Радев пред Домбровскис: Служебният кабинет успя да овладее факторите, генериращи инфлация

Убеден съм, че членството ни в еврозоната ще доведе до съществени ползи за българската икономика, но не по-малко важно е да бъдат убедени и българските граждани в тези ползи, заяви президентът

Обратно в новината

Коментари - Радев пред Домбровскис: Служебният кабинет успя да овладее факторите, генериращи инфлация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубавото е че, България е разположена на много стратегическо място, което наистина ще доведе до стабилност на доставките. Има вече налични доставчици, завършен интерконектор с Гърция, газ от Азербайджан на много изгодни цени и свободен гарантиран достъп до терминалите за втечнен газ на Гърция и Турция. Остава да се изготви добра стратегия за спазаряване на най-изгодна цена.

мърляч и скапаняк в дясно от първата снимка докога ще го търпим да ни срами у нас и в чужбина?

Не се чудете. Мунчо е в основата на тази евро пропаганда. Този ще затрие България.

Владетелят Мунчо овладял........

Ко сте овладели бе охлюви! Като ти пазаруват от НСО и не знаеш какво става навън така ще е Поредният самозабравил се политик! Срам рам срам! 8 лв кило краставици!

недей лъга бе, Ушат. Овладял си само на шефа си Путин м.дете

Самозабравил се самовлюбен селяк!

Радев в паралелния си свят на изкривените агресора! Мутрата Борисов сред като “оправи” България се втурна да оправя и Западните Балкани, и Европа и света! И затова сме цъфвали и вързали! Този пък рапортува, че бил победил инфлацията!!! Боже, що не си прибереш вепесиите, дето се скитат немили-недраги по тези земи!

Всички се самозабравят! Винаги!

Радев лъже най-нагло. Не сме виждали такава брутална инфлация от 90-те години. И всеки ден става по-зле.

Ако си вярва не е лъжа! (Патология е!)

е самолета без сенник и е слънчасал....

За да падне инфлацията трябва левовете в обръщение на спаднат. Да "няма лесни пари". Лихвите по кредити са единия механизъм, но другия са данъците. В момента много пари се въртят в сивата икжномика без данъци. Ако аз изкарам 10 лева и си купя хляб от моя работодател за 10 лева, и двамата се направили нелев оборот. Тоест моя работодател моге да ми плати 100 лв заплата и ми продаде същия хляб за 100 лв без да има никаква промяна колко аз работя и колко му струва да произведе хляба. От тук идва инфлацията. Ако държавота облага с данък моята заплата, аз няма да мжга да си копувам хляб за 100 лв, и така работодателя ми ще не ще ще задържи цената на 10 лв. Тоест свиването на сивата икономика ще забави инфлацията.

Овладяно? Ко? НЕ!

Голям шегаджия е другаря Радев! Това с казаното от него днес да го приемем за вица на деня ли??!! Не стига, че ни натресе шарлатаните, ами и овладял инфлацията!!!!

България има по-нисък основен лихвен процент от тези в ЕС и САЩ. Дали това е защото икономиката ние по-силна от техните? ЕС и САЩ се борят с инфлацията като вдигат лихвите, но това забавя икономиките и създава социални напрежения, нещо, което не е изгодно за политиците в България. Самият факт, че нито един политик или телевизия не коментира тези базови икономически постулати подсказва каква свързаност и зависимост има между нашите управляващи и медиите.

Инфлацията в Хътватия за януари е 0,2 процента Очевидно е, че множеството тревожни публикации по медии и социални мрежи за ужасяваща спекула и хвърчащи цени в Хърватия не са съвсем обективни и навярно много от тях са вдъхновени и насърчени от противници на еврото и еврозоната. Същите среди са доста активни и в България, като техните говорители непрекъснато заплашват, че въвеждането на еврото ще ни докара инфлация и тежка бедност. Същите "анализатори" никога не обясняват защо Унгария, която ревниво си пази форинта и няма никакви планове за влизане в еврозоната в обозримо бъдеще, е страната с най-висока инфлация в ЕС.

Когато прости селяни те "управляват" за малко е сюрприз. Когато това е задълго е ТРАГЕДИЯ!

Развихрил се е като че е господ! Дава ултиматуми на Европа, акъл на Байдън, приказва лъжи и смешки, няма сеи понятие къде се намира и кой всъщност е! Гаф след гаф!

