55 на сто от работодателите няма да вдигат заплати

55 на сто от работодателите, участвали в анкетата на Българската стопанска камара, посочват, че няма да увеличават заплатите през следващата година, 29 на сто имат подобни намерения, 16 на сто все още се колебаят.

Обратно в новината

Коментари - 55 на сто от работодателите няма да вдигат заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А останалите 45% ще ги намалят 20012 г.

Печалбата трябва да се дели 60:40 - работодател:работник. Някои фирми го правят и не познавам някой да е напуснал оттам! Това е единствения справедлив начин да се работи. Всичко друго е престъпна алчност!!

За компенсация, че няма да се вдигат заплатите, ще бъдат повишени цените.

Ако трябва да вдигат заплати на работниците си Бизнес-ЧОРБАДЖИИТЕ в България никога не са съгласни с аргумента си че работят дори на загуба, но трябва ли да си купят яхта или поредния хитов джип от последния автосалон не се и замислят........ да не говорим и за луксозните апартаменти и Бентлита за любовниците си.......На този пореден Балкански парадокс се учудват дори и от Европейските бизнес среди.....

Можеше да напишете че "Всеки втори шеф ще вдига заплатите". Ама нали сте прости журналя, дай пак негативни новини да пишем. Е за това вашия шеф ще е от тези които няма да вдигат заплатите - не заради икономиката, а щото сте галфони.

Ще протестираме! Който не може да плаща да си затваря фабриката. Те да неби самички да си изкарват парите. Значи те да забогатяват все повече, а ние да не можем да заредим и хладилника. Да нямат по 5 стомаха. ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА. НЕ СМЕ ОВЦЕ!

Шефът Х има джип, купил е и на жена си. От най-скъпите джипове. Нон стоп са по чужбина на почивки. По-голямата част от приходите на фирмата влизат директно в джоба му. В същото време не иска да даде 100-150лв на някоя женичка да му чисти офиса, а кара офис мениджърката(вишистка) да му чисти офиса, кенефите и т.н. А кажете ми какъв е този работодател? Пишете, че щом плюем шефовете - да сме се хванели и ние да станем шефове. Чудесна идея. Само, че трябва да се има предвид, че тук е БГ. Честните го духат, а преуспяват безскрупулните хора, които с лекота крадат, лъжат и издевателстват. А и самата държава ги подкрепя.

На мен никой не може да ми плаща толкова малко за колкото мога аз да му раборя. Някой работодател ако иска да пробва.

Е па що да ги вдигат? Всичко е добре, те са си добре, 300 лв. са много пари. Между другото синдикати не ни трябват - просто такива в България няма.

Никакви синдикати- да ги храним и тях ли? Само протести и да видим какво ще става.

Глупако, опитай се да протестираш срещу собственика на фирмата. Като как ще го направиш сам? Единственият начин е стачката, а тя е възможна само ако сте обединени и е законна само ако е обявена от синдиката във фирмата. Пообразовай се, преди да ръсиш бисери.

Що ли си мисля, че отоговорът на работниците може да изглежда като днешния пожар в склада за готова продукция на шивашката фабрика?

И след такъв отговор какви заплати ще вземат въпросните работници според теб?

Справка от РУСО на НОИ в Перник - на тях чорбаджията не им е внасял осигуровки за последните 14 месеца, познай какви заплати са взимали през това време! Ако плащаше редовно щяха ли да го палят?

влизайки в ограничениета за 2000 символа .. нели е продажна патка на бсп . и не е никакъв бизнесмен.

е. ще отговорим и на иво и на нели.и без това вече е написано ... ели, състоянието на бизнесмен не се мери със заплатата му. а със собствеността..справка - един катунар. . защо и от колко време имаш само 10 служители. сменяш ли ги често, може ли така да завиждаш на плата за труд , без който явно не можеш. ... намали си егото и направи съдружие с някои от твоите работници, намерете нови потребности. и ваши творчески и на клиенти нужди. махни роднините от работата. ..и гласувай. ............. кога предприемчивите хора в България ще разберат че не са им криви тези , които вършат работата, а е крива тяхната неспособност да се обединят срещу корупция и олигархия. ..че имат пропуски в социалното си образование...четете бре хора. технологиите се променят, а човешките глупости остават същите.....следва останалата информация от килобайт и нещо отгоре.

