Излизаме от кризата през 2011 година

Европейската икономика да спадне с четири процента през 2009 г. и с 0.1 процента през 2010 г., като възстановяване да започне през 2011 г., когато БВП на ЕС се очаква да се увеличи с 2 процента в реално изражение.

Обратно в новината

Коментари - Излизаме от кризата през 2011 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Божкей, и тоа ако е финансист, то аз съм мис Свят...

спомнете си на какъв хал бяхме когато махнахме Жан във много по-тежко положение от сега момента и кой вдигна България на крака -Костов въпреки негативите които и той има като човек да си спомни анонимният адресант но може да е бил малък или паметта да му е къса.

Ние българския народ сме норбален народ, но нямаме развито демократично обществено съзнание, защото не познаваме демокрацията не сме живяли в демокрация, не знаем да си служим с нея. Това личи и от вашите приказки. Как може да сровнявате това правителство с предишното. Каква разлика виждате между тях. Какво по -добро виждате в тройнат коалиция? На западноевропейски език и мислене на развитие демократ и двете управляния са престъпни ,няма по-малко и повече- смо перстъпни. Нито едно управляние в 20 годишния ни преход не е направило добро за българите, а само е крадено жт тах и доведено България до най-нисокот стъпало по стандарт и живот в Европа, дори издадена от Европа- българската икономчика е тоталон унищожена и с това не може да се сравни с никя еворпейска икономика. Истинкия едмократ с развито едмократично имслене няма да се рови в стари правителство и да посочваза пример стари лица на същите крадци,

Илизане от кризата .. добре... само дето тя не е нашата криза... просто се налага да се съобразим с нея.... Износ...т неще се невръзва....какво и на къде ? Ние какви сме в момента в ЕС - консуматори или производители ? ... и защо сме такива ? .... Ми така им отърва на старите членки на ЕС ... Изиставането в производството е огромно сприамо ЕС .. а изтока да не го споменаваме... Какв ни остава.... да сме консуматори! :(

Болно ми е, но трябва да призная, че ние, българите, сме точно такива, каквито ни рисуват на Запад. Ние се водим като стадо. Не сме рационални. Ако тройната коалиция беше на власт сега, нямаше в никакъв случай да допусне икономиката на страната да бъде обхваната до такава степен от кризата, че националния й продукт да спадне със цели 13 процента. Орешарски програмираше дори един минимален ръст през настоящата година, а през следващата твърдеше, че България вече ще излезе от кризата. А какво стана?! Хак им е сега, да търпят.

Чудесен форум. Но някой може ли да каже, като до миналага година не бяхме във финансова криза защо мизерствахме и бяхме под нулата. Сега ако оживеем до 2011 - ще цъфнем ли и ще вържем ли ще имаме ли заплатати като в Англия, Холандия, Испания или ще се изкачиме на кота нула - ако сме били под нулата ще се изравним с нулата. Моля за коментар какво ще се случи 2011 година когато излезем от кризата?

Българки и Българи, не вдявате ли, че финансовият ви министър не е българин и е представител на МВФ в България?! Каква длуга политика очаквате да води, освен заробваща за България и изгодна за чуждия нам Запад? Събуди се най-сетне, бе рая!

И ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ПО НИЩО ОТ ПРЕДИШНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ Правителст взема скрито без да пита народа си нито да го уведоми огромен заем от 517 милиона долара от МВФ. БТА направи изявление за новината по следния начин България е получила 474 586 534 млн. специални права на тираж (СПТ) от МВФ /около 517 млн. евро/, с които се увеличават международните валутни резерви на Българската народна банка, съобщиха от пресофиса на БНБ. От текста на предадената новина от БТА не се разбира начина на увеличаване валутните резерви. А той е само един-нови ЗАЕМИ ОТ МВФ. Никой пари даром не дава, най малкото МВФ -американска институция, като знаем нуждата на САЩ от пари сега...А още по-скандалното е прикриване истината от страна на правителството с голи фрази от рода на специални права на тираж. Само тази новина показва антинародната и престъпна същност на това правителство. Заемът е огромен- на стойност половин милиард долара , ще мине незабелязано през частните банки на управляващите олигарси ,ще потъне някъде там, но ще се плаща от целия български народ, за което той скоро няма да види увеличаване на заплатите си. Ето защо ние окачествяваме това правителство за престъпно. Кой народ в света избира олигарси да го управляват?- само българския народ- няма друг народ в Европа. ideyazabulgaria.org

