Радев готов да разговаря с Борисов, но за корупцията

Никога не съм казвал, че България е блато, а че трябва да се измъкне от блатото, заяви президентът

Обратно в новината

Коментари - Радев готов да разговаря с Борисов, но за корупцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

10 години си говорим за корупция, говорим, говорим.....

Внимавай че Бойко има черен колан 10ти Дан по корупция .....

Докато тия двамата си говорят глупости двете пресаташета ще пишат за журналята. Даже няма и какво да си говорят. Докато Борисов по-скоро усеща и понякога и налучква нещата. Радев няма какво и да му говорят - той така и няма да разбере.

Попитай Премиера ,ако си признаеш,че си селянин,ще плащаш ли "Гражданска отговорност"?

Решетников и курнелия разрешиха ли ти да се срещнеш с "Лидера на Една партия ГЕРБ/?Предполагам,че с лидера на другата партия БСП не сте си говорили за корупция,защото тази тема е далече и от двамата ви.Нито ти си назначавал любовницата си,неправомерно,на втора заплата,нито Нинова си спомня нещо за Техноимпекс и външнотърговски дружества,нито помни как на 28г.се е сдобила с апартаментите и гаражите.Ти каниш на среща ПРЕМИЕРА на България избран от над 1 млн.българи и много селско прозвуча ,че го каниш като лидер на ГЕРБ.Такъв президент България не е имала до сега.Посочен от Решетников,предупреден от Илияна Йотова да не прави крачка встрани,пее заедно с Курнелия.Ти си марионетка,подстрекател и популист.Какво ще направите като свалите законното избрано правителство.Народът изведнъж ще ви заобича,изведнъж ще ви повярва .Много подло и долно е да се бориш за власт чрез измама.Във вас със Нинова прозира селският манталитет.Зъбене,закани,размахване на пръст,сплетни,злоба,алчност..Това е признак на селски манталитет.Това,че си работил като шофьор на самолет и във въздуха си добър,не значи че и на земята си същия или това,че от шофьор си станал президент изведнъж си най-знаещия,най-можещия,най-далновидния.Скачайки от кабината на президентския стол за отрицателно време си станал много,ама много вещ.Марионетка си,затова говориш едно и също-нищоговорене.Народът е казал"Пази Боже,сляпо да прогледне"

Радев ще си губи времето...

Супер, точно за корупцията щом ще говорите, Вие наясно ли сте с нея в НСО ???? Защо мълчите за публикуваното разследване в Терминал 3 за Росен Тодоров - зам. шеф на НСО ???? Знаете ли как това се отразява на всеотдайно и ЧЕСТНО работещите там ??? Чакаме Вашата намеса, а не потулване и мълчание !!!

Бойко да попита радев следните въпроси : 1 Плаща ли руското посолство на румбата ? 2 Взимал ли е радев пари за да лобира така яростно за Грипен ? 3 Какво е обещало ДПС на радев ако успее да бутне правителството ?

Доналд Тръмп, президент на САЩ. По принцип американският президент трябва да получава 400 000 долара годишно. В началото на мандата си обаче Тръмп заяви, че ще дарява заплатата си за благотворителност и ще се задоволи само с по 1 долар на година. Към момента той наистина спазва обещанието си - тези 400 000 долара отидоха за различни каузи и сфери. Но нека все пак припомним, че Тръмп разполага с 3 млрд. долара в сметките си от предишните си бизнеси, така че определено може да си позволи да работи без възнаграждение. Джон Кенеди давал заплатата си за благотворителност. Когато президентът Кенеди дошъл на власт през 1961 г., той бил много богат човек. Семейството му притежавало състояние на стойност около 1 млрд. долара, а самият той имал мултимилионен тръстов фонд. Кенеди със сигурност не се е нуждаел от президентската заплата (100 000 долара на година по онова време), за да преживява. Така че я дарявал за благотворителност. „Цялата заплата на президента Кенеди отива за благотворителност“, съобщава вестник по онова време. „Шест благотворителни организации са се възползвали от 94.583.32 долара, които президентът получил през 1961 г.“, допълва изданието. Сред реципиентите на даренията му били Скаутските организации за момчета и момичета в Америка, фондът United Negro College и Комитетът на кубинските семейства. Освен това Кенеди дарил цялата заплата, която получавал в Конгреса в 14-те си години в Камарата на представителите и в Сената. Общо даренията му за благотворителност възлезли на 500 000 долара в цялата му политическа кариера. Семейство Обама изплатило студентските си заеми малко преди да влезе в Белия дом. И с това оправдание нищо не даваха от заплатите си. Други президенти, като Хърбърт Хувър, също дарявали президентската си заплата за благотворителност. А Джордж Вашингтон отказал определената му заплата от 25 000 долара, поне в началото. Но не всички американски президенти са имали достатъчно пари, за да направят този избор. Президентите в САЩ никога не са били особено добре платени, особено в сравнение с някои от най-високо платените хора по тяхно време. Но дори преди повече от един век някои президенти наистина едва са свързвали двата края преди, по време на и след мандата си. Томас Джеферсън прибавил над 10 000 долара към дълга си по време на мандата си, Уилям Харисън имал финансови затруднения на старини и починал само един месец след встъпването си в длъжност, а Хари Труман, който загубил наследството си заради неблагоприятна инвестиция в мини, потънал в дългове с години и трудната му финансова ситуация вероятно е накарала Конгреса да увеличи президентската заплата до 100 000 долара. Примери, примери, ако има наш'те да се поучат поне малко.

