Коментари - Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар | Днес.dir.bg

Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар

Ако границата на Европа бъде теглена по Дунава - това е хилядолетна естествена граница, тя там ще остане, заяви евродепутатът

Обратно в новината

Коментари - Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар | Днес.dir.bg

Коментари

Постоянно ни занимавате с хора от които нищо не зависи. Просто коментатори на събития, които са по-близо от всички ни до тези събития. Но нито нещо зависи от тях, нито ще зависи от тях. Само приказват, правят се на важни.

Tвърде възможно е, защото за разлика от нас, Ромъния не е пълна с руски шпиони, не е руски троянски кон в ЕС и НАТО

Не сатана ли ясно, че приемането ни в шенген означава само едно - да ни напълнят с афганци, сирийци и всякаква друга паплач. Това ли искаме?

Вместо да дрънкаш празни приказки тук, земи се стегни и действай там, в Брюксел и си заслужи голямата заплата а също и другите тъпунгери дето народа ви изпрати уж да защитавате интереси те му!

“ Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар Ако границата на Европа бъде теглена по Дунава - това е хилядолетна естествена граница, тя там ще остане, заяви евродепутатът” Радон Кънев е съвършено прав! Това е резултатът от 30 години управления на мафията в България, и особено последните престъпни управления на Мутрата Борисов с “образа му в огледалото”! И точно тук и сега искам да припомня някои от съвсем премислените от МАФИЯТА лъжливи тези, разпространявани от Борисов преди години - как сме минали Румъния, как в България корупция нямало тикаква, а само усещане за корупция - защото нямало Тито осъден! Е, как да има, бе мутро, като точно затова назначаваше с Пеевски за главни прокурори такива като Цацаров, Гешев, Сарафов!

Е толкова ли е труздно да блокираме всички решения на ЕС докато не ни приемат в Шенген. Блокираме разширяване на Ес, блокираме помоща за Украйна и буквално на другия ден ще ни приемат.

Здравеите, войници ! Служа на Народна Рэпублика България . Радане, как е командира Б€ Чифут мръсен

Еми като са неграмотни всички псевдо политици така е катастрофа след катастрофа

Когато Ватикана и Папата чрез своето влияние и агенти смени езика Българите който живееха във Румъния в време когато България беше загубила своята Държавност и беше окупирана от Турската Империя и те от Българи бяха наречени Власи а по -късно Румънци още тогава това беше заложено. А за какво им е на Българите да влизат в Шанген . Със такива Управници и в Шенген и без Шанген все тая. Разруха и кражби поголовно

+1 000 ... 000 !!!

КАК Е ВЪЗМОЖНО,ПИДОБНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО-РАДА ДЪЛБОКАТА,ДА НИ ПРДСТАВЛЯВАТ,ДА СЕ ИЗКАЗВАТ? НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ ГЛЕДКАТА В ДЮНЕРДЖИЙНИЦАТА НА ГРАФА: РАДА ДЪЛБОКАТА,НАДРУСАН,ПИЯН С ТУМБА МАЛОЛЕТНИ МУРГАВИ ЖИГОЛА! ЩИПЕХА ГО,БЪРКАХА МУ,ГАВРЕХА СЕ,А ТОЙ СЕ ХИЛЕШЕ ИИМ КУПУВАШЕ ДЮНЕРИ! ОТВРАТ! НЕСЛУЧАЙНО Е В БРЮКСЕЛ,СТОЛИЦАТА БА САТАНИСТИТЕ-ЛИБЕРАСТИ!

ахахаха.. тоя плужек за геополитик ли се има??? о, Боже! България и Румъния са последните плюкни на световната геополитика

Австрия отдаван играе посредник мъжду изтока и запада. Сега играят в отбора на Русия срещу България

Радане, Радане, ставаш само за ...ане.

Щом за това нещо е кошмар, значи не е толкова зле.

