Коментари - Междуконтинентална е ракетата, изпитана днес от Пхенян | Днес.dir.bg

Междуконтинентална е ракетата, изпитана днес от Пхенян

Северна Корея обяви, че е извършила днес първия си успешен опит с междуконтинентална балистична ракета.

Обратно в новината

Коментари - Междуконтинентална е ракетата, изпитана днес от Пхенян | Днес.dir.bg

Коментари

Поздравления! Само така!

положението е сериозно. През 2009 Северна Корея поръчва 8 специализирани влекача WS51200 с колесна формула 16х12, собствена маса 42t и полезен товар до 80t и дължина 20 m на китайската компания Hubei Sanjiang Space Wanshan Special Vehicle Co., Ltd. През 2011 година китайците тайно изпълняват поръчката, като в митническите документи не е посочен код за страна. Можем да кажем, че с такива влекачи се превозват едни от най-мощните ракети в света РС-12М Тополь и DF-41. Според специалните служби на САЩ опитът е неуспешен. Третата степен на ракетата не е влязла в режим. Това не повод за успокоение, защото проблемът ще бъде скоро решен. Северна Корея купува руски ракети от Египет, Сирия и Ирак през последните 30 години, след което ги разглобява и копира. Продажбата на ракети е един от начините диктатурата за се снабдява с валута, което е много опасно.

Поздравления за Северна Корея, това е начина, за да те уважават и да не те закачат!

ИЗРАЕЛ МОЖЕ ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ,ЗАЩО С КОРЕЯ ДА НЯМА???

Целта по хоризонтала е на 930км, а ракетата се е издигнала до 2800км. Май са я изстреляли вертикално.

путлерасите сравнявате "великите" постижения на тая зла репа с нашите. Еми представете си утре не само милион пенции, а всички да минем на 200 лв месечен доход! Приватизираме бояни, драгалевци, слънчеви брегове, банска, нема бизнесмени, нема политици, нема никой, всичко - 200 лв. Нема София, Варна, лимузини, коли, метра, нищо, само велосипеди, леп, сол и кисело млеко иии куртки. Еми ще има пари и за ядрени ракети, и за оружие, и за танкове, и за пропаганда, за всякакви глупости, е това е Северна Корея!!!

Тея като нищо след година и на Марс ще направят паметника на Ким!

за сега, всяка нейна междуконтинентална балистична ракета ще се изстрелва от сушата. За да има ефективно противостоене и неутрализиране на тази нова заплаха на заплашените страни не им трябват никакви санкции и авионосни ударни групи и ли други средства за нападение, а им трябва своевременно кординиране на усилията и изграждане на пръстен от средства за разузнаване и взаимно оповестяване в реално време и съвместно действащи сили за ПРО, с което да не се позволи на нито една такава ракета да напусне пределите на въздушното пространство на Северна Корея. Обезмисли ли се, по този начин, съществуването на такова въоръжение на Северна Корея това ще доведе до спиране на по-нататъшните разработки на този тип оръжие и реално неутрализиране на създадените напрежение и заплаха от него.

Не става за ядене.

Ей, тва е идея, знаеш ли. С вкус на малини...

Преди да плюете по ким чен не знам си кой, помислете за положението в България. Нито сме вързали нито сме цъфнали ама ким чен бил лош... Ние които се имаме за европейска, демократична и цивилизована страна - ние нямаме потенциала да направим един тротоар без разместени плочки и една улица с равен асфалт.....толкова за нас. А срещу онезо е пропагандата на всички медии , но те имат спътници в космоса. А ние се радваме на 2 км асфалт, четем всеки ден за наркозависими деца и младежи били пенсионери за да им вземат 5 лева. И така като ги гледам краварите са пълни смешници , те знаят само на умряло куче нож да вадят. Бомбят някакви араби, живеещи номадски из пустинята, под предлог демокрация, а в действителност им заграбват благата....но когато някакъв кореец им се дърви са подвили опашка. Смешници абсолютни, на всички ни е ясно че ако американците решат ще премажат сев. Корея, но ще претърпят значителни материални щети, а човешките жертви ще ги броят в стотици хиляди, дори милиони може би. И по тази причини чичо сам само гледа и плаши, в противен случай демократични дронове щяха да бомбят обекти из кореята. Ама нъц, шубето шубето.

въпросният "някакъв кореец" подлага на риск от поражения при използване на ядрено оръжие също толкова хиляди или милиони хора. Има ли м/ународни договорености за ядреното оръжие? Има. Ограничен ли е броят на ядрените държави според тези договорености? Ограничен е. Но , ето един наследствен маократ иска да обърне всичко с главата надолу. Е, няма как да стане. То, ако е така, дайте и Бурунди да стане ядрена сила,м? Или, Сомалия, воглаве с пиратите?

Хората искат да не са подлоги а да се размиват а не да ги дупят на ляво дясно като нас.

Те тия "международни договори" не са в полза на малки страни,работата е от позицията на силата,аз и Иван ще правим ядрено,а ти си гледай работата,ще ми се подчиняваш ! Що да не прави и Бурунди ? ...Щото така ще има много дето ще се дървят на САЩ и няма да могат да грабят по света !

Те затова сме на това дереже -мислим се за умни но простотията ни е до шия.

Твоята простотия или вашата щото говориш в множествено число безспорно е ,,до шия"!Както и на всички путлерски тролове!Обачче ние Българите сме отвратени от простотията ви!

Тая държава Северна Корея за вас има един единствен гражданин и Човек - Ким. Останалите за вас не са хора и нямат право на мнение и глас, а?

Това е добър подарък по случай 4-ти юли за Дръмпф от Ким. Какво ли ще му подари за Деня на благодарността :) Ма Та-хуцу( Ма с голямата брада) е Маркс на китайски :))

бай дончо се чуди как ще е по-добре менюто: печено кимско с камчатски водорасли или пък с лют японски соев сос или може би с ориз по сечуански...

бай дончо няма толкос акъл че да избере....

е, то си има специалисти по всеки въпрос, байото си е само витрина...

Браво на другарите!

Човечеството упорито върви към самоунищожение. Истината е, че колкото са виновни "дребните" като Корея, толкова е вината и на световните жандарми. Народът е казал - Каквото повикало, такова се обадило. За съжаление обикновения човек нищо не може да направи. Може само да вика "Ура" за една от страните които ще го погубят. И те така ................. !!!

китай и всички комундели, дали технологиите и материалите на дебелото психарче...

