Ракета е изстреляна успешно от новия руски космодрум

Ракета носител „Союз-2.1а” с три спътника успешно е стартирала от новия руски космодрум Восточний, предаде ТАСС, позовавайки се на „Роскосмос”.

Обратно в новината

Коментари - Ракета е изстреляна успешно от новия руски космодрум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не Ви харесва не четете! Американци и Руси се натпреваруваат со експедиција до Месечината. Прв стиганали Русите и смислиле да ја насликани црвена. Направиле тоа. Дојдени исто Американците и Побеле долната половина во сино. Испратиле во средината "Пепси-цола" Од подолу гледа македонски овчар и си мисли: Ех, месечино, месечино, вистинска земја македонска, сега и за тебе ли ќе треба да се бориме? Тага.

Путин и пияниците около него са на път да открият топлата вода

Конкражулейшън!Вива уса!

САЩ изпрати хора на луната още преди 50 години, матрьошките най малко още 50 години не могат да изпратят там не само хора, но и мурзилки, така че супер технологичните и богати САЩ, са със светлинни години пред гладните мужици на СССР, пардон Русия.

и като изпрати хора на луната кво,лапнаха малко песък и си дойдоха за снимките в някое студио

Ааа, сега ми стана ясно защо в САЩ вече няма хора, а само кравари.

писмо до ванка с танка ( нерегистриран ) 01.05.2016 09:53 Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Аматьори... Великите американците стъпиха и на Марс, даже документален филм има по този въпрос - The Martian се казва. Жалко, че не са взели Хан Тутку и Щерев да ги заровят там... няма да ни липсват.

Им се накара-запалиха най после фитилчето!...

За плювачите-на руснаците може само да им броите изстреляните ракети...има да драскате киртици...ха-ха,неграмотници такива!

А за близачите на руснаците,някоя и друга рубличка-девалвирана!...

Ще ти дам...да шмръкнеш,споко!Бая си я закъсал.

Но запали г.за на САЩ в Сирия.

хан грухту

Добре, че Русия прави космодруми и изстрелва ракети, та да има над кого да словоблудстваш, че друг по темата няма. Ти си типичен пример запрофесия оплювач(трол) - каквото и да направи Русия, ти плюваш: Автоматиката отмени полета - подигравки, 1е много пари са хвърлени, а има проблеми; след 24 часа, както беше уговорено, че орбиталната позиция е подходяща, ракетата беше изстреляна, след направените проверки - пак лошо, видите ли Путин бил там и хората му аплодирали. Подигравките ти към Русия са свидетелство за еснафската ти и посредствена същност. Даже не виня работодателите ти. Те са длъжни да наемат някой като теб и коректно ти плащат. Ама ти бадева си ядеш хляба. Твоите постове разколебават дори нехаресващите Русия, да се замислят дали все пак имат правилно отношение по въпроса.

Дано не му се ядосваш на този нищожник, той, горкият, само така може да си изкарва хляба. Напълно си прав, че с постингите си, той отблъсква дори закоравели русофоби от тяхната идея. Този глупак ОТ РУСОФОБИТЕ ПРАВИ РУСОФИЛИ чрез тъпите си писания, трябва работодателите му да го санкционират, а не да му плащат. Ама каквито наемниците, такива и раотодателите - тъпунгери.

към що годе образованите сидерасти: Кой прати 6 пилотирани полета до Луната и 12 астронавта се разхождаха по нея?

холивуд

Въпроса е за чии ги прати и намериха ли го там?

И знамето му се вееше на Луната в безвъздушно пространство?! Ето, това вече си е безспорно постижение - вятър да развява знаме в безвъздушно пространство!!!

Можем да изпратим още!?

Този, който сега няма с какво да изпраща хора в космоса. И то от доста години няма с какво. Нали така, говорим за нов космодрум в Русия, в сегашно време... Няма нищо общо с Луната и американците. Могат Руснаците, пускат ракети. Ти не можеш - дращиш глупости.

