Спряха старт от новия руски космодрум, Путин проверява защо

В последния момент е отложено с едно денонощие „по технически причини” първото изстрелване на ракета от новия руски космодрум Восточний (Източен), предаде ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Спряха старт от новия руски космодрум, Путин проверява защо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що? Да не казваш, че е немец?

Ти сериозно ли смяташ Швейцария за велика страна?

На всички е ясно, че имаш проблеми с главичката - тази, с която мислиш, и която жената е била така учтива да нарече глава.

па мноо глави си сбрал,као двуетажен паркинг

Добре, че са го отложили, но пак е смешно. Танкът Армата закъсва на Червената площадь, кадъните свалят Су-та и пр. Запорожец не зажигает, но Путин сам ще го поправи.

Що бе? говориш така, като че ли заради отлагането с един ден, САЩ с нещо ще изпреварят Русия в космоса. Русия е напред с поне едно ДЕСЕТИЛЕТИЕ в космоса!

писмо до ванка с танка ( нерегистриран ) 01.05.2016 09:53 Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Някой си е взел поука от Чернобил. "На всяка цена" не винаги е най-добрата опция. Сигурността винаги трябва да е на първо место, пред загубата на "имидж" и не много пари в сравнение със загубата на всичко.

Каквито и лъжи да се пишат,руснаците нямат равни в увладяването на космоса.Те са поне десетилетие пред останалите страни.Докато братушките изграждат цял космодрум за 4-5 милиарда долара,то САЩ хвърлят 14милиарда за един самолетоносач.КОГА САЩ ЩЕ НАСТИГНЕ ТЕХНОЛОГИЧНО РУСИЯ?????????А ДА ЗАДМИНЕ ЕДВА ЛИ.

в "увладяването" на космоса!!нЕАМ ДУМИ!!!!

Путин собственоръчно ще бие един шут на ракетата и готово.

Чакат обамата да пристигне, за да го пратят в космоса.

Путин най-добре да не се меси и припира, че където политиците натискат техничарите само аварии стават. Като не може да излети днес ще излети след няколко дни. В цял свят се изстрелват по-малко от 100 ракети но има над 200 подготовки за полет при които се дава отбой. Със заредено гориво около 140.

Този комсодрум уж щеше да замени Байконур, а кво се оказва на старта и за малко бум. За една бройка и да гледаме фойерверки. Руска работа, както руските коли и руските жени и това не струва.

Аман от проамерикански педераси!!!!!!!!!!!!!

Аман от проруски Пут.инци. Не лижеш ли и не възхваляваш ли, значи си за Америка. Аман от амеби.

Абе казвал ли ти е някой колко си глупав?

Знаеш ли в момента вървят руски комедийни сериали виж жените , там - заслужава си , а после гледай в следващия сериал и утре пак коментирай. А по сериозно жестоката реалност е че световната пилотируема космонавтика не може без руските ракети. Просто няма други в момента , совалките ги спряха знаем защо.

Поне да не беше коментира, като само простотии са ти в главата. Съвсем добронамерено ви казвам. Няма да ви платят и цент за тези глупости. И помолете собствениците ви да ви направят обучение някое, че съвсем сте го ударили в дъното.

Нека пуснат снимки и от американски космодрум, че на някои западняшки фенове лигите им потекоха. Тъй де да ги насочим от восточний към западналий, ако има какво да се там де, щот не съм много сигурен, че напредват в тази област на познанието.

Морски, май имаш сексуално разстройство. В тази град има само ракети, аке те ще те свършат работа, действай..

не може бе Хане. Малко специалисти останаха. Избягаха всички на запад. Пуста му демокрация. Не искат да работят за слава(та ми).

България кога ще изстреля ракета? или освен тъмнозелените също май почти никой не е останал.

