Ф-22 на САЩ са изстреляли сигнални ракети към руски Су-25

Американски изтребители са изстреляли сигнални ракети като предупреждение към руски бойни самолети в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Ф-22 на САЩ са изстреляли сигнални ракети към руски Су-25 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jingiby

Ф-22 е първият в света изтребител от пето поколение. Той е в серийно производство от 2003 г. Първият руски изтребител от 5-то поколение Су-57 се очаква да влезе в серийно производство през 2018 г. Технологичното изоставане на руснаците е около 15 години към момента.

Спрения вече от производство Ф-22, както и все още произвеждания, главно по финансови съображения Ф-35, са безспорно самолети от най-високо поколение поне в ценово отношение. Дали обаче може да бъдат квалифицирани като изтребители, ако по самия си проектен замисъл спокойно могат да се доближават до летателни апарати като вертолети, дозвукови щурмови бомбардировачи за атакуване на наземни цели, като в случая, транспортни и пътнически самолети, детски хвърчила, до голф игрище на Доналд Тръмп /дори и тогава, когато той е много ядосан от някой от собствениците на медийни корпорации/, но да трябва бързо да се отдалечават, когато във въздуха се появят изтребители, чието производство не е съсипано или взето под контрол от Държавния департамент и доларчето? Самата концепция предложена от американските корпорации и приета от Пентагона като отговор на всепризнато най-добрите съветски и модернизирани руски изтребители от 4-то поколение се състои се най-вече в това, новите американски летателни апарати не само да не се опитват достигнат, а още по-малко да превъзхождат по летателни характеристики руските изтребители, но и въобще физически да не се доближават до тях. Така оставайки извън бойното поле, те трябва със стратегически, тактически, мрежови и всякакви други умни компенсационни методи да се опитат да се прокраднат достатъчно близко до него като пеперудки неотразяващи ЕМ излъчвания, така че все едно ги няма във военно отношение и преди да са привлекли вниманието на руските изтребители да изстрелят ракети въздух-въздух и след изстрелването им, благодарение на заложените в тях летателни способности да извършат необходимите маневри за свръхзвуково и незабелязано по-възможност връщане обратно в дълбокия тил.

Това по същество означава разсекретено технологично, конструкторско и производствено вдигане на бяло знаме без каквито и да било орнаменти: т.е. в конкуренцията за по-добър изтребител щатите се отказват от производството на изтребители /както това вече е станало отдавна при цели класове вертолети, ПВО системи и др./, заменяйки самолетите-изтребители фактически с много добре рекламирана, миниатюризирана, трудно забележима за ниско технологичните радари, свръхзвукова транспортна авиация, чрез която да се пренасят до оперативния им обхват ракети въздух-въздух /разчитайки, най-вероятно също погрешно, че превъзходството на атакуваните изтребители в РЕБ не е толкова силно изразено, както е в авиоконструирането/ или бомби за наземни цели, когато във въздуха над тях няма съвременни изтребители.

Не баш тъй ама хайде,и без това не ви вярваме.

Преводът неправилен и дали някой е разбрал за какво става дума.Ракетите не са сигнални това е абсурд, а топлинни. Назначението на топлинни ракети да отклонят изстреляни ракети от целта.Американци защищавали по този начин бандитски формирования, които руснаци би трябвало да бомбардират. САЩ в Сирия воювали срещу руснаци, иранци и Асад, затова им трябвало ИД да остане. И те сега обясняват своето присъствие в Сирия с това, че те ще продължат да се борят (уж) срещу ИД за да останат в Сирия, където никой не ги канил

jingiby

Ф-22 Раптор са 5-то поколение изтребители. Руснаците нямат такива в серийно производство...

Мурзилките са се изнесли със скороста на бити пед*раси(какви са си де).....Раша има опит във въздушните битки със САЩ. В Корейската война, ватнеците губят 3 пъти повече самолети от САЩ в преките битки....така че да не се излагат пак, са си отправили ръждивите и грозни самальоти към хангарите

Та викаш как приключи корейската и виетнамската авантюра на американците.

