Коментари - Работодатели масово бавят плащания | Днес.dir.bg

Работодатели масово бавят плащания

Нарушенията, свързани със заплащането на труда, дължимите обезщетения и работа без трудови договори се превръщат в масово допускани от работодателите нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Работодатели масово бавят плащания | Днес.dir.bg

Коментари

da vi kaja si4ki rabotodateli sa ednakvi imat ni nas rabotnicite za robi no krai dano da falirat pove4eto 4e da im doide akal vav glavata ot 3 meseca ba4kam bez zaplata az da ne sam rob da eba maika vi

Когато започнат да плащат нормално в държавните фирми, тогава ще плащаме и ние.

ВДИГАЙТЕ ПРОИЗВОДСТВОТО.

Криза нема, а българина да се научи да работи, а ония плащачите да си плащат, Буров отдавна го е казал, българина ще се оправи, като почне да си плаща, а това правителство само щуротии ръси и се оправдава, нема време и се мотат с популизъм, ако търпиме и тия 4 години, сме идиоти, като не можеш да се справиш с кризата си ходи бате или направо как сме те избрали така ще те изгониме , не требва да им даваме повече от три месеца, направо шут като нестават и нови, доде един уцелиме, като огладнее тълпата от кротка овца не се знае какъв дзвер може да стане!

Бе тебе да не те е ударила някоя цепеница по главата??? И да риташ и да не риташ - все тая! Кризата пак ще те сдуха!

Я да ви видя много работещите. Да ви дават работодателите парите - да светне икономиката и вие сами да си внасяте осигуровки и други данъци. Дали ще го направите? Силно се съмнявам.

Ама и ти си много работлив след като също имаш време да пишеш по форумите през работно време, вместо да работиш здраво и да управляваш по-успешно бизнеса. Браво, радвам се на тази новина! Най-после дойде време и на вас да ви свият сърмите! А аз пиша във форумите защото не виждам смисъл след като не ми плащат достатъчно, да работя повече отколкото ми струва труда. А като се върна в къщи няма да гледам мач, а продължавам да работя за себе си за да си изкарам толкова пари колкото са ми необходими.

Защо не проверите самата НАП, да видите какви нищожни заплати давате?А осигуровките са на база заплата. И тогава тръгвайте да глобявате!

Ако медиите не го бяха раздухали тва с кризата, ний дори нямаше да я усетим. Та ний сме си там от край време.

Българин към работодател : Никой шеф ни може да ми плати толкова малко, колкото малко аз ще му работя !

Боже така като чета дали има някой от новата управа да прочете или само си пишем,и никой не се сеща доа погледне какво иска народа. Или кучетата си лаят а кервана си върви . Няма оправия в тази държава за това призовавам младите бягайте,бягайте и не се обръщайте

Няма междуфирмена задлъжнялост, бюджетни дефицити, безработица и други тинтири - минтири - има чудовищно, чифутско цоцане - изтегляне на финанси, а парите ще се върнат след година - две в икомониката със страшна сила, обезценявайки всичко след себе си. След което започва третият цикъл на икономически (педе)растеж да се съберат необходимите средства, които после да бъдат отново изцоцани. Чифутите много добре знаят да барат икономиката с кадифени ръкавици, да няма после хъката мъката и всичко да е законно - затова и (седе)растежът обикновено продължава по-дълго, понякога дори 1 десетилетие. Какъв е изводът: ПАСИВНА СЪПРОТИВА НА РАН-ЪТ!!! Не плащайте, правете се на ударени, ходете по-често на село, помагайте на родителите си да отглеждат зеленчуци и животинки. На всяка цена НЕ СИ (ПРО)ДАВАЙТЕ ЖИЛИЩЕТО!!! ПРЕЦАКВАЙТЕ СИСТЕМАТА!!! Колкото и налудничаво и байганьовски да звучи, това са последните хуманни прегради и опити да запазиш човешката си същност срещу юдомасонската месомелачка!!! Дали ще им се предадем без бой или ще се държим докрай - зависи от самите нас! Аз съм избрал второто.

извършете проверка в Министерство на Труда и социалната политика и Агенциите и тогава започнете на долу, имате хора с 92 процента, неработоспособност, назначени на директорски постове. в рамките на закона ли е . поразгледайте ТЕЛК-Решенията там, възможно е да не са ги представили, но те получават и голями инвалидни пенсии, разровете се малко.

ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА , ИМА ПОДХВЪРЛЯНЕ НА ТРОХИ ОТ ТЯНИТЕ МИЛИОНЧЕТА, ТЕЗИ КОИТО СЕ НАРИЧАТ РАБОТОДАТЕЛИ , А ТЕ ПЕРАТ ПАРИ, А ТИ ИМ ПОМАГАШ, В ТЯХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ , КАТО ИМ РАБОТИШ БЕЗ ПАРИ , А ТЕ ТЕ ЕКСПЛОАТИРАТ. НЕ ТЕ ОБВИНЯВАМ, КАТО ТЕБЕ ИМА МНОГО, КОИТО НЕОСЪЗНАВАТ И НЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ СРЕЩУ ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ НА ЧОВЕШКИ ТРУД. БЪДИ ПО СМЕЛА И НАЗОВИ ИМЕТО НА ФИРМАТА В КОЯТО РАБОТИШ. НЕ НА СТРАХА ? С ТОВА МЪЛЧАНИЕ СТИХНАМЕ ДО ТУК, ДЕЙСТВАЙТЕ СМЕЛО. НЯМА КАКВО ДА ЗАГУБИ РАБОТНИКА ,ОСВЕН ОКОВИТЕ СИ .

