Кораб на ”Спейс екс” бе изстрелян от Флорида

Американската частна компания "Спейс екс" изстреля вчера товарен космически кораб от историческа стартова площадка във Флорида, предадоха АП и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Кораб на ”Спейс екс” бе изстрелян от Флорида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам, ИДИОТИТЕ на форума са се събрали на сладки приказки.Щерев, Бългаина,Канадския и сие си пишат плюсове на простотиите.Ами, дерзайте, промити ИДИОТИ!!!

Време беше. Отдавна дишат прахта на Китайците и Индийците.

За руските ракетни двигатели ще си спомняте ли?

Истината е, че не са руски, а леко пооткраднати от Германия след ВСВ!!!

Снощя на орбиталната е имало купон. Сигурно са поканили извънземни кючекчийки и стриптизети.

Като се има предвид колко са "ходили" до Луната американците и факта, че космическите кораби "спейс шатъл" отнеха най-много човешки животи от космическите апарати, патетиката около "площадката 39А" е напълно излишна....

Шило

Браво! Успешно скачване с МКС

Шило, скоро ще се радваш и на телефонен разговор на Путин с Тръмп А всичко е много просто: Украйна произвеждаше най-прецизните блокове на руските ракети, а американците временно ползваха двигателите от времето на СССР. Това свърши. САЩ дръпнаха далеко напред в Космоса, руснаците набиват пари, в каца без дъно, олигарси и чиновници крадат, Путин ги сменя и нищо

Два неуспеха на Фалкон 9 забавиха програмата им с около година, но до края на тази година имат много натоварена програма 14 старта. Като два от тях са със Фалкон Хеви и един опит без екипаж с пилотирания кораб Драгон. И след година ще има яснота за пилотирани полети до Луната и Марс, защото Фалкон Хеви има тази възможност. Китай с новата си ракета Лонг Марч 5 има един полет до Луната с цел вземане на проби и връщането им на Земята. Китйската ракета е приблизително с възможностите на Делта 4 Хеви и с нея с два полета е възможен пилотиран полет до Луната, нещо което можеше сега само Делта4 Хеви. Американците имат най много полети до края на годината 28 половината от които (14) са на Фалкон. Руснаците имат 9 полета със Съюз и един с Протон. 3 Полета на Ариана 5 ,3 на Жега , 3 на Китай два японски и един индийски.

Та като стане дума за полет до Луната, минимлистичен полет вероятно може да се осъществи и с две ариана 6 4. Работата е там че в последният вариант , последната степен на ракетата има структурна маса около 5 тона и тегло горивото на 30 тона. Та ако тази ракета извежда 11 тона на ГТО , тя трябва да има общо тегло гориво и товар най - малко 27 тона на ниска орбита. Ако товара е 0 27 тона 5 тона структурна маса и 22 тона гориво . Ако намалим теглото на структурната маса на 4 тона остава 23 тона за горивото ( има допълнителен резервор , който се изхвърля. ) Та става 23 тона гориво и 4 тона структурна маса и другата ракета е с тегло на полезният товар 22 тона та общо 49 и това дава възможност за извеждане на 14 тона на ниска лунна орбита. В последният вариант 9 sled 2023 god) се бяха договорили европейците за ускорителите на твърдо гориво 145 гориво и използуване на композитни материали та евентуално 160 тона и това при старата цена 20 % по евтино , което меже да се разбира като 20 % по - голям товар. В този случай на ниска лунна орбита може да се изведе над 8 тона и това да е друг вариант. Това са мои виждания , защото европейците не показват някакви намерения в близко бъдеще за полет към Луната.

А имаше хора в този форум, които изказваха съмнения относно космическите достижения, на демокрацията. Свидете ли сме на едно историческо достижение на американската космическа технология

Историческо? Хората изстрелват ракети в Космоса от има няма вече 60 г. !

Изстрелват ги еднократно. После стават на прах. Ракетите на Мъск са за многократна употреба.

