свята република, еднаква за българи, турци и други, това е неговият идеал.