Трябва да се види панорамната картина - и в исторически пран, и в перспектива! Истината е, че на времето приемането ни в ЕС и в НАТО бе геополитическо и взето на най-високо ниво извън България! И Слава Богу, че стана така, защото няма какво да се лъжем - не бяхме за приемане, не бяхме готови! И точно затова и сега сме последни в ЕС! Но трагедията та България АКО не бе приета тогава сега щеше да е огромна! По аналогия - и сега не сме напълно готови за Шенген, ако трябва да сме откровени - много системи в държавата са разбити от мафията, особено правосъдната начело с прокуратурата, службите, МВР има положителни промени, които започнаха от Бойко Рашков, но истинските тепърва още предстоят! НО…. Все пак България ТРЯБВА да бъде прието в Шенген заедно с Румъния, и ако е възможно по-скоро, веднага! Ние го заслужаваме! И не - няма противоречие в думите ми, че хем не сме напълно готови и те заслужаваме, хем че го заслужаваме! Истинските българи, човеците, тежката история и съдба на “обикновените българи”, които толкова десетилетия бяха грабени, тормозени и репресирани, ако щете геноцидът, ЗА КОЙТО ЕС и Западът БЯХА СЛЕПИ - говорим всъщност за 45 години жестока диктатура и престъпно власт а още 30 години “мека” диктатура на СЪЩАТА престъпна върхушка и кръговете и обръчите й с Московска закваска обуславят нашето абсолютно право на пълноправно членство в Шенген ВЕДНАГА!!! Моментът е изключително важен и критичен, и то не само за нас, за България, но и за Европа и света! Да не забравяме, че и двете световни войни започнаха от Балканите, от “нашия край”! Защото ако Европа и Западът не ни подкрепят сега и напълно, те де факто дават рамо на същите отвратителни и унищожителни демони, на които не само България е жертва от десетилетия, но вече и цяла Европа - вижте агресията на Путин! Затова сега всички българи, всички български политици, депутати и евродепутати от всички БЪЛГАРСКИ и ЕВРОПЕЙСКИ партии трябва да бъдат мобилизирани докрай и да работят денонощно да стане това чудо! Защото досега точно България бе границата но Европа, ако сега останем ЗАД тази граница това ще е трагедия с дългосрочни тежки последствия - и не само за България!

За всичко сме си виновни ние, избирателите. Избираме, но трябва да търсим и отговорност, а това не го правим.Ние сме най-бедната и злочеста страна в Европа. Ръководени сме умело и хитро от мафия, стигнала до най-високите етажи на властта. На практика 7-8 партии си разпределят държавната баница като ни залъгват непрекъснато с маловажни глупости, докато важните неща се покриват и за тях не се говори. Всяко от тези партии си има свой обръч от фирми, чакащи за обществени поръчки. Фирмите печелят от това, финансират политиците и всички в купом изнасят парите в офшорки. Краде се тотално. И ако мислим, че неприемането ни в европейските структури е нидерландска или австрийска работа, лъжем се. На Европа е ясно какво представлява политико-олигархичната ни система и ще ни приеме, когато сами извоюваме правата си и определяме бъдещето си. За съжаление чувството за безизходица е влязло дълбоко в сърцата и умовете ни и никой вече не се интересува от каквото и да е било. Загиваме, но никой не обръща внимание на това. В новините е по-важно какво е казал Борисов, Костадинов или Пеевски, но няма мнение защо сме най-бедни и нещастни и как да излезем от това мислене. Е, така мисля, така и пиша. А вие как мислите?

Ами с плъха денкофф, Простото Киро и обратния плондер хАсена начело на държавата - какво друго да искаш, како Раданке????!!!!

И ти си един политически кошмар, баце! За тия години имаше ли нещо дето не се скапа покрай тебе?

ДС боклука Радан. Я кажи ти какво направи освен да плуеш по България заедно със Станишев и Йончева и да гласувате Истамбулската конвенция , друго значимо? Май време за Белене

Мача е свирен. Преди началото на СВО Путин поиска неутрални Украйна, България и Румъния. Украйна вече е ясна, явно Запада се е преборил за Румъния, а ние оставаме буфер между двата лагера. Не е хубав вариант, но пък също носи някои възможности, дали ще се възползваме от тях, ще видим.

СЕЕТА СЕ ПОБЪРКА! РАЗНИ ПЕДОФИЛИ-ХОМОСЕКСУАЛИСТИ,ВМЕСТО В:ЗАТВОР,ПСИХИАТРИЯ..СА-ЕВРОДУПЕТАТИ! ОТВРАТ!

да разберат важността на България в тази ситуация, трябва държавата да извозва тарамбуките организирано до границите с румъния и сърбия.

най обича да си качва краката на мъжки рамене.

Разликата с Румъния е до космоса нашия хайдутлук и подлезуина го няма никъде а народа мизерства

Дунава е супер яка граница. И ние печелим ако приемат Румъния. Ще чакаме само на една граница, а като сме извън Шенген няма да ни връщат тарамбуки.

