Бизнесът: Кабинетът краде от пенсиите

Прехвърлянето на парите от личните сметки в професионалните пенсионни фондове към НОИ ще даде лош знак на чуждестранните инвеститори и няма да реши проблема.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Кабинетът краде от пенсиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споко, това е поредната партенка по вестниците. Утре бат Бойко мъдро и спораведливо ще разпореди да не се национализират фондовете :)

И защо така бе Божидаре?! Значи държавата краде. А по договор тези фондове трябваше да заработят през 2006 година. Тогава казаха "отлагайте, отлагайте, парите са малко" Когато аз не си направя сметка и в края на месеца не ми стигат пари, ям само хляб и сол. Когато фондовете не си свършат работата - "отлагайте". А когато парите се конфискуват от държавата, защото някой не си е свършил работата, вой до небесата...

Абе Божо, сине майчин! А ти как изкара парите, с които си закупи тези над 50 недвижими имота за последните 7-8 години. И ти, и твоята камара и другите подобни сдружения и асоциации, сте едни мафиотски циреи. Миналата година чак до Марс се чуха жалките ви хленчения за намаляване на осугурителните вноски, защото бизнеса се задушавал. Е, и какво стана - с парите коит6о спестихте, бизнеса и такива като вас си накупиха още нови джипове и къщи, а за нови работни места нещо позабравихте. Мръсници сте вие!

Часния фонд не е собственик на парите на вносителите.Моите пари са си мои и съм ги предоставил на определен фонд да ги управлява и умножава до момента в които си ги поискам обратно.Ако реша мога да ги прехвърля другаде.Данев нещо се опитва да манипулира.Не мога да разбера защо е толкова загрижен за моите пари.Да се грижи за своите.Ако държавата ми предложи по добри условия за какъв дявол трябва да държа парите си в частен фонд.Ако Данев и подобните нему имат ползи от моите пари,реват защото е засегнат рехния интерес,но не се интересуват от моя.Сравнението на Б.Данев с А.Буров което мернах из постовете е буквално смешно.Данев има нещо общо с Буров колкото аз с Ангийския кралски двор.Всъчност аз може и да имам нещо общо,но Данев....Това синче на комунистически функционер много бързо забрави произхода си и стана първокласен капиталист,но не виждам икономиката ни да е цъфнала под неговото вещо ръководство.Не ме интересува нито фондова борса нито банкови фалити нито акционери.Ще правя с парите си каквото искам и след като не могат да ми осигурят добра пенсия да се скрият и да изчезнат ако е необходимо.Не може да съществува подобен стопански субект който да оперира с парите ми и после да каже "ами бяха малко и сега ще получаваш трохи".Моят интерес е над всичко.И над Данев и всички подобни нему.

Ами добре, щом искаш да правиш с парите си каквото решиш, тогава не ни занимавай с глупави разсъждения, а ги изтеглу и ги занеси на Дянков и бат ти Бойко да ти ги управляват с голяма доходност, И ти пожелавам висок дивидент :)

10х за съвета.Като гледам как твоите авери управляват 20г. България и икономиката и направо ще занеса парите си на горепосочените.Явно паметта ти е много къса щом не помниш пирамидите или тогава си бил в цървулите на дядо си.Такова чудо като доброволно-задължителни вноски за пенсия в часни професионални фондове ми напомня на гангстерския период в САЩ.Освен това ти напомням че всеки има право на мнение и свобода да го изложи публично,но на теб това не ти харесва което ме навява на мисълта,че си от котилото на Данев.И помни от мене едно"който иска много накрая остава на сухо".

Нима в Полша са по умни от нас... да много по умни са...три години просъщесвуваха професоинслните пенсионни фондове в Полша и бяха ликвидирани...някой може ли да ми каже какво се случи в Полша след това...предполагам че са много по добре икономически от Българите...аз съм за ликвидация на ППФ.Едно нешо щом не работи се ремонтира или бракува...две мнения по тоя въпрос не трябва да има...за какъв бизнес може да се говори в България...всичко е нагласено и окрадено отдавна...бизнеса се прави на ощипана мома...до сега им беше угодно да крадат и да не плащат почти нищо...а сега когато дойде време да плащат за това плашат със съд,било незаконно прехвърлянето на фондовите към НОЙ.противоконституционно...а не ли малко късничко да заявяват за това...НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ за крадците...

