Швейцария удължи ограниченията за българи до 2014 г.

Швейцария удължи ограниченията за българи и румънци, които искат да работят в страната.

Обратно в новината

Коментари - Швейцария удължи ограниченията за българи до 2014 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо си играят на дребно? И до 2114 да ги удължи в бита и манталитета на нашенеца кой знае какви промени няма да настъпят. Имам предвид положителни.

Мисля да използвам времето до 01.01.2013г. (не е толкова много все ще устискам още година и половина),за да усъвършенствам немският си. Послееееее....еднопосочният билет и хайдееее....за там дето няма криза,няма нахалници с тумбаци по 100 кг.,които нямат пари да платят на работещите.

густо майна ГЕРБ они знаят они могат...хи хи чекаме Цв Пръчката търновска да ни обясни как той нее виновен

Някога по радио "Свободна Европа" ни продънваха ушите с хартата за правата на човека. Според нея всеки трябва да може да живее и да работи, където си поиска. Да сте чували скоро някой да говори за тази харта? Лееха крокодилски сълзи за нас, че комунистическият режим не ни разрешава да пътуваме свободно. Кой е очаквал, че след падането му те ще ни пуснат "желязна завеса"?

Това чудесно, но движението е еднопосочно - все към едни и същи страни! Ти колко работници от Швейцария прие да работят тук и им даде европейски заплати! И ти си лицемер - искаш само другите да ти дават!

да, аз например не сам сцвежзарка и от 10 години работя офицялно там,т.е. това е вазможно!просто сам омажена там,което ваобще не означава,че автоматично получавач паспорт и ставач сцвежцарец! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не винаги бракът с местен води до получаване на работно място.Миналата година при нас кандидатства една много красива арабка-палестинка от Израел,омъжена за малтиец.Имаше университетско образование и 4 езика-английски,арабски,иврит и руски.Работното й място беше едно-като касиерка в супермаркета на родителите си,когато е живяла при тях.Нищо друго не е работила нито там нито в Малта.Кандидатстваше за сервитьорка.Шефът не я повика на интервю.Не искаше да е първият,който й дава шанс а и тя не изглеждаше напориста и оправна.Беше цвете от саксия.И за българки доста знам,които са домакини,не само в Малта-Дания,Италия,Испания.Аз искам да се издържам от труда си,така ми харесва.В петък почвам втора работа.

мнооогоработя шъ знаиш то тук прсототията на "Литсопад" бая мие мозъци...хи хи

Ваййййй няма да можем да се наслаждаваме на прилагателното "от Малта" и на "всеобщите знания" по всички въпроси

Мисля че е смешно и трагично, щом като един човек с толкова много езици и с такова образование се кандидатира за работно място като сервитьорка или касиерка. Такова лице, което е имало възможност да получи такова солидно образование и е с претенции, би трябавло да бъде отхвърлено за подобна работа, защото е супер квалифицирано за нея, и би трябвало да има свои собствени идеи и сили за откриване на своя собствена фирма, а не да се натиска за работа на такива ниско квалифицирани места. Щом не може да създаде нищо и няма никакви визии и ще се натиска за такива работни места - значи язък за много вложени пари и учене!

задавали ли сте си въпроса защо сме в европейския съюз! Не печелим нищо.

в ЕС сте не да печелите,а да губите!Печелят Куневици и всички минали и настоящи български предатели,които сте избрали да управляват-печелят и външните страни..България никога!! 3% безработица,горките,ако има трус могат да удължат до 2016,ахах,ако стане +1=4% за тях ще е трус и пак ще им ядете лайната!!нали няма заплаха,ок ви е трудовия пазр,3 % само..що не пущате тоггаз,а,идиоти???гаврата с българите не стихва-едновременно и вътре в БГ,и отвън!!

.... И тия ни удариха балтията ....

Ии-ий-иии, ама най-обичам да си хортувам со швейцерите ! И те самите не си разбират кво казват, камо-ли да го чуе човек, нали?! ( Някой да е виждал/чувал нешвейцарец да работи в Швейцария ?! ... Официално де ! )

вие там у Подгумер що не си сечете дръвата а?

Въййй ... да`н`въ такоах значи ?! ;-) ... Колкото до т.нар. работа на черно, формални бракове и други фарфелютизъми -- нали бихте ми позволили да не вкаменявам четящите-ни ?!

Извинете за пропуска, моля??? -- и у Подгумер , дядо попе ; И у Подгумер ! ( Луд умора няма, нали ?! ;-) )

Е това , ако не е поредната ГАВРА с българските евродепутати. Мони, Мони , пак се ......

Кви евродепутати бе, Швейцария не е в ЕС.