Макар и не напълно готови (няма какво да се лъжем, тук сред нас, че сме били напълно готови, защото сме изпълнили ФОРМАЛНО всички изисквания / то ние формално се водим и законова европейска държава и формално имаме и главен прокурор с прокуратура, и ВСС и правораздаване…) България ТРЯБВА да бъде приета в Шенген заедно с Румъния веднага! Европа и ЕС не само ни го държат, те и на себе си и на европейските ценности и култура го дължат България е от най-старите държави в Европа с дневна история и славно минало неотменна маст от европейската история, култура и ценности. И … НАЙ-ИЗСТРАДАЛАТА от червения фашизъм - комунизма, с ГЕНОЦИДЪТ и съветското робство след 1944, все още широко непознати и непризнати и неадресирани от ЕС и света!

Явно следващите управляващи трябва да са от ВЪЗРАЖДАНЕ защото те се оказват прави за двойните стандарти в Европейския съюз.

Разликата с Румъния е до космоса нашия хайдутлук и подлезуина го няма никъде а народа мизерства

Както и при приемането ни в ЕС и НАТО и сега за Шенген те трябва пак да ни изтеглят та буксир - и тогава ситуацията в страната ще стане необратимо и България после много бързо ще дръпне и ще стане добро място да живеене, нормална европейска държава! Както винаги Радан Кънев е много прав! (Простаците и петата колона с троловете им нямат значение!)

Холандци и австрици се самозабравиха. Не стига, че изпълняваме послушно всичките им условия и нареждания (либералства, ембарга и т.н.) А и условия поставят. Ние не сме им Турция, още по-малко Украйна или Молдова.

Някога преди много години ,когато ние бях по-напред от Румъния както в преговорният процес ,така и по ниво на доходите ,мантрата беше ,ами да ни разделят от Румъния ,ние сме по -напред ,тя ни дърпа назад ,сега мантрата е диаметрално противоположна-Вече и на най-заклетият американогейски ,демократичен ,неолибералист става ясно ,че на България е отредено ролята да е нещо като "сива зона" ,за задържане на мигранти.Е, ще ни подхвърлят от време на време някое и друго пакетче с помощи ,а нашите политически крадци ,ще го улавят още във въздуха ,а до така нареченият народ няма да достигнат и трохи.Ще е забавно.Шоуто предстои. После ще Ви разясня още някои очевадни неща ,но сега съпругата ми ме вика ,а тя не обича да чака

За гастарбайтери вече не ставаме. Демографията ни е скапана у пращаме главно цигани. За офшорна зона не ставаме - данъци ниски, но пълна корупция и липса на инфраструктура и кадри. Единствено да врякаме против Русия можем.

С приемането ни в Шенген всъщност ще започне истинският преход и в България - слез 30-годишното (плюс 45 години преди това) към нормалната съвременна законова държана с висок стандарт! Или ако щете - краят на досегашния престъпен преход на мафията! Ще му се сложи точката!

Радан Кънев говори така, все едно Гърция не съществува. Ако европейската граница минава по Дунав, а ние оставаме на Балканите, гърците в новата османска империя на Ердоган ли ги харизваме?! Няма никакъв проблем България да бъде разделена от Румъния, още по-малко пък е геополитически кошмар. Напротив - отделени от Румъния ще маневрираме далеч по-лесно. Българите можем да бъдем доста нагли, разни австрийски и холандски педали твърде превратно тълкуват примиренческото ни поведени до момента. България е малка държава, но с процедурни хватки, особено пък с малко помощ от далеч по-опитните гърци, които имат най-голям икономически интерес от приемането ни в Шенген, можем систематично да вгорчим живота и на австрийските и на холандските политици. За десетилетия напред.

ко стана ма раданеееиии нещат посерковци у шенгеня....ББААХАХА Хохлопитеците ше ги навлечат преди вас там... ББААХАХА

Само КТБ като кражба oт държавата е достатъчна, за да не ни допускат никъде. Мафия ДС-арска гнусна и паразитираща, задушава всичко по тази земя. Паразитът ще умре с гостоприемника си само.

или би било?

Толкова гъзоцелувания и пак без Шенген. Тъжно.

Разделянето на България от Румъния за Шенген ще бъде победа за петата колона у нас.

Ние не блокирахме Македония, ти за какви варианти приказваш.