дано да са верни тези прогнози, но министър Дянков не е моного в час и е неадекватен

Фирми на ДПС и БСП ще градят мол върху терен, придобит по схемата кон за кокошка - 24rodopi.com

ТОВА НЕ Е ВЯРНО! НЕ ПРАВЕТЕ ХОРАТА НА ГЛУПАЦИ! НЕ Е ВЯРНО ! СЕГА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ББ ДА НАВЕДЪТ ТЪПИТЕ СИ ГЛАВИ !

тоя да пие една вода....сте излезете на кукуво лето.а долара next year can,t touch

IZLIZANE OT KRIZATA - IMETO NA NOVOTO SVETLO BYDESHTE :) :) :)

След петдесетина години можем да догоним .... Албания . Ама не сме галапагоски костенурки , така че да се спасЯваме поединично, кой как може ... УСПЕХ !

Производителността на труда с ТРИ ПЪТИ е изпреварила размера на заплатите. Поради това, тези които работят за BG чорбаджиите, работят колкото могат. По-квалифицираните работници, изпращат пари от чужбина, за да не останат празни кафенетата и ресторантите тук. ИНТЕРЕСъТ КЛАТИ ФЕСА. INТEREST ЛИХВА, ДЕВИДЕНТ

До пълна трагедия! (01.09.2009 г. 22:51ч.) Песимизмът е точен, но никой не си задава въпросът, защо НАРОДА НА БОГА, българите, е подложен на 1000 години робство в последните 1300 години? Колко империи ЗАГИНАХА в тези 1000 години? Манхатънските юпита създават карма и Хамериканската империя на Долара да рухне. А за това рухване ще е необходим един малък импулс, за да се прояви Ефектът на доминото. Тези УБИЙСТВЕНИ ЛИХВИ ще са този импулс. В немотията си, в безработицата си, обикновениният ЧИЧО ще види СИ БАНК и нейният пожарникар. Има още 4 месеца, до новата газова криза, до новият 15 януари. Този път, не студентите, а безработните ще ЯДАТ БОЙ от милицията на Цветан Цветанов.

БЪЛГАРИН-мизерно полусъщество, което като го бият и грабят тихо скимти и се крие, не уважава достойнството,подчин се на грубата сила, не вярва в нищо, освен, че трябва да сърба по-тлъста чорба, изпитва панически страх, че някой по-силен и нагъл ще го напердаши, около него само голи дървета,тесни къщи,сиви хора,разровени пътища,криви улици,тесни и мръсни къщи,задушаващи се от скука и мързел дребни жалки хорица,изпълнили домовете си с безсмислено полусънно суетене, нито една жива и силна дума на протест срещу пошлостта и корупцията, несвързани и съмнителни приказки за бъдещето...Народа не е двуличен, но единственото му лице е така отвратително, изглежда доста вероятно, че българина е закъснял да умре НАВРЕМЕ ! Дали хомо булгарикус не е мизерника, убил родителите си и молещ за снисхождение, че е сирак!

и най-големите песимисти експерти дават по-добри оценки от Дянков. Но той трябва да събере и парици за фирмите на Бойко....

най-после да прочета нещо смислено,че ръста на производителността ще изпреварва ръстта на заплатите,разгеле,че до сега беше обратното,което е ненормално.

Ние не можем да излезем от кризата, щото не сме влезли, тя си беше тук. Те другите влязоха и сега си излизат, а тя кризата си живее в България по постоянен адрес. Кметът на България и неговите зам. кметчета ползват популизма като основен инструмент на работа.

