Търсим признание в ЕС за гроздовата

Министерски съвет одобри доклад на земеделския министър да бъде направено искане до Европейския съюз гроздовата ракия да бъде призната за традиционна българска спиртна напитка.

Обратно в новината

Коментари - Търсим признание в ЕС за гроздовата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кой друг народ прави ТРОЯНСКА СЛИВОВИЦА ???

Сега вече ще спя спокойно като знам върху какви важни дела се трудят държавните жени и мъже у нас и за решаването на какви важни въпроси се употребяват съдраните от гърба ми данъци..... и втора заплата да взимах и нея щях да я жертвам за отечеството!

И като я патентовате, поне я правете от грозде че народа ще ослепее от ментета

Да я патентоват бе. Щото сме голяма работа сега в цял свят казвата на киселото мляко - Йогурт, а на сиренето - Фета. Сщай се коя дръжава направи патентите? Скоро на ракията ще сме длъжни да писхем Grappa... както се нарича в Италия.

Това е моето бъдеще и това за децата ми- 6 броя!Са-...,са-...са...!

Те докато търсят признание, аз ще си пия.

И да не я признаят,майни, ще си я къркам,защото ми е единствената утеха в живота/антикризисен балсам/.

Как е могъл до сега Българския народ да си жули грозданката, без да е призната от ЕС? Аз лично, ако повърна от Витоша изпитите количества ракийка, Софийско равно поле ще стане море. Лошото е че ще е незаконно според ЕС.

Каква е тая дискриминация? Аз съм отолешен любител на сливовата и държа най двата вида ракии да са равноправно третирани..

Популизъм във висша степен... Трябва да се поощрява раждаемостта и отглеждането на деца, образованието, културата, не пиенето!

... ракийката не е вредна колкото цигарите и я намаляват с 2 лева- все пак човек трябва да се трови с нещо .. - абе грижа за човека. Национална напитка- колко хубаво и гордо звучи....

Е да де, нали с пиенето идва настроението, а с него и децата.Кои пият най-много, тея дето имат много деца, и обратното.

Ние сами си варим и не плащаме на никого.. дреме ми за евросъюза /// Дреме ми за шенген... Ние вече минахме на домашно приготвени храни и напитки и няма д а плащаме на никого данъци.