Радев след побоя в Охрид: Ще поставим пред ЕС въпроса за правата на българите в РСМ

Държавният глава остро осъди системните нарушения на правата на българите в съседната ни държава

Обратно в новината

Коментари - Радев след побоя в Охрид: Ще поставим пред ЕС въпроса за правата на българите в РСМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

макетата ни се подиграват. Ние сме най-смотаната, предателска, корумпирана, щуробаджанашка, колониална държава. Е кой нормален ще иска да дружи с нас. Прави са макетата да не ни припознават като роднини.

Изкарай си главата от задника си. Ще поставите въпроса пред ЕС македонските толупи да не мислят за ЕС близките поне 30 години

Вземи си поука. Ти си този който ни докара до това безвремие. Една държава като Македония ни точи зъби, а ти ги плашиш с ЕС.

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

На вниманието на троловити, които плюят президента Радев. Коментари от Дир-а във връзка с решението от лятото на 2022 г. на НС, гласувано от депутатите на ГРОБ, ПеПе, ДъБъ и ДПС за вдигане на ветото за започването на преговори на СевМакедония с ЕС : K1reel (нерегистриран) Честито! Нашите политици за пореден път намериха какво още да продадат от глозганата вече 30+ години България. Но не му се сърдете на Баце. Той не е виновен. Виновни сме ние! Защото не пазим историята си. А ако не я пазим, накрая ще я загубим. Продадохме Турското робство на турците (през ДПС) и го нарекохме Османско Присъствие. Сега ще продадем Кирил и Методи (и брат му), Цар Симеон и половината ни история на македонците. Не пазим хората си и затова ги губим - 2 млн, за 10 години, за да сме по-точни. Отказахме се от българите зад граница и ги обявихме за предатели и дезертьори. Сега се отказваме от македонските българи. Ще ги продадем на македонците! И накрая ще останем шепа хора, които ги има едва от вчера. Без история. Без дух. Без самосъзнание. Безименна биомаса, която се огъва до земята от всеки малък повей на вятъра. Малко разклонение на историята на народи като Македония, Турция, Сърбия и Русия. Земя на роби. Населена с мелези. Честито! Историците ни скоро ще имат доста по-малко работа. Но за какво пък ни е историята. Безсмислена приумица на надути философи. Но виж, друго си е да надуеш Петрана по новия си Айфонь докато ходиш из мола. Ние друго не сме и показали, че заслужаваме. Всичко повече ни е в повече! Ман'го от Скопие (нерегистриран) Бате Бойко гявол си , гявол и куча на Охридското езеро щеш. Бойче Борисовски (нерегистриран) Не може Киро да е по-голям евроатлантик и американофил от мен ! Аз съм най-големият!!! Бойко (нерегистриран) Аз пък съм по-голям евроатлантик и американофил от Киро !! Мич (нерегистриран) Бойко Крадеца подкрепи Киро Лъжеца. Самаел (нерегистриран) Освен без бъдеще, вече сме и без история. въпрос (нерегистриран) Колеги, в колко часа започва тричането в НС на Кирчо и Кокорча? реплика това е въпрос (нерегистриран) от третостепенно значение Дали кирчовци или боковци ще хвърлят в калта 2000 години история, има ли значение? Е (нерегистриран) Е, та кой е очаквал нещо друго от продажна проста тиква, която се хвали, че господарите я галят по главицата.

юмрука бе, бастун, кво ми се моташ само по опери, егати паркетния клоун.

Радев, смешнико!! Радев, боклук, защо предаде Македония??? Разказа играта на България, продажнико натовски!! За теб гласувах, измамник, еничарин!!! ППРОКЛЕТ ДА СИ, ЧЕ ИЗЛЪГА НАРОДА!!! Затри България с харвардците!!!

“ Русия е била и продължава да бъде главен враг на България ! С политиката си на интриги, явно вмешателство, агресия, икономически натиск, хибридна война, масирано действие на агентура на всички нива, русия е заплаха за нашата Родина ! Групата работи за сплотяване на всички патриотични сили в борбата за разкъсване омразните вериги на руска зависимост ! Групата работи и за активна подкрепа на Украинския Народ в справедливата му борба срещу руската агресия ! За обединение на народите, пострадали от рашизма, в усилията им за независимо свободно развитие !”

Да благодарим на Коминтерна! Руснака може гол и гладен да ходи, но пари за борба с България винаги се намират! Тъпа руска политика!

Виновен е Сталин и Коминтерна! Изобщо тъпата руска политика към България!

Вожда вдигнатия юмрук, пълен и уформен мръсник и изрод. ДГД

Не ти е виновен Радев, а Сталин и Коминтерна! Изобщо тъпата руска политика към България!