Новината е: Ислямска държава атакува 2 руски самолета

СУ-35 е засякъл ФЪ-22 и третополовият е пуснал наакания си памперс с ракети.

Руските пилоти след кацането ,сами ли са си чистили самальотите от фекалиите си или са викали камиони са изсмукването им??? Питам защото голям страх и ужас са изпитали пияндурниците!!!

По информация от сирийското летище Су-35 е бил най- пълен и умирисан!!! За него са изпратили три камиона , за извозване на торта!!!

Тия руските не могат телевизор да направят, че чак пък самолети правили. Ма кой ви вярва бе мурзили, всичкото каквото имате сте откраднали и самолети, и подвидници, и атом, и ракети, и танкове, и колите.... всичкото ви е само кражба от времето на ВСВ, нищо друго не сте измислили.

Затова ли, като умря фон Браун и САЩ приключиха с ракетната програма?

А Су-25 е изстрелял по няколко пакета памперси към краварските Ф-22.

пълни ли са били памперсите от руските самальоти?

изпълнените с омраза фенове на руската или американската страна са едва ли не настръхнали от желание за конфликт между двете армии и не си слагат наум, че при сблъсък между русия и америка българите ще умрат от глад. запада ще прати помощ само за циганите, турция за турците, а българите ще гаснат тихо-както в цялата си история

Предупредили са Блядовете със сигнални ракети да не им се пречкат А можеха да ги опраскат без предупреждение Както направиха турците

Дори и 80%ните вече разбраха,че наркоманите нямат невидими. Веднага СУ-35 го е засмукал и тоя е развял наакания памперс, затова са тия отклоняващи ракети. Това ФЪ-22 е опръскал Суто с гуйна.

Бо Бо

САЩ пазят ИДИЛ и ги финансират за да имат достъп до петрола в региона. САЩ ескалират напрежението с провокациите си и поддържат потока с бежанци към ЕС. Това е нагло и пошло, но носещо им успехи. Най-жалко е, че никой не може да им се противопостави на 100%.

Към гх. Дали Русия е възтановявала нещо.. Можеш да видиш какви са били Либия, Ирак, Афганистан и Сирия преди да дойде САЩ при тях. А това за разгромяването за минути... Наистина ли ще ти платят за тези глупости? . "гх ( нерегистриран ) 15.12.2017 11:55 Ха ха ха, Донбас златна кокошка? Най субсидираният район от Украйна? Превърнат вече в поредното руско бунище? Мините затворени , народа гладува?? На Русия не и трябват мини за въглища защото има газ. Всичките мини около Ростов са затворени!! Русия няма съюзници. Има само врагове. Китай ще ги ударят при първия удобен случай. Ха ха ха, Русия ще възстанови Сирия??? Кога бе тъпо говедо Русия е възстановила нещо? Тя себе си не може да възстанови. Израел прави само това което им кажат във Вашингтон, така ще ударят Русия в Сирия че за 10 минути ще ги свършат!!"

Интересно тези с минусите, да не би да искате да кажете, че тези държави не са били по-добре?

Новината е че САЩ пазят главорезите от ИДИЛ да не бъдат атакувани от руските СУ25. Другото което се чете между редовете е че СУ35 може да прехване "невидимият" Ф22. Инцидентът не е ескалил което е добре за всички ни.

САЩ Пазят не само главорезите, а и тръбата с петрола който източват за да финансират идил. Нали потока с бежанци към ЕС трябва да продължи.

Това дето го обсъждаме не е фалшива новина е безсмислена такава! В небето над Сирия е имало сближаване между руски и американски самолети, но нищо извънредно не е станало, са заявили от пресслужбата на Централното командване (CENTCOM) на САЩ. "Два F-22 са се оказали твърде близко до два руски самолета, затова са били използвани каналите за връзка за предотвратяване на конфликти между САЩ и РФ , за да бъде обсъдена тази ситуация", е заявил представителят на CENTCOM. По неговите думи такива ситуации възникват "по няколко пъти на ден и в тях няма нищо извънредно" Все пак Су-25 е щурмови бомбардировач от времето на СССР и въпреки че беше един от най-добрите за времето си в Афганистан падаха десетки такива сваляни с първото поколение "стингъри" от местните диваци! Ако толкова им пукаше на американците за руските действия, просто щяха да снабдят кюрдите и със "стингъри", а не само с "жавелин" срещу танкове и за руснаците във въздуха щеше да настъпи крах, както се случи на земята с танковите атаки на сирийците! Играта в Сирия е различна, но явно никой не е наясно какво точно се случва там, все излиза информация за руски жертви от двете страни на барикадата, например Вячеслав Ляпшин шампион на Русия по бокс загинал докато се бие на страната на ИДИЛ и двама руски генерали на страната на Асад това са фактите!

