Коментари - Протест: Още 100 лв. към заплатата, 700 лв. стартова | Днес.dir.bg

Протест: Още 100 лв. към заплатата, 700 лв. стартова

Поне 700 лева стартова заплата за млад висшист, който работи по специалността си, необлагаем минимум и достойно заплащане на извънредния труд.

Обратно в новината

Коментари - Протест: Още 100 лв. към заплатата, 700 лв. стартова | Днес.dir.bg

Коментари

нищо за основните проблеми, отдето идват бедите на работниците: 1.Банковото кредитиране и междуфирмената задлъжнялост.Високи лихви по ипотечни кредити, ипотеки за 300% от взетата сума, гратисни периоди за завъртане на парите, докато изхвърлят печалба, поне ниски лихви за година. Куцото финансиране /не даване на нужната сума при 300% ипотека/, водещо до липса на модерни средства на труда, обучение, работно облеко.. 2. Достъпът на нашето производство до европийските пазари. Защо Италия може да продава български гъби, но не и ние? Защо Турция, без да е в ЕС може да продава домати, но не и ние! Защо Холандия и Италия могат да продават силиконови зеленчуци, но не и ние? ТОВА - в градината на политиците, но се иска навдигнат глас от народа и профсъюзите. 3. Горните 2 водят бизнеса като гомняни буболечки все в каши, от които няма излизане. Трудът е неефективен, резултата е слаб, а число заплата и лихви тропа на вратата... и после пак, пак...и така до липса на машини, пари за заплати, камо ли за иновации и ефективност и подобрения.

4. ОБУЧЕНИЕ на кадрите! Защо Държавата не поеме поне 40-дневно заплащане на новоназначените, дори в частния бизнес?Може да създаде курсове с лектори през това време и за безопасни условия на труд, за психология на социалното съзнание, за ефективността от работата, което когато е колективно води до покачване на заплати и жизнен стандарт на всички. Кой ще се пребори с типичното българско мислене, че докато си на работа, работиш на някой, а не за себе си? И е важно да присъстваш, мотайки се, време да минава, криейки се, оглеждане за кражби - това кога? Тази болест кога ще лекуваме? Нека кажат, работилите навън това има ли го някъде, където има заплати чисто над 1000 евро?????

персонал, но и за работодатели! И едните, и другите не знаят как се чувства другата страна и какво иска и очаква от нея! Без курс - нито работа, нито наемане на персонал и за 1 работно място. Пълната социална неграмотност разболя обществото ни. Навън нашия работник е изпълнителен и 100% работи, а тук е шляене, трошене, крадене. Работодателят също трябва да знае как да мотивира работника, как да подобри ефективността, как, какви механизми покачват резултатите, какви закони да спазва, правово консултиране, за да не нарушава правата на работещия, но и правови механизми за контрол,модели на управление. Запознаване с механизми на финансиране, на рекламиране... Всичко което води до пари и качване на заплати. Поради липса на такива знания у нас всичко е анархично, спонтанно, неуправляемо, имитиращо работа - с една дума АНАРХИЯ.

специализациите. Германия е известна с тясната специализация на кадрите си. Знаете ли, че там, за да си касиерка в магазин, 3 години работиш на минимална заплата и те обучават да обслужваш касов апарат? Чак след това си редовно работещ на заплата и цял живот ще бъдеш касиерка, а Бюрото по труда ще ти търси и осигурява работа докато си жив за касиерка. Иначе -пак 3 години преквалификация. Тук ни ловят от улицата и им дават касов апарат след 15 минути обучение.Сервитьори и продавачи на храна - пак от улицата и... плюят, говорят над храната ти, ръсят косми, въртят коси, пипат мръсни и чисти съдове едновременно....

С тези 100 левчета могат само да побутнат леко бюджетните, избори ли ще има скоро?

Подкрепям КНСБ, вече наистина се отитват да защитават работещит каквато е задачата им. Единственото с което не съм съгласен е: "да не се пипа клас "прослужено време" Откъде накъде колегата ми, с който вършим една и съща работа. Произвеждаме едни и същи стоки в еднакво количество. Заради това, че има 10-тина години по-голям стаж ще получава значително по-висока заплата. В този случай синдикатите не защитават работещите с по-малкия стаж, дори напротив ощетяват ги. Не трябват класове обвързани със трудовия стаж, ако има някакви класове то те да зависят от способностите и производителноста на работниците, а не от трудовия им стаж.

Само дето пропускаш един тънък момент. Ако не си на държавна служба - това увеличение за теб ще е намаление, защото парите в бюджета идват от данъци. Т.е ще се наложи да се вдигнат твоите данъци с 30-40 лв, за да може държавните служители да получават по 100 лв отгоре. Честито и внимавай на какво се радваш!

една добра икономика има нужда от различни видове работници, аз за пръв път чувам за икономика само от висшисти. а кои ще е фермер, кои ще е търговец с магазин, кои ще работи в завод? не е редно държавата да казва, че висшисти по закон трябва да са с по-голяма заплата от тези хора. познавам магазинерка, дето си купи апартамент с доход от хранителен магазин, хем е под наем, а хиляди висшисти са под наем и мечтаят за това, което тя купи.

На кукуво лято. Вие не разбрахте ли, че в България за да печелиш хубави пари не трябва да говориш български език.

зависи амо от това как си го извоюват говорещите блгарски език

200з работих в частно училище - заплата 2ч0 лева, наполовина на държавното, на държавна работа пък трябва да се бориш с разни потомци на бкп активисти, ежедневно завист, злоба, простащина.

Срещу кого ще протестират от КНСБ? И от кого ще ги искат тия 100лв. допълнително? Ако работникът (висшист или не) е кадърен, шефът няма да чака от КНСБ да му кажат, да му вдигне заплатата. Ако той не я вдигне, конкурентът му ще я вдигне и ще му прилапа ценния кадър. Просто и ясно, като това че КНСБ и Подкрепа са паразитни, безполезни организации.

Дори и да ви вдигнат със 100% заплатите,ще ви вдигнат с толкова цените. Такава е ГРОБарската практика. Напразно се хабите. Премахнете причината,а не следствието. Как не го разбрахте.

по твойта малоумна антилогика ти трябва да аботиш без пари, щото те увелиават цените на всеки 3 месеца - на ток,газ, храни , данъци , такси и т.н

У нас в БГ образованието стана бизнес , защото още работи фразата " учи мама, за да не работиш". ВУЗовете обещават на младежите , че завършвайки живота им е песен : ходиш на работа с костюм, без смени, работиш на светло, на топло , на чисто, в офис, на компютър, ползваш служ. кола и получаваш 4цифрена заплата. Младежите вярват на обещанията и си дават парите за да учат. Но това не с е случва. И ето резултата : идва пресен висшист и на 2рия ден иска компютър , обяснява как точно тази задача не му влиза в работата и мрънка , че парите са му малко. А не може да свърши реално нищо сам. На такъв не 700 лв.... ами изобщо няма да го взема на работа.

Земи си тогава мангали те и от компютри не разбират и заплати не искат по високи и вършат отлично някои дейности...като например да ти изнесат офиса а и на борсата няма да ги пращаш...глупак!

не е проблемът в образованието, а в токсичността на работните места, където няма дор 1 човек да те въведе в работата, да ти покаже кое къде стои, те как го правят....Едно и също нещо може да се прави по хиляди места , в зависимост от машините и уредите , които с аинсталирани и купени от еди кой си производител на еди кое си място...В България като почнеш работа още от първия ден некви скумрии почват да те плюят колко си некадърен и нище не си можел да правиш, а те какво правят по-цял ден, едни прости и ясни инструкции не могат да дадат на новия човек..., само за роднините и децата си цял ден говорят...

