Радиоактивен облак от Урал премина над Европа

Облак с ниска радиоактивност е преминал над Европа през последните седмици, сочат данни на Френския институт за ядрена безопасност.

Обратно в новината

Коментари - Радиоактивен облак от Урал премина над Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На показаната карта се вижда, че по протежението на Дунава е ИМАЛО повишен радиоактивен фон. А защо не казахте навреме? Защо бе?

От Натовските бази какво друго да излезе Транс мутанти и радиация !

този вид новини трябва да ги научаваме не от Евронюз, а от българските телевизии. Вносителите на храни и заготовки за хранителни продукти да бъдат следени много внимателно какво внасят с официално предупреждение за отнемане на лиценз.

За повече от 30 години след Чернобил орките от Мордор не са научили нищо ново. Виж да водят война срещу бивши "братя" и да им заграбват територии - това го могат, ама кочината си да оправят - не.

неотдавна в дира имаше новина, че цар путин пак си играл на войници и лично натиснал червеното копче за изстрелване на няколко балистични ракети. нищо чудно някоя от тях да е гръмнала в урал, а не в сибир.

Кво ти пука за някакви руснаци. Путин ги бил облъчвал с нещо? Той Жуков ги гърмя с истинска атомна бомба, май 2 пъти Руснаците са просто пушечно месо за завоюване на нови територии

Точно такова месо са. От 380 войни които е водила Русия само 4-5 са защитни (наполеон,1-ва,2-ра и още 2-3). Всичко останало са нападателни войни срещу други държави. Включително и срещу крим преди стотици години когато е бил Български. Такъв е бил Български !

Сичко е умишлено а не инцидент

все се намира по някой идиот да опитва да играе по радиоактивната тема. преди бе уран във водата. още по преди - радона... по назад - стронция в пясъка... в ощи линии на когото не му харесва - да напуска БГ. у нас има от всичко в малки дози. земете един гайгеров брояч, пробийте една дупка в панелката си и тествайте прахът. ще ви хареса резултатът. а радона във водата ни е толкова много, че на теория ако прекарате повече от 10 минути под душа = облъчване.

Напуснал съм я преди 10г тая България а тя все по зле става

За тия дето по трудно вдяват и са с отровено от политика съзнание, да повторим пак. Белким тоя път им влезе нещо в главите. РУТЕНИЙ-106 Е АБСОЛЮТНО БЕЗВРЕДЕН ЗА ЧОВЕКА И ОКОЛНАТА СРЕДА! ОТ ЯДРЕН РЕАКТОР НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ САМО РУТЕНИЙ-106 БЕЗ ДРУГИ РАДИОАКТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ! ТАКОВА ЖИВОТНО НЯМА! И НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, КАКВО НИ СЕ ИСКА НА НАС. Добре е, преди да се пише, човек малко да се разрови и ограмоти! След това да пише. Обаче, как да стане това? Ако е сред ония 80%, той и да разрови за информация не е в състояние. Ама иначе е устат.

орките продължават да тровят хората с радиация.Като си помисля,че руските мекерета напъват да строят нов Аец.

Поредните глупости целящи да шашкат хората! Първо на първо Рутений-106 е АБСОЛЮТНО БЕЗВРЕДЕН ЗА ХОРАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА! Освен това, ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА Е ИЗХВЪРЛЕН ОТ ЯДРЕН РЕАКТОР, ТЪЙ КАТО В ТОЗИ СЛУЧАЙ В АТМОСФЕРАТА ЩЕ ИМА И ДРУГИ РАДИОАКТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ! Елементът Рутений-106 се използва като "гориво" в спътниците на земята и разбира се в медицината. Русия категорично отрича да има инцидент на нейна територия, а и самият факт, че има наличен само Рутений-106, без други елементи, показва, че това е така. ИЗХВЪРЛЯНЕ ОТ РЕАКТОР САМО НА РУТЕНИЙ-106 Е НЕВЪЗМОЖНО! ИСКАХТЕ ФАЛШИВА НОВИНА? ЕТО ВИ Я!