Днес, американският конгрес с прискърбие е одобрил да купи от Русия двойно повече двигатели за ракети РД-180. А до къде стигнаха със строежа на космическата си станция? Или като най-велики ще строят направо на Марс. Защо сее отказаха от двигателите, произвеждани в компанията си Украйна? Там произвеждат вече от 2014 съвсем "демократчни" двигатели...

Първият американски космонавт стъпил на Луната може да се окаже Стенли Кубрик.

Мурзилките пакккк... не можаха да се издънят!!!

-Първи човвек в Космоса -Първи сателит в Космоса -Първи Луноход Луноход 1 е първият апарат с дистанционно управление, движещ се по повърхността на друго космическо тяло. Апаратът е изстрелян на 10 ноември 1970 г. в 14:44:01 стандартно време. Общата му маса е 5600 kg (само на Луноход 1 е 756 kg).

Мда, обаче американците стигат по-далече: 1.Полет до Луната - така и никой не отиде на място да ги опровергае досега, така, че се брои :) 2.Първо излизане на човек в открития космос 3.Първи апарат напуснал пределите на Слънчевата система 4.Най далече от Земята изпратен обект създаден от човек 5.Най-бързия пилотиран самолет 6.Първия космически кораб за многократна експлоатация 7.Първи апарат на Марс - НАСА в съвместно участие с други Западни страни 8.Телескопа Хабъл (дето няма аналог) - НАСА с Европейската космическа агенция 9.Първата работеща GPS система 10.Най-мощната ракета носител създавана някога Намери си сам за какво става въпрос в подробности и после внимателно преди да пишеш - то и китайците са измислили барута, обаче испанците са го използвали по-добре - половината свят са превзели през 15 и 16 век!

Sibirski

Първо излизане на човек в открития космос съвършил съветский космонавт Алексей Леонов на 18 март 1965 година.

Все още няма неопровержими доказателства, че американците са стъпили на луната. Може да са пътували до Холивуд.

Сам показваш, че САЩ са постигнали неща изброими на пръстите на ръцете и то като си излъгал поне за първото излизане на човек в открит космос. ВСИЧКО ОСТАНАЛО, включително първи полет на човек в космоса - Юрий Гагарин и първи изкуствен спътник е на Русия. И в момента РУСИЯ е единствената РЕАЛНА ПЪЛНОЦЕННА КОСМИЧЕСКА ДЪРЖАВА!

Пропуснал си да допишеш - "и последният космически кораб за многократна експлуатация, убил доста народ."

''..повечко салам и хляб, но сега всички разбират - запазването на лидерската позиция в тази област е престиж за страната..'' ============================ Офшоркото явно ще спретне на мужиците СССР2 - бедни, голи, боси, но с ракети :))

Лелееее, Плевнелиев да не е решил да прави България ракетно-космическа държава. Но ако е решил първите космонавти да са той, Боко и Цоко - а дано!

Изкарах още 2 цента-хип,хип-хорей

Руското ракетно рекетьорство повтаря съветското оглупяване преди разпада на империята

сега на ясно ли сте защо няма да се оправи тази държава никога... вижте се... хубаво се виж те чукундури такива. Ако някой ви напише една новина която ви касае вас... персонално вас, ще има пет коментара... за абстрактна тъпотия като тази може да се дразните със седмици... болен откачен народ... психика на запалянковци...

Държавата, мой човек зависи дори и от такива като теб и мен. Ако се сещаш кво имам предвид.

16 юни 1963 година пращат първата жена космонавт-рускиня. Защото е известно че рускините са най-леките жени..ха.ха

Том Ханкс в интервю за Шпигел каза: Черен мъж в Белия дом. Това е готино. Да. Но това беше всичко.

