Радев: По-голямо намаляване на емисиите газове не е наш национален интерес

Ние сме на път да преизпълним целта от намаляване на емисиите с 20 процента за 2020 г. в сравнение с 1990 г., изтъкна президентът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно диша чист въздух внос от Алпите Иначе нямаше да плещи глупости

Са негов главен интерес. Няма значение че в София въздуха е замърсен десетки пъти над нормата.

Защо да не може, ве, може - само трябва малко иновативност! Обърнете се към Томислав Дончев, той тъкмо зарибява иноваторите с обещания за бъдещето.

Защото е намаляло населението от тогава и се е понижил стандарта на живот.

Стара Загора, Русе и София, май са в някаква друга държава! Бати тъпака!

народът в момента диша фини прахови частици в пъти над нормата, а другарят декламира в чужбина, че намаляването на вредните емисии не било национален интерес. така през 86-та комунопитеците от бкп се криеха като мишки под земята, докато народът хал хабер си нямаше за аварията в чернобил. и това ако не е демагогия и гьонсуратлък, здраве му кажи

Това е геноцид!!! Мръсен корумпиран подлога жаден за комисионни и рушфети! Как бе бай шапкар в индустриална Германия въздуха е 10 пъти почист в момента от селскостопанска България! Защо бе, чехъл настъпан, в България се допуска инвеститори клас А да нямат нужните пречиствателни станции и кой гълта парите от това? Как не те е срам да твърдиш, че си президент на народа, а да защитаваш най-отровния бизнес!Как не те е срам онзи ден да плюеш като водоструйка против промените в данъците за автомобили, който ще засегне повечето хора с 3 до 30лв на година, а днес да защитаваш тези които тровят народа. Всички сте един дол дренки Радев!

На всички е ясно какви са на Радев приоритетите - а те са да обслужи по всички възможни начини руските си гасидари.

Друга газ освен руската не съществува в природата ?! Оставка!

Президента пак защити България и Българите !

Зелената енергия ако се акумулира.. Кажи как и ще ти дадат нобел умнико

Тъпо парче си брат. То доста тъпо. Хората го правят, ама в нормалните държави. Вие ще дишате сярата от Мариците още дълго. Чудете се после ащо децата ви се раждат увредене, защо България е на първо място по ракови заболявания, даже Украйна с Ченобил са по-добре. Има индутрилани бетрий, но ключа е така наречения, Сектор коплунг. Не български това може би трябва да се нарича звързаност между секторите. Миро ти това не мош го разбра брат, не се мъчи. Отопление, транспорт трябва да се интегрират в електрическата енегийна система. Има поне сто пилотни проекта в Европа. Хората до 10 години ще го направят, всичко ще им бъде една глобална система която обединява, отопление, транспорт, битови и инустриални потребители, които се управляват един друг. Миро не се мъчи, пии си ракията и шибни два шамара на жената и децата.

Например се пести вода в язовирите и се пуска когато има нужда.

Просто ние сме консуматорско общество. бързо забравихме какво е да чакаш за кола 15 години,за телевизор 2, а пералнята беше лукс.купуваме всякакви ненужни вещи,сменаме печката само защото е леко одраскана.и хвърляме работещ телефон,само защото е излязъл нов модел.отвикнахме да ценим и пазим.но за жалост това е световна политика,и няма как с това свръх производство да не замърсяваме природата . само се замислете колко пластмаси изхвърляме всеки ден.не обвинявам никого,и аз съм същият,но е смешен плач,това че ревем колко е мръсен въздуха,който дишаме

Акциза на дизела и бензина трябва да се удвои и тогава ще дишате свободни

Не се притеснявяй .От01.01.2020 ще се удвои. Тогава ще ти стане много забавно и на теб щото вси4ко е свързано с транспорт.