Тъжно е, че има такива, които действително викат Ура и то без някой да ги е заставил да го правят! Малоумници! Викат Ура, за оръжие за масово унищожаване! Все едно приветстват смъртта! И знаете ли, тези, които викат Ура, са русофилите-национални предатели, до един.

Паднала е в Японско море,няма поражения.Те имат и Тепходон 2.Използва се като ракета носител за изстрелване на спътници на околоземна орбита.Далечина 4000-12000 км.Мнението на Северна Корея.Да не им казват какво трябва да правят и какво да не правят.Те никого не заплашват,но в случай на нападение ще се отбраняват.Ако такъв натиск се проявява примерно към Китай или Русия или Нова Гвинея и те ще се държат по същия начин.Това го има и в природата при малките животни като таралежи, имат бодли,костенурки-черупки за да се защитават от хищниците.Северна Корея показва ,че няма намерение никого да напада,но вслучай че някой реши да я нападне,тя ще се отбранява.

Ти си кумчо мреш но не и подлога на крава терорист.

IИнтересно сега, самолетоносачът, с който янките ще плащат Кимчо, от Сингапур през Суец ли ще тръгне към Корея? Защото предишния тръгна през Австралия. И май изобщо не припари до корейски води. :))))))

Това даскалица със сменен пол ли го пише? Нещо бобецът да не загоря?

Никакво спокойствие и сдържаност.всъщност изчаквателния режим позволи на Северна Корея да се сдобие с междуконтинентална ракета и дори да не достигне САЩ достига Япония и Европа.така че Китай или няма влияние върху Северна Корея или направо помага на ким да се сдобие с този тип оръжие.вярно е че Северна Корея не е подписвала никакви споразумения свързани с ядрено въоръжаване и де факто прави каквото си иска но аз мисля че е недопустимо да им се позволи да имат междуконтинентални ракети с ядрен заряд.все ще стигнат до Япония и Южна Корея,евентуално до Европа.за мен е много вероятно Русия и или Китай да им помагат.Вероятноста Иран да се сдобие със същата технология съществува.Очевидно е че това ще промени много света в който живеем и ще трябва да копаем ядрени убежища.

Ми, върви да го спреш, ве специалист :))

Толкова да не могат да ликвидират един луд? При наличието на спътници, които могат да четат вестник и стелт дронове и крилати ракети? Не, според мен нарочно си го държат Ким-чо американците, даже може и да го финансират, че да имат основание да харчат милиарди за оръжие и да печелят оръжейните комплекси, които най-вероятно управляват света.

Първо. Защо да го ликвидират? Да е нападнал някого? От кога говоренето стана заплаха за националната сигурност? Второ. Абсолютно си прав за използването на Ким като аргумент за повишаване на безотчетните разходи с двайсетина милиарда.

Абе хора ограмотете се малко и тогава коментирайте. Можете да прочете за корейската война как е станала заради грешка на краварския президент Труман, който забравил да включи в речта си за интересите на САЩ корейския полуостров. Това е причината СССР да дадат танкове на Ким Ир Сен и той да завладее Сеул и да смята да приключи войната за 1 месец. Но тогава най-голямата изненада е бързото решение на ООН да се включи във войната за да защити Южна Корея. Самата война е доста интересна и от политическа и от военна гледна точка. Факт е че Сеул няколко пъти е бил завладяван от Севера, както и включването на китайските армии които спасяват Северна Корея от пълно поражение. Всъщност военната помощ на СССР е била основно в доставка на танкове предимно Т-34 и самолети Миг-15, докато Китай са воювали с ООН. Според някой военни експерти обръщането на войната е заради десанта в Инчон, който е можел и да се провали, ако не са закъснели доставките на морски мини от СССР. Досега няма мирен договор между САЩ и КНДР, но хамериканците няма да настъпят една и съща мотика два пъти затова сега се пазарят с Китай, за положението в КНДР! Тези за които е най-неприятно са японците, там омразата между тях и корейците и китайците омразата е в пъти по-неистова отколкото при нас с турци, гърци и сърби! А че самите корейци са уникални като народ има много примери един от които е наличието на 5 държави на корейския полуостров воюващи и помежду си и с Китай, Монголия и Япония през средните векове! Както и факта че 20 милионна Южна Корея е с по-голям БВП от великата сила Русия!

Според мен, всеки северно кореец трябва да прочете 2 книги в живота си: 1. Фермата - Дж. Оруел 2. 1984 - Дж. Оруел

да, прав си, но това се отнася за феновете на Меркел и гаджето й Обама, те изградиха системите описано точно в тези 2 книги!!

Изпитанието е ключов етап по пътя на Пхенян към целта да може да заплашва с ядрен пожар Съединените щати, отбеляза Франс прес."" ТОЙ САМО ПЛАШИ, ДОКАТО ТЕЗИ КОИТО СА ЗАГРИЖЕНИ, СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО СА ГОРИЛИ ЖИВИ ХОРА В ЯПОНИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!!!! ТЕЗИ КОИТО ГОРИХА И ВИЕТНАМЦИТЕ С НАПАЛМ СА СЪЕДИНЕНИТЕ ФАШИСТКИ ЩАТИ!!!!

С тази ракетка, Ким гони вече източното, а не западното крайбрежие, май. Трябва кметовете на градовете по източното крайбрежие да почнат да копаят противоядрени бункери като в Лос Анджелис.

Американците показаха на целия свят - Либия, Югославия, Ирак, Сирия, че който НЯМА ядрено оръжие и РАКЕТИ за неговата доставка, БИВА УНИЩОЖАВАН. Естественно, че Северна Корея ще направи ВСИЯКО възможно, за да се защити ...

Чак ми става умилително като гледам как са се превъзбудили форумните гении тук - Ким щял да думне САЩ. Уоу! Момчета, да ви светна какъв е проблема - в Серверна Корея живеят 25 милиона гладни човека. Проблема въобще не е да се смачка Ким и режима, проблема е как след това тия хора да не измрат от глад и болести за няколко седмици. Проблема е как да ги спрат след това да не емигрират всички до един в Китай и Южна Корея. Проблема е как сегашната им армия да не се превърне в множество въоръжени групи за грабежи. Проблема е много, много по-сериозен от простото сваляне на Ким - за тая работа на САЩ им трябва един ден и въобще не им трябват ядрени оръжия.

