Коментари - Над 3000 българи годишно-болни от рак на дебелото черво | dnes.dir.bg
назад

Над 3000 българи годишно-болни от рак на дебелото черво

Всяка година 3 100 българи се диагностицират с рак на дебелото черво. Болестта е третата по честота и втората по смъртност от видовете рак, съобщиха онколози.

Обратно в новината

Коментари - Над 3000 българи годишно-болни от рак на дебелото черво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те и децата вече знаят, че ракът се причинява от ракови вируси. Лъчо мозъка тръгна да ги имунизира, па малко се ограмоти, а не ми трий постовете!

Hem e lechim, hem nqmali metodi za skrining i se otkrival kusno. Bih kazal che tva si go pravi nelechim, pone za Bulgaria.

профилактика е да сте строго моносексуални и да не разчитате на презервативи да ви опазят!

Shmatka, purvo raka ne se predava chrez seks bilo to analen ili nqkakuv drug. Vtoro ne se pishe monoseksualen a monogamen, i treto molq ti se ne pishi, che mi omruzna da cheta gluposti ot neprosveteni hora. Za informaciq samo pochti sum zavurshil lekar i ne mojesh da me oborish po tozi vupros. Horata s kakuvto i da bilo rak, ne sa zarazni i ne go predavat po nikakuv nachin !

От голяма помощ при ракови заболявания могат да бъдат две доказано ефективни хранителни добавки - Биобран и Канелим.

Всички тук говорят за храната или алкохола, но никой не говори за профилактиката. Ако всички хора на възраст 50 години отидат да си направят колоноскопия (с пълна упокойка, процедурата за 2 часа, след това ставаш и си заминаваш), тези цифри могат да се намалят с поне 30%. Колоноскопията не е само диагностична (имаш или не рак), а тепапевтична - полипити в ранен стадий се изрязват по време на процедурата и така никога не се превръщат в тумори. Никой не е щастлив от идеята да му заврат миниатюрна камерка в дупето, но истината е, че под пълна упокойка нито боли, нито имаш спомени от това. И най-важното - няма да умреш в адски мъки от рак на дебелото черво (като баща ми, примерно).

Имах предвид полипите (мн.ч. от полип).

крият коментарии, но това не пречи на раковите вируси да съсипват неразумните хомункули/човечета/.

В коментарите има много вярни неща и интересни попадения. Искам да добавя още някои неща прочетени тук и там. За да е в добро здраве човек трябва да обърне сериозно внимание на задръстването на червата! Задръстването на канализацията, натъпкана с гниеща, ферментираща маса довежда до множество неразположения, лош зловонен дъх, нечиста кожа, циреи, силно изпотяване,жълтеникав цвят на белтъците на очите, суха кожа, обложен език, трескаво състояние, нервност, запек и други. Цялото това замърсяване на стомашно чревния тракт плюс дехидратацията от недостчтъчно пиене на чиста вода включват защитни механизми, част от които е и рака. За това трябва от време на време трябва да се изчиства канализацията, а за това има много начини - периодично гладуване, клизми, хидротерапия на дебелото черво, чистене на черния дроб (има начини), пиене на много вода (30мл. на кг. тегло) за да може организма да се промие и да започне да диша. Да не се ползват слабителни средства, защото те са слаби отрови и стомаха отвиква да изпълнява естествените си функции. Почистването на шлаките по червата подобрява автоматично показателите на кръвта. Отделителната система, дебелите черва са корените на дървото!

Bсеки след на 50 и след 50гд трябва да си направи сигмоидоскопи, това препоръчват онкохирурзите, а също така трябва да се изследва микрокръв във фек.. Tрябва да се избягват храни богати на мазнини, добре е диетата богата на лифове и целулоза(зеленчуци и плодове).

Ами като ядат консерванти, пият метилова джанковица и бензоатирани вина и вместо да си пекат хляба и сами да си квасят млякото, купуват глутенизиран хляб и антибиотикови млечни продукти... Народ, който се самогеноцидизира! Егаси подходящата дума!

Осем години живея на спазмалгони,поради остри краткотрайни болки в стомаха през цялото денонощие. Според лекарите - всичко ми е наред. Гостроентероложката ме кара да ям тестени и меки храни,каши и пюрета,ендокриноложката ме кара точно обратното - да ям зеле,овесени ядки / все едно съм кон/, зеленчуци и др. твърди ниско калорийни храни. Та дали ще е от рак или от мерак,за сега ,не мога да позная от какво ще си вирна петалата.

Май гастроентвероЛОШКАта ти си мяма понятие от Целиакия - "вид хранителна алергия, причинена от съдържащия се в житните храни глутен. Първите симптоми на целиакия възникват още през първата годинка на детето. А най-ефикасното лечение на целиакия е безглутеновата диета... А тя те тъпчи именно с високоглутенови кашички"... А ти пък се и тъпчиш със спазмалгон, защото Актавис с това тъпчат и лекарските глави и твоята... Прочети му страхотните странични ефекти в листовката!....