Споко Радев България си върви по енерция надолу в изчезването йййй тя няма народ няма деца няма храна няма земя няма икономика няма селскостопанство няма здраве няма учини няма армия няма АЕЦ,, ТЕЦ няма и да има лева парите свършиха няма традиции няма морал никого вече не почита НЯМА нито ЧЕСТ НИТО СЛАВА !!

Писна ни от руски проксита като теб!

За мен е много странно, че за има-няма 4-5 години (1941-1944) , българските войски са "окупатори", а за сръбската армия, която окупира Северна македония цели 30 години преди Втората световна и още 47 години след Втората световна никой в Северна македония не използва термина "окупатори". Е, що така? Имаш почти 80 години сръбски войски в Северна македония, северномакедонците не са сърби, но никой в тази държава не смята това за окупация? Доста нелогично!

Да благодарим на Коминтерна! Руснака може гол и гладен да ходи, но пари за борба с България винаги се намират! Тъпа руска политика!

Тяхното лоби е станало причина да воюваме и дадем скъпи жертви в Балканските и в Първата световна война. Заради голите чукари на Северна македония и Охридското езеро. По същото време тракийските българи никога не са имали съмнения в своята идентичност и национална принадлежност. Хиляди пъти са молели да ги освободим и се присъединят към нас. И да подчертая, че след Първата балканска война ние сме имали линията Мидия-Енос, гарантирана ни от Лондонския мирен договор, гарантирана ни от самите англичани, които по това време са великата сила номер едно на света! И заради тези лайнари и собствената ни глупост, разрушихме всичко. Участвахме във Втората Балканска и двете световни войни. По този начин предадохме тракийските българи, които никога не са иамли най-малко съмнение че са именно българи и никакви други. Загубихме пристанищата си на Бяло море и сега сме на 100 % зависими от вековния ни поробител Турция за нашия внос и износ. Всичко минава през контролираните от нея Босфор и Дарданелите! Вместо да изпишем вежди си извадихме очите! Сами си го направихме заради едни неблагодарници, северномакедонците!!!

колона на Русия в България добре си е свършила работата. Може ли да си представите немци живущи в Чехия да си изградят клуб на името на Хитлер? Още през 1876 г. Русия и Хабсбургерската империя са сключили таен договор на Балканите да не се допуска изграждането на голяма държава. В съвременните условия това е ЕС. И всичко по-нататъка ще ви стане ясно.

не на русофолията,руските подривни агенти внедрени видимо и явно,не на омразата,и простотията,която умишлено насъскват ,балканските народи да се мразят вечно и да има и войни,такива политици и партии трябва да са забранени и във затвор за престъление срещу България!Докато не се изчисти България от руски шпиони навлеци спасение няма,ще има омраза,расизъм,убийства,войни и смърт!

В ЕС ще се регистрира македонският език и македонската азбука

Вместо да се тръшкате за Украйна, вземете се събудете и вижте българската "Украйна" почти в задния ни двор. 30 години само ги галите и се правите на глухи и слепи, вместо да тропнете по масата. Добре, че са малки на брой и територия иначе щяхме да видим "чудо" наяве като руснаците. Но "чудото" пак ще дойде, при това не много напред в бъдещето, когато албанците опрат до западната ни граница. И те що опрат защото се увеличават на брой, а промитите мозъци македонци до края няма да се признаят за българи и ще бягат към Сърбия вместо към България, освен ако не приемат да се нарекат албанци, така като са се нарекли македонци.

както я карате съвсем скоро турция ще постави въпроса за правата на турците в България! и ще открие десетина "културни института" наречени на баязид светкавицата, сулейман първи и тнт турски исторически личности!

българските историци първо са кажат кой измисли македонската нация и изби хиляди българи които отказаха да се пиша македонски!! Не са ни виновни хора в чужди държави. Трябва да се назоват имената на тези предатели които играеха по свирката на Москва и Белград.. Другарите от БКП ,Москва и Белград нямат интерес да сме в добри отношения с българите под сръбско и руско владичество. Те измислиха македонската нация и език да сме в служба на Москва. Нямат интерес да сме в добри отношения. За 500 г османско робство българите запазихме религия, имоти, традиции , а за 50г руско иго направиха българите македонци насила и ги накараха тези братя да мразят всичко българско и родно. Сега пак разни професори на партията и президенти се опитват да ни скарат за да не са Македония в ЕС и НАТО. Не бъдете наивници а мислете!!!