Абе по малкото дето се вижда от северна корея: живеят 25 милиона (и увеличаващи се) в много добро физическо състоеяние а в САЩ живеят 360 милиона дебелаци със сериозни проблеми и 40 милиона сравнително богати от цял свят с добро здраве. Само да ти открехна -- Ким е станал дебел в Париж и сега всички държавни служители (почти всички северо корейци) са задължени да правят физическо два часа в седмицата.

Трябва да дадат на Тръмп орден като двигател на ракетната индустрия в Северна Корея. Да порази всяко кътче на света е пресилено, но всички съседи дето са си купили американски играчки е напълно реално. За всяко кътче на света и остават още 20 км. или някъде тройно по-голяма мощност. Е ако сложат отстрани 4 степени от същата ракета ще стане и всяка точка.

Тези умират от глад , но изстрелват ракети. Обърнете внимание на дебелия вожд и висящите униформи на тези покрай него...Това е комунизъм в действие. Важна е властта на фамилията, не е важно колко ще умрат, за да просъществува тази власт. Препратка към Сталин и 30 000 000 жертви.....

че то в америка не е ли същото? само дето гладуващите са повече...

Който за да се наплюска днес продава земята си е като българите -- затрива се без деца и бъдеще. Който даже гладува за да запази страната си преуспява. Виж Китай и си дай сметка.

Ким е станал дебел в Париж. Вероятно като последстие на хранително отравяне. Или просто от хубавата индустриална храна.

НЕ!!!! 80 МИЛИОНА Е ИЗБИЛ СТАЛИН КАКВИ ТИ НЯКАКВИ СИ, САМО 30!!! МУ ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА НО ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ ДОЖИВЕЯ КОГАТО СТАНАТ 100 МИЛИОНА!!!!!! МУ ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

През 2015 година севернокорейският представител в ООН обяви че ще спрат военната си програма ако подпишат мирен договор със САЩ... Които постоянно се жалят от севернокорейците, но кой знае защо непрекъснато им пращат пари за да има какво да си харчат тамошните лидери, дори Обама в последния ден от управлението си прати чрез Уницеф 1 000 000 долара на същите тия севернокорейци. Уж в Северна Корея мрат от глад пък използвайки КЕДО администрацията на Клинтън им продаде два атомни реактора и един куп центруфуги да си обогатяват урана за бомбите, че и пари им дадоха за да си купят липсващата им електроника за детонарите на ядрените заряди и пак с оправданието че в СК било голям глад... От където и да го погледнеш има нещо мазохистично в поведението на американците спрямо севернокорейците;)

Просто не си чел подробно Карл Маркс. Той отдавна е казал че КАПИТАЛИСТА Е АДСКИ ЕГОИСТ!!! Самоизяжда се!..........

На "демократите" им трябват плашила -С.Корея, Куба, Сирия и т.н. Иначе електората им ще почне да се заглежда в собствените си проблеми- перманентни кризи, безработица, орязани социални възможности.

Най-забавното е, че на 40км от Пхенян е най-голямата печатница на "фалшиви" долари, която не се охранява от корейци :)

Северна Корея е заплаха за САЩ , а САЩ са заплаха за целия свят!

ок САЩ имат празник да си честитят но не на гърба на Ким.Когато ядрени миноносци са до границите на Ким да стои да чака да нахлуят вътре ли .Всъщност целта е точно да предизвикат Ким с което да го упрекнат .Точно Ким им дава повод да разполагат войски като ракетата и даже им е нужен на миротворци които разполагат войски.

чести празник краварски подлоги . в края на вечеринката хор от светещи скелети от хирошима и сърбия . следва заря от северна кореа .

достигнала височина от 2800 км? Това е космически полет! Космосът се приема,че е на височина над 100 км. МКС е на височина около 300 км. Това не е междуконтинентална ракета, това си е направо космически полет.

Геостационарната орбита е на около 10000 километра

Кой ти говори за геостационарна орбита, която е на 36 000 км. Ако 3000 км не е космос, значи и международната космическа станция е най-голямата измама-щото излиза,че на височина 300 км -където лети не е космос, а горни атмосферни слоеве. Измама, струваща 100 млрд долара-толкова струва МКС. та питам -3000 км космос ли е, или не. Совалките летяха на 300 км височина-ако не е космос, значи, това са си просто височинни самолети. Гагарин беше на 120 км-значи не е бил в космоса ли?

Това е нацията кацала на слънцето все пак. Пукайте се от яд долни соросоиди.

Никога севернокорейците не са казвали,,че са кацали на слънцето, както и каубоойските медии хибридно да ти говорят. Но НАСА обявиха,че през 2018 щели да кацат. линковете са забранени напиши "наса полет до слънцето" . догодина каубой ще кацне на слънцето-по тъмно, разбира се! А че Северна Корея е изстреляла космически кораб потвърждават и Японците-те говорят за много над 2500 км височина. Това си е точно космически полет.

Когато от върджин галактик пращат спейсшип 1 на височина 101 км не казват,че е самолет, а че е космически кораб за полети в орбита (за 3 минути). Но виж-северна Корея-като праща обекти на 3000 кв височина-това е в горните слоеве на атмосферата, 3000 км височина, не било космоса...

Дано даде Господ от догодина ЕУ да въведе задължителна евродиректива на червените бастуни и бабички в България да им се плащат пенциите с джаджи от непобедимите севрнокорейски ракети и руски самалюти!

те си копаят в градините и от глад няма да пукясат

Шило

ами баба ти от къде ще вземе 5 лева,че да ти даде?

Я виж ти кой мисли как да спонсорира династията Ким с чужди пари-)

Чудно защо модераториште на форума затриват читави постове, а търпят такива идиоти като този. Явно дядовците му и бабите му са родили подобни на него майка и баща. Те от своя страна са създали това евротворение на ЕУ (?!), мечтаещо за евродиректива срещу старците. До къде водят дрогата и останалите евроценности?

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Шило

Хм...Ядреното въоръжаване трябваше да се спре до четирите голеви- САЩ, Русия, Великобритания и Франция.Всичко щеше да е предвидимо, сигурността щеше да е на по-високо ниво. Разпространението и в други държави- Израел, Пакистан, сега СК и т.н., повишава риска от това, на някой местен да не му издържат нервите и да натисне копчето.

Шило

А, да допълня- като соча четирите държави, имам предвид това оръжие да е само на техните територии, а не в изнесени бази, да речем.