Прав си че в повечето БГ фирми е така, както казваш. Няма ги вече конструкторските и технологични отдели, където младия колега да попие знания и умения от по-опитния. Но това е положението, направи ти фирма с друга структура. А в западните фирми визшисти изобщо не им са нужни защото развоя си го правят в Германия. Тук им трябват хора, които раборят с ръце, а не с глава. Възниква въпроса защо нашата родина произвежда толкова много висшисти? и отговора : ЗАЩОТО Е БИЗНЕС и някой правят пати от това

Не е справедливо само по 100 кинта отгоре! На по-кадърните, тези с купени дипломи, трябва да им се дават още по 200-300 лв. бонус като за начало.

И тиквата и смешниците от придворните синдикати, които никога не са били и никога няма да бъдат същински синдикати са пълни нещастници.

Защо никой не говори, че през 2011 год. на държавните служители и работещите в държавната администрация се премахна добавката за прослужено време, намали се обезщетението за пенсиониране на половина и се премахнаха добавките за отпуска. Запомнете едно, за да има силна държава, трябва да има мотивирана и компетентна администрация!

Като станете не повече от 5 000 човека, тогава нещо ще потръгне

Компетентна как се вземат подкупи и силно мотивирана за това?

Наслука, другари! Ще ви кажа само, който иска по-висока заплата, си е намерил. Който иска, но не може, си остава с искането. Със здраве, и да не си предерете гърлата от викане. Носете си свирки и духайте в тях.

и който мръсник , определил се за работодател, иска по-големи печалби - да си ги намери...духай ти...пазарът на труда е огромен вече в Европа, ама да ви видим вас говеде , къде ще намерите роби...

За да върнат младите българи от чужбина, е необходима стартова заплата не 700лв, а 7000лв - иначе ще се надяваме циганите след 10-тина години да изхранват управляващите и пенсионерите, ... защото само такива ще са българите тук.

Интересно ми е,как така в чужбина береш гъби и взимаш 2 000 евро заплата,осигурява ти се квартира и безплатна храна и това се води най ниската заплата там,а в България учиш цял живот,после работиш в дадена фирма 10 и повече години,ставаш специалист в дадена професия и накрая взимаш 1000 лв и то в София,не в провинцията!!!! В провинцията се радваш на 700лв!!!! Цените в западна Европа и тук са изравнени,като дори в храните ги удряме в земята,тук е почти двойно по скъпо!!!! Да не говорим,че дори да си специалист работиш и една камара други професии,като примерно си и шофьор,механик,електротехник,електрончик,общ работник,търговец,счетоводство дори водиш,а по наглите шефове те ползват и в къщи да им работиш,като им оправяш електроуредите за без пари,носиш мебели,като си купят,правиш им ремонти по апартаментите за без пари,работиш извънредно без да ти се заплаща... Ако им откажеш се сърдят и започват караници,орязване на заплатите и т.н... Храна никой не ти осигурява,за квартира да не говорим... Тотално робство е тук и после защо бягали презглава без да се обръщат назад... Ами ще бяга народа,тук робовладелците ни е*аха майките!!!!

Вишистите които работят като охранители за минимална работна заплата и ги преравняват с циганите и турците да взимат 700 лв минимална работна заплата плюс сто лв за храна на месец.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ГО ПРИЕМАТ ТОВА. ИНАЧЕ Е ПОДИГРАВКА.

1000 лв най-малко заплата без покачване на цените на стоките и услугите и парното бе.Гледам цените на джиесемите на запад са същите като в България ама с разлика че с пъти заплащането е по високо и пенсиите са по високи тук те карат или работиш или взимаш пенсиии на ЗАПАД ГОСПОДА И ГОСПОЖИ ДЪПОТАТИ ОТ ГРОБ ВЪОБЩЕ НЕ Е ТАКА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ-инак дъпотатите са си добре с 5000 лв заплата на месец си живеят просто прекрасно.Понапълняли са ги гледам.

от гроб са бивши ндсвари и некадърни учителки от гимназии - и са ТЪПОТАТИ до един

Ами гледай и цените на самолетите на запад. И там са като в България. И апропо - никой не ти пречи да изкарваш и 10 000 лева. Само дето ти не искаш да ги изкарваш, а да ги вземаш . . . . срещу нищо!

а какво да кажат хората, които започват работа при частник, който почва да му плаща чак на края на втория месец за предходния месец.....Няма такова нещо - на запад , а в капиталистическа Америка на всеки две седмици си получаваш заплатата, а тука два месеца работиш без заплата, и накрая получиш по -малко отколко даже ти е записано в договора...Чисто робств, ходиш 8 седмици на работа без пари, после защо ги били контро.ьорите и защо съдийте изпълнители ставали по-дебели

Дъра-бъра !

НОВА ГАВРА С МЕДИЦИТЕ - ПРОСИЯ ЗА 100 ЛВ.КНСБ НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ И ВИЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ -НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !

Като дадат по 100 лв отгоре и автоматично ще ни отмъстят със 100% поскъпване на цените на стоките от първа необходимост.

Те вече поскъпнаха с 1000%,а заплатите са замразени от 10 години,вдига се по малко само минималната,средната не мърда!!!!! Както е тръгнало съвсем скоро неграмотните цигани ще взимат много повече от специалистите...

Замразен ти е мозъка.

Ами аз,като съм с 2 висши,2 минимални заплати ли ще ми давате?!?!?

Ако работиш и по двете си специалности и си млад, тепърва започващ работа специалист.

стига бе, кретен, не разбра ли вече, че въпросът е защо за 1 мецес работа в бълхария взимаш колкота необразован човек за 1 седмица в Европа

Ми щото комунизъм, е те заради това. И русофилство. Венсеремос!

Скъпи партийни/държавни администратори, касиерки и хамали. Всеки който има качества, получава достойно заплата в България. От нея се взимат над 50%, за да се субсидира вашата заетост. Парите са ограничен ресурс, не падат от небето. За по - високи заплати трябва да се преборите за позиция в частният сектор. Такива има бол, ама не ви се работи. Тежко е. На гърба на държавата/партията е по - добре.

Ти в качеството на къф се изказваш, че не разбрах?

Изказвам се като данъкоплатец, който смята, че над 50% данъци и социални са голямо бреме за всеки работещ в реалната икономика. Тези които протестирате, сте всичките червени партийни функционери, държавни чиновници и просто искате да ми вдигнете още данъците, за да получите повече от бюджета. Средната заплата в София е 1300лв., заповядайте.

А защто никой не говори за хората с тежък визически труд?За хората на полето за общтите работници които ги експлоатират за нищтожни заплати същто и за метачите по улицата та дори и миньорите.Някой си учил 4 години и давай да им вдигаме заплатите за 1-2 години да е милионер .Да създаде нещто да констрира някъква техника кола нека да става милионер

Ами учи бе момко,а не да те мързи да учиш и да тичаш по полето да работиш за мизерни пари...

какво са 100 лева бе? 50 евро, в Западна Европа ги изкарват за 5 часа през деня (8евро/час), а тука еба си и мизерниците - и ровобладелци и мръсни политици - било им много да дадат 50 евро за цял месец работа

Така наричащите себе си "работодатели" никога няма да разберат, че атаките срещу труда и заплащането на работниците и служителите е равнозначно на това да режеш клона на дървото на който си седнал. Рано или късно ще паднеш. Ножът е опрял до кокал - няма какво повече да се реже!