Да така е бюрото по труда да се закрие . Вече две год. съм само на подпис и една служителка ми каза да се отпиша че немогат да ми предложат работа . Иска по малко да пише по картоните.

Защо предимно в бедните и изостаналите държави като България се бавят и без това мизерните заплатки? Защото няма организация и закони. В другите страни всички работни договори ВИНАГИ се регистрират в службите по труда, като се прави копие от първата страница, където пише кога и за колко време е сключен договора, какво е работното време и какво е почасовото заплащане и към коя дата се изплаща възнаграждението и по банкова коя сметка. Анексите и каквито и да било изменения към договора работещият е длъжен също да регистрира в срок от няколко дена след настъпването им в съответното бюро по труда. Работодателите се задължават да сключват застраховка против изпадене в несъстоятелност. Ако до няколко дена не дойдат пари по сметката - сумата от полагаемото възнаграждение се плаща от тази застраховка. Изработеното време се обхваща винаги в електронни устройства, всеки работещ си има чип за регистация. Тези устойства също се контролират и НИКОЙ няма право да работи повече от 10 часа на денонощие. Работещият получава извънаредното право да прекрати договора си БЕЗ да спазва предвиденият в договора срок за предизвестие, ако заплащането му се забавя. Който работодател не си спазва задълженията да изплаща точно, навреме и в пълен размер възнагражденията на работниците и служителите си рискува да плаща високи лихви, губи авторитета си си като добър бизнесмен (?!), и рискува като крайна мярка имуществото на фирмата му да бъде разпроданено на търг. Законодателят в България трябва да реагира и да се създадат законови рамки и да направят трудът в България смислен и съдържателен, който да гарантира достойно човешко съществуване на работещите и на техните семейства. Недопустомо е работникът да работи гладен, мръсен и отчаян от битието си и да кредитира работодателя си и фирмата му! От всяко дърво свирка не става, а също така и от всеки мошеник и дребен хитрец с купена българска дипломка не може да стане бизнесмен!

Един въпрос, а ако ДЪРЖАВАТА не плаща трудовото възнаграждение в пълен обем ? какво става ......и кого ще глобите? пострадалите на кого да се оплачат ? ....за сведение има хиляди който работят и са бюджетна издръжка.....и от идването на Б.Б заплатите им не се изплащат в пълен размер? ....защо? не желая да влизам в спор че съм само консуматор на вашите данъци ....важно е едно аз съм дал труда си и очаквам ...възнаграждение ....точка по въпроса .колкото до хората от реалният бизнес ....какъв брутен вътрешен продукт произвеждат - хилядите прекупвачи и търговци ...които уж плащат данъци .

До всички, които не искат да бъдат бели роби, да си припомнят емблематичната трилогия на дюма Тримата мускетари. Там има една глава която се казва Как с перо и заплаха се върши по-бързо и по-добре работа, отколкото със шпага и преданост. Работата е там, че тази сентенция е приложима само за изключително добрите. Другита просто са в канала. Жалко за което

Не е кой знае колко трудно да се реши законодателно при забавяния на заплати ,работодателя да плаща лихва върху дължимата сума.Вече за какво ли не е така а неизплатените заплати носят лихва на работодателя а не на истинския собственик-работника простосмъртен има дългове ще дойдат и ще му опишат и продадат чергите а ако е работодател...Необхо е и в този случай да има бързо производство и конфискации.

Като говориш за образование, обурни си внимание- пише се НАПУСКАМ, А НЕ 'НАПУЩАМ'..ХВАЩАИ СИ РЕИСА ЗА СЕЛО!

Да отидат да проверят в Автобусни превози Плевен,колко месеца не са давали заплати.Хората карат на фотосинтеза...А шефа им се крие като плъх.И смята,че никой не може да му държи сметка,защото е от едно село с кмета...Иначе любовницата му,която също работи в тази фирма,не е засегната от безпаричието..Прави си ремонт на дома,слага ПВЦ дограма навсякъде..Вдовица е..Откъде пари ??Нали няма заплати от няколко месеца... Това се питат хората...

RABOTODATEKYA BAVI ZAPLATITE SHTOTO SME ROBI. NYAMA DARJAVA A ROBSTVO.

така е в България,кучето си лае кервана си върви,на чужд гръб и 100 тояги са малко,работодателите си правят каквото си поискат,а бедните хорица страдат до безсазнание,така е няма кой да им потърси сметка на тези човекоядци,които са се отяли.Ама не видиш ли те са си заслужили да си карат мерцедесите,а хората не са ли заслужили да си вземат нормалните заплати от 1000 лв на горе питам аз,или не те не са те триябва винаги да са в калта и да мизерстват,по вазможност и да не се оплакват.Укривате доходи,не плащате реални усигоровки над заплатите и все се жалвате.В една нормална страна ги няма тези работи.Карате хората да напускат без да им плащате обещетения и само им държите сметка само.Засрамете се ''РАБОТОДАТЕЛИ''

Абе вие работниците големи роби се изкарахте бе. Ами бягайте като ямайски марони ако някой от вас тъпанари е чел тази книга. Да си налягате парцалите че глад иде. И което е най хубаво първо вас ще удари. Ще ми виете под прозореца ама няма.