дкми

Мисля, че всяка държава трябва да има ядрено оръжие. Или никоя не трябва да има! По-добре е второто, но то е невъзможно. Та, слагаш САЩ в списъка на държавите, които трябва да имат... но пропускаш подробността, че ЕДИНСТВЕНО САЩ са използвали ядрено оръжие срещу цивилно население! Какво, ако някой думне два американски града с атомни бомби? Ясно какво: това ще бъде вандалски терористичен акт. Когато обаче САЩ думнат два града и избият стотици хиляди - това вече е война, нещо нормално, и по този начин били спасили незнам си колко животи....

Или има ядрено разъоръжаване и то е ЗА ВСИЧКИ, или всеки се въоръжава както и с каквото може. Не може шайка държави да са въоръжени под предлога, че са добри и да диктуват световния ред и да се правят на светов ни жандарми.

Мога да кажа само едно голямо браво на Корейците.... а на Американците, момшета стягайте медиите и почвайте да бълвате супергерои срещу Корея....

Даааааааа.................И това го постига страна, която според западните еврофекали-козяците и подлогите на Краварника, била изостанала някъде в средновековието, в която разстрелвали с зенитни оръдия министри, и хвърляли на кучетата чичовците на Ким ! Ма това го пише само западните средства за масова дезинформация!Страна на която Краварника използвайки ООН като парцал, наложи всичкивъзможни санкции...Страна без достъп до модерни технологии, капитали, ресурси и какво ли още не...И пак напук на Говедарника и Педалсъюза, Северна Корея се развива и отстоява свойте интереси и независимост! Евала за което!

А не е ли изостанала ? Русия като има ракети каква е ?

Съжденията на простестърите за Русия, са досуш като тези на умиращ от глад сомалиец за качествата на хайвера от белуга. :))))))

А Краварника какъв е? Що използва руски ракетни двигатели и космически кораби...Що има в Хамерика 90 милиона безработни негри, латиноси и жълтури а? Значи Краварника е най-изостанал! Дори Тръмп си го каза! А в това време в Русия се строят заводи и фабрики, развива се селското стопанство-на първо място в СВЕТА са по добив на пшеница! Истинска пшеница! А не краварските ГМО боклуци! А бил ли си в Северна Корея, за да говориш как е? Не! Тогава какво плещиш глупости!

И какво ? Целия свят да станем като Северна Корея щото са велики?:)

Ами не..>Всеки да живее както си иска! Няма нужда Краварника да носи навсякъде педокрация с крилати ракети и бомби с обеднен уран!

Кой знае какво е положението в Северна Корея? Не може да се вярва на медиите и следователно няма как да знаем. Може да е мракобесен режим и хората да се гънат в глад и кански мъки. И може би от мизерия живи се палят? А може би са цъфнали герберите? Едно неще се знае, обаче - кого е нападала Северна Корея? Никого.

Нямат силици

само постоянно заплашва че ще изпепели Сеул..

Кого е нападнала ли??? Южната си съседка в края на 40-те години на 20 век!!! Пък и там са изпратени войски на ООН!!!

Нападала е това, което сега е Южна Корея, заедно с Китай и искаха да установят комунистическа диктатура.

Аааа междуконтинентална била... Тия не бяха ли едни много изостанали, умряли от глад и хранещи се с дървесни корени? Ха ха ха. На краварите им засъхна кафевичкото на дънките отзад.

Нещо комплекси, а ?

Това ли са радостите в живота ти, приятел? Че някой заплашвал някой с ракети? И твойта не е лесна, да знаеш!

А мене ми през ракетата за празника на някакви си фермери,аз си следвам графика,а който не му изнася да си пасе кравите и да не мучи

Тези, които наричаш кравари направиха най-силната икономика в света, кацнаха на Луната, ще кацнат и на Марс скоро, а ти ще кацнеш на Тръмп на дядовия му.

Ние сме отдавна кацнали на слънцето,а колкото до холивуд,гледали сме им филмите,а вие соросите май клатите на тръмп дедовите мъда

Супер си пич държиш яко не си наду.. пен като някой браво.

Тоя целия е гъа.

Да я пускат към Фашингтон.

дкми

Абе, защо навсякъде се споменава 4-ти юли, и че опитът бил съвпадал с незнам си какъв празник? Това да не е световен празник някакъв, та трябва всички хора по света да се съобразяват с него? И какво ще стане, ако Ким тества ракета на 3-ти март примерно? И защо САЩ имат право и могат да разработват ракети и да ги тестват, а другите държави - нямат такова право, и е много лошо когато някой друг прави нещо подобно? Все пак - в историята на човечеството има една единствена държава, която е ползвала оръжия за масово поразяване (и то на два пъти), в резултаат на което има стотици хиляди жертви.... но това много удобно не се споменава!!! Един американец ми беше казал, че това тогава било оправдано, защото било война. Викам му - ОК бе, то сега вие сте във война с половината свят, тва значи ли, че някой може да ви думне две атомни бомби у щатите? ааааа, не - това вече щяло да е тероризъм, щото щели да загинат АМЕРИКАНЦИ. Значи - като мрат други не е тероризъм, а война. Ако мрат американци - тогава вече е тероризъм.

Американците станаха истински глобален лидер през 2та половина на 20ти век. А през 1та половина Светът е бил само мир, цветя и рози, нали? И 2 мънички Световни войни..

дкми

Американците станаха това благодарение на войните, които водят, и благодарение на това, че грабят от целия свят! Те са паразити, които отиват в дадена държава, разрушават я, взимат каквото може да бъде взето и се махат. Един вид вируси. Изобщо спряли ли са да бъдат във война с някой? Възползват се от географското си положение - достатъчно са далече, за да бъдат нападнати по суша. А по море и въздух е доста по-трудно... Пращат си зомбираните войници да се тряпят, за да може определени хора във властта там да си жиеуркат, и разните рокфелеровци и ротшилдовци да държат световния пертол... Защо все нападат държави, които имат някакви природни ресурси? Що не нападнат Ким? Щото не им стиска... и ако някой ги постави на мястото им - това ще е Ким-чо, щото като нищо ще ги думне. Та, кой ги е каеал да се месят във световните войни - те са далече. Направили са го от интерес.

1849: Гутле Шнапа, съпругата на Майер Амшел Ротшилд, преди да умре тя заявява: "Ако моите синове не искат да има войни, няма да има". Уви, те искат постоянно все повече и повече ВОЙНИ.