И един мармот . . . . И аз на времето имах служители. Ще обърна внимание само на шофьорите. Т.е на неквалифицирания труд, защото квалифицираните и трудолюбиви отдавна вземат в пъти повече. Какво правим с останалите 95%, които имат претенции (или претенций, все едно), ама все космоса им пречи? Та имах двама шофьори. Плащах им по 750 чисти + осигуровки и данъци. Това бе преди 11 години. общо 2100 лв разходи + 2500 лв разходи за автомобилите. И когато ми казаха, че след 6 часа няма да ходят до Драгоман. Да приключим до 17:30 с продукцията, че после се прибирали. Пък им било омръзнало да товарят с мотокара по 4 палета на ден, да си взема мотокарист. . . . Ударих чертата. Намерих си една фирмичка, дето кара средно за 30 лв на курс, като си товари и разтоварва и сега ми излиза 1000-1200 лв на месец. Така, че УСПЕХ и СПОЛУКА на някои, а квалифицираните и трудолюбиви не ги мислете и не си ги слагайте в актива си. Те са се погрижили са себе си САМИ!

за 30 лева товарен превоз до драгоман?

Така се прави! Това трябва да направят всички! Но после да не се чудят защо са паднали продажбите, оборотите, печалбата. Крайно време е да проумеете Вие работодателите, че всеки лев даден за заплата на работниците, се връщат отново при вас във в на употребена стока или услуга. Която Ви носи добавена стойност от която да печелите и Вие. Все още само банките имат право да правят пари от нищото, с едно натискане на ENTER!

Гарантирам ти, че не са ми спаднали продажбите заради двамата шофьори. Нито защото си смених фризьорката, а жена ми козметичката. Хартисалите пари (около 3000 лв на месец) от аутсорнати дейности + увеличената печалба ми позволи на четиримата основни двигатели на бизнеса да им дам заплати над 3000 лв + бонуси. За това ви казвам - специалистите и работливите - не ги мислете!

Е ти направо изби рибата! Затова ли не работи спешния телефон 112 в България? Щото на хората с образование им плащали "много"? Затова ли и системата с платено паркиране с sms-и в София заби, след като удължиха работното време и разшириха обхвата на зоните? Затова нямаме вече лекари, инженери, обаче това не е всичко! Вече и поповете се усетиха, започнаха и те да бягат от България, все пак и от тях има много изучили се в семинарията, тоест пак висшисти. Затова сме най-пропадналата държава в Европейския Съюз, защото, както ти се изказа, на образованите българи им били "плащали много"???!!!???

Я да обясниш къде точно не е прав? Или смяташ, че трябва да си държи шоферите, нищо, че не му е изгодно?

Ти май не правиш разлика между шофьор, инженер и лекар? Дай да си направим състезание по намирането на 100 човека. Аз шофьори на 1000 лв заплата, ти лекари и инженери на 1000 лв заплата.

"КНСБ настоява още работодателите да прекратят атаките срещу труда, както и да приемат, че нарастването на работните заплати е без алтернатива, резервите за растеж на икономиката са другаде, а не в разходите за труд." Ето, точно това зелените тикви от ГЕРБ не искат, а и не могат да го разберат! Затова им е време да се махат. Лошото е, че не знам кой ще дойде на тяхно място. Умните избягаха навън, тук останахме само баламите и тарикатите. Последните ни управляват.

Дали пък схемата не е следната: Синдикатите са си партия с властта и заедно се чудят как да освободят напрежението, така че никой да не ги безпокои по време на европредседателството и да ги изложи пред чужденците. И се хващат да си изиграят ролите. Синдикатите тропат уж по масата а властта свенливо се дърпа. Накрая ще отстъпи за нещо и хората ще се приберат с усещането, че са извоювали справедливост. А по време на европредседателството ще си стоят пред телевизора. Тва не е държава а Ферма. И овцете си заслужават всичко. Този протест е пълен фарс изцяло с тяхно участие. Сори. То трябва и малко мисъл.

Първо да се вдигнат 2 пъти заплатите на "специалистите" от БАН - те са най-компетентни и квалифицирани!

Ако някой иска да задържи младите малоумници в кочината, трябва да им даде поне 1000 ЕВРО с тия 700 1000 1200 лв не става. Иначе евакуацията ще продължи с пълна сила.

И 1000 минуса да сложат платените тиквени тролове, това не променя действителността

Така е, няма как да не се съглася с това. Този факт, който ти изтъкваш, е като законите на физиката, като първите два закона на термодинамиката! Невъзможно е да ги отмениш, колкото и да ти се иска. И затова сега опитите на така наречения "бизнес" да отмени тези закони, тоест да накара работниците и служителите си да му работят без пари, прилича много на опитите на чудатите изобретатели от 19-ти век въпреки всичко да измислят, или да изобретят действаща машина наречена "вечен двигател". Тоест, двигател който да извършва работа без да консумира никаква енергия! НЕВЪЗМОЖНО Е ДРУГАРИ "БИЗНЕСМЕНИ". Затова очакванията ми за бъдещето на България са песимистични. Един ден ще стигнем не дъното, а смъртта на българската икономика, фалита на държавата. Можем да очакваме масови фалити на фирми. Дано все пак не стигнем дотам, защото нямаме никакъв друг избор...

кой е тоя някой? Щото НЯКОЙ да им дава, само за стоенето и да си клатят краката, без резултат - файда няма.

За теб знаем че си никой!

Добре де, не разбирам защо този клас прослужено време в държавните институции го махнаха преди 7-8 години а тук говорим да не се пипа, и другото което е защо в МФ този клас продължава да го има със сигурност за тези на трудови взаимоотношения/а може би и за държравните по закона за държавния служител?!?!/ а на ведомствата подчинени на МФ го отнеха преди години? Ако има има за всички, ако ли не да го спрат за всички. Защо КНСБ не се поинтересува за това? А на Колева която е работодател както пише по-долу ще кажа, че самата тя е неграмотна след като пише висше със з и образование с У, щом имаме такива работодатели какво ще говорим за млади кадри дошли от скамейката и тази да има претенции към тях. Ето такива неграмотници са болшинството робовладелци у нас.

им вкараха класа в заплатите. Там играта е друга....едни бюджетни са по близо до властта от други бюджетни...Едни лапат,други чакат. А работещите в частния бизнес чакат да почне фалити на работодали,та да получат нещо. КНСБ е ортак на управляващите и брани само бюджетните.

Добре де, не разбирам защо този клас прослужено време в държавните институции го махнаха преди 7-8 години а тук говорим да не се пипа, и другото което е защо в МФ този клас продължава да го има със сигурност за тези на трудови взаимоотношения/а може би и за държравните по закона за държавния служител?!?!/ а на ведомствата подчинени на МФ го отнеха преди години? Ако има има за всички, ако ли не да го спрат за всички. Защо КНСБ не се поинтересува за това?

Пазарната ситуация е следната - изтичане на работна ръка към Западна Европа, липса на достатъчно опитни кадри. Опитни кадри не може да се набавят от училища и университети - те трябва да бъдат закупени. Казвате 700 лева било много. Ами ако не говорим за постоянен трудов договор то повече от 700 лева се изкарват в София чрез чистене на входове на блокове. За нашия блок за по 2 часа седмично чистачката взима 50 лева месечно. Това е равносилно на малко над 1000лв. месечно при 40 часова работна седмица. За чистачка. Защо няма чистачки за по 25 лева на месец? Ами защото ПАЗАРНАТА ЦЕНА Е 50 лева и НЯМА ПО-НИСКА ЦЕНА. И ние искаме ако може да ни чистят входа на половин цена - ама няма. Това до работодателите, които са си въобразили, че някой трябвада се съобразяв с техните РАЗЧЕТИ. Ами има ПАЗАР, който не се интересува то РАЗЕЧТИ.