Македонска на Ив е измислена от Стоян Новакович, външен министър на Сърбия. България е победена през 1918 г. От тогава Македония е сръбска. През 1944 Бг отново е победена като фашистка държава. Военен съветник на Тито е синът на Чърчил...6 години.

За това гусин Гумен Крадев Твоите марионетки простите предатели вече подписаха че България няма претенции ...

Председател.... американофилче.... Правиш всякакъв вид запор за Македония явно имат много път до култура...

Щял да си постави въпроса? ... Топки да си постави Мунчо, или да продължава със Страпона, все тая ... гнида!

Македонската държава да премине на българската територия точка по въпроса няма запетая.

като да го поставите пред Арменският поп.

за някакви евродомогвания!!! Това е все едно ние да започнем да млатим европосланиците по пътя си към Шенген.

Или беше Макрон

Пред ЕС няма смисъл този въпрос да се поставя. Те виждат, каквото искат да виждат. Важното е да има поводи за всякакво управление - политическо, религиозно, икономическо, .... вмисля, че Ладлъм го беше писал в една книга.

Ако някой още не е разбрал какво се случва на руснаците в Украйна от години насам - точно това, което се случва на българите в Македония. Айде сега почвайте да джавкате срещу Русия.

Какво ни интересуват руснаците или американците, България има този проблем от 1878 г. и след Първата световна война нещата съвсем излизат от контрол. Днес ние не искаме да завземаме РСМ, искаме в РСМ да има европейско, демократично отношение към науката и историята, което ще доведе до отрезвяване на тези силно индоктринирани хора.

Че хубаво написано и научно издържано, но истината е някъде другаде. Технология на управлението и насъскването - колкото по-малки и по-надробени, толкова по удобни за използване.

Тези сърбоманчета, които са извършили тази варварщина, да бъдат линчувани, а къщите им да се изгорят!

Не са сърби, пич еврозападналите и сащ-исаните им насаждат тази омраза както при долните косовари и украинци... И в македония, косово, украйна вече няма православни и вечеомазата е на еетническа основа...

ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ЧОВЕК НИКОЙ НЕ ГО БИЕ И НАПАДА!ДАЖЕ ХОЛАНСКИТЕ ДЕПУТАТИ СЕ ДВИЖАТ СЪС ВЕЛОСИПЕД НА РАБОТА БЕЗ БРОНИРАНИ ДЖИПОВЕ,И ОХРАНА,ЗНАЧИ ЧЕ БАЛКАНДЖИЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ИМА ЗА КАКВО ДА СЕ СТАХУВАТ!

Холандските депутати се движат сред холандци, не сред българи. Звучи много обидно, но да си го кажем директно, морала сред българите е много нисък и под морал нямам предвид модерната, преводна дума за настроение, а старата дума за правилно, добро поведение.

честни и почтенни бяха норвежките младежи ,но Брейвик уби много от тях !!!

ония от парламента дето гласуваха за вдигане на ветото.. при несъгласието на българският народ. пуснахме лисицата в курника и сега се чудим що дави кокошките...

Много двулична игра играе Румен Радев и 'македонския въпрос' му върши добра работа за момента. Преди година подмени нашите искания за спиране с историческите фалшификации в РСМ със защита на правата на българите. Изведе 3 тези: - нашите западни партньори не разбирали темата за историята и не я приемали като довод за вето; - в РСМ живеели над 100 000 човека, които се чувствали българи, защото толкова били взели български паспорт; - вписването на българите в Конституцията на РСМ щяло да ги защити. И трите тези не са верни, като тезата, че трябва да се впишат българите в северномакедонската конституция стана основно наше условие да свалим ветото. Само мога да кажа, че в същата тази конституция вече са записани и ромите, но това не пречеше на северномакедонците да крещят 'цигани' срещу нашия национален отбор по футбол, при гостуването в Скопие миналата година. Това беше един капан в който паднаха всички парламентарни партии, които успешно прокараха 'френското' предложение, за много кратко време, под американски диктат. Правителството падна, Радев е начело на страната, а сега и прибиват българи в РСМ, което ще засили позициите му в ЕС. От това положение ще се възползват и управляващите СДСМ в РСМ, които търсят начин да прокарат гласуването в парламента, за да отворят преговорните глави веднага след това.

късно е за анализи, кой какво казал, направил и т.н. да накарат Макрон да отиде и превързва раните на пребития българин. на улицата и в махалата има лаф - който удря пръв, удря по-добре ... ама ние вместо да ударим, си дадохме задниците под наем. както винаги!