Живуркаш си ти аз живея и работя на пълни обороти. И не подхвърлям ами плащам заплати на тези които заслужават.

Както казваше мой познат наскоро, ще повярвам че в България има безработица едва когато започна да се спъвам в трупове. Цинично, но май вярно.

Много са ми смешни тези от правителството,дето повтарят как ще санкционират работодателите за неизплатени заплати и осигуровки.Това го слушам ,слушам...Ама за всичко си има начини да се прецака работещия.Пък и бизнесмена е прав -като не ни изнася-напусни.На това му викам див капитализъм

Момче, какво да кажат хората, които работят нощни смени? Ти поне винаги си спиш у дома си, при детето. Хайде не се оплаквай, кой знае и на теб партията-кърмилница колко милиона ти е снесла преди 20 години. На Запад работодателите уважават своите работници? А ти?

Експоататори, духайте го, фалирайте бавно и мъчително, и в другите страни има работа и там сме роби, като и тук, но емигрираш да се бориш за по-добър живот, а не да ви лижем задниците в абсурдистан

Като не си харесвате работодателите, напущате работа и започвате собствен бизнас. Хем си живучкате,хем не ви експлоатират. Ако не можете значи проблема си е само ваш, или не е толкова лесно колкото изглежда.За собствен бизнас трябват малко капитал, добро образование и да можеш да рискуваш. За първото има банки, за второто университети , а за третото ... на който не му стиска да не се жалва .

Аз съм работодателят, който попита какво правите в работно време във форума. Сега е 16:30. Единствената причина поради която спряха кофите с помия по адрес на работодателите е тази, че свърши работния ден. И сега уморени от споровете отивате да пиете кафе и да се оплаквате от работодателите си. Да, обаче кафенетата единствено в България са пълни в работно време. Видял съм го при почивките си в чужбина. Приятна вечер!!!! Аз имам още много работа в офиса. Е поне се надявам да съм си у дома за мача, защото детето ми ме чака да го гледаме заедно. И ако не заспа на момента, може и да си поговорим с него, защото утре когато стане, мен пак няма да ме има у дома.

Какъвто народа, такива и работодателите. То, ако погледнем и работниците не са цвете, но това е друг въпрос. Криза има, то еясно. И то не от днес, а още от миналата година. Лошото е че предните управници вмсто да кажат точно и ясно че има проблем и да насочат пари за решаване на проблема, те започнаха да правят показухи. По стар болшвишки обичай. Но има и друго. Тежестите на кризата трябва да бъдат споделени в някаква степен. Да, собственикът на фирмата може да си харчи парите както намери за добре. И да уволни работниците си, ако намери за добре. Но нека да погледнем и от другата страна. какво ще прави същия този симпатяга когато му запалят фабриката. Или когато му отвлекат детето? Или, не дай Боже когато го гръмнат самия него? Или той си мисли че може безмнаказано да се разпорежда като думбазин, да си харчи парите без да с епогрижи за хората си и всичко това ще мине безнаказано? Сложна е работата. Единият начин е при криза проблемите да с решават с революция. Лош вариант - като правило една глутница лумпени повеждат масите, а накрая в цялата мътилка част от глутницата преразпределя заграбените блага. Видяли сме го, пък и сме чели. Като правило всяка революция връща обществото десетилетия назад. Вторият начин е нещата да се решават с държавна намеса. Въвежда се специален режим за определен срок с цел нещата да се стабилизират. Така натоварването се поема от всички. Е, не равномерно, но все пак солидарно. Това може да стне с данъци, такси и еднократни вземания. Има и още един начин, преди да се стигне до горните два. някаква обществена нагласа за солидарност между работници и работодатели, почиваща на взаимно доверие. Това е западно-европейския вариант. Много цивилизован, но за съжаление приложим само във високоразвити страни. За съжаление ние не сме от тези страни. Тук всеки се спасява поединично. Работодателите и голяма част от т.н. честни частници които парадират че всичко са направили с двете си ръце, просто в началото на прехода са действали извън закона. Не всички, но повечето. И ако ги попиташ за първия милион все отклоняват въпроса. Бъдещето е на частната инициатива. Това е доказано. Но частните предприемачи трябва да станат като в Германия или Великобритания, и да престанат с мутренско-далаверадж си номера. Иначе нещата са ясни - вълната ще помете всички (някого ще го отвлекат, на друг ще му вземат всичко, трети ще се наложи да плаща откуп, и т.н.) А те имат какво да губят. И за да не загубят всичко утре по-добре е да споделят тежестите на кризата днес. А държавата да ги подсеща че и те имат задължения към обществото.

BEDNOSTNEKADURNOST !

Според мен ножа е почти опрял до кокала,не ми се мисли, какво ще е след после....

