Работещи в АПИ блокираха магистрала "Хемус" с искане за по-високи заплати (снимки)

Движението в района на тунела "Топли дол" е спряно, служителите на пътната агенция са готови да затворят пътища в цялата страна

Обратно в новината

Коментари - Работещи в АПИ блокираха магистрала "Хемус" с искане за по-високи заплати (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

С протести не става. Стачка трябва. Доказал го е вековният опит на западните работници. Който иска заплати като на запад - да се бори както са се борили на запад !

Жалко за 10-те процента работещи и кадърни хора в АПИ, които страдат заради ниски заплати, защото останалите 90% са некадърни калинки, които им изяждат заплатите и бонусите и не работят нищо, а взимат колкото тях ! Ще ви падне шапката, ако разберете колко шефове, заместници със секретарки и съветници има там на заплата, без да вършат абсолюно нищо ! А пътищата са в трагично състояние, защото АПИ, както и останалите държавни структури се използват като партийни касички - наливат им пари, които после се връщат в партийните касички !

бой и ебан за тия крадци

Ама да ходят да протестират на Петрохан! Защо разкарват репортерите напред назад?

Като не им изнася и са им малки доходите да си пуснат молбата за напускане и се решава проблема защо блокират Хемус

Какви заплати искате? Заплатите ги взеха вашите шефове и си накупиха имоти яхти коли ина внуците

В тяхната система да бабуват хора на ДПС и да ги източват покрай така наречената ТоЛ система.Сега къде са ни парите.Ами много просто докато Вие си траяхте,други ги откраднаха.Търсете си ги сега тия 20% от Пеевски и Доган.

От АПИ да кажат защо не спазват срока за Мездра-Ботевград?! Докога ще се мъчат хората от Северозапада?!

Като го вземат частници ще цъфнете.Ще ви вдигнат заплатите с 20% и ще съкратат работниците с 50 %.

Аман от безполезни държавни боклуци. Частният сектор не смогва да им плаща заплатите и пенсиите.

Мисля, че за тези протестиращи, сегашните им пари, със сигурност са недостатъчни. Но все пак за да има паритет между искания и основания, би следвало първо да покажат, че работят. По пътищата в страната има буреди и трънки, които не са косени от времето на Царство България. В съседните страни не е така. Знаците, ако почнем да броим и тях - те са като на килограм. Път, първи клас, с пешеходна пътека в нищото, след завой, уникално. Другите са още по-яки - дълбоки бразди по магистрала, почти дупки, веднага знак за неравности и сваляне на скоростта до 60 км в час, вместо да се ремонтира. Няма как да получиш подкрепа от обществото, след като то вижда, че нищо не се дава насреща. Да не говорим и за конкурсите в самата агенция. Кратък преглед на последните обявени позиции - или няма кандидати, или тези, които са кандидати са отстранени. Съмнявам се да е заради липса на такива за неспециализирани позиции, а по-скоро за чакането на нашия човек, което е типично за този тип структури.

Отговорът е много лесен и не е измисляне на топлата вода. Повече от 30 % от персонала на АПИ трябва да се освободи. Тук заедно с МВР има една от най-ниските продуктивности в Европа. Замислете се какъв е насреща резултата, който всички ние виждаме по пътищата. Отделно, над 900 човека им създадоха работа да се топлят ( подобие на колегите им от КАТ ) по двама в колите си - става дума за ТОЛ-аджиите. Заплати, коли, поддръжка на коли, гориво, униформи и т.н. Ние реално събираме едни пари от винетки, за да ги налеем в друго канче. Уравнението никога така няма да излезе. Така е, между другото, и в общините и кметствата. Един кадърен и мотивиран човек спокойно може да покрие стола на поне 5 "пълнежа", които взимат заплати сега.

Простата аритметика показва че средния месечен разход за труд в АПИ е близо 3000лв. И тези сега искат +20% или по още 600лв месечно.

Да се прекръсти На "Ай, сиктир 1944"...

КАКВО ТОЧНО РАБОТЯТ ТЕЗИ В АПИ, ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ???? Нито пътищата са изичстени при първия паднал сняг, нито дупките са запълнени, нито маркировката е маркировка, нито знаците, нито сервитута е почистен. Сега ще ви дам пример как работи АПИ. По времето на Боци ремонтират основно път втори клас, който е предвиден за обходно трасе на затворен участък от Е-79. През едно село пътя минава по тесен мост на над 100 години. Правят ремонта, обекта е приет и пуснат в експлоатация без последен слой асфалт по протежението на пътя в цялото въпросно село, а на моста не е обърнато никакво внимание. Отклонява се трафика по този път и след два месеца същия този над стогодишен мост се цепи, срутва и пада в дерето. Пътя е затворен, пускат обход на обхода. След 3 месеца и той е затворен по сходни причини и поради това, че асфалта в част от обхода на обхода стана като повърхността на Луната и дори за камионите беше трудно да минават оттам. На въпроса кура ли ми гледахте като го приемахте тоя обект и защо не направихте нещо по тоя мост заекващия пиирас шеф на Областното управление на АПИ мълчи като еван пиирас. Сега благодарение на това хората дето пътуват по тоя път се чудят откъде и как да минат, а камионите обикалят допълнително над 100 километра в посока. За да стигнеш от Козлодуй до София се пътува почти 4 часа. В 21 век в "европейска" България. Обхода на обхода на обхода вече и той взе да сдава багажа и сега се очаква да го затворят и него. И с цялата си наглост тези клатикурци и нищоправци от АПИ искат по-високи заплати? За кое по-точно въобще им плащат се чудя!

