Българите подбивали пазара на труда в Белгия

Белгийският държавен секретар Джон Кромбе, който отговаря за борбата с данъчните измами и злоупотребите със социални средства, упрекна българите и румънците, работещи в кралството, в нелоялна конкуренция.

Обратно в новината

Коментари - Българите подбивали пазара на труда в Белгия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аиде да си гледат работата от тази смешна измислена страна - белгия...

Някак си, изобщо не ми е тъжно за белгийците. И не виждам никаква злоупотреба в схемата. Имат си закон, нашенците следват закона. Това, със самонаемането, беше (и все-още е) работеща схема за работа в Англия. Последствията с фалита са добре дошли. Защото, освен социалните помощи, да си във фалит си има и много недостатъци. То ако беше толкова хубаво, цяла Белгия щеше да е фалирала. Ама не е.

Докато не си отворят трудовите пазари ще е така- няма как да накараш човек да спре да работи нелегално, освен да го мотивираш финансово и белгийците едва ли са толкова глупави, че да не го знаят. Само дето и техните политици са като нашите- обработват избирателите си с див популизъм докато не даде резултат. Ха да им е честито!

Тъкмо реших,че холандците са най-големите боклуци в Европа и тези белгийци правят поредното си изказване и вземат преднина.И така си живея разколебан от 20 години.

Как беше, че забравих вече от толкова плюене по българите: Европа за всички!- ама не съвсем, само на теория.

В цяла Европа ни плюят, нищо че поляци и гърци отдавна са ги залели и са още по-зле от нас. Но техните правителтва веднага скачат при подобни обвинения, а нашето мълчиии....

Това е върха на популизма! За повече от 2 години на автопилот (без правителство) с непрекъснати скандали между по-многобройните им партии (дори по-многобройни от тези в България), след ежедневните скандали за педофилия сред католическите им свещенници на най-високо ниво и след факта, че араби и африканци са най-честите многодетни семейства и обширни ползватели на всичи видове привилегии, на социални помощи, жилища, здравеопазване и образование, след всичко това се сетил някой умник, че основният проблем на десетки години недомислици в социална им политика били българите и румънците!!!!!!!!!!!!!!! Думи нямам. Нивото на тези хора пада стремглаво до махленска седянка!

Жалка история. Видите ли 5 хиляди българи съсипвали кралството. Нашите 1 милион сънародници из цяла Европа, едва ли са какъвто и да е било фактор за трудовия пазар там, на фона на огромната маса араби и негри. Още повече, че резервът от трудоспособни, квалифицирани българи у нас е почти изчерпан, така, че едва ли отварянето на пазарите ще промени чувствително положението. Същата история е и в останалите държави от ЕС. Когато обезкървавиха, в съдружие с тукашните им подлоги, човешкия потенциал на България, не реваха, сега, когато всеки се стреми да се спаси, се оказа, че сме едва ли не по-голяма заплаха от хуните. Колкото до тия, заради които ни е срам да се наречем "българи", за тях ограниченията и законите никога не са били пречка. Аман от лицемерие, но умряло куче лесно се рите.

Всички страни от ЕС могат да отворят работните пазари НА МОМЕНТА, ако се приеме всички чуждестранни работници да са на ТРУДОВИ ДОГОВОРИ. При това положение няма скрито покрито и е много лесно да се проследи всичко от - до. Нама да има подбиване на заплащането и социални измами, ОНО е въпрос на виждане не на гледане. Какво се оплакват само, като те са си виновни. Примерно: ако има европейски сайт за набиране на чужди работници независимо каква специалност, то всеки желаещ може да се кандидатира /попълва се специален формуляр, който при одобрение служи и за работна виза/ за дадена позиция по Интернет. При положение, че кандидата е одобрен и е съгласен с предложеното заплащане веднага може да замине за дадената страна и започне работа веднага без никакви формалности. С една дума има още много, какво да се желае в ЕС. Нали в Брюксел има умни глави, така де...

има такъв саит казва се еурес,но да не изпадаме в подробностти - като социално не сме им на нивото просто не купуваите белгииски и австрииски стоки! наскоро пишеше за мижавата им верига пикадили.....

Жална им майка след 2 год.Бедна им е фантазията какво ги чака,ако все още го има ЕС.

вярваш ли си на драсканиците си!?които е искал отдавна се е изнесъл има много по-напреднали в социално отношение територии от миниатюрна белгия.....

зор ми е за белгийците. след 2 години ше ги напънеме здраво и да видим как ще пискат срещу създадени от тях правила

Белгийците да си направят заплатите като посочените от доцент Борисов и никой няма да ги подбива.

Ние сме световно известни жалки помияри, изритвани при първа възможност.

Това ние обхваща семейството и приятелите ти надявам се?