Предупреждават за опасност от екокатастрофа край Кричим

Жителите на Брацигово и Кричим стартираха подписка срещу намеренията местността Лесковец да бъде дадена на концесия, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Предупреждават за опасност от екокатастрофа край Кричим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ах, колко свободно се диша през демокрацията... Чудя се какъв ли е по националност концесионера?

В Гърция близо до един отръкавите са открити залежи на природен газ. Но техните сегашни управници спряха проекта, за да оставят на хората поминъка - туризма. И всички там гласуват и подкрепят Ципрас, който е заявил че няма да даде да се замърси земята. Нещо което предишните им управляващи са били готови да направят. Ех, що и ние си нямаме един Ципрас....

Как да нямаме Ципрас?! 27 години ципрасовци ни управляват. Преди изборите ОХИ, след изборите ОХ-ОХ-ОХ...

уран се добива за да се правят АЕЦ - Атомни Елекрически Централи.На нас ни забраниха АЕЦ защото сме щели да прави ток от изпражнения.Са някой ще го изнася урана .Изнасят природни богатства внасят готови продукти.Е на това дередже сме 27 година и се очертават все по зле да става.

Според Атанас Калчев практиката показва, че първо фирмата иска добиване на строителни материали, а тя предварително си е направила проучване и знае какво има отдолу. "Министерството е с вързани ръце. Затова хората настояват въобще да не се дава разрешение за проучване", каза още кметът. СЪЩОТО ВЕРОЯТНО ВАЖИ ЗА ГАЗОВИТЕ НАХОДИЩА И ВСИЧКИ ДРУГИ.ГЕРБ РАЗДАВАТ ВСИЧКО НА КОНЦЕСИЯ.ХОРА СПРЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ .СТГА С ТОЗИ АД В КОЙТО ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ.

Прав сте. Газа трябва да се купува от Русия на каквито цени ни го предложат.

че те ще го изнасят газа да не ти го продават на тебе .По им е изгодно да го прадават да Румъния иТурция.27 години овци и след още толкова пак ще сте овци

Казваме не на всичко, а после се чудим защо няма индустрия в България. За всеки частен случай хората са прави - кой иска уранова мина? Но като погледнеш казваме не на всичко - нови лифтове, нови мини, а после въздишаме колко било хубаво, като Кремиковци хранил 15 000 човека..

"Министерството е с вързани ръце! Т.е. - отдавна са си опеккли работата бъзнесмените." Няма ли някакъв съдебен път да се спрат тези проучвания???

На барикадите! Това са алчни бандити, не им позволявайте да отровят докрай региона.

Животът и здравето на хората са по-важни от всичко. Безумците, които искат да замърсяват околната среда и питейната вода на огромния брой български граждани, жители на Пазарджишка и Пловдивска област, ще бъдат СПРЕНИ. Надявам се, че ясно си дават сметка какво означава повишена радиоактивност на водите и почвите - безброй нови случаи на рак. Кой болен мозък изобщо е допуснал това?!?

За коя земя и вода говорите? Тази, която се обработва с пестициди, хербициди и толкова изкуствени торове, че свети на тъмно ли? Мислите, че тези неща не се просмукват във водата?

Нали спряхме добива на уран? Затворихме мините, лишихме хората от поминък, ликвидирахме индустрия, която носеше приходи и започнахме да опазваме околната среда. Или за американците това не важи? За тях може всичко ..... Ега ти държавата, ега ти политиците! Ето за това се гордея, че съм българин, но ме е срам, че съм български гражданин!

d4

Бах и държавата! Бах и министерството! Щом е с вързани ръце и нищо не може да направи.

Вече местността около село Бенковски, Златица-Пирдоп е тотално усрана. На това отгоре и от тези златни и редковметални находища България я печели 5%, я не. Всичките печалби си отиват в Дъндито-Прешъс - американска компания. За БГ останаха хвостохранилищата, побелелите покриви на околните села и мизерните заплати за робите от региона. Освен това в рудата има съдържание на сребро, мед и германий. На това отгоре фирмата обработва и съсипва площи два пъти по-големи, отколкото е записано в договора за концесия.

Напишете името на американската фирма "спечелила" концесията. Продажници.