Ако тоя дето дава парите ги няма ко прайм? Разоряваме го . Ъхъ.

ако ги няма , отива на трудовата борса и се цани за роб от 9-18.00 всеки ден +нацинални празници и събота и неделя

Това което си написал е точно обратното на действителната ситуация. Работодателя дава 50 лева на чистачката , защото пазарната ситуация е такава, а тя иска 70 лева.

Няма висшисти, които да си работят по специалността и да вземат по-малко от 700 лв! Някой финансира разбутваме в България! ГЕРБ работят и всички ги засипват с искания! Който не работи не греши! БСП само мрънка и не прави нищо позитивно и продуктивно! Дигитализация и намаляване на излишните чиновници, да се назначи 1 млад и грамотен, за двойна заплата и да замени 5 неефективни мотльовци!

Ще дигат заплатите на бюджетните и сега ще излезе че е победа на КНСБ.

аз самата съм работодател и да кажа на хората където мислят че трябва да им се вдигнат доходите само понеже имат визше драги вече буквално всеки където ми идва на интервю има визше но образуванието не значи автоматично компетенций правете разлика за да получавате повече трябва да предложите на работодателя реални качества и компетенций не хартийки

Принципно си права но защо умишлено си направила толкова много грешки?

Ну са умишлени тези грешки просто Колева явно е толкова образована и има претенции към младите

Не знам с какъв бизнес се занимаваш, но едва ли е нещо сериозно. Достатъчно ми е да прочета коментара ти за да знам, че си от онези КЪДЕТО искат всички да им бачкат за жълти стотинки.

пък от къде преценихте че бизнеса ми не е сериозен боже колко мъка има боже както казват писателите помежду другото има хора където реално заслужават жълти стотинки просто защото толкова произвеждат но аз не наемам такива хора но всеки си знае

значи аз самата съм работодател и мога да ви кажа че всеки работодател освен да се исмее на това не знам какво може да направи 700 лв хахахаха ами произвеждайте че да ги получите предложете качества и компетенций а не да чакате на говото в бизнеса важи че това където го получаваш е порпроционално на това където си го изработил ограмотете се преди да говорите глупостпи

компетенциЙ, на говото Ти защо пишеш глупости ма, неграмотната?

Колева, "това където"- за такива работодатели като теб и 1000 да ми даваш няма да работя.

значи вие сте в правото да се преценяте при кой искате да работите и при кой не но не забравяйте че и работодателя може да преценя кой да вземе на работа и кой не нищо че последния може да представи 100 документа одостоверяващи разни степени на образувание пак повтарям че вече омръзнах на себе си даже предлагайте компетенций не хартийки

Много сте грамотна г-жо Колева, само колко грешки сте направили. Когато се чете поста Ви създава впечатление обратно на това което искате да постигнете и докажете. Не пишете повече излагате се.

Кой организира протестите?-Здравите леви сили от бсп. А кой ще плаща заплатите?-Милионерите от същите леви сили в бсп.

Това е невъзможно! Докато ни управляват комундета и мутри, бандитизма, арогантщината, лакомията и диващината - ше ни съпътстват! ЮВижте кой ни управлява? Кои са т.н. представители, кому са такива, как са стигнали до там и с какво се занимават. Оттук и извода, че реформа се провежда, за да се излапата едни пари и земтат други следи! Никой млад, умен и способен не остава тук! Мутрата да си лае колкото си ще! Само оглупелите червени бабички и циганторията му вЕрва! Нормалните, НО ПРЕКАРАНИ хора не му вЕрват, за стотинка!

ами никой свестен не ще да управлява тоя смотан матрял. Факт.

в репортаж тази сутрин..... Изуми ме.... Според него частния бизнес бил увеличил вее заплатите с по над 100лв по места....поради липса на кадри. Сега се борели за бюджетния сектор... Абе по нахално нещо не съм чула. Открай време КНСБ се борят единствено за бюджетните . Като стане напечено при миньорите например..Мая Манолова е по загрижена и борбена от тях.

??? миньорите бюджетници ли са?

но КНСБ е глух за тях... Правителството е заделило пари за заплати в бюджетния сектор...сега ще пуснат за пред хората КНСБ напред... и ще излезе че им увеличават на бюджетните заплатите под натиск на КНСБ... Власт и синдикати са си близки.

добре но нека се калкулира за всяко висше по отделно примерно човек като мен с четири висши трябва да получава 2800 лв.

Стефче, с тия 8 висши работила ли си нещо изобщо, сиреч каква стойност можеш да добавиш към крайния продукт с твоя труд?

Работила е на околовръстния път.

Стефи, за чиф ти са 4 висши кат само една дупка си имаш дет върши някаква работа.

Ами към пенсията?

Те ме лъжат, че ми плащат. Аз ги лъжа, че работя. За съжаление, това е най-тежкото наследство от соца.

сигурно после като се прибереш и ядеш наужким

Тези хлебарки са собственици на много дебели фирми.

Докато Борисов е на власт няма да има европейски заплати. Докато се лутаме между БСП и герб, така ще е ще си пишеме под всяка нехаресвана статийка и ще е едно и също. БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП, БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГ_АНИ. БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА. НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА ЧЕСТНО И СПРАВЕДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО

Ами направи го. За съжаление, нищо свястно няма. Тези дето внушават, че са някаква алтернатива на статуквото, очебийно са дебилни олигофрени и шизофреници. Как човек да гласува за такива? Никой свястен не ще да се цапа с политика.

Ами то , да си работодател не е задължително . След като не "стигат възможностите" да покриваш минимума за издръжка на човек , не си за тая работа или тоя бизнес не върви ! Прекратяваш с "работодателството" и ставаш наемен работник при някой ,дето му се получават нещата -простичко и пазарно , със или без валутен борд .Иначе ще трябва първа копка на Терминал 3.

Браво!добре казано!

Ами то да си мизерник на минимална работна заплата не е задължително. Дал съм ти договор и си го подписал. Като искаш голяма заплата , ставаш работодател и заплащаш 5000 лева на работниците.

И ти си прав. Истината е някъде по средата. Ролята на държавата е да балансира между вас двамата. Ако много работници се отказват, значи истината е нагоре. Обратно, ако много работодатели се отказват - надолу.

Ала-бала- смешно и глупаво.......настояват,искат и .........смешно е....

А ма стига ревахте за повече, моля ви се - във всички класации България е на първите места, какво не ви харесва не знам: растеж на заплати, усвояване на евра, милиарди излишъци в бъджета ..... е всичко това не е много ясно къде отива, но все пак .... хъхъхъъъъ Напредваме братя, потърпете 350 години и ще се оправим бе! Казах! От Вожда

Ей серсеми, какъв е тоя цирк, кви сто лева,само нулите са много зад измислените заплати. Смешни сте с тези 100 лева.Минималната заплата трябва да е 1500

1500лв минимална ще стане в другия живот ти гледай тез да вземаш и не си мечтай на глас, щото по празници задръствате пътищата и границите с коли и като отидеш в някой голям магазин много бутат препълнени колички сякаш са крадени и кафенетата пълни а да не говорим айпфони и други джаджи в ,които се зверят с празен поглед почти всички , а иначе се реве все за пари . ДА АМА НЕ!!!