Абе божо , ква е тази система НАП държавна агенция по приходите , да хаби ресурс /хора време и пари/ та да събира парите на частните пенсионни фондове . А бъдете сигурни ,че като дойде време да се плащат пенсии от тези фондове всичко ще е окрадено и партидите на хората ще са на нула .

ДА ТАКА Е СЕГА ВСИЧКО СЕ ПРЕВЕЖДА ПО СМЕТКИТЕ НА НАП, ТАМ СЕ ДЕКЛАРИРАТ И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ВСИЧКИ ФИРМИ С Т.Н. ОБР.6

А вие крадете от държавата - така че сте квит.

Стига с тези гръмки измислени фрази като заглавието на тази тема бе!!! Истината е че ППФ са откраднали парите на хората и няма от къде да ги възстановят, нито пък да започнат изплащането на пенсиите и почнаха да реват дивотии от сорта на "национализация" и т.н. Никой не е казвал, че условията за прехвърлянето на индивидуалните партиди на хората към НОИ ще са по-различни от до сега съществуващите такива в ППФ!!! Друг е въпросът, че НОИ не управлява изобщо парите ни от осигуровки, даже ги и разхищава!!! ВЕДНАГА ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ТИЯ ИЗМАМНИЦИ, ЩОТО АКО НЕ ГИ БЯХА ОПУКАЛИ, НЯМАШЕ ДА РЕВАТ ТОЛКОВА!!! И БАБА ЗНАЕ КАК СЕ ОПОСКВАТ В БОРСОВИТЕ ИМ СДЕЛКИ И Т.Н.

като хората в стил "Атанас Буров", и това е Данев!!! Просто се вслушайте какво ви говори и стига сте се правили на велики - каза ви, че образованието ви е гола вода и на бизнеса му трябват само такива и такива специалисти, но не би - никой не го чу и готвят и бълват с хиляди голи висшисти - бъдещи безработни и бродяги. Каза ви как и с кого да контактувате и защо - пак не го чухте. Еми, да си патите тогава до пълно разкапване.

Господа управляващи , как преценихте че от 2015 година ще бъде удобно да се започне реформата ? Да ,ще ви отговоря-защото вие вече ще сте се пенсионирали по старите правила , нали госпожо Митрева!Време е да напуснете мястото ,което изобщо не ви е по мярка!КРАДЦИ ы

Който каквото и да ви каже,правителство,синдикати,работодатели и т.н - знайте,че ви лъже ! На никой не му пука за вас !

Напълно си прав с коментара си за Беларус! Може да звучи "смешно", парадоксално и пр. за мнозина, но тъкмо Беларус е държавата , която може да служи за пример и модел на сегашното правителство на Б-я за изход от кризата, в която се намираме вече 20 год. Времето на празните илюзии, лекомислени експерименти и умишлена безотговорност изтече.

Време е този кабинет да издигне един хубав паметник на Тамръшлията! В Батак, на входа на костницата. По аналогия с наскоро открития паметник в Южния парк в София.

Кабинетът краде не само от пенсиите. Краде от всичко и от всички.

Когато частните пенсионни фондове започнат да изплащат пенсии, ще се открие че в тях няма пари.Това е един от каналите за измама на гражданите, който се разпространи у нас.Затова за сега се ползват от привилегията за натрупване на капитали, а в същото време е капанче за лековерни и натрупване на капитали мошеници.

Не трябва ли да се приеме нова методика за изчисляване на пенсиите на родените след 1959 г щом като вноската им в НОИ е по ника от тази която са правили и прдължават да правят подените педи 1959 г. Иначе се получава че за едни дърйавата е мажка за други мащеха, щом внасяхме и внасяме в нои повече от родените след 1959 г. Къде е равенството пед закона и конституцията, че всички сме равни

Разрешете осигуряващите се да прехвърлят парите си към НОИ и да се осигуряват допълнително пак там. Така нито частниците ще могат да се оплакват че се посяга на частната собственост, нито осигуряващите се ще са принудени да се осигуряват в ЧАСТНИ фирми дори и да не желаят. За миналата година частните фондове отчетоха 22% загуба. С тези темпове съм сигурен че не след дълго средствата ми там ще се занулят. Хайде да не ме принуждавате да си давам парите на някой който на практика няма никакъв ангажимент да ми ги запази , камо ли да ги увеличи.