Навремето като бях дете обещаваха,че през 2000 година ще живеем на луната! Някой хора може и да излязат от кризата.

Аз не съм гласувала за г-н Б.Борисов и неговата Партия, реално погледнато Управляващите искат да направят нещо изчакайте 100 дни в които трябва да покажат резултатите си , ЛЕСНО Е ДА СЕ КРИТИКУВА, ТРУДНО Е ДА СЕ РАБОТИ И ТО В ТАКАВА СЛОЖНА ОБСТАНОВКА В МОМЕНТА. Има разграбване на Държавата от 20 г, - кой допринесе и помогна за това разграбване, всички ние със своето поведение на всички избори, Всички тичахте и гласувахте по симпатии, но не с разума си, защото не четяхте предизборните програми на кандидатстващите партии за избори. Това да Ви е за урок първо се чете и после се тича към избирателните секции. Какво ОЧАКВАТЕ сега МЕД и МАСЛО ЛИ ДА ПОТЕЧЕ, в тази сложна историческа действителност е невъзможно, Затова мислете и се върнете в историята назад, как са излезнали през 1928 г. от същата подобна кризата, Ще Ви подскажа малко - ПРОИЗВОДСТВО - Рузвелт, Сталин- макар, че го отричате 2-рия. С НАЙ-ИСКРЕНИ ЧУВСТВА един комунист , / не партиен член от БСП- тези , които си смениха Партията и не останаха верни на името / им пожелава успех НА Управляващите от Партия ГЕРБ, КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ Е ВАЖЕН.

След изборните глупости на днешните управляващи, някакви измислени политици и експерти, доведени от села и градове, просто омръзнаха на всички. Ами като има толкова проблеми защо се напъвахте да взимате властта. То беше битка, то беше люта кампания. И сега било трудно, нямало пари, другите ги изяли и изпили. Не ЦИРКАДЖИИ, а просто сте КАРИКАТУРИ. Като е трудно и неможете да си заработите това което искате да харчите, ХОДЕТЕ СИ. Но с лъжи и пожарникарски манипулации ще издържите до 6 месеца, а после.

ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ТОВА , КОЕТО КАЗВАШ, ИЛИ СИ ИСТОРИЧЕСКИ НЕЗНАЕЩ ИЛИ СИ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕВЕЖ, обоснови се ? Програмата , за която ни убеждаваш , че като я напише г-н Костов, ще излеземе от тази световна криза, се самозалъгваш, правилата на играта я определят Великите сили , ако си чувал за тях през всичките тези периоди на съществуването на Земята. Хубаво е да четеш преди да правиш коментар. Успех, не се отказвай , но чети.

Аз не съм гласувала за г-н Б.Борисов и неговата Партия, реално погледнато Управляващите искат да направят нещо изчакайте 100 дни в които трябва да покажат резултатите си , ЛЕСНО Е ДА СЕ КРИТИКУВА, ТРУДНО Е ДА СЕ РАБОТИ И ТО В ТАКАВА СЛОЖНА ОБСТАНОВКА В МОМЕНТА. Има разграбване на Държавата от 20 г, - кой допринесе и помогна за това разграбване, всички ние със своето поведение на всички избори, Всички тичахте и гласувахте по симпатии, но не с разума си, защото не четяхте предизборните програми на кандидатстващите партии за избори. Това да Ви е за урок първо се чете и после се тича към избирателните секции. Какво ОЧАКВАТЕ сега МЕД и МАСЛО ЛИ ДА ПОТЕЧЕ, в тази сложна историческа действителност е невъзможно, Затова мислете и се върнете в историята назад, как са излезнали през 1928 г. от същата подобна кризата, Ще Ви подскажа малко - ПРОИЗВОДСТВО - Рузвелт, Сталин- макар, че го отричате 2-рия.

До гуша ми дойде от задгранични специалисти.То не бяха Милен Велчев.Ники Василев.Сега и този глупендер.Писна ми на х.я. С право казват,че най-добрия изход от кризата в България е летище София.В другите страни говорят,че вече започват да излизат от кризата,при нас тепърва ще се задълбочава.Завиждам на тези,които се махнаха от тази скапана държава.