надали рискуват всичко тези работодатели точно заради мен или май ни подхвърлят по някой лев докато си живучкат

За г-н Валентин Захариев някой би ли ми казал кой ще му стъпи най-на края няма ли власт която да го провери .

Може да има и такива, но в 90% от случаите са си точно ЕКСПЛОАТАТОРИ.Искат за една чорба да им въртиш бизнеса, да им чистиш офиса и какво ли не още..аз на един навремето му показах колко съм маловажна, като му прецаках един симозиум, след което се научи на респект, примерите са много, важното е да разберат, че след като искат квалифицирани, опитни и всеотдаини служители трябва да ги уважават и да ги мотивират на първо място ФИНАНСОВО. С трици маимуни не се ловят, ако си мислят, че някои ще си къса задника за златната му фирма, докато децата му няма какво да ядат, жестоко се лъже! Дузпата винаги ще е в полето на 'работодателя', защото ако работника не си свърши работата както трябва , губи 2 а шефа му -200.

Защо,ви е чудно я да проверят на Валентин Захариев /бившия на Кремиковци / фирмите не са взимали пари от 4 месеца и лъжат че има криза , а той си ходи по щатите. , а хората се чудят от къде да вземат пари.Ама нали е връзкар няма кой да го пипне.

От това което чета до момента разбирам само едно, българският работник е тотално изпростял. Момчета и момичета, то бива завист и омраза към тези които ви хранят семействата ама вашето никъде го няма. Калпав народ ееей. Само тотален глад и мизерия ща ви научи да работите и уважавате тези които рискуват всичко за да има вие какво да ядете.

Това не е ли лоша дума? От добри работодатели имам да получавам 2500лв /за толкова съм ги осъдила/ и ще имам да вземам. Съпругът ми има да получава над 7500лв. Всичко това е без лихви. Но вече се отказахме да чакаме от умрял писмо. Затова думата работодател е много, много мръсна дума. Не вярвам на законодателни органи, на държава, на правителство и т.н.

Аз пиша тук, защото в момента имах малко свободно време. Реших да прегледам новините и попаднах на темата, която ми е интересна. Като чета коментарите, направо ми се плаче. Не мога да разбера защо ми търсите сметка за мерцедеса, за почивките в чужбина за хляба на детето ми и т.н. Само моля, кажете ми какво правите в работно време във форума??

Нали искаме капитализъм? За да плати капиталиста 2 лева, трябва да му спечелиш поне 6. Капиталиста не е профсъюз, нито социално подпомагане. Като не те кефи, напусни го. А колко точно си кадърен? Като си толкоз умен и способен, защо не се пробваш сам, ами разчиташ на него?

хайде хайде, много добре си знаем всички как скъпите ни работодатели се възползват от кризата, за да прецакат работниците си. това е най-лесно. няма да дават заплати ама си ходят на почивки по света и у нас.карат работници да напускат, за да не им плащат обещетения.ако откажеш - неплатен отпуск - и не може да се запишеш на борсата. Общо взето работниците май само господ ги пази

Не се заблуждавайте, следващите стъпки са масови фалити на фирми и тотално закриване на работни места. Данъци се събират от хора, които печелят нещо, а засега такива в България се броят на пръсти. Познавам лично управители на фирми, успешни до преди година, след набързо проведени данъчни ревизии заминали за Гърция да работят като автомонтьори или гледачи на крави. След като ги сринаха тотално с измислени данъчни задължения, всеки от тях остави на улицата поне десетина работници и тръгна да се спасява сам и поединично. А тази практика продължава и след Станишев, и след Мургина, явно нищо няма да се промени. Е, търсете си пенсиите от данъчните в такъв случай.

А работодателите по-тарикати ли са или по-крадливи са били преди да станат такива?Защото не може да станеш работодател на 100-200 човека без да си откраднал преди.Тия дето ще ми опонират,сигурно са от тях.

за какви бизнесмени и какви заплати от тях се чакът , та нали така наречените бизнесмени са синовете и дъщерите на шаячните партиини ,проф председатели те си изпират парите

Заставам изцяло зад тия които казват намаляване на работниците за сметка на заплатите. НЕ може вечно да крепиш полуграмотни помияри само защото всеки трябва да има работа. Да, съглсна съм, че всеки трябва да работи и когато има икономически възход има работа за всички, но при криза, sorry, ама си отиват полуграмотните. И по добре така, отколкото да няма заплати за никой просто защото трябва да крепим разни примитиви.

Четейки форума става ясно защо сме на такъв хал - простотията ни е в повече! Ако ги нямаше работодателите кой щеше да ви осигурява работа?? И като всички са изедници какво търсите при тях, а? Напуснете ... И от какво ще се храните?