Не искахте АЕЦ сега и ТЕЦ...От къде електри4ество тогава

От Пелети, ФЕЦ и водород, ВЕЦ, ВяЕЦ, гравитационна ВЕЦ в морето Вместо 3 млрд за тръби за газ и 2 млрд за самолетчета може да се построи 4000Мв ФЕЦ - 1,3долара за инсталиран ват

Зелената енергия няма как да поддържа самостоятелно енергийна система.. Осведомете се малко бе хора, не дрънкайте глупости

200 млрд. долара отпуска Световната банка на държави, пострадали от климатичните промени

Зелената енергия ако се акумолира може да подържа системата а пари за това от СБ

Вместо 3 млрд за тръби за газ и 2 млрд за самолетчета може да се построи 4000Мв ФЕЦ.. Я сега сметни каква площ ще заеме тоя ФЕЦ. И тия 4000Мв се произвеждат за няколко 4аса при високо слънцестоене.. Както надявам се знаеш ел енергията не може да се съхранява, та какво правим когато няма слънце

Тока от тези тецове се изнася за Сърбия,Гърция, Турция - някой печели а ние дишаме мизерния въздух

BG to SR-409мв BG to MK-383мв BG to GR-325мв BG to TR-325мв RO to BG-136 общо 1300мв износ на ток от България

А ние какъв ток ползваме..

От американските ТЕЦ, АЕЦ,ВЕЦ,ФЕЦ,ВяЕЦ- виж ЕСО

Британците са виновни за екологичната катастрофа, заради Индустриалната им Революция от 1760 г. Сега - да плащат ! :)

Конституция на република българия: властите са три и независими! законодателна, това е народното събрание! съдебна, това е съд и прокуратура! изпълнителна, това е правителството! тоя фатмак като част от коя точно власт се изказва??

Тези централи (мариците) трябва да бъдат затворени. Да си отворят 4те блока на Козлодуй и всичко си идва на мястото. Евтин ток и чист въздух. Ама били заети не знам си колко хиляди души в мариците. Дреме ми. Да купуват животни и да отглеждат животни. Така ще ядем по-качествено месо. Може и зеленчуци да гледат. Икономиката на има нужда от тази продукция.

а ковашки? какво ще прави дрОгарят ковашки??

Не на дизела и въглищата

,а лакомията и мафията са причината. Там е корена на злото. Не се лъжете и не се озлобявайте един срещу друг. Това е целта. Да се делите и дърляте по между си и да не виждате истинските виновници.

Световната банка ще предостави 200 милиарда долара за държави, които се нуждаят от помощ да се адаптират към ефектите на глобалното затопляне и да намалят парниковите си емисии, предава „Ройтерс“. Шварценегер нарече Тръмп "луд" заради изтеглянето САЩ от Парижката спогодба за климатичните промени24 Часа Вечерни новини: "Бонус-малус" се отлага, пак мръсен въздух след години бездействиеКапитал Обявиха глобалното затопляне за най-голямата заплаха за хиляди години

Ние нямаме нужда от тези пари - ние сме с Русия!

раздава заеми а не версии. Получателите са винаги страни от "третия свят"....като за комисионни се губят 70 процента от "заема".

Отлага се щото като си платиш данука за 2019 и се надуят цените на всичко поради Толтаксите на камионите (един продукт освен да бъде приизведен трябва и да се транспортира) и март и ти ще подскачаш на жълтите павета викайки Оставка. Стратегията е "На 4ас по лъжи4ка" за да не усетиш как ти влиза

Най-големите замърсители на въздуха през зимата са автомобилите без катализатори и отоплението с течни горива, въглища и горенето на стари гуми и отпадъци. Йоана Христова, зам.-кмет по екология, СО: Мерките са свързани основно с извънредни проверки на автосервизи и на пунктове за вторични суровини, за да може да се провери с какво те се отопляват и разбира се призиви към гражданите. Само за последните 2 седмици са извършени 140 проверки на домакинства в западните квартали на София, които са предимно на твърдо гориво. Днес на ред бяха бившите виетнамски общежития.