Абсолютно подкрепям предложението - аз съм дясно ориентиран, не вярвам на държавата и на солидарните схеми, и предпочитам да спестявам пари за пенсия в лична партида в частен фонд. Но, както аз не искам моите пари да влизат в общата бездънна яма, така и никой, който не вярва на фондовете, не трябва да е задължаван да държи парите си там. Нека основат солидарен фонд в НОИ, и да позволят за 3 или 6 месеца всеки свободно да прехвърли партидата си без никакви такси, както към този солидарен фонд, ако условията там му харесват; така и към друг частен фонд, ако не е доволен от своя, но не иска да дава на държавата. В крайна сметка, според Конституцията, сме правова държава, с гарантирана частна собственост - и национализацията дори на партидата на един човек, без неговото съгласие, е престъпление.

Разрешете хората да се осигуряват допълнително в НОИ, както в частните фондове и разрешете прехвърлянето на вече натрупаните средства в частните фондове към НОИ по желание на осигуряващият се. Така ще отпадне обвинението че се посяга на частна собственост. Ще отпадне и явната несправедливост да ме карат принудително да плащам към определени частни фирми, които са на загуба. За сведение за миналата година частните фондове отчетоха загуби от порядъка на 22%. Хайде мерси от такова осигуряване. Още 2-3 такива удара и ще ми занулят партидата, която и без това не съдържа много.

кои от кого краде? от каде "бизнесмените" сабраха пари и станаха богаташи? защо никои до сега не ги попита как са сабрали богацтвата си, и милионите си. а народа става все по беден. ето защо не работниците, а бизнесмените трябва да заплащат вноските и то на 100%. а инвестиции ще има докато у нас има евтина работна рака. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тъп комунист!!!!!!!!!!!!!

Петата планета бе много особена. Беше най-малка от всичките. На нея имаше място само за един уличен фенер и за един фенерджия. Малкият принц не успя да си обясни за какво служат един уличен фенер и един фенерджия някъде в небето, на планета, където нямаше нито къщи, нито население. Все пак си каза: "Може би този човек наистина е смешен. Но е по-малко смешен от царя, от суетния, от бизнесмена и от пияницата. Неговата работа поне има смисъл. Когато запалва своя фенер, той като че създава нова звезда или цвете. Угаси ли фенера си, приспива цветето или звездата. Това занимание е много красиво. То наистина е полезно, защото е красиво". Когато стъпи на планетата, той почтително поздрави фенерджията: - Добър ден. Защо преди малко загаси фенера? - Такова е нареждането - рече фенерджията. - Добър ден. - Какво е нареждането? - Да гася фенера. Добър вечер. И пак го запали. - Но защо сега го запали? - Такова е нареждането - отговори фенерджията. - Не разбирам - каза малкият принц. - Няма нищо за разбиране - каза фенерджията. - Нареждането си е нареждане. Добър ден. И загаси фенера. После избърса челото си с червена карирана кърпа. - Имам ужасен занаят. По-рано имаше смисъл. Гасях фенера сутрин, а вечер го палех. През остатъка от деня можех да почивам, а през остатъка от ноща - да спя... - Промени ли се нареждането оттогава? - Нареждането не се промени - каза фенерджията. - Тъкмо в това е нещастието! От година на година моята планета се върти все по-бързо, а нареждането не се променя! - И? - рече малкият принц. - И сега тя се завърта веднъж в минутата, ето защо нямам секунда почивка. Паля и гася всяка минута! - Колко странно! На твоята планета дните са по една минута! - Никак не е странно - отговори фенерджията. - Откакто приказваме, мина вече цял месец. - Месец ли? - Да. Трийсет минути. Трийсет дни! Добър вечер. И отново запали фенера. Малкият принц го погледна и обикна този фенерджия, който така добросъвестно спазваше нареждането. Спомни си слънчевите залези, които преди ходеше да гледа, като местеше стола си. И поиска да помогне на своя приятел: - Слушай... знам един начин да си почиваш, когато искаш... - Винаги искам - каза фенерджията. Защото човек може едновременно да е добросъвестен и мързелив. Малкият принц продължи: - Твоята планета е толкова малка, че с три крачки можеш да я обиколиш. Трябва само да вървиш много бавно, за да бъдеш винаги на слънце. Когато решиш да си починеш, ще тръгнеш... и денят ще продължи колкото поискаш. - Няма да помогне особено - отвърна фенерджията. - Най-много обичам да спя. - Не ти върви - каза малкият принц. - Не ти върви - отговори фенерджията. - Добър ден. И угаси фенера. "Този човек - каза си малкият принц, продължавайки пътешествието - би бил презиран от всички други: от краля, от суетния, от пияницата, от бизнесмена. Ала той единствен не ми изглежда смешен. Може би защото се занимава с друго, а не със себе си." Той въздъхна със съжаление и продължи: "Единствено него бих избрал за приятел. Но неговата планета наистина е много малка. Няма място за двама..." Това, което малкият принц не се решаваше да си признае, бе, че съжалява за тази благословена планета най-вече заради хиляда четиристотин и четирийсетте слънчеви залеза на денонощие.