днес пазарувах, за всеки продукт платих от 30 до 60 стотинки отгоре спряма пазара ми преди 1 седмица! това е Намаляването на Инфлацията!!

Мунчо, ти от колко години не си влизал в магазин бе? Че те пластмасовите кутии за салатите ги направиха от 0ст на 0.20ст. Всичко е с минимум 30% увеличено, а мизерните заплатите същите. Какво си овладял бе калмук? Онези соросоидните да ти внасят импийчмънта и да се махаш. Смешник

Домбровскис що си губи времето с този каунь?

Лъжеш!

Тоя селски бастун не се ли чувства неудобно да се хвали като дърт циганин пред Европа, бе? Ееей, нагъл и прост зелен чорап с тиква, пълна и дрънчаща от червени петолъчки! Какво си овладял, бе, тъпако, овладял си на каката си...Не виждаш ли, че хората идват тук не заради теб, никой не те бръсне и за слива, а се опитват да оправят бакиите на България, които ти забърка! Овладял... Ние пък си мечтаем теб да те овладее бай Ставри, че за много поразии имаш да отговаряш заедно с целия си антураж - служебни правителства, копринки, узуновчета, булки, любовници и роднини. Айде стягай бохчите, че малко ти остава. Текезесар в костюм, нещастник с аграрна фишзиономия, къде си тръгнал по Европа да излагаш България, ама то от простотия все той се натиска да се разхожда насам-натам. Копейка, сър!

..след Кирчо, ДБ и БСП ще трябват поне 4-5 години, за да се неутрализират вредите за държавата.. Толкова некадърна сган не ни е управлявала никога! Дори Луканов и Виденов изглеждат по-добре!

Така овладяха инфлацията, че сме с най високата инфлация в цяла Европа. А на храните - 10 пъти по голяма от цяла Европа. Радев сигурно е овладял за себе си. Заплатката ще му скочи с 30%

Да бе. Само с 30%? Този мухъл прибира поне 20 бона месечно, плюс всички други екстри.

Не знам какво са овладели - в магазините е страшно! Инфлацията е 100% за основните храни за последните 12 месеца. Официалните 20-30% са просто стъкмистика, за да не се индексират пенсиите и минималната заплата с реалната инфлация. Нещата са прости - народът обеднява, избрани бизнеси правят космически печалби. Затова и политкласата няма интерес от стабилност, спиране на воините и т.н. Надеждата е дано да има справедливост след смъртта, иначе е ясно, че тук няма, никога не е имало и никога няма и да има.

Време е червените кхмери да бъдат изпратени в концлагери! Хунтата на Радев действа в момента. Хунтата не стига че открадна парите за магистралата, която буренясва, остави хората без хляб и препитание, взима заем след заем, а парите потъват в нечий джоб. Води ни към национална катастрофа!

На 11.10 военната хунта на Радев взе половин милиард лева нов дълг и само 14 дни по-късно на 25.10 взе още толкова. На 08.11 пак, на 23.11 отново. През септември червените кхмери на Фигуранта взеха още 800 милиона лева заем. Дотук три милиарда и двеста милиона накуп! Тази година още 10 милиарда. Долу крадливата клика на пРезидента Радев получаващ по 15 000 лева на месец, нищоправеца!

Където и да го сложат Янев и чеп за зеле не става от него. Безхарактерен, безволеви, послушко и марионетка. Фигурант като Радев. И двамата са шутове на олигарсите! Всеки олигарх си има шут, били те български, или руски!

РАДЕВ ВЕЧЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО КЕШ,ЧЕ АКО ИСКА МОЖЕ ДА СИ КУПИ ПОНЕ ДВА ИЛИ ТРИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ! АМАН ОТ КРАДЦИ,БЕ!!

Редно е да отидеш с доказателствата за това си твърдение при Гешев!

Господ здраве да дава на Бойко Борисов!Много добрини направи за Родината. Много се построи, беше евтино и хората живееха добре при него. Плюят го сега само крадците, далавераджиите, корумпирани митничари, контрабандисти, черепчета и Иванчева, на които Бойко им секна далаверите като Южен поток, Белене, заменките и изсичането на горите. Да знае че много българи го оценяват положително, а другите след време ще го признаят.