Да строиш космодрум през 21 век показва колко си назад в космическите дела!! Това е толкова стара концепция!! Хвърлени пари на вятъра( или по скоро в джобовете на Путинските приятели и виолончелисти). От срам не поканиха нито един западен журналист. Щото космодрума дори не е достроен до край.

Най-новата концепция е да не строиш свои ракети и кораби, а да ползваш тези на Русия. Американците явно не са толкова тъпи, щом са го разбрали. Който може го прави, който не може - плаща.

Някой идиот да ми обясни какво означава русофил??

некадърен клошар

Руснаците защо се отказаха от полет до Луната?? Защото нямат такава технология. Американците вече плануват за Марс.

Айде нека все пак американците първо пратят поне един луноход до там. Щото, явно не си гледал самопризнанието на Стивън Кубрик за фалшификацията с "кацането на Луната"

Американското знаме и лунохода могат да се видят на Луната, и ако беше фалшиво руснаците да го бяха доказали, но те имат данни че американците са кацнали на луната. Имат телеметрия и засичани сигнали.

Руснаците са се отказали, защото американците ги изпревариха на Луната, а практически смисъл друг няма. Затова и американците се отказаха от полети до Луната, не само руснаците.

РУСИЯ Е ПЪРВА КОСМИЧЕСКА СИЛА,И ЗАПАЗВА ПЪРВЕНСТВОТО СИ!!!

Обърни се за помощ към "Вежливое-СоветскоеГавно":)))))

Няма ли кой да светне готин - "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."- Алберт Айнщайн. Пий си ракийката по-добре. Не можеш да надскочиш глупостта си, колкото и да ти се иска, напира отвсякъде. А като прибавим и комплексите ти за малоценност...става убийствена смес. Просто си ЖАЛЪК. Извинявай, но осъзнай го най-накрая.

Първа, ама само в твоя болен мозък!! Летят само заради американските пари. Ако ги няма и няма да летят.

Но американците са по-умни. Първо изчакаха да направят опит с маймуна,кученца,руснак и чааааааааак тогава пратиха човек-американец в космоса.

Кажи просто човек, няма нужда да уточняваш че е американец. Първо кучето, после маймуната , после руснака и накрая , пратиха човек в космоса!!

Русофил звучи обидно, да си фен на най големият враг на България през 20 и 21 век!! Трябва да си болен.

Руснаците са много назад, американците вече изстрелват ракети без космодрум!! Приземяват ги в океана, и говорят за йонен двигател. Руснаците са още в миналият век. Едно си знаят и само това си правят. Американците им купуват двигателите защото са евтини, и затова американците имат време да разработват съвременни технологии.

НА ПРИКАЗКИ СМЕ СЕ НАСЛУШАЛИ,ДОКАТО РЕАЛНОСТТА Е В ПОЛЗА НА РУСИЯ!!!

Vladimir Borisov

Засега виртуалната реалност е в полза на Путльо. И дотук!

Момци кажете нещо смислено докарахте го до ниво ти мен уважаваш ли ме? След 3 гроздова

Мооо те важавам!

Ти първо уважавай себ си-чалгосапиенса!

Надпреварата за космоса, е надпревара за бъдещето. Който я спечели, печели бъдещето. И победителят ще има огромно стратегическо преимущество над всичките си потенциални противници. Затова, всяка държава с малко повече ресурси и пари драпа да развие свой космически технологии и програми. Щото, знаят, че, ако сега не натиснат малко повечко, за в бъдеще няма и смисъл да се опитват.

Ама руските технологии могат да те изкарат най много в орбита, но не и по далече.

Що, щото, пък, американските могат до космоса да стигнат. Айде, стига с това сравняване на руско с американско. Дай да си гледаме в нашата паница по - добре и да видим каква полза за нас да извлечем от цялата работа. Не виждам смисъл от пригласянето на тоя и на оня. Ако те кефят американците, терминал 2, знаеш къде е.

беше хубаво да турят и путя в тази ракета и да го оставят в орбита.