няма по голяма глупост да се оплакваш от нещо, което зависи от теб. ..а може би е просто платена на нели демагогия. ............... пиша във дир а не по форумите защото тук четат повече хора. а от както съм се родил моето време е мой избор. производителността на моя труд е по висока от твоята демагогия, защото е основан на познание от реалноста. ....................... хората не живеят и не са живели в комунизма. този , който трудейки се , носи пари в държавата ..трябва да плаща да образоват тъпи партийни кратуни, за да се доредят до държавен партиен слуга.

Няма място за тревога. Има лесни начини за просперитет.Виждам тук колко високопроизводителни работници има,а заплатите не им стигат.В същото време им харесват благинките на работодателите(джипове,руси мацки и т.н.) На тях препоръчвам следното: Ипотекират апартаментите си,апартамента мама и тати и ако може поне единия на баба. Веднага ще се сдобият стотина-двеста хиляди лева,което е сериозен капитал.Тук ще им помогне свежия и гъвкав ум,който имат,високите познания и огромната работоспособност,които притежават(нали се самооценяват на 1000 и повече лева заплата),за да развият подходящ бизнес,гордо да дават заплати по 3000-5000лв. и да си живеят царски живот като работодатели.Претендиращите тук са толкова много,че ако се задействат няма да има безработица,а много от работодателите им ще им станат работници за такива заплати.

Евалата, Сиси!

Sisi, видно е че икономиката, ти е слаба страна! Не се опитвай да разсъждаваш, а здраво се дръж за там от кадето сисаш, че утре като те сменят за по-млада, друга песен ще запееш, ако изобщо ти се пее! п.п. препоръка - от сега си смятай как ще харчиш 650 лв. месечно, но само ако си с висше и два езика, ако не, сметни си 300 лв.

аде ма ти па много знаеш, то все ипотеки правели, леле да ги съжали човек. те горките работодатели за това и лъжат с данъци и квото се сетиш държавата и все са за оплакване, ами да си затворят фабриките като е толкова зле

българинът, както винаги, обича да обобщава и да реве. А най-обича лесно да му посочат един виновник и да плюе ли, плюе. По форумите, разбира се... Доводът, че всички работодатели са маскари, е смехотворен. Също толкова смехотворно е и твърдението, че всички служители са калпазани и мързеливци. Проблемът с ниските заплати не е толкова елементарен, че няколко умника тук да го решат. Все пак, има няколко неща, които могат да помогнат за подобряване на нещата: добра среда за правене на бизнес, свободна конкуренция, наличие на свободна и активна средна класа, добър и бърз съд. И още: качествено образование и изкореняване на комунистическия манталитет. И си помислете дали не е добре най-после да попротестирате за липсата на тези неща, а не само срещу циганите.

Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя.

+100

Българските работодатели до един са издънки на номенклатурата на Тато. Свързани с ДС, партийни секретари, Комсомола ,милицията. Това дава представа за нравите им. Невероятна алчност, патологична злоба, мръсен характер, двуличие, гавра със законите на държавата. На единици от тях са проверявани доходите, масово лъжат, обсебват, нападат и са готови да потопят страната в кръв, за да защитят награбеното. Това не е класа, това не е опора на буржоазна държава, на такива не следва да се разчита. Управляващите нехаят, не слушат народа си, подозират всеки и ни тласкат към кървави безредици в най-скоро време. Вероятно ще започнат с побоища и арести на пенсионерите, доведени с техните 200 лева пенсии до степен на гибел. Хулиганите на този Цветанов ще дадат повод, ще запалят искрата и тогава ще се убедите в онова, което 20 години се опитваме да кажем - от криминални типове с власт не може да се очаква нито демокрация, нито стандарт на живот, нито стабилност на България. Моля се ГЕРБ да спечели изборите, за да стане катализатор на безредиците в скоро време.

Интересно защо не са попитали тези "работодатели" дали в това бедно време ще си купуват нови коли и къщи

Всеки ,който взема по- малко от1000 лв да не ходи на работа. Без бунтове и без ста4ки.. Защото техните скапани съдии ще ни разкаравт по съдилища.Спомням си ста4ката в''пирин текс".По какув на4ин Другаря юруков бе обвързан с финансовия резулат на фирмата?

Всеки работодател дето не може да осигури 1000лева (500 евро ) е или скапаняк или алчно копеле , и в двата случая не си струва да се работи за него

Супер.Навит съм - и без това ме съкратиха.Пиши на кой адрес си да дойда да ме храниш и да нося сметките да ги платиш.