България може да не изстреля ракета, но това че Русия има ракети не означава че руските пътища не са по-разбити от българските и малко руснаци проявяват интерес към руските коли а масово налитат на вносните. Русия може да изстрелва хора в космоса с много хубави ракети, но не може един свестен лек автомобил да направи. Такава е истината, мило рускинче.

Като са избягали, защо тук изстрелват ракети, а там дето са избягали не изтрелват? Щото, като отвлякоха Фон Браун, веднага се похвалиха, че са направили ракета, и даже не им пречеше, че е нацист.

Те Германците направиха на руснаците Ракетите ,Авиацията , АК--47 , Атомната бомба , освен това изкопираха всичката техника на САЩ по Ленд Лиза. Посоч1и 1 нещо което са направили сами?Волгата е ФОРД , Москвича Опел .Шевните машини са от СИНГЕР ,ама много по--тежки и вс. др.

Направо си смешен, все едно, за някой друг ден, в който ще се забави първия пуск от новия космодрум, любимите ти кравари ще изпреварят Русия с някой равнозначен или по-значим запуск от своя космодрум. Нали пак с Руската ракета ще посещават космоса. Изобщо следва да свикват, че Русия отсега нататък ще праща САЩ в космоса - избор на САЩ е дали това да става по приятния или неприятния начин!

за жалост има много спътници и неуспешните опити като пращането на хора преди Гагарин в космоса вече се виждат. Лесно му беше преди. Сега феисове, вибери бибери ватсапове...инстаграми минстаграми... не мое се скрие нищо.

я ви каах да смените ластиците на батута ма ни мъ слушъти.

Че пишете глупости, пишете, но защо така си подритвате договорите? Нищо няма да ви платят така. Не знаете ли, че батута е специалитет на една друга нация. Хайде поправете се, и може и да ви простят.

Не зная дали българският народ е много търпелив или много тъп. Разни дебили по форумите. Тъпота и безгрижие.

хан грухту му кажи и нищо повече

Ами проблемът е в твоя глава. Ти още живееш с спомени за Джугашвили, а то 21 век, чедо. Премести часовника

Чудя се на форумните експерти в космическия бранш. Държавите, дори Северна Корея, изпращат спътници в околоземна орбита, строят космоддруми, ракети, спътници. А у нас технологините постижения се ограниават с нови ръждясващи спирки, технологичен парк с бъдещ търговски комплекс в него, пътно строителство с осем месеца живот на настилката... Но пък експертно се присмиваме на по-можещите и знаещите.

Напили са се...

Яво бащЪти кат си е навирал пияния фуй на машкати между кълките си е помагал с пръст.!. Резултата е на лице! Тъпо и смешно синеоко чалгопитече.!.};-)))

Ти какво намекваш за лошото качество на настилката? Това че руснаците изстрелват ракети в космоса съвсем не е гаранция за доброто качество на техните настилки. По-скоро е обратното. Лични наблюдения.

Нищо не намеквам. Казвам си го директно. Странно ми е българи, които не са виждали на живо космическа ракета, камо ли да са участвали в построяването и изстрелването на такава, да коментират качеството на руски, корейски, американски или китайски ракетни специалисти.

имам един колега дето е живял в Анадир...това е столицата на Чукотка....дет се вика на един хвърлей от Аляска е....и там пътната настилка каза че е по добра от тукашната :-) при много по сериозни атмосферни условия...

Пък аз се чудя на тези дето са ти сложили минус - смятат че не си прав, или какво....

УСПЯ ДА ПРИЗЕМИ ЗА ПРЬВ ПЬТ РАКЕТАТА СИ В ОКЕАНА, ВЕСТНИК КАПИТАЛ ОТ 23-29 АПРИЛ

Не е нормално да има коментари от хора, нямащи си нищо общо с техническата мисъл, еле пък с космическата. Това извеждането на спътници в орбита не е като да публикуваш холивудски клипове за кацане на луната... Не вярвате ли питайте американците! Те нямат един свестен ракетен двигател, а се пеняват. Запитали ли сте се всъщност колко от техните балистични ракети биха достигнали целите си? Или ще гърмят като американските совалки над стартовите площадки? С бойните заряди... Когато друга държава стигне нивото на рашъните, нека да го прави. Тяхното ниво е 89% на успеваемост на космически полети, като всяка седмица от Байконур има старт. Коментирайте това, не Путин. Той е на съвсем друго ниво, не върви да плюете срещу вятъра... Та, между другото, споделете ефекта от "лАбизма" Ви срещу Путин и Русия, дали им намаляха милиардите и богатствата, кО ще кажете???

