Коментари - Работодателите подкрепиха пенсионната реформа | dnes.dir.bg
назад

Работодателите подкрепиха пенсионната реформа

Три големи работодателски организации - КРИБ, БСК и АИКБ заявиха категоричната си подкрепа за пенсионната реформа, провеждана от кабинета в писмо до президента Георги Първанов.

Обратно в новината

Коментари - Работодателите подкрепиха пенсионната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като имат работа да си я работят и на мен да не разчитат,че ще им деверувам цял живот!

До кого се допитаха тези работодателски организации? до обществото ли? Или се нагаждат на управляващите!!!! Знаят ли те какво значи да работиш на 65 години в производството, това да не е в парламента да се работи 2-3 дни в седмицата по няколко часа. Там може да изкарат и до 100 години.

ами иди в парламента.

Ти майка имаш ли бе,твойта ма.....

Нахални нагаждачи! Нали заради не внасяне на пълния размер на данъци и осигуровки от вас сме на този хал!

като не ти внасят осигуровки и прочие нередности ти вместо да ревеш по форумите що не си търсиш правата? Ама то шубето голям страх.

нека разгледаме ситуацията с празната пенсионерска каси4ка така..:вдигаме въздраста за излизане в пенсия,от това се отлага увели4ението на списъка с нови попълнения.ОК..това е глътка въздух за кратко време..може би 3-5 год.а след това..? какво ще е предложението на данев...?ново вдигане ли?Не е ли по редно да помислят за вдигане на пари4ните потоци, за вдигане на % в/укойто се из4ислява вноската, вдигане на "замръзената " заплата . защото въздраста е нещо ограни4ено.не можа при най ниските данъци в европа , най -ниските заплати вие да се оплаквате от лошата икономи4еска ситуация..тя е такава каквато е в Румъния,в Македония.. Заплатата в предприятието в което работя не е мръднала 9 год.за толкова съм сигурен, а може да е и пове4е.това е под натиска на подобни организации.Данев, и другите... пропускате времето когато ВИЕ можеТе да поправите последиците..ИДВА ВРЕМЕТО КОГАТО НИЕ ЩЕ ГИ ПОПРАВИМ

Танасе много революционен ентусиазъм си събрал. Щом за 9 години не си променил живота си като не ти харесва ситуацията , няма и да го направиш. Ботев има стихче по въпроса прочети го и виж че точно за теб е писано.

Кои са тези"работодатели"?Бивши ченгета,комуняги,комсомолци или техни издънки.Окрали държавата и народа и искат още да крадат.Не плащат заплати на хората,осигуряват ги на нереално ниски доходи,а те тънат в лукс и богатство.Но генът им е прост,крадлив и престъпен и това с пари не могат да променят.Рано или късно ги очаква съдбата на тираните/за пример-Кадафи/

Стани работодател като си толкова отворена вместо да мрънкаш. Ама нямаш нито акъла , нито куража да се пробваш, затова си стой на задника и бачкай вместо да мрънкаш.

Няма бизнес, няма политици, няма учени няма, кадърно висше образование, няма честни земеделци, работниците ни са калпави, пенсионерите ни мрънкала... "матряла", каза пРЕМИЕРА. Ето това е целта - всички да са срещу всички и втория тарикат след Тато го постига, а това се случва само в тоталитарни държави или насочили се натам.

Отговор на молбата за изчакванеот модератора:Неуважаеми анонимко.Хората в това число и аз са се борили срещу тоталитаризма за да може свободно да се чува гласа им.Мисля че слагаческата и безгръбначна позиция тук е по дразнеща и от малоумните решения на кабинета ,в угода на шайката крадци наречена БГ бизнес.Жалк сте.

Вече наближава 10 часа.Докога ще стоят блокирани форумите бе проправителствени недоразумения.Срам че живея в тая милиционерска държава.

Вече наближава 10 часа.Докога ще стоят блокирани форумите бе проправителствени недоразумения.Срам че живея в тая милиционерска държава.

някои да те е вързал да стоиш тука? Не е като едно време комунистите да убиват хора решили да идат другаде.

Ами прави са да подкрепят реформите. Те ще подкрепят и намаляване на заплатите и отпуските, че ако може и да се върне работата на ангария!

Бизнесмени? Какви бизнесмени са тези комунисти с раздадени от Луканов куфарчета? Я да ги видим ако не бяха назначени от портията за милионери какви успехи в бизнеса щяха да постигнат? Крадци нагли и безочливи! Нека видят нормалните хора, опитващи се със собствените си ръце, без помощ от никого, как се борят с бюрокрацията, корупцията и глупавите закони в държавицата ни!

тия долни кърлежи ще предпочетат хората да бъдат лъгани и да се гаврят с тях след десетки години пенсионни вноски при други правила,отколкото да им се криминализират и съберат насилствено единия милиард невнесени осигуровки,половиния милиард неизплатени заплати,стотиците милиони неплатени,данъци,акцизи и кредити,чрез прехвърляне на източени и умишлено фалирани фирми на цигани, плоския данък с който свалиха и последната дреха от гърба на голтака а тия крадци станаха милионери.Само от него хазната губи по 2млрд. лв.годишно,а тия изроди богатеят все повечна гърба и експлоатацията на хората.Трябва да се мобилизира обществото за "гражданско неподчинение" срещу тия отрепки и техните политически слуги,та да се озоват по затворите където им е мястото и то с "народни трибунали" по кратката процедура.СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.