Добре, че инженер-химик-космонавт-генералисимус Путьо беше там, та да вдигне ракетата! Инак ония пияници щяха да изпият и керосина:))))

Добре , че си ти чалгопитека, та да разкажеш кое как е било, щот хората нямат телевизия и интерет и не знаят };-))))

Vladimir Borisov

Ти откъде си бе? От Марс ли?

Син дзъркел пак ръсиш много мозък.

Vladimir Borisov

Кой квото има...

Руснаците стрелят ракети вярно от 2път.Ама поне не правят фойерверки пред телевизията за по няколко милиарда (Челинджър).Пък като са толкова добри миналия месец що си купиха още 80 двигателя РД 180

Щото са евтини!!

Интересува ме как са нещата в България и въобще не ме интересува какво правят пияните руснаци и малоумният и вожд

Нещата в БГ са такива , че сега ГЕРБ ще теглят ОЩЕ милиарди заем ! Познай кой ще ги връща ...

А защо е нямало чуждестранни журналисти на изстрелването?? За да не видят колко е зле космодрума ли? И как не е довършен?

Много от технологиите използвани при строежа на " Восточний" са СЕКРЕТНИ ! Та тъкмо затова НЕ СЕ допуснаха западни журналисти ! Пък и Руснаците с нищо НЕ СА ДЛЪЖНИ на Запада , че ги канят за каквото и да било ...

Глупости, няма нищо секретно в един космодрум!! Стойка за излитане на ракети, а американците дори вече не ползват такива!!

Пак са назад руснаците.Американските частни компании успешно изнасят товари в орбита!Даже и върнаха първата степен на ракетата обратно на земята върху миниатюрна платформа! Кога ще ги стигнат руснаците?Нивгиш!А цената платена за този космодрум е направо убийствена.И всчко за прослава на путин!Макар,че е всъщност една голяма поредна излагация и показно за неефективноста на руският държавен и технически мениджмънт! И още нещо.Това с руските двигатели за американците е куха пропаганда.САЩ имат кой ги знае колко сателити около земята.Сонди из космоса.Три роувъра на Марс.Телескопа Хабъл.Сега ще пускат друг свръхмощен и модерен.Руснаците нямат нищо в сравнение с Америка.Даже Индия изпрати успешно сонда до Марс!Руските се провалиха!Може до утре да изреждам американски успехи и руски неуспехи.Ама не ме пускат!

Хамериканците изнасят товари в космоса , като КУПУВАТ и ползват РУСКИ ракети носители ! Абсолютно доказан ФАКТ ! Ааааааааха ха ха ха ха !

Купуват ги защото са евтини!! Капиш. А те могат да смятат. Защо да влагат в разработка ,когато има евтина алтернатива?? Руснаците никога не можаха да се справят със совалките които са много по сложни от всяка ракета.

Остави хамери и руснаци да надбягват!Остави,-ти даже не си зрител.Едно грозно балканско говедо от треторазрядна държава!

Едно грозно балканско говедо от треторазрядна държава! Ха ха ха

Тези двигатели които ги купуват американците са за изстрелване на първата степен на американските ракети.Не са ракети носители.И друго.За товарите които им изнасят руските ракети носители американците си плащат.Къде отиват стотиците милиони долари,че и милиарди които вече толкова години се наливат от американците в,,Роскосмос''никой не знае!А успехът на руснаците сизстрелването на ракетата се засенчва от свръх скъпият космодрум и пиар акцията на Путин в стил трийсете години на ми алият век!Ако сте чели или гледали реакцията му?!

Ех,"Осведомен"! Уж си осведомен,а пишеш глупости. Ти не знаеш ли неразумний,че Русия продава на САЩ ракетни двигатели РД-180! Та да могат с тяхна помощ да си извеждат спътниците в космоса. Толкова са некадърни,че един читав ракетен двигател не могат да направят.Читав,а не какъв да е. Совалките защо ги спряха и вече нищо не се говори за тях?А Русия цял комплекс е изградила в космоса. Нарича се "Международна космическа станция". Коментар със злоба не се прави! Само с факти!