На мене като инженер значи ми е позволено да коментирам така ли? А ти конкретно какъв инженер си тогава, щом разбираш кое е правено в Холивуд и кое в Мосфильм? Хайде да не подхващаме темата за Луната щото мога да те закопая с факти и отгоре ако искаш да туря и кръст. Самите американци живеят в резервати, всички останали са пришълци отнякъде, включително и Вернер фон Браун, който е главният виновник програмата Аполо да успее и американски астронавт (и то не само един) да стъпи на Луната. Руснаците имаха подобен късмет със Сергей Корольов. Обаче американците не са вкарали в концлагер бившия нацист, за разлика от руснаците които вкараха свой сънародник руснак в затвор и го влачиха по лагери. Та може би и затова да е умрял - от влошеното му здраве.

Личи си колко ти е инженерната мисъл по темата - веднага смеси технически възможности и политика, инженерите това не го правим... Значи сети се за едно име от статията, на него са кръстили град... Та те на тоя идеите са много по-прогресивни от тези на цитираните двама от тях, и защото не са го отхвърлили, са напред с години... Повечко четене на техническа литература, по-малко политика... Колкото до мен - три инженерни специалности, двете много близки до темата. Името е Циолковски...

То пък за руските въобще не е сигурно дали ще излетят.А американците започнаха след руснаците с овладяването на космоса,но бързо ги изпревариха!А за качеството на руските(на третият райх) ракети и на американските няма какво да говорим.Сус столетия са изостанали руснаците вече от САЩ!

Моля? през 1945 Фон Браун е един от стотината германски космически специалисти, които американците отвеждат в САЩ. Та оттогава са започнали. А руснаци са успяли със собствени сили и страна след война да дигнат и в космос първи излетели. Така че не показвай своя простотия по форумите.

За всички дето плюят отлагането и си нямат друга работа-най-добре да ви натоварим на ракетата и да ви изстреляме...нали сте нетърпеливи...пък ще видим резултата все пак!Go,go към Сатурн..там ви е мястото!

Не бъркай Сатурн със Сибир, там ви е мястото на вас.

Изобщо не бъркам,а ти слагай скафандъра и излитай възможно най-бързо и далече!

Аз не плюя по отлагането на старта. Аз плюя по Путин. Що му трябваше да се разкарва чак до Далечния Изток?

Че какво му плюеш ве каун!Ако се е знаело за проблем,дали е щял да отиде и да виси там,а?!И ти да си упражняваш правописа!Как мислиш?

Хотели как лучше, а получилось как всегда. Ех мурзилаж, какая шутка, какой пейзаж.

Въпросът тук не е в това, че и на руснаците им се налага вече да отлагат стартове, не само на американците. Въпросът е в това, че другарят Путин в случая е поставен в унизителна ситуацията да седи и да чака. Щото бая път е бил до космодрума, който не е много близо до Москва. А сега както е отишъл на крака, таман отишъл, пък сега и да се връща, някак си още по-унизително. Затова е решил явно да чака там до утре. От което можем пък да си направим изводите, че той друга работа си няма освен да чака старта на някаква си ракета. Нито е първата, нито ще е последната, а пък на всичкото отгоре не е и с космонавти. Абе, аз ако бях на него щеше да ме хване срам. Иначе американските ракети от Кейп Канаверъл са на такова гадно място в климатично отношение, че е повече традиция отколкото инцидент да отложат старт на ракета. Някои дори ги отлагат по няколко пъти и по няколко дена. А в Байконур е пустиня, континентален климат и никога не са имали (или може би много рядко) проблеми с изстрелването на ракета.