ПРЕЗИДЕНТ А ПРАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ КЪДЕ ЩЕ ПОВДИГНЕ ВЪПРОСА

Да заминава за Брюксел , а там имаме депутати. За чии го каканижат ? взимат заплати, като космонавти, а работата им е май да се чоплят отпред, отзад, по нослето,по вратлето.

Мунчо да яхне останалия самолет и да бомбардира Скупщината у Скопие

ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО…

Народ без народност, държава без държавност, племе без националност.........

Македония.Не бива да забравяме,че именно наложената от прасето Бисмарк Сакс-династия ниндокара до абсолютна немска,а после и руска окупации през Втората Световна Война.Освен,че един културен клуб не може да носи имената на политическа фигура,също не бива да носи такива и на индивид,в чиито вени е нямало нито грам Българска кръв. Защо уж Българският Културен Клуб не има за патрон Великият ни поет Никола Йонков Вапцаров? Хайде,дори да допуснем компромис и приложим имената на Личност,борил се и политически в името на Българщината ,която включва и културата,то защо не бе осветлен чрез имената на Великият Тодор Александров клубът? Ще Ви кажа защо. Защото Българите в Македония наистина са ежедневно малтретирани,а доскоро и убивани.Защото употребата имената на един циганин като Борис Трети(не е Българин!) е долнопробна провокация най-напред към Българският Народ,Българската Държава и Българската Куктура,които няма нищо общо с лукавите западни монархипески фамилии.В случаят Радев се показа като един средностатистически идиот,който не Майка България защитава,а селяндура във Враня,който ни вкара в трета сакскобурготска националана катастрофа,от която не можем да се измъкнем. Позор за Симеон Сакскобурготски,че не взе отношение по случаят.Срам и позор!

Сега е момента да ударим сърбоманите в Македония и да си я вземем, но нямаме военна сила, само половин стадион шкембелии за паради, ръждясали руски оръжия и лоясали комунистически генерали от съветския инкубатор

Това е Пъво. Но Второто е отново БЛОКИРАНЕ на РСМ докато не се цивилизоват. Инъче и в ЕС тези простаци ще продължат с простотиите си. Няма смисъл да ги приемаме !

а нещо да кажеш за правата на българите в РъБъ??

Само и единствено Костадинов отиде и им каза в очите, че са българи!!!! Това е факт!! Смел начетен, иродиран българин и родолюбец!! Намерете си видеото и го гледайте. Правете си изводите!!

Да и аз го гледах. Закова ги!! От такива хора има нужда България!!

Какво е иродиран?

Иродиран е нещо като фторник :)))))

Думата е ерудиран

Нашите "европейски партньори" ще си го преместят в другият крачол. Ако нашите политици не бяха ВАСАЛИ единствената правилна реакция би била да оттеглим подкрепата за членство в ЕС

Браво Мунчо,ти се сети след 6 години нищоправене,че трябва да свършиш нещо,а не само да дрънкаш кухи лозунги и заучени,нищо незначещи фрази

Пред ЕС трябва да се постави въпросът за това, че тази нова държава продължава вече 100 годишната сръбска политика на фалшификация и подмяна на съзнание, предимно българска история, българска култура, български език. Това, което сега се случва за пореден път е само следствие на този геноцид над всичко българско по тези земи.

Е някой наистина ли си е мислел, че след като България каже "Да" на Северна Македония за ЕС нещо ще се промени? Тези хора са индоктринирани с омраза към нас. Трябваше да се изчака поне едно поколение да мине и тогава да се говори за пускането на Македония в ЕС. А сега след като влязат там ще стане още по-зле. Ще настояват от трибуната, че кирилицата е македонска азбука, че българските писатели и революционери са македонски, въобще ще започнат едни безкрайни спорове и караници, от което само ще загубим. Учебниците им са пълни с омраза към българския етнос. Сами си го направихме и нашите политици също са виновни като ги пуснаха тези индивиди към ЕС.

А нас отдавна ни осъди съда в Страсбург за непризнаване на правата на македонците в България, но резидента дърдори глупости, защото така иска простата публика и господарите от МаЦква.

Тъпак, къде беше до сега това не е от вчера. Трябва да се излезе и да се каже от медиите по телевизията,че това са платени провокации. Аз познавам няколко макета и са мед хора. Нито ни мразят, нито искат нещо от някой. Всеки иска да си води тих и спокоен живот(макар бай Ганю се е готов да набие някой на магистралата щото видиш ли му е взел предимството). Тъпи провокатори!!! Ей такива трябва да ги пуснат да работят до живот на някой флиисбанд в някоя китайска фабрика и тез дето се продават също!! В китайката фабрика ще се намери място и за българските политици!! Работа и само работа!! Тежък изморителен физически труд за 1 купа ориз!!!