Всеки трети, завършил образование в ЕС, не може да си намери работа

Близо 70% от завършилите образование младежи в ЕС на възраст 15-30 години са имали значителни трудности при намирането на първа работа през 2009 г., а около 30% изобщо не са успявали да намерят. Причината е, че почти всеки трети младеж е имал нисък потенциал за пазара на труда.

Обратно в новината

Коментари - Всеки трети, завършил образование в ЕС, не може да си намери работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами с тази висока минимална работна заплата е нормално да има висока безработица. Трябва да е по-ниска за да може бизнесът да процъфти.

Както вече повече от 20 год. "демократично" ни обясняват и втълпяват за ВСИЧКО сме си виновни самите ние.Ето 30% заетост на младите и само 20% от вишистите работят по специалността си.Еми,виновни сме си! Родителите, че дори и дядовците и бабите на сегашните млади българи в голямата си част са със средно, а много от тях и с висше образование и настояват и децата им да са образовани.Ама защо,бе? Ми вижте колко адаптивен и пазарно ориентиран е африканския човешки ресурс. Защо и какво образование и работа по специалността като веднага можеш да си продадеш я бъбрек,дроб или даже мозък и "демократично" да си "оправиш" живота? Хайде стига надувки! Бъдете оптимистични, усмихнати и се радвайте, че живеете в "демокрация" и докато сте живи все нещо можете да продадете /даже трупа си след смъртта/. Какво ви трябва повече?

Къде да си намерят работа? Фирмите наемат нискообразовани и неинформирани младежи от провинцията, на които плащат малко, не плащат полагащите се осигуровки-така искат, излиза им по-евтино и тия млади хора какъв стимул и желание за работа да имат. Управниците оттам трябва да започнат- дали знаят те каква е експлоатацията икакво е незаплащането на труда? Наема хора този, който може да плати заплата и осигуровки нормални и РЕАЛНИ!А не те да живеят и харчат като крале, а създаващите блага като низши организми!

Аха! Провинциалистите са виновни, щото работят евтино.

Не. Ипотекарите. Без значение от къде са.

Имаш крава - пиеш мляко.

Живеем в глобален и открит свят, където всеки млад човек е свободен да хване самолета и да си намери работа.Никой не го задължава да стои при мама и тате и да чака някой да поеме отговорност за него и да му усигури работно място там където е роден .СЛЕДВАЙТЕ ПОТОКА НА КАПИТАЛИ , МЛАДИ ХОРА И ТЪРСЕТЕ РАБОТА ТАМ КЪДЕТО ИМА КАПИТАЛ. Това са правилата и никой в обозримо бъдеще няма да може да ги промени.

Една от причините е, че навсякъде в БГ да започнеш работа трябва да имаш познати.

80% от младите в България са Мангусти :) ... Чудя се къде са видели 24% заетост сред младите мангусти ????:)

Последното изречение е най-притеснително - само 20% работят по специалността си. След толкова старание от детската градина още, езикови школи, приемни изпити, частни учители, растящи университетски такси, че и повечето млади работят, за да си финансират образованието, за да свържат двата края се навиват на каквото намерят. Възможно ли е 80% да се сгрешили в избора на професия? Сухичката статистика не казва като тръгнат по интервюта какви изисквания имат работодателите и какви условия им предлагат.

Това поръчкова статия ли е ? В Норвегия, Швейцария, Австрия, Люксембург, Холандия младите си намират по-трудно работа от колкото в България ??? Мисля че е поръчкова статия ....

Българското правителство е виновно! Най-вече Дянков. (прочетох статията) :)

"И какво от това?"

Нека ходят в Китай . Там работа има колкото искаш. Ние в Европа сме за 7 часовия работен ден,5 дневна седмица, социалните помощи, държавни субсидии.