По-добре да чака от колкото да убива невинни деца,жени,старци.

Добре, така да бъде, но само не разбрах каква е връзката между изстрелването на космическа ракета с гражданска (невоенна!) цел и убиването на невинни жени и деца???

Драги, ти даже не разбрал от статия ,че старт не е от Байконур!!!!! Космодрум Восточен - дали наясно къде се намира и какви климатични условия. Не мога да разбера как коментираш без да прочел статия.

Страшен е този Путин .То не бяха санкции манкции а той космодрум открива демек път към звездите и космоса. На Обамата му се такова мамата. Квичите ли платени доблестни ........

Путин ще изследва Марс да се увери има ли путеноиди там..ха.ха

Американците още ли на батут скачат. Умря Вернер фон Браун и не могат дори и един автомобил да сглобят в Детройт.

Брей, Вождът и от космическа техника разбирал, тц, тц, тц...

Най накрая доблестните укропитеци и соросоиди ще обявят война на Русия ,защото ще изстрелва агресивни ракети в космоса. Това ще е повода ,защото за Крим нямаше начин да я обявят тъй като там руснацити определено не са агресори. Няма как сами да се агресират.

И защо някой да обяви война на Русия. Путин се справя блестящо..ха.ха Или Путин ще си търси чрез война оправдание за провала му..ха.ха и ще си прави PR върху "героите" от войната..ха.ха

Нали са агресори . Тъп соросоид или само са агресори в твоята тъпа глава. Нищо няма вече в СаЩ умряха последните арийци и наглосаксите скачат на батут . Умря и Сикорски. Щерев да те пратим там те умират за дебили и почтени гейове.

Аз пък останах с впечатлението, че не са изстреляли нищо, но щом казваш...

Русия 10% бедни България 39% бедни. Въобще нямате какво да им кажете на руснаците. Вече и руснаците се отнасят със нас със пренебрежение.

ааа, другарю ще си имаме неприятности. В Русия бедни няма! Усещам че ще разчистваш терена за новия космодрум с топор и валенки много скоро.

Вицепремиерът на Русия Олга ГОЛОДец изнесе информация, че 90 милиарда рубли са се изпарили, след като няколко частни пенсионни фонда бяха обявени в ликвидация, съобщи finanz.ru. Фалитите на тези компании на практика оставят без пенсии около 1.3 милиона руснаци. Сега въпросът е дали правителството ще покрие тези загуби и така ще върне пенсионните отчисления на хората. Поевтиняването на петрола може би е най-голямата сред многочислените заплахи, надвиснали над руската икономика, като уточнява, че от юни цените на нефта са се понижили с 23%, което отслаби рублата и отвори дупка в бюджета на страната. "Рублата се държи като нефтовалута", пише изданието. Доколкото Русия е непропорционално зависима от петрола и природния газ, падането на цените може лесно да тласне руската икономика към рецесия. "Вероятно ръстът (на руската икономика) ще остане положителен, ако барел петрол струва повече от 92-93 долара. При цени от 90 долара икономиката ще се свие с 0.4% през следващата година, а при 80 с 1.7%", коментира Чарлз Робрътсън от "Ренесанс капитал". Руската икономика преживява действително сложен период. Причина за това е не само украинската криза, която принуди западните страни да отрежат крупните руски предприятия от финансовите пазари, коментират и други западни издания като изтъкват, че за Русия катастрофата е падане на цените на "черното злато".Руска пенсионерка е заподозряна за над 20 убийства. Разследващите предполагат, че тя е изяла част от жертвите си. През юли 68-годишната Тамара Самсонова от Санкт Петербург бе задържана по подозрение в убийството на друга пенсионерка на 79 години. Нейното тяло беше открито от полицията нарязано на парчета. При обиска на дома на възрастната жена разследващите се натъкнаха на неин дневник, в който е описала още няколко убийства. Полицията предполага, че жената е консумирала части от жертвите си, тъй като органите им, предимно белите дробове, липсвали.