Си Цзинпин, президент на Китайската народна република, взима една от най-ниските заплати на подобен пост – едва 20 500 $ на година – средно десетина пъти по-малко от колегите му начело на световните сили. Тази заплата е сравнима със среден доход на френски чиновник клас "С". А в България защо лидерите ни нямат таван при такъв застой на икономиката ни?!

Доналд Тръмп, президент на САЩ. По принцип американският президент трябва да получава 400 000 долара годишно. В началото на мандата си обаче Тръмп заяви, че ще дарява заплатата си за благотворителност и ще се задоволи само с по 1 долар на година. Към момента той наистина спазва обещанието си - тези 400 000 долара отидоха за различни каузи и сфери. Но нека все пак припомним, че Тръмп разполага с 3 млрд. долара в сметките си от предишните си бизнеси, така че определено може да си позволи да работи без възнаграждение. Петро Порошенко, президент на Украйна. Неговата заплата е 12 220 долара на година. По данни на Forbes Порошенко е шестият най-богат човек в Украйна със състояние от 1,3 млрд. долара. Си Дзинпин, президент на Китай. Годишното му възнаграждение възлиза на 20 500 долара. То е такова от 2015 г. насам, когато бе увеличено с 62% наведнъж. Владимир Путин, президент на Русия. Заплатата му на година е около 151 000 долара. Като цяло, за богатството на Путин се знае много малко, а и на официалните данни от руските власти не може да се вярва особено. Някои конспиративни теории обаче твърдят, че той може и да е най-богатият човек в света. Тереза Мей, премиер на Великобритания. Възнаграждението ѝ е близо 200 000 долара на година. Британският премиер е известна с любовта си към обувките и вероятно заделя значителни суми, за да попълва колекцията си. Еманюел Макрон, президент на Франция. Неговата годишна заплата е 211 500 долара. Преди да влезе в политиката, Макрон бе банков гуру и вероятно е получавал дори повече. Ангела Меркел, канцлер на Германия. Годишното ѝ възнаграждение 263 000 долара. Меркел отказва да живее в предоставено от държавата жилище и продължава да обитава апартамент в обикновена сграда в центъра на Берлин. Ли Сиен Лонг, премиер на Сингапур. Заплатата на този лидер със сигурност е най-високата - той получава по 2,2 млн. долара на година. И то след намаление от 53%, до което се стигна след народното недоволство.

С всеки изминал ден, президентът Радев се формира като ДЪРЖАВНИК №1 в най-новото ни време. И това не почива на политически пристрастия, а на политиката и позициите, които заема по ключови въпроси.

Борбата с корупцията в България - като риболова по Дискавъри. Хващат ги, показват (даже ги и целуват понякога) и ги пускат!

Защо президентът иска да набута народа с милиарди за едни самолети, а ни жали за 20-30 лева данък за колите. Ами да дадат тия милиарди за пенсии, коледни добавки и нови коли

Има толкова прости въпроси, че няма как да им се даде отговор.

Карат трошки ще купува последен модел самолети .. .и срещу кого ще се бием . Ти така ли правиш в къщи. Живееш в мизерия. Но си купуваш s класа

държавата не се управлява като самолет.

Аз имам два въпроса относно корупцията 1 Плаща ли руското посолство на румбата ? 2 Взимал ли е радев пари за да лобира така яростно за Грипен ?