A moje bi doide vremeto na sledvaschtata seria - ''Prebroiavane na novonaznachenite biznesmeni''. . - biznes (t.e. pazar) u nas niama; Vtoro - umopomrachitelnite istorii s/okolo naschi kliuchovi rabotodateli sa neizbroimi; Treto - tzitiranata inspektzia e baia smehotvorna (t.e. ne sam i chula, kamo li vidiala, rezultat ot neina namesa)

Коментари - Работодатели масово бавят плащания | Днес.dir.bg

Работодатели масово бавят плащания

Нарушенията, свързани със заплащането на труда, дължимите обезщетения и работа без трудови договори се превръщат в масово допускани от работодателите нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Работодатели масово бавят плащания | Днес.dir.bg

Коментари

da vi kaja si4ki rabotodateli sa ednakvi imat ni nas rabotnicite za robi no krai dano da falirat pove4eto 4e da im doide akal vav glavata ot 3 meseca ba4kam bez zaplata az da ne sam rob da eba maika vi

Когато започнат да плащат нормално в държавните фирми, тогава ще плащаме и ние.

ВДИГАЙТЕ ПРОИЗВОДСТВОТО.

Криза нема, а българина да се научи да работи, а ония плащачите да си плащат, Буров отдавна го е казал, българина ще се оправи, като почне да си плаща, а това правителство само щуротии ръси и се оправдава, нема време и се мотат с популизъм, ако търпиме и тия 4 години, сме идиоти, като не можеш да се справиш с кризата си ходи бате или направо как сме те избрали така ще те изгониме , не требва да им даваме повече от три месеца, направо шут като нестават и нови, доде един уцелиме, като огладнее тълпата от кротка овца не се знае какъв дзвер може да стане!

Бе тебе да не те е ударила някоя цепеница по главата??? И да риташ и да не риташ - все тая! Кризата пак ще те сдуха!

Я да ви видя много работещите. Да ви дават работодателите парите - да светне икономиката и вие сами да си внасяте осигуровки и други данъци. Дали ще го направите? Силно се съмнявам.

Ама и ти си много работлив след като също имаш време да пишеш по форумите през работно време, вместо да работиш здраво и да управляваш по-успешно бизнеса. Браво, радвам се на тази новина! Най-после дойде време и на вас да ви свият сърмите! А аз пиша във форумите защото не виждам смисъл след като не ми плащат достатъчно, да работя повече отколкото ми струва труда. А като се върна в къщи няма да гледам мач, а продължавам да работя за себе си за да си изкарам толкова пари колкото са ми необходими.

Защо не проверите самата НАП, да видите какви нищожни заплати давате?А осигуровките са на база заплата. И тогава тръгвайте да глобявате!

Ако медиите не го бяха раздухали тва с кризата, ний дори нямаше да я усетим. Та ний сме си там от край време.

Българин към работодател : Никой шеф ни може да ми плати толкова малко, колкото малко аз ще му работя !

Боже така като чета дали има някой от новата управа да прочете или само си пишем,и никой не се сеща доа погледне какво иска народа. Или кучетата си лаят а кервана си върви . Няма оправия в тази държава за това призовавам младите бягайте,бягайте и не се обръщайте

Няма междуфирмена задлъжнялост, бюджетни дефицити, безработица и други тинтири - минтири - има чудовищно, чифутско цоцане - изтегляне на финанси, а парите ще се върнат след година - две в икомониката със страшна сила, обезценявайки всичко след себе си. След което започва третият цикъл на икономически (педе)растеж да се съберат необходимите средства, които после да бъдат отново изцоцани. Чифутите много добре знаят да барат икономиката с кадифени ръкавици, да няма после хъката мъката и всичко да е законно - затова и (седе)растежът обикновено продължава по-дълго, понякога дори 1 десетилетие. Какъв е изводът: ПАСИВНА СЪПРОТИВА НА РАН-ЪТ!!! Не плащайте, правете се на ударени, ходете по-често на село, помагайте на родителите си да отглеждат зеленчуци и животинки. На всяка цена НЕ СИ (ПРО)ДАВАЙТЕ ЖИЛИЩЕТО!!! ПРЕЦАКВАЙТЕ СИСТЕМАТА!!! Колкото и налудничаво и байганьовски да звучи, това са последните хуманни прегради и опити да запазиш човешката си същност срещу юдомасонската месомелачка!!! Дали ще им се предадем без бой или ще се държим докрай - зависи от самите нас! Аз съм избрал второто.

извършете проверка в Министерство на Труда и социалната политика и Агенциите и тогава започнете на долу, имате хора с 92 процента, неработоспособност, назначени на директорски постове. в рамките на закона ли е . поразгледайте ТЕЛК-Решенията там, възможно е да не са ги представили, но те получават и голями инвалидни пенсии, разровете се малко.

ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА , ИМА ПОДХВЪРЛЯНЕ НА ТРОХИ ОТ ТЯНИТЕ МИЛИОНЧЕТА, ТЕЗИ КОИТО СЕ НАРИЧАТ РАБОТОДАТЕЛИ , А ТЕ ПЕРАТ ПАРИ, А ТИ ИМ ПОМАГАШ, В ТЯХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ , КАТО ИМ РАБОТИШ БЕЗ ПАРИ , А ТЕ ТЕ ЕКСПЛОАТИРАТ. НЕ ТЕ ОБВИНЯВАМ, КАТО ТЕБЕ ИМА МНОГО, КОИТО НЕОСЪЗНАВАТ И НЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ СРЕЩУ ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ НА ЧОВЕШКИ ТРУД. БЪДИ ПО СМЕЛА И НАЗОВИ ИМЕТО НА ФИРМАТА В КОЯТО РАБОТИШ. НЕ НА СТРАХА ? С ТОВА МЪЛЧАНИЕ СТИХНАМЕ ДО ТУК, ДЕЙСТВАЙТЕ СМЕЛО. НЯМА КАКВО ДА ЗАГУБИ РАБОТНИКА ,ОСВЕН ОКОВИТЕ СИ .