Пак да кажа: системата на пенсионните фондове е ПОРОЧНА. Тези фондове (по цял свят) не работят в наш интерес (на хората), а за свой собствен. От една страна НЕ ГАРАНТИРАТ определена доходност, а от друга - таксуват БЕЗУМНИ проценти за обслужване на средствата. От тези 500 млн. са прибрали ПОНЕ 5% чисти за обслужване. Това са ПОНЕ 25 млн., които са влезли в джобовете им ДИРЕКТНО, независимо, че финансовите им резултати СА УЖАСНИ. Ако някой види справедливост в цялата тази ситуация, значи е мазохист с изкривени възприятия за действителността. На мен лично, ми е абсолютно все-едно, кой точно ще се грижи за парите ми, след като не съм аз. Така че, каквото и да стане, ще се забавлявам.

Бедна ти е фантазията колко струва управлението на парите от държавата и нейните чиновници. За фондовете има ограничение в процентите за държавата няма. Аман от новоизлюпени комунисти. И сигурно по цял свят вземат пенсии като нашите...

Има 2-3 основни фактора за привличане на инвестиции. Това е за инвестициите. Профсъюзите да ни кажат две цифри: колко предложения за увеличаване на работманата заплата от направените в периода преди кризата (например мандата на Тройанат коалиция) са приети и колко са отхвърлени от работодателите. Също кои са нещата които показват, че тежестта на пазара се прехвърлян от работодателите върху труда. Първо, второ, трето..Това е за работодателите. Кои са кусурите на пенсионната система? Първо, второ, трето..Това е за пенсионната система. Да чуем експерт по пенсионната система-у нас и в Европа. Това значи експерт. Работодателите не са експерти, а и освен това са "страна с интереси" по казуса. Могат да се притесняват за инвеснтиционни я климат, но могат да се притесняват и за бъдещи решения касателно заплати-пенсионни осигуровки. Интересът на работодателя е трудът да е евтин, на трудовия пазар да има повече незаета работна ръка. Интересът на труда е противоположният.

тези фондове ни ги натресаха и никой не ни пита искаме ли да се осигуряваме при тях.Аз лично неща да ми взимат парите в "Доверие и съгласие и т.н."

'Болно детенце почина заради бедни родители"-"НОВИНА"от БЪЛГАРИЯ 24.10.2010г.

И Бог да накаже виновните, щото видно е, че друг кой да стори това - НЕМА Кажи, дядо, защо плачеш над тез дълги бразди черни; от чер облак ли се плашиш, или мрат ти деца дребни? Кажи, дядо, че аз помня какъв юнак напред беше; бог да прости баба Стойна, тя пееше, ти ореше. Друг път - помниш? - лани беше: аз заминах през гората, сред юнаци ти седеше като баща със брадата. Какъв беше ти тогава! Сега плачеш - защо, дядо? Байряк ли се не развява, или нямаш сърце младо? "Ех, мой синко! Що ме питаш? Чуй тоз гарван, де там грачи... Но в село нели отиваш, ще да видиш защо плаче стар войвода след туй рало! Там селото се е сбрало на мегданя, за да гледа мойте момци, мойте чеда!

След като синдикатите са съгласни и работниците също НЯМА ПРОБЛЕМ. Стига с експериментите в тая държава. Разбрахме вече, че тези фондове съществуват единствено тук. Стига с тия глупости за леви завои. Ако не желаете да се национализират тези фондове нека ги оставим така. Категорийните работници да вземат 50-70 лв. пенсии и да видим какво ще стане. Веднага ще запротестират и вие ще ги подкрепите като кажете "Вижте ГЕРБ не се грижи за хората". Така че форумни овце такива моля използвайте си главите по предназначение.