А, съвсем сигурно е така. Те, западняците нищо не разбират от тия работи, да не говорим, че дори кока-колата им е с алкохол, а може и с рутений да е, кой знае...

Рутений 106 е радиоактивен и няма как да е безопасен.Аман от тъпи руски тролове.

За такива дърти лъжи ли ви дават хонорар,бе майкопродавци?То бива подгъзуване,ама срещу народа си е родоотстъпничество!На бай Ставри,както се е тиражирал,никакви рубли!Тъп е като галош!

не искахме ама така се получи - лекувахме тука едни хора от едно несто - повече няма да правим така!

Май облака идва от Казахстан, които си мълчат. Руснаците отрекоха да е от тях.

руснаците кога не са отричали? да си спомним за МН17. Чак самолети взеха да рисуват по сателитни снимки и се издъниха яко. А в Алепо нито една болници и детска градина не са бомбардирали... нали? ех че наивни хора има... ако американците бяха отрекли нещо подобно друга песен щеше да пееш.

Казахстанците са отговорили съвсем официално, че не е и няма как да е от тях-те не работят точно с такъв елемент, нито съхраняват нещо с такъв елемент на територията си. Освен това, реконструкцията на инцидента не потвърждава Казахстан, а руска територия край Урал.

Така е при демокрацията - крие се от хората за такива инциденти. За Чернобил първо скриха, но не чакаха един месец, за да ни кажат, както е сега.

Ами благодаря за информацията с един месец закъснение!Срамота!Позор!Значи французите следят ежечастно,а тука се подпичкват!Хем над нормата,хем под праговете!А там на место,трагедия!Ами да бяхте казали на хората да се съобразят,има и деца,можеше да бъдат на закрито или все пак някакви мерки за неутрализация!Щото е от Урал,да не обидим нарушителите,или вредните атомни централи дето искат пак да ни пробутат пиянките!Да се забрани ядрената енергетика,време е!

Ох, колко мило... От Урал с любов... рунаците пак са се сетили за нас.

Русия пак ни изпраща радиация и пак много навреме ни го съобщават.

Фирмите -Мтел, Вииваком, Глобал Облъчват хората в БЪлгария по цял ден с Радиоактивните си Облъчващи Антени ( Базови станции). Трябва да почнат да им палят Офисите, колите и антените. За да я има Българи,я за да нараства наслелението като брой и да живеем добре, тия фирми- ЕМтел Вииваком, трябва да ги няма, да ФАЛИРАТ и да умират.

Без да се опитваш да омаловажаваш, събитието ок?

Еми, това е, всъщност, международната новина на деня...

А защо никой не казва какво се случва около Фукушима? Тази авария май беше по-страшна и от Чернобилската!

пиклата с малките цици няма ли да каже несто по вапроса-или сте малчи като рпи чернобил

несто вапроса малчи рпи чернобил

кого го еня за жабария, ма?!?!

Цял месец циклони от запад на изток , а облакът се движи от изток на запад. И защо сега казвате, когато е минал? За да наложите ембарго на продукцията от тези райони- България, Румъния, Унгария. Нещо не е наред със замерването, мониторинга и информирането на населението. Всичко е добре скалъпен постфактум.

студа в България идва от океана, а не от Сибир.... те сага шЕ ти повЕрвам.

"В случая става въпрос за инцидент, за който беше съобщено още в началото на октомври." - Било е съобщено толкова тихо, че никой не е чул!

Абе, гледам, на страницата на isrn.fr съобщението е от 09.11.17. А данните са за "облак" засечен над Франция от края на септември до средата на октомври-значи над нас е минал доста преди това. Източникът на замърсяване е край гр. Перм,до Урал, но французите нищо не казват за БГ-това ще да са наши данни демек...