Ето част от информацията за инцидента разпространена от ВВС : По информация от американското министерство на отбраната два руски самолета Су-25 са навлезли във въздушното пространство над източният бряг на река Ефрат,в близост до град Абу-Камал, влизащ в зоната на отговорност на коалицията начело с САЩ , съгласно договореността с Русия за избягване на конфликти във въздуха. Те веднага бяха прихванати от два самолета F-22 осигуряващи въздушно прикритие на наземните сили на партньорите, провеждащи операция срещу ИД. Единият F-22 извърши редица маневри за да застави Су-25 да напусне това въздушно пространство в близост до руските самолети бяха изхвърлени диполни отражатели и топлинни уловки за нарушаване на системите за насочване на авиационното вооръжение.С руските пилоти така също беше установена връзка по канала за есктренно свързване за да бъдат убедени да напуснат територията. В един момент единият руски самолет се приближи на такова близко разстояние до F-22, че той беше принуден да действа агресивно за да се избегне стълкновение. По време на инцидента в района на реката се намираше и руски Су-35 , който се е насочил към другият F-22. Инцидентът продължил около 40 минути, след което руските самолети са се оттеглили към западният бряг на Ефрат.. През цялото време на инцидента силите на коалицията са били във връзка със руската страна и са я убеждавали да не ескалира обстановката. На базата на това, че Абу-Камал се намира на 600 километра от руската военна база Хмеймим, а Маядин на 80 километра от Абу-Камал в редакцията на ВВС правят извода, че от момента на прехващането до края на инцидента руските самолети са прелетели между 500 и 600 км.

Кое ВВС цитираш? Удобно си пропуснал да отбележиш източника на информация, който ми изглежда непрофесионален. Най-малко, че е на български - нашите ли ВВС цитираш?

Колега, това за Стингърите къде го чете или си го измисли. Стингър, както и другите преносими ракети от този клас е предназначен за поразяване на нисколетящи обекти , по-специално хеликоптери. Ако искаш да ме оспориш дай линк към конкретна информация, а не общи приказки.

Стингерите са второ поколение портативни зенитни ракети. първото поколение са редай. Тея ракети дето снабдяваха с тях ислямистките изроди после доста време им отне да си ги съберат обратно. щото като ддеш пистолет на една маймуна не се знае накрая кой ще е загиналия. Та и сега така Ще дадат стингъри, ама много американски самолети и хеликоптери хвъркат из района, та... май няма да дадат.

В дописката се твърди за анонимен източник, като източниците са известни: Пентагона и Мин.Оборона РФ; Две различни версии на случката, но достоверното е че е избегнат тежък инцидент между РФ и САЩ, едните поканени ,а другите навляци в Сирия.

Невидимият Ф22 изглеждал чудничко на радара на Су35. Картинка!...

стелт системата поглъща и отразява в неутрална посока радиовълните, а не светлината....ти да не си онзи тъпан горд австралопитек, а?

По вероятно руските тъпани да са летяли без да видят ,че до тях летят невидими раптори,а те отегчени пуснали топлинни бомби да ги забележат. След това Су-то извикало 35цата да дойде на помощ.. не ,че имало смисъл ама така поне за малко самочувствие

Ха ха ха !!! Като я чета тази новина , чак се смея ! Доблестните USA летци преследвали и прогонили "наглите" руски самолети ! Че са преследвали може , а за това че новината не е докрая доисказана или дописана е точно .... Та .., преследващия се е изпарил мигновенно след като е видял кой се приближава !!!!! Смели са USA летците , и умеят да бягат добре ! То затова при всяка среща с руски самолети следва плач за "непрофесионално и неколегиално" поведение на руските летци !