Тоя е толкова прост, че може и без пари да го прави. Откъде да проумее , че единствената цел на Грипена е да не свикваме с натовски стандарти и техника , каквато е целта на руснаците. Все пак мисля , че добре знае какво прави, чак толкова прост колкото редови комундел не е , по-скоро е руска лимонка .

И за какво могат да си говорят орел и лайно? Как може Радев да се унижава и да приеме среща с човек като Боко Тъпото? Та Тъпото през целия си живот се е провалял с всичко, с което се захване - нереализиран пожарникар, неуспешен гл.секретар на МВР, фалшив генерал, нереализиран кмет на София, нито един пълен мандат като премиер. Добре, че кукловодите му от ЕС и швабите от ХСС наливат пари в проекта герп за купуване и фалшифициране на избори, иначе досега герп да е последвал НДСВ. А защо са избрали Боко Тъпото за марионетка - защото е прост, защото е нарцистичен и лаком за власт и пари, и най-вече - защото е ПОСЛУШЕН и готов да работи срещу интересите на българите. Неоспорим факт е, че герп е фалшива партия - ако случайно Боко Тъпото вземе, че ритне камбаната/дано Началникът да чете!/, това ще бъде моменталният край на тази измислена партия. Толкова ли няма умни хора в БГ, че допуснахме примати като Боко Тъпото и Цецо Мозъка да се гаврят с нас вече 10 години. И да не се забравя - винаги Орешарски е виновен.

Аз никога не съм казвал , че Радев е зелен чорап , а че трябва да си свали зелените чорапи

Е!;) Някои неща си остават завинаги... ето Баце например не поиска да се раздели с партийната си книжка...

Интересно, защо Радев не обвинява БСП-ДПС-НДСВ-СДС за тяхното управление и корупцията тогава,а обвинява единствено ГЕРБ?!?!? Защо Радев не говори против тези мафиоти,които управляваха тогава и точно тогава България беше разграбена,опоскана,заводите се продаваха за левче и се източваха,за това време Радев изобщо не говори,а само за управлението на ГЕРБ,които все пак успяха да закрепят държавата... Защо Радев не казва нищо лошо за Пеевски,За Доган,за Корнелия,за Костов,за Царя,нищо лошо не говори за олигарсите,а само лае против ГЕРБ?!?!? Защото кукловодите му са тези,които съсипаха България!!!!! И те му редят,какво да говори за да се харесва на простолюдието,което съставлява огромен процент от държавата!!! Вие журналистите,както и Борисов,пък и Слави Трифонов нека попита президента за мнението му за БСП,НДСВ,СДС и ДПС,за тяхното управление,за Пеевски и Доган,за Костов го питайте,за коя е Корнелия Нинова,да видите,как ще започне да се отмята....

достоен президент не иска да плюе във блатото СДС-БСП-ДПС-НДСВ, а само където му нареди партията.

За такива неща се иска смелост, Радев е страхилвец

че корупцията е чужда на БСП. Касае само ГЕРБ. Ами Бенчо, Миню, Ветко кога и как забогатяха?

жената на Нашия Пиночет се гушна с Орбан, и то пред всички останали Европеици, и пкл пред всички си правиха селфи с Путин , много премерени деиствия, в него е пълно с Аристократичен Финес и завоилирана умна дипломация, какво ли си мислеха з анас остналите, сигурно че е дървен , а Путин пет пари не даваше , Орбан беше много зачуден ....Глупост Българска прелята в стереотипи и предръзсъдъци

Евала на Президента. За какво могат да си говорят един бивш български генерал, сега Президент и един измислен бивш генерал, сега Министър Председател. Ми за нищо. Той Борисов е имал интереси в пожарогасенето и в тази посока се е развивал. Ама и там не постигнал резултат и в ония смутни времена се присламчил към бандитите.

Като не ще да си говори с премиера, да си взима пенсята и да си бъбри пенсионираните другари в клубчето, не да заема място , за което не става.

Абе, как Президентът ще разговаря с "капо ди тути капи" за корупцията ? Направо да му иска оставката и да го праща на прокурор !

Радев, а защо ще говориш за корупцията на фона на логото на НАТО?