овца ще викаш на жена си, форумен дебил такъв!!

Да даваш работа, не означава, че я заплащаш или осигуряваш. Колко от тия работодателски организации се загрижиха през годините за ниските доходи, заплащането под масата на заплати, неплащането на осигуровки, че сега изведнъж се сетиха за осигуряването на работниците си.

Добро утро! Прехвърлянето на парите от личните сметки в професионалните пенсионни фондове към НОИ ЦЕЛИ ДА ДАДЕ лош знак на чуждестранните инвеститори, А НЕ да реши проблема. Има съществена разлика между двете констатации и тази разлика се измерва в пари.

Добре си написал "(поне досега)", защото после ще получиш същото, което получи и от компенсаторките!!!

Абе, тази алчна фъфлеща бабушкера не ли за пенсиониране. Имам партида в частен фонд, който демонстрира добра доходност (поне досега). Това са лични мои пари и аз съм категорично против държавата да ми ги вземе!

Владко, явно си необразовано момче, Инфлацията е по-доляма от доходността ти в тези фондове. Т.е. след време с тези > 100000лв ще си купиш парче салам. Защо трябва да са задължителни а не само доброволни? Аз искам да си получавам тези 5% сега в заплатата и да ги внасям на депозит в банката. Така ще ми е по-доляма и сигурна доходността. - Да не говориме че сега плащам и заем с > 10% лихва. ( т.е. доходността никога няма да я мине тази лихва, ето ти загубената алтернатива )

Недоучен дебил такъв, престани да спамиш с копи/пейст по всички теми с тъпите си тези!

Да, наистина много съм тъп. Но остави на мен аз сам да решавам как да управлявам (диферсифицирам) собственните си пари. Съвсем случайно разбирам от доходност на ценните книжа, от търговия с опции и фючърси и различни други глупости, за които ти сигурно и не си чувал. Риска си е мой и не искам държавата да се бърка и още по-малко да се разпорежда с моята партида.

Лелиииии, Сугарев да не излезе пророк в собствената си страна?! Тия "бизнесмени" за фонда си на всичко са готови!!!

По-добре да ги дадат на хората. Ако искат да си ги теглят ако искат не. - но пенсиите да са от НОИ, т.е. вноските в бадеще да са там. Не може частника да се грижи за пенсии. той си гледа интереса. Инвестира в близки до него фирми. После източва и това е.

Да бе! Държавата щото много добре се грижи :). На 65 се пенсионираш и на на 67 гушваш букета! (Средната продължителност на живота БГ е 67,3 за мъжете!!!) И кво става с кинтите! Ти гушваш букета държавата гушва кинтите! :) А за твойте деца един среден!

"Един", "промених собствената си прогноза за стабилизиране на България от от началото на кризата през 2008 година - от 10-12 години, на 15 до 25 години" Какви прогнози, бе, да не си Любка Кунчева или Орешарски с хамстера и "Няма криза, подминала ние"? Ти Първо си промени представата за началото на кризата в БГ - не от 2008, а е от 1988г. па после реди 10-12-15 до 25! Само за сега са повече!

Виждам ново потвърждение на мнението си за сроковете за излизане от настоящата криза...Цитат от преден пост-"....За съжаление това е резултата от 20 години "преход и реформи".

Божидар Днаев е прав-А митрева не е ли в пенсионна възраст-с какво право ще прехвърля частното в БЕЗДНАТА,ЗА ДА СЕ КРАДЕ БЕЗРАЗБОРНО-ПИТАНИ ЛИ СА ХОРАТА КОИТО ДАВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ ДА ИМАТ ЧАСТНИ ПАРТИДИ-БЕЗОБРАЗНА СТРАНА

В БАНКА БУРКАНБАНК ИНВЕСТИРАЙТЕ И ПАРИТЕ ВИ ЩЕ БЪДАТ НЕДОСЕГАЕМИ ОТ ВЪНШНА НАМЕСА И ПОСЕГАТЕЛСТВО.