И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. И още веднъж мамицата им. През 1986 г. цял ден ме валя черобилския дъжд (баях наряд в казармата) та и до днес си влача последиците, но сега предлагат същото и за детето ми. Ще ги избия, но по-вероятно е просто да напусна Безхаберистан.

Грам от тоя елемент сигурно струва милиони. А тука пада от небето. Що го казват чак сега, когато дъжда вече го е измил?

що бе, бардчед аз си събрах в една кофа -ти продам малко?

Добре ве да таковам мамата що никой не е алармирал....

те за един паметник на окупаторите вдигат глъч до небесата, а ти искаш като им лъсне голия зад-ник да те предупредят?

леле майко колко сме безпомощни всички-и управляващи, и управлявани, и учени, и неучени. дали да не си намалим малко консумацията и печалбацията, та да няма нужда от мощни и опасни енергийни технологии??

дай личен пример. откажи се от енергото. давай го на свещи.

давам, разбира се, но такива като теб не вдяват. и съответно ние можем почти всякак, а вие-не. Е...

После автомобилите били големи замърсители на въздуха! Ха! Слагат "станции" за измерване на зъмърсен въздух! А защо никой не отчете радиактивния въздух преди седмици!? А г.жа Фандъкова къде е? Значи като направиха велоалеите по Роковска, веднага в ефир, като направиха платеното зониране, веднага в ефир а сего мълчат като риби и то седмици наред. Сле аварията в Чернобил имаше същото стратегическа мълчание.Браво бе!!!

В България годишно от мръсен въздух умират преждевременно 15 300 души. А ти си търси г.жа Фандъкова за радиацията.

А имаш ли представа какви са пораженията от радиацията? Все още сега, а и за в бъдеще ще "берем плодовете" от аварията в Чернобил. Имаш ли представа колко хора измряха и продължават да умират в резултат на "онзи облак"? Да не говорим че раковите образувания се провокират точно от повишаването на радиактивният фон. Кампанията срещу автомобилите е чисто и просто лобизъм на хора с материални интереси в този сектор. И това е ясно и на децата. В сравнение с радиактивното замърсяване, другото е чист въздух.

Какво пречи да е долетял от КНДР? Там в последно време яко гърмят атомни бомби. Вярно, под земята, ама газовете си намират път...

Отивайте в аптеката и купувайте йод. Пийте до дъно. Може и две-три шишенца. Действа безотказно срещу радиация! Ще ви опази и от заклинанията на кремълския магьосник...

И за Чернобил и сега властимеещите мълчат като партизани на разпит.Значи нищо не се е променило за изминалото време.

споко народе..до един месец ще се разбере за аварията и изтичането..засега се мълчи-спомнете си чернобил

И как така все количествата са минимални и вечно не са опасни за здравето!? Тровят ни, ама то толкова малко винаги, че не е опасно, бре..

Така обясняваха за бомбите с,,обеднен,, уран над Сърбия,питайте в Западна България как им изсъхнаха градините и дръвчетата.

И защо точно на 10.11 ни го съобщавате,за да ни стане ясно че не се е променило нищо.Ние си го знаем,но знаем и че няма вече и държава.

Вицът на деня- Руският радиоактивен облак не е опасен за здравето на хората. Русия пак ни почерпи с радиоактивет облак. Облъчи ни здравословно. по братски

- най-хуманната радиация на света.

Ало босият, още не се знае кой е виновен ама ти побърза и бесилото да дигнеш. Явно звездите ти ги говорят. Ако се окаже, че виновен е Казахстан ще върнеш ли 30 те сребърника или ще се надупиш още веднъж да си ги заработиш?

Още не е доказано че е от Русия, а едни от най-стабилните ядрени технологии са Руски, зависи кой ги управлява и поддържа.Това в Чернобил си беше Украинско престъпление.Ако ти подаря Мерцедес и ти го караш като хамакин, фирмата ли ти е виновна.

като хамалин:)))

е. Също като американските бомби с обеднен уран в Сърбия. И те са съвсем безопасни.