25- ците са охранявали конвой, когато е пристигнал Ф-22 -ката. Веднага се е появил Су-35, отзад, и американецът е свил перките и е напуснал към Ирак.

Ама май е станало нещо друго. Ф22 е високотеъхнологичрен самолет, който се сваля трудно с допотопните руски оръжия, особено на по-голяма дистанция. При СТЕЛТ-овете проблемът на руските самолети е че когато ги открият и могат да стрелят по тях те вече са свалени ( просто ги откриват на 3 пъти по-малко разстояние отколкото ги открива и прехваща Ф-22). И доколкото чета в дописката руснаците са напълнили гащите. И са драснали. Че следващите ракети няма да са сигнални....

Ами като не знаят руски да сменят две думи по радиостанцията и решили хората да стрелят със сигнални ракети. ... Краварско изпълнение, на каубои са се правили докато е дошла 35-цата

Фътата сигурно охраняват новата столица на америчка---ЙЕРУСАЛИМ.!!!!!

Отдавна е настъпило време русофобията да се признае за ПСИХИЧЕСКО заболяване което не се лекува и поради това лицето страдащо от това заболяване да бъде насочено към специализирани за целта лечебни заведения...

КАЗА ЛИ СА ИМ-БЕЖИ ИВАН ИЛИ БУДЕТ ЛАМАРИНА ПО ПОЛЕ.

Бившия конгресмен Рон Поул , който бе два пъти кандидат за президент (по професия е лекар), и известен с критиките си към агресивния подход във външната политика на Щатите беше интервюиран, в което радио-интервю Рон Поул заяви, че не е убеден в светлото бъдеще на Америка. На въпроса на водещият, Алекс Джоунс, дали бившия конгресмен е съгласен с хората, които смятат, че САЩ са се отправили директно към сметището на историята, той отговори: В много отношения ние се намираме там, където Съветския съюз се намираше през 1987г., а две години по-късно той вече не съществуваше. Трудно е да се предскаже кога, но съм убеден, че края ще дойде. Виждаш сегашната ситуация като структура без основи, мисля че това е така, защото финансовата ни система е нестабилна, разчитаме на постоянно увеличение на дефицита и дълга и сляпо доверие във Федералният Резерв. Не веднъж Рон Поул е напомнял на самите американци, че който живее с меча, умира от меч!?!?!? Малеййй ми вие русофобите тогиз кво,ш праите коги марихуанците заминат в небитието демек на сметището на историата а????

Рон Поул и Алекс Джоунс, тия две откачалки?

баце Коко

Как смееш да отправяш такива нападки към свидни представители на "господстващата англо-саксонска нация" ...веднага на редовият русофоб РХТ неспазващ етикецията , да му се отнемат 10 точки от следващият паричен транш за наказание...Мбу-а-ха-хааа

Нека америчка посочи ПРАВНО ОСНОВАНИЕ да е в Сирия!!!!!!

Виждам, че модератора на сайта явно се притеснява от мойте анатомически пожелания отправени към русофобите , затова се поправям но и повтарям...и така : От време на време влизам в този сайт за да се присмея на словестните извержения изпускани от т.н. русофоби или иначе казано-маймуните на Дарвин в опитите им безплатно да служат на ДЕМОНИЧНОТО ЗЛО-САЩ....не е нужно да се пише много за да бъдат вкарани "русофобите" обратно там от където са се появили на белият свят, достатъчно е да се публикуват от време на време кратки изпуснати реплики(изказвания) на водещи евроатлантици в моменти на пълно тяхно истерясване и отчаяние от неспособността на преборят В.В.Путин и Русия.."Асад, Русия и Иран победиха в Сирия. Аз съм депресиран ", написа бившият посланик Майкъл Макфол на своята Twitter страница.(соросоидите айде : куфар, гара, психо-диспансера) ха ха хааааа

бивш посланик, нещо друго не можа ли на намериш? Някой пенсионер? О божке , този явно е голяма работа?? Или просто търсим под вола теле? Баси руският боклук.