И какво предлагат на тези, които мръзнат!? безропотно да умрат от студ? Ще се отопляват и спасяват, кой как намери. Защото газопровод не можело да строим, че бил руски...АЕЦ не можело да строим....Тока не ни трябвал! Какво сме щели да го правим!? ТЕЦовете замърсявали и не можело да работят... Е...Айде топлете се всички с волтаици. Айде де, да видим как ще ви стоплят сега! И къде е Кунева, дето спря без нужда малките реактори на Козлодуй!? Защо не я питат нея.

Христо Христов, Национален институт по метеорология и хидрология: Моментната стойност е пет пъти над допустимата, която е за 24 часа. През последните два дни най-високо съдържане на фини прахови частици е отчетено в Хиподрума и Надежда.

Плождиж-център в момента 434 mg/ m3 PM10!!!! Почти десетократно над допустимата норма...

Пловдив, извинете!

Николай Минков Пет пъти над допустимите норми за замърсяване с фини прахови частици в София (обобщение) Днес, 18:02 • от Николай Минков У нас / Регионални • Животът / Здраве • 0 коментара Пет пъти над допустимите норми за замърсяване с фини прахови частици бяха измерени днес по обяд в София. Кметът Йорданка Фандъкова призова днес столичани да оставят личните си автомобили и да използват градския транспорт. Очаква се утре столичната община да пусне зелен билет на цена от 1 лв. за всички видове обществен превоз в столицата, а днес буферните паркинги на метростанциите бяха безплатни.

Първо трябва да се забрани дизела след него въглищата и накрая бензина и газта

Замърсяването на планетата, което не признава и няма граници е резултат от идиотската система, в която живеем. А именно непрестанното бълване на всякакви вещи боклуци и еднодневки, на което се вика"икономически растеж". Колкото по-често изхвърляш нещо и купуваш ново уж по-добро, толкова се броиш за по-велик.Да не говорим за идиотското стълпяване на населението в мегаполиси, които просто няма как да бъдат чисти. А що се отнася например до автомобилите, то производството на нов автомобил (като се тръгне от изкопаването и преработката на рудата, производството на пластмасите и т. н.), замърсява много -повече, като се изхвърля на 5-6 години, от колкото карането 30 г. на един и същ. И това важи за всичко. Само еднократните опаковки на абсолютно всичко, което ползваме за храна и какво ли не, колко замърсяват! Ако всеки провери колко целофани, найлони, полиетилени и др. подобни ще изхвърли само сега около Коледа! И всичко само за да ти пробутат напр.един нарязан, пържен картоф или какви ли не боклуци. Дебелосерците в света няма да се спрат. Те ще пестят за сметка на най-бедните, ако трябва и ще ги избиват по най-различни замазани и незамазани начини. На тях все бедния им е виновен, защото е жив! Но БОГ ще реши проблема! Скоро!

Германското правителство ще предостави допълнително финансиране от близо 1 млрд. евро за подобряване на качеството на въздуха в градовете, засегнати от замърсяването, свързано с емисиите на дизеловите автомобили. Това обяви канцлерът Ангела Меркел, цитирана от ДПА. Текущото финансиране от 1 млрд. евро се увеличава до 1,5 млрд. евро, като още 432 млн. евро се отпускат за модернизацията на по-малки камиони. Меркел обяви допълнителното финансиране след среща с представители на големи и по-малки градове в Берлин. Една от целите на разговорите е да се избегнат още забрани за по-старите дизелови моторни превозни средства, които влизат в сила в градските райони, където са регистрирани високи нива на замърсители.

Хиляди протестиращи в Берлин и Кьолн призоваха Германия да изостави производството на електроенергия от въглища, в навечерието на голямата конференция за климата в Катовице, Полша, съобщават АФП и "Дойче веле". Организатори в Берлин съобщават, че вчера са се събрали 16 000 протестиращи, според полицията, те са били 5 000. В Кьолн, организаторите съобщават за 20 000 души, докато полицията отчита 10 000.

Хиляди белгийци протестират днес в Брюксел, настоявайки белгийското правителство да спазва ангажиментите си за борба с измененията на климата, в момент, когато в Полша започва конференцията на ООН за запазване на контрола върху глобалното затопляне, съобщава "Ройтерс".