Коментари - Протест: Още 100 лв. към заплатата, 700 лв. стартова | Днес.dir.bg

Протест: Още 100 лв. към заплатата, 700 лв. стартова

Поне 700 лева стартова заплата за млад висшист, който работи по специалността си, необлагаем минимум и достойно заплащане на извънредния труд.

Обратно в новината

Коментари - Протест: Още 100 лв. към заплатата, 700 лв. стартова | Днес.dir.bg

Коментари

нищо за основните проблеми, отдето идват бедите на работниците: 1.Банковото кредитиране и междуфирмената задлъжнялост.Високи лихви по ипотечни кредити, ипотеки за 300% от взетата сума, гратисни периоди за завъртане на парите, докато изхвърлят печалба, поне ниски лихви за година. Куцото финансиране /не даване на нужната сума при 300% ипотека/, водещо до липса на модерни средства на труда, обучение, работно облеко.. 2. Достъпът на нашето производство до европийските пазари. Защо Италия може да продава български гъби, но не и ние? Защо Турция, без да е в ЕС може да продава домати, но не и ние! Защо Холандия и Италия могат да продават силиконови зеленчуци, но не и ние? ТОВА - в градината на политиците, но се иска навдигнат глас от народа и профсъюзите. 3. Горните 2 водят бизнеса като гомняни буболечки все в каши, от които няма излизане. Трудът е неефективен, резултата е слаб, а число заплата и лихви тропа на вратата... и после пак, пак...и така до липса на машини, пари за заплати, камо ли за иновации и ефективност и подобрения.

4. ОБУЧЕНИЕ на кадрите! Защо Държавата не поеме поне 40-дневно заплащане на новоназначените, дори в частния бизнес?Може да създаде курсове с лектори през това време и за безопасни условия на труд, за психология на социалното съзнание, за ефективността от работата, което когато е колективно води до покачване на заплати и жизнен стандарт на всички. Кой ще се пребори с типичното българско мислене, че докато си на работа, работиш на някой, а не за себе си? И е важно да присъстваш, мотайки се, време да минава, криейки се, оглеждане за кражби - това кога? Тази болест кога ще лекуваме? Нека кажат, работилите навън това има ли го някъде, където има заплати чисто над 1000 евро?????

персонал, но и за работодатели! И едните, и другите не знаят как се чувства другата страна и какво иска и очаква от нея! Без курс - нито работа, нито наемане на персонал и за 1 работно място. Пълната социална неграмотност разболя обществото ни. Навън нашия работник е изпълнителен и 100% работи, а тук е шляене, трошене, крадене. Работодателят също трябва да знае как да мотивира работника, как да подобри ефективността, как, какви механизми покачват резултатите, какви закони да спазва, правово консултиране, за да не нарушава правата на работещия, но и правови механизми за контрол,модели на управление. Запознаване с механизми на финансиране, на рекламиране... Всичко което води до пари и качване на заплати. Поради липса на такива знания у нас всичко е анархично, спонтанно, неуправляемо, имитиращо работа - с една дума АНАРХИЯ.

специализациите. Германия е известна с тясната специализация на кадрите си. Знаете ли, че там, за да си касиерка в магазин, 3 години работиш на минимална заплата и те обучават да обслужваш касов апарат? Чак след това си редовно работещ на заплата и цял живот ще бъдеш касиерка, а Бюрото по труда ще ти търси и осигурява работа докато си жив за касиерка. Иначе -пак 3 години преквалификация. Тук ни ловят от улицата и им дават касов апарат след 15 минути обучение.Сервитьори и продавачи на храна - пак от улицата и... плюят, говорят над храната ти, ръсят косми, въртят коси, пипат мръсни и чисти съдове едновременно....

С тези 100 левчета могат само да побутнат леко бюджетните, избори ли ще има скоро?

Подкрепям КНСБ, вече наистина се отитват да защитават работещит каквато е задачата им. Единственото с което не съм съгласен е: "да не се пипа клас "прослужено време" Откъде накъде колегата ми, с който вършим една и съща работа. Произвеждаме едни и същи стоки в еднакво количество. Заради това, че има 10-тина години по-голям стаж ще получава значително по-висока заплата. В този случай синдикатите не защитават работещите с по-малкия стаж, дори напротив ощетяват ги. Не трябват класове обвързани със трудовия стаж, ако има някакви класове то те да зависят от способностите и производителноста на работниците, а не от трудовия им стаж.

Само дето пропускаш един тънък момент. Ако не си на държавна служба - това увеличение за теб ще е намаление, защото парите в бюджета идват от данъци. Т.е ще се наложи да се вдигнат твоите данъци с 30-40 лв, за да може държавните служители да получават по 100 лв отгоре. Честито и внимавай на какво се радваш!

една добра икономика има нужда от различни видове работници, аз за пръв път чувам за икономика само от висшисти. а кои ще е фермер, кои ще е търговец с магазин, кои ще работи в завод? не е редно държавата да казва, че висшисти по закон трябва да са с по-голяма заплата от тези хора. познавам магазинерка, дето си купи апартамент с доход от хранителен магазин, хем е под наем, а хиляди висшисти са под наем и мечтаят за това, което тя купи.

На кукуво лято. Вие не разбрахте ли, че в България за да печелиш хубави пари не трябва да говориш български език.

зависи амо от това как си го извоюват говорещите блгарски език

200з работих в частно училище - заплата 2ч0 лева, наполовина на държавното, на държавна работа пък трябва да се бориш с разни потомци на бкп активисти, ежедневно завист, злоба, простащина.

Срещу кого ще протестират от КНСБ? И от кого ще ги искат тия 100лв. допълнително? Ако работникът (висшист или не) е кадърен, шефът няма да чака от КНСБ да му кажат, да му вдигне заплатата. Ако той не я вдигне, конкурентът му ще я вдигне и ще му прилапа ценния кадър. Просто и ясно, като това че КНСБ и Подкрепа са паразитни, безполезни организации.

Дори и да ви вдигнат със 100% заплатите,ще ви вдигнат с толкова цените. Такава е ГРОБарската практика. Напразно се хабите. Премахнете причината,а не следствието. Как не го разбрахте.

по твойта малоумна антилогика ти трябва да аботиш без пари, щото те увелиават цените на всеки 3 месеца - на ток,газ, храни , данъци , такси и т.н

У нас в БГ образованието стана бизнес , защото още работи фразата " учи мама, за да не работиш". ВУЗовете обещават на младежите , че завършвайки живота им е песен : ходиш на работа с костюм, без смени, работиш на светло, на топло , на чисто, в офис, на компютър, ползваш служ. кола и получаваш 4цифрена заплата. Младежите вярват на обещанията и си дават парите за да учат. Но това не с е случва. И ето резултата : идва пресен висшист и на 2рия ден иска компютър , обяснява как точно тази задача не му влиза в работата и мрънка , че парите са му малко. А не може да свърши реално нищо сам. На такъв не 700 лв.... ами изобщо няма да го взема на работа.

Земи си тогава мангали те и от компютри не разбират и заплати не искат по високи и вършат отлично някои дейности...като например да ти изнесат офиса а и на борсата няма да ги пращаш...глупак!

не е проблемът в образованието, а в токсичността на работните места, където няма дор 1 човек да те въведе в работата, да ти покаже кое къде стои, те как го правят....Едно и също нещо може да се прави по хиляди места , в зависимост от машините и уредите , които с аинсталирани и купени от еди кой си производител на еди кое си място...В България като почнеш работа още от първия ден некви скумрии почват да те плюят колко си некадърен и нище не си можел да правиш, а те какво правят по-цял ден, едни прости и ясни инструкции не могат да дадат на новия човек..., само за роднините и децата си цял ден говорят...