За сведение на всички, професор В. Вацев обяви, че русофобите в България са не повече от 4%, и че дори гейовете и лесбийкоите са повече на брой и по-организирани от вас маймуните на Дарвин, иначе казано-русофобите.

Казваш повече сте?!?! От кои си ти? От гейовете или лесбийките?

-СОРОСОИДИТЕ ВИЯТ НА УМРЯЛО -От 2010 година насам, когато Путин се зае със световни дела САЩ, ЕС, НАТО търпят пълен крах. -Взе си Крим и стана господар на Черноморието! -Взе си от Украйна златната кокошка Донбас и скоро гладните укропи пак ще реват на Русия! -Южният фланг на НАТО замина в кереча Турция му стана съюзник! -Под негов контрол е Източното средиземноморие и половината близък изток с 3-те бази в Сирия, ще има още бази в Ирак и източна Сирия, когато ИДИЛ бъде тотално изхвърлен! -ИДИЛ е напълно унищожен, Сирия ще се възстановява идните години, благодарение на него! -Иран му е могъщ съюзник! -Китай му е съюзник! -Саудитските крале му ходят на крака в Кремъл да му се молят да ги помилва! -Натеняху лази до Москва да му се моли за помощ! -Асад си остава на власт и така ще е още дълги години!

Забрави още нещо: - Малоумници като теб ближат задника на ВВП и се радват на тази възможност. Живееш в някаква паралелна реалност, в която живеят и останалите ватници и незначителни предатели.

Ха ха ха, Донбас златна кокошка? Най субсидираният район от Украйна? Превърнат вече в поредното руско бунище? Мините затворени , народа гладува?? На Русия не и трябват мини за въглища защото има газ. Всичките мини около Ростов са затворени!! Русия няма съюзници. Има само врагове. Китай ще ги ударят при първия удобен случай. Ха ха ха, Русия ще възстанови Сирия??? Кога бе тъпо говедо Русия е възстановила нещо? Тя себе си не може да възстанови. Израел прави само това което им кажат във Вашингтон, така ще ударят Русия в Сирия че за 10 минути ще ги свършат!!

А ЧИЙ го дири американски самолет в зона за ДЕЕСКАЛАЦИЯ. Егати тъпанарите. Значи американските самолети са за деескалация, руските за ескалация на напрежението? Американските бомби милват хората по главите, руските ги избиват? Когато американците влязат в чуждо пространство, те те пазят, когато руснаците влязат, те те нападат? Руските подводници са агресивни, а американските миролюбиви? Руските войници навсякъде влизат като окупатори, а американските влизат като омиротворители ? Тъпанар след тъпанар. Не осъзнавате ли, че се опитвате да копирате едно към едно учебниците по политпропаганда на комунизма, като само сте сменили имената на САЩ и Русия. Ама даже и това не можете да направите добре, защото и за него трябва поне една сива гънка.

Ами пази от руснаците които ескалират напрежението!!

В Минобороны также рассказали, что после этих маневров российский Су-35С подошел к F-22, в результате чего американский военный самолет спешно покинул район. РИА Новости https://ria.ru/syria/20171215/1510993902.html

Е, ти сега РИА Новости, дай нещо информационно и от Северна Корея за по-убедително.

не вярваме само на СНН и фокс нюз нал тъй

Току що казаха--пълен дебил си.!!!!!

И като сложиш линк към руски пропаганден сайт мислиш че си помагаш? Тия са същите лъжци като руското МО!!

Руснаците като загубят битка винаги почват да лъжат и да се изкарат победители!! Само дето нямат доказателства за думите си?? Нещо снимки от радарите?? Що не ги покажат? Щото лъжат.

Доказателство на руското МО за свален Ф22: watch?v=EhLyWa29kWE

Ха ха да им се ненадяваш на сърбите, свалили още един стелт ама сега над Сирия:)))

Руснаците са толкова смешни , помня случая в който полски Ф16 прихвана руски самолет с делегация на борда. Поляка си ги огледа визуално и се оттегли. А руснаците описаха случая , ние му показахме нашите ракети и той се изплаши и избяга?????? Толкова могат да мислят тия мозъчни инвалиди. Те какво си мислят, че полският Ф16 ще ги придружава по целият път?? Той си има и друга работа , има си и своя зона на охрана.

