Радев: Преустановяването на дискриминацията на българите в Северна Македония ще e знак за европейската зрялост

Гражданите на РСМ, които се самоопределят като българи, могат да бъдат една от многото възможности и мостове за интегрирането в ЕС, заяви Петър Колев, председател на партията Граждански демократичен съюз от Република Северна Македония

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От един антибългарски договор на Герб с РСМ....... След 3 г.от подписването му Бг предостави в ЕС своите претенции.Министърът за ЕС на Германия каза: Защо не включихте това в договора и защо го подписахте? Некадърници .....

Опасна игра играете. Ще дойде момента когато и турците точно така ще говорят - самооределайте се, бе, гяури, и ще преговаряме само с турците. И циганите като се пишат турци, ко ша праим, в скопие ли да бягаме? Тъпи и прости български сънародници, ще затриете страната след 4 национална катастрофа.

Това вече е клизма на анала на Заиев, с ръка обляна в лубрикант и оваляна в едър пясък.

Същества тип дичев-дечев-бечев охулват дедите си, че били „окупирали“ Македония. След като мнозинството от населението там е било българско, това не се ли нарича Освобождение? Още повече: окупира се нещо, което го има и е свободно. 1941 Македония не съществува. Тя е част от Сърбия, а населението, обявено за сърби, е поробено и подтискано. Сърбите са поробители, а ние освобождаваме поробените братя. Аааа не, нарушили сме международни норми... Законът има буква, но има и дух. Строго по буквата Ботев, Гарибалди, Петьофи, френската съпротива срещу законното правителство на Виши и т.н. и т.н. са терористи. А нима със Съединението от 1885 не нарушихме всички международни договори? Съседна Турция и до днес не признава арменския геноцид. Франция не осъжда издевателствата във Виетнам и Алжир, извършени при това от съвременна Франция, 20 години след Втората световна. Може ли също някой да ми припомни по силата на кое международно право Франция беше заграбила колониите си? А Англия? А останалите сладури? Япония отрича колосалните си и чудовищни военни престъпления. Нито ги осъжда, нито се извинява. Още по-малко трябва да го правим ние, затова, че сме освободили нашите поробени от сърбите братя. Ако още треперим за буквата: ние администрираме Македония на основата на международен договор с Германия и Италия. Ама те били лоши по душа. Така ли !? А нали със същите сключиха договор и руснаците (Рибентроп-Молотов)? Ама и руснаците са лоши. Така ли !? Ами нали бяха съюзници на Западняците !? А нали самите Западняци сключиха договор с Хитлер в Мюнхен и предадоха Чехия? Нещо повече: Когато слючваме договор с Германия и Италия на практика влизаме в договорни отношения и със съюзниците им към този момент. Това са: СССР, Словакия, Унгария, Румъния, Финландия, Япония, Испания, Франция на Виши. САЩ са неутрални. ЕДИНСТВЕНИЯТ противник в този момент е Великобритания и косвено остатъците от Китай. Излиза, че с нас е било половината ОН (тогава така се казва ООН). Така че, скъпи безродници, бъдете здрави.

Първо РСМ да разреши свободно самоопределяне на българите и след като това стане ,тогава да преговаряме.Може да се окаже ,че повечето македонци се определят като българи и тогава ще преговаряме с Партията на българите,щото няма да имаме спорове по историята.

Поредния лозунг прочетен от простия военен.

Казах ли ви че Рублен е предател и родоотстъпник?!

Радев да разкаже как неговите другари от БКП , Москва и сръбските комунисти измислиха македонската нация и език ... Такава каша забъркаха че българи с македонски паспорти ги е страх да се признаят гласно за българи.

Всъщност изказването на Радев е доста добро. Дипломатично но твърдо. Понякога се чудя дали някой не му ги пише тези речи, защото ораторските му способности не са на тази висота.

Радев играе по свирката на Москва и Белград. Македония да е далеч от НАТО и ЕС и да е под руско и сръбско робство... Това е целта да подхранват конфликта на такива като Радев -руската пешка.

Празнодумство, павиращо предателството.

Какви братя бе еййй. Тези северни еничари ни мразят в червата. Никакво внимание не трябва да се обръща на тази псевдодържава. Нека се задушат от злоба и омраза.

Ко рече?

Браво на Петър Колев, един много прагматичен и интелигентен северномакедонец, самоопределящ се като българин. Има прекрасен български език, много по-книжовен и правилен от 99% от избирателите на Славун, мутрите и потенциалните предатели от Дай България, дето искат да ни подарят историята и езика на едни измамници.

Само, да не се окаже пореният УДБА-ш, щото за последните 30г. ги видяхме няколко такива с перфектен български.

Браво Бойко, наш вожд любим! Всички те обичаме! Северномакедонците те обичат!

Албанците още преди колко години признаха, че има българско малцинство у тях и то не къде да е а до самата граница с Македония, а в Македония нямало. Айде де! Първо "Строй се, преброй се!" и тогава у Европейската уния. Инако одма ке ги мениме управниците наши и у космосот македонци повеке нема да водиме. Оти сетне не ке можеме да я делиме земьята нова и ке требе се македонска да я именуваме.

София не вярва на сълзи! BTW: От бановината изпратиха ли въобще посланник?

Чукундур я се скрий, зелен чорап прост :)

Пак ли за птичките и пчеличките бе руци? Ти си единственият "човек", който всеки ден говори за мократа вода. Прави това, което умееш най добре - протести! Ето полата, зад която се криеш е за перманентна ривалуцая! Взимайте тошко и хаджигенов и отивайте да освобождавате някой суверен!

От няколко месеца разговорите между България и БЮРМ се водят от представители на братски Ком. партии. Ерго ще стане това, което нареди Москва.

Ако някой те псува непрекъснато със злоба в душата, обижда жена ти и т. н. Ти на ресторант ли ще го водиш за да престане?!?

Пак ке се надупиш бе фелдфебел

Погелавам успех на Петър Колев! Макар че вероятно се казва Петар...

Момчето е по-българче от много българи...

Или Петр. Прв,цврст,тврд...все абсурдни северджански думи:)))

Изпратете зелени човечета, референдум, присъединяване и ето я РСМ в ЕС.

Комундетата ВИНАГИ са били национални предатели. Радев е комунде.