Струва ми се, че една много голяма част от коментиращите още си живеят в комунизма. За да ти се увеличи заплатата трябва първо да си увеличиш производителността на труда или квалификацията и т.н. Щом имате време да пишете по форумите в работно време, значи нито производителността нито квалификацията ви е много висока. И не знам за какви Малдиви, джипове и темподобни, говорят някои от пишещите по-долу. Аз съм работодател на 10 души и понякога като им платя заплатите, осигуровките/които впрочем са изцяло за моя сметка/ и всички токове, води, телефони и други разходи, взимам по-малка заплата и от служителите ми. За разлика от тях аз обаче не работя от 9 до 17 и с два дни почивка, а съм на педалите по 12 -13 часа в денонощието, та понякога и събота и неделя.

Ами ти си значи от тия дето си мислят,че разбират от бизнес, един безплатен съвет- НАМЕРИ СИ РАБОТА!

Мацоооо, като те гледам как си натиснала педалите, пък освен статия имаш време и коментари да четеш. Послъгваш и нас ама айде, ще се направим,че ти вярваме.

O горката ти, жива да те оплаче човек.

Нели, няма как осигуровките да са изцяло за твоя сметка. За тази година делът на работодателя е 60% от общата осигурителнат сума и 40% за служителя. Иначе, за останалите неща си права.

Шматич,че заплатите за чия сметка трябва да са и се наричаш работодател.

Е то остава и служителите да си пла6тат осигуровките и тогава не знам какви пари ще вземат, при положение че такива като теб работодатели дават по 500-600лв за 10-12ч работа ,как не те е срам да говориш тука такива лъжи не знам само ,и при положение че взимаш по малко от твоите служители защо не я закриеш фирмата и не ходиш някъде да работиш за 400лв .Писна ми от такива като теб само да се оплакват ,а в същото време не виждат какво дават на хората които работят за тях ,едни жълти стотинки .

Шштт не ги открехвай, че виж как наддадоха вой комунистите. Пазара на труд е ужас, повечето работници не могат да си напишат името, а искат заплати колкото тази на работодателя. Родните университети бълват социални неудачници, а работодателите са длъжни да избират из между по малкия наудачник.

Много си прав - за подъръжка на мрежа от 70 компа се мръщят че трябва да се дават 600 лв. - било скъпо ( същия "работодател" намали заплатите на служителите си "понеже е криза" но купи на малкото дете последия модел на ауди . Същевременно в обява за подреждане на медеки предлага 600-900 лв ( интересно че смените са 3 - за 24 часа не 2 както в други сфери на същия режим ).

А работодателите са най-големите неудачници. Откриват фирми правят се на бизнесмени,като дамата и накрая завличат работници и държавата. Работниците нямат сметка да откриват целия си потенциал защото ще вършат работа за 3-ма, а ще получават недостатъчно и за един.

Да бе, егаси копеленцата са твоите работници, как си позволяват да искат заплати бе, та те на теб трябва да ти плащат!?! И само щото договора им е на минималната те изнудват да им плащаш осигуровките изцяло, гадняри! И спри да работиш, нали си бизнес дама!

Скоро ще трябва ние да им плащаме че им работим !Според мене човек ако сам себе си уважава , няма да се хване за една работа дето не му покрива разходите за деня. 300лева или 150 евро хората в Германия за ден не ги харесват за същата работа И не искам да слушам нито че тука не е Германия, нито обясненията на Дянков Като не могат да са като Меркел да се махат Или аз отивам в Германия А вие им работете , като видят че нямате достойнство ще ви наведът

страна , в която работодател звучи мръсно !!! Факт е обаче ,че цялата държава се крепи на малкия и среден бизнес ! Другото са държавни служители, които не плащат нищо , а ползват само привилегии. Това е.

Държ. служител има не само привилегии, но и ограничения. Като например да работи на втори трудов договор, нали не го забравяте това.

да спи на вроти трудов договор

Работя в частна фирма и имам неудоволствието да работя с държавни служители :( НЯМА ДРУГИ ТАКИВА ТЪРТЕИ! Мързи ги да гледат! Изключителни паразити са!

то си има жена,деца, родители !!! Дава консултации и така ....нали помните случая с държавния служител Цветанов , който спестил пари за два апартамента +два гаража в кв. Изток !!!??