Не е ли по-лесно да бият шута на нископлатената работа и да си намерят друга? Явно НЕ Е. Отнася се за всички в администрацията.

На работниците в АПИ явно не им плащат добре. Всичко го прибират бейовете.

Да започне да си гледа работата.тия безразборни знаци по магистрала Хемус до кога. Стоят знаци години след ремонтите и объркват шофьорите

НАГЛОСТ В НАЙ-ЧИСТ ВИД! "Преди седмица АПИ върна 20 млн. лева неусвоени пари от свлачища, ние искаме да ни се върнат тези пари, каза Йорданов." Не ремонтирали свлачищата, но искат за бездействието си да получат парите, предвидени за ремонта!?? Толкова са тъпи, че не разбират безумието на искането си!!!

поредният "колосален успех" на правителството(според бълнуванията Денкови)...

Не знаех, че има такава магистрала в България. Чувам само проекти, пари, процедури, комисии... но като тръгнеш от София за морето основното пътуване се случва по една тясна лента, задръстена от камиони. И в насрещното движение е същото положението. Затова ми се струва, че нормалният българин отдавна свикна да живее така, все едно всеки ден "работещи в АПИ са блокирали магистрала Хемус"...

Тези хора нарушават правата на хиляди пътуващи, които нямат никаква вина за ниските им заплати, а вероятно и причиняват вреди и беди на много от тях. Подобни затваряния на пътища трябва да бъдат законово недопустими и наказуеми.

това са служители, които отговарят за нормалното функциониране на пътищата, докато го ... блокират!? И затова искат заплати от бюджета.

Тяхното затваряне на път прилича на тероризъм.

"Можем да затворим пътищата в цялата страна в един и същи час и да блокираме цялата държава, предупреди синдикалистката." ?! Уникум! А бе, няма ли прокуратура за такива ?!

Изключително нагли.заплатите им са от 2 до 5 хил.лв. с различните им бонуси.Да не говорим за парите от комисии по търгове.Председател на такава до 15 хил.лв.Отделно пари от частните фирми в района им за затваряне на очи за несвършена работа.Отделно пари пак от тия за подписи за несвършена , но актувана работа .и.и т.н.......

Българи вие не разбрахте ли че никога вече при тези УПРАВЛЯВАЩИ /сглоби крадци лъжци предатели дупедавци/. НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПОТЪРСИТЕ ПРАВАТА НИКОГА НЯМА ДА ГИ СВАЛИТЕ ОТ ВЛАСТ ВСИЧКО Е ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРИЯ споко всичко свърши и да викате и да протестирате няма кой да ви чуе тук заповедите идват от чужди господари

Преди повече от 10 год когато бях студент бях на стаж точно там. 70% от хората не вършат абсолютно нищо и се съмнявам нещата да са се променили. Не знаеха елементарна работа с офис пакет и други подобни. Уволнете тези 70% и вдигнете заплатите на останалите. Поблемът е решен!

Ами и ние нямаме вина, че вали сняг и е студено, та следователно няма да плащаме сметки по-големи от тези през лятото. Става, нали?

Като гледам по-голямата част от протестиращите са от малцинствата. Излиза, че целия протест е от типа "манго проси пари". Но може да имат и административни длъжности. Например "Ръководител екип за пътно почистване", демек главната чистачка.

Хайлази, на които цяла България им търпи некадърността искат по високи заплати... Аз и 200лв за така свършена работа, както я вършат тия не бих им дал!

яка корупция значи, щом си признават,че заплатите им са 2-3 пъти по- ниски от тези в частния бранш. Другите пари си ги взимат под масата.

... най-интересно е, защо не напускат?!? на минимална заплата, а стоят още? има нещо гнило в АПИ ...

Протестите и на зърнарите, и на енергетиците, и на тези от Апи, и на всекиго следващ е нужно да става ПРЕД НС или Ларгото! Аман от безмислени блокирания. Отделно, някой е дал разрешение за това меропииятие - ако не е, полицията д аси свърши работата. Аман!