Ако не бъдат предприети проектни действия за адаптация в отделните сектори, целият икономически растеж на БВП през годините до 2050 г. ще бъде "изяден", поради неблагоприятни климатични явления. Тази прогноза направи Боряна Каменова, директор на Дирекция "Политика по изменение на климата" в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Тя представи и проекта "Национална стратегия за адаптация към изменението на климата и План за действие".

все до Русия го докарва. Къде да паднат санкциите, къде само РУСКИ газ... Що не каза азерски, втечнен катарски или израелски газ, другарю президент?

Промяната на клиамата е основно от ТЕЦ, дизел и бензин! Тези стари технологии изгарят кислорода който е останал едва 19% ! Климатичните промени увеличават риска от "домино ефект на изчезването", който би могъл да унищожи целия живот на Земята, предупредиха учени.

Срещата беше предшествана от демонстрации с искане за защита на климата. През уикенда десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Берлин, Кьолн и Брюксел. Те настояваха за промяна в посоката на енергийната политика.

Светът се отклонява от плана си да предотврати катастрофална промяна на климата. Това предупреди генералният секретар на ООН Антонио Гутериш при официалното откриване на срещата на върха COP24 в Полша, съобщава АФП. Близо 200 държави се подписаха под Парижкото споразумение от 2015 г. През този месец те трябва да финализират правила за ограничаване на средната температура под 2 градуса по Целзий и безопасен праг от 1,5 градуса по Целзий, ако е възможно.

За първи път всички наши основни институции са на едно мнение! България се е присъединила към Парижкото споразумение и сега вижда колко е трудно да отговори даже на варианта, който е подписала. Тази среща е за увеличаване на рестрикциите - много хубаво нещо! Ние сме малка и бедна икономика. Промишлеността изнемогва и сега, а не ми се мисли после! Проблемя е, че основни замърсители не са го подписали въобще, а някои излизат от него! ... и да си спрем всички замърсители, светът няма да го усети! Мое мнение е, че нека първо изпълним всичко от първото споразумение, а след това да се пристъпва по нататък.

За сведение на повечето пишещи, смрадта по градовете не е предмет на въпросното обсъждане на емиссите газове. Въглеродният двуокис не мирише.

Който иска чист въздух , а и за да спре да замърсява още може да отиде там .

14 000 БЪЛГАРИ годишно са жертва на мръсния въздух! 14 000...Двама души всеки час!

В събота въздухът в София е бил замърсен два пъти над нормите, в неделя - три пъти. Това каза днес екоминистърът Нено Димов от Катовице, където се провежда Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP24), предаде bTV.

Къде в София има ТЕЦ на въглища? Президентът Радев съвсем правилно казва, че не са ТЕЦ изгарящи въглища причината за замърсения въздух.

Точно за това протестрат във Франция и България - да дишаме мръсния въздух!

за това ли бедния български народ ти плаща 11000лв да го тровиш с газ от руски бензин и въглища!

Всичко е точно...ще се преместим на друга планета, ако нещо се обърка :)

Протестирам от утре срещу тази лъжлива политика на президента

Ти имаш ли деца и внуци които дишат тази смрад из София

Няма ли кой да заведе дело за екологичния геноцид на Президента?

на Деса-Мерцедеса,нещо да кажеш?!

Радев е типичен популист - предлага подсладени празни приказки и нито частица от горчивата истина на действията. Лесно е да си харесван, когато само ляляш каквото иска да чуе стадото, без да правиш каквото и да е, за да го направиш реайлно.

предлага ШЕРБЕТ!

с простотиите си?

Не стига, че заплатите са ниски, тока от ТЕЦ е скъп, колите са стари ами и мръсния въздух да дишаме и да мрем по бързо!

Ако някой някога е имал съмнения, че този палячо е продажен боклук, се надявам най-сетне да е видял истината. За шепа рубли ще проодаде държавата, без да се замисли.

10 000 човека тровят 7милиона и това заради социалната политика! Що не си признаеш че това е защита на руските интереси?