кой те излъга, че си такъв? Ти си заблудений.

А Любе идват в Ямбол!

Космодрумите се строят ; Ракетите летят ; Соросоидите квичат !

а в Путерландия гладуват.

А България- влиза в историята като страна , чийто Народ е решил , че не иска повече да живее лошо и започна да живее МИЗЕРНО!

ти щот кат гледам все с черен хайвер закусваш смехуран!

Живеем мизерно заради русия и руските агенти в България.Я ги виж те как са се зашили!Пък и Слава Богу Европа е голяма и много,милиони Българи намериха гечим далече от руските обирджии в България!

И аз утре ще изстрелям ракета в космоса, защото корейския народ е по-велик от руския.

Шило

Успех. Ако пак ще пращаш хора до Слънцето, гледай пак да е през нощта!

Како толкова са направили колхозниците, не стана ясно?!

Шило

По-добре не си задавай въпроси. Няма да разбереш.

пратили са поредната партия РД180 на "великата" кравария....че нещо най-великата нация се поокъка напоследък хи хи

сега първо искам да кажа, че изстрелването на мощната руска ръкета, от най-скъпият космодрум в света е безспорен успех за целият руски народ и лъч надежда за прогресивното и поробено човечество в западният свят. В частност искам да отбележа личният принос на др. Сениор дон Амичи. Негова е голямата заслуга в този форум да бъдем обективно информирани, на останалите мурзилки заслугите бледнеят спрямо неговата. После както се надявам др. Сениор дон Амичи ще потвърди, като добре запознат с апаратните игри, когато искаш да нариташ задника на някой вицепремиер, примерно Рогозин, звъниш по петолъчката и нареждаш на главният инженер стартът за утре малце да се поотложи. След това ядосано правиш разбор на мероприятието и имаш основание да теглиш един убав бой по каските на набелязаните заради забавянето. Това определено изгражда авторитета на ръководството.

комунягите ликуват. Въпреки че всъщност какво токова с е е случило - повторение на упражнението от 1957, нищо повече. Те болшевиките, така и не сенаучиха нещо по-технологично да правят - от Королев, та досега

Все четем: - Крим наш; - Изстрелваме пробно балистични ракети от подводници; - Летим близо до натовски самолети и кораби; - Изстрелваме крилати ракети към Сирия; - Бомбардираме в Сирия; - Създаваме си национална гвардия; - НАТО, ЕС, САЩ и почти цял свят са ни врагове; - Изстрелваме ракети със спътници. А кога ще прочетем: - Еди къде си в Русия е открита нова модерна болница; - Еди къде си е построена магистрала между два града; - Еди къде си е открит високотехнологичен завод; - Пенсиите и заплатите се вдигат с толкова и толкова. Кога, другари?

В България пенсията се увеличава с 3,65 лв. до 2019 г. Бежанец взима 500 евро

Шило

Че чети малко повече.

Шило

Май не си запознат, че имат доста добри медици в областта на онкологията? Че откриха може би преди 3 години ваксина срещу Ебола, че лекуват какво ли още не ? На твое място, щях да задам въпроса :Кога ще прочетем, че в България има открита модерна болница еди къде си, че няма криза с лекарствата за онкоболните, че няма съмнителни ваксини! Всъщност, със сипане на жлъч срещу Русия какво се мъчиш да докажеш?