Индустриалците са прави но нека да се задължат всяка фирма да има о по 20% работници над 55 години

Работодатели - еа ти смешниците. Въртят се като фурнаджийска лопата. Мезерници. Иде видовдев.

За незнаещите. Всички фирми, които са отказали финансова или друга подкрепа на герб, биват подложени на жестоки данъчни ревизии, проверки от инспекця по труда, РИОКОЗ, пожарна безопасност и всякакъв държавен рекет. А както знаем, идеално нещо няма, да не говорим за така наречените български бизнесмени. Тази схема я измисли Иван Костов, но при герб придоби страшни измерения, понеже герб се състои основно от милиционери, партийни секретари или техни наследници, които бяха най-дейните и безкруполни по отношение на инакомислищите по времето на соца.

В Германия съм хората тук си живуркат с пенсиите като всеки пенсионер се вози минимум на Мерцедес Майка ми партиен член за 40 години получи и умря с 30 лв пенсия Ако не бях аз Толкова години не лъжат тия ояли се и ограбили държавата комунисти докога

чий интереси защитава Б.Б

Правилно са постъпили. Гоце да не гледа само едната страна на проблема (която е изгодната за популизма на комунистите),а да погледне и откъм страната на бизнеса и държавата. Всъщност президента от БСП-то нямаше да каже гък , ако комунистите бяха на власт и те предлагаха пенсионните реформи.

Никой не съм упълномощавал да се разбира от мое име,вместо да си гледат работата и дадат на хората коледни,да увеличат малко заплатата, седнали да умуват,кой колко трябва да работи,а ако може до памперси.

Бг бизнес, конкретно едрия такъв е образуван от криминални елементи от прехода. Тук можете да срещнете мутри, комунистическа номенклатура и висши куки, кредитни милионери, фараони, компрадорска върхушка и всякакви видове паразити. Единственото което го няма сред тях са хора, постигнали успехи поради личните си качества , предприемчивост, трудолюбие и бизнес нюх. Разбира се, че тези отрепки ще искат повече и по-евтини роби за по-дълго време. Тук нямаме среща с интересите на част от бг народ, а с криминална олигархия. Те неведнъж са показвали , че нямат нищо общо с нормалните хора. Навремето дори бяха почнали да вкарват виетнамци когато работната ръка поскъпваше. Хубаво е поименно да се знаят фирмите с конкретните си шефове...ние ще им отговорим с мълчание, потребителско мълчание и пренебрежение, което боли много, по джоба боли.

Това СерГейчо ли ти го каза или агент Гоце

То пък работниците едни свестни, едни трудолюбиви, едни такива всеотдайни и високо интелигентни. Чак се чудя, с такива работници как не сме надминали германците или японците например.

жак ..и да успее и да не успее даскал да произведе конкурентен продукт ще бъде факт за кредитор и инвеститор.. и промяна. промените са лесни с пари, но трудни без надежда и знания. и съпричастие вместо заедност.

Кого представляват тези тлъсти чиновници? Колко получиха и от кого за "категоричната си подкрепа на реформата"?!?!?!? А управляващите не са ли избрани да защитават нашия интерес, а не външен?

Кои ти плаща заплата бе шматко? Кого искаш да представляват?

Знаем че българските работодатели са доста гъвкави (до безгръбначност), но понеже през последните 20-тина години тук нищо не се е променило (мутри, корупция, инфантилни политици и т.н.) и те са си същите - плазмодии, без форма и размер. Ако бяха нормални бизнесмени нямаше да ги има отдавна !!!

бях нормален бизнесмен. Плащах на хората си достатъчно и те бяха доволни. Е... Сега вече ме няма в играта.

Напълно споделям идеята ти.предложенията им издават истинските им намерения.Изкуствено задържана минимална заплата,социялни комфорт ( липсата на стачки) ,липсата на инвестиции са довели до изкривяване на обществения модел.тези обстоятелства показаватистинската им мисъл.да заграбят, и ВСИ4КО ДА МИНЕ ПРЕЗ КАРЯ НА ДЕБЕЛОТО ИМ ЧЕРВО Това не е обществено ангажирани структури...

Защо господа работодатели не подкрепихте пенсионната реформа в предложената от профсъюзите част с която се вдига горния ОГРАНИЧИТЕЛЕН праг на осигуровката. ТА НИМА Е НОРМАЛНО ДА ИМА ГОРЕН ОГРАНИЧИТЕЛЕН ПРАГ ОТ 1000 ЛЕВА И ВИЕ ДЕБЕЛОГЪЗЕСТИ УЯДЕНИ ОТ РОБСКИЯ ТРУД НА ОБЩЕСТВОТО ГАДИНИ ДА ПЛАЩАТЕ НЕ РЕАЛНИТЕ А НЯКАКВИ СМЕШНИ ВНОСКИ , НЕ САМО ЗА ПЕНСИЯ , НО И ЗА ЗДРАВЕ. Каква е тази СОЛИДАРНА система на плащане на осигуровки в която тези които имат възможност да плащат не го правят и същата е за сметка на най бедните членове на обществото. НЕ ОГРАНИЧЕНИЕ ОТ 1000 ЛЕВА , А ПРОГРЕСИВНО НАРАСТВАЩА ОСИГУРИТЕЛНА ВНОСКА НАЧИСЛЯВАНА ВЪРХУ РЕАЛНИТЕ ДОХОДИ ГОСПОДА КОЖОДЕРИ. Това предложете на президента !!!