Не могат на втори трудов, но могат на граждански. Затова повечето полочават допълнително пари за консултантски услуги поне по 1, а някои и по 2-3 такива договори. ;)

Така е но за съжаление политиката на правителствата у на с е звързана само с унищожаването на малкия и среден бизнес.

На мен пък друго ми е странно, именно психиката на българина. Това ако беше статия за г-н Борисов до сега щеше да има поне 200 коментара. Статията засяга всеки, именно от вашите работодатели с които имате пряк контакт зависи стандарта ви на живот,те не искат да ви вдигат заплатите и вие не си отстоявате правата, не знаете как да продадете труда си,но на тях мълчите, а плюете и ругаете по правителството. Явно така ви е по лесно, страхливци такива!

всеки втори бизнесмен е стигнал тавана на своята предприемчивост. оттук - надоле..нои и банки да внимават с тях за да не останат на сухо.

Половината ще вдигат,половината няма да вдигат , какво толкова, просто това заглавие звучи доста лошо.

Няма да увеличат заплатите защото няма да има пари за рушвети И за екскурзий в чужбина !Обикновенните хора дето блъскат от сутрин до вечер за 300 лв не знаят че имат права ,защото няма синдикат ,който да ги защити !В Австрия например в неделя никой не работи, звучи странно, но е така, отворени магазини няма дори най големия им МОЛ вкл. и БИЛЛА ,а тука блъскай народе за 300 лв

Това е пределно ясно, още от както се раздуха думата КРИЗА, се започна намаляне на заплатите без да има финансови показатели за тази стъпка. В същия момент се правят поръчки на нови джипове, ходи се по 3 месеца на Малдивите,харчат,като за последно,все едно края на света идва. Та всеки път си задавам въпроса, как може да има такава наглост, защото за обикновения работник 100лева може да са пари с които ще се храни цял месец, а работодатели да имат наглост да говорят за криза и в същото време да издържат по няколко любовници от клетите парички на работника, който гладно гледа как руси каки спират с лъскави коли пред скъпи заведения и апват и пийват за негова сметка.

Че те отдавна вече са ги вдигнали и изнесли оттук. нищо не е останало за вдигане.

Че те отдавна вече са ги вдигнали и изнесли оттук. нищо не е останало за вдигане.

"Всеки втори работодател няма да вдига заплати", което означава, че всеки първи вдига заплати. За едни чашата е наполовина празна, а за други наполовина пълна.

Ееее, да Ви имам отрицателните заглавия!!! Психоатаки, а? Защо не написахте, че всеки втори работодател ЩЕ увеличи заплатата...

Ами може би защото пишещия е от тези, на които няма да бъде вдигана заплатата.

На чорбаджиите тая криза им дойде дюшеш - идеално оправдание да не се увеличават заплати още поне 7 години.

Що да ги вдигате? И без това се чудиме как да се справиме с излишъка от тези.

Това си го знаем!!! Не само, че няма да ги увеличат, ами ще ги намалят! Те са свикнали да пичелят 1000%, вервайте ми, всичко им се даде даром включително и правото да ни експлоатират като крепостни, па и данъци не плащат, ние ги подпомагаме...

:) пИчелят думаш, а?... май само пичета са ти в главата на теб :)))))

вЕрвам ти,ама де да беше верно, та дано и аз и ти да живнем най-после. :-(

Хора, криза е! Как да вдигна заплатите като едва си плащам разходите?

И като знам как синдиакти, статистика и правителство ще обяви, че има ръст на заплатите, само защото ще се вдигнат определени осигурителни прагове..... и ще има после едни ГЕРБ-ерски лещпери да се чекнат по медии и да викат - ей на.... А то - хората пак ще си вземат колкото са вземали преди, че някъде и по-малко, защото от реалните им заплати ще им удържат повече пари за осигуровки, защото са се вдигнали праговете за осигуряване... И хич не ми ляляйте как трябвало да се осигурявам на пълните си пари - защо - за да има пари за цар Киро ли?

Всеки втори работодател нямало да дига заплати, ама всяка фирма даваща ток, вода, газ, бензин и т.н. ще дигне цените.

Нормалко ,това не случайно е наречена държавата абсурдистан,тук всичко е възможно.В цял свят хората намаляват данъци и вдигат заплати ,тук става обратното дигат се данъци и се намаляват заплати,докога българският народ ще търпи това