Правилата са единственото, което ни отделя от животните... За справка някакъв тъп щатски филм. Има си правила, които полското говедо нарушава, руснаците му отговориха според правилата. Не е смешен тоя, който действа човешки - с разум. Ако полска щайга се опита да доближи АйрФорсе 1 ще бъде просто отстрелян, нищо че уж са съюзници.

Тия правила руснаците сега ли ги измислиха? Щото съм сигурен че поляците играят по правилата!! за разлика от руснаците които са долни лъжци и мошеници и страхливци!!

Какво търси САЩ в Сирия?Никой не ги е канил-окупанти гадни!Седят там за да обучават терористи срещу законната сирийска армия.Тази територия не е тяхна, че и със самолети да я пазят.Мръсна пасмина-затова в целия свят ги мразят!!

По случая като МО е поставило на сайта си нов клип от видео игра като доказателство!! Това е техен обичай.

Няма да влизам в полемика, кои се приближил, кой се снишил, кой се уплашил, кой се задавил - не съм бил там за да видя и всичко е плод на въображението на пишещите. Мен ме вълнуват само фактите, а те са , че досега се свалят само руски и сирийски пилотирани самолети (руските понякога сами падат от димящия вулкан), и понякога някой израелски или американски безпилотник! Всичко друго е словестен онанизъм.

А част от фактите също е, че руснаците победиха в Сирия международна бандитска коалиция, подкрепяна от САЩ.

А другата част от фактите е, че главата ти е празна и затова други мислят вместо теб.

Да, бе, как забравих! Руснаците превзеха столиците на ИД в Ирак и Сирия - Мосул и Ракка! Руснаците просто защитиха военните си бази в Сирия - погледнете на картата заните за деескалация и ми кажете кои са печелившите в Сирия, при положение, че САЩ упражняват контрол на територията на изток от река Ефрат, с изключение на Турската зона Щита на Ефрат.

Говориш глупости. Още 2015-та година, сирийското ПВО сваля Ф-22 , преминал през границата с Йордания и 4 крилати ракети (по това време САЩ държаха в Йордания 5 Ф-22-ки) . Информация за това се появи в американските медии (Post и Times). След този склучай САЩ истеглиха ф-22 от Йордания и го преместиха в Германия!

Много лъжеш ей!! Пак си чел руските лъжи. Я дай статия по този случай?? Или нямаш?

F-22 Raptor има досега два паднали един през 1992 и един през 2004 г. Ако сирийци, руснаци, китайци или марсианци бяха свалили 1 такъв самолет струващ 143 млн. гущера, щеше да се дигне вой до бога от дори самите американци искащи да предложат други алтернативи! Но в момента този самолет е по-добър изтребител и от Ф-35 и затова се обмисля ново производство, но сега модернизирано на цена от 430 млн. за брой. Това че е абсолютно забране за износ за разлика от Ф-35 е достатъчно показателен факт!

брей, пак подтвърждавате, че мъжете са по-големи клюкари от жените, само с глупости се занимавате, смешници )))))))

драскате тука и то по повод някакви клюки за чужди самолети в чуждо небе... това е всекидневието при воените, само на вас ви прави впечатление, щот толкова ви е акъла. никой не ще да пише и да мисли - аджеба, какво става в България? Всичко ли е наред? вързало и цъфнало? пък и как иначе драскачите ще получат дрисливите си центове от Козяк?

гледам и ти пишеш

Руснаците като лъжат за някакви си Су35 що не го докажат с снимки от радара? Или с снимки от видео игра? Тях за друго освен да лъжат не ги бива!! Руснаците си мислят че Су35 е нещо от което американците се страхуват? Ха ха ха, от Су35 може да се уплаши някой с дърт Миг29, но никой друг.

