Радев и Донев: Споразумението с "Боташ" отваря немислими до момента перспективи за енергийната диверсификация

По думите на държавния глава югоизсточната ни съседка ще има ключова роля и за реализацията на преноса на газ от Азербайджан към Европа

Обратно в новината

Коментари - Радев и Донев: Споразумението с "Боташ" отваря немислими до момента перспективи за енергийната диверсификация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новината, че ставаме зависими от Турция (енергийно) на фона на снимка на Радев пред портрета на Левски е знаменателна.

Тъпи продажни копелета. Руска газ през Турция,кинти за Ердоган! Мама ви да еба, изроди!

Как смее Радев? Туй нЯщу може само банкянската тиква да го постигне. Само той. Мутренското слънце. Богопомазания с невърнатата партийна книжка.

Банкянския СПРЯ "ЮЖЕН поток" и сега ЩЕ ВНАСЯМЕ азербайджански, пардон руски газ, от Турция...

колко е щастлив радев, че заменяме Русия с турция, а беше време, когато турция получаваше газ от газопровод, който минаваше през България, вече внасяме и ток

Протестирай пред банкянския идиот.

... По думите на държавния глава югоизсточната ни съседка ... Гооосподиии, кога ще си прибереш вересиите!

Що, Турция югоЗАПАДНА ли е?!

"югоизСточна" е дело на РЕДАКТОРИТЕ.

Дръжте се за султана- колкото и да го плюят има икономика и яко производство! Тировете им изнасят стока през България за милиарди! Да им направим един терминал на Дунав и на кораби да ги караме! Само Турция да обслужваме и ще си вдигнем БВП то! Това е бъдещ тигър с младо население и трудов морал- бачкат яко и не търсят помощи, нито се джендеросват! Идете до Истанбул- радват ви се като турист и обслужването е на ниво!

И така, руския недемократичен газ ще влиза в Турция, турците ще му слагат надценка, той веднага ще се демократизира и ние ще го купуваме Нали така български американци

Демократизиране на газа бака тъй става! Мръсен евтин руски газ и хоп бял и демократичен Made in China, пардон Туркеи!

Браво, най-накрая и малко добри новини за България.

Collonel Douglas Macgregor. Scott Ritter. The New Atlas. The Duran. За тези, които искат реализъм а не пропаганда.

Голяма карикатура са българските политици с тази диверсификация! Лошото е,че не можем да ги изметвм(тези от последните 33 години). Без финансиране по някакъв начин, няма как да ги натирим. "Спасителите" винаги са идвали с финансиране отнякъде.

Как да ги изместим като не отиваме да гласуваме и те сами се избират?

Точно с гласуване най-малко стават тези неща!

Стой си в къщи тогава и не си оплювай брадата, а чакай сами да се сменят! Точно затова са вече 33 години едни и същи, зашото всеки чака някой друг да вземе, че да оправи нещата. Ако всички са гласували няма да са толкова търпеливи и да ги чакат да изкарат по 3 мандата, като само псуват и пишат коментари в мрежата. Така никога няма да ги помръднем, а и те толкова вече се окопаха, че дори да станем единни срещу тях пак ще има голяма и трудна борба.

Голям успех няма що, газа се вдигна пак и то с 23%. Мнго лъжи се изговориха, много тъпотии се направиха и накрая плащат бедните и ставт все по-бедни.

Голямо споразумението! Историческо събитие както за нацията ни така и за великата Енергийна диверсификация. Е поне докато не провериш защо съществува "Турски поток" и факта че е тръбопровод минаващ през Турция, а не започващ от там. А от къде започва ли? От същото място от където и получаваме азерският газ, от Русия. Е до тук с голямата диверсификация!?! Но не не щом тръбопровода преминава през трета страна извън съюза значи е изцяло и само техен газ. Е вярно има и родни добиви ама колко процента от общото е родно и колко Руско? Най-вече след като Турция и Азербайджан са тъй зависими от газът както и Европа преди войната. Какво стана с голямата независимост от руските ресурси? А вярно ако преименуваме основното няма проблем. Не получаваме руски газ, а турски защото го взимаме от "Турски поток". хаххахах Е добре ние що годе се договорихме ама какво ще прави остатъка от ЕВропа? От се чуват приказки за американски газ ама както тепърва ще започнат преговорите за датата на преговорите за преговорите дали и кога да взимат "американски газ" може и 20 години да минат. Сложих "американски газ" в кавички защото вероятно ще е корейски газ добит в Корея, тъй като родният добив в САщ е малко нисък. Всъщност толкова нисък, че Америка използва в момента студеният си резерв за да не са съвсем под кривата круша. хахаха