Къде ли ще са му хотелите на този многознайко??

Блажени са вярващите, защото тяхно е ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО !

ИЗГЛЕЖДА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА ЕДНАКВИ- ВСИЧКИ ЧАКАТ ДА ДОЙДЕ КРАЯ НА СВЕТА

Незнам дали 2011г ще излезем от кризата но очаквам още януари 2010 народа да ви изрита от властта с песници и камъни...

Преведено на български - следващите две години ще са голяма мизерия. Който оцелее после ще се радва на нормалната мизерия, която е у нас ;) Май много хора не осъзнават, че ББ не е факир! Каквото и да прави той живота в БГ в близките няколко години няма да се подобри, даже се очаква да се влошава. Нашата страна е крадена и разрушавана толкова дълго време, че и господ не може да ни помогне вече. Ние младите остава да се молим за децата или по-скоро за внуците си ако тогава има още БГ, че ще видят какво е нормален живот. Да, време беше за ББ, но е късно българина да се надява за по-добър живот-минаха прекалено много години, а съд нямаше и не се очертава да има за главните престъпления....

ще излезем от кризата когато Костов ви напише програмата некадърници такива.

Абе ние може и да излеземе, ама хер Флик и хер Гьобел. ще влезат у панделата май.....

Е тоа нема да го посрещне. Ще изпаднат от ританките до тогава....

Те,другите,започнаха да излизат от кризата и да оздравяват икономиките си. Ние, освен да плямпаме, друго не умеем да правим,а може би и не искаме:):)Мерки срещу т.н. криза май още не са взети/поне аз не знам,освен афишираните съкращение в бюджетната сфера..а дали ги има../ П.П. Наздраве,сънародници се боря с чаша вино да намерим истината за кризата:)

глупаци криза няма! криза има само при некадърниците! върете побацкайте някои младо маце стига да се успоките!

Ура , ново светло Б.Б.бъдеще ни чака

Нито един от изводите не отговаря на действителността.Тов са заключения на базата на изследвания ,направени върху западните икономики.Ние ще държим твърдо последно място в ЕС поне още 20 години.

gorkiat ...Boiko....Kolko i da e dabar, kogato niama pari nishto, ne shte mozhe da napravi...Zatova skoro shte go obviniavame. NE e vinoven toi, vinovni sa tia koito otkradnaha PARITE, glavno v America

От всички министри поведението на този е най-неадекватно!

Дянков казал: Излизаме от кризата през 2011 година, а един обикновен човечец попитал - А ние?

Българи радостта е двоина първо излизаме от кризата и второ баба Ванга лека и пръст се прероди във финансист и при това нашенец . Браво и ура эа г-н Дяков !!! Какво ви става господа нали уж ви избрахме да работите , а не да се занимавате и вие с алабалистики и да си чешете езиците .

през 2011 г. некои ще се окажат новите /поредни/ псевдогенийчета на БГ със стотици милиони мат'риал напред...

Abe nali spria infrastrukturnite proekti v provintziata !!! Viva La Sofia ! Nishto ne stava ot teb ochilatko kakto i ot onia kyde e uchil kak se razmotava markuch.

Браво Хер Флик, Дано си още тук, за да видиш как излизаме от кризата.

Доклади, прогнози всичко това са празни приказки Преди 6 месеца казвахте, че няма криза, а сега

За такива като бат Бойко и други слуги на БКП и ДС мафията, криза през последните 20г. не е имало! Да не говорим за техните кукловоди. Така че да не се слагат под общ знаменател с нас простосмъртните, ясно е, че тях бълха ги е ухапала.

А Япония вече излязоха от кризата аз се местя там докато тука се разберете дали ви требат розои БМВ.

Не разбрах, кое по-напред ще свърши, кризата или Светът. По-скоро мисля, че кризата ще свърши защото Светът на парите ще е свършил, т. е. ФР на САЩ, ще е фалирал?!