В нашите СМИта явно няма да прочетем такова нещо. Но в много руски сайтове и профили във ФБ е пълно с такива снимки от техни градове и села по цялата държава, от които ум да ти зайде - и болниците им са модерни и страхотно оборудвани, и сградното строителство е вече на много високо равнище, като за военни, лекари и други специалисти, нужни в определено населено място, се отпускат целеви кредити с много ниска лихва, или просто жилищата се предоставят за ползване с отсрочено заплащане по смешно ниски цени ... Да не говорим колко програми за млади семейства имат, финансирани от местни и федералния бюджет! Колко привилегии имат децата до 18 г. при пътуване, родители с деца - включително в самолетите, за почивки, за получаване на медицинско лечение ... Имат програми за връщане на парите за лечение като данъчно облекчение - много интересна схема - ако се лекуваш, няма значение от какво, в държавна болница, парите за лечението ти се приспадат от данъците, и се връщат в края на годината ... И томограф си имат - в пъти по-евтин от западните, който прави идеални срезове и си работи направо на руски език - с разчитане на снимките още докато пациента е в процеса на анализа. И детските им болници приличат на космически центрове за управление - с пълна дезинфекция на всичко и всеки от влизането през няколко врати, до самите легла и децата - чрез една отдавна забравена у нас процедура "кварцови лампи", следват овлажнители на въздуха, климатици за болници, какви ли не неща - като ги гледа човек по ТВ, и се чуди, болница ли е това, или най-луксозен хотел ... Но за всички тези неща няма да прочетеш в дирника или другаде - не им стиска на нашите да покажат как живеят сега руснаците, докато ние пак сме на грешната страна и се превръщаме в бунището на ЕС ...

Абсолютно е така! За съжаление пропагандата си е индустрия в която болшинството от хора влизат без никакви проблеми...но българина е гърмян заек...мисля че на всички е ясно че всички които говорят срещу Русия, се плаща....Според мен няма нормален човек, на които не му се плаща и който ще земе да пише думи срещу Русия.

Дрънкай си за строителство, социалистическа политика, здравеопазване и други несъществуващи неща при Х#йлото, той бензинът се срива, а Жужик загива! И нека кънтенето на залповете на Аврора в твоята празна глава почне... сега, 99 години след ВОСеРе!!!

Всичко това за което питаш се строи и върви напред. Без нареждания от ЕС или с пари дадени от тях. На западната преса както винаги не и изнася да се говори за тези факти. Лошото е, че докато ЕС поддържа санкции руската индустрия и промешленост се развива и държавите които поддържат тези санкции си губят доходи. Междувременно руския пазар развива собствена продукция и когато санкциите бъдат отменени вече няма да бъдат купувани от Русия. Кой губи направи си сметката, България както много от държавите в ЕС живее вече от подаянията на същия.

Дреме му на руснака за космоса, колкото на българина за Цнетрална Гара

Пука му на руснака за космос и за ракети!! Все му е през оная работа.

Велик е Вова, ракетите не се ядат!

Шило

Асфалта- също. Нали?

тая приказка с асфалта струва на бесепето пропадането.

В България така нарязаха бойните ракети. Пуснаха двама изгладнели по онова време Софиянци и като се започна едно ръфане с кастанетите...., мани

Това е първата в историята ракета с 3 руски спътника.Съюа 2.1а е с нов блок на извеждане "Волга"и доставя в орбита космическият апарат"Аист-2Д",научният спътник МГУ Ломоносов",а също и наноспътник Somsat- 218D.Путин -направено е всичко качествено.За да се потвърди качеството на космодрума как работи,необходимо е да се осъществи първи пуск.Вие това направихте,казва Путин.Направена е голяма крачка в развитието.Пуска е закъснял,трябвало е да се провери автоматиката.

В Щатско кога ще си позволят нещо такова? Космическите полети не се извършват само с долари, с хвалби и празнословие, трябва си и акъл, повечко акъл. Космическите полети не са за бездарници и неудачници. Ето това е причината на тия от НАСА да им врътнат кранчето. А вие търсете скандалите... това е лесно и е като за вашите възможности.

А на нашия ФАЛКОН не му се отвара предното точило, при това редовно