Коментари - Междуконтинентална е ракетата, изпитана днес от Пхенян | Днес.dir.bg

Междуконтинентална е ракетата, изпитана днес от Пхенян

Северна Корея обяви, че е извършила днес първия си успешен опит с междуконтинентална балистична ракета.

Обратно в новината

Коментари - Междуконтинентална е ракетата, изпитана днес от Пхенян | Днес.dir.bg

Коментари

Поздравления! Само така!

положението е сериозно. През 2009 Северна Корея поръчва 8 специализирани влекача WS51200 с колесна формула 16х12, собствена маса 42t и полезен товар до 80t и дължина 20 m на китайската компания Hubei Sanjiang Space Wanshan Special Vehicle Co., Ltd. През 2011 година китайците тайно изпълняват поръчката, като в митническите документи не е посочен код за страна. Можем да кажем, че с такива влекачи се превозват едни от най-мощните ракети в света РС-12М Тополь и DF-41. Според специалните служби на САЩ опитът е неуспешен. Третата степен на ракетата не е влязла в режим. Това не повод за успокоение, защото проблемът ще бъде скоро решен. Северна Корея купува руски ракети от Египет, Сирия и Ирак през последните 30 години, след което ги разглобява и копира. Продажбата на ракети е един от начините диктатурата за се снабдява с валута, което е много опасно.

Поздравления за Северна Корея, това е начина, за да те уважават и да не те закачат!

ИЗРАЕЛ МОЖЕ ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ,ЗАЩО С КОРЕЯ ДА НЯМА???

Целта по хоризонтала е на 930км, а ракетата се е издигнала до 2800км. Май са я изстреляли вертикално.

путлерасите сравнявате "великите" постижения на тая зла репа с нашите. Еми представете си утре не само милион пенции, а всички да минем на 200 лв месечен доход! Приватизираме бояни, драгалевци, слънчеви брегове, банска, нема бизнесмени, нема политици, нема никой, всичко - 200 лв. Нема София, Варна, лимузини, коли, метра, нищо, само велосипеди, леп, сол и кисело млеко иии куртки. Еми ще има пари и за ядрени ракети, и за оружие, и за танкове, и за пропаганда, за всякакви глупости, е това е Северна Корея!!!

Тея като нищо след година и на Марс ще направят паметника на Ким!

за сега, всяка нейна междуконтинентална балистична ракета ще се изстрелва от сушата. За да има ефективно противостоене и неутрализиране на тази нова заплаха на заплашените страни не им трябват никакви санкции и авионосни ударни групи и ли други средства за нападение, а им трябва своевременно кординиране на усилията и изграждане на пръстен от средства за разузнаване и взаимно оповестяване в реално време и съвместно действащи сили за ПРО, с което да не се позволи на нито една такава ракета да напусне пределите на въздушното пространство на Северна Корея. Обезмисли ли се, по този начин, съществуването на такова въоръжение на Северна Корея това ще доведе до спиране на по-нататъшните разработки на този тип оръжие и реално неутрализиране на създадените напрежение и заплаха от него.

Не става за ядене.

Ей, тва е идея, знаеш ли. С вкус на малини...

Преди да плюете по ким чен не знам си кой, помислете за положението в България. Нито сме вързали нито сме цъфнали ама ким чен бил лош... Ние които се имаме за европейска, демократична и цивилизована страна - ние нямаме потенциала да направим един тротоар без разместени плочки и една улица с равен асфалт.....толкова за нас. А срещу онезо е пропагандата на всички медии , но те имат спътници в космоса. А ние се радваме на 2 км асфалт, четем всеки ден за наркозависими деца и младежи били пенсионери за да им вземат 5 лева. И така като ги гледам краварите са пълни смешници , те знаят само на умряло куче нож да вадят. Бомбят някакви араби, живеещи номадски из пустинята, под предлог демокрация, а в действителност им заграбват благата....но когато някакъв кореец им се дърви са подвили опашка. Смешници абсолютни, на всички ни е ясно че ако американците решат ще премажат сев. Корея, но ще претърпят значителни материални щети, а човешките жертви ще ги броят в стотици хиляди, дори милиони може би. И по тази причини чичо сам само гледа и плаши, в противен случай демократични дронове щяха да бомбят обекти из кореята. Ама нъц, шубето шубето.

въпросният "някакъв кореец" подлага на риск от поражения при използване на ядрено оръжие също толкова хиляди или милиони хора. Има ли м/ународни договорености за ядреното оръжие? Има. Ограничен ли е броят на ядрените държави според тези договорености? Ограничен е. Но , ето един наследствен маократ иска да обърне всичко с главата надолу. Е, няма как да стане. То, ако е така, дайте и Бурунди да стане ядрена сила,м? Или, Сомалия, воглаве с пиратите?

Хората искат да не са подлоги а да се размиват а не да ги дупят на ляво дясно като нас.

Те тия "международни договори" не са в полза на малки страни,работата е от позицията на силата,аз и Иван ще правим ядрено,а ти си гледай работата,ще ми се подчиняваш ! Що да не прави и Бурунди ? ...Щото така ще има много дето ще се дървят на САЩ и няма да могат да грабят по света !

Те затова сме на това дереже -мислим се за умни но простотията ни е до шия.

Твоята простотия или вашата щото говориш в множествено число безспорно е ,,до шия"!Както и на всички путлерски тролове!Обачче ние Българите сме отвратени от простотията ви!

Тая държава Северна Корея за вас има един единствен гражданин и Човек - Ким. Останалите за вас не са хора и нямат право на мнение и глас, а?

Това е добър подарък по случай 4-ти юли за Дръмпф от Ким. Какво ли ще му подари за Деня на благодарността :) Ма Та-хуцу( Ма с голямата брада) е Маркс на китайски :))

бай дончо се чуди как ще е по-добре менюто: печено кимско с камчатски водорасли или пък с лют японски соев сос или може би с ориз по сечуански...

бай дончо няма толкос акъл че да избере....

е, то си има специалисти по всеки въпрос, байото си е само витрина...

Браво на другарите!

Човечеството упорито върви към самоунищожение. Истината е, че колкото са виновни "дребните" като Корея, толкова е вината и на световните жандарми. Народът е казал - Каквото повикало, такова се обадило. За съжаление обикновения човек нищо не може да направи. Може само да вика "Ура" за една от страните които ще го погубят. И те така ................. !!!

китай и всички комундели, дали технологиите и материалите на дебелото психарче...

