Работодатели искат отрицателен PCR-тест от служители, за да се върнат на работа

Три комисии приеха бюджета на Здравната каса, здравният министър поиска санкции за всички, отказали лечение на COVOD-19

Обратно в новината

Коментари - Работодатели искат отрицателен PCR-тест от служители, за да се върнат на работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

TrТрудова инспекция санкционира работодатели, които не са осигурили безопасност от Ковид в предприятията. Ко прайм? И наистина ли мислите, че в едно голямо, а и не само голямо предприятие това не е сериозно натоварване на работодателя. Всичко си има граници. Държавата не може до безкрай да бърка в кесията на работодателя. Защото икономиката се срива, следват заеми в милиарди и инфлация. Или пък не го виждате. Ами станете работодател, или поне самонаето лице, носете си отговорност за себе си, за скапаната ни бюрокрация, която хем ще издържате, хем ще ви рекетира. Просто е, направете го.

А, и да ви кажа, имах малък бизнес 4 работници. Сега мога да свия бизнеса си до семеен. Догодина няма да наема никого, и знам че това, което ще изработвам, няма да е по-малко и ще ми е напълно достатъчно. Всеки може да разсъждава така. А който не можи да прави друго, освен да продава работната си сила, да се оправя сам.

След като го искат,а това не е задължително законово условие,работодателите трябва да поемат разходите за този тест.В противен случай да заплащат трудовото възнаграждение на работника,пък ако искат да го пускат на работа.

ами да си работят сами

Какви сладки пари се въртят в тези лаборатории, а като си помислиш, че не проверяват всяка проба. На няколко проби се изследва само една, ако е положителна всички ги пишат с този резултат. Много ме съмнява, че този тест може да разпознава различните вируси, просто улавя вирус и за тях той е Ковид...

също... Нали?

а в публичните домове, парламента и мин съвета ще има ли перманентни PCR тестове

Първия тест си го плащаш, а сега и втория, който доскоро поемаше здравната каса. Още пари в нечии бездънни джобове.

В аурубис не иследват и не плащат щото можело да са положителни и да вредат на фирмата

Ама вие, господа и дами управляващи, чак сега ли разбрахте това? Браво! Има напредък, макар и след 9 месеца извънредно положение!!!! По-добре късно, отколкото никога!

НИКОЙ няма право да ми иска тест. Това трябвоа веднага да спре.

А знаете ли, че от Трудова инспекция ходят едни Горгони, на групичка, и трескат глоби на работодателите, че не предпазват работниците си от Ковид. Ама и за Ковид ли са виновни работодателите, боже мой.

Това е тъпо. Кой ще плаща? Покрай това, работодателите може да започнат съкращения. Индиректно аз също съм съкратен. Преди години, някои работодатели принуждаваха работниците и служителите си да стачкуват(когато се повиши токът за промишлеността), при това под страх от съкращение за онези, които не стачкуват. Сега могат да се възползват от този си ултиматум.

"Задължението, което някоЙ работодатели налагат на работниците при карантина?????!!! Толкова ли сте неграмотни всичките?! Как не намерихте поне минимано грамотни хора да назначите???

Както виждаш, имаш 5 минуса - над 30% от гласувалите. Вече не е толкова лесно да намериш грамотни хора. Отделно, че грамотните си имат собствено мнение и отиват там, където не им диктуват какво да пишат. Просто стават все по конвертируеми и все по-малко им се налага да лижат....

При нас работодателя плаща последния отрицателен тест, и не е за преболедувалите, по-скоро мярката е колегите им да се чувстват по-сигурни!

Царя дава, пъдаря не дава...

Знаеш ли как се прави производство? Това не ти е застрахователен или логистичен офис.

с работници , или с роби ? защото има огромна разлика

на всеки колко часа трябва да си правиш, или вируса си знае, че един път негативен, не може да те пипа?

След карантина е нормално да су докаже че не си заразен. Ако след това се заразиш си е отделно.

Трябва да се документира искането на тест, след това едно дело срещу работодятеля и обезщенетие ! Иначе е сигурно, че нормативно трябва да се забранят подобни своеволия. И няма значение кой плаща - правата на хората са над парите.

принципно си прав само дето цялата тая шумотевица ясно показа, че правата на хората вече не са над парите. За съжаление

В Стомана това е документирано с официална заповед. Не виждам какво му е лошото след боледуване с доказан Корона или след карантина поради съжителство с болен да дадеш тест който е за сметка на работодателя. Каквото и да говорят за гърците те се оказват по-добри работодатели от повечето българи.

Работодателите искат тест, който да се плати от работника.

A после едно дело за заразяване на работното място с корона и е свършено с работодателя!!! И правата на карантинирания или заразния са над правата и здравето на останалите! Просто нямам думи! Тук виновният са управниците ни! Внасят PCR тестове на цена от 17-18 лв. и би трябвало да осигуряват безплатни тестове на такива хора! При положение, че тоя човек като работи внася осигуровки и данъци и като цяло пълни хазната с много повече от тия 17-18 лв. Но нали трябва да се пълнят гушите на лабораториите продаващи това чудо на 100-130 лв...

Много точно казано.И тъй като са хора и тези,които се предпазват,те също имат права.Едни имат право да ходят по купони и кръчми,а други имат право да бъдат здрави и да работят спокойно.Първите да си понесат последствията.

НякоЙ работодатели.... О неграмотниЙ юроде!

Мамка им и ГОвЕДА !

Стомана-Перник плаща тестовете и осигурява служебен платен отпуск до излизане на резултата.

Жеуезни сте у Перник!

Ще се чу.ка.те ли или ще се целувате? Като иска РСR роботодателят да го плати.

Моят раблтодател издаде заповед, при връщане на работа след карантина задължително да се представя PCR тест, който е за наша сметка. Подаден е сигнал, но няма никаква обратна връзка от регулаторните органи. А колеги, които се вртщат на работа си плащат по 100 и отгоре тестове. Така че, всеки си прави каквото си иска в тая смахната държава, без да го е грижа за правила и закони, защото си знае, че с пари всичко им е позволено.

Мaмka uм и ГOBEДА !!!

Ами зависи. Не е изключено.

Сетихте ли се ?! Това трябваше още да го има като въведохте тези карантини ! На никой не му се мре !

КТ "Подкрепа", трябва да защитавате работници да не им се поставят такива условия, а не да искате някой да заплаща тестовете.

Не е точно така. Знаеш ли колко ще са болните до 1 месец без опитите за превенция? 90%!

Вие сериозно ли мислите, че в България има профсъюзи ?!?!?!

Бойко лично 237 милиона ли е обещал ???

Сериозните работодатели,които наистина милеят за работниците си вече сключват абонаментен договор със лабораториите и тестовете са за тяхна сметка.Във Варна такъв подход е на кораборемонтния завод Делфин -дали са списъци и ти само трябва да отидеш да ти вземат проба

ЗА ! ...намирам това за ЕдинственоСмислено.

Съгласен. Но къде е държавата в цялата картинка?