Прав си че в повечето БГ фирми е така, както казваш. Няма ги вече конструкторските и технологични отдели, където младия колега да попие знания и умения от по-опитния. Но това е положението, направи ти фирма с друга структура. А в западните фирми визшисти изобщо не им са нужни защото развоя си го правят в Германия. Тук им трябват хора, които раборят с ръце, а не с глава. Възниква въпроса защо нашата родина произвежда толкова много висшисти? и отговора : ЗАЩОТО Е БИЗНЕС и някой правят пати от това

Не е справедливо само по 100 кинта отгоре! На по-кадърните, тези с купени дипломи, трябва да им се дават още по 200-300 лв. бонус като за начало.

И тиквата и смешниците от придворните синдикати, които никога не са били и никога няма да бъдат същински синдикати са пълни нещастници.

Защо никой не говори, че през 2011 год. на държавните служители и работещите в държавната администрация се премахна добавката за прослужено време, намали се обезщетението за пенсиониране на половина и се премахнаха добавките за отпуска. Запомнете едно, за да има силна държава, трябва да има мотивирана и компетентна администрация!

Като станете не повече от 5 000 човека, тогава нещо ще потръгне

Компетентна как се вземат подкупи и силно мотивирана за това?

Наслука, другари! Ще ви кажа само, който иска по-висока заплата, си е намерил. Който иска, но не може, си остава с искането. Със здраве, и да не си предерете гърлата от викане. Носете си свирки и духайте в тях.

и който мръсник , определил се за работодател, иска по-големи печалби - да си ги намери...духай ти...пазарът на труда е огромен вече в Европа, ама да ви видим вас говеде , къде ще намерите роби...

За да върнат младите българи от чужбина, е необходима стартова заплата не 700лв, а 7000лв - иначе ще се надяваме циганите след 10-тина години да изхранват управляващите и пенсионерите, ... защото само такива ще са българите тук.

Интересно ми е,как така в чужбина береш гъби и взимаш 2 000 евро заплата,осигурява ти се квартира и безплатна храна и това се води най ниската заплата там,а в България учиш цял живот,после работиш в дадена фирма 10 и повече години,ставаш специалист в дадена професия и накрая взимаш 1000 лв и то в София,не в провинцията!!!! В провинцията се радваш на 700лв!!!! Цените в западна Европа и тук са изравнени,като дори в храните ги удряме в земята,тук е почти двойно по скъпо!!!! Да не говорим,че дори да си специалист работиш и една камара други професии,като примерно си и шофьор,механик,електротехник,електрончик,общ работник,търговец,счетоводство дори водиш,а по наглите шефове те ползват и в къщи да им работиш,като им оправяш електроуредите за без пари,носиш мебели,като си купят,правиш им ремонти по апартаментите за без пари,работиш извънредно без да ти се заплаща... Ако им откажеш се сърдят и започват караници,орязване на заплатите и т.н... Храна никой не ти осигурява,за квартира да не говорим... Тотално робство е тук и после защо бягали презглава без да се обръщат назад... Ами ще бяга народа,тук робовладелците ни е*аха майките!!!!

Вишистите които работят като охранители за минимална работна заплата и ги преравняват с циганите и турците да взимат 700 лв минимална работна заплата плюс сто лв за храна на месец.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ГО ПРИЕМАТ ТОВА. ИНАЧЕ Е ПОДИГРАВКА.

1000 лв най-малко заплата без покачване на цените на стоките и услугите и парното бе.Гледам цените на джиесемите на запад са същите като в България ама с разлика че с пъти заплащането е по високо и пенсиите са по високи тук те карат или работиш или взимаш пенсиии на ЗАПАД ГОСПОДА И ГОСПОЖИ ДЪПОТАТИ ОТ ГРОБ ВЪОБЩЕ НЕ Е ТАКА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ-инак дъпотатите са си добре с 5000 лв заплата на месец си живеят просто прекрасно.Понапълняли са ги гледам.

от гроб са бивши ндсвари и некадърни учителки от гимназии - и са ТЪПОТАТИ до един

Ами гледай и цените на самолетите на запад. И там са като в България. И апропо - никой не ти пречи да изкарваш и 10 000 лева. Само дето ти не искаш да ги изкарваш, а да ги вземаш . . . . срещу нищо!

а какво да кажат хората, които започват работа при частник, който почва да му плаща чак на края на втория месец за предходния месец.....Няма такова нещо - на запад , а в капиталистическа Америка на всеки две седмици си получаваш заплатата, а тука два месеца работиш без заплата, и накрая получиш по -малко отколко даже ти е записано в договора...Чисто робств, ходиш 8 седмици на работа без пари, после защо ги били контро.ьорите и защо съдийте изпълнители ставали по-дебели

Дъра-бъра !

НОВА ГАВРА С МЕДИЦИТЕ - ПРОСИЯ ЗА 100 ЛВ.КНСБ НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ И ВИЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ -НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !

Като дадат по 100 лв отгоре и автоматично ще ни отмъстят със 100% поскъпване на цените на стоките от първа необходимост.

Те вече поскъпнаха с 1000%,а заплатите са замразени от 10 години,вдига се по малко само минималната,средната не мърда!!!!! Както е тръгнало съвсем скоро неграмотните цигани ще взимат много повече от специалистите...

Замразен ти е мозъка.

Ами аз,като съм с 2 висши,2 минимални заплати ли ще ми давате?!?!?

Ако работиш и по двете си специалности и си млад, тепърва започващ работа специалист.

стига бе, кретен, не разбра ли вече, че въпросът е защо за 1 мецес работа в бълхария взимаш колкота необразован човек за 1 седмица в Европа

Ми щото комунизъм, е те заради това. И русофилство. Венсеремос!

Скъпи партийни/държавни администратори, касиерки и хамали. Всеки който има качества, получава достойно заплата в България. От нея се взимат над 50%, за да се субсидира вашата заетост. Парите са ограничен ресурс, не падат от небето. За по - високи заплати трябва да се преборите за позиция в частният сектор. Такива има бол, ама не ви се работи. Тежко е. На гърба на държавата/партията е по - добре.

Ти в качеството на къф се изказваш, че не разбрах?

Изказвам се като данъкоплатец, който смята, че над 50% данъци и социални са голямо бреме за всеки работещ в реалната икономика. Тези които протестирате, сте всичките червени партийни функционери, държавни чиновници и просто искате да ми вдигнете още данъците, за да получите повече от бюджета. Средната заплата в София е 1300лв., заповядайте.

А защто никой не говори за хората с тежък визически труд?За хората на полето за общтите работници които ги експлоатират за нищтожни заплати същто и за метачите по улицата та дори и миньорите.Някой си учил 4 години и давай да им вдигаме заплатите за 1-2 години да е милионер .Да създаде нещто да констрира някъква техника кола нека да става милионер

Ами учи бе момко,а не да те мързи да учиш и да тичаш по полето да работиш за мизерни пари...

какво са 100 лева бе? 50 евро, в Западна Европа ги изкарват за 5 часа през деня (8евро/час), а тука еба си и мизерниците - и ровобладелци и мръсни политици - било им много да дадат 50 евро за цял месец работа

Така наричащите себе си "работодатели" никога няма да разберат, че атаките срещу труда и заплащането на работниците и служителите е равнозначно на това да режеш клона на дървото на който си седнал. Рано или късно ще паднеш. Ножът е опрял до кокал - няма какво повече да се реже!