Тъжно е, че има такива, които действително викат Ура и то без някой да ги е заставил да го правят! Малоумници! Викат Ура, за оръжие за масово унищожаване! Все едно приветстват смъртта! И знаете ли, тези, които викат Ура, са русофилите-национални предатели, до един.

Паднала е в Японско море,няма поражения.Те имат и Тепходон 2.Използва се като ракета носител за изстрелване на спътници на околоземна орбита.Далечина 4000-12000 км.Мнението на Северна Корея.Да не им казват какво трябва да правят и какво да не правят.Те никого не заплашват,но в случай на нападение ще се отбраняват.Ако такъв натиск се проявява примерно към Китай или Русия или Нова Гвинея и те ще се държат по същия начин.Това го има и в природата при малките животни като таралежи, имат бодли,костенурки-черупки за да се защитават от хищниците.Северна Корея показва ,че няма намерение никого да напада,но вслучай че някой реши да я нападне,тя ще се отбранява.

Ти си кумчо мреш но не и подлога на крава терорист.

IИнтересно сега, самолетоносачът, с който янките ще плащат Кимчо, от Сингапур през Суец ли ще тръгне към Корея? Защото предишния тръгна през Австралия. И май изобщо не припари до корейски води. :))))))

Това даскалица със сменен пол ли го пише? Нещо бобецът да не загоря?

Никакво спокойствие и сдържаност.всъщност изчаквателния режим позволи на Северна Корея да се сдобие с междуконтинентална ракета и дори да не достигне САЩ достига Япония и Европа.така че Китай или няма влияние върху Северна Корея или направо помага на ким да се сдобие с този тип оръжие.вярно е че Северна Корея не е подписвала никакви споразумения свързани с ядрено въоръжаване и де факто прави каквото си иска но аз мисля че е недопустимо да им се позволи да имат междуконтинентални ракети с ядрен заряд.все ще стигнат до Япония и Южна Корея,евентуално до Европа.за мен е много вероятно Русия и или Китай да им помагат.Вероятноста Иран да се сдобие със същата технология съществува.Очевидно е че това ще промени много света в който живеем и ще трябва да копаем ядрени убежища.

Ми, върви да го спреш, ве специалист :))

Толкова да не могат да ликвидират един луд? При наличието на спътници, които могат да четат вестник и стелт дронове и крилати ракети? Не, според мен нарочно си го държат Ким-чо американците, даже може и да го финансират, че да имат основание да харчат милиарди за оръжие и да печелят оръжейните комплекси, които най-вероятно управляват света.

Първо. Защо да го ликвидират? Да е нападнал някого? От кога говоренето стана заплаха за националната сигурност? Второ. Абсолютно си прав за използването на Ким като аргумент за повишаване на безотчетните разходи с двайсетина милиарда.

Абе хора ограмотете се малко и тогава коментирайте. Можете да прочете за корейската война как е станала заради грешка на краварския президент Труман, който забравил да включи в речта си за интересите на САЩ корейския полуостров. Това е причината СССР да дадат танкове на Ким Ир Сен и той да завладее Сеул и да смята да приключи войната за 1 месец. Но тогава най-голямата изненада е бързото решение на ООН да се включи във войната за да защити Южна Корея. Самата война е доста интересна и от политическа и от военна гледна точка. Факт е че Сеул няколко пъти е бил завладяван от Севера, както и включването на китайските армии които спасяват Северна Корея от пълно поражение. Всъщност военната помощ на СССР е била основно в доставка на танкове предимно Т-34 и самолети Миг-15, докато Китай са воювали с ООН. Според някой военни експерти обръщането на войната е заради десанта в Инчон, който е можел и да се провали, ако не са закъснели доставките на морски мини от СССР. Досега няма мирен договор между САЩ и КНДР, но хамериканците няма да настъпят една и съща мотика два пъти затова сега се пазарят с Китай, за положението в КНДР! Тези за които е най-неприятно са японците, там омразата между тях и корейците и китайците омразата е в пъти по-неистова отколкото при нас с турци, гърци и сърби! А че самите корейци са уникални като народ има много примери един от които е наличието на 5 държави на корейския полуостров воюващи и помежду си и с Китай, Монголия и Япония през средните векове! Както и факта че 20 милионна Южна Корея е с по-голям БВП от великата сила Русия!

Според мен, всеки северно кореец трябва да прочете 2 книги в живота си: 1. Фермата - Дж. Оруел 2. 1984 - Дж. Оруел

да, прав си, но това се отнася за феновете на Меркел и гаджето й Обама, те изградиха системите описано точно в тези 2 книги!!

Изпитанието е ключов етап по пътя на Пхенян към целта да може да заплашва с ядрен пожар Съединените щати, отбеляза Франс прес."" ТОЙ САМО ПЛАШИ, ДОКАТО ТЕЗИ КОИТО СА ЗАГРИЖЕНИ, СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО СА ГОРИЛИ ЖИВИ ХОРА В ЯПОНИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!!!! ТЕЗИ КОИТО ГОРИХА И ВИЕТНАМЦИТЕ С НАПАЛМ СА СЪЕДИНЕНИТЕ ФАШИСТКИ ЩАТИ!!!!

С тази ракетка, Ким гони вече източното, а не западното крайбрежие, май. Трябва кметовете на градовете по източното крайбрежие да почнат да копаят противоядрени бункери като в Лос Анджелис.

Американците показаха на целия свят - Либия, Югославия, Ирак, Сирия, че който НЯМА ядрено оръжие и РАКЕТИ за неговата доставка, БИВА УНИЩОЖАВАН. Естественно, че Северна Корея ще направи ВСИЯКО възможно, за да се защити ...

Чак ми става умилително като гледам как са се превъзбудили форумните гении тук - Ким щял да думне САЩ. Уоу! Момчета, да ви светна какъв е проблема - в Серверна Корея живеят 25 милиона гладни човека. Проблема въобще не е да се смачка Ким и режима, проблема е как след това тия хора да не измрат от глад и болести за няколко седмици. Проблема е как да ги спрат след това да не емигрират всички до един в Китай и Южна Корея. Проблема е как сегашната им армия да не се превърне в множество въоръжени групи за грабежи. Проблема е много, много по-сериозен от простото сваляне на Ким - за тая работа на САЩ им трябва един ден и въобще не им трябват ядрени оръжия.