При Борисов народа се замогна, държавния дълг намаля и бе най-нисък в ЕС, а в същото време се строеше. Сега магистралите буренясват, тока, газта и хранителните продукти са на космически цени, а хората мрат от глад при Радевата хунта!

Дреме му на Радев! Нали взима по 15 000 лева на месец и по цял ден си прави лицеви опори. А пък Стефан Янев си уреди децата на държавна служба в БЕХ и НЕК с по 5000 лева ма месец. Обикновените хора да мрат от глад. Това е промяната!

Изпълнителите на мръсни поръчки Янаки Стоилов - конституционен съдия и Бойко Рашков вътрешен министър, Стефан Янев военен министър, Спецов шеф на НАП и Надежда Йорданова правосъден министър. Радев доказа, че е вредител на България. Такива като него предатели Стефан Стамболов ги пращаше на съд и от там на разстрел! Аз лично подкрепям ГЕШЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!

Ама, как само се кефеше Черепа от записа, че манипулира тълпата и как се уговаряше с Огнян Стефанов платената прости..утка от “Фрог нюз “ и депутата от БСП да инсценират и подтикват към протести и след това да назначават фигуранти като Радев на ключови места в държавата и да отнемат правомощия на Главния прокурор(както направиха и с бюрото за защита на свидетелите) и накрая да закрият спец прокуратурата и спец правосъдието. Добре че имаше законни подслушвания разрешени от честни съдии и прокурори, за да знаем за всичко това.

Президентските избори бяха тест за зрелоста на българския народ. Щом избраха президента Радев предложен от Решеников, президент уреждал любовницата си с апартамент и заплати неправомерно с крадени народни пари , разединил нацията и подбуждал бунт срещу законно избраното правителство от българския народ нарушавайки конституцията, явно още се учим на демокрация!

А кого да избереме, бе льохман? Комсомолското прецедент? Рабфака, дето не прави разлика между Китай и Виетнам и чете римските цифри, като букви? Или оново геералче, дето видя сметката на подводния флот? Аре у лево!

Къде да пратя снимки на касовите бележки от началото на месеца, от миналата седмица и от тази!? Защото пазарувам едни и същи неща... и работата започва да загрубява. А дори още не сме въвели еврото!

Някой задава ли си въпроса защо ГЕРБ-СДС взе 23%на последните избори въпреки репресиите и машинациите от хунтата. А сега расте подкрепата на 26%. Ами много е просто обяснението! Народа ги харесва и гласува за тях, защото направиха много добрини за Родината и управляваха успешно, както и че секнаха далаверите на олигарси и контрабандисти. И въобще като ги гледам Киро лъжата, Учиндолеца, Радев, Маяма, Татяна Дончева, Бойкикиния, Курнела, Костя Копейкин и Карадайъ, Бойко Борисов е цвете в сравнение с тях. Единственото хубаво нещо от цялата тази ситуация е , че може да се направи разликата между тях. Борисов и Герб са на светлинни години напред и като качество, капацитет, управленски опит и авторитет в България и в международен план.

Прости сме, но сме бедни! Всъщност не - бедни сме, защото сме прости.

Как защо. Под строй за герб гласува държавната и общинска администрация. Не коментирам корпоративния вот и циганите. Сега смятай.

Най-корумпирания политик е Румен Радев заедно с подгизналите от корупция негови съветници! Както и Стефан Янев уредил децата си в БЕХ и НЕК с по 5000лева заплата точно при първото служебно правителство на Румен Радев. И кога най-после президента ще върне откраднатите от народа пари за заплати и апартамент на любовницата си в конфликт на интереси и после заедно с неговия сол ташак ген. Стойков ще укриват документи от разследването на прокуратурата, която той сега критикува. Кой ще връща и парите 160 милиона евро за джипките на Гриша Ганчев, далавера със съучастието на съветника на президента.

върне нещо, което е краднал да си видял ?

Другарю Радев, нали Вие и Вашите шарлатани предизвикахте три пъти по-висока инфлация от средната за ЕС.

А защо Радев вдигна юмрука, наруши конституцията, създаде хаос и направи така, че партиите да не си говорят. Той е човека на Путин и Кремълската клика! Той е основния виновник за спирането на развитието на България. В деня на приемането ни нв чакалнята на Еврозоната, Радев предизвика кризата.