И един мармот . . . . И аз на времето имах служители. Ще обърна внимание само на шофьорите. Т.е на неквалифицирания труд, защото квалифицираните и трудолюбиви отдавна вземат в пъти повече. Какво правим с останалите 95%, които имат претенции (или претенций, все едно), ама все космоса им пречи? Та имах двама шофьори. Плащах им по 750 чисти + осигуровки и данъци. Това бе преди 11 години. общо 2100 лв разходи + 2500 лв разходи за автомобилите. И когато ми казаха, че след 6 часа няма да ходят до Драгоман. Да приключим до 17:30 с продукцията, че после се прибирали. Пък им било омръзнало да товарят с мотокара по 4 палета на ден, да си взема мотокарист. . . . Ударих чертата. Намерих си една фирмичка, дето кара средно за 30 лв на курс, като си товари и разтоварва и сега ми излиза 1000-1200 лв на месец. Така, че УСПЕХ и СПОЛУКА на някои, а квалифицираните и трудолюбиви не ги мислете и не си ги слагайте в актива си. Те са се погрижили са себе си САМИ!

за 30 лева товарен превоз до драгоман?

Така се прави! Това трябва да направят всички! Но после да не се чудят защо са паднали продажбите, оборотите, печалбата. Крайно време е да проумеете Вие работодателите, че всеки лев даден за заплата на работниците, се връщат отново при вас във в на употребена стока или услуга. Която Ви носи добавена стойност от която да печелите и Вие. Все още само банките имат право да правят пари от нищото, с едно натискане на ENTER!

Гарантирам ти, че не са ми спаднали продажбите заради двамата шофьори. Нито защото си смених фризьорката, а жена ми козметичката. Хартисалите пари (около 3000 лв на месец) от аутсорнати дейности + увеличената печалба ми позволи на четиримата основни двигатели на бизнеса да им дам заплати над 3000 лв + бонуси. За това ви казвам - специалистите и работливите - не ги мислете!

Е ти направо изби рибата! Затова ли не работи спешния телефон 112 в България? Щото на хората с образование им плащали "много"? Затова ли и системата с платено паркиране с sms-и в София заби, след като удължиха работното време и разшириха обхвата на зоните? Затова нямаме вече лекари, инженери, обаче това не е всичко! Вече и поповете се усетиха, започнаха и те да бягат от България, все пак и от тях има много изучили се в семинарията, тоест пак висшисти. Затова сме най-пропадналата държава в Европейския Съюз, защото, както ти се изказа, на образованите българи им били "плащали много"???!!!???

Я да обясниш къде точно не е прав? Или смяташ, че трябва да си държи шоферите, нищо, че не му е изгодно?

Ти май не правиш разлика между шофьор, инженер и лекар? Дай да си направим състезание по намирането на 100 човека. Аз шофьори на 1000 лв заплата, ти лекари и инженери на 1000 лв заплата.

"КНСБ настоява още работодателите да прекратят атаките срещу труда, както и да приемат, че нарастването на работните заплати е без алтернатива, резервите за растеж на икономиката са другаде, а не в разходите за труд." Ето, точно това зелените тикви от ГЕРБ не искат, а и не могат да го разберат! Затова им е време да се махат. Лошото е, че не знам кой ще дойде на тяхно място. Умните избягаха навън, тук останахме само баламите и тарикатите. Последните ни управляват.

Дали пък схемата не е следната: Синдикатите са си партия с властта и заедно се чудят как да освободят напрежението, така че никой да не ги безпокои по време на европредседателството и да ги изложи пред чужденците. И се хващат да си изиграят ролите. Синдикатите тропат уж по масата а властта свенливо се дърпа. Накрая ще отстъпи за нещо и хората ще се приберат с усещането, че са извоювали справедливост. А по време на европредседателството ще си стоят пред телевизора. Тва не е държава а Ферма. И овцете си заслужават всичко. Този протест е пълен фарс изцяло с тяхно участие. Сори. То трябва и малко мисъл.

Първо да се вдигнат 2 пъти заплатите на "специалистите" от БАН - те са най-компетентни и квалифицирани!

Ако някой иска да задържи младите малоумници в кочината, трябва да им даде поне 1000 ЕВРО с тия 700 1000 1200 лв не става. Иначе евакуацията ще продължи с пълна сила.

И 1000 минуса да сложат платените тиквени тролове, това не променя действителността

Така е, няма как да не се съглася с това. Този факт, който ти изтъкваш, е като законите на физиката, като първите два закона на термодинамиката! Невъзможно е да ги отмениш, колкото и да ти се иска. И затова сега опитите на така наречения "бизнес" да отмени тези закони, тоест да накара работниците и служителите си да му работят без пари, прилича много на опитите на чудатите изобретатели от 19-ти век въпреки всичко да измислят, или да изобретят действаща машина наречена "вечен двигател". Тоест, двигател който да извършва работа без да консумира никаква енергия! НЕВЪЗМОЖНО Е ДРУГАРИ "БИЗНЕСМЕНИ". Затова очакванията ми за бъдещето на България са песимистични. Един ден ще стигнем не дъното, а смъртта на българската икономика, фалита на държавата. Можем да очакваме масови фалити на фирми. Дано все пак не стигнем дотам, защото нямаме никакъв друг избор...

кой е тоя някой? Щото НЯКОЙ да им дава, само за стоенето и да си клатят краката, без резултат - файда няма.

За теб знаем че си никой!

Добре де, не разбирам защо този клас прослужено време в държавните институции го махнаха преди 7-8 години а тук говорим да не се пипа, и другото което е защо в МФ този клас продължава да го има със сигурност за тези на трудови взаимоотношения/а може би и за държравните по закона за държавния служител?!?!/ а на ведомствата подчинени на МФ го отнеха преди години? Ако има има за всички, ако ли не да го спрат за всички. Защо КНСБ не се поинтересува за това? А на Колева която е работодател както пише по-долу ще кажа, че самата тя е неграмотна след като пише висше със з и образование с У, щом имаме такива работодатели какво ще говорим за млади кадри дошли от скамейката и тази да има претенции към тях. Ето такива неграмотници са болшинството робовладелци у нас.

им вкараха класа в заплатите. Там играта е друга....едни бюджетни са по близо до властта от други бюджетни...Едни лапат,други чакат. А работещите в частния бизнес чакат да почне фалити на работодали,та да получат нещо. КНСБ е ортак на управляващите и брани само бюджетните.

Добре де, не разбирам защо този клас прослужено време в държавните институции го махнаха преди 7-8 години а тук говорим да не се пипа, и другото което е защо в МФ този клас продължава да го има със сигурност за тези на трудови взаимоотношения/а може би и за държравните по закона за държавния служител?!?!/ а на ведомствата подчинени на МФ го отнеха преди години? Ако има има за всички, ако ли не да го спрат за всички. Защо КНСБ не се поинтересува за това?

Пазарната ситуация е следната - изтичане на работна ръка към Западна Европа, липса на достатъчно опитни кадри. Опитни кадри не може да се набавят от училища и университети - те трябва да бъдат закупени. Казвате 700 лева било много. Ами ако не говорим за постоянен трудов договор то повече от 700 лева се изкарват в София чрез чистене на входове на блокове. За нашия блок за по 2 часа седмично чистачката взима 50 лева месечно. Това е равносилно на малко над 1000лв. месечно при 40 часова работна седмица. За чистачка. Защо няма чистачки за по 25 лева на месец? Ами защото ПАЗАРНАТА ЦЕНА Е 50 лева и НЯМА ПО-НИСКА ЦЕНА. И ние искаме ако може да ни чистят входа на половин цена - ама няма. Това до работодателите, които са си въобразили, че някой трябвада се съобразяв с техните РАЗЧЕТИ. Ами има ПАЗАР, който не се интересува то РАЗЕЧТИ.