Да така е бюрото по труда да се закрие . Вече две год. съм само на подпис и една служителка ми каза да се отпиша че немогат да ми предложат работа . Иска по малко да пише по картоните.

Защо предимно в бедните и изостаналите държави като България се бавят и без това мизерните заплатки? Защото няма организация и закони. В другите страни всички работни договори ВИНАГИ се регистрират в службите по труда, като се прави копие от първата страница, където пише кога и за колко време е сключен договора, какво е работното време и какво е почасовото заплащане и към коя дата се изплаща възнаграждението и по банкова коя сметка. Анексите и каквито и да било изменения към договора работещият е длъжен също да регистрира в срок от няколко дена след настъпването им в съответното бюро по труда. Работодателите се задължават да сключват застраховка против изпадене в несъстоятелност. Ако до няколко дена не дойдат пари по сметката - сумата от полагаемото възнаграждение се плаща от тази застраховка. Изработеното време се обхваща винаги в електронни устройства, всеки работещ си има чип за регистация. Тези устойства също се контролират и НИКОЙ няма право да работи повече от 10 часа на денонощие. Работещият получава извънаредното право да прекрати договора си БЕЗ да спазва предвиденият в договора срок за предизвестие, ако заплащането му се забавя. Който работодател не си спазва задълженията да изплаща точно, навреме и в пълен размер възнагражденията на работниците и служителите си рискува да плаща високи лихви, губи авторитета си си като добър бизнесмен (?!), и рискува като крайна мярка имуществото на фирмата му да бъде разпроданено на търг. Законодателят в България трябва да реагира и да се създадат законови рамки и да направят трудът в България смислен и съдържателен, който да гарантира достойно човешко съществуване на работещите и на техните семейства. Недопустомо е работникът да работи гладен, мръсен и отчаян от битието си и да кредитира работодателя си и фирмата му! От всяко дърво свирка не става, а също така и от всеки мошеник и дребен хитрец с купена българска дипломка не може да стане бизнесмен!

Един въпрос, а ако ДЪРЖАВАТА не плаща трудовото възнаграждение в пълен обем ? какво става ......и кого ще глобите? пострадалите на кого да се оплачат ? ....за сведение има хиляди който работят и са бюджетна издръжка.....и от идването на Б.Б заплатите им не се изплащат в пълен размер? ....защо? не желая да влизам в спор че съм само консуматор на вашите данъци ....важно е едно аз съм дал труда си и очаквам ...възнаграждение ....точка по въпроса .колкото до хората от реалният бизнес ....какъв брутен вътрешен продукт произвеждат - хилядите прекупвачи и търговци ...които уж плащат данъци .

До всички, които не искат да бъдат бели роби, да си припомнят емблематичната трилогия на дюма Тримата мускетари. Там има една глава която се казва Как с перо и заплаха се върши по-бързо и по-добре работа, отколкото със шпага и преданост. Работата е там, че тази сентенция е приложима само за изключително добрите. Другита просто са в канала. Жалко за което

Не е кой знае колко трудно да се реши законодателно при забавяния на заплати ,работодателя да плаща лихва върху дължимата сума.Вече за какво ли не е така а неизплатените заплати носят лихва на работодателя а не на истинския собственик-работника простосмъртен има дългове ще дойдат и ще му опишат и продадат чергите а ако е работодател...Необхо е и в този случай да има бързо производство и конфискации.

Като говориш за образование, обурни си внимание- пише се НАПУСКАМ, А НЕ 'НАПУЩАМ'..ХВАЩАИ СИ РЕИСА ЗА СЕЛО!

Да отидат да проверят в Автобусни превози Плевен,колко месеца не са давали заплати.Хората карат на фотосинтеза...А шефа им се крие като плъх.И смята,че никой не може да му държи сметка,защото е от едно село с кмета...Иначе любовницата му,която също работи в тази фирма,не е засегната от безпаричието..Прави си ремонт на дома,слага ПВЦ дограма навсякъде..Вдовица е..Откъде пари ??Нали няма заплати от няколко месеца... Това се питат хората...

RABOTODATEKYA BAVI ZAPLATITE SHTOTO SME ROBI. NYAMA DARJAVA A ROBSTVO.

така е в България,кучето си лае кервана си върви,на чужд гръб и 100 тояги са малко,работодателите си правят каквото си поискат,а бедните хорица страдат до безсазнание,така е няма кой да им потърси сметка на тези човекоядци,които са се отяли.Ама не видиш ли те са си заслужили да си карат мерцедесите,а хората не са ли заслужили да си вземат нормалните заплати от 1000 лв на горе питам аз,или не те не са те триябва винаги да са в калта и да мизерстват,по вазможност и да не се оплакват.Укривате доходи,не плащате реални усигоровки над заплатите и все се жалвате.В една нормална страна ги няма тези работи.Карате хората да напускат без да им плащате обещетения и само им държите сметка само.Засрамете се ''РАБОТОДАТЕЛИ''

Абе вие работниците големи роби се изкарахте бе. Ами бягайте като ямайски марони ако някой от вас тъпанари е чел тази книга. Да си налягате парцалите че глад иде. И което е най хубаво първо вас ще удари. Ще ми виете под прозореца ама няма.