Нали осъзнавате ,че всеки 20 лева от сметката ви магазина влиза в джоба на бандата на Радев. Високи цени ,още по-високо ДДС. Радев яде на корем истински кашкавал,за народа кашкавал с палма от 35 лева. Яйцата ни са най-скъпите в цялата галактика.

Инфлацията в Еврозоната е 8,6%, в България – 14,1%

Е как ... не може да бъде ... Президента каза, че е овладяна. :)

рече, че са овладени "факторите" за инфлацията, каквото и да означава това. Куха кратуна, ама глас народен, глас божи, нали така. Сега си плащайте и не мучете

На храните е 100%.

Чак не знам вярва ли си като го говори тия глупости. Господин Президент, що не се разходите да видите цените? Тогава ще разберете, че вашето служебно правителство е овладяло на баба си хвърчилото. Определено с всеки изминат месец и ден бат Бойко ми изглежда като някакъв недостижим интелектуалец и преуспял политик в сравнение с всички други, което не е добре, ама хич не е добре.

Две прасета в буркани и двайси пилета лютеница сладка компоти туршия зеле картофи боб вино ракия От седем овце имам девет агнета Ква криза

Тоя е кукла на конци от най-корумпираната организация в Европа: ЕК.

Украинските въоръжени сили ВСУ вече имат огневи контрол над окупирания Мариупол, който се намира на 80 километра от линията на фронта. В града на брега на Азовско море малко преди обяд са взривени три руски бази, а след 15 часа последва нов удар. В отговор руснаците вдигнаха във въздуха бойни самолети. Към 11,40 ч. са регистрирани три попадения. Две от тях са били в района на затворената зона на металургичния комбинат "Илич" и едно близо до летището. Не е известно с какво оръжие точно ВСУ обстрелва Мариупол. Военните цели в града са достижими от високоманеврените крилати ракети GLSDB с обсег до 150 км, които бяха дадени на Украйна съвсем наскоро. Те могат да бъдат изстрелвани и от пускови установки MLRS-M270 и HIMARS. Според други спекулации не е изключено защитниците на Украйна да използват противокорабни ракети Harpoon, които могат да се прилагат и срещу наземни цели, с обсег до 200 км. Последният вариант е Киев вече да разполага с англо-френските крилати ракети Storm Shadows, с обсег до 560 км. Ако това е така, обстрелите на обектите в Мариупол, това е бойното им кръщение в Украйна. Всички тези оръжия са заплаха и за окупирания Крим. Те могат лесно да достигнат до Красноперекопск, Армянск, Скадовск и Джанкой.

Точно така! Точно тоя служебен кабинет овладя глобалната газова криза и спря ковид-пандемията! Е, не можа да разработи държавен бюджет и е безсилен пред ширещата се спекула, но....това са дреболии! Май и с граничния контрол се оака. ..

Жалко , че се подлъгах да гласувам за него. Той не може да си овладее служебните правителства , та тръгнал да овлядява световна инфлация . Да беше замълчал , вместо да показва на целия свят колко му е багажа горе. Тези които му пишат речите май са с връзки слагани на постовете а не с конкурс та затова са сътворили тези глупости на които той все пак като президент вярва.

да бе той Домбровскис не знае кои са факторите генериращи инфлаци и не може сам да види, че нищо не сте направили!? Боже, колко сте жалки ... До кога ще ни излагате?

Рубльо Радев е олекнал толкова много и никой не му обръща внимание в европейските страни. Такава безгрбначна позиция, когато целия цивилизован свят се ориентира, такава решетникова позиция ..... Очевидно чака руските войски и нов 9 септември на КПП то при Дуранкулак.

Имаме Зелена сделка, имаме Зелена енергия, Зелена зона, Зелено училище, имаме Зеленский и не на последно място имаме и Зелен чорап. Смрадлив, миризлив Зелен чорап надупен пред Вашингтон и Брюксел!

Резидентът ви е надупен към Кремъл и това е главният ни проблем!

Главният проблем,че го играе кючекчия.Казано културно лицемер.

Този представител на прибалтийските умирати, що се е загрижили за нас, а не за тяхната инфлация. Там е ужас.

И нямат да покриват някакви показатели!

НЕ НАПРАВЯТ ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП?? ТОЙ Е ТОТАЛНО НЕВНЯТЕН!

Не бе, просто е тъп!

Крадецът /ОФ-то на Радев/ вика "дръжте крадеца".