защото в Америка харчат по 1.5 трилиона 1500 милиарда за да направят един самолет(това си е корупция в НАТО) и Радев иска да даваме по 2 милиарда за да спонсорираме тяхната корупция.....САЩ е страна согромна корупция, но много от нашите полтици не разбират че нашите пробелми са повече свързани с тяхната коруция, и това че те опитват да компенисрат стандарта си на живот с кражби от мали държави като нас. ПРИМЕР американските ТЕЦове субсидирани от нас и ДЪРЖАВНИЯ АЕЦ....което пък води до загуби и невъмножност д аинвестираме в друг АЕЦ....

Опаааа...Искаш да кажеш нещо против НАТО ? Там корупция няма ! Ще купуваме Ф-16 вайпер, въпреки, че дори завод за тях няма ! Но така иска Плевнята, който е получил доста мангизи за тази оферта !

Нито Плевнята ми е мерило, нито Радев, нито Руснаците с корупционите тръбопроводи на Путин , нито Американците които изръсиха цяла Европа, а Корнелиика прави отчет пред американци, Нашите пордажни душици искат да демонстират че имат господар....и биткатас полтически опонент не минава през улицата

Колеги,да ми обясните или разтълкувате на мен ограничения човек,кво е сакал да кажува нашия достоен държавен главъ"Никога не съм казвал,че България е блато,а че трябва да се измъкнем от блатото".Амчи кой е в блатото,че не разумявам и от колко време?Кой ни вкара в блатото и от кога? Ами народа не е ли България?Кои са в блатото?Как ще се измъкнем от блатото?Кой ще ни измъкне от блатото?Новата тройна коалиция ли или някои нови юпита от Лондон,барабар със принца Кобурготски? Хем България не е в блатото,хем ще я измъкваме от блатото,те това не мога да го разумея с простия си акъл.? Дали да не попитаме вездесъщия проф.Румен Гечев да ни разясни.Абе само питам,бе ? Нема да ме плювате вие НЕдебилните във форума,само питам.Нали сег у България има слободия.Всеки говори квот си иска и никой не моге да му забранява.Та господин президент,КЪДЕ СМЕ НИЕ във блатото?

Президентът кани премиера на разговор за визията на Борисов по справяне с корупцията по високите етажи на властта... Борисов приел поканата...да разговаря с Президента по въпроси за 4 годишната програма на Герб и доклада на ЕК.... И те така....Едно си баба знае ,едно си бае....

Тест Радев иска да го пита "и ко шъ праим ся?" и да го гледа очаквателно...

Ами Тиквата , колкото и да е крив, поне е оригинал и самостоятелен сам постигнал успеха си и движи собствена партия цели 12 години. Шапкарят си е кукла на конци, не само нищо не е създал и успял да създаде в политиката , ами даже и себе си не представлява и е толкова мижав , че даже и дебат отказва , ами по задъжение иска да му слушаме лекциите и пляскаме на шапкарските мисли все едно сме казарма. Жалък опит на комундята да пробият като копират Боко с менте копие. Така не ства или можеш или не, успех не се копира , камо ли с палячовци фатмаци..

явно са му дали големи гаранции... свише!

а правото на останалите да се придвижват и децата да се приберат спокойно от училище-разрешава ли?Кажи,клепоухи подстрекателю!

Нали сте уж за демокрацията,я?!

беше по-нисък от тревата при срещата с Гюндаев, правиш се на велик пред премиера.

снишили с Деса!

коленичили!

Да разговаря? Чак пък такава чест Бойко не заслужава! Кажи му той и бандата му да връщат заграбените милиарди от труда на народа и беж към БарцИлона. Толкова унижаван народ няма...

такъв прост и злобен,като Джолан Шербетов-никога не сме имали!

пусто в празно моабети...

Президента и КУрнелия Нинова са едно цяло!!! Нали БСП го издигна уж,като независим!!! Президента е кадър на БСП и се надява да свали ГЕРБ от власт за да дойде КУрнелия Нинова на бял кон да управлява заедно с Пеевски! Радев говори за корупцията,а се среща с шефката на Техноимпекс КУрнелия,която купи завода за без пари... Президента защитава най долната мафия в България - БСП и техните олигарси,които са му кукловоди и говори неща,които се харесват на простолюдието за да му се хареса,но да знае,че народа не е толкова глупав иразбира,какви са целите му!!!!

спасяват ни!

не бил казвал блато?Егати логиката на простият фатмак!