Живуркаш си ти аз живея и работя на пълни обороти. И не подхвърлям ами плащам заплати на тези които заслужават.

Както казваше мой познат наскоро, ще повярвам че в България има безработица едва когато започна да се спъвам в трупове. Цинично, но май вярно.

Много са ми смешни тези от правителството,дето повтарят как ще санкционират работодателите за неизплатени заплати и осигуровки.Това го слушам ,слушам...Ама за всичко си има начини да се прецака работещия.Пък и бизнесмена е прав -като не ни изнася-напусни.На това му викам див капитализъм

Момче, какво да кажат хората, които работят нощни смени? Ти поне винаги си спиш у дома си, при детето. Хайде не се оплаквай, кой знае и на теб партията-кърмилница колко милиона ти е снесла преди 20 години. На Запад работодателите уважават своите работници? А ти?

Експоататори, духайте го, фалирайте бавно и мъчително, и в другите страни има работа и там сме роби, като и тук, но емигрираш да се бориш за по-добър живот, а не да ви лижем задниците в абсурдистан

Като не си харесвате работодателите, напущате работа и започвате собствен бизнас. Хем си живучкате,хем не ви експлоатират. Ако не можете значи проблема си е само ваш, или не е толкова лесно колкото изглежда.За собствен бизнас трябват малко капитал, добро образование и да можеш да рискуваш. За първото има банки, за второто университети , а за третото ... на който не му стиска да не се жалва .

Аз съм работодателят, който попита какво правите в работно време във форума. Сега е 16:30. Единствената причина поради която спряха кофите с помия по адрес на работодателите е тази, че свърши работния ден. И сега уморени от споровете отивате да пиете кафе и да се оплаквате от работодателите си. Да, обаче кафенетата единствено в България са пълни в работно време. Видял съм го при почивките си в чужбина. Приятна вечер!!!! Аз имам още много работа в офиса. Е поне се надявам да съм си у дома за мача, защото детето ми ме чака да го гледаме заедно. И ако не заспа на момента, може и да си поговорим с него, защото утре когато стане, мен пак няма да ме има у дома.

Какъвто народа, такива и работодателите. То, ако погледнем и работниците не са цвете, но това е друг въпрос. Криза има, то еясно. И то не от днес, а още от миналата година. Лошото е че предните управници вмсто да кажат точно и ясно че има проблем и да насочат пари за решаване на проблема, те започнаха да правят показухи. По стар болшвишки обичай. Но има и друго. Тежестите на кризата трябва да бъдат споделени в някаква степен. Да, собственикът на фирмата може да си харчи парите както намери за добре. И да уволни работниците си, ако намери за добре. Но нека да погледнем и от другата страна. какво ще прави същия този симпатяга когато му запалят фабриката. Или когато му отвлекат детето? Или, не дай Боже когато го гръмнат самия него? Или той си мисли че може безмнаказано да се разпорежда като думбазин, да си харчи парите без да с епогрижи за хората си и всичко това ще мине безнаказано? Сложна е работата. Единият начин е при криза проблемите да с решават с революция. Лош вариант - като правило една глутница лумпени повеждат масите, а накрая в цялата мътилка част от глутницата преразпределя заграбените блага. Видяли сме го, пък и сме чели. Като правило всяка революция връща обществото десетилетия назад. Вторият начин е нещата да се решават с държавна намеса. Въвежда се специален режим за определен срок с цел нещата да се стабилизират. Така натоварването се поема от всички. Е, не равномерно, но все пак солидарно. Това може да стне с данъци, такси и еднократни вземания. Има и още един начин, преди да се стигне до горните два. някаква обществена нагласа за солидарност между работници и работодатели, почиваща на взаимно доверие. Това е западно-европейския вариант. Много цивилизован, но за съжаление приложим само във високоразвити страни. За съжаление ние не сме от тези страни. Тук всеки се спасява поединично. Работодателите и голяма част от т.н. честни частници които парадират че всичко са направили с двете си ръце, просто в началото на прехода са действали извън закона. Не всички, но повечето. И ако ги попиташ за първия милион все отклоняват въпроса. Бъдещето е на частната инициатива. Това е доказано. Но частните предприемачи трябва да станат като в Германия или Великобритания, и да престанат с мутренско-далаверадж си номера. Иначе нещата са ясни - вълната ще помете всички (някого ще го отвлекат, на друг ще му вземат всичко, трети ще се наложи да плаща откуп, и т.н.) А те имат какво да губят. И за да не загубят всичко утре по-добре е да споделят тежестите на кризата днес. А държавата да ги подсеща че и те имат задължения към обществото.

BEDNOSTNEKADURNOST !

Според мен ножа е почти опрял до кокала,не ми се мисли, какво ще е след после....