Абе по малкото дето се вижда от северна корея: живеят 25 милиона (и увеличаващи се) в много добро физическо състоеяние а в САЩ живеят 360 милиона дебелаци със сериозни проблеми и 40 милиона сравнително богати от цял свят с добро здраве. Само да ти открехна -- Ким е станал дебел в Париж и сега всички държавни служители (почти всички северо корейци) са задължени да правят физическо два часа в седмицата.

Трябва да дадат на Тръмп орден като двигател на ракетната индустрия в Северна Корея. Да порази всяко кътче на света е пресилено, но всички съседи дето са си купили американски играчки е напълно реално. За всяко кътче на света и остават още 20 км. или някъде тройно по-голяма мощност. Е ако сложат отстрани 4 степени от същата ракета ще стане и всяка точка.

Тези умират от глад , но изстрелват ракети. Обърнете внимание на дебелия вожд и висящите униформи на тези покрай него...Това е комунизъм в действие. Важна е властта на фамилията, не е важно колко ще умрат, за да просъществува тази власт. Препратка към Сталин и 30 000 000 жертви.....

че то в америка не е ли същото? само дето гладуващите са повече...

Който за да се наплюска днес продава земята си е като българите -- затрива се без деца и бъдеще. Който даже гладува за да запази страната си преуспява. Виж Китай и си дай сметка.

Ким е станал дебел в Париж. Вероятно като последстие на хранително отравяне. Или просто от хубавата индустриална храна.

НЕ!!!! 80 МИЛИОНА Е ИЗБИЛ СТАЛИН КАКВИ ТИ НЯКАКВИ СИ, САМО 30!!! МУ ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА НО ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ ДОЖИВЕЯ КОГАТО СТАНАТ 100 МИЛИОНА!!!!!! МУ ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

През 2015 година севернокорейският представител в ООН обяви че ще спрат военната си програма ако подпишат мирен договор със САЩ... Които постоянно се жалят от севернокорейците, но кой знае защо непрекъснато им пращат пари за да има какво да си харчат тамошните лидери, дори Обама в последния ден от управлението си прати чрез Уницеф 1 000 000 долара на същите тия севернокорейци. Уж в Северна Корея мрат от глад пък използвайки КЕДО администрацията на Клинтън им продаде два атомни реактора и един куп центруфуги да си обогатяват урана за бомбите, че и пари им дадоха за да си купят липсващата им електроника за детонарите на ядрените заряди и пак с оправданието че в СК било голям глад... От където и да го погледнеш има нещо мазохистично в поведението на американците спрямо севернокорейците;)

Просто не си чел подробно Карл Маркс. Той отдавна е казал че КАПИТАЛИСТА Е АДСКИ ЕГОИСТ!!! Самоизяжда се!..........

На "демократите" им трябват плашила -С.Корея, Куба, Сирия и т.н. Иначе електората им ще почне да се заглежда в собствените си проблеми- перманентни кризи, безработица, орязани социални възможности.

Най-забавното е, че на 40км от Пхенян е най-голямата печатница на "фалшиви" долари, която не се охранява от корейци :)

Северна Корея е заплаха за САЩ , а САЩ са заплаха за целия свят!

ок САЩ имат празник да си честитят но не на гърба на Ким.Когато ядрени миноносци са до границите на Ким да стои да чака да нахлуят вътре ли .Всъщност целта е точно да предизвикат Ким с което да го упрекнат .Точно Ким им дава повод да разполагат войски като ракетата и даже им е нужен на миротворци които разполагат войски.

чести празник краварски подлоги . в края на вечеринката хор от светещи скелети от хирошима и сърбия . следва заря от северна кореа .

достигнала височина от 2800 км? Това е космически полет! Космосът се приема,че е на височина над 100 км. МКС е на височина около 300 км. Това не е междуконтинентална ракета, това си е направо космически полет.

Геостационарната орбита е на около 10000 километра

Кой ти говори за геостационарна орбита, която е на 36 000 км. Ако 3000 км не е космос, значи и международната космическа станция е най-голямата измама-щото излиза,че на височина 300 км -където лети не е космос, а горни атмосферни слоеве. Измама, струваща 100 млрд долара-толкова струва МКС. та питам -3000 км космос ли е, или не. Совалките летяха на 300 км височина-ако не е космос, значи, това са си просто височинни самолети. Гагарин беше на 120 км-значи не е бил в космоса ли?

Това е нацията кацала на слънцето все пак. Пукайте се от яд долни соросоиди.

Никога севернокорейците не са казвали,,че са кацали на слънцето, както и каубоойските медии хибридно да ти говорят. Но НАСА обявиха,че през 2018 щели да кацат. линковете са забранени напиши "наса полет до слънцето" . догодина каубой ще кацне на слънцето-по тъмно, разбира се! А че Северна Корея е изстреляла космически кораб потвърждават и Японците-те говорят за много над 2500 км височина. Това си е точно космически полет.

Когато от върджин галактик пращат спейсшип 1 на височина 101 км не казват,че е самолет, а че е космически кораб за полети в орбита (за 3 минути). Но виж-северна Корея-като праща обекти на 3000 кв височина-това е в горните слоеве на атмосферата, 3000 км височина, не било космоса...

Дано даде Господ от догодина ЕУ да въведе задължителна евродиректива на червените бастуни и бабички в България да им се плащат пенциите с джаджи от непобедимите севрнокорейски ракети и руски самалюти!

те си копаят в градините и от глад няма да пукясат

Шило

ами баба ти от къде ще вземе 5 лева,че да ти даде?

Я виж ти кой мисли как да спонсорира династията Ким с чужди пари-)

Чудно защо модераториште на форума затриват читави постове, а търпят такива идиоти като този. Явно дядовците му и бабите му са родили подобни на него майка и баща. Те от своя страна са създали това евротворение на ЕУ (?!), мечтаещо за евродиректива срещу старците. До къде водят дрогата и останалите евроценности?

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Шило

Хм...Ядреното въоръжаване трябваше да се спре до четирите голеви- САЩ, Русия, Великобритания и Франция.Всичко щеше да е предвидимо, сигурността щеше да е на по-високо ниво. Разпространението и в други държави- Израел, Пакистан, сега СК и т.н., повишава риска от това, на някой местен да не му издържат нервите и да натисне копчето.

Шило

А, да допълня- като соча четирите държави, имам предвид това оръжие да е само на техните територии, а не в изнесени бази, да речем.