Интересно.. Защо всичките ни демократични ( коя от коя по-по най )медии досега си мълчаха? Колко ли процента си зададоха този въпрос? ( жокер: Със сигурност не е процента споменат от една статия от преди няколко дни)

Опитах се да светя като крууушкааа и искам ново старо беленееее и знам си аз, че който много слууушкаааа ще има пак за него папканеее

И какво излезе? Тука има ,тука нема!

Цял свят се е събрал в Азия и обсъждат бъдещото развитие, а благодарение на мъдрата политика на Меркел и ко, ЕС все повече се превръща в бунище - за китайска продукция, ядрени отпадъци и бежанци.

едно си бае

ела да ти се изсера на главата, а после ще замина да правя вечеринка за санирането на блока... същото е като това което каза и ти. АНАЛогия се нарича... не не спирай да четеш до половината на думата както си свикнал.

"Въобще не е вярно, че радиацията е опасна за здравето и влияе върху възпройзводителните функции на хората! Доказателство за това са подводничарите, които прекарват години на ядрени подводници в среда с повишена радиоактивност, а през това време жените им раждат здрави деца!"

Откъде да знаем тези новородени деца дали са от...съпрузите, а не от...съседите (шегичка)! Доколкото знам ембрионалното (утробното) развитие при човека трае 7-9 месеца, а ти пишеш, че подводничарите прекарвали повече от година под водата! Нещо не се връзва с времето!

Абе ти май схвана?!?! Браво!

Облака идва сигурно от секретния руски град собственост на Росатам ПЕНЗА-19.Пак експерименти тровят раята.Нека да припомним КОЙ е шеф на РОСАТОМ това е абхазкия евреин Сергей Якоблевич Израельтель известен с прозвището си КИРИЕНКО.На хазарски КИРИЕ-КИРИЯ значи БАНКЕТ фиеста софра с БЕЗплатно пиене ядене и жени за които някой ДРУГ плаща (Обикновено плаща някой балък като бг премиер ББ по 800 Милиона Е за 2несъществуващи реактора .Сметайте с толкоз много ПАРА колко КИРИИ с ядене пиене и жени ще има за Руските олигарси и Мошета около Путин-ШАЛОМов)

Доколкото ми е известно Урал, откъдето се "твърди" че идва радиоактивният облак, не е в...Казахстан! Защо тогава искат Казахстан да потвърди, че облакът идва оттам?

Урал се простира на 2500 km от Казахстанските степи по протежение на северната граница на Казахстан на юг, до Арктическия океан на север. Това отговори ли ти на въпроса? За повече информация Гография за 7-и клас.

Продължавам да твърдя, че откъм алкашите нищо хубаво не може да дойде насам.

Както казваше известният руски комик Михаил Задорнов (лека му пръст, починал е вчера): "Никто не предполагал, что возможно построение конца света в одной, отдельно взятой стране." Та руснаците продължават да копат в тази посока! Но защо искат да завлекат и Европа натам ...?

от урал направиха първото предупреждение към изпадналите в истерия и шизофрения . второто ще е по-строго,а трето може и да няма .

Ахахах, ако ти си антизлобар, Витоша е долина.

Добре че беше Франция. Нашите технологии не засичат такива неща.

да му мислят американците, че тука путинолизците не се сещат да се присмеят на тях... явно още се обичат с ТрАмп и не им спускат тази опорна точка: 27.10.2017 "ЦРУ закупи три апарата от БАН за измерване на космическа радиация " ха ха ха ха :)))

беееееее бееееееее БееееееЛеееееНеееее

След авариите във френски и белгииски централи, трябва да се оправдае някак защо Европа е радиационна зона. Естествено от Урал е причината! Хибридна война на руснаците! Путин ако ще ви праща радиация, обаче - тя ще е на ракети...

И колко пъти радиация от белгийските и френски централи е разнесена из цяла Европа и половин Азия? Айде стига русофилистични глупости, а ? Сам вярваш ли си?