Кой те излъга,че горната вноска е 1000 лева? А кой ти пречи а си плащаш и на друго място осигуровки? Фондове бол

Как няма да подкрепят-нали така могат да се гаврят с възрасните хора да работят без пари,което при младите по-трудно се получава.Другото е че няма да им се пипат данъците, които и без това не плащата заедно със заплатите. Така е угодно на ББ ИДянков и на работодателите.

Розо много си тъпа, както точно е изгодно на Дянков и Борисов да не се плащат данъци?

Ти като си много умен, защо си губиш времето с коментари по останалите коментатори?

Спри тревата , ела в нормалния свят , помисли и ще разбереш.

Павелчо,чеду-правил ли си скенер на главата си скоро бе мойту мумче.Иди и си напрай чедо,ем ша ти кажат ко ти има.Ама преди туй прочити какой туй ЕНЦЕФАЛИТ

Как няма да подкрепят-нали така могат да се гаврят с възрасните хора да работят без пари,което при младите по-трудно се получава.Другото е че няма да им се пипат данъците, които и без това не плащата заедно със заплатите. Така е угодно на ББ ИДянков и на работодателите.

Винаги си спомням от училище приказката за синът дето изхвърлил възрастния си баща на бунището,защото бил стар и не можел да работи,а искал да яде,а детето като видяло това направило на баща си една копанка в която да му слага яденето,като остарее.Всичко се връща на този свят,нищо няма да остане ненаказано.Днес това,което причиняват на пенсионерите ще го връщат с лихвите.

твоето школо малко е боядисала приказката. а приказката казва че опита и знанията могат да спасят младостта. засега - чрез гонене. както лисицата си гони децата с хапене там където има зайци а не вълци. само че..хората променят мястото а не бягат от животните. малка разлика , стигнала космуса.. ... днес знанията не се даряват те се търсят преди да са се родили... ...и днес ..всеки на този свят иска да е на първа страница в книга на Вазов... а не може. ....- ... някой тропа на вратата. днес се избира морал за утре когато няма да избираме.

Тия "работодатели" никой не ги е упълномощил да решават от мое име.Като почнат да плащат прилични заплати,осигуряват на пълен размер и наемат поне 20% работници над 50 и 10% над 60 години,тогава може да се титуловат като работодатели.А не да се оправдават,че видите ли не може да плащат повече,щото фирмата била създадена да издържа семействата им.Макар и да печелят предостатъчно.Алчноста им няма граници.Сега подкрепят всяко нещо,което ще помогне да не се увеличават осигурителните вноски

като почнеш да работиш и да произвеждаш като хората тогава ще получаваш заплати като хората

пак предаде баща си? Много достойни дивашки работи...

тоя павел работил ли е някога на норма в 4астно предприятие...Лакомията ви няма краи бе български 4орбаджии...

Пич, тук хич не си прав. Направи простата статистика -- раздели БВП на средната заплата тук и в произволна страна в западна европа. Тук за единица стойност БВП се плаща далеч по-ниска заплата, отколкото на запад. А това, както вероятно не се сещаш, говори за висока (спрямо заплащането), а не ниска производителност на труда.

Какъв бизнес бе- боклуци,търговци,бандити и крадци- това е българския бизнес...там са всички управляващи от същия вид...бизнесмени...

И като караме со старите машини как конкурираме? ..въх пишман бизнесмени- грешка -работодатели. Я си знам че от моята работа печеля едно, с тази на работника -две. Не половинка от моя труд. Проблема е как да уволним жената. Не са хубави теа работи другари, не е честно.

..е и сега реве - какъв КОН и за чий..я вижте некак да махаме дъртите кранти от трапезата. млади бехме за пари се вързахме и за разводи пеехме. да бяхте казали че не може. по заКОН.

Кои бизнесмени?! ТИМаджии и СИКаджии ли?

Не тия от УБО , като например Търговска верига "ЗОРА" дето собственик и е бившия шеф на УБО

Вижте сега,то ние не бехме съгласни ама Боко каза.Не искаме да си имаме работа с МУТРИТЕ.

тя работодатели да се обивят че работят спенсионери,а младите сте ходят в чужбиня. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

РАБОТОДАТЕЛИ- нещо не съм наясно- \в България няма такива- имате грешка дами и господа......

нека тези големи работодателски организации декларират,че приоритетно ще назначават служители над 55 години и обяват публично колко над 55 год.работят при тях. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нека се приеме и по закон 20% от наетите работещи от тези работодатели да са над 50 годишни!