И какво да правя като боли?

-Рисковите фактори са нездравословният начин на живот и много по-рядко наследствеността. някой нещо да е направил за отровната храна в магазините? ... да, направил е нарочно я правят такава

Най - рисковият фактор в нездравословният начин на живот ... е ЕГОИЗМЪТ. Неговият най-висш продукт ... е АЛЧНОСТТА. Когато егоизмът достигне "клетъчна" дълбочина ... отделната клетка заживява като отделен организъм, който ние наричаме тумор. Е човешката енергийна система - ДУШАТА, проникне егоизмът, то той е същински енергиен тумор. Чрез егоизмът се получава бързо пропиляване на жизненият потенциал и този "шунт" наречен егоизъм, съкращава много бързо жизненият път на човека на "белият свят". ШУНТ Тълковен речник: Електрическа или магнитна верига, включвана паралелно с главната верига на електротехническо устройство. Обикновено щунт е относително малко съпротивление, включено паралелно с някой електроизмерителен уред (напр. амперметър или гамано-метър), така че през уреда да преминава не целият ток за измерване, а само определена малка част от него според чувствителността му.

Ибрик във всяка къща,а не със стари вестници.Разбрахте...

Между другото, не го плюйте човека, той донякъде е прав - всяка клетка в тялото може да стане ракова и това става чрез отключване на самия механизъм. И да, храненето има най-важната роля - раково болните са се увеличили неимоверно след навлизането на модерната храна. Лечението няма да го коментирам - всеки има право да вярва в каквото си иска.

В ДЕТРОЙТСКАТА БОЛНИЦА ' "ХЕНРИ ФОРД" ГЕНИИТЕ КАТО ТЕБ ГИ ДЪРЖАТ В ЕДНО ОТДЕЛЕНИЕ С РЕШЕТКИ НА ПРОЗОРЦИТЕ :)))

Приятелю, на теб не ти прилича да се държиш така ...

Ракът на дебелото черво и при двете локализации е успешно лечим само в 1-2 стадии. При 3-4 стадии , както се открива обикновенно в България, смъртността надвишава 90 % и то с тежки мъки. Причините са некомпетентността на личните лекари по този проблем и безхаберието на държавата. Колко са онколозите у нас - сто пъти по-малко от болните!? Никой не е застахован от това! Масовото прилагане на колоноскопията може да спаси хиляди хора на година. Но каква ли е стойността на човешкия живот тук?

Биде! Механично, а най-добре електронно биде! Ежедневна хигиена, която спасява както от заболяване на дебелото черво, така и от химороиди и др.подобни гадости - доказано!

Боко е виновен!

Ракът се развива в тялото на човека поради неразумното разпиляване на неговия жизнен енергиен потенциал. Много от факторите, са посочени от съфорумците. Аз искам да посоча най-големите пробойни в енергийната защита. НА ПЪРВО МЯСТО СА: -страх от смъртта -детски страхове /до 7 годишна възраст/ -социални страхове, свързани с обучение, работа, семейство, здравен статус ... НА ВТОРО МЯСТО СА: недоволство=> гняв => ярост Най-бързо ИЗПОМПВАЩА ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ, е яростта. Цитирането е за сведение на тези, които НЕ СА СЕ ПРЕДАЛИ НА "МАТРИЦАТА".

Ефективна профилактика: преди лягане изпийте една непълна чаена лъжичка сода за хляб, разтворена в 120 мл. вода.

Това е много вредно за червата. Предизвиква колит, гастрит и всички други простотии

Кажи го на тези, които благодарение на един италиански лекар, който е препоръчал содата за онкоболни, да я пият и след време са се изчистили и са в сравнително добро здраве! И благодарение на това, че е помогнал на много болни хора заради нестандартните му методи(според фармацевтичната мафия), са го осъдили на затвор. Да... някой умишлено крие полезните съставки на билки и други вещества, които ние пренебрегваме често, но за сметка на това - тъпченето на лекарства, някои от тях с доста сериозни странични ефекти, не им прави впечатление. Печалба, драги :)

Доколкото съм чувала в България, колоскопията се прави без Упойка?,!?!? Хора искайте упойка, нищо не се усеща, минава за секунди и не БОЛИ! Без упойка трябва да е някакъв ад. Най- сигурния начин да се изследва всичко, дори да не открият рак, може да се открие язва, доброкачествени образования, които се горят на секундата, не е нужно да се прави нова колоскопия. Важно е да се доверите на добър специалист.