Руските инженери си знаят възможностите...Без водка не могат да мислят.Спрели изстрелването за да спасят живота на вожда Путин..ха.ха

Реалистично погледнато при всяка техника, включително космическа и ракетна на всякъде по света е имало, има и ще има отлаганя на стартове, неуспехи и тн. т. Нито това отлагане на старт е първото, нито ще бъде последното. Подчертавам че това важи за всяка космическа програма, независимо кой и къде я разработва. Това, което ни кара обаче да се смеем на руската програма е невероятните им изцепки преди стартовете. Все те са най-велики, все те са номер едно и прочее и прочее. Па що "безаналогова" технология имат на дъното на Тихия Океан не е истина. Та рушнячета, па и вие, рушняколюбци, не казвайте хоп, преди да сте скочили. С тъпан зайци не се пасат.

шшшшш! никой да не му казва, че 'технологията на дъното на Тихия океан' са еднократни ракети носители. Не искаме да му нарушаваме розовите сънща все пак!

я погледни колко ГЛОНАСС спътника са в Космоса и колко на на дъното, а оня Прогрес, от миналата година дето се въртеше навсекъде като пиян руснак в петък вечер, къде го слагаш?

Добре де нямаме нищо против за надпреварата в Космоса. Това дето го написах обаче си е вярно -това са военните. Американци и Руснаци са 1-ва писта за полета до Марс. ЗАЩО НЯМА РЕАЛИЗАЦИЯ. Нали има някакъв плазмен двигател с който ще се лети за 3 .мес. Няма нищо да стане всички са се хванали за оръжието и не им пука. Накрая С.Корея ще изпрати човек на Червената планета и всички ще си глътнат езика.

Интерсно, че драскачите по форума не осъзнават, че за това което Русия е постигнала в трудни условия, други държавици могат само да мечтаят. След разпада на СССР и въпреки оставането вече зад граница на научни и технически институти, производствени заводи и космодрум, въпреки тежкото икономическо положение, Русия успя не само да запази но и да развива космическа програма. Я някой соросоид да ми обясни коя друга държава в условията на икономическа криза е построила нов космодрум, работи над нови ракети, и е лидер в Космоса? Коя друга държава в условията на неблагожелателно отношение от евросъюза и нато успява със собствени сили да развива наука и високи технологии? Като вземем предвид положението в Русия от 1991 година та до сега и ги сравним с научните и технически постижения на Русия, излиза че руснаците са велика нация, а ръководителите им- гении.

ммм не, пак сложи каруцата пред магарето. Щом с тия кретени в Кремъл успяха да изстрелят първият арменски космонаФФФт Гагарян, смятай колко щяха да са дръпнали напред ако бяха нормална цивилизована държава. Като чукчито дето орязало 4 кубика без да запали Хускварната.

и това е вярно. но нали знаеш, че майсторлъка си личи при трудната работа? всеки може да се перчи, че е постигнал нещо, когато всичко му е на таман.

Не може една нация да има космически програми,а в същото време да няма какво да яде и да бъде велика.

Взривените работници преди 1,5г от българското село Горни Лом със заплата от 300лв дали са имали какво да ядат според теб.

НА САЩ РАКЕТИТЕ СА НЕВИДИМИ , ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ГИ ВИЖДА И ЧУВА КАТО ГИ ИЗТРЕЛВАТ !!!!!!