Радка дълбокото гърло изпйлзя от дупката си..

Мария Габриел: Важно е да отстоим позицията си, че България е заслужила своето място в Шенген 15.12.2023 епремиерът Мария Габриел Източник: БГНЕС "Важно е да отстоим позицията си, че България е заслужила своето място в Шенген." Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, цитирана от БНТ. По думите й стратегията на България в преговорите за шенгенското пространство е общоевропейската - нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. "Дори да има вариант за поетапно влизане в Шенген, за нас е важно той да включва и сухопътните граници", посочи Габриел. "Позицията ни е, че проявяваме разбиране към вътрешнополитическите ситуации, но България е тази, която ще си отстоява постигнатото с много труд и добри резултати", каза още тя. Вицепремиерът подчерта, че на този етап не съществува риск страната ни да бъде разделена от Румъния за Шенген. Габриел участва в заседанието на Парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, шенгенското пространство и еврозоната, където ще бъде изслушана за напредъка и действията на страната за присъединяване към Шенген.

Еха, покрай Шенген за един ден ще ни се решат всички проблеми. А покрай еврото ще станем по-богати от Германия и Франция, взети заедно. А ако обявим война на Русия, Лайнен ще подари на всеки българин по 4 кюлчета злато.

Никакъв Шенген България е ТРОЯНСКИ КОН на Россия

Такива плужеци ни управляват.Вярвах известно време на Бойко,но след скапаната сглобка и него не го понасям. Що за робски манталитет.Денков е кукла на конци.Мара австрийска не пада по-долу от него-напротив.Тя е верен човек на Брюксел.Не знам на кого да вярвам.Американците са подляри.

Точно там е работата, че ако бъде приета в Шенген повече няма да е Троянският кон на Пусия! (Както е Унгария при Орбан)! При нас както винаги нещата са малко по-различни! (Всички са на терсене - сал ние сме наопаки;) )

с такива като ДБ/Дебили и Браници/ това ни чака.

Това е най-доброто възможно управление в България при тази ситуация! И аз по принцип винаги съм с по-високи изисквания, но съм обективен!

Майко мила, и тоз сме го пратили депутат. Ама то и Сашо Йорданов и Едвин са там, че този ли няма да е там.

Коментари - Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар | Днес.dir.bg

Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар

Ако границата на Европа бъде теглена по Дунава - това е хилядолетна естествена граница, тя там ще остане, заяви евродепутатът

Обратно в новината

Коментари - Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар | Днес.dir.bg

Коментари

Постоянно ни занимавате с хора от които нищо не зависи. Просто коментатори на събития, които са по-близо от всички ни до тези събития. Но нито нещо зависи от тях, нито ще зависи от тях. Само приказват, правят се на важни.

Tвърде възможно е, защото за разлика от нас, Ромъния не е пълна с руски шпиони, не е руски троянски кон в ЕС и НАТО

Не сатана ли ясно, че приемането ни в шенген означава само едно - да ни напълнят с афганци, сирийци и всякаква друга паплач. Това ли искаме?

Вместо да дрънкаш празни приказки тук, земи се стегни и действай там, в Брюксел и си заслужи голямата заплата а също и другите тъпунгери дето народа ви изпрати уж да защитавате интереси те му!

“ Радан Кънев: Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар Ако границата на Европа бъде теглена по Дунава - това е хилядолетна естествена граница, тя там ще остане, заяви евродепутатът” Радон Кънев е съвършено прав! Това е резултатът от 30 години управления на мафията в България, и особено последните престъпни управления на Мутрата Борисов с “образа му в огледалото”! И точно тук и сега искам да припомня някои от съвсем премислените от МАФИЯТА лъжливи тези, разпространявани от Борисов преди години - как сме минали Румъния, как в България корупция нямало тикаква, а само усещане за корупция - защото нямало Тито осъден! Е, как да има, бе мутро, като точно затова назначаваше с Пеевски за главни прокурори такива като Цацаров, Гешев, Сарафов!

Е толкова ли е труздно да блокираме всички решения на ЕС докато не ни приемат в Шенген. Блокираме разширяване на Ес, блокираме помоща за Украйна и буквално на другия ден ще ни приемат.