Ако тоя дето дава парите ги няма ко прайм? Разоряваме го . Ъхъ.

ако ги няма , отива на трудовата борса и се цани за роб от 9-18.00 всеки ден +нацинални празници и събота и неделя

Това което си написал е точно обратното на действителната ситуация. Работодателя дава 50 лева на чистачката , защото пазарната ситуация е такава, а тя иска 70 лева.

Няма висшисти, които да си работят по специалността и да вземат по-малко от 700 лв! Някой финансира разбутваме в България! ГЕРБ работят и всички ги засипват с искания! Който не работи не греши! БСП само мрънка и не прави нищо позитивно и продуктивно! Дигитализация и намаляване на излишните чиновници, да се назначи 1 млад и грамотен, за двойна заплата и да замени 5 неефективни мотльовци!

Ще дигат заплатите на бюджетните и сега ще излезе че е победа на КНСБ.

аз самата съм работодател и да кажа на хората където мислят че трябва да им се вдигнат доходите само понеже имат визше драги вече буквално всеки където ми идва на интервю има визше но образуванието не значи автоматично компетенций правете разлика за да получавате повече трябва да предложите на работодателя реални качества и компетенций не хартийки

Принципно си права но защо умишлено си направила толкова много грешки?

Ну са умишлени тези грешки просто Колева явно е толкова образована и има претенции към младите

Не знам с какъв бизнес се занимаваш, но едва ли е нещо сериозно. Достатъчно ми е да прочета коментара ти за да знам, че си от онези КЪДЕТО искат всички да им бачкат за жълти стотинки.

пък от къде преценихте че бизнеса ми не е сериозен боже колко мъка има боже както казват писателите помежду другото има хора където реално заслужават жълти стотинки просто защото толкова произвеждат но аз не наемам такива хора но всеки си знае

значи аз самата съм работодател и мога да ви кажа че всеки работодател освен да се исмее на това не знам какво може да направи 700 лв хахахаха ами произвеждайте че да ги получите предложете качества и компетенций а не да чакате на говото в бизнеса важи че това където го получаваш е порпроционално на това където си го изработил ограмотете се преди да говорите глупостпи

компетенциЙ, на говото Ти защо пишеш глупости ма, неграмотната?

Колева, "това където"- за такива работодатели като теб и 1000 да ми даваш няма да работя.

значи вие сте в правото да се преценяте при кой искате да работите и при кой не но не забравяйте че и работодателя може да преценя кой да вземе на работа и кой не нищо че последния може да представи 100 документа одостоверяващи разни степени на образувание пак повтарям че вече омръзнах на себе си даже предлагайте компетенций не хартийки

Много сте грамотна г-жо Колева, само колко грешки сте направили. Когато се чете поста Ви създава впечатление обратно на това което искате да постигнете и докажете. Не пишете повече излагате се.

Кой организира протестите?-Здравите леви сили от бсп. А кой ще плаща заплатите?-Милионерите от същите леви сили в бсп.

Това е невъзможно! Докато ни управляват комундета и мутри, бандитизма, арогантщината, лакомията и диващината - ше ни съпътстват! ЮВижте кой ни управлява? Кои са т.н. представители, кому са такива, как са стигнали до там и с какво се занимават. Оттук и извода, че реформа се провежда, за да се излапата едни пари и земтат други следи! Никой млад, умен и способен не остава тук! Мутрата да си лае колкото си ще! Само оглупелите червени бабички и циганторията му вЕрва! Нормалните, НО ПРЕКАРАНИ хора не му вЕрват, за стотинка!

ами никой свестен не ще да управлява тоя смотан матрял. Факт.

в репортаж тази сутрин..... Изуми ме.... Според него частния бизнес бил увеличил вее заплатите с по над 100лв по места....поради липса на кадри. Сега се борели за бюджетния сектор... Абе по нахално нещо не съм чула. Открай време КНСБ се борят единствено за бюджетните . Като стане напечено при миньорите например..Мая Манолова е по загрижена и борбена от тях.

??? миньорите бюджетници ли са?

но КНСБ е глух за тях... Правителството е заделило пари за заплати в бюджетния сектор...сега ще пуснат за пред хората КНСБ напред... и ще излезе че им увеличават на бюджетните заплатите под натиск на КНСБ... Власт и синдикати са си близки.

добре но нека се калкулира за всяко висше по отделно примерно човек като мен с четири висши трябва да получава 2800 лв.

Стефче, с тия 8 висши работила ли си нещо изобщо, сиреч каква стойност можеш да добавиш към крайния продукт с твоя труд?

Работила е на околовръстния път.

Стефи, за чиф ти са 4 висши кат само една дупка си имаш дет върши някаква работа.

Ами към пенсията?

Те ме лъжат, че ми плащат. Аз ги лъжа, че работя. За съжаление, това е най-тежкото наследство от соца.

сигурно после като се прибереш и ядеш наужким

Тези хлебарки са собственици на много дебели фирми.

Докато Борисов е на власт няма да има европейски заплати. Докато се лутаме между БСП и герб, така ще е ще си пишеме под всяка нехаресвана статийка и ще е едно и също. БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП, БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГ_АНИ. БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА. НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА ЧЕСТНО И СПРАВЕДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО

Ами направи го. За съжаление, нищо свястно няма. Тези дето внушават, че са някаква алтернатива на статуквото, очебийно са дебилни олигофрени и шизофреници. Как човек да гласува за такива? Никой свястен не ще да се цапа с политика.

Ами то , да си работодател не е задължително . След като не "стигат възможностите" да покриваш минимума за издръжка на човек , не си за тая работа или тоя бизнес не върви ! Прекратяваш с "работодателството" и ставаш наемен работник при някой ,дето му се получават нещата -простичко и пазарно , със или без валутен борд .Иначе ще трябва първа копка на Терминал 3.

Браво!добре казано!

Ами то да си мизерник на минимална работна заплата не е задължително. Дал съм ти договор и си го подписал. Като искаш голяма заплата , ставаш работодател и заплащаш 5000 лева на работниците.

И ти си прав. Истината е някъде по средата. Ролята на държавата е да балансира между вас двамата. Ако много работници се отказват, значи истината е нагоре. Обратно, ако много работодатели се отказват - надолу.

Ала-бала- смешно и глупаво.......настояват,искат и .........смешно е....

А ма стига ревахте за повече, моля ви се - във всички класации България е на първите места, какво не ви харесва не знам: растеж на заплати, усвояване на евра, милиарди излишъци в бъджета ..... е всичко това не е много ясно къде отива, но все пак .... хъхъхъъъъ Напредваме братя, потърпете 350 години и ще се оправим бе! Казах! От Вожда

Ей серсеми, какъв е тоя цирк, кви сто лева,само нулите са много зад измислените заплати. Смешни сте с тези 100 лева.Минималната заплата трябва да е 1500

1500лв минимална ще стане в другия живот ти гледай тез да вземаш и не си мечтай на глас, щото по празници задръствате пътищата и границите с коли и като отидеш в някой голям магазин много бутат препълнени колички сякаш са крадени и кафенетата пълни а да не говорим айпфони и други джаджи в ,които се зверят с празен поглед почти всички , а иначе се реве все за пари . ДА АМА НЕ!!!