надали рискуват всичко тези работодатели точно заради мен или май ни подхвърлят по някой лев докато си живучкат

За г-н Валентин Захариев някой би ли ми казал кой ще му стъпи най-на края няма ли власт която да го провери .

Може да има и такива, но в 90% от случаите са си точно ЕКСПЛОАТАТОРИ.Искат за една чорба да им въртиш бизнеса, да им чистиш офиса и какво ли не още..аз на един навремето му показах колко съм маловажна, като му прецаках един симозиум, след което се научи на респект, примерите са много, важното е да разберат, че след като искат квалифицирани, опитни и всеотдаини служители трябва да ги уважават и да ги мотивират на първо място ФИНАНСОВО. С трици маимуни не се ловят, ако си мислят, че някои ще си къса задника за златната му фирма, докато децата му няма какво да ядат, жестоко се лъже! Дузпата винаги ще е в полето на 'работодателя', защото ако работника не си свърши работата както трябва , губи 2 а шефа му -200.

Защо,ви е чудно я да проверят на Валентин Захариев /бившия на Кремиковци / фирмите не са взимали пари от 4 месеца и лъжат че има криза , а той си ходи по щатите. , а хората се чудят от къде да вземат пари.Ама нали е връзкар няма кой да го пипне.

От това което чета до момента разбирам само едно, българският работник е тотално изпростял. Момчета и момичета, то бива завист и омраза към тези които ви хранят семействата ама вашето никъде го няма. Калпав народ ееей. Само тотален глад и мизерия ща ви научи да работите и уважавате тези които рискуват всичко за да има вие какво да ядете.

Това не е ли лоша дума? От добри работодатели имам да получавам 2500лв /за толкова съм ги осъдила/ и ще имам да вземам. Съпругът ми има да получава над 7500лв. Всичко това е без лихви. Но вече се отказахме да чакаме от умрял писмо. Затова думата работодател е много, много мръсна дума. Не вярвам на законодателни органи, на държава, на правителство и т.н.

Аз пиша тук, защото в момента имах малко свободно време. Реших да прегледам новините и попаднах на темата, която ми е интересна. Като чета коментарите, направо ми се плаче. Не мога да разбера защо ми търсите сметка за мерцедеса, за почивките в чужбина за хляба на детето ми и т.н. Само моля, кажете ми какво правите в работно време във форума??

Нали искаме капитализъм? За да плати капиталиста 2 лева, трябва да му спечелиш поне 6. Капиталиста не е профсъюз, нито социално подпомагане. Като не те кефи, напусни го. А колко точно си кадърен? Като си толкоз умен и способен, защо не се пробваш сам, ами разчиташ на него?

хайде хайде, много добре си знаем всички как скъпите ни работодатели се възползват от кризата, за да прецакат работниците си. това е най-лесно. няма да дават заплати ама си ходят на почивки по света и у нас.карат работници да напускат, за да не им плащат обещетения.ако откажеш - неплатен отпуск - и не може да се запишеш на борсата. Общо взето работниците май само господ ги пази

Не се заблуждавайте, следващите стъпки са масови фалити на фирми и тотално закриване на работни места. Данъци се събират от хора, които печелят нещо, а засега такива в България се броят на пръсти. Познавам лично управители на фирми, успешни до преди година, след набързо проведени данъчни ревизии заминали за Гърция да работят като автомонтьори или гледачи на крави. След като ги сринаха тотално с измислени данъчни задължения, всеки от тях остави на улицата поне десетина работници и тръгна да се спасява сам и поединично. А тази практика продължава и след Станишев, и след Мургина, явно нищо няма да се промени. Е, търсете си пенсиите от данъчните в такъв случай.

А работодателите по-тарикати ли са или по-крадливи са били преди да станат такива?Защото не може да станеш работодател на 100-200 човека без да си откраднал преди.Тия дето ще ми опонират,сигурно са от тях.

за какви бизнесмени и какви заплати от тях се чакът , та нали така наречените бизнесмени са синовете и дъщерите на шаячните партиини ,проф председатели те си изпират парите

Заставам изцяло зад тия които казват намаляване на работниците за сметка на заплатите. НЕ може вечно да крепиш полуграмотни помияри само защото всеки трябва да има работа. Да, съглсна съм, че всеки трябва да работи и когато има икономически възход има работа за всички, но при криза, sorry, ама си отиват полуграмотните. И по добре така, отколкото да няма заплати за никой просто защото трябва да крепим разни примитиви.

Четейки форума става ясно защо сме на такъв хал - простотията ни е в повече! Ако ги нямаше работодателите кой щеше да ви осигурява работа?? И като всички са изедници какво търсите при тях, а? Напуснете ... И от какво ще се храните?

A moje bi doide vremeto na sledvaschtata seria - ''Prebroiavane na novonaznachenite biznesmeni''. . - biznes (t.e. pazar) u nas niama; Vtoro - umopomrachitelnite istorii s/okolo naschi kliuchovi rabotodateli sa neizbroimi; Treto - tzitiranata inspektzia e baia smehotvorna (t.e. ne sam i chula, kamo li vidiala, rezultat ot neina namesa)