Който е измислил този начин на протест - едни обикновени хора да пречат на други обикновени хора е от тези, които протестиращите трябва да наказват!!!

Ало КНСБ-то, стига с тия стачки на парче. Ако милеете за хората и кочината Булгаристан трябва национална стачка с пълен блокаж на територията !!!! Това сатанинско анти българско управление трябва да се премахне веднъж за винаги!!! ОСТАВКА и на клона с въжето !!!!

Хапчетата

Това онния същите ли са, къде приемат смотаните ни пътища и правят ремонти на ремонта? наглеци безподобни!

Никакви високи заплати и пенсии в България само малко хора демек еластимащи могат да имат заплати който работещите бедни могат само да мечтаят всичко в тази уж държава е продадено и откраднато а народа го карат да бачка за олигрсите и на осрайна и господарите на САЩ ЕС НАТО бачкай робски български народе и плачете за СОЦА когато всичкото благо беше за българския човек сега си плащате за лъжливата капиталистическа демокрация

В соца "всичко беше за благогто на човека".........Знаем го и Човека............

Специалистите на нашето ниво в частните фирми в бранша вземат два и дори три пъти по-високи заплати Ами върви в частна фирма какво се мъчиш тука.Ама май не си такъв специалист.

Да, ама в частната фирма се и работи.

И какво хората са с по 1000 лв заплата, а спираме движението за стари коли. Леле леле. Богаташи изедници !

Само да кажа на хората че на същия тунел се работи от 9 до 17:00 часа. Не е ли Възможно след като това е обект от голяма важност за доста хора да се работи на смени дневна и нощна и вместо да стане за 2 години да стане по - бързо.

Така само ще се съкрати срока до следващият ремонт!

Само да вметна, че всеки ден минавам от там. Онзи ден спрях да огледам, какво са свършили от 08.11.2023 до сега. За един месец едно голямо НИЩО! Изкопали са с багер 15 метра от старата настилка. Работа за няколко часа с тази тежка механизация. Но иначе пръснаха отпред във височина земна маса да не се вижда навътре в тунела. А в края на тунела сложиха измислено платнище да не се вижда и от там, какво се случва.

Жената е сложила ракията и салатката на масата и държавната калинка сяда да се угоява. Искал нашия да работят на смени. Алоуууууууууу няма да се преуморяват държавните педераси та я. Не стига, че ремонтират едни и същи пътища по 300 пъти ами сега и нощен труд Само високи заплати и още по малко работа иначе нье

И са зарад тес пущиняци немоем да си одим насело за уикендо!

Подкрепям напълно хората! Няма нищо по-демотивиращо от това да работиш на пълен работен ден и да не можеш да вържеш двата края. Откакто дойдоха пеперастите на власт, магистралите бяха блокирани, а парите откраднати. Сега нека Кирчо и Кокорчо да отговарят.

Подкрепят ги щото си си у вас. Ако беше блокиран на пътя друга песен ще запееш. Искаш ли да ти кажа колко от тия дето са се изтъпанчили на платното са гласували. Нито един. Искаш да се случват нещата а дори те мързи да гласуваш

Удивително е, че когато стане въпрос за протести в най-изостаналата територия на планетата, веднага скачат десетки тролове боклуци и почват да псуват и подиграват хората. Що за уроди сте си отгледали около вас, що не ги биете в зъбите????

най - изостаналата територия на планетата сте в Русия!

Искам да попитам ам ам дали знае, че в момента в някоя кола стои детенце и чака да отблокирате пътя. Че има хора които имат естествени нужди, но стоят блокирани в колите заради ам ам. Жалки сте.

излезте им набийте един в тратуните

Ало КНСБ-то стига с тия стачки на парче. Ако милеете за хората и България трябва национална стачка с пълен блокаж на държавата. Това сатаниско антибългарско управление трябва да се премахне веднъж за винаги. ОСТАВКА!

Кво работят тия 2417 души в АПИ?

Шиши и Лойко пак изкараха провокаторите си.

Въпрос 1: Какви са заплатите в АПИ сега? Въпрос 2: Кога точно ще престанат ремонтите на АМ Хемус?

Искате ги от шефовете си , които крадат милиарди ! Ние не искаме да плащаме на крадци и некадърници . Няма нито един нов път или ремонт който да е направен качествено ! За некадърници никакви пари не трябва да има!

Изкарайте така до пролетта и ще ви командироваме в Украйна да възстановявате пътища след перемогата на двойни заплати!

Изкараха крепостни селяни. Егати простата сган, егати гадна държава, по - скоро подобие на такава

Тиквата пак активира пълначите на Чекмеджето. Ще саботира Държавата до последно. 3 години ще станат как не е краднал.

Мечтай си, всички са на софрата, включително "опозицията"

Какви са тези пияници? Слаба държава... Тази пасмина от снимката трябва да бъде третирана като терористи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!