Пропаганда е думата която търсиш колега , в Модър Ръша това е начина , иначе трябва само да си мълчат Жалко , сега ще те налазят троловете с минуси и коментари Терминал(НО)2

Махни го, тоя е на заплата.

Звучи ми като. Шестокласници нападнаха третокласници, но когато дойдоха десетокласниците нападателите избягаха.

Не казвам нищо срещу CNN, на тях това са им казали, те това са написали, но новината е тотално лъжлива. Първо става дума за два отделни "инцидента" омешана в едно. Информация за първия се появи преди доста време... самият инцидент е от почти месец (23 ноември). Тогава 2 Су-25 извършват атака по позиция на ИДИЛ в град ал Ашарах (ако не се лъжа) на помощ на ИДИЛ идва Ф-22 и почва да се прави на мъж, 2 мин по късно от дистанция 350 км захват на Ф-22 извършва Су-35 (техническите данни станаха известни по-късно когато се разшумя около инцидента.... около 9-ти декември). Фантома си двига партакешите и бяга. Информация за това първо излезна в арабски източници (мисля че беше Иракски, но може да е бил и Сирийски.. не помня), след това в Испанката преса, едва след като Русия е поставила въпроса пред ООН (на 9-ти декември) инфо излиза в руската преса. Втория инцидент е от 13-ти декември. Тогава пак два СУ-25 в мисия за ескорт на хуманитарен конвой се сблъскват с два Ф-22 (забележете вече са два), тогава руснаците по горещата линия са се свързали със САЩ и са им казали да се изтеглят... във втория случай не е имало нито примамки (за изтрелване на сигнали ракети е смешно да се говори, изтрелвани са примамки), нито опити за захват нито нищо. Защо сега в CNN се появява такова инфо... медийна война. както казах на 9.12 руснаците искат обяснение от САЩ за поведението на техния самолет, такова и до сега не е дадено, вместо това се пуска една такава фалшива новина, която да размия малко свинщината, която те сами са си сътровили!

И ти сигурно присъства

Освен Дир, БТВ, и CNN, има още много други източници..... ако наистина се интересувате от конфликта в Сирия, Ви съветвам да седнете, да се разровите и да почетете, ако ли не, поне не плямпайте глупости! казах Ви информация за тези инциденти излезна преди много време, поровете се ще я намерите, дори ви казах в каква последователност излезе, първо на арабски, после на испански и чак след това почти 2 седмици по-късно в руски.... Още на 9-ти декември въпроса е повдигнат пред ООН!!!

те руснаците винаги пишат че тоя дето ги е набил е избягал!! Е Раптора няма да седи цял ден във въздуха!! Има по важни задачи от това да играе по руската свирка!!

Предлагам ти да започнеш да пишеш фантастични разкази или да започнеш работа (ако не си започнал де) в някоя тролска ферма. Много ти се отдава!

Май на много хора не им е ясна ситуацията в случая а други пускат пропаганда. Руските самолети 2 ка Су25 са изпълнявали мисия както знаем срещу база на ИДИЛ и са навлезли в зона уж контролирана от САЩ и за да им покажат американците че не искат да инищожават тази банда от ИДИЛ САЩ са изпратили Ф22 да ги предупреди визуално което често се случва в Сирия. От тук на там вече всяка страна твърди различно но според фактите които знаем е че всеки руски щурмовик след инцидента с сваления Су24 се екскортира задължително от изтребител или поне е в близост под ръка на щурмовика. В допълнителна подсигуровка са вкарани зенитни ракети С400 и Антей мисля които контролират цялото сирийско въздушно пространство с цел защита на авиацията си. В случая не е важно кой как е реагирал и как се е изтеглил, знаем че има канал за предотвратяване на конфликти между Русия и САЩ и до такъв няма да се стигне дори да има случайно свален самолет. Важно е че САЩ са незаконно в Сирия и дори Ирак и още по-лошото е че са в подкрепа на ИДИЛ. Каквото и да се говори друго ще са празни приказки и пропаганда. Що се отняся за самолетите всеки който ги познава знае че Ф22 е силен само от разтояние срещо послаб самолет заради невидимоста си и има вертикални вектори на тяга. Руските Су35 са ненадминати във въздушен бой но са със слаба стелт технология затова пък са с най мощните радари което компенсира нещата плюс това имат ненадмината РЕБ която много притеснява НАТО. В случая ако стане конфликт Ф22 са били до Су25 на видимо разтояние което за С35 е пис оф кейк ако някой ме разбира. И двата самолета са супер направени и ме кефят, но СУ35 е уникален по форма и за мен е най-сполучливия самолет за всички времена и ще си остане такъв. Хайде приятен ден.:)