Във Франция за рак на гърдата можеш да ходиш след 40 всяка година на мамолог безплатно! След 50 години е задължително, получаваш покана по пощата.

Направете си една колоскопия и фиброскопия. На Запад където живея се прави за 20 мин под пълна упойка. Без никаква болка, само 3 дневна диета преди колоскопията. Изследват се всички кътчета на дебелото черво и стомаха, прави се дори биопсия за пред ракови клетки, резултатите излизат веднага! След това се чувстваш чудесно като разбереш, че всико е ОК. А дори да има нещо се хваща преди да се развило и се оправя за няколко дни.

Ами да ти кажа как е тук процедурата... Викат те ден предварително, за да си направиш всички необходими предварителни изследвания. Отнемат около 15 минути за всичко (ултразвук, кръв, урина, ЕКГ) и около ден мотаене. След това 5 литра вода с полиетиленгликол за 5 часа и на другия ден си готов. А пълната упойка е весело нещо, на мен ми се падна една много сладка анестезиоложка. Резултатът е готов веднага, ама никой не ти го казва, на мен ми казаха - ела след 2 седмици за епикризата. Е, аз 2 седмици нямах, реших да намеря лекаря, провел изследването (него така и не го видях, пък и той не ми беше видял лицето). От всичко това най-добри спомени имам от анестезиоложката и дрогата (нещо от рода на морфина), лекарят също беше на ниво. Най-лоши са впечатленията ми от организацията в самата болница - там и здрав да е човек, пак ще се поболее.

Алиса Б

P.S. Имам предвид, че не го видях, понеже вече спях. Ама за сметка на това май имаше доста студенти, дето ме гледаха отвътре. :)

Къде тук? При мен, веднага идва след 5 мин. с два листа, на които са описани всички кътчета на дебелото черво и стомаха, какво е тяхното състояние. Тоест резултатът се коментира веднага, даже се прави моментална биопсия на стомаха, дори и да няма нищо което да се вижда на екрата. Да преспиват с някакъв газ, много весело става.

Това, все едно го е писал мъжът ми ... преди месец се подложи на тази процедура в клиника, в к-с " Меден рудник", Бургас. Докторът беше от ВМА-София ... 20 парчета на ден, минават по каса - циркулярно ... а резултатите, след това - проблемът си е ваш. Лошото в нашия случаи е, че имаше полипи на дебелото черво, които са били отстранени и пратени за хистология ... след, която се установи: доброкачествени, но склонни към израждане. И въпреки това, получихме епикризата от мед. секретарка/ без никакви обяснения/, и на никои не му пукаше ... парите - вече са взети!!!

Звука ми нее като медна тръба ? Мазило лида тура, или, дагой ба ! Радойка

вируси причиняват и рак на шийката на матката

Аз пък понеже съм в рисковата категория, преди година си направих колоноскопия. Е, оказа се, че имам само малко хемороиди, но пък профилактиката много нерви спестява. Иначе това е нещо, което относително лесно се диагностицира и се лекува в началните стадии.

ПолУдели, годишно гласУвали, годишно- измАмени, годишно- Умрели+ Герб ЕС нас! Бабичките, Серизи- черЕшките!

Съвсем закономерно следствие от "добрините" в държавата. Жалко!

Antiviral Drug May Extend Brain Cancer Survival- пишат учени

Във Франция минеш ли 50, на всеки 2 години, докато навършиш 74, получаваш по пощата една опаковка, в която си слагаш парченце от акото и го изпращаш отново по пощата за изследване. Това е напълно безплатно и не се шегувам.

И не само там, в почти всички страни с частно здравно застраховане. Самите застрахователи го изискват. Иначе няма пари за лечението.

е с антивирусни средства, а не с боклуците, които пробутват в нашите онкологии разните биг фарми!

.......Над 3000 българи годишно-болни от рак на дебелото черво.....

Благодари,лизачо на комунистите,КПСС и БКП за Чернобил. Знаеш ли какво стана там през 1986 година.?

ти е виновна Европа,че народа преяжда с луканка

РАК НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО РЕЦЕПТИ 1./ Следните билки са необходими: жълто прозорче, червено подъбиче, ранилист - корен, зърнастец, овчарска торбичка, цвят от невен. От всички билки се вземат по 50 грама и се смесват много добре. В половин литър вряща вода се слагат по 2 супени лъжици от сместа и се оставя да ври на тих огън около 10 минути. Когато отварата изстине, се прецежда и се пие по 100 мл 3 пъти дневно преди хранене. Тази билкова комбинация подсилва имунната система. Ако болният няма високо кръвно налягане, не е прекарал инсулт или инфаркт, може да взема по 10 капки с малко вода. Лечението продължава минимум шест месеца. 2./ 1 чаена лъжица от билката аир се залива с 300 мл. студена вода и трябва да престои 12 часа. След това се прецежда и се пие по 50 мл. преди хранене. 3./ Див чесън (през април е най добър - не е много твърд) се нарязва наситно и в бурканчета се залива с домашна ракия. Стои 2 седмици на слънце и е готово. Пие се по 30-40 г на обяд. Може да се залее и с етилов спирт. 4./ По 50 г синя жлъчка, синя тинтява, рани лист, бял равнец, жълта турта, червено поддъбиче смесват се и от сместа 3 супени лъжици врят в 500 г вода; пие се по 3 пъти на ден преди ядене.