Здравеите, войници ! Служа на Народна Рэпублика България . Радане, как е командира Б€ Чифут мръсен

Еми като са неграмотни всички псевдо политици така е катастрофа след катастрофа

Когато Ватикана и Папата чрез своето влияние и агенти смени езика Българите който живееха във Румъния в време когато България беше загубила своята Държавност и беше окупирана от Турската Империя и те от Българи бяха наречени Власи а по -късно Румънци още тогава това беше заложено. А за какво им е на Българите да влизат в Шанген . Със такива Управници и в Шенген и без Шанген все тая. Разруха и кражби поголовно

+1 000 ... 000 !!!

КАК Е ВЪЗМОЖНО,ПИДОБНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО-РАДА ДЪЛБОКАТА,ДА НИ ПРДСТАВЛЯВАТ,ДА СЕ ИЗКАЗВАТ? НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ ГЛЕДКАТА В ДЮНЕРДЖИЙНИЦАТА НА ГРАФА: РАДА ДЪЛБОКАТА,НАДРУСАН,ПИЯН С ТУМБА МАЛОЛЕТНИ МУРГАВИ ЖИГОЛА! ЩИПЕХА ГО,БЪРКАХА МУ,ГАВРЕХА СЕ,А ТОЙ СЕ ХИЛЕШЕ ИИМ КУПУВАШЕ ДЮНЕРИ! ОТВРАТ! НЕСЛУЧАЙНО Е В БРЮКСЕЛ,СТОЛИЦАТА БА САТАНИСТИТЕ-ЛИБЕРАСТИ!

ахахаха.. тоя плужек за геополитик ли се има??? о, Боже! България и Румъния са последните плюкни на световната геополитика

Австрия отдаван играе посредник мъжду изтока и запада. Сега играят в отбора на Русия срещу България

Радане, Радане, ставаш само за ...ане.

Щом за това нещо е кошмар, значи не е толкова зле.

Трябва да се види панорамната картина - и в исторически пран, и в перспектива! Истината е, че на времето приемането ни в ЕС и в НАТО бе геополитическо и взето на най-високо ниво извън България! И Слава Богу, че стана така, защото няма какво да се лъжем - не бяхме за приемане, не бяхме готови! И точно затова и сега сме последни в ЕС! Но трагедията та България АКО не бе приета тогава сега щеше да е огромна! По аналогия - и сега не сме напълно готови за Шенген, ако трябва да сме откровени - много системи в държавата са разбити от мафията, особено правосъдната начело с прокуратурата, службите, МВР има положителни промени, които започнаха от Бойко Рашков, но истинските тепърва още предстоят! НО…. Все пак България ТРЯБВА да бъде прието в Шенген заедно с Румъния, и ако е възможно по-скоро, веднага! Ние го заслужаваме! И не - няма противоречие в думите ми, че хем не сме напълно готови и те заслужаваме, хем че го заслужаваме! Истинските българи, човеците, тежката история и съдба на “обикновените българи”, които толкова десетилетия бяха грабени, тормозени и репресирани, ако щете геноцидът, ЗА КОЙТО ЕС и Западът БЯХА СЛЕПИ - говорим всъщност за 45 години жестока диктатура и престъпно власт а още 30 години “мека” диктатура на СЪЩАТА престъпна върхушка и кръговете и обръчите й с Московска закваска обуславят нашето абсолютно право на пълноправно членство в Шенген ВЕДНАГА!!! Моментът е изключително важен и критичен, и то не само за нас, за България, но и за Европа и света! Да не забравяме, че и двете световни войни започнаха от Балканите, от “нашия край”! Защото ако Европа и Западът не ни подкрепят сега и напълно, те де факто дават рамо на същите отвратителни и унищожителни демони, на които не само България е жертва от десетилетия, но вече и цяла Европа - вижте агресията на Путин! Затова сега всички българи, всички български политици, депутати и евродепутати от всички БЪЛГАРСКИ и ЕВРОПЕЙСКИ партии трябва да бъдат мобилизирани докрай и да работят денонощно да стане това чудо! Защото досега точно България бе границата но Европа, ако сега останем ЗАД тази граница това ще е трагедия с дългосрочни тежки последствия - и не само за България!