Боже , боже какви тъпотии си написал!! Ракетата не прави разлика между Су25 и Су35 , ще ги свали и двата. Близък бой?? Вече няма такова нещо. Раптора ще го свали от десетки километри и даже няма да трепне. Много сте смешни като пишете как Су35 се появил изведнъж?? И това как става? Там всички са слепи? Руските самолети са толкова големи че се виждат и с бинокъл.

C-400 има само в Хмеймим, но те проспаха 56 ракети и много не им се надяват. В Латакия имасамо С-300, а в сирийската армия е на въоръжение С-200. Заради релефа тези С-400 в Хмеймим имат полезен радиус на действие едва около 100-120 км. Никакви С-400 не покриват територията на Сирия. Пак си чел руска пропаганда или си гледал Алфа.. което е едно и също.

Кой ни прави на дебили в тази "информация". Първо, КОЙ е определил в суверенна Сирия тази "зона за деескалация във въздушното пространство"? Второ, щом там има американски самолети, защо да няма руски или сирийски, например. Всичко намирисва на тъпа военщина и политическо лицемерие. Спомнете си Либия, измислиха "въздушно пространство забранено за полети", а от там западните евроатлантици си бомбиха както им дойде.

На руснаците като им наритат задника почват едни лъжи и фантазии!! Така беше и при сваленият Су24?? Тогава лъгаха какъв страшен удар са нанесли за отмъщение, как от планината нищо не било останало, как всички виновни били загинали?? Сега си измислят някакви фантоми Су35?? Само идиот може да повярва че това руско недъгаво грамадище може да се промъкне незабелязано до Ф22?? И да го изненада? Руснаците като лъжат винаги се осират!! Над Сирия всеки самолет се следи и се вижда от всички. И то Ауакс и от Израел, И от Турция!! И се смеят на руските фантазии. Едва ли представлява за тях трудност да докажат руските лъжи и да ги питат къде са тия Су35 на снимките на радарите? Що никой не ги вижда?

Казва се "Пропаганда" Мислят си че е 50те на миналия век , и че номера все още минава, се пак клоуна на чело е обучаван по тогавашните "високи" стандарти на КГБ Може дори да се видят кои БГ сайтове са руски бухалчици , и веднага пуснаха обратни новини с цел ... то целта е ясна Все пак нашия министър е техен кадър както и всиките 250 свинчуги на центъра на софия Та нека си лаят , има си хора с интелект , има си и ботове и тролове , на за всеки по нещо Терминал(НО)2

Който трябва ги вижда ;) Иначе за какво е тая врява?!

Що така бе Миме? Където има нарушение все руски самолет замесен. Където има проблеми все руснаци замесени. И Господ Путин винаги е прав - американците виновни и все им пречат. В спорта те не употребявали допинг, ама по политически причини не ги допускат на състезания. И изобщо ако товарищ Путин не е казал, то не може да е истина.

И как пък нито едно "произшествие" с руски самолет не става близо до кравария?! И все с кравари се случва?! И тия руснаци все с допинг се тъпчат! Що не вземат пример от "чистите" сестри Уилямс, Фелпс, Болт и разните му там западни колоездачи?

за да се подиграят на руските самолети Ф22 се е изпърдял в лицето им!! Имам предвид номера с топлинните примамки!! Ха ха ха, и какво се очаква руснаците са приели подигравката надълбоко отзад!! И по техен стар навик почват с измислиците. За някакви фантоми Су35, само дето не обясняват как те са се озовали там и защо си мислят че на Ф22 му пука за Су35? Той е просто една цел за поразяване , нищо по различно от Су25.