Ти направо изби рибата! Ако Путин ти прочете коментара ще идва за консултации как и от къде да продава газ при теб. Айде не се напъвай повече, че от толкова много глупости дето измисли ако добавиш още ще вземе да ти се спука мозъка.

Хем какво ми пука, хем всичко било глупости!? хахахах Проблема ми е че се отказахме да плащаме директно на Русия за газът им за да може да взимаме отново от Русия, но чрез посредник. И че всеки посредник се величае като алтернатива на руският газ. Ако Русия реши да намали количеството газ по Турски поток и този на Азербайджан знаете ли какво ще стане? Газът ще стига само колкото до тези две нации без опцията за износ към Европа. Естествено не им се налага да го правят защото Европа е съгласна на алтернативният начин на доставки и плащане. Вместо директно към Русия минахме на посредници. А при това положение цената ще е какво посредниците решат. Та заслужаваше ли си да се правят тези глупости? Само защото елита на ЕП трябва да лиже газът на САщ и да се правят на много демократични.

"Булгаргаз" и "Боташ" подписаха споразумение за достъп до турската газопреносна мрежа, Руският газ /НЕДЕМОКРАТИЧЕН/ преминава през Турция и се случва чудо-става ДЕМОКРАТИЧЕН !!! Който се съмнява, че в кочината Булгаристан не случват чудеса, много се лъже, а ние отдавна сме свидетели на много такива?!!!

Много правилно! Свободнииииии!

Това ли ти е промяната бе тъп военен ? Да не сме зависими от Русия а от Турция.

глупости на търкалета. каква диверсификация е това да купуваш руски газ през посредник. нима Турция е станала износител. всички говорят за Азербайджан като някаква панацея, ама не коментират че Азербайджан няма капацитета да замести Русия. всички купуваме руска газ, ама я плащаме на Гърция, а сега на Турция. вместо да си я плащаме директно на Русия ние ще плащаме на посредници. жалко че и Румен Радев клекна на американското посолство и почна да говори глупостите на Кирчо и Бойко. видя се цената на американския втечнен газ е висока. видя се. нито САЩ, нито Норвегия се държат като партньори. САЩ подхлъзнаха Европа да се откаже от руския газ и обещаваха ниски цени, а когато Европа се отказа, от САЩ й го нахлузиха. сега ще купуваме руски газ газ ама през Турция. всички експерти ви го казаха че газът няма руска или американска молекула. газът си е газ. какво влиза и какво излиза от колектора знае само един господ и бай Ердоган. сега ще се чудим от къде и на кой комисионер да платим. браво на БГ политиците. а дали на някой му харесва или не ситуацията няма никакво значение. газа си го купуваме от Русия и това е.

Добре, че се откачихме!

От кое си се откачил бе наркоман

Изяж се!

Радевите служебници успяха пак да се надупят на Газпром през Турция. Два кура забити в ковчега на България! Долу шарлатанина Радев ! Съд и затвор !

много са ми интересни хора като теб. а ти какво предлагаш. друг газ няма. не е въпроса дали ти харесва или не. просто друг няма. от Африка няма как да дойде до България. от Норвегия не е достатъчен за цяла Европа. от САЩ няма достатъчно количества защото си имат проблеми с техните заводи за втечнен газ. Азербайджан няма достатъчно газ за цяла Европа. ти какво предлагаш. ето ти като виден евриатлантик може да покажеш на всичките си роднини как се прави и да им дадеш пример. няма да се къпеш и отопляваш с лошия руски газ, а ще миришеш демократично както повечето западно европейци в момента. в момента има или руски или никакъв. ти избирай. или руски, или нищо

ами това е пак запобване от руския газ..путин чрез турция отново ни хваща в лапите си..каква диверсификация бе..