За всичко сме си виновни ние, избирателите. Избираме, но трябва да търсим и отговорност, а това не го правим.Ние сме най-бедната и злочеста страна в Европа. Ръководени сме умело и хитро от мафия, стигнала до най-високите етажи на властта. На практика 7-8 партии си разпределят държавната баница като ни залъгват непрекъснато с маловажни глупости, докато важните неща се покриват и за тях не се говори. Всяко от тези партии си има свой обръч от фирми, чакащи за обществени поръчки. Фирмите печелят от това, финансират политиците и всички в купом изнасят парите в офшорки. Краде се тотално. И ако мислим, че неприемането ни в европейските структури е нидерландска или австрийска работа, лъжем се. На Европа е ясно какво представлява политико-олигархичната ни система и ще ни приеме, когато сами извоюваме правата си и определяме бъдещето си. За съжаление чувството за безизходица е влязло дълбоко в сърцата и умовете ни и никой вече не се интересува от каквото и да е било. Загиваме, но никой не обръща внимание на това. В новините е по-важно какво е казал Борисов, Костадинов или Пеевски, но няма мнение защо сме най-бедни и нещастни и как да излезем от това мислене. Е, така мисля, така и пиша. А вие как мислите?

Ами с плъха денкофф, Простото Киро и обратния плондер хАсена начело на държавата - какво друго да искаш, како Раданке????!!!!

И ти си един политически кошмар, баце! За тия години имаше ли нещо дето не се скапа покрай тебе?

ДС боклука Радан. Я кажи ти какво направи освен да плуеш по България заедно със Станишев и Йончева и да гласувате Истамбулската конвенция , друго значимо? Май време за Белене

Мача е свирен. Преди началото на СВО Путин поиска неутрални Украйна, България и Румъния. Украйна вече е ясна, явно Запада се е преборил за Румъния, а ние оставаме буфер между двата лагера. Не е хубав вариант, но пък също носи някои възможности, дали ще се възползваме от тях, ще видим.

СЕЕТА СЕ ПОБЪРКА! РАЗНИ ПЕДОФИЛИ-ХОМОСЕКСУАЛИСТИ,ВМЕСТО В:ЗАТВОР,ПСИХИАТРИЯ..СА-ЕВРОДУПЕТАТИ! ОТВРАТ!

да разберат важността на България в тази ситуация, трябва държавата да извозва тарамбуките организирано до границите с румъния и сърбия.

най обича да си качва краката на мъжки рамене.

Разликата с Румъния е до космоса нашия хайдутлук и подлезуина го няма никъде а народа мизерства

Дунава е супер яка граница. И ние печелим ако приемат Румъния. Ще чакаме само на една граница, а като сме извън Шенген няма да ни връщат тарамбуки.

Макар и не напълно готови (няма какво да се лъжем, тук сред нас, че сме били напълно готови, защото сме изпълнили ФОРМАЛНО всички изисквания / то ние формално се водим и законова европейска държава и формално имаме и главен прокурор с прокуратура, и ВСС и правораздаване…) България ТРЯБВА да бъде приета в Шенген заедно с Румъния веднага! Европа и ЕС не само ни го държат, те и на себе си и на европейските ценности и култура го дължат България е от най-старите държави в Европа с дневна история и славно минало неотменна маст от европейската история, култура и ценности. И … НАЙ-ИЗСТРАДАЛАТА от червения фашизъм - комунизма, с ГЕНОЦИДЪТ и съветското робство след 1944, все още широко непознати и непризнати и неадресирани от ЕС и света!

Явно следващите управляващи трябва да са от ВЪЗРАЖДАНЕ защото те се оказват прави за двойните стандарти в Европейския съюз.

Разликата с Румъния е до космоса нашия хайдутлук и подлезуина го няма никъде а народа мизерства

Както и при приемането ни в ЕС и НАТО и сега за Шенген те трябва пак да ни изтеглят та буксир - и тогава ситуацията в страната ще стане необратимо и България после много бързо ще дръпне и ще стане добро място да живеене, нормална европейска държава! Както винаги Радан Кънев е много прав! (Простаците и петата колона с троловете им нямат значение!)

Холандци и австрици се самозабравиха. Не стига, че изпълняваме послушно всичките им условия и нареждания (либералства, ембарга и т.н.) А и условия поставят. Ние не сме им Турция, още по-малко Украйна или Молдова.