Лош ама мното лош е този руски президент за някои. Позваляви си да строи нов космодрум в страната си без нечие разрешение. От него в перспектива ще се изтрелват годишно десетки ракети на цена за 1 бройка 50 - 60 милиона евро, със спътници в тях на подобна цена , самото изтрелване също струва пари. Десетки хиляди руснаци ще развиват висши технологии и ще взамат добри пари. Някъде мернах че в момента се строи и голяма корабостроителница на брега на Тихия океан. ЗАщо " Свободния свят " допуска такова нещо , крайно неприемливо , демокрацията се потъпква и т.н..

ако да продават китайски стоки по барахолките в Петер и Москва му викаш развиване на висши технологии съм съгласен

Темата не са битаците в Илиянци , Солун, Париж , Москва или Ню- Йорк а космически технологии. Ако обичаш нещо по темата.

Строят живота нов, само дето в тази новата корабостроителница работниците не бяха получавали заплати от половин година, ама нали се строи.....Тъй и хидроцентрала в Карелия се строи с пари на БРИКС, ама не са им били казали, но ...строи се живота нов !!!!

ами като гледам в евросъюзна България миньорите какви заплати получават, не виждам нищо чудно че и в Русия може да е така. Разликата е само че ние се предполага да сме цъфнали и вързали под нежната грижа на ес и нато. Нали така?

Ей..кухи лейки сте и такива ще си останете!Като има причина да отлагат-ще отлагат много ясно,компетенции такива.Не с 1,а с 1г. да отложат-пак ще са Първи-и в космоса и на Земята!

Ами като си няма друга работа. Чуди се къде да се бърка. Я в работите на Украйна, я в работите на Сирия.

дали се бърка в работите на Сирия е под въпрос, но на вас соросоидите че ви, бърка в отвърстието е очевидно

Ние вече не сме 'соросоидчета" а родулгиновчета-има по-голяма далаверка с музикантчето,че тоя стиснат евреин малко дава:)))))

Сега ще излязат снимки на това как Путин собственоръчно е ремонтирал ракетата.

АЛО , господа , да изтреляш ракета , не е като да напишеш коментар ! Не ги бъркайте !!!

То и да работиш истинска работа и да печелиш от платени коментари са различни неща. Поздрави на платените руски тролчета във форума!

Хаха. Тези от глад вече нищо не могат да направят. Всички знаем как завърши и предния им кораб. Изтреляха го заедно с нашия, а той падна. Нашия пък си лети в космоса. Нищо не могат да направят вече тези пияндурници, а тръгнали да се месят в други държави.

папагал хората могат -изстрелват просто няма други които да могат да го направят и ще продължават да го правят.Всъщност има-другите скачат на батут.

Хора, които са неграмотни и необразовани не би следвало да се произнасят за неща, които не познават. Вие сте пример за необразованост и неграмотност.

За това ли 37% от всички изтреляни ракети са руски, а ако добавим и двигателите цифрата става още по сериозна?!?! Да не говорим че от 18 ракети до МКС за 2015г. 12 са руски и че единствено с руски ракети се качват космонавти!!! Добре че са руснаците иначе да са умрели от глад американските космонавти!!!

Путин като истински чекист е човек с хладен ум горещо сърце и чисти ръце. Похвално е вземането в името на безопасността на хората и успеха на програмата такова неблагоприятно от мимолетна политическа гледна точка решение

Заработи 3 копейки! ;)

така ли си изкарваш парите? Сащисаните, по 5 цента ли плащат!

С интерес чета негативните и ироничните коментари. Очевидно е, че са писани от хора , които са проектирали и построили поне по 2-3 космодрума. И пускат поне един космически кораб месечно...

Това са шпионски спътници на военните,ето защо Путин е там. Вече нямаме идея колко има в орбита.

Путя е напълнил гащите и затова.

Като я изтрелят ще ни съобщите ли или само като отложат старта за 24 часа?

При проблем, пък бил той и от дефектен датчик най-добре е стартът да се отложи, както и направиха. Това е отговорното поведение. Защото помним как американците загробиха 7 от своите на "Колумбия".

Ганьо ДЕМОКРАТИЧНИЙ изстрелва само фоерверки от 26 години насам.