Демоде си. Според Фейсбук две лъжици сода на ден и всеки рак изчезва!

ахахах и червата ти също...

И оставаш без стомах.

" Човека е това, с което се храни." Повече боклучави химични храни на пазара и чакайте нацията да е здрава! А за профилактиката- хората дори да си знаят диагнозата, си спестяват лечението по простата причина, че не могат да си го позволят, а за един профилактичен преглед, дори и да се осигуряваш, пак си плащаш всичко като поп, а имаме Бойко да хрантутим, че апетита му расте!

МАЛКО СА

задължително условие е и наличието на раков вирус, а той се придобива при интимен контакт, дами и господа! Ала никой не иска да ви го каже и да обясни точно как стават лошите работи.

голям експерт се извъди.... Ти яж от промоциите на големите хипермаркети.. той вируса няма нужда да те намери....

Без да съм онколог,гастроентеролог и дори не съм лекар,но гастроентерологът на Първа УМБАЛ,София ми каза ,че в Япония е задължителен ежегодно прегледа на дебелото черво.Може би това е една от причините за дългата продължителност на живота там.

Друга е причината - не ядат боклуци и акат клекнали (а не седнали на "порцеланов трон").

Алкална диета срещу болести. Повече плодове и зеленчуци и по възможност без рафинирани храни и месо. Тогава енергията струи в организма и мислите се прочистват. Човек престава да има нужда от стимуланти и започва да кипи творческа енергия в него. Но чревоугодниците няма как а да се радват на здраве и дълъг пълноценен живот. Най-важно е да храним душата.

Как намери връзка между Г.Димитров и рака . Ти знаеш ли какво е авастин , фолфири , платинум ??? Професор Куртева , доктор Виолета Маринова , Др Арабаджиев какво правят за болните от рак ? Не си ми симпатичен , но дано никога да не се разболяваш от тази болест .

Пропуснал си кселода, а в случая тя е основна. Основна причина за рака у нас освен липсата на профилактика е и тоталната некадърност на част от лекарите ни. Моят рак не бе открит от трима гестроентеролози, независимо един от друг. Беше в края на 3-ти стадий, с местни разсейки. Никой от тези лекари не носи никаква отговорност за безхаберието си. Познавам семейство Куртеви - много добри лекари са, но малко са като тях.

Кселодата защото се пие , не те бодат . Иначе си прав ,разкошни лекари са Куртеви а и екипите им .

Горещо ти препоръчванм да се поинтересуваш за третата алтернатива за лечение на рак чрез минаване на безвъглехидратна диета . Въглехидратите / всичко сладко , дори мед и сладки плодове , всички зърнени храни и производните им са идеалната храна за рака / Отскоро за лечението на онкоболни в Германия - наред с познатите три възможности: операция, лъчева и химиотерапия-вече се прилага успешно и безвъглехидратната диета.Методът е въз основа на открие, направено още през 1924 година / , тоест преди 86 години!/ от германския лекар Ото Хенрих Варбург. За изключителните си открития в борбата с рака през 1931 година на Ото Варбург е присъдена Нобелова награда.

Отровената природа от радиацията не се възстановява за 10,20 или 30 г. Радиацията още си е консумираме...

Следва Хъба , А, за тамм, само, другаря Генерала, Борисов две, може да ни каже! Старейшина: Главочев

КОЙ, КОЙ- КОЙ ?? Да не викаме Койчо И, Койка ! Нова *, люто ще съжалявате ! баба Тодорка, бТТТВ"Трътките"

"Над 3000 българи годишно-болни от от рак на дебелото черво". И това само за болни от рак на дебелото черво. А ако се пресметнат заболяващите от всички видове рак, то сигурно ще надхвърлят 30,000 годишно. Изключително"постижение", направо геноцид!

Освен храненето и среса не се отчита Чурнобил(които избраните подложиха на радиоактивно приятелско лъчение българския народ) и добиването на уран в България.КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

Явлението се появи след загриженото поръсване с НИСКО обогатен U в бивша Юго-вия.

Като подпишем със САЩ търговското споразумение за ГМО храните им.заболяването ще се увеличи десетократно Горко ни

путя шта спасява