Някога преди много години ,когато ние бях по-напред от Румъния както в преговорният процес ,така и по ниво на доходите ,мантрата беше ,ами да ни разделят от Румъния ,ние сме по -напред ,тя ни дърпа назад ,сега мантрата е диаметрално противоположна-Вече и на най-заклетият американогейски ,демократичен ,неолибералист става ясно ,че на България е отредено ролята да е нещо като "сива зона" ,за задържане на мигранти.Е, ще ни подхвърлят от време на време някое и друго пакетче с помощи ,а нашите политически крадци ,ще го улавят още във въздуха ,а до така нареченият народ няма да достигнат и трохи.Ще е забавно.Шоуто предстои. После ще Ви разясня още някои очевадни неща ,но сега съпругата ми ме вика ,а тя не обича да чака

За гастарбайтери вече не ставаме. Демографията ни е скапана у пращаме главно цигани. За офшорна зона не ставаме - данъци ниски, но пълна корупция и липса на инфраструктура и кадри. Единствено да врякаме против Русия можем.

С приемането ни в Шенген всъщност ще започне истинският преход и в България - слез 30-годишното (плюс 45 години преди това) към нормалната съвременна законова държана с висок стандарт! Или ако щете - краят на досегашния престъпен преход на мафията! Ще му се сложи точката!

Радан Кънев говори така, все едно Гърция не съществува. Ако европейската граница минава по Дунав, а ние оставаме на Балканите, гърците в новата османска империя на Ердоган ли ги харизваме?! Няма никакъв проблем България да бъде разделена от Румъния, още по-малко пък е геополитически кошмар. Напротив - отделени от Румъния ще маневрираме далеч по-лесно. Българите можем да бъдем доста нагли, разни австрийски и холандски педали твърде превратно тълкуват примиренческото ни поведени до момента. България е малка държава, но с процедурни хватки, особено пък с малко помощ от далеч по-опитните гърци, които имат най-голям икономически интерес от приемането ни в Шенген, можем систематично да вгорчим живота и на австрийските и на холандските политици. За десетилетия напред.

ко стана ма раданеееиии нещат посерковци у шенгеня....ББААХАХА Хохлопитеците ше ги навлечат преди вас там... ББААХАХА

Само КТБ като кражба oт държавата е достатъчна, за да не ни допускат никъде. Мафия ДС-арска гнусна и паразитираща, задушава всичко по тази земя. Паразитът ще умре с гостоприемника си само.

или би било?

Толкова гъзоцелувания и пак без Шенген. Тъжно.

Разделянето на България от Румъния за Шенген ще бъде победа за петата колона у нас.

Ние не блокирахме Македония, ти за какви варианти приказваш.

Радка дълбокото гърло изпйлзя от дупката си..

Мария Габриел: Важно е да отстоим позицията си, че България е заслужила своето място в Шенген 15.12.2023 епремиерът Мария Габриел Източник: БГНЕС "Важно е да отстоим позицията си, че България е заслужила своето място в Шенген." Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, цитирана от БНТ. По думите й стратегията на България в преговорите за шенгенското пространство е общоевропейската - нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. "Дори да има вариант за поетапно влизане в Шенген, за нас е важно той да включва и сухопътните граници", посочи Габриел. "Позицията ни е, че проявяваме разбиране към вътрешнополитическите ситуации, но България е тази, която ще си отстоява постигнатото с много труд и добри резултати", каза още тя. Вицепремиерът подчерта, че на този етап не съществува риск страната ни да бъде разделена от Румъния за Шенген. Габриел участва в заседанието на Парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, шенгенското пространство и еврозоната, където ще бъде изслушана за напредъка и действията на страната за присъединяване към Шенген.

Еха, покрай Шенген за един ден ще ни се решат всички проблеми. А покрай еврото ще станем по-богати от Германия и Франция, взети заедно. А ако обявим война на Русия, Лайнен ще подари на всеки българин по 4 кюлчета злато.

Никакъв Шенген България е ТРОЯНСКИ КОН на Россия

Такива плужеци ни управляват.Вярвах известно време на Бойко,но след скапаната сглобка и него не го понасям. Що за робски манталитет.Денков е кукла на конци.Мара австрийска не пада по-долу от него-напротив.Тя е верен човек на Брюксел.Не знам на кого да вярвам.Американците са подляри.

Точно там е работата, че ако бъде приета в Шенген повече няма да е Троянският кон на Пусия! (Както е Унгария при Орбан)! При нас както винаги нещата са малко по-различни! (Всички са на терсене - сал ние сме наопаки;) )

с такива като ДБ/Дебили и Браници/ това ни чака.

Това е най-доброто възможно управление в България при тази ситуация! И аз по принцип винаги съм с по-високи изисквания, но съм обективен!

Майко мила, и тоз сме го пратили депутат. Ама то и Сашо Йорданов и Едвин са там, че този ли няма да е там.