На Борисов да му подарят една червена ризка, с приятелчето си Чавес да са си лика-прилика... ...или по-скоро той е българския Лукашенко

Не закачай Лукашенко. Станал съм му фен. Белорус е отдавно пред нас. През последните 10 години РЕАЛНАТА заплата там нарасна 10 пъти. Престъпност в Беларус гравитира към 0 и забележи досега никой не упрекна Лукашенко в корупция и лични облаги. Миналата година бях командиравка в Минск и някои по-малки гладове. Трябва да ти кажа бях страшно изненадан, тъй като имах доста отрицателна нагласа, а видях много по-западен начин на живот от нашия и изключителна чистота навсякъде. Виж и характеристиките на износа. За сведение, според европейските експерти тази бивша съветска рупублика практически не е засегната от икономическата криза и по инвестиции от Запад на светлини години пред нас.

Аз пък срешнах млади хора, които се срамуваха, че Лукашенко им е държавен глава, а знаеш ли по какви цени получава газта Беларус, ако може и ние да я получаваме, по едно време имаше договореност за нещо като сливане на Русия и Беларус

Чета коментари и мнения и промених собствената си прогноза за стабилизиране на България от от началото на кризата през 2008 година - от 10-12 години, на 15 до 25 години. Начинът на разсъждение и мислене на толкова много наши съграждани е направо ПОТРЕСАВАЩО НЕГРАМОТЕН. За съжаление това е резултата от 20 години "преход и реформи".

кво сега да правим? Да рИвем ли или да ти теглим една... тъъънка и дълга!

За съжаление това е резултата от 20 години "преход и реформи".

е сега вече ще си налея едно...

"Мислехме си, че ще се превърнем в страна, която прилича на нещо средно на Швейцария и Сингапур, но се приближаваме до нещо средно между Венецуела и Северна Корея, каза още Васил Велев." ДО КОТ Д'ИИВАР ЩЕ СЕ ПРИБЛИЖИТЕ, АМА ДРУГ ПЪТ!

що'т ст'е прости! Аз, Гуйлалме Соро съм министър-председател на Бряг на слоновата кост, и съм тук да ви кажа щото: 1) Вие кост немате! 2) Не можете да ни достигнете, щото ние ние немаме пенсионни фондовe и респективно Божо Данев 3) У нас кой намери слонова кост се пенсионира - 1 бивник пенсионира 2 семейства, и да го намерите си го завирате.. и затова ВИЕ НЕМА СЛОНОВА КОСТ?

Абе Данев, стига сте ни плашили с тия чуждестранни инвеститори. Та тук не е дошъл един свястен и честен инвеститор. Всички са крадци, т.н. византийските инвеститори, други колонизатори -ЕРП-тата, всички останали са мошеници, търговци, МОЛ-ове и т.н. Майната им на твоите частни фондове, то вие сте ги изкрали наполовина за заплати, коли, фусти и офиси. Да си ходят в държавния джоб, там им е мястото и да са под прицела на Сметната палата!

И НИКАКВИ ПЕНСИИ НА СКЛЕРОЗИРАЛИТЕ МАЛОУМНИЦИ! ДА МРАТ СВОЕВРЕМЕННО и да не се бъркат в делата Господни! Феодални старчета ниедни!

са най-прекрасни! Те - "представители на шест работодателски организации" - e не са малко! Дее*м и работодатели - то нема 6 завода работещи - тия са намерили 6 РАБОТОДАТЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ - наричай ги свърталища на комунистически престъпници и по - прав ще си! А И ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО - поне за мен!

свърталище на изкуфели десарски агенти, по-точно...

През лятото се закъсах яко със здравето и молих Доверие за помощ и те ме мотаха цяло лято и нищоооо и там съм натрупал повече от 2000 за какво да си праят от парите ни офиси. По добре да ги няма всичко да отиде в НОИ. Тия от бизнеса да си гледат работа.

След като държавата твърди, че частните фондове се управляват зле, защо не направи един фонд и тя? Така хората сами ще решат къде е най-добре да им управляват парите за пенсия.

АУУУУУУУУУУ, И ЗА РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ НЯМА! И СЕГА?

работниците, да не ги окрадът!!! Направили си разни бизнес-момци частен фонд и ни внасяли уж на нас в него, а си го ползват само те!!! Отчисляват си всички благодеяния от данъците, спекулират, губят-пичелят..по-скоро губят щото фондовете са намалели 4 пъти! А, колко милиона американци останаха съвсем без всякакви пенсии благодарение на масовия фалит на частните пенсионни фондове в САЩ, що не кажете?!

къв бизнес, бе? Божо от снимката си е един н.с. от БАН и, като повечето от тях - доносник на службите.