дкми

Мисля, че всяка държава трябва да има ядрено оръжие. Или никоя не трябва да има! По-добре е второто, но то е невъзможно. Та, слагаш САЩ в списъка на държавите, които трябва да имат... но пропускаш подробността, че ЕДИНСТВЕНО САЩ са използвали ядрено оръжие срещу цивилно население! Какво, ако някой думне два американски града с атомни бомби? Ясно какво: това ще бъде вандалски терористичен акт. Когато обаче САЩ думнат два града и избият стотици хиляди - това вече е война, нещо нормално, и по този начин били спасили незнам си колко животи....

Или има ядрено разъоръжаване и то е ЗА ВСИЧКИ, или всеки се въоръжава както и с каквото може. Не може шайка държави да са въоръжени под предлога, че са добри и да диктуват световния ред и да се правят на светов ни жандарми.

Мога да кажа само едно голямо браво на Корейците.... а на Американците, момшета стягайте медиите и почвайте да бълвате супергерои срещу Корея....

Даааааааа.................И това го постига страна, която според западните еврофекали-козяците и подлогите на Краварника, била изостанала някъде в средновековието, в която разстрелвали с зенитни оръдия министри, и хвърляли на кучетата чичовците на Ким ! Ма това го пише само западните средства за масова дезинформация!Страна на която Краварника използвайки ООН като парцал, наложи всичкивъзможни санкции...Страна без достъп до модерни технологии, капитали, ресурси и какво ли още не...И пак напук на Говедарника и Педалсъюза, Северна Корея се развива и отстоява свойте интереси и независимост! Евала за което!

А не е ли изостанала ? Русия като има ракети каква е ?

Съжденията на простестърите за Русия, са досуш като тези на умиращ от глад сомалиец за качествата на хайвера от белуга. :))))))

А Краварника какъв е? Що използва руски ракетни двигатели и космически кораби...Що има в Хамерика 90 милиона безработни негри, латиноси и жълтури а? Значи Краварника е най-изостанал! Дори Тръмп си го каза! А в това време в Русия се строят заводи и фабрики, развива се селското стопанство-на първо място в СВЕТА са по добив на пшеница! Истинска пшеница! А не краварските ГМО боклуци! А бил ли си в Северна Корея, за да говориш как е? Не! Тогава какво плещиш глупости!

И какво ? Целия свят да станем като Северна Корея щото са велики?:)

Ами не..>Всеки да живее както си иска! Няма нужда Краварника да носи навсякъде педокрация с крилати ракети и бомби с обеднен уран!

Кой знае какво е положението в Северна Корея? Не може да се вярва на медиите и следователно няма как да знаем. Може да е мракобесен режим и хората да се гънат в глад и кански мъки. И може би от мизерия живи се палят? А може би са цъфнали герберите? Едно неще се знае, обаче - кого е нападала Северна Корея? Никого.

Нямат силици

само постоянно заплашва че ще изпепели Сеул..

Кого е нападнала ли??? Южната си съседка в края на 40-те години на 20 век!!! Пък и там са изпратени войски на ООН!!!

Нападала е това, което сега е Южна Корея, заедно с Китай и искаха да установят комунистическа диктатура.

Аааа междуконтинентална била... Тия не бяха ли едни много изостанали, умряли от глад и хранещи се с дървесни корени? Ха ха ха. На краварите им засъхна кафевичкото на дънките отзад.

Нещо комплекси, а ?

Това ли са радостите в живота ти, приятел? Че някой заплашвал някой с ракети? И твойта не е лесна, да знаеш!

А мене ми през ракетата за празника на някакви си фермери,аз си следвам графика,а който не му изнася да си пасе кравите и да не мучи

Тези, които наричаш кравари направиха най-силната икономика в света, кацнаха на Луната, ще кацнат и на Марс скоро, а ти ще кацнеш на Тръмп на дядовия му.

Ние сме отдавна кацнали на слънцето,а колкото до холивуд,гледали сме им филмите,а вие соросите май клатите на тръмп дедовите мъда

Супер си пич държиш яко не си наду.. пен като някой браво.

Тоя целия е гъа.

Да я пускат към Фашингтон.

дкми

Абе, защо навсякъде се споменава 4-ти юли, и че опитът бил съвпадал с незнам си какъв празник? Това да не е световен празник някакъв, та трябва всички хора по света да се съобразяват с него? И какво ще стане, ако Ким тества ракета на 3-ти март примерно? И защо САЩ имат право и могат да разработват ракети и да ги тестват, а другите държави - нямат такова право, и е много лошо когато някой друг прави нещо подобно? Все пак - в историята на човечеството има една единствена държава, която е ползвала оръжия за масово поразяване (и то на два пъти), в резултаат на което има стотици хиляди жертви.... но това много удобно не се споменава!!! Един американец ми беше казал, че това тогава било оправдано, защото било война. Викам му - ОК бе, то сега вие сте във война с половината свят, тва значи ли, че някой може да ви думне две атомни бомби у щатите? ааааа, не - това вече щяло да е тероризъм, щото щели да загинат АМЕРИКАНЦИ. Значи - като мрат други не е тероризъм, а война. Ако мрат американци - тогава вече е тероризъм.

Американците станаха истински глобален лидер през 2та половина на 20ти век. А през 1та половина Светът е бил само мир, цветя и рози, нали? И 2 мънички Световни войни..

дкми

Американците станаха това благодарение на войните, които водят, и благодарение на това, че грабят от целия свят! Те са паразити, които отиват в дадена държава, разрушават я, взимат каквото може да бъде взето и се махат. Един вид вируси. Изобщо спряли ли са да бъдат във война с някой? Възползват се от географското си положение - достатъчно са далече, за да бъдат нападнати по суша. А по море и въздух е доста по-трудно... Пращат си зомбираните войници да се тряпят, за да може определени хора във властта там да си жиеуркат, и разните рокфелеровци и ротшилдовци да държат световния пертол... Защо все нападат държави, които имат някакви природни ресурси? Що не нападнат Ким? Щото не им стиска... и ако някой ги постави на мястото им - това ще е Ким-чо, щото като нищо ще ги думне. Та, кой ги е каеал да се месят във световните войни - те са далече. Направили са го от интерес.

1849: Гутле Шнапа, съпругата на Майер Амшел Ротшилд, преди да умре тя заявява: "Ако моите синове не искат да има войни, няма да има". Уви, те искат постоянно все повече и повече ВОЙНИ.