Ами Боце си направи сам партия и сам си движи печелившо вече 12 години, обаче не отказва високомерно дебати, комундята пробваха да дублират успеха му с тоя дървен пръч и той още на първата година се бъгна и почна фатмашките навици и пренебрежение да бяга от разисквания и да ни заповядва да слушаме плиткоумните му лекции, все едно сме му редници и студенти, пък за разлика от Боце нищо не постигнал в политикатс и е един чужд палячо , пуснат да пробива за нов грабеж на соц клептоманите. Фатмак и политика, в Европа и Сащ , шапкар не избиран от 45 кодини ни за премиер , ни за президент, тук ни размотават все едно сме казарма и трябва някои да ни заповядва .

Фатмак е боцето ти, а Президентът е военен пилот ......- в милицията не са ли ви обяснявали?

Моделът на прехода. С гласувани закони,които преставляват волята на икономически господстващата класа възведена в закон. Неморален,несправедлив и в ущърб на населението-НАРОДА ! Самозабравила политическа и партийна класа, откъсната от живия живот политическа върхушка, която щом се добере до властта, започва да се интересува преди всичко за собственото си благополучие и облаги, а не за вашите тегоби”. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие.

Моля за точна дефиниция на термина „блато“ с конкретика, а не локуми, джолани и шербет.

Другарю генерал, вероятно вашата система за общуване е двоична! Щом смятате че КУРнелия е равнастойна с премиера. Като водачи на партии може би, на да сравнявате БКП/БСП с Премиера и правителството !? Малко е неразбираемо. Водачите на още 3(три) партии са ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО за да казвате кой точно може и кой неможе да представи "ВИЖДАНИЯТА " си. Илияна Йотова какво мисли по този въпрос, или тя ви диктува отговорите! Лично не съм забравил предизборният пленум на партията преди изборите(балотажа)

езика на колонизаторите е че корпупцията ни скапва, а не колонизаторите с техния перфекционен апарат от полтиика и мултинациоанлни компании , воени интервенции и организирани улични протести.... Зрялоста от нацията се опрделя от умението да взема правилни решения по време на избори , от умението да прецнява въможното и не възможното, да търси правилни решения не в клишета, РЕФОРМА, КОРУПЦИЯ, които са клишетата на колонизатора и формата на рушене на постигантото и отдалечаване от свободата, ПРЕДИ да стигнем до клишето КОРУПЦИЯ има много други борби, и много път да изминем ...

Ама как така са готови да разговарят - те са ДЛЪЖНИ!!!

Когато имаш огромни и нерешими проблеми например в къщи и казваш "как ще изляза от блатото" и това не означава, че домът ти е блато. Но за невежите този израз - метафора е непознат и по лесно ще им е да кажат че къщата им е кенеф, /извинявам се за израза/ . Така, че президентът много точно е определил проблемите на народа!

какво значи,бе другари?

Ами да каже проблеми, а не блато! И той е част от проблема на тая държава

Гумен Гадев-Грипенов шял да дари цялата си заплата за бедните хора в БГ. Дали ще опроверагае тази новина като фалшива?

Това са коледните надбавки на пенсионерите в малко градче!

за новия скандал на депутати от НФСБ нищо не пишете по въпроса.... кРЕПИТЕ СТАБИЛНОСТТА МУ ЛИ?

Корнелиѝо, защо но го натресе, толкова ли ни мразиш? Кога ще свърши този мандат... Стига ни.

че руските господари не са чели българската конституция. „Смяна на системата“ не предвижда това да стане чрез „протести“, а само и единствено чрез Велико народно събрание. Всичко друго е държавен преврат, за което се лежи в затвора.

Селска чест част 3: Обичам народа и затова ще ви спретна едно противопоставяне на всички нива и заедно със социалистическите родолюбци ще ви докараме до пълен разпад, както на държавата така и на психиката Ви.

чакай чакй кви социалисти са милионерите които го организират,че те даже в партията си направиха преврат, те са превратаджии в БСП , такива са и в държавата ни...

за разбойническата приватизация що не?

Радевне можа да намери правилния тон ,явно не го умее. Той и Нинова и Иво Христов са си Пиночети на Българския небоскллон скрити под името Социалисти

То се вижда колко ти е нивото:)) Хич не е примитивно, шъ знаш;))

щото нямам правопис и ми е ниско НИВО нали ЗУБАРЧО, .....точно това е може би разликата, всеки знае къде да отделя усилия в една дискусия... ти много правилно си го написал, но какво ново каза?

вярно бе Дир....„ Радев кани Борисов да представи Визията си за корупцията.