3евзек

Хората приземяват ракети сигурно вече 80 години, но само във фантастиката.

За Елън Мъск това е възможност, защото от НАСА му дават старата си площадка. Важното в случая е, че частната фирма "Спейс екс" извършва онова, за което държавата харчеше пари и по този начин този бизнес преминава, частично в ръцете на Мъск. За съвременния свят това мислене се оказа недостижимо. само САЩ смеят да го постигнат и имат поредния пионер на мисълта.

Държавата плаща за всичко. Досега май желаещ, който самостоятелно да плаща за космически разработки.

Всички знаем за руското космическо чудо - Буран, известен още като "космическия Магелан". Единственото което откри Буран е че, тавана на музея тежи много, след като падна отгоре му :)))) Сега Буран и захвърлен на боклука и в него разни наркомани и пияници си облекчават пикучния мехур :)))) Та това е "славната история" на руската космическа совалка, без един полет в космоса но пък пълна с ла*на и .....срааааамммм :))))

Шило

А бе наистина ли си толкопа тк.п, или само за да правиш впечатление във форума? Буран излетя, свърши си работата и се върна. Просто руснаците залагат на други концепции. Айде да не се захващаме с "Чалънджър", например.

на Байконур представляваха изкопани дупки с греди за държане от ползващия ги, поради опасност от пропадане.

Така е хората изобщо не са проявявали грижа към посерковците. Това е нечувано варварство.

След 6 години пауза, безпорния хегемон на земята и космоса - САЩ, се завръща с пълна сила !!! Над 80% от МКС е построена от совалките на НАСА, които имат 141 полета и само един неуспешен - ФАКТ !!! А колко успешни полета има изтреляни от оная картофен нива - Байкунур, М ? Путя гледа сега какво правят САЩ и си скубе косите от яд....пардон, забравих че е гологлав лешояд. God Bless America !!!

Хапчетата, бре...

И това е само една от ЧАСТНИТЕ компани които разработват ракети! Без участие на държавата!

А Русия само пърди и замърсява атмосферата.ха.ха Четири руски крилати ракети изстреляни към Сирия от Каспийско море са паднали в Иран, съобщи снощи BBC като се позова на неназовани американски правителствени източници. Това са малкото от скритите истини:05.2015г -Руска (втора)ракета-носител "Протон-М", пренасяща мексикански комуникационен спътник, се е разбила след старта на излитането си от космодрума в Байконур в 05:47 по Гринуич, съобщи агенция ТАСС...ха..хаРуска експериментална ракета падна точно след изстрелването си в необитаем район в Северна Русия, съобщи за АФП представител на местните власти. Ракетата е паднала в ненаселена зона в района на Архангелск, на около 900 км северно от Москва, където се намира руския космодрум Плесецк, в т.нар. затворено административно-териториално образувание Мирний административния център на космодрума,..-23. април..ха.хаКрилата ракета е паднала в Архангелска област при изпитателно изстрелване в резултат на неизправност, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, предаде във вторник (15 декември) В Архангелска област се е взривила ракета, изстреляна от космодрума Плесецк, съобщава руският вестник Независимая газета, цитиран от "Фокус". Инцидентът се е случил на 25 август, но подробности за него станаха известни едва сега маленький человек-большой резиль..ха.ха.ха

Брей...кога руските частни компании ще ги стигнат американските. Руските си взимат безполезни яхти и не могат да съберат пари за вноските защото 1рубла все още =3 стотинки(ха..ха.ха)( Ветроходната яхта на руския бизнесмен Андрей Мелниченко, която се смята за най-големият частен кораб от този тип в света, е била иззета край бреговете на Гибралтар, заради претенциите на германската корабостроителница, че вноската и не е била внесена, )..ха.ха.ха

Аз

Спейс Екс няма да изпрати астронавти в орбита. От НАСА им го казаха.

Ти отде знаеш, да не би да ти докладват оперативно ?

Аз

Щот съм умен